מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סיטי בטן מעי גסעידן31/03/2019
שלום לרופא יש לי כאבים בבטן שמלאית תחתונה חזקים איך יכולת להיות שבסיטי בטן לא ראו מעי גס מורחב אבל בשיקוף כן הכירוג אמר שבמצד ימין זה נרא לו יפה ומצד שמאול לא ואמר מעי גס רחב וחלקו צר מדי וגם אמר מעי גס שמאלי רואה שם משו סיטי יותר אמין משיקוף לא הלכץי איתו לרנטגן בסורוקה הוא אמר לי לשכב על המיטה וצילם וישר אמר את זה יציאות שלי גם לא תקינות בככל יכול להיות הרחבה של המעי שראו בשיקוך ובסיטי לא ראו תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכול להיות שההרחבה לסירוגין שזה נורמלי
ד''ר דני רוזין31/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים במפשעה ובקשה לעזרהגניה31/03/2019
שלום רב, בחור בן 25 ומזה כשלושה חודשים מרגיש כאב במפשעה ובאשכים לאחר ברור אצל חירורג ואורולוג התגלה בקע בגודל 0.4 אך ללא המלצה לניתוח ניבדק על ידיי אורולוג עשה אולטרסאונד באשכים והכל תקין
בוצע גם סיטי אגן ומפרקי ירכיים וכול התוצאות תקינות .. ניתנו פעמיים כדורים אנטי דלקתיים חל שיפור קל אך יש עדיין כאבים חזקים,, אנחנו חסרי אונים לגבי המשך ברור יש אולי רעיון איך להמשיך את הברור? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם יש בקע, אפילו קטן, שגורם לכאבים משמעותיים ואין להם סיבה אחרת- יש בכל זאת לשקול ניתוח
ד''ר דני רוזין31/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרוהן לאחר ניתוח + בקע מפשעתירוית30/03/2019
שלום רב ד"ר רוזין,
חולת קרוהן לאחר ניתוח כריתת מעי דק סופי וכיס מרה(לפני 9 חודשים). מאז ניתוח מעי יש לי כאבים במפשעה ימינית המקרינים לירך. באולטרסאונד רקמות רכות נראה בקע מפשעתי, מכיל שומן בגודל כ- 8 מ"מ מידאלית לווריד הפמורלי. כמו כן, מאז הניתוח של המעי יש לי הסננה בשומן המזנטרי בבטן ימנית תחתונה (בליטה באזור ניתוח קיסרי לפני 12 שנה).
יש לי כאבים מציקים בבקע , כשאני מתעמלת( פילאטיס וחיטוב) לאחר הספורט הכאבים בבקע מתחזקים.
1. האם הספורט עלול לגרום לבקע להיות כלוא בגלל המאמץ ואז חלילה אצטרך ניתוח חירום ? האם אפשר להמשיך בספורט למרות הכאבים ? מעדיפה לסבול מכאבים ולא להינתח שוב.
2. אני ממש מפחדת מחסימות של המעי (סבלתי לפני הניתוח מתת חסימות בגלל היצרות) האם הבקע וההסננה השומנית בבטן ימינית עלולים לגרום לחסימה/תת חסימה ?
בתודה מראש ושבוע טוב,
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכון בבקע שומני קטן הוא נמוך מאד, בעיקר גורם לכאבים, ואין צורך להפסיק פעילות גופנית אם היא נסבלת
ד''ר דני רוזין30/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן לא ממוקמים חזקים מימה נובע?קובי30/03/2019
שלום דוקטור עם יש לי כאבים במעיים אבל לא ממוקם זה מסוכן שכאב לא ממוקמם אבל כאב חזק למה אני לא מצליח לבין מאיפה הכאב רק מרגיש כאב בבטן סיטי בטן עפ חומר היה תקין תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לזה קשר למסוכן או לא, פשוט כאבים שנובעים ממערכת העיכוח
ד''ר דני רוזין30/03/2019הם פעמים רבות לא ממוקמים לנקודה או איזור אחד, מאופי העיצבוב של המעי (נקרא עיצוב ויסרלי, לעומת עיצבו סומטי שהוא יותר מדוייק במיקום)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בטבור המשך שאלה.יוסי29/03/2019
שלום ותודה על התשובה
א. איך מאבחנים או שוללים פיסטולה בטבור שקשורה למחלת קרוהן?
ב. בנוסף שכחתי לציין שאני מזליף פעמיים ביום פולידין לטבור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
על ידי הדמיה- ct או mri
ד''ר דני רוזין29/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד - גוש קטן חודרני ומסביבו הרבה dcisמרב29/03/2019
יש לי גוש קטן של הר-2..קטן מ 2 סמ. מסביבו אידרה על שטח נרחב 8 על 3.5 סמ של הרבה dcis קטנים. אחת בלבד זוהתה בעל קולי והייתה high level with microinvasions. הבית שחי כניראה נקי. האם זה סיפור של התפשטות או הרבה השתבשויות. ומה זה אומר על ה stage של המחלה. אולי עדיין 1? תודה
קשה להתחייב בלי בירור סיסטמי (pet ct) אבל על פניו נראה
ד''ר דני רוזין29/03/2019כהתפשטות מקומית בלבד בשד, מה ש-dcis נוטה לעשות, אבל זה לא משפיע על ה-stage שנקבע לפי המחלה הפולשנית, ולכן יכול עדיין להיות 1. אבל- הניתוח עדיין עלול להיות כריתה מלאה עם שטח כזה, ולעתים בכל זאת נותנים טיפול מקדים לאור השטח הכללי אם יש אלמנט פולשני וביחוד אם her2 חיובי. ממליץ יעוץ אונקולוגי לפני החלטה סופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בטבור- התייעצות דחופהיוסי28/03/2019
שלום,
אני בן 24 וברקע יש לי קרוהן
בשבועות האחרונים יש לי הפרשות צהובות מהטבור עם ריח רע, לפעמים אחרי שאני מזיע ולפעמים בלי קשר.
בנוסף יש לי גם כאבים פנימיים באזור הטבור וזה שייך להפרשות ויש שם איזושהי בעיה לדעתי.
ניקיתי עם מקל אוזניים עם אלכוהול בקצה ואז היה ריח עוד יותר חזק ורע.
מה עליי לעשות ומה זה יכול להיות?
רציתי גם לציין שכשהייתי ילד בערך בן 10-11 אז גם היה לי את הריח הרע הזה מהטבור אבל לא במשך תקופה כל כך ארוכה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך להיבדק לראות שלא מדובר בפיסטולה. אם לא- אז המשך ניקיון כמו שעשית אבל לתקפוה
ד''ר דני רוזין29/03/2019עשוי לעזור. לעתים אם זה ממשיך מנתחים לשנות את מבנה הטבור מעמוק לשטוח יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק למעי הגס רואים בסיטי אנטוגרפיהשלום28/03/2019
שלום דוקטור עם יש נזק כלשהו למעי הגס רואים בסיטי אנטוגרפיה למרות שזה לא בדיקה של המעי הגס ?צודה
זה סיטי אז אם יש משהו בולט רואים אבל לא מיועד לזה
ד''ר דני רוזין28/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גושים בשטפי דם לאחר תאונהמאיה28/03/2019
שלום,
לפניי שבועיים עברתי תאונת דרכים, כל איזור חגורת הבטיחות התמלא בשטפי דם שחלקם באופן מיידי וחלקם לאחר כמה ימים הפכו לגושים בבטן התחתונה ממש גדולים יש אחד לדוגמה מאורך בעובי של נקניקיה על כל הצד השמאלי של הבטן וגם באיזור החזה. הם מאד קשים וכואבים. האם זה יספג לבד? תוך כמה זמן? והאם אין סכנה שכמו קרישי דם הם ינדדו בגוף למקומות לא רצויים כמו המוח או הלב?
אשמח להרגעה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יספגו לבד תוך מספר שבועות.
ד''ר דני רוזין28/03/2019הם ברקמות הרכות מחוץ לכלי הדם כך שאין להם איך לנדוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע דו צדדי - בירורמישהי27/03/2019
גילו לי בקע דו צדדי בגודל 1 סמ מה עושים?
א. לא דחוף. ב. הולכים לכירורג שיבדוק ומחליטים אם שווה לנתח או שניתן לעקוב
ד''ר דני רוזין27/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחה לאחר כריתת כיס מרהקורין27/03/2019
שלום
שבוע בדיוק אחרי כריתת כיס מרה
הבטן נפוחה ממש כמו אחרי לידה
מתי זה יורד? האם יש תרופות שיעזרו להוריד את הגזים/נפיחות?
בנוסף מהרגע שאין כיס מרה יש לי רק שלשולים
האם זה תקין? האם גם אולי יש תרופה שתסדר את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נפיחות המעיים היא תגובתיות לניתוח וחולפת לבד- לאוב בטווח של שבועיים שלושה.
ד''ר דני רוזין27/03/2019השלשולים קורים לעתים עקב השינוי בזרימת המרה, לרוב תופעה חולפת תוך מספר שבועות. אם לא מסתדרים ניתן להעזר בתרופות סופחות מרה- כולסטירמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה באזור עצם הזנברונן24/03/2019
האם יש סיכון בציסטה באזור עצם הזנב?
הציסטה לא גורמת לכאבים אך כן מורגשת ואף מתנפחת בישיבה ממושכת.
לאחר בדיקה אצל רופא משפחה הוא טען שהיא לא מסוכנת.
האם מצב זה יכול להשתנות בעתיד ולהיות מסוכן?
האם מומלץ לטפל בציסטה למרות שלא גורמת לכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סיכון. זה בעיקר אי נוחות, או התלקחות דלקתית אפשרית.
ד''ר דני רוזין24/03/2019לא חייבים לנתח אם לא מפריע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהלות לאחר ניתוחמנותחת23/03/2019
חולת קוליטיס, לפני כחודש וחצי עברתי ניתוח אפנדציט בגישה לפרוסקופית, מהלך תקין הסרת תוספתן לגמרי, לאחר כשבוע זיהום קל בחתך בטבור וניקוז במיון, לאחר שנסגר שוב התנפח ולפני שלושה ימים עברתי פתיחה כירורגית בקופת חולים+הכנסת נקז למשך יום 1 .
1 - כמה פעמים ביום צריכה לשטוף ולשים פולידין? ולמשך כמה זמן?
2 - האם מותר להיכנס לבריכה בשבוע לאחר הפתיחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
2-3 ביום- הרעיון הוא שזה ישאר נקי ולא ספוג בהפרשה, אז זה
ד''ר דני רוזין23/03/2019גם תלוי בפצע עצמו ומידת הזיהום.
ככלל לא מומלץ להיכנס לבריכה עם פצע פתוח- אם כי אין הוכחות שזה משפיע לרעה על ההחלמה- אך זה גם כהתחשבות בהיגיינה ובסובבים אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולנ קצרה לבדעקת מעי גסססססשלום21/03/2019
שלום יש לי עוד שבועים בדיקת סיגמודסקופיה קולנו קצרה האם צריך הכנה לפני ?
כן לרוב רק חוקנים
ד''ר דני רוזין21/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת - fecal impactionמירי21/03/2019
האם ניתן לטפל ב- fecal impaction בעזרת אנדוסקופ במקום בשימוש באצבע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ממש. לעתים ניתן לשטוף אבל לא ממש לפנות
ד''ר דני רוזין21/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)