מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי ניתוח לפרוסקופיהעידן06/06/2018
שלום האם אפשר לעבור לפרוסקופיה בהרדמה אזורית מקומית ולא מלאה לתיקון התפשלות מעיי דקקקק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה הפשוטה היא לא
ד''ר דני רוזין06/06/2018גם אם אולי טכנית ניתן- זה לא נוח למנתח ולמנותח, ואין לזה שום יתרון משמעותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובההה
עידן06/06/2018אני מפחד מהרדמה מלאה ואני לא מצליח לירדם על הגב אף פעם ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
להרדמה אין שום קשר לשינה רגילה. זו פעולה רפואית בטוחה
ד''ר דני רוזין06/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובהה
עידן06/06/2018מרגיע תודה תגיד בגיל שלי רון אפשר לנסות לטפל לפני בחוקן אוויר שמעתי שזה הטיפול לפני ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיועד להתפשלות של תינוקות. לא מתאים.
ד''ר דני רוזין06/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עידן06/06/2018אז אוךפציה היחידה זה רק ניתוח אין מנוס ?
אם באמת צריך לטפל (לא תמיד צריך) אז רק בניתוח.
ד''ר דני רוזין06/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובההה
עידן06/06/2018יש פגישה עם כירוג מחר יראה את הדיסק וילחליט מה לעשות תודה בכול מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא אקראי ציסטה בכבדאיילת05/06/2018
שלום
לאימי התגלה במקרה תוך כדי CT גב גוש בכבד שאובחן כממצא אכינוקוקולי לאחר בירור נשלחה גם לאולטרסאונד ששם אובחן כבד - אינו מוגדל,באספקט מדיאלי וקדמי של אונה ימנית הודגם תהליך פוקאלי שמכיל הסתיידויות גסות ומחיצות מסויידות , גודלו 7*7 ס"מ אבחנה מבדלת של ציסטה אכינוקוקולי
כרגע מחכה לרופא מומחה. לפי הבנתי זה שפיר האם זה נכון?האם בהכרח תצטרך ניתוח להסרת הציסטה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שפיר- נגרם על ידי טפיל. ניתן לאבחן בבדיקת דם (סרולוגיה)
ד''ר דני רוזין05/06/2018אם הכל מסוייג יתכן וזה לא פעיל והטפיל כבר מת. אם לא- נותנים טיפול ובהמשך ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת מעיים ללא כאבי בטןמישהי04/06/2018
האם יכולה להיות חסימת מעיים ללא כאבי בטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נדיר ומאד לא אופייני.
ד''ר דני רוזין04/06/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצמות בית החזהיפעת30/05/2018
ערב טוב אני כותבת כי אני לא יודעת לאן לפנות,לפני שנה התחילו לי קשיי נשימה פשוט שאין לי אוויר ואני חוקחת נשימות עמוקות,הצטרף לזה גם כאבים בעצמות בית החזה בכל בית החזה עד למעלה,הכאב הוא בלחיצה וביום יום אם אני לא לוחצת הוא עמום,אני מרגישה שהוא משפיע לי על הנשימה,מה זה יכול להיות,פניתי לאורטופד שאמר שהוא לא מטפל בכאבים מסוג זה ורק כירוג וכשפניתי לכירוגים אמרו שאין להם מושג על מה מדובר והם לא מטפלים,אשמח לשמוע מה זה יכול להיות?? אני כבר שנה ככה זה לא הגיוני
ד.א קראתי על תסמונת טיצה זה יכול להתאים למצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תסמונת טיצה לרוב מוגבלת בזמן, ולרוב יותר באיזור עצם החזה מלפנים
ד''ר דני רוזין31/05/2018כדאי להתייעץ עם ראומטולוג.
אבל, במידה והבירור שלילי, תופעות כאלו יכולות להיות קשורות ללחץ ומתח נפשי, אז שווה יהיה גם לחשוב בכיוון הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בעצמות בית החזה
יפעת05/06/2018הכאב הוא סוג של לחץ כאב עמום רק בבית החזה הקידמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזירת שורש הציפורן (ניתוח "מטריקס")חסוי30/05/2018
שלום,
אני מעוניין לשאול כמה שאלות על פרוצדורת הוצאת ציפורן חודרנית - ניתוח "מטריקס".
1. האם ההרדמה המקומית חלה רק על אזור הבוהן או שנמרחת גם לאזור כף הרגל ואף יותר?
2. האם לאחר שההרדמה פגה יש כאבים?
3. האם ניתנת אנטיביוטיקה דרך הפה או במשחה?
4. האם ציפורן חודרנית שלא מטופלת עלולה להביא לזיהום שאינו רק מקומי, אלא גם עובר לגוף ולאיברים אחרים?
5. שאלה אחרונה - האם יש שיטה אחרת, פחות רדיקלית, לטיפול בציפורן חודרנית שחוזרת ושבה הרבה זמן.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חלק מהתשובות שונות בין הרופאים, לפי הרגלים.
ד''ר דני רוזין30/05/20181. לרוב ההרדמה בבוהן עצמה.
2. כן, במידה מסויימת.
3. תלוי ברופא- לרוב אין צורך באנטיביוטיקה בכדורים
4. נדיר
5. שינוי נעליים, ספוגיות להפרדה בין האצבעות, לעתים שינוי מורת הגזירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה סיטי בטן עם חומר ניגוד שעשיתיעידן30/05/2018
שלום עשיתי סיטי בטן בגגל כאבי בטן תחתונה עצירות שלשולים רשום שם התפלשטות טרנזטורי ללא חסימת מעי הדק מזה אומר ??ורשום בבטן שמאלית עליונה הודגם מבנה בצורת טרגירט וצקום בעמדה נמוכה האם זה מסביר את כאבי בטן תחתונה שיש לי
לא בטוח שמסביר, התפשלות זה כשמעי נכנס לתוך מעי כמו שרוול שהופכים איתו
ד''ר דני רוזין30/05/2018, סימן מטרה (טרגט) זה המראה של זה בצילומים כמו כמה עיגולים.
לרוב זה חולף וחסר משמעות ומהווה ביטוי לתנועתיות רבה של המעי (שאולי קשורה לכאבי הבטן), רק לעתים נדירות זה גורם לחסימה או שיש איזשהו גוש שגורם לזה. צריך לחזור לרופא המטפל-רופא גסטרו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובהה
תגובה31/05/2018עם היה גוש היוו רואיםם בסיטי לא??הכאב לא במקום אחד אבל לפעמים הוא בבטן תחתונה בצד שמאול לפעמים ימין לפעמים במותנים עם היה גוש לא רואים בסיטי ??
כן לרוב רואים גוש בסיטי אם יש
ד''ר דני רוזין31/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בישיבה, הליכה, שינהאלה29/05/2018
שלום, אני סובלת מכאבי עצם הזנב, אגן עזים.
קושי בישיבה, הליכה, שינה.
אני חושדת בדלקת מפרקי האגן, עדיין לא בוצע הדמיה.
באזור עצם הזנב כואב שורף כמו פצע (כואב פנימית וחיצוני)
ראיתי שהפס- עצם הזנב ניראה אדום מדולק
ניראה קילוף עור.
1. מה שם הפס לאורך החיצוני שמעל עצם הזנב והעכוזים ?
2. האם יכול להיות דלקת מפרקי האגן?
3. בבדיקת MRI מפרקי האגן רואים את עצם הזנב?
4. לאיזה תחום רפואי שייך- כירורג, אורתופד, ראומטולוג?
אשמח לכיוון בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכולה להיות דלקת מפרקים באגן- אבל זו לא האבחנה הראשונה שבאה על הפרק...
ד''ר דני רוזין29/05/2018תלוי כמובן אם יש סיפור רקע ומה כל הפרטים. לעתים יש כאב בעצם הזנב עקב מבנה בולטנוחחץ, לעתים זה רק גרוי של העור מעל.
מציע להתייעץ עם אורטופד, ולהמשיך עם בדיקות לפי המלצתו, MRI עשוי להראות מה קורה אבל לא בטוח שזה מה שצריך. בדיקת רופא היא לפני הדמיה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של אולטראסאנד בצלעותמתן27/05/2018
בשכבה תת עורית עוד כמה ליפומה כ 22 מ"מ לא חודרת לשריר
השאלה שלי היא כזאת איך הם יכולים לדעת שזה שפיר הרי הם לא הוציאו את הגוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה
מתן27/05/2018הודגמה
יש הרבה מדדים בהדמיה לפיהם ניתן להעריך בסבירות גבוהה מ
ד''ר דני רוזין27/05/2018אין שום דבר שהוא מאה אחוז מדוייק (אפילו לא ביופסיה), אבל עבודה בסבירות גבוהה היא טובה מספיק לרוב הדברים ברפואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אתה רופא הכי נחמד שיצא לי להכיר
מתן27/05/2018אתה עושה עבודת קודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר לחזור לעשות ספורט לאחר ניתוח אפנדציט?עומר27/05/2018
שלום
עברתי ניתוח אפנדציט לפרוסקופי ב21/4/18 (עברו 5 שבועות) באיכילוב
הכל עבר תקין טפו חמסה (היה מעט חום ולכן לקחתי שבוע אנטיביוטיקה)
רציתי לשאול מתי אני יכול לחזור לעשות ספורט ?
אני עושה בעיקר תרגילי בטן ותרגילי חזה, מרים משקולות ועושה גם ריצה
כל רופא אמר משהו אחר אחד אמר 3 שבועות, אחד חודש וחצי ואחד 3 חודשים
מה הסיכונים ? ואיך הכי נכון לחזור לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם מרגיש טוב יכול לחזור לפעילות מלאה, תתחיל בהדרגה ותראה אם אין כאבים או משהו שמפריע
ד''ר דני רוזין27/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע ועליה באנזימי כבדשואלת24/05/2018
לום
האם בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה במעי הדק יכול לגרום לעלייה באנזימי כבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא אמור... אם כי כמובן צריך לראות את כל פרטי הפרטים של המקרה בשביל לומר בוודאי
ד''ר דני רוזין24/05/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני טחולונים קטנים קדמית לטחולטחולונית22/05/2018
שלום רב
אני סובלת מזה שנים מכאבי בטן ומשום כך אני במעקב אחת לכמה זמן .לפני כחודשיים עברתי ולא בפעם הראשונה בדיקת us אשר למעט כבד קצת שומני לא מצאה דבר .לפני כחודש עברתי לראשונה מזה שנים ct ונמצא שיש לי שני טחולונים קדמית לטחול .ראיתי שכבר הגבת למישהי שכתבה על זה אולם לא הבנתי איך זה נוצר ,האם יש לזה איזו שהיא משמעות ,האם אני צריכה להיות במעקב גם על זה ואיך זה שהus לא גילה במהלך השנים .זו הפעם הראשונה שאני למדה שיש לי שלושה טחולים .בכל זאת ממצא קצת מפתיע .בקיצור אשמח לקצת פירוט .תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה לא נדיר, אין לזה שום משמעות, ובודאי לא הגורם לכאבים.
ד''ר דני רוזין23/05/2018פעמים רבות רואים רקמת טחול קטנה נפרדת מהטחול ה״ראשי״, כמראה שבהתפתחות כמה תאים ניתקו ותפשו עצמאות. לא תמיד קל לראות את זה באולטרסאונד אם לא ממש מחפשים, אבל זה לא ״פיספוס״ של הבודק כי זה לא ממש משנה.
בקיצור- זה לא מיוחד, לא מסוכן, ולא משנה כמעט לכלום- רק שבמחלות בהן צריך לנתח ולהוציא את הטחול לפעמים יש צורך לוודא ולהוציא גם את הטחולונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה במפשעה, לא ברור אם בקע או ציסטהדניאל21/05/2018
שלום,
לפני כשנה הופיע לי בוקר אחת בליטה במפשעה בצד ימין בקוטר 4 ס"מ, בערך בולטת 1 ס"מ או יותר.
בהתחלה זה כאב בתנוחות מסויימת ובלט מאוד. מאז זה הספיק להיעלם לתקופות ולחזור אבל כבר לא כואב בכלל, הקוטר זהה בערך אבל משמעותית פחות בולט.
חוץ מפעם בכמה חודשים שזה יכול לבלוט פתאום במיוחד ליום.
כשאני שוכב על הגב זה נעלם לגמרי ואחר כך חוזר לאט לאט.
עשיתי CT לא מזמן ולא ראו כלום אמרו שהכל תקין.
עשיתי US לפני שנה כשזה היה יותר בולט ואמרו שלא ראו בקע ושזה ציסטה עם נוזל. צרפתי תמונה להודעה, לא מצפה לקבל חוות דעת עליה, רק מצרף כדי להבהיר את המצב.
הייתי אצל שני כירורגים.
הראשון נגע והסתכל על הCT ואמר 100% בקע אבל לא הסכים להסתכל על הUS ולהסביר מדוע רואים שם ציסטה.
הכירורג השני אמר אותו דבר בדיוק ואחרי התעקשות הסכים להסתכל על הUS ואז אמר שהוא לא בטוח מה זה ושאם זה לא כואב להסתפק כרגע במעקב.
האם יש לך המלצה מה אני יכול לעשות או איזה בדיקה אני יכול לבקש לעשות כדי לברר מה זה? או כדי לבטל את הספק מהבקע?
תודה רבה,
דניאל
מקרה קלאסי של ״כולם צודקים״...
ד''ר דני רוזין21/05/2018ישנם בקעים בהם הפתח עצמו מאד קטן, כך שכל מה שיכול לעבור דרכו, ולמלא את שק הבקע, זה נוזל, ולא מעי. לכן יש לזה מראה של ציסטה (חלל עם נוזל), אבל זה משתנה כי לעתים הנוזל מתרוקן חזרה לבטן (בשכיבה).
זה לא ממש מסוכן, יותר מציק, אבל לא מסתדר ללא ניתוח. ניתן להמשיך לעקוב אם זה לא מאד מפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה גדולה מאוד בבית השחיאורית18/05/2018
שלום, לפני חודשיים בערך יצאה לי גולה קטנה בבית השחי השמאלי.. חשבתי שיעבור, לפני מספר ימים הגולה הקטנה גדלה משמעותית (ממש ממש גדולה) לא כואבת אבל אדומה. מה זה יכול להיות? תודה
כמראה בלוטת חלב או זיעה שהפכה לציסטה מעט מודלקת. לעתים יש צורך בטיפול אנטיביוטי, לעתים נסוג לבד.
ד''ר דני רוזין18/05/2018אין בזה סכנה, אם מציק תפנה לרופא שיחליט איך לטפל. לעתים מוציאים בניתוחון קטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה איך להמשיך מכאן אשמח לדעהמאור16/05/2018
דוקטור אתמול רשמתי פה פשוט היה דבר חדש תגובותייך מאוד קשובות לנו הכותבים אשמח שתוכל להסביר לי בצורה פשוטה.
אני בן 28 גבר ללא מחלות רקע. ביצעתי 2 בדיקות US לבית השחי :בראשונה בית שחי שמאל 2 בלוטות בקוטר 5 מ"מ מבנה תקין היפרוסקולריות,בלוטות לימפה בודדות לא מוגדלות תגובתיות בבית שחי שמאל.
בבדיקה לאחר שבוע במקום אחר- לא הודגם ממצא פתולוגי או חריג אחר למעט שני קשרי לימפה בבית שחי שמאל 1.2ס"מ במראה סונוגרפי שפיר.בלבד באורך מרבי,כלי דם אקסילרים בלי ממצא פתולוגי.
היום כירוג עבר על התוצאות ואמר לי שהוא רוצה שאני יבצע מעקב עוד 3 חודשים ובמימוש לא הרגיש משהו כמובן שגם הוא וגם אתה לא יכולים להתחייב לי אבל התשובות שלך ממש עוזרות אנא ממך דוקטור האם יש לך הנחה מה זה יכול להיות?האם זה לכיון של סרטן חלילה או זיהום?תוך כמה זמן בלוטה כזו יכולה לחזור למצב רגיל והאם זה דורש ערנות גבוהה או רק מעקב יש לי תחושה קצת לא נעימה שם..אנא תן לי הסבר תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכוי לסרטן אפסי כשיש בלוטה. שנסוגה וקטנה ומאין ממצא חשוד באולטרסאונד ובבדיקת רופא
ד''ר דני רוזין18/05/2018בלוטות גדלות לעתים בתגובה לדלקת- זה תפקידן! לרוב נסוגות, לעתים נשארות מעט מוגדלות- זה הכל תקין. מעקב זה הגיוני לגמרי בגלל החששות- אבל אפילו לא מחוייב במצב זה.
!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן אשפוז אפנדציט שהתפוצץשרית15/05/2018
בחור כבן 25 התלונן על כאבי בטן. הגיע בשעה 9 בבוקר למיון רק בשעה 11 בלילה החליטו לנתחו כך צמוד לניתוח התפוצץ לו אפנדציט. רופא טוען שמותר תוך 24 שעות לנתח אם יש חשד לאפנדציט. האם זה נכון? כרגע מאושפז עם עירוי במחלקה כירורגית ל-5 ימים. כמה זמן בד"כ צריכים להיות מאושפזים האם יכולים לצאת מהסיבוך הזה?! תודה על המענה שאקבל.
ברוב המקרים זו לא ההמתנה בבי״ח שהביאה להתנקבות, אלא אופי התהליך בתוספתן,
ד''ר דני רוזין15/05/2018ובד״כ ההתנקבות קורית אפילו לפני ההגעה.
מה שלא יהיה- אם מקור הדלקת הוצא אז ברוב המקרים יש החלמה טובה בעזרת טיפול אנטיביוטי לכמה ימים. אם סימני הדלקת חולפים מהר אפשר לשחרר בטיפול אנטיביוטי בכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)