מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גולה כואבת ואדומה בבית השחימשהי14/02/2018
3 ימים יש לי גולה כואבת בבית השחי מבחוץ זה נראה כמו פצע אך הגולה קשה.מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטה עורית של בלוטת זיעה או חלב שהזדהמה
ד''ר דני רוזין14/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש אדום וכואב בבית השחי
אני14/02/2018כהמשך לתשובתך שזה כנראה ציסטה עורית שהזדהמה- האם צריך ללכת לרופא או שזה אמור לעבור לבד? ומה גורם לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חיידקים של העור. אם לא נגע לבד תוך כמה ימים תפנה לרופא
ד''ר דני רוזין14/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביאופסיה רחבה באזור הקליטוריסמירי ששון14/02/2018
היכן ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אצל גינקולוג. השאלה לא ברורה
ד''ר דני רוזין14/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה עם דם ואי נוחות בחזהחני14/02/2018
בוקר טוב, לפני מספר ימים היתה לי ליחה עם דם וכעבור יומיים שוב פעם. אציין כי באותו היום הייתי חולה. (כאב גרון, חולשה וצמרמורות) הדבר מדאיג אותי מאוד פניתי לרופא משפחה שבדק ידנית את בלוטת התריס והלימפה ואמר כי הם לא מוגדלות. והפנה אותי לבדיקת א.א.ג. בנוסף מזה כחודש שאני מרגישה אי נוחות בבית החזה וקישרתי את זה לכך שאני תפוסה בצוואר בצד שמאל וגם בגב. פתאום חשבתי שאולי זה קשור לליחה עם הדם.. אודה על חוות דעתך..
כדאי להיבדק על ידי רופא ריאות.
ד''ר דני רוזין14/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים בבדיקת קולונסקופיה וירטואליתחיים11/02/2018
לד"ר דני רוזן שלום,
שמחתי לקבל את תשובתך בנוגע לטחולון.
אני מצרף את הקובץ ע"מ לקבל חוות דעת על כל הממצאים.
אודה לך אם תוכל לעיין בתוצאות ולעדכן אותי האם הממצאים תקינים והאם יש צורך בהפנייה או טיפול מיוחד לשאר הממצאים.
בתודה מראש
חיים
לאין שום ממצא מדאיג, אבל מכיוון שהלבלב לא הודגם היטב בטכניקה
ד''ר דני רוזין11/02/2018של הבדיקה הזו, וקשה להתחייב לגבי תקינותו, ממליצים על בדיקת סיטי נוספת.
זה מהמצבים ששכיחים לצערנו, שבדיקה אחת מובילה לאחרת- למרות שמלכתחילה לא נשאלה שום שאלה לגבי הלבלב, אבל קשה להימנע ברגע שעולה העניי. לרוב נגמר בכלום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "ג'ולה" קטנה בין השדייםענת11/02/2018
בין השדיים מופיע מעין "כדור" קטנטן. בעבר, לחצתי מצידיו ויצא מוגלה (כמו פיצעון), ללא ריח. אך מלפני חודש האזור התנפח ולא יוצא כלום. אין שינוי בצבע העור. רופאת משפחה נתנה לי למרוח בקטרובן. מרחתי כשבוע. אין החמרה ואין הטבה משמעותית. אני מניחה שמדובר באבצס או ציסטה. זה לא כואב לי אלא רק מציק ויזואלית. מה עושים?
כמראה ציסטה עורית- אם לא יסוג וימשיך להפריע ניתן להסיר בניתוחים קטן
ד''ר דני רוזין11/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים שהתקבלו בקולונסקופיה וירטואליתחיים11/02/2018
בבדיקת קולונוסקופיה וירטואלית התקבלו הממצאים הבאים:
טחולון קדמי לטחול בקוטר 2.3 ס"מ
מה זה והאם זה צריך להדאיג אותי?
בתודה מראש
חיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מדאיג, ולא נדיר- רקמת טחול נפרדת בסמוך לטיול עצמו.
ד''ר דני רוזין11/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טבור אדום ומפריש נוזלשמש10/02/2018
כבר שלושה ימים הטבור שלי אדום, מפריש נוזל דביק עם ריח לא טוב, כואב. פעם ראשונה שאני חווה זאת. מה לעשות במקרה כזה?
אומפליטיס- דלקת בטבור- נובעת מכמה סיבות, אך בשלב ראשון
ד''ר דני רוזין10/02/2018הטיפול הוא אנטיביוטי.
לעיתים בטבור עמוק מצטברות הפרשות בעומק שמתחילות זיהום ודלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יצא לי גוש פנימי בעכוזשרי06/02/2018
שלטם יצא לי גוש בעכוז לפני כחודש . אתמול עשיתי אולטראונד בפעם השנייה
מצב הפענוח
האם זה סרטני
פיענוח: אולטראסאונד רקמות רכות : בחלק לטרלי עליון של העכוז הימני מודגם ממצא בעומק השומן התת עורי, 22/8/20 ממ גודלו, הממצא נוזלי ברובו
עם הדים וספק קומפוננט מסויד קטן, מתאים במקום ראשון להמטומה בהתארנגות.
השומן התת עורי סביב הממצא מעט אקוגני.
הממצא גדל בהשוואה לבדיקה מינואר השנה (היה 11X9X13 ממ).
מומלץ ייעוץ כירורגי.
חתום על ידי דר. סקוט פילדס בתאריך 05/02/2018,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לפי התיאור לא מדאיג- מתאים לשטף דם באיזור. היתה חבלה? דקירה?
ד''ר דני רוזין06/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש פנימי בעכוז
שרי06/02/2018לא זוכרת אם קיבלתי מכה או נפלתי .
מה שמדהיג שזה גדל מהפעם שעברה שעשיתי אולטסאונד .
האם צריך להוציא את זה בניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא בהכרח
ד''ר דני רוזין07/02/2018שטף דם לעתים גדל- או בגלל המשך זליגת דם לתוכו אן בגלל משיכת נוזלים לאזור. ניתן עוד לעקוב ב-US. לעתים ניתן לשאוב. נדיר שמנתחים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש קטן בבית שחירים05/02/2018
שלום כל חודשים שלושה מרגישה בגוש קטן בבית השחי כואבקצת כל פעם מקום אחר האם זה מעיד כל משהו
אם זה במקום שונה אז די שולל משהו גידולי... אולי דלקתי בעור, או אלרגי
ד''ר דני רוזין05/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת לאפנדציט במהלך הריוןקארין05/02/2018
שלום לך, אני בהריון שבוע 18, ויש לי מעל שבוע כאבי בטן שהולכים ובאים בגלים ולא עוברים מאז, בעיקר באמצע הבטן ולפעמים גם תחתונה ולפעמים תחתונה צד ימין, עשיתי בדיקות דם ושתן כולל תרבית והכל תקין, הייתי במיון נשים רק השבוע 3 פעמים ולא מצאו כלום. יכול להיות שיש לי אפנדציט? יש לי תור לכירורג ביום חמישי, הוא יוכל לדעת? תודה רבה.
לא סביר, אם אין סימני דלקת. אפשר להשלים אולטרסאונד של הבטן
ד''ר דני רוזין05/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שדיים פענוח US וממוגרפיהעדי03/02/2018
שלום דר,
שדיים פענוח US + ממוגרפיה, בפענוח, האם יש הבדל בין שני המשפטים,
Birads 4 / סיכון מוגבר 4 - הכוונה אותה משמעות או משמעות שונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אותה משמעות
ד''ר דני רוזין03/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Usחן01/02/2018
שלום , בת 42 ביצעתי ממוגרפיה + us כתחילת מעקב שגרה בהמלצת רופאת משפחה, אין סיפור משפחתי.
מבצע הבדיקה ציין שיש לי הרבה ציסטות דו צדדי
ולא לקח דגימה לבדיקה אמר שלא נראה חשוד.
בפענוח כתוב שינוי פיברוציסטי דו צדדי, רקמה סמיכה וסיכון מוגבר 4. והמלצה למעקב אחת לשנה.
1. התעקשתי שיקח דגימה לבדיקה והוא בשום אופן לא הסכים, אמר שהם נראים ציסטות שפירות, האם אכן במקרה זה אין צורך בדגימה של הציסטות?
2. אני דואגת כי לא נלקחה דגימה מצד שני מדוע כתב סיכון מוגבר 4?
3. מה המשמעות לסיכון מוגבר 4? סיכון לחלות?
אשמח להסבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטות פשוטות אין צורך לדגום.
ד''ר דני רוזין01/02/2018דרוג של 4 הוא עם מידת חשד נמוכה אבל קיימת, ניתן לעקוב תוך זמן מקוצר, או לדגום. תלוי בהמלצה הסופית של הרדיולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
המשך04/02/2018תודה על תשובתך,
כתבת שדרגה 4 בעלת סיכון נמוך.
אני קראתי בגוגל על מדדים וכתוב שרמה 4
4 - נתגלה ממצא חשוד המחייב
ביופסיה, כלומר נטילת דגימה מהממצא ושליחתו לבדיקה מיקרוסקופית במעבדה.
אם כך ורמה 4 חשוד, מדוע הרדיולוג לא הסכים לקחת דגימה ורופא כירורג שד תמך בדעה ויש לבצע מעקב שגרתי אחת לשנה.
האם זו לא רשלנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ככלל 4 בד״כ מוביל לדגימה. אבל מדובר בהערכת הרדיולוג והמלצתו.
ד''ר דני רוזין04/02/2018המילה רשלנות אינה במקומה, יש גם עניין של שיקול דעת.
לא ראיתי את התשובות אז לא יכול לדעת בוודאות חמה לא המליצו על ביופסיה, יש הרבה מקרים גבוליים ולא תמיד ההחלטה היא חד משמעית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירת בצד ימין של הבטןטל01/02/2018
בוקר טוב
מזה 4 ימים יש לי מעין דקירות בצד ימין של הבטן,ממוקם ממש טיפה מעל הטבור לא בצד הטבור אלא מעל. יש כאב המופיע גם בלחיצה על המקום כמו כאב של שריר תפוס. הדקירות מופיעות במשך כל היום ללא קשר לאוכל והן לשניות בודדות וחולפות. בשכיבה פחות מרגישה את התחושות. ביום הראשון הבטן קצת היתה נפוחה והיו תחושות דומות גם בצד שמאל אבל פחות מבצד ימין. הדקירות רק בנק הספציפית הזאת. הייתי אצל רופא משפחה שלדעתו קשור לקיבה כי אולי אכלתי משהו עם גזים אבל לא עבר מיום שני התחושה . זה לא כאב שמשבית אותי אך זה לא נעים.
מה הכיוון שעלי לבדוק?
יש לציין שאני בתקופה מאוד לחוצה וחרדה מאוד עקב משבר שעברתי לא מזמן (לא יודעת אם יש קשר אך חשבתי לציין)
מיואשת ומפוחדת אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליץ לחכות בלי לבדוק יותר מדי, לנוח קצת, לקחת אולי משהו נגד כאבים,
ד''ר דני רוזין01/02/2018ולראות מה קורה. המתנה סבלנית חוסכת הרבה בדיקות מיותרות, תראי מה קורה במהלך הימים הקרובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
טל01/02/2018קודם כל תודה רבה רבה על המענה המהיר
אין בכך סיכון שאחכה קראתי על דלקות בלבלב אבנים בכליות כיס מרה קצת הלחיץ אותי.
יש מצב שאני מייצרת כאבים לעצמי?
דרך אגב הייתי מקוררת שבוע שעבר יכול להיות קשור?
ואם לא עובר לאן לגשת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהחלט יכול להיות קשור להצטננות
ד''ר דני רוזין01/02/2018למחלות שמנית יש תופעות נוספות נילוות. אם לא יעבור- לרופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על המענה המהיר,שבת שלום
טל01/02/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה עגולה בצד המצחגלית29/01/2018
שלום, לפני מספר שנים יצאה לי בלוטה עגולה במצח בצד שמאל, היא קשה כמו עצם, עשיתי בדיקת אולטרא סאונד אשר תוצאתה - בלי ממצאים חריגים. מה זה יכול להיות??
יתכן בליטה של עצם הגולגולת עצמה, לא נשמע מדאיג
ד''ר דני רוזין29/01/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד חזק בפיטמה אחתנירה29/01/2018
גיל 60. לפני 10 שנים סרטן שד. לאחרונה גרד חזק וכאב בפיטמה. בדיקת כירורג + ממוגרפיה אולטראסאונד תקינים.
האם יש צורך בהמשך בירור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין שום ממצא בבדיקה ובהדמיה- אין צורך בעוד בירור.
ד''ר דני רוזין29/01/2018אפשר לנסות טיפול סימפטומטי להפחתת הגרד. אם לא ירגע תיבדקי שוב עוד חודש חודשיים, ניתן יהיה לשקול MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)