מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבן בכיס מרה -יכולה לצאת לבד?מישהי11/11/2018
שלום,
האם אבן בכיס מרה יכולה לצאת ממנו באופן ספונטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן. כשהיא קטנה יחסית לצינור המרה היא יכולה לעבור בו
ד''ר דני רוזין11/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות לאחר סיטי אנטוגרפיהעידן09/11/2018
שלום עשיתי סיטי אנטוגרפיה ביום רביעי הביאו לשתות חומר אבילק וחומר לווריד יום למחרת התחילו לי בחילות חזקות זה היום השלישי כבר שקם עם בחילןת אשמח ליעוץ תודנ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צפוי לעבור, אפשר להעזר בכדור נגד בחילה כמו פראמין או פשוט לחכות, עם תה וצנימים כמו שסבתא אמרה
ד''ר דני רוזין09/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי של כול הגוףשי09/11/2018
שלום האם סיטי של כול הגוף זה נחשב ליותר מצילום אחד סטומרת עם עשן לע סיטי כול הגוף ראש חזה רגלים ידים זה נחשב4 פעמים שעשיתי סיטי ?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא בדיוק פי ארבע אבל ככל שבודקים יותר יש יוצר קרינה
ד''ר דני רוזין09/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה במפשעה ימניתשואל08/11/2018
שלום ד"ר רוזין
בן 36
בחצי שנה האחרונה ואולי יותר שמתי לב שבצד ימין של המפשעה, באיזור של הרגל שצמודה למפשעה הימנית יש לי בלוטות לימפה מעט נפוחות. שמתי לב לזה אחרי שתוך כדי הליכה בחצי שנה האחרונה הרגשתי שם כאב עמום.
הרופא שלח אותי לאוטראסאונד מפשעה ימנית, ובתשובה נכתב:
"מפשעה ימין US
אין עדות לבקע
בלוטות בקוטר עד 2 סמ עם מרכז שומני"
מה דעתך? האם זה מדאיג ודורש המשך בירור?
אני גם מרגיש לא טוב במיוחד בשנה האחרונה.
אני לא יודע אם זה קשור, אבל אני סובל מכאבי גב תחתון כרוניים וגם צוואר, MRI הראה שינויים ניווניים בעמוד השדרה, וקרע באנולוס בעמוד שדרה מותני.
מצורף תמונות מהאוטראסאונד.
תודה
מרכז שומני זה תקין ודי שולל בעיה משמעותית. אבל מציע לחזור לרופא-
ד''ר דני רוזין08/11/2018שיחליט אם יש צורך במעקב אי בירור נוסף או בכל זאת לקחת דגימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שואל08/11/2018קודם כל, תודה רבה על התשובה המהירה והמרגיעה.
מהם הצבעים שרואים בתמונה? מה הם מייצגים? אם תוכל להסביר בקצרה.
ובהנחה שהמצב תקין, האם יכול להיות הסבר לבלוטות לימפה כמו שרואים בתמונה המצורפת שהם גדולים יחסית, במידה ובדקתי את כל הרגל והאיזור ואין שום פצע בחצי שנה האחרונה או כל זיהום שנמצא, מה כן זה יכול להיות?
האם ישנם מצבים שבלוטות לימפה באיזור הזה פשוט גדולות יותר מהצד השני ללא כל סיבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הצבעים הם שימוש בדופלר כדי לבדוק זרימת דם בבלוטות. זה חלק סטנדרטי מהבדיקה,
ד''ר דני רוזין08/11/2018שעוזר לאפיין את מה שנבדק.
בלוטות (קשרי לימפה) יכולות לגדול תגובתית ולעתים להישאר גדולות לאורך זמן. גם לא חייבת להיות סימטריה.
אבל בסופו של דבר על הרופא הבודק לאסוף את כל הנתונים (מישוש, צילומים, לעתים בדיקות דם) ולהחליט האם יש חשד שמצריך ביופסיה או שניתן לעקוב. אם יתקשה להחליט אולי ישלח למומחה- למשל המטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד על התשובות
שואל08/11/2018אעשה בדיקות דם
ובנוסף אגש לבדיקת כירוג בשבוע הבא
עם כל התוצאות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל כירוג
שואל18/11/2018בדק אותי פיזית
אמר שהבלוטה טיפה מוגדלת
ראה שכתוב מרכז שומני, אמר שלדעתו הכל בסדר, אבל ביקש לחזור על האולטראסאונד בעוד 3 חודשים, ואם אין שינוי בגודל, אז אין צורך להמשיך ולעקוב.
הראיתי לו את תמונות האולטראסאונד, אבל אמר שאין לו טעם להסתכל, כי הוא לא יכול לדעת באיזה מיקום האולטראסאונד בוצע, והכוונה שהוא לא יכול לדעת את הזווית שהמתמר היה בה כאשר נעשה ה-US, נשמע לי קצת מוזר. האם זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כירורגים לרוב לא מסתכלים על תמונות אולטרסאונד אלא נעזרים בפענוח.
ד''ר דני רוזין18/11/2018אין שום צורך בזה.
ואין מה להתרגש מהצבעים...
מה שאמר הגיוני ונכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה של אי ספיקה מזנטרליתעידן07/11/2018
שלום האם בעיה של אי ספיקה מנזטרלית צריך להיות לכך סימנים בבדיקת סיטי אנטוגרפיה? עשיתי היום והיתה תקינה בעיה של עורק חסום במעיים או אספקץ דם לא טובה לשם לא הגיוני שתקין ומרגיש כאבי בטן עזים...
אם תקין אז שולל בעיה כזו
ד''ר דני רוזין08/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן וסימן כחול על הבטןשי07/11/2018
שלום כואב לי הבטן כבר שבוע והעור של הבטן שלי בצד ימין נהיה כחול מסה יכןל להיות
מכה? חבלה אחרת? שיעול חזק? אולי שטף דם, כדאי להמתין מס׳ ימים ולראות אם נסוכ
ד''ר דני רוזין07/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש ברום הבטן בתחתית הבסטרנוםשרון05/11/2018
שלום ,דוקטור!
מהי משמעות הגוש ברום הבטן בתחתית הסטרנום?האם זה עלול להיות קשור לקיבה?לעצם?מדובר בגוש,אותו רואים בעיקר כשהאדם שוכב על הגב.הגוש קצת כואב בלי שנוגעים בו.
תודה.
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יודע למה הכוונה, אולי מדובר בקסיפואיד- אותו חלק שלפעמים בולט בזוית מסויימת
ד''ר דני רוזין05/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש נפוח אחרי ממוטומיהדנה05/11/2018
שלום רב,
עברתי לפני שבועיים בדיקת ממוטומיה. לפני כשבוע נוצר גוש תת עורי, מורגש מאוד, באזור של החדרת המחט. הגוש אף גדל, וגם נפוח. העור באותו אזור צבוע בכחול. כירורג השד שלי בדק ואמר שזה שטף דם פנימי, אך אם זה לא יעבור, יהיה צורך לנקז.אודה להסבר במה כרוך ההליך.
שאלה נוספת- השד באזור התחתון (לא במקום של החדרת המחט) 'צבוע' כולו בשטפי דם. האם זה עשוי לעבור ואם כן תוך כמה זמן בערך? בינתיים אין סימן לכך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמטומות שכיחות, לא נעימות אך חסקות משמעות, נספגות תוך מספר שבועות,
ד''ר דני רוזין05/11/2018ואין שום צורך לנקז אותן במרבית המקרים. מה שכן- זה דורש סבלנות, ואיפוק- לא לרוץ יותר מדי בין רופאים כי תמיד ימצא מי שמציע לעשות משהו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר והמרגיע...
דנה05/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובל מכאבים באשכים ובמפשעהאורח04/11/2018
שלום,
לפני כשלושה שבועות החלו לי כאבים באשכים (כאילו נתנו לי בעיטה). הכאב יותר באשך שמאל עם הקרנה למפשעות. בדיקת שתן תקינה. באולטרסאונד אשכים וריקוצלה עד 3 מ"מ והידרוצלה קלה באשך שמאל. אשך ימין תקין. לא נצפו בקעים מפשעתיים. בבדיקת כירורג - "רגישות מינמילית למישוש על פני 2 האשכים". כמו כן, לא נמצאו בקעים אך הבדיקה (כשהוא לחץ בצדדים ואמר לי להשתעל) הגבירה לי את הכאבים באיזור אז הוא אמר לי כי יכול להיות שמדובר בבעיה של אספקת דם ולחזור לאורלוג. למה הוא התכוון..? מה חוות דעתך לגבי הכאבים והמשך בירור?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההדמיה לא מדאיגה וכאב באשכים הוא מאד שכיח אז לא הייתי נלחץ
ד''ר דני רוזין04/11/2018מאמירה לא מבוססת, והייתי ממליץ לא להעמיק בבדיקות כרגע, ולחכות עם קצת מנוחה ממאמצים ואולי משככי כאבים קלים עוד מס׳ שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסובל מכאבים באשכים ובמפשעה
רועי04/11/2018תודה רבה על המענה המהיר. נזכרתי שאני סובל מפרוסטיטיס כרוני עם הפוגות ארוכות אבל כשזה קורה הסימפטומים הם קושי במתן שתן וכאבים בפין. יכול להיות שזו הבעיה גם הפעם? האם זה יכול לגרום לרגישות באשכים וכאבים במפשעות? הגב התחתון גם כואב לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט אפשרי
ד''ר דני רוזין04/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רופא יכול להוציא כזה מכתבבן04/11/2018
שלום,
אני בעל עסק, וכרגע עובר כמה בירורים בגלל כאבים. האם אני יכול לבקש מרופא שיכתוב על דף כמו מכתב שעליו כתוב שעקב כאבים אני צריך מנוחה כדי שהעובדים שלי יאמינו לי שאני חולה ולא יחשבו שאני עושה שטויות? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עקרונית כן תיגש לרופא שלך
ד''ר דני רוזין04/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן משו זז לי בבטןשי03/11/2018
שלום אני מרגיש שמשו זז לי בבטן כול הזמן ויש הרבה כאבי בטן מזה יכןל להיות משו זז בבטן וכאבים חזקים ...
נראה שאין הרבה טעם בשאלות החוזרות האלה, ביחוד לאור בירור נרחב ובדיקות רבות.
ד''ר דני רוזין03/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על Mri בטןישראל02/11/2018
שלום אמרו לי ש mri בטן סה לא כול כך בדיקה טובה לבדוק את הבטן וסיטי בדיקה יותר טובה האם סה נכוון
תלוי מה מחפשים. זה קצת פשטני להשוות בין בדיקות בלי להתייחס למה בעצם השאלה בבדיקה.
ד''ר דני רוזין02/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא
קובי03/11/2018התפשלות מעי נגיד ? אספקת דם לקויה למעיים גוף זר במעי ?צ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סיטי לא פחות טוב
ד''ר דני רוזין03/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמק במעיים שאלה לרופאקובי01/11/2018
שלום האם נמק במעיים מתגלה בבדיקות דם ובצילום סקירה בשכיבה של הבטן ?
לפעמים יש סימנים
ד''ר דני רוזין01/11/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ביופסיה לגוש בשדרוני30/10/2018
עברתי ביופסיה לגוש בשד לפני כשנה. ( היה תקין).
באותו איזור נראה גוש קטן באולטראסאונד לאחרונה Birads 3 . כנראה שינויים בעקבות הביופסיה הקודמת .
עברתי השבוע ביופסיה . הגוש שינה את מצבו בעקבות הביופסיה (לפי דברי הרופאה). ולכן הוכנס קליפ מתכתי. האם יתכן שמשהו לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סבירות נמוכה מאד. אבל טוב שהאיזור מסומן בקליפ...
ד''ר דני רוזין30/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי אנטגרופיה כדאי לעשותעידן28/10/2018
שלום עם עשיתי mri אנטגרפרפיה רוצים שיעשה סיטי אנטוגרפיה כדאי לעשות יש יתרון בכך סובל מכאבע בטן עיוותים חזקים בבטן תחתונה...
אין יתרון משמעותי
ד''ר דני רוזין28/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)