מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חבישהבוריס16/06/2014
דוקטור שלום
האם לאחר ברית לבן אדם מבוגר, כשהוא שם חבישה אחר כך בעצמו ,בימים שאחרי הברית
ומכסה קצת גם את החלק עטרה, בקיצור חובש בעצמו המקום ,איך שהוא יודע,האם מצב כזה יכול לגרום לעור לעלות על החלק עטרה שוב? לכסות אותה?
תודה רבה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חבישה - תגובה
ד''ר דני רוזין16/06/2014לא, עודף העור של העורלה הוסר, ולרוב תופרים של שני השוליים, אז זה לא מושפע מהחבישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ריאות טרום ניתוח בקעאילן11/06/2014
המנתח שלח אותי לבדיקת ריאות.
אין לי כל בעיית נשימה אבל תוצאות בדיקת הנשימה אצל הרופא לא היו טובות.
מה הקשר לניתוח בקע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק לחדד
אילן11/06/2014המנתח שלח אותי לצילום חזה (לא לבדיקת ריאות)
רופא ריאות עשה כבר בדיקה מקיפה וקבע מה שקבע.
האם יש השפעה על ניתוח בקע?
כאמור, אין לי כל בעיית נשימה שאני חש בה או מתלונן עליה אבל לא יכול להתווכח עם התוצאות הנשימתיות שהן מתחת לממוצע (לדברי הרופא).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בדיקת ריאות טרום ניתוח בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין11/06/2014הקשר הוא לא לניתוח ישירות אלא להרדמה- אתה עובר הנשמה בזמן הניתוח והמרדים חייב לדעת שהריאות יתפקדו טוב במהלך ואחרי הניתוח ואולי להעזר בתרופות להרחבת דרכי הנשימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות שמדובר בניתוח בחתך,
אילן11/06/2014בהרדמה אזורית בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
למרות שמדובר בניתוח בחתך, - תגובה
ד''ר דני רוזין11/06/2014פחות- אבל עדיין נהוג להיות מוכנים לכל תסריט, לעתים ההרדמה האיזורית לא תופסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאאורן11/06/2014
שלום דר',
לאחרונה [שנה אחרונה] החל לי רפלוקס [כשאני ישן עולה לי צרבת ונכנסת לי לקנה הנשימה]
עשיתי לפני 8 שנים ניתוח טבעת להורדה במשקל, למרות שהרפלוקס החל רק לאחרונה. הגסטרו אמרה שהרפלוקס הוא רק [!] בגלל הטבעת, ושאי אפשר לתקן את הבקע בסרעפת אם יש לי טבעת ושאני צריך לוותר על הטבעת. לדעתי נפלתי על רופאה קשישה וכושלת שלא יודעת מה היא מדברת.
אני בכל מקרה לא מוכן לוותר על הטבעת ולמרות זאת אני רוצה לתקן את השסע בסרעפת.
אודה לעצתך המלומדת.
יום טוב, אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לרופא - תגובה
ד''ר דני רוזין11/06/2014זה די נכון- הטבעת מעלה את הלחץ ומגדילה את הסיכוי לרפלוקס, וגם יושבת באור בו עושים את הניתוח לרפלוקס ולכן מפריעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת טחוריםיוסי10/06/2014
לפני כמעט כשבועיים עברתי קשירת טחור במשך השבוע וקצת אחרי הרגשתי מעין הקלה קצת בחומרת הכאב ויציאת הטחור היום לאחר היציאה הרגשתי שוב את אותם כאבים כמו שהיו לי לפני הקשירה שאלתי היא כזאת האם יכול להיות שהקשירה לא הצליחה והגומייה נפלה והטחור ממשיך להציק כמו לפני הקשירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשירת טחורים - תגובה
ד''ר דני רוזין11/06/2014זה לא אמור לכאוב- אבל לעתים כן קצת עדיין. צריך לוודא שאין בעיה אחרת כמו אבצס- מציע להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה: קרע בשתליעל09/06/2014
אני בת 48, עשיתי בדיקת MRI בשדיים ואלו התוצאות:
מצב לאחר השתלת סיליקון דו''צ לפני שריר הפקטורליס.
הודגם קרע אינטרא-קפסולרי משמאל. השתל הימני תקין.
לאחר הזרקת חומר ניגודי לא הודגמה האדרה חשודה דו''צ. בתי השחי תקינים.
מה זה אומר? האם הקרע מסוכן? האם ישנה דליפה? האם לעשות ניתוח להוצאת השתלים? העניין עם ניתוח להוצאת השתלים הוא שאין לי כרגע כסף לזה. הרופא משפחה טען שלדעתו אני לא יכולה לחכות אפילו חודש אבל אני לא יודעת אם הוא צודק או לא. האם למשל יהיה אפשרי לחכות עם העניין כמה חודשים (חצי שנה בערך, עד אז אולי אוכל להשיג את הכסף) לפני שאני אעשה ניתוח להוצאת השתלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה: קרע בשתל - תגובה
ד''ר דני רוזין11/06/2014לרוב מחליפים אבל אפשר כמובן להוציא, לא אוהבים שסיליקון יכול להתפזר אבל זה לא מסוכן ולא דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעניין הוא
יעל12/06/2014למה כל רופא שאני מדברת איתו טוען משהו אחר. אחד אומר שאני צריכה להוציא את זה בהקדם כי זה מסוכן ואחד אחר כמוך אומר שזה לא מסוכן. למה הדעות על זה כל כך חלוקות? מי פה צודק בדיוק ואיך אני יכולה לדעת בודאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
העניין הוא - תגובה
ד''ר דני רוזין12/06/2014רפואה זה לא מדע מדוייק ויש הרבה פערים בידע, ניסיון וגישה.
את כנראה שואלת יותר מדי רופאים :-)
מבין את הבילבול, אבל תצטרכי לבחור במי שנראה לך אמין עם ניסיון ושכל ישר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז תוכל בבקשה להסביר לי
יעל12/06/2014מבחינה רפואית, איך זה שהנוזל של השתלים שינזל לבלוטות הלימפה לא מסרטן או יסכן אותי?
אז תוכל בבקשה להסביר לי - תגובה
ד''ר דני רוזין12/06/2014כי סיליקון לא נחשב מסרטן או מסוכן- כמובן שלא רצוי שסתם חומר זר יתפזר, אבל בודאי שזה לא גורם לנזק מיידי ולכן לא דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם במקרה של נזילה
יעל12/06/2014של סיליקון לבלוטות הלימפה, אפשרי יהיה להוציא את זה משם? אני מניחה שכן יש פה איזושהי סכנה כי אמרת שהסכנה היא לא "מיידית" אבל לטווח הרחוק כן יש סכנה, נכון?
האם במקרה של נזילה - תגובה
ד''ר דני רוזין12/06/2014לא- לרוב לא מוציאים את הבלוטה אלא רק את השתל שדולף. פשוט אין צורך. לא מסוכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוול עם עצב הזנב שבורבר09/06/2014
הי הbmi שלי הוא 36 ועצם הזנב שלי שבור קרוב לשנה האם אני מועמדת לניתוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח שרוול עם עצב הזנב שבור - תגובה
ד''ר דני רוזין11/06/2014לא ברור לי מה הקשר לעצם הזנב..
ב-BMI כזה מקובל לנתח רק אם יש מחלות נילוות משמעותיות שקשורות להשמנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשירת טחוריםאביב07/06/2014
רציתי לדעת האם קשירת טחורים גורמת לרפיון שריר הסוגרים ולבעיות שליטה בטווח קצר או ארוך ומה בדיוק נגרם מהקשירה תודה רבה
קשירת טחורים - תגובה
ד''ר דני רוזין08/06/2014לא, אין לזה השפעה על תיפקוד השרירים שנמצאים עמוק יותר בדופן המעי ומסביבו, הקשירה היא שטחית יותר ברמת הרירית/תת רירית- היא ״אוספת״ את רקמת הטחורים (שהם כלי דם מורחבים מתחת לרירית) ו״חונקת״ אותם בעזרת גומיה על הבסיס- ואז הרקמה עוברת נמק ונושרת כעבור מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מוזרים ואי נוחות בבטן התחתונהמירב05/06/2014
שלום ,
אני כבר שבוע סובלת מכאבים כמו דקירות ואי נוחות בבטן התחתונה בשני הצדדים, בנוסף היו לי בחילות. בהתחלה הכאבים היו בצד ימין בלבד אך כיום זה גם בשמאל וקשה לי לכאב על הגב בצורה ישרה אני מרגישה אי נוחוצ כאילו יש משו שם . עשיתי בדיקת שתן ויצאה לי תקינה. יש לי חשד שאולי אלה תולעים בקיבה. אני בדרך כלל אדם בריא ועוסקת בפעילות גופנית. אילו בדיקות עליי לבצע וממה זה נובע ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים מוזרים ואי נוחות בבטן התחתונה - תגובה
ד''ר דני רוזין06/06/2014לא יודע על סמך מה מבוססת המחשבה על תולעים, אבל את זה ניתן לבדוק בבדיקת צואה.
אם הכאבים נמשכים כבר שבוע ממליץ לפנות לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפרצת האורטהאלון02/06/2014
אני סובל ממפרצת האורטה במידה 4.8 לאחר ניתוח מעקפים וגם חולה סוכרת
ברצוני לדעת איזה פעילות גופנית מותר לי לעשות ואם כן כמה פעמים בשבוע
תודה רבה
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מפרצת האורטה - תגובה
ד''ר דני רוזין03/06/2014אין מגבלות שאני מודע להן. אולי לא רוגבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת באצבעיעל30/05/2014
לפני כמה ימים נשברה לי חתיכה של הציפורן באצבע הגדולה ברגל. היה בסדר ופתאום נעשה כואב אדום ושלפוחית במקום השבירה הלכתי לרופא המשפחה ואמר שזה דלקת ונתן משחה אנטביוטית רציתי לשאול בדרך כלל תוך כמה זמן המשחה מתחילה להשפיע ומרגישים הקלה והאם גם השלפוחית תקטן בעצמה או שצריכה לנסות לעשות לה משהו והאם יש עוד משהו שאפשר לשים בין מריחה למריחה של המשחה?
דלקת באצבע - תגובה
ד''ר דני רוזין30/05/2014לרוב תוך כמה ימים זה מרגע, אם אין שיפור לפעמים צריך אנטיביוטיקה דרך הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת באצבע
יעל31/05/2014והאם שיוצאת גם דלקת מוגלתית בצבע צהוב זה אומר שהמצב חמור יותר או שתוך כמה ימים גם זה יעבור והאם יש עוד משהו שאפשר לעשות להקלת הכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקת באצבע
יעל31/05/2014ומה בקשר לשלפוחית תקטן בעצמה או שצריך לפוצץ באיזה דרך . שולחת גם צילום שתראה , האם הטיפול שנתנו מספיק או שצריך עוד משהו. אני גם מקווה שזה לא ציפורן חודרנית כי אני לא יודעת איך מרגישים אם זה ציפורן חודרנית או דלקת.
דלקת באצבע - תגובה
ד''ר דני רוזין31/05/2014דוקא קצת מחשיד לציפורן חודרנית עם תגובה דלקתית, השריה במי סבון יכולה לרכך ולעזור, אמור להסתדר עם משחה תוך מספר ימים אבל לפעמים מצריך הוצאת קטע ציפורן על ידי כירורג.
יעל31/05/2014תוך כמה ימים אם לא יעזור כדאי ללכת שוב לרופא שיראה , כי התחלתי להשתמש רק במשחה אתמול, האם תוך יום יומיים אם לא מתחילה להרגיש יותר טוב אז ללכת או כמה זמן זה הגיוני שמתחיל להשפיע , והשלפוחית גם אמורה לרדת בעצמה או שצריך לעשות משהו?
יעל31/05/2014קודם טוב תודה ואשמח שתענה על עוד שאלה ששאלתי. ועוד שאלה אם אצטרך ללכת לכירוג שתגיד לי תוך כמה זמן אמור להשפיע המשחה , אבל אם אצטרך האם הוצאת החלק עושים על המקום והאם אחרי זה אפשר לתפקד כרגיל?
דלקת באצבע - תגובה
ד''ר דני רוזין03/06/2014אם לא נרגע כלל עד עכשיו כדאי לפנו לבדיקת כירורג. יש כאלה שערוכים לטיפול בציפורן בו במקום.
לילך03/06/2014זה טיפה השתפר כי החליפו לי משחה , ואם אצטרך ללכת לכירוג אין משהו שעושים במקום חוץ מתלישת הציפורן אין איזה חומר ממיס או משהו כזה כי הרופא המשפחה נגד זה ולפי דעתו עדיין אפשר להציל הבעיה עם השלפוחית תוך כמה זמן אמורים לראות שזה קטן מהחלפת המשחה?
דלקת באצבע - תגובה
ד''ר דני רוזין03/06/2014אם יש שיפור מסויים כדאי להמתין עוד מספר ימים, עד אחרי סופ״ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפורן חודרנית
לילך03/06/2014אבל סתם ליידע איך המשחה אמורה לעזור אם הציפורן החודרנית והרופא גם אמר לי לשים פתיל צמר גפן מאחורי הציפורן זה גם יעזור שמעת על השיטה הזאת?
ציפורן חודרנית - תגובה
ד''ר דני רוזין03/06/2014הבעיה היא לא רק מכנית אלא גם הדלקת המשנית לחדירת הציפורן- וזה תפקיד האנטיביוטיקה.
הפתיל מרים את הציפורן ומפחית מהלחץ הישיר של הציפורן על הריקמה ולכן כנראה עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפורן חודרנית שאלה אחרונה
לילך03/06/2014השאלה האם כל עוד קיימת הציפורן האם הדלקת לא תשאר? והאם האנטביוטיקה יכולה לעזור ומה היא אמורה לעשות לציפורן?
ציפורן חודרנית שאלה אחרונה - תגובה
ד''ר דני רוזין03/06/2014לא כל ״ציפורן חודרנית״ מובילה אוטומטית לדלקת. צריך שיחדור חידק. לכן יש שני מרכיבים- הטיפול האנטי דלקתי והטיפול המכני. לעתים הראשון מספיק, אם כי לעתים לא רחוקות אין מנוס מהשני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפורן חודרנית קרה משהו
לילך04/06/2014אתמול התקלף טיפה העור ויצא חלק מהשלפוחית נראה לי שזה הטבה , וגם אני רואה את הציפורן החודרנית שהיתה רחוקה התקרבה להמשך הציפורן הרגילה עוד ממש טיפה היא תהיה בהמשך הציפורן הרגילה האם זה אומר שזה הטבה או לא ? שזה בדרך הטובה ומשחת האנטביוטיקה משפיעה סוף כל סוף?
ציפורן חודרנית קרה משהו - תגובה
ד''ר דני רוזין04/06/2014נשמע כך
החלמה דורשת סבלנות :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפורן חודרנית - תודה ושאלה אחרונה
לילך04/06/2014קודם כל תודה רבה על כל התשובות. ושאלה אחרונה. האם הציפורן החודרנית אמורה להתחבר ביחד עם הרגילה , או שאמורה לצאת מעצמה וגם האם שהשלפוחית מה שיש עוד יותר דמית ופחות צהובה זה גם סוג של החלמה?
ציפורן חודרנית - תודה ושאלה אחרונה - תגובה
ד''ר דני רוזין04/06/2014זה לא איבר נפרד...
זו אותה ציפורן עם חלק שצומח לעומק הרקמה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפורן חודרנית
לילך04/06/2014תודה רבה על היענות על התשובות. ושיהיה לך חג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפורן חודרנית דעתך
לילך05/06/2014שמה אני התמונה שלפי דעתי חל שיפור אודה אם תגיד אם גם לדעתך חל שיפור וכמה זמן בדרך כלל זה יכול להיות עד שיחלים לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפורן חודרנית דעתך
לילך05/06/2014שמה אני התמונה שלפי דעתי חל שיפור אודה אם תגיד אם גם לדעתך חל שיפור וכמה זמן בדרך כלל זה יכול להיות עד שיחלים לגמרי.
ציפורן חודרנית דעתך - תגובה
ד''ר דני רוזין06/06/2014השיפור העיקרי צריך להיות בהרגשה- פחות כאב, מעבר למידת הנפיחות או סימני דלקת והפרשה. אם את מרגישה שיפור חכי עוד 7-10 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפורן חודרנית
שירה06/06/2014יש הקלה ומתליחה ללכת יותר טוב. קודם כל שאני הולכת רק עם סנדלים או כפכפים עכשיו . ושאלה שניה באיזה מקום איפה שהאדמומיות שנוגעת מרגישה את הציפורן מה זה אומר ומצב כזה אמור להסתדר בעצמו אלך גם לרופא המשפחה ביום ראשון שראה אותי שיחווה דעתו אבל האם זה אומר שיש הטבה וגם שהציפורן יותר נראית ומורגשית?
ציפורן חודרנית - תגובה
ד''ר דני רוזין07/06/2014נראה שיש הטבה.
לא נראה שיש סבלנות...
החלמה זה תהליך, זה לא נס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח הרניהאליהו26/05/2014
ד.נ.
כמה זמן, בממוצע, אחרי ניתוח בקע (לא לפרוסקופי) במבוגר, שבוצע ע"י מנתח מיומן, ללא סיבוכים, צפוי המנותח להרגיש כאב כלשהו באזור החתך (ליד המפשעה), המונע ממנו לחזור לפעילות גופנית רגילה? למשל, שבוע, שבועיים, חודש?
בברכה, רמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאחר ניתוח הרניה - תגובה
ד''ר דני רוזין28/05/20143-4 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קולונוסקופיהירון26/05/2014
שלום,
לפני 4 חודשים ביצעתי קולונוסקופיה לבדיקת דימום (זוהי הבדיקה השלישית שלי ב-15 השנים האחרונות כאשר הקודמת היתה לפני כ-7 שנים)
במימצאים היה רשום כי נכרת פוליפ שנראה כליפומה (מה שאומת גם בתשובה הפתולוגית), הצקום נראה מעוות, טחורים והנחיה לחזור על הבדיקה בעוד שנה.
לציין כי לפני 15 שנה נמצא באיילון הסופי פוליפ אינפלמנטורי.
שאלותיי:
1) הבנתי שהמימצא שפיר לחלוטין ואין מקום לדאגה !?
2) אם אכן המייצא שפיר, מדוע נקבעה בדיקה נוספת בעוד שנה ?
3) מה פשר הצקום המעוות ? האם בעייתי והאם נדרשת פעולה כלשהיא לגבי מי מצא זה ?
המון תודות על היעוץ.
נ.ב.
בן 46, לא מעשן ולא שותה עם קולסטרול וסכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות קולונוסקופיה - תגובה
ד''ר דני רוזין28/05/20141. הממצא שפיר
2. אם יש ממצא נהוג לחזור אחרי שנה לראות שאין צמיחה מחדש
3. לא ברור מה משמעות הממצא בצקום, לא מדאיג אבל ממילא תהיה במעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח מפסעתיאבי16/05/2014
עברתי ניתוח מפסעתי בצד שמאל פעמיים תוצאה של amri מצב לאחר שני ניתוחים משמאל צלקת ניתוחית בשני הצדדים מכיל שומן קטן מימין ומעט גדול יותר משמאל לא הודגם קרע באחיזה של שרירי הרקטוס אבדומיניס לפוביס או באחיזה של האפונאורוזיס שלשרירי הרקטוס אבדומיניס עם האדוקטור לונגוס לפוביס השאלה יתכן שזה עצב לוחץ על המקום כירוג הפנה אותי למרפאת כאב כאביים במשך חצי שנה ניסיתי סיבלתה הרגשתי לא טוב האם ניתן לשחרר את העצב ע"י ניתוח כאבים חזקים במיוחד בהליכה
ניתוח מפסעתי - תגובה
ד''ר דני רוזין16/05/2014עקרונית אם אין הצלחה לטיפול במרפאת כאב ניתן בכאב כרוני לחשוב על ניתוח נוסף, אבל גם לזה (אפילו עם חיתוך העצבים) יש אחוז כישלון מסויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרונקול באזור פי טבעתיוליה15/05/2014
שלום רב.
בעבר בעלי עבר פתיחה כירורגית של האזור. לאחר כמה שנים שוב יצא פרונקול. נראה כפצע אדום ללא שק מוגלה. כירורג המליץ על לגרד את המקום עד שיוצא דם מדי יום במטרה שהמקום יתנקה.
האם זה הגיוני? בלי משחה אנטיביוטית? זה עלול להכניס חיידקים, לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פרונקול באזור פי טבעת - תגובה
ד''ר דני רוזין15/05/2014לא נשמע כתשובה ״סטנדרטית״. משחה אנטיביוטית זה רעיון מצויין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס פילונידלי - התייעצותשלומי13/05/2014
שלום,
לפני כשבוע החלו כאבים והתנפח ולא יכלתי לשבת. הגעתי לעזרה ראשונה לרופא שאבחן כי מדובר בסינוס פילונידלי. קיבלתי אוגמנטין 875 פעמים ביום,התחלתי לקחת ואחרי יום יומיים החלו הפרשות של מוגלה עד שנעלם ומאתמול אני מרגיש טוב כאילו לא קרה דבר אני מצליח לשבת ללא כאבים.
בין לבין הייתי אצל כרירוג שהמליץ מייד על ניתוח.
האם יש מקום לרוץ יישר לניתוח? אני מרגיש טוב :-)
תודה,
שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סינוס פילונידלי - התייעצות - תגובה
ד''ר דני רוזין13/05/2014לא חייבים ״לרוץ״, אין פה סכנה, אבל יש לזה נטיה לחזור. בכל מקרה לא מדובר על ניתוח מייד, צריך לתת לאיזור להרגע ואחרי כמה שבועות להעריך מה נשאר, ואם אכן יש סינוס, ביחוד אם מפריש, יש היגיון בלנתח. אם שקט- ניתן לחכות
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)