מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גוש שפיר פיברואדנו יכול להפוך לסרטני?שיראל13/03/2018
שלום רב דר האם גוש שפיר שהוכח בביופסיה וסונר כגוש פיברואדנומה יכול להפוך לסרטני? היפכונדרית יש לי גוש בשד אני במעקב כבר שנתיים הוכח בביופסיה כשפיר תודה על המענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פיברואדנומה אינה הופכת לסרטן
ד''ר דני רוזין13/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואווווו תודה רבה על המענה המהיר תודה רבה
שיראל13/03/2018תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש לאחר ביופסיה בשדלימור12/03/2018
אני שבוע לאחר ביופסיה בשד במחט עבה וואקום תחת MRI.
תשובה : אין ממאירות.
שאלה: אזור הביופסיה קשה עם תחושה של גוש גדול . ( לא היה גוש, רק אזור האדרה לפני הביופסיה ).
האם זה תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, כמעט תמיד יש מידה מסויימת של שטף דם באיזור, נספג תוך מס׳ שבועות.
ד''ר דני רוזין12/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כירורגי ציפורן חודרניתדניאל10/03/2018
עשו לי ניתוח כירורכי ציפורן חודרנית בבוהן רגל. היתה דלקת ובשר פרא. הניתוח חלקי בציפורון. חבשו
נאמר לי שאחרי וום וחצי לפתוח את החבישה. באתר מכבי כתוב לא לפתוח שבוע! לחכות לביקורת רופא. בפועל בכלל לא הזמינו אותי לביקורת. כרגע זה היום השלידי. האם כדאי לפתוח? ירדו הכאבים ל30 אחוז. יש דקירות. זהו. צה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר לפתוח, ולרחוץ
ד''ר דני רוזין10/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שבועיים אחרי לפרוטומיהנ10/03/2018
אני בת 25, בריאה בד"כ. עברתי לפרוטומיה לפני כשבועיים, לתיקון נקב במעי, בעקבות טראומה. הניתוח כלל סגירה של הנקב כולל ביצוע אומנטופקסיה ע"ג האיזור הפגוע. ללא פריטוניטיס כלל. בימים שלאחר הניתוח כאבי תופת, בהדרגה ירידה בכאבים עד הגעה לפלאטו של כאב, שלא עובר, גם לאחר הוצאת הסיכות. הכאב ממוקד בחלק העליון השמאלי של החתך הניתוחי, כאב חד, כמעט קבוע (מופיע בכל תנועה, אף הקטנה ביותר). נאמר לי לקחת אופטלגין, עד 50 טיפות, 3 פעמים ביום... אבל זה פשוט לא מקל בכלל על הכאב. נבדקתי בביקורת במחלקה בה נותחתי ובנוסף אצל רופאת המשפחה- בשתי הבדיקות לא התרשמו שמדובר במשהו חריף, אלא בכאבים עקב הניתוח. מה ניתן לעשות בעניין? תוך כמה זמן צפויה החלמה אחרי ניתוח כזה? האם פיזיותרפיה יכולה להקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
החלמה מלפרוטומיה היא 4-6 שבועות. ניתן להעזר במשככים חזקים יותר.
ד''ר דני רוזין10/03/2018סף הכאב בצעירים לעתים נמוך יותר, והסבלנות קצרה יותר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
נ12/03/2018תודה על המענה. ידיעת הצפוי לי מבחינת משך הכאבים עוזרת.
סבלנותי אינה קצרה למרות השתייכותי לקבוצת הגיל המדוברת. צר לי על ההכללה שבחרת.
לא מאמינה שיש מישהו שעובר ניתוח כזה ולא סובל מכאבי תופת ומייחל לסיומם ולהקלתם. בהחלט לא תלוי גיל, אלא מאוד אינבידואלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האמונה שלך לא תואמת את המציאות. מטופלים רבים עוברים לפרוטומיה
ד''ר דני רוזין12/03/2018ומתאוששים מהר. ברור שמדובר בהכללה וכרופאים אנו רואים את כל הספקטרום- אבל להכללה יש בסיס מצפיה באלפי מטופלים בסיטואציות שונות. זה לא נאמר כביקורת- אלא כדי להבהיר שבסופו של דבר ההחלמה תקינה ופשוט אורכת זמן, ואם נשללים סיבוכים אז הזמן עושה את שלו, ובינתיים עדיף לחזור כמה שניתן מהר לחיים הרגילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשתי ש"משהו זז" בגב התחתוןרן08/03/2018
ב 23 בינואר נסעתי רברס ופגעתי קלות ברכב שמאחורי. הפגיעה היתה ממש קלה ולא נגרם נזק לרכבים וגם לא הרגשתי שום מכה חזקה.
למחרת ב 24 לינואר באמצע היום בעבודה קמתי מהכיסא והרגשתי ש"משהו זז" בגב התחתון והתחיל לי כאב קל בגב התחתון שהלך והתגבר לאט לאט ובערב ממש כאב לי ברמה שהיה לי קשה מאד לשבת ולעמוד. למחרת בבוקר (יום חמישי) הכאבים פחתו מאד וכמעט נעלמו אך ביום שישי בערב 26 לינואר הכאבים חזרו ונוספו גם הקרנות חזקות לרגל ימין (בעיקר בצד הימני חיצוני של רגל ימין עד לגובה הברך). למעשה כאב לי בגב התחתון + בגב התחתון לכיוון ירך ימין + הקרנות לרגל ימין בזמן עמידה והליכה. כאב ההקרנה לרגל הגיע כמעט עד הברך והתחיל תוך כחצי דקה מרגע שניסיתי לעמוד ואו ללכת.
ביום ראשון 28 לינואר רופאת משפחה נתנה לי 3 זריקות וולטרן שאותם קיבלתי ב 28.1, ב 30.1 וב 2 לפברואר.
ביום שני 29/1 שמתי לב פתאום שבמפשאה הימנית יש לי נפיחות. הנפיחות הזו בוודאות לא היתה לפני שהתחילו כאבי הגב.
ב 30/1 בדק אותי בקופת חולים כירורג שקבע שיש לי בקע מפשעתי קל בצד ימין (היכן שנפוח) שאיננו דורש שום טיפול כירורגי מכיוון שהוא קטן. בנוסף ביצעתי אולטראסאונד אך הרופא קבע שבאולטראסאונד לא רואים שום בקע אך קבע שבלוטת הלימפה במיפשעה הימנית קצת מוגדלת אך בעלת מירקם תקין.
רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם ושתן שונות (ביוכימיה, אימונו-סרו, הורמון-אנדו, המטולוגיה,
מיקרוביולוגיה). כל הבדיקות היו תקינות למעט שמצאו חידק בשתן מסוג UREA.PARVUM-PCR.
לדברי רופאת המשפחה בגלל שלא היו לי תסמיני צריבה בשתן אין צורך לקחת אנטיביוטיקה כנגד החידק.
להמשך בירור הנפיחות במפשעה רופאת המשפחה שלחה אותי לאולטראסאונד נוסף של בטן עליונה ותחתונה + אשכים. באולטראסאונד זה טען הרופא שכן יש לי בקע מפשעתי + פיתול של המעי.
יש לציין שהמפשעה הימנית קצת נפוחה אך אין לי כאבים במפשעה. לפעמים יש מין תחושת אי נוחות מהנפיחות. היום כחודש וחצי לאחר תחילת האירוע אין לי כאבי גב בכלל וגם אין לי הקרנות לרגל בכלל.
יש לציין שעד לפני כשבועיים היתה לי רדימות חלקית ברגל ימין באזור שנמצא מתחת למפשעה הימנית עד אמצע הדרך מהמפשעה לברך בחלק הקדמי של הרגל (לא בצד ימין שלה). ביצעתי EMG של הרגליים. התוצאה היתה "חשד לנזק שורשי כרוני קל L4 – L5 דו-צדדי ללא דנרבציה פעילה".
לאחר האולטראסאונדים החלטתי ללכת באופן פרטי לשני כירורגים מומחים. שניהם עתירי נסיון ומבצעים כבר מעל 20 שנה ניתוחי בקע הן בשיטה הפתוחה והן בשיטה הלפרוסקופית.
הכירורג הראשון טען שכנראה יש לי בקע קטן אך מכיוון שאין לי שום כאב אין צורך בניתוח כרגע אלא רק להיות במעקב. הוא גם טען שהסיכוי שבמקרה שלי הבקע יהפוך לכלוא הוא אפסי.
הכירורג השני בדק אותי וטען נחרצות שאין לי בכלל בקע אלא שרירי המפשעה כנראה קצת רפויים והוא קישר את זה לרדימות שהיתה לי ברגל.
אני לא יודע איך להתקדם מכאן. אני מותרד מהנפיחות במפשעה. זה שהנפיחות החלה מספר ימים לאחר שהחלו כאבי הגב מלמד אותי שאולי יש קשר בין הנפיחות לרדימות ואולי הכירורג השני אכן צודק בכך שאין לי בקע אלא היחלשות של השרירים באזור המפשעה בגלל הרדימות.
האם אכן השריר במפשעה רדום ולכן האזור נפוח?
האם הרדימות עלולה להחמיר?
האם זהו מצב מסוכן?
תוך כמה זמן אם בכלל תפוג הרדימות בשריר אם אכן הוא רדום?
האם ישנה פיזיוטרפיה כלשהי שכדאי שאבצע?
אולי בכלל האזור נפוח מסיבה אחרת? גידול? שתף דם פנימי?
התיעצתי עם רופאת המשפחה והיא התיעצה עם רופא פנימאי. הרופא הפנימאי המליץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ללא ספק יותר מדי בדיקות, יותר מדי יועצים, ויוצר מדי חששות חסרי בסיס
ד''ר דני רוזין08/03/2018ככל הנראה יש בקע קטן, חסר משמעות בשלב זה. תיבדק עוד חצי שנה אצל כירורג לראות אם יש דינמיקה.
אם היית צריך לשלם מכיסך על כל הבדיקות היית מבין שלא כל תחושה, נפיחות או כאב זה דבר מסוכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סיכות שנשכחו בניתוח?דניאלה07/03/2018
שלום
אני בת 40 בדרך כלל בריאה.
עקב שיעול ממושך נבדקתי ונמצא גידול שפיר במדיאסטנום כ 6 סמ קוטר ולפני חודש וחצי הוציאו לי אותו בניתוח.
עבר חודש וחצי ואני עדיין משתעלת כמו קודם.
ביצעתי אתמול צילום חזה ובפענוח כתוב באופן מודגש:
"סיכות ניתוח מוטלות על קנה הנשימה"
אודה על עזרתך:
האם לפי הצילום נשארו לי בטעות סיכות מהניתוח וצריך ניתוח חוזר להוציא אותן???
האם בגלל סיכות אלה אי אפשר לעשות MRI?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למה ישר לחשוב שזו טעות??
ד''ר דני רוזין08/03/2018יש הרה חומרים שמשתמשים בהם בניצוח, כולל סיכות ניתוחיות, למשל לעצור דימום, וזה מכוון וחלק מהניתוח. לרוב מדובר בטיטניום- לא מגנטי ולא מפריע ל-mri
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשרית קטנה בבית שחידינה06/03/2018
בת 32 בהיריון שבוע עשר... לפני 3חודשים רופא מיששה גוש נייד קטן בשד ימין .. עדיתי אולטראסאונד והיה תקין בבדיקה אצל כירורג שד .. לא מישש את הגוש השד ימין אך מישש קשרית בבית שחי ביקש שאחזור על אולטראסונד ... איך שרופא אחד מישד ושני לא ? הקשרית יכולה להיות קשורה להיריון?
השד הוא רקמה דינמית, ביחוד בהריון, ולעתים יש מבנה גבשושי, שיכול גם להשתנות
ד''ר דני רוזין08/03/2018בדיקת רופא אינה מאה אחוז מדוייקת, ולמעשה גם צילומים לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מושג שאבצס מתנקז לבד?אריה05/03/2018
היה לי אבצס בשריר הפסואס, הוחדר נקז - עד שנגמרה הקולקציה. -ע"פ הסי.טי.
כעבור חצי שנה חזר שוב.
ניקזו שוב.
(הפעם הנקז השני פיצץ מפרצת מדומה בLDCIA שהצריכה אמבוליזציה, ואז)הוכנס נקז שלישי.
לאחר שבוע של ניקוז יפה נוצר חיבור פנימי בין 2 הפיסטולות (מיטת הנקז השני, עם הנקז השלישי).
אי לכך, שינו את שיטת הניקוז ללחץ שלילי עם משאבת וואקום.
אז זה שאב כ100 CC ליממה.
שאב גם קולקציה.
ושאב גם מההטומה שנוצרה מהמפרצת המדומה.
חשוב לציין שהדימום מהמפרצת לא היה כ"כ גדול, כלומר לא הוצרכו להגיע למנת דם.
לאחר מכן ההוראה מהרדיולוג הבכיר היתה: "תנאי לשיחרור: פחות מ50 CC ביום".
ואכן כשירד השאיבה לכ30 CC ביממה [במקביל למדדים תקינים] שיחררו אותי הביתה.
השאלה:
איך בדיוק אמור להתנקז שארית הקולקציה שנשארה בגוף, אם אין נקז ?
אשמח לתשובה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין מקור שממשיך להזין את הזיהום שארית הנוזל יכולה להיספג
ד''ר דני רוזין05/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
אריה05/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבסס ציסטה-מה הסיבה?רוני28/02/2018
שלום,לפני חודש הופיע לי אבסס בגב,שלחו אותי למיון כירורגי,פתחו את האבסס וניקזו את המוגלה.
לפני מספר ימים גיליתי כי יש לי ציסטה דומה בצוואר,היא עדיין קטנה יחסית,אבל מתחילה לכאוב ולהתמלא.
פניתי לרופא שנתן לי משחה אנטיביוטית לטיפול בציסטה.
שאלותי:
1.מה הסיבה להופעת אבסס או ציסטה?זו פעם ראשונה שזה קורה לי...
2.האם הטיפול במשחה יכול לגרום לציסטה להעלם או שאהיה חייבת שוב התערבות כירורגית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זו נטיה של העור ליצר ציסטות מבלוטות שלו. אם אין זיהום אין טעם באנטיביוטיקה.
ד''ר דני רוזין28/02/2018ניצן לעקוב, או להסיר אם מפריע. לעתים יש נסיגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח כריתת כיס מרהרוני26/02/2018
היי
אני מעל לחודש לאחר ניתוח כיס מרה ועדיין סובלת מכאבים בעיקר ברום הבטן מעל לטבור.
בנוסף שאני אוכלת מאכלים שאפילו מעט מטוגנים כמו קציצות או חזה עוף שנעשה עם שמן על המחבת יש לי כאבי בטן חזקים מאד במעיים ושילשולים מלווים.
מה אפשר לעשות על מנת לטפל בכך? תוספת מלחי מרה ואם כן- אילו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התופעות האלה ברוב המקרים חולפות בהמשך. אם לא יחלפו תוך מספר שבועות כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו
ד''ר דני רוזין26/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לגבי ציסטות והסתיידותנירה25/02/2018
שלום. רציתי לדעת מה זה אומר- ציסטה עם מחיצה והסתיידויות? מדוע זה ממצא שמצריך בירור לעומת ציסטה פשוטה (יש לי ציסטה בטחול עם מחיצות רבות והסתיידויות שגדלה בשנה האחרונה מ2.7 ס"מ ל3.3 ס"מ -4 ממ בחצי שנה ובחצי שנה אחרכך בעוד 6 מ"מ, אני ממתינה לסיטי עוד חודש וחצי). אשמח לדעת מה הכוונה בציסטה מסוג זה
המאפיינים האלה הופכים את הציסטה ל״מורכבת״ כזו שצריך לברר כי אולי דורשת טיפול
ד''ר דני רוזין25/02/2018יכול להיות למשל עקב טפילים (אכינוקוקוס), לעתים נדירות מאד עקב גידול.
לרוב זה בסופו של דבר שפיר אבל צריך להחליט אם יש הצדקה לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בכף הערווה. מי בודק את זה?עדנה23/02/2018
שלום דר רוזין
כבר חודשים שיש לי גולה קשה ונייחת, לא כואבת גם בלחיצה בכף הערווה. הקוטר קצת יותר מסנטימטר. רופא עור אמר שגניקולוג אמור לבדוק את זה, והגניקולוג אמר שעלי לפנות לכירורג. אשמח לדעת למי עלי לפנות הלאה. הגולה פנימית, קרובה לפני השטח של העור, והצבע הנראה דרך העור כהה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכולה לגשת לכירורג. כמראה ציסטה של בלוטת חלב בשורש שערה
ד''ר דני רוזין23/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר רוזין
עדנה23/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח PNS האם כדאי לעשות?אדווה21/02/2018
היי אני אדווה בת 19, חיילת.
לפני שלושה חודשים התחיל לי כאב באזור הגב התחתון קרוב לתחילת הישבן ולאחר התייעצות עם רופא קיבלתי אנטיביוטיקה אוגמנטין למשך שבוע מכיוון שהיה חשד לPNS.
לאחר שהסתיים הטיפול האנטיביוטי חזר לי הכאב שלווה בגולה בתחילת הישבן נפוחה וכואבת.
עשיתי אולטרסאונד רקמות רכות באזור הפילונידלי בקו האמצע שהודגם אזור היפואקואי מעט ווסקולארי. הכירוגית ייעצה לי לעשות ניתוח.
השאלה שלי היא האם כדאי לעשות את הניתוח עכשיו למרות שאינני סובלת מכאבים? האם יש סיכון בכך שדוחים את מועד הניתוח?
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין סכנה- מדובר בעיקר באי נוחות, כאבים ולעתים דלקת. יש לזה נטיה לחזור,
ד''ר דני רוזין21/02/2018אבל גם אם מנתחים לעתים יש חזרה. אם לא מעוניינת בניתוח וכעת רגוע יכולה לחכות למאורע הבא, הסבירות שתהיה התלקחות נוספת די גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב-לחץ-אי נוחותרן15/02/2018
בן 27
כאב חזה שמאל תחתון+ בטן עליונה שמאל\צלעות
כמעט במשך שנתיים,
כאב כמו של לחץ מבפנים, במיוחד בישיבה,כל הבדיקות לא מראות שום דבר-ונעשו כל הבדיקות
כולל סיטי חזה,אקו לב,מבחן מאמץ,גסטרוסקופיה,בדיקות דם כולל החידק הליקובקטר ורגישות לגלוטן,לא נמצא דבר.
אולטרסאונד בטן נעשה פעמיים ויצא תקין למעט פעמיים לבלב מוסתר בגזים,לאחר צום של למעלה מ-10 שעות בבדיקה השניה .
יש לציין שכמה חודשים לפני שהכאבים התחילו החל אטופיק דרמטיטיס .
הכאב\לחץ קיים כל הזמן ,לא מעיר משינה אלא להפך נותן קצת שקט .ועם ההתעוררות של הבוקר חוזר. כרוני ללא הפסקה! במיוחד שיושבים על כיסא והאזור מתקפל.
לפעמיים מסאג' במקומות הכאובים גורם להיחלשות הכאב לזמן קצר מאד אך עדין תמיד שם ,מלווה בגזים מעט לעט
האם ניתן להחלים מצרה זו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתן לנסות מרפאת כאב, ולחלופין רפואה משלימה
ד''ר דני רוזין15/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בוורידים של הרגלייםאנונימי15/02/2018
אני בת 25 אמא לשלושה לוקחת כדורי מניעה לפני שלושה שבועות אובחנה אצלי דלקת בוורידי הרגל השמאלית. טופלתי בנרסין 1000 מ"ג ליום במשך 10 ימים והאדמומיות חלפה , הכאב פחת אך למרות שחלף שבוע מסיום הטיפול הוורידים לאורך השוק והירך עדיין כואבים. האם עלי לשוב לרופא או שלוקח לזה זמן להחלים? יצוין שהפסקתי עם הכדורים.
לוקח זמן... חכי עוד שבוע
ד''ר דני רוזין15/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת בוורידי הרגליים
אנונימי15/02/2018כהמשך לשאלתי אשמח לשמוע מה הגורם לדלקת והאם עלי לחשוש בהריון הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפעמים דליות, לעתים נדירות קרישיות יתר. שימוש בגרביים אלסטיות יכול לעזור
ד''ר דני רוזין15/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)