מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולים ללא ניתוח בהיפרדות בטניתשלמה25/09/2018
שלום, בן 73. אובחנה אצלי היפרדות בטנית. האם ישנם טיפולים שאינם ניתוח?
תודה ומועדים לשמחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השורה התחתונה היא שאין טיפול לא ניתוחי שיסגור את ההיפרדות,
ד''ר דני רוזין25/09/2018אבל יתכן שחיזוק שרירי הבטן יעלה את הטונוס ויתן חזות קצת פחות רפויה.
גם הסיכוי שמישהו יציע מתיחת בטן לגבר בן 73 לדעתי אפסי.
בסופו של דבר הפרדות שרירים היא חסרת משמעות תפקודית ברוב המכריע של המקרים- אלא רק בעלת משמעות קוסמטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, תודה, תודה
שלמה26/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא סי טי בטןגלי25/09/2018
שלום רב,
בת 39, ברקע אנדומטריוזיס במצב קל יחסית. לפני מספר ימים הופנתי למיון בשל כאבים חזקים מאד בצד ימין..
הוחלט לבצע סי טי בטן בשל חשש לאפנדיציט.
הסי טי יצא תקין ללא דלקת בתוספתן.
אושפזתי בכל זאת ליום-יומיים כדי להמשיך ברור. משראיתי שאיני חשה בהטבה בכאבים באותו בית חולים. החלטתי לעבור לבית חולים אחר לשמוע דעה נוספת. הכירוגית שבדקה אותי במיון החליטה לתת לי רנטגן חזה (בשל תלונתי גם על קשיי נשימה) וגם רנטגן לבטן. בדרך כלל אני שואלת שאלות אך הפעם הכאב שהתיש אותי גרם לי לקבל בהכנעה כל דבר העיקר שימצאו מה הבעיה. לציין ששתי הבדיקות יצאו תקינות. בסוף הסתבר שככל הנראה זה היה משהו ויראלי.
שאלתי היא האם יש בבדיקת הרנטגן לבטן הרבה קרינה? ומדוע אם עשו לי סי טי בבטן נדרש גם צילום בטן? אני חוששת מרמת הקרינה שגופי ספג ולא מבינה מדוע נדרש רנטגן בטן אחרי סי טי בטן (לציין שחוץ מאבחנה כתובה לא היה לי דיסק להראות לבית חולים השני והם רצו דיסק)
אודה לתשובתך האם סי טי בטן לא עונה על הדברים שרנטגן נועד לענות אליהם?
סליחה על אורך ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על פניו הצילום לא מוסיף הרבה מעבר לסיטי, אך ממילא כמות הקרינה בסיטי הרבה יותר גבוהה מצילום כל שזה די חסר משמעות.
ד''ר דני רוזין25/09/2018בכל מקרה, צריך להבין את המנגנון ואת האחריות שלך לעניין- חוסר אמון במערכת הביא אותך לבדיקות חוזרות במקום אחר, לך יש ציפיות ולרופאים שלא מכירים אותך יש מחוייבות לפחות לבירור ראשוני, מה עוד שלא הבאת את הדיסק אז תוספת של צילום היא לא מסוכנת, ושוללת בעיות חמורות כמו חסימה או נקב במעי.
אם היית קצת יותר סומכת על מי שבדק אותך ועשה בירור מלא לא היית מכניסה את עצמך לסיטואציה הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותגובה לדבריך
גלי25/09/2018דר רוזין,
ראשית, תודה על תשובתך המהירה.
שנית, נשמע כאילו אתה כמעט מאשים אותי בכל שהטלתי ספק באופן הטיפול אותו קיבלתי. למזל או לצערי הולת הספק נבעה כתוצאה מכך אושפזתי ושורה של רופאים שבאו לביקור בוקר רפרפו על פני, דחפו לי אנטיביוטיקות בלי סוף וטענו שאינם יודעים מה הבעיה תוך שמשאירים אותי בצום במשך יומיים תמימים.
לעומת זאת, בבית החולים שאתה אגב נמנה על שורותיו ערכו בדיקה של פנימאית בכירה בנוסף לבירור הכירוגי וטענו שאין שום בעיה שמצריכה אשפוז ואפילו טענו שאם הייתי מגיעה מלכתחילה אליהם ספק אם היו מבצעים סי טי..ואכן הבעיה חלפה מעצמה. מי יודע עוד כמה זמן אשפוז וטיפול אנטיביוטי הייתי צריכה לספוג בב״ח הראשון אליו הגעתי. הנחת היסוד שממנה אתה יוצא, שהייתי צריכה לא להטיל ספק שגויה לטעמי לפעמים גם לנו החולים מותר לפקפק ברופאים ובדרך הטיפול. כל שביקשתי לדעת הוא האם יש איזשהו ערך מוסף לבדיקת רנטגן נוסף על סי טי שנעשה.
לרגע אין בי טיפת טרוניה או ביקורת לבית החולים השני שבדק אןתי, להפך, אני חושבת שבזכותם איננו מאושפזת סתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מאשים כמובן.
ד''ר דני רוזין25/09/2018רק מציין עובדה שכיחה שריבוי רופאים מוביל תמיד לריבוי בדיקות, ומעבר ממקום למקום לרוב אינו תורם תרומה ממשית. גם אצלך המעבר לבי״ח אחר, גם אם נראה לך רציני ויסודי יותר, לא שינה דבר במקרה שלך (פרט לעוד צילום, ואולי החזרת אימון במערכת).
אין לי דבר נגד פיקפוק וספקות, אבל בסופו של דבר, ססטיסטית, הסיכוי לשינוי מהותי בטיפול ובמהלך ההחלמה כתוצאה מחוו״ד נוספת הוא ברוב המצבים נמוך.
מתנצל שנתתי לך תשובה רחבה יותר ממה שציפית, אבל התפיסה של איך עובדת רפואה היא לעתים פשטנית מדי. תשובה מצומצמת (לצילום אין הרבה ערך מוסף לאחר סיטי), מחוץ להקשר הכולל של כל הסיפור, יכולה להתפרש בצורה לגמרי מוטעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
גלי25/09/2018דר רוזין,
תודה על התייחסותך לתגובתי.
שנה טובה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס בבית השחי, ניתוח ללא הצלחהשחר25/09/2018
היי דוקטור,
לפני כשנתיים בערך צמחה לי שערה הפוכה בבית השחי. עשו לי ניתוח כרורגי (הרדמה וניקוז) ועד היום החתך הקטן שעשו לי פתוח, כואב ומופרש ממנו נוזלים.
כבר פעמיים הגעתי לרופא והוא החדיר לי מקלות עם אנטיביוקה כדי לחטא את האיזור אך שום דבר לא עוזר.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח חוזר להסיר את שארית הציסטה הכורעת שהזדהמה.
ד''ר דני רוזין25/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו שחור בטבור שלא יוצאאנונימית25/09/2018
שלום רב , יש לי משהו כמו לכלור שחור בטבור שלא יוצא ניסיתי להוציא אותו עם מקל אוזנים ציפורנים אך ללא הצלחה האם זה לא לכלוך אלא משהו אחר ? אני בת 22 עוד מעט בעזרת ה בלי נדר אם ירצה השם
אני מצרפת תמונה ,תודה רבה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפעמים מצטברים תאי עור מתים בעומק הטבור. אין לזה הרבה משמעות,
ד''ר דני רוזין25/09/2018אפשר לנסות לנקות עם אלכוהול א זה מפריע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת סינוס פילונידאליזוהר ליס24/09/2018
אז ככה אני אחרי שני כריתות, את הראשון ביצעתי לפני פחות משנה ואת השני ביצעתי לפני שבוע.
כאשר ביצעתי את הניתוח בפעם הקודמת הרופא הביא לי מרשם לאנטיביוטיקה, תחבושות בסוימיות עם חומר שלא נדבק לעור חזק מדי ומשככי כאבים.
בניתוח שביצעתי לפני שבוע הרופא הביא לי רק מרשם למשככי כאבים ואמר לי שלא צריך אנטיביוטיקה וכו'.
לפני שלושה ימים התחילו לי הפרשות מהאיזור התחתון של התפרים שמלווה להפרשות גם דם.
יום אחרי זה, הדם הפסיק והאיזור מפריש רק חומר ירוק שמריח רע מאוד, ההפרשה קוראת בעיקר בלילות כשאני ישן.
הרופא בנוסף לכל אמר לי שאת התפרים אני יכול להרויד כבר אחרי שבועיים, אבל אני חושב שעדיף לחכות כי אין הרבה הבדל בשבוע האחרון לעומת מתי שיצאתי מהניתוח, פעם שעברה הרופא ציין הורדת תפרים לאחר חודש וחצי.
יש לי מספר שאלות בנוגע לכל ההנחייות של הרופא ולגבי מה שתיארתי כאן.
1. הרופא היה אמור להביא לי אנטיביוטיקה למרות שלפי ההנחייה שלו אין צורך?
2. ההפרשות צריכות להיות? (הפרשות רבות של הרבה מהחומר)
3. כחייל קיבלתי 3 שבועות ג' ולא נקבעה לי ביקורת מיד לאחר ה3 שבועות מה שאומר שאני צריך לחזור לתפקוד מלא מיד אחרי למרות שאיני מסוגל, האם זה אפשרי?
4. את התפרים רצוי להוריד אחרי שבועיים גם אם אין שיפור רב?
תודה רבה לעוזרים בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש הרבה דיעות והרבה גישות... לרוב אין צורך באנטיביוטיקה. לרוב ניתן להסיר תפרים אחרי שבועיים
ד''ר דני רוזין24/09/2018אבל אם יש סימני דלקת לעתים צריך טיפול, ולפעמים צריך הוצאת תפר לפני הזמן כדי לנקז הפרשות. הכי טוב זה לחזור לביקורת- להקדים את התור אם ההחלמה אינה חלקה.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימני דלקת
זוהר ליס24/09/2018איך אפשר לראות אם יש סימני דלקת, הכוונה היא כיצד זה נראה כדי לאבחן נכון?
ולהקדים את התור זה בעייתי כי בתור חייל זה רופא מילואים שקבע לי תור אליו רק מתי שהוא חוזר ליום מילואים.
לגבי שאלה 2, תוכל להסביר את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סימני דלקת זה חום, כאבים חזקים, אודם סביב, הפרשה מוגלתית
ד''ר דני רוזין24/09/2018הפרשה יכולה להיות לפעמים אבל אם הן רבות זה יכול להעיד על זיהום.
אם אין רופא זמין והאיזור בעייתי ניתן לפנות למיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום
זוהר ליס25/09/2018זיהום יכול להיווצר בגלל חוסר באנטיביוטיקה?
דרך אגב, חוסר אנטיביוטיקה לאחר הניתוח יכול להשפיע על הגוף עצמו כמו חום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מדובר על ״חוסר אנטיביוטיקה״. וחום לא נגרם מחוסר אנטיביוטיקה אלא מתגובה דלקתית.
ד''ר דני רוזין25/09/2018אנטיביוטיקה ניתנת לטיפול בזיהום, ולעתים כמניעה- אך גם אז לא תמיד מונעת. לא מקובל לתת אנטיביוטיקה לאורך זמן כמניעה- למרות שיש רופאים שעושים זאת, לרוב מדובר על מנה אחת או מנות בודדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה כבר כמה שניםמתן22/09/2018
היי שלום דר יקר יש לי בליטה כבר כמה שנים אולי 5 פעם קטן יותר פעם קצת טיפה יותר ואין רופא עור בחודש הקרוב תוכל בבקשה לראות ולהעריך מה זה יכול ליהיות. והאם זה יכול ליהיות משהו מסוכן כבר הרבה זמן תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי שמשהו שנמצא שנים הוא מסוכן הוא אפשרי, יש זמן לחכות לרופא עור בלי חשש.
ד''ר דני רוזין22/09/2018זה יכול להיות איזו ציסטה עורית, לא נראה מדאיג אבל אם מאד מפריע לעתים מסירים את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה .קראתי באינטרנט על תאי הבסיס או קשקש.. זה דומה או שזה נראה שונה? תודה רבה
מתן22/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא דומה. אבל שוב- מימד הזמן פה משמעותי, אחרי הרבה שנים הסיכוי לבעיה אפסי, ובודאי שחודש לא ישנה כלום
ד''ר דני רוזין22/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה . חג שמח
מתן22/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן נמצא המעי הדקידן21/09/2018
שלום רציתי לדעץ איפה נמצא המעי הדק בבטן עליונה או הץחתונה תודה
גם וגם
ד''ר דני רוזין21/09/2018מה העניין עם לחזור על האותיות שלא לצורך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגל
ידן21/09/2018זה הרגל לא בכוונה למה אתה מתעצבן אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הפשלות מעי שלישי הבאירון17/09/2018
שלום יום שלישי הבא אני עובר ניתוח התשפלות מעי לאחר פגישה עם כירוג שחכתי לשאול אוצו באיזה שיטה הניתוח מבוצע לפרוסוקפיה או שיטה רגילה האם ידןעה לך השיטה בהץשפלות מעי
אפשר כך או כך. תלוי במנתח.
ד''ר דני רוזין17/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים חוזרים וגולה מעל הטבור שזזהנועה16/09/2018
שלום ד'ר
לפני כחודש וחצי התחילו לי שלושלים בסוף שבוע, בהפרש של שבועיים בערך אחד מהשני. לפני כל פעם שזה התחיל שמתי לב שהבטן נהיתה נפוחה מאוד וגולה מעל הטבור זזה לכיון ימין. ממה זה יכול להיות? זה כבר ממש מתחיל להדאיג אותי! מה עלי לעשות? ומה זה הגולה הזאת? אשמח מאוד לתשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתכן ויש בקע קטן, שבולט כשהבטן נפוחה. לא מדאיג, וגם לא קשור ישירות לשלשולים,
ד''ר דני רוזין17/09/2018אבל כדאי להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בטנית וכאבי מעייםשי16/09/2018
שלום יש לי אי נוחות בבטן וכאבים וצורך לתפנות כןל הזמן זה יכל להיות עשיתי כול הבירור הגסטרו ובדיקות דם וסיטי כואב לי המעיים ואי נוחות בבטן מזה יכול להיות ..
לא בכל ניתן לאבחן דרך האינטרנט. תחזור לרופא שלך.
ד''ר דני רוזין17/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה צהובה קטנה תחת בית השחי ( מצורפת תמונה)מאור16/09/2018
שלום רב אני בן 28, בדרך כלל בריא לא מעשן , לא שותה ועושה ספורט .
לפני כמה שבועות הבחנתי במשהו צהוב כזה גוש קטן תחת בית השחי קשה לראות בתמונה אבל זה ממש באמצע בקו הבית שחי מתחתיו (דופן החזה לדעתי) רואים את זה שם זה בהיר יותר מהעור .
אני מפחד מזה ממש , ורוצה להגיע לבדיקה אצל רופא מומחה השאלה היא לאיזה כירורג לגשת? כירורג כללי? כירורג ביל החזה ?
לא נראה מדאיג בכלל, אולי איזה גוש שומני, יכול להראות לכל רופא-
ד''ר דני רוזין16/09/2018משפחה, עור, כירורג כדי להתרשם במה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעת מזה היוצרות מעייםישראל16/09/2018
שלום רציתי לדעת מזה היוצרות מעים?
איזור במעי שבו הקוטר צר יותר, ועלול להפריע או לחסום את התנועה במעי
ד''ר דני רוזין16/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום שרירי בטן לאחר ניתוחחי15/09/2018
שלום,
לפני 3 וחצי שנים עברתי ניתוח שני להשתלת כליה. הראשון היה לפני 25 שנים. כל השתלה היתה בצד שונה של הבטן( ימין ושמאל). לאיר הניתוח השני, כשחזרתי למישקלי הרגיל( 66 ק"ג, גובה 172 ס"מ גיל 53), ראיתי צניחת בטן וכרס עצומה יחסית למימדי גופי( מבנה רזה).
היום אני מתאמן בחדר כושר, נוסף על אימון אירובי, ורציחי לדעת האם ניתן לעבוד על שרירי הבטן. בזמנו אמרו לי שזה לא יעזור להקטנת הכרס, ואף יכול להחמירה.
תודה רבה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך לבדוק במה מדובר- זה לא נשמע ״כרס״ שלאוב מתייחסת לשומן,
ד''ר דני רוזין15/09/2018אלא או בקע (שניתן לתיקון) או ריפיון שרירים (שקשה לתקן אבל לעתים ניתן לחזק לפחות חלקית)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן רןצה לעשות ניתוחעידן14/09/2018
שלןם יש לי כאבי בטן תחתונה במעים כול יום בבוקר שקם זה הכאב הכי חזק הכאבים לא חולפים וזה רק הולך ומחמיר עברתי סיטי בטן וmri תקינים יש אי נוחות חזקה בבטן גם שהתחילה לפני יומים אני מבקר הרבה במיון כי אני לא יכול לנהל אורח חיים רגיל בגגל הכאבים אנע לא עובד כבר לא יוצא מהבית בקושי הלכתי למיון ואמרץי שאני רוצכ ניתוח כי עשו את כול הבדיקות הרופא אמר שלא יעשו לי את זה עם הבדיקות שלי תקינות מה ניתן לעשות במצב הזה איך יכול חעשות ניתוח?
אי אפשר, אלא אם כירורג יחליט שזה מוצדק
ד''ר דני רוזין14/09/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס פריאפנדיקולרי צורך בניתוחחדווה13/09/2018
לפני 4 חודשים אושפזתי ולא נותחתי .טופלתי באנטביוטיקה.עשיתי קולונוסקופיה ו,כל מיני בדיקות גם בדיקת פולוקוסקופיה והכל תקין.עדין יש לי כאבים שלא מרפים אני כל הזמן עם משכחי כאבים ויש לי גם פיסורה.בצעתי בדיקת סיטי בטן ,מצוין שאפנדיקס הוא בגודל 3X1.5 האם יש צורך בניתוח אני ממש סובלת
אשמח לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה ממה את סובלת. פיסורה זה דבר אחד, אבל השאלה אם הסבל קשור למה שעברת.
ד''ר דני רוזין13/09/2018אם יש המשך כאבי בטן באיזור התוספתן אז מוצדק לנתח. אם שם הכל רגוע אולי כדאי לחפש מה סיבת הכאב. לא ברור לי מה משמעות הגודל- אורך? עובי? - אם התוספתן מורחב עדיין לעתים יש מצב של הצטברות ריר בתוכו (מוקוצלה) ואז יש לנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.png)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)