מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיסה לחו״ל עם תפריםאוהד26/12/2017
שלום, יום ראשון האחרון נחתכתי בראש - חתך לא עמוק, שטוח בלבד - החתך נתפר ע״י כירורג ואמרו לי להוציא את התפרים לאחר 12 יום.
שישי הקרוב אני טס לחו״ל, האם אפשר לטוס עם תפרים? או שלחץ האוויר במטוס עלול לגרום לתפרים להפרם או בעיה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין בעיה לטוס עם תפרים
ד''ר דני רוזין27/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה במפשעה בצד שמאלנטלי25/12/2017
היי, לפני כשלושה חודשים ( באיזור ספטמבר ) התחלתי להרגיש כאבים באיזור המפשעה בצד שמאל והרגשתי שיש שם מן גוש/ בליטה.
ניגשתי לרופא המשפחה והוא הפנה אותי לאולטרסאונד כדי לשלול בקע/ בלוטת לימפה שהתנפחה ובבדיקה נמצא שהכל תקין ( לא בקע ולא לימפה, בעצם נאמר לי שהוא לא ראה שם כלום).
אחריו הופנתי לכירורג כדי לבדוק אם יש שם שבר אך גם שם נמצא שהכל תקין.
גם בבדיקת גניקולוג הכל תקין.
הבליטה הזו עדיין נמצאת שם ולא מראה סימנים שהיא הולכת לעבור והכאבים באים והולכים לסירוגין, לפעמים זה מורגש ולפעמים בכלל לא, זה בא והולך, ואני מודאגת מזה נורא ולא יודעת מה לעשות.
אשמח לקבל תשובה לגבי מה אתה חושב שזה יכול להיות ואילו עוד בדיקות אתה ממליץ לבצע.
תודה רבה, נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיפור והתיאור הכי מתאימים בכל זאת לבקע קטן.
ד''ר דני רוזין25/12/2017אם אין כרגע ממצא ברור בבדיקה ובהדמיה אז בודאי שאין שום סכנה או דחיפות, ניתן להמתין ולעקוב, ולחזור לכירורג לבדיקה עוד 3-4 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מניעה מלקיים יחסי מין לאחר ביופסית אשך?עופר25/12/2017
אני שואל שוב.. כי לא עונים לי בכלל כמה ימים
עשיתי ביופסיה בשק אשכים ביום שישי בבוקר.. ניתוח קטן מאוד כולל תפרים.. השאלה האם מותר לקיים יחסי מין לאחר ביופסיה או שזה אסור ומתי מותר? האם אסור לצאת לבלות לאחר ביופסיה ניתוח??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מותר. יכולה להיות מגבלת כאב-אבל זה עניין אישי.
ד''ר דני רוזין25/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות וכאבים אחרי ניתוח תוספתןסנדי22/12/2017
היי אני שבוע וקצת אחרי ניתוח תוספתן שהיה קצת קשה (נמשך כמעט 3 שעות). זמן אישפוז לאחר הניתוח היה ארוך ,כמעט 5 ימים. היו לי ועדיין יש לי כאבים בצד שמאל עשו לי אולטראסנוד וראו שיש נפיחות במעיים בצד שמאל ושיש לי דלקת כי ממד ה crpשלי היא מאוד גבוה 195. בסוף שיחררו אותי עם אנטיביוטיקה ועדיין כואב לי והבטן מאוד נפוחה אני לא יכולה ללבוש כמעט כלום בגלל זה, האם זה נורמלי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ככל שהדלקת קשה יותר כך גם ההחלמה ארוכה יותר.
ד''ר דני רוזין22/12/2017אם אין חום או הקאות, מצליחה לשתות ולאכול ויש יציאות- אז ניתן להמתין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח אפנדציט דומים לכאבים שלפני הניתוחד``ר דני רוזין20/12/2017
שלום, עברתי ניתוח אפנדצית לפני 5 ימים, ואני סובלת מכאבי בטן באים והולכים, דומים לאלה שהיו לפני הניתוח. האם זוהי תגובה נורמלית לאחר ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, עד שהבטן ״מתאוששת״ ומערכת העיכול חוזרת לפעילות נורמלית.
ד''ר דני רוזין20/12/2017שבוע שבועיים זה סביר, בהנחה שלא מלווה החום הקאות או דברים חמורים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעה של זכוכית מגן טלפוןאנונימי19/12/2017
אם בולעים זכוכית ממגן טלפון זה מסוכן?
מרגישה דקירות בגרון וקצת אחרי הגרון
צריך לפנות לרופא?
איזה נזקים זה עלול לעשות?
בבקשה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם זה פיסות זעירות אז לא מסוכן, מניח שלא בלעת את כל הכיסוי
ד''ר דני רוזין20/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI לאחר ניתו בקערונן19/12/2017
שלום לרופא
בן 59, לפני שנה ורבע עברתי ניתוח , דו צדדי,לפרוסקופי לבקע מיפשעתי
הושתלו רשתות פרולן 13*15 בשני הצדדים,
עקב צרידות ממושכת ,וקישריות בבלוטת התריס,אני נשלח לבצע דימות MRI צוואר לרקמות רכות,
העניין הוא הניתוח שהיה, עיניין הקיבוע של הרשתות, שאני מניח נעשה עם סיכות,
האם מותר לי או אסור לבצע בדיקת MRI ?
מקבעים את הרשתות בסיכות מתכתיות?
אשמח לקבל תשובה, ולשמוע הסבר על הנושא, האם מותר או אסורה הבדיקה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מותר. גם אם השתמשו בסיכות מתכתיות- הן מטיטניום, לא מגנטי
ד''ר דני רוזין19/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גישה נתוחית וסיכונים אפשרייםשיר15/12/2017
שלום דר, ברקע יש לי nf התבטא בגידולי nf ושוואנומות ע"ש וסקרום, מבצעת mti אחת לשנה, mri אגן סקרום אחרון בוצע עקב כאבים עזים באגן ימין המקרינים לירך, ההדמיה הראתה אכן שוואנומה חדשה שגדלה פי 3 מלפני עשרה חודשים וגודלה 3 סמ'.
בפענוח מספר גידולים ללא שינוי משמעותי, אתייחס רק להנ"ל,
בסקרום בגובה S4- תהליך תוך אגני אך עם קשר לנקב העצבי ימני , קוטרו כשלוש סמ'.
רופא כירוג המליץ לנתח עקב שהממצא גורם לכאבים ושגדל פי שלושה בעשרה חודשים.
הייתי בשני חוות דעת שהרופאים ציינו שאין ניסיון בכריתת גידול באיזור שיש לי וכן כך בכל הארץ, זהו גידול שגדל באיזור נדיר.
1. האם אכן זהו איזור נדיר לגידול שוואנומה?
2. הרופא רוצה לנתח בגישה בטנית בשיטת שלושה חתכים ומצלמה, מה דעתך על שיטה זו? ומדוע לנתח מהבטן שהממצא באגן זה לא אחורה?
3, מה הסיכונים שיש בכריתה באיזור הנל?
אשמח להסבר דעתך בנושא
למרות שאלו שאלות למנתח חשוב לי לדעת ממשהו אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נראה שיש מקום לניתוח.
ד''ר דני רוזין19/12/2017יש מקומות רבים בהם זה יכול להופיע. מציע להתייעץ עם מנתח עמוד שידרה לגבי הניסיון והגישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדום מתחת לחזה אפשררחל13/12/2017
שלום יש לי אדום מתחת לדש צד אחד זה מציק ואדום ומגרד תמיד יש לי את זה בקיץ רציתי לדעת אפשר לשים מישחה של תינוק והאם זה מסוכן זה שאלתי בשביל להוציא את המחשבות שאולי מסוכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מסוכן, בהחלט ניתן להשתמש במשחה/קרם לעור
ד''ר דני רוזין13/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספתי עוד כמה שאלות
רחל13/12/2017טעיתי אדום בשד עצמו מתחת לפיטמה האם אפשר שם לשים משחה והאדום מגרד ועוד שאלה מדוע כשאני ניכנסת לכל מיני כתבות באינטרנט של סרטן שד ממש מפחידים שם הרי עם מגרד או ראדום לפי מיטב הבנתי אי אפשר כל דבר כזה שזה סרטן שד למה מפחידים כל כך ודרך אגב אתה רופא ניפלא עונה כל כך בטוה על כל שאלה שנשאלת כל הכבוד לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לרוב האודם הוא סימן לגירוי דלקתי או אלרגי. לעתים רחוקות זה סימן לגידול-
ד''ר דני רוזין13/12/2017נדיר מאד אבל שווה שרופא יתרשם מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלע כואבת בצד השמאליהדסה13/12/2017
שלום אני אישה מבוגרת ותמיד יש לי פחדים על מחלות כל כאב אני מרגישה פחד נורא רציתי לשאול על צלע בצד שמאול מתחת לשד האם צלעות סימטריים או שלא חייב
לא חייב להיות סימטרי
ד''ר דני רוזין13/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שבוע חזר עוד פעם באותו מקוםאנונימי דרום12/12/2017
שלום... לפני שנה בערך היה לי אפצס באשך.קיבלתי הפנייה למיון ושם עשו הרדמה מקומית . שהרגשתי ממש את כל הפתיחת אפצס! זה היה סיוט...
לפני שבוע חזר עוד פעם באותו מקום !
רציתי לדעת למה זה חזר?
ושאלה שניה . האם ניתן לבקש הרדמה כללית תודה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לדלקות באיזורים האלה נטיה לחזור.
ד''ר דני רוזין13/12/2017אם צריך שוב פתיחה (לא תמיד) תשאל לגבי האפשרות להרדמה כללית. זה אפשרי אבל לא תמיד כדאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן ימין עליונהענת12/12/2017
שלום.
אני בת 33 אסתמטית ברקע.
סובלת כבר מעל שנתיים מכאב בבטן ימין עליונה מתחת לצלע. כאב לא חזק מאוד אבל כואב כמעט באופן רציף, לא יודעת להגיד מתי הכאב מתחזק ומתי נחלש כי זה כל פעם משתנה....
הייתי אצל רופא משפחה וגם אצל גסטרואנטרולוג. עשו לי המון בדיקות כמו: גסטרוסקופיה, צילום רנטגן, סיטי, אולטרסאונד, בדיקות דם, בדיקת הליקובקטר, הכל יצא תקין.
ממצאים יחידים שמצאו זה שהכבד מוגדל מעט 17 ס"מ , ושאני רגישה ללקטוז, וזהו!
העניין הוא שלדעת הרופאים אין שום סיבה שהם רואים לכאב, את מוצרי החלב הפסקתי על דעת עצמי. אך הכאב עדיין קיים.
האם יש משהו לדעתך שכדי לעשות? לבדוק?
שנתיים וחצי זו תקופה ארוכה לסבל שלי...
אודה לעזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם לא נבדקת פיזית על ידי כירורג ממליץ להשלים
ד''ר דני רוזין13/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב קל באיזור בית השחיאנני10/12/2017
שלום, לפני כשבועיים התחלתי לחוש כאב קל אך מציק בבית השחי ביד שמאל. במישוש לא הרגשתי נפיחות, אך הכאב לא חולף. הוא מורגש כשאני עושה תנועות מסוימות עם היד. הלכתי לכירורג שביצע בדיקה ונתן לי הפניה לאולטרסאונד, בהפניה כתב שלא נצפתה דלקת ואין נפיחות וכו.
בינתיים עד הבדיקה......
מה זה יכול להיות ?? מודאגת 🙁
תודה, אנני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ברב המקרים זה קשור לדופן החזה, מתיחת שריר וכד׳
ד''ר דני רוזין10/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה לאחר ניתוח בקע מפשעתירוני09/12/2017
ערב טוב אני כחודשיים וחצי לאחר ניתוח בקע מפשעתי .
ההחלמה תקינה ואין כל כאב או נפיחות .
אשמח לדעת לאחר כמה זמן ניתן לחזור להרמת משאות .
עד כה נמנעתי מלהרים משא שכבד יותר מחמישה ק"ג.
יחד עם זאת השגרה דורשמת הרמת משאות כבדים יותר
אשמח לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אחרי תקופה זו ניתן לחזור לפעילות מלאה לא מוגבלת
ד''ר דני רוזין09/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו נלכד בבטן בעת התכופפות ורכינה קדימה - תחושה מפחידה מאודאתי08/12/2017
שלום רב, אני בת 33, סובלת מרפלוקס וגסטריטיס. ללא הליקובקטור.
מדי פעם, כשאני מתכופפת מאוד, מרגישה שמשהו עולה מחלל הבטן לכיוון הריאות ונתפס שם. ממש לוחץ. הרגשה איומה, ממש תחושה של סכנה. כשאני מתיישרת בזהירות ונושמת לאט לאט, אני מרגישה שמשהו הזה שנתקע מחליק אט אט חזרה. זה סיפור של דקה או שתיים, אך דומה לנצח.
האם זה יכול להיות קשור לבקע סרעפתי? האם מסוכן? (לא אובחן אצלי בקע, אך הבעיות במערכת העיכול הופיעו בעת היריון ולא עברו מאז. לכן חשדתי שמשהו השתנה אצלי בגוף).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכול להיות קשור לרפלוקס, כשחומצה עולה לושט ההרגשה יכלה להיות לא נעימה
ד''ר דני רוזין08/12/2017בכל מקרה לא מסוכן...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, זה לא חומצה - נדמה שזה משהו מהאיברים הפנימיים
אתי09/12/2017התחושה היא כאילו קטע של מעי או קיבה עולה למעלה, אל הריאות ונתקע זמנית ומחליק חזרה . ממש מרגישה את התזוזה וההחלקה.
כשזה קורה, אני בקושי מסוגלת לזוז. בקושי נושמת. מרגישה לחץ מטורף בפנים.
(לגמרי לא חומצה. מהי חומצה אני יודעת. נוטלת קבוע לוסק. ממש לא זה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומוסיפה עוד - זה לא קורה בכל פעם שאני מתכופפת
אתי09/12/2017אלא בתנוחה מסוימת מאוד - התכופפות חזקה ורכינה מהירה קדימה (למשל, כשאני יושבת ונופל לי עט ואני מתכופפת להרים). קרה כחמש-שש פעמים בשנתיים האחרונות. כמובן, עושה כל מאמץ להימנע מתנוחות כאלו, אך לפעמים מגיעה אליהן בלי לחשוב, אוטומטית, והתוצאה מפחידה מאוד...
תוהה אם זה שריר שמתכווץ או בקע (ושוב, ממש מרגישה תחושת החלקה של משהו בחלל הבטן)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הסיכוי שאת מרגישה משהו שבאמת זז הוא קטן מאד, ויוצר סביר שזו תחושת התכווצות, למשל של הסרעפת.
ד''ר דני רוזין09/12/2017בכל מקרה ניתן לבדוק אם יש אכן בקע משמעותי בעזרת צילומים כגון סיטי של הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אתי09/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)