מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מורסה אקסליארית 1.5 ס"מ קוטר עם פלקדינה30/09/2013
שלום רב
רציתי לשאול בבקשה, היום ביצעתי חתך וניקוז מוגלה בבית השחי. כפי שכתוב בנדון עם תפרים נמסים. נאמר לי להמשיך אנטיוטיקה לעוד 3 ימים כי יומיים אני כבר לוקחת ולהוציא מחר את החבישה. כולל הטמפון שהוכנס לבית השחי. האם יש צורך בחבישה מחר נוספת? האם לשטוף את האזור החתוך עם פולידין ומתי אוכל לחזור לשחות בבריכה, שכה חסרה לי, ובכלל להתעמלות.
יש לציין שזו פעם שנייה ובמיקום אחר באותה בית שחי מורסה שבעבר ניקזו והיום הוציאו כיס שלם.
תודה רבה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מורסה אקסליארית 1.5 ס"מ קוטר עם פלק - תגובה
ד''ר דני רוזין30/09/2013האיזור דורש חבישה פשוטה עם גאזה סופגת כל עוד יש הפרשה אם יש, רחצה רגילה עם מים וסבון (אפשר פולידין אבל לא חובה, העיקר שיהיה נקי ולא רטוב וספוג הפרשות). אין בעיה להתקלח אבל עם בריכה כדאי להמתין עד שהאיזור יחלים יותר ללא הפרשה ועם פצע שנסגר. מניח שזה שבוע-שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם פד סטרילי= גאזה?
דינה30/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני29/09/2013
שלום,
בת 60, לפני כשבועיים מיששתי גוש יחסית קטן בגב תחתון לצד ימין של עמוד השדרה ו"חיכיתי שיעבור". בשבועיים האחרונים הגוש גדל מאוד (כרגע היקפו בערך כהיקף של תחתית של כוס). הגוש הוא תת-עורי, כאשר יש סימן למעלה בצבע אדום. מספר פעמים שנגעתי הרגשתי גם חום באזור של הגוש. בימים האחרונים הגוש כואב לי מאוד, ובלילה האחרון אף קמתי מכאבים באמצע הלילה, ולאחר מריחת משחת אלוורה זה מעט נרגע. יכול להיות שבמובן מסויים כאב זה מזכיר קצת כאב של הרפס, שהוא "מעקצץ".
לפני יומיים הלכתי למוקד, והרופא הכללי שם (אמר שלדעתו זו "ליפומה תת עורית עם זיהום משני" ורשם לי אנטיביוטיקה לשבוע AUGMENTIN 875 פעמיים ביום. הוא לא הפנה אותי לבדיקה של האורתופד במוקד או כל רופא מומחה. התחלתי לקחת את האנטיביוטיקה.
שאלותיי הם:
1. מה זה יכול להיות? האם לאור הכאבים והתיאור שכתבתי, ייתכן שזה יותר מליפומה?
2. מה ניתן לעשות בנתיים כדי להרגיע את המקום כאשר זה כואב? האם למרוח משחה כלשהי? האם לקרר את המקום? כל רעיון אחר?
3. כיצד ניתן לבדוק את הגוש?
אודה לתשובתכם,
בברכה,
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין29/09/2013ליפומה לרוב לא מזדהמת, זה יותר מתאים ל״אתרומה״- כינוי לבלוטת חלב שנסתמת, מתנפחת ולעתים מזדהמת. אם זה ממש נהיה אבצס לעתים צריך לפתוח ולנקז את המוגלה, אבל פעמים רבות זה נרגע עם אנטיביוטיקה ומאפשר בהמשך ניתוחון בהרדמה מקומית להוציא את הציסטה.
זה לא ״משהו אחר״ במובן של סרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בית שחי שמאלמודאג26/09/2013
שלום מכובדיי!
להלן שאלתי, אשמח לעזרה...
אני בחור בן 28, בריא ומשעות הבוקר המוקדמות של היום יש לי הרגשה כזו שכאשר אני מצמיד את יד שמאל לבית שחי כביכול יש משהו שכאילו מציק לי , משהו שמפריע.
אני ממש נמצא בחרדות ואני כל היום לא מפסיק לבכות.
יש לציין שלפני שנה וחצי בערך אחרי הרבה צילומים ובדיקות היו לי כאבי תופת שנבע מבלוטה מנוונת בבית שחי שמאל. עוד דבר שחשוב לי לציין הוא שמתפתח בבית שחי שמאל פצע ( שכנראה נובע משימוש בדיאודורנט).
אין לי סממנים כמו אודם, רגישות , נפיחות (לפחות לא נפיחות שיוצאת ובולטת מעל העור).....
האם צריך לחשוש?
אודה לתשובתכם,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בית שחי שמאל - תגובה
ד''ר דני רוזין29/09/2013מקווה שבימים שעברו בינתיים העניין נרגע וגם אתה, אבל רוב התהליכים בבית השחי קשורים לבלוטות הזיעה ובלוטות החלב של השערות מתחת לעור, הם שפירים, גורמים לאי נוחות ולעתים דלקת, אך אין בהם כל סכנה. אם זה משהו מתמשך אז כדאי כמובן להיבדק אצל רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בית שחי שמאל - תגובה
ד''ר דני רוזין29/09/2013מקווה שבימים שעברו בינתיים העניין נרגע וגם אתה, אבל רוב התהליכים בבית השחי קשורים לבלוטות הזיעה ובלוטות החלב של השערות מתחת לעור, הם שפירים, גורמים לאי נוחות ולעתים דלקת, אך אין בהם כל סכנה. אם זה משהו מתמשך אז כדאי כמובן להיבדק אצל רופא המשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפי הטבעתמודאג20/09/2013
שלום מכובדיי!
אני בחור בן 28, בריא ואני סובל כבר יומיים מכאבים עזים בפי הטבעת!
חשוב לציין שאין ידימום ביציאות ואין עצירות אבל כמות היציאות פחתה.
ניסיתי להתמודד עם הבעיה לבד ע"י לקיחת משככבי כאבים אך ללא הועיל.
מבדיקה ומהסתכלות עצמית עד כמה שניתן ראיתי שיוצאים לי מפי הטבעת איך להגדיר זאת כמו חתיכות בשר כאלה מאוד כואבות ונפוחות.
האם זה וורידים נפוחים? טחורים?
אודה לתשובתכם,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בפי הטבעת - תגובה
ד''ר דני רוזין20/09/2013לפי התיאור זה יכול להתאים לטחורים- אולי טחור חיצוני שעבר תרומבוזה (שנוצר בתוכו קריש דם)- זה נפוח וכואב, ונמשך 5-7 ימים, לרוב לא מנתחים את זה (אם כי אפשר) אלא מטפלים שמרנית בריכוך יציאות, אמבטיות ישיבה, משככי כאבים ומשחות מרגיעות לטחורים, והורדת נפיחות על ידי הרטבות מגנזיום. זה מקצר קצת את התהליך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בפי הטבעת
מודאג20/09/2013תודה רבה על התשובה המהירה ד"ר רוזין!
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי + הידרוצלדניאל16/09/2013
שלום רב.
לאחרונה לאחר מאמץ ממושך במשך ימים רבים הרגשתי כאב במשפעה בצד שמאל שחלף לחלוטין עם תום תקופת המאמץ, והבחנתי בנפיחות גדולה באשך שמאל שנעלמה מייד כאשר לחצתי בעדינות על האזור עם היד, וגודלה ירד עם תום תקופת המאמץ. אורולוג וכירורג לא אבחנו דבר, ושניהם טענו שגם אם יש בקע אין חובה לנתח מכיוון שכעת אינני סובל משום כאבים או הפרעות.
בכל זאת ביצעתי אולטרסאונד, ובו אובחנו הבעיות הנ"ל:
1. מפשעה שמאל - בקע מפשעתי 14 ממ, חופשי בזמן ולסלבה, מכיל שומן.
2. אשך ימין - וריקוצלה קטן קוטר וריד עד 0.26 סמ, זרימת דם חוזרת בזמן ולסלבה. 3. אשך שמאל - וריקוצלה קטן קוטר וריד עד 0.28 סמ, זרימת דם חוזרת בזמן ולסלבה, ציסטה זעירה בראש, הידרוצלה קטן.
האם לאור הממצאים הנ"ל בבדיקה, קיימת הצדקה להמשך בירור או אפילו טיפול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע מפשעתי + הידרוצל - תגובה
ד''ר דני רוזין16/09/2013לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אדרנלגלי14/09/2013
יש לי אדנומה מפרישת קורטיזול [ ולאחרונה גם טסטסטרון ] ידועה מזה שנים גודלת מילמטר בשנה וכרגע קוטר 3.6 סמ. המלץ בעבר וממלץ היום לעבור ניתוח לכריתת אדנל שמאל. יש בעיות בריאות שונות, קשורות ולא קשורות לזה . עברתי לפני שנה ניתוח כריתת בלוטת תריס. באיכילוב . ולפני כן שני ניתוחי עיניים [ שנה אחר שנה ] כמו כן עברתי בעבר [ לפני 20 שנה] ניתוח הוצאת כיס מרה בשיטה פתוחה [בבית חולים פרטי ] וניתוח כריתת בלוטת רוק בבית חולים ציבורי [בלינסון] וניתוח הוצאת פוליפ מהרחם בבית חולים פרטי.
אני גם מעשנת דיי כבדה ו,. האנדוקרינולוגית שלי עובדת בהדסה בירושלים [אני גרה בשרון] המליצה על מנתח אורולוג ש אני יכולה לפנות אליו באסותא שעובד גם בבלינסון .
בברור שערכתי המלץ לי גם על מנתחים בשערי צדק והדסה . הקופה שלי לא מאשרת ניתוח בבלינסון [ בניתוח קודם כתבו נא לפנות לשיבא או איכילוב ] יש לי חשש לעבור הרדמה בבית חולים פרטי בגלל ניסיון רע שם ] אני מעוניינת לעבור את הניתוח בלפרוסקופיה רטרופריטוניאלית . בגלל בטן שמנה וגדולה [ הקשורה הן לקושינג , והן לרחם מוגדל ] איך ואפה יש ניסיון בשיטה זו בארץ ? נאמר לי שלאחר ניתוח צריך לקבל קורטיזון בגלל דיכוי [ של שנים ] צד שני של הבלוטה . האם הערכה הורמונלית נעשית מייד לאחר הניתוח , באישפוז ? אם כך צריך מקום עם מכון אנדוקרינולוגי.? האם עדיף אורולוג או כירורג לביצוע הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח אדרנל - תגובה
ד''ר דני רוזין14/09/2013בטן שמנה לא הופכת את הגישה הרטרופריטוניאלית בהכרח לקלה יותר. הגישה הטובה היא זו שהמנתח מנוסה ומיומן בה, ולרוב הניתוח הזה נעשה בלפרוסקופיה דרך חלל הבטן- ולכן זה מה שהייתי ממליץ. לא יודע אישית על מנתחים שמעדיפים את הגישה השניה, אבל זו ודאי לא הגישה הנפוצה.
כדאי אכן שיהיה קשר הדוק עם אנדוקרינולוג, זה נוח יותר אם יש מכון אנדוקריני העובד בצמידות למחלקה המנתחת- אם כי לא חובה. זה כמובן המצב בבתי החולים המרכזיים.
את הניתוח כדאי שיבצע מנתח מנוסה בסוג זה של ניתוחים- לרוב מבוצע על ידי כירורגים אבל יש בהחלט כמה אורולוגים טובים ומיומנים- ההגדרה פה פחות חשובה, הניסיון כן.
אם תגיעי לשיבא אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח אדרנל
גלי14/09/2013לדר רוזין
תודה רבה על תשובתך המהירה ,. אם הבנתי נכון עליי להתרכז בבחירת מנתח מנוסה בסוג ניתוחים אילו , ולהניח לו לבחור את שיטת הניתוח , כי הכי חשוב בסופו של דבר חשובה התוצאה: שאעבור בשלום את הניתוח וההרדמה , ושהאדרנל השני יתפקד .
לגבי הצעתך לעזור לי : תודה רבה - האם יש לך ניסיון בניתוחים ספציפיים אלו? בשיבא? ואיך אני יוצרת קשר ? שאלה נוספת לקוראי הפורום , האם יש חולה שעבר בשלום ניתוח זה בשנה האחרונה ויכול ליצור קשר?
בברכת שנה טובה : גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית שחי ימיןמאיה12/09/2013
שלום אני בת 35 וכשבוע שיש לי כאבים חזקים בבית שחי ימין המקרין לזרוע. אני לא מרגישה שום גולה או בלוטה. ממה זה יכול לנבוע ומה עליי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בבית שחי ימין - תגובה
ד''ר דני רוזין13/09/2013הכי שכיח זה דוקא כאב ממקור בנאלי כמו שריר לאחר מאמץ, שיחלוף לבד וניתן להעזר במשככי כאבים. אם לא יחלוף תוך שבוע שבועיים כדאי יהיה להיבדק. אם אין ממצאים מקומיים (אודם, נפיחות, גוש) הסיכוי לבעיה ״משמעותית״ שואף לאפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דולגתי... בבקשה התייחסותךשירי12/09/2013
שלום,
עברתי לפני כ-4 שנים ניתוח להסרת בלוטת התריס בעקבות גידול פפילרי ובעקבותיו טיפול יוד של 100 מיליקירי.
מאז, הכל תקין.
בשנה פלוס האחרונות שמתי לב כי אני נוטה להשתעל מיד לאחר שתיית מים (בטמפרטורת החדר). חשבתי כי הסיבה היא שהינני שותה מהר אך גם כששותה לאט זה לא נעלם.
סובל מבארט קל ומוטופל באופן קבוע בלוסק מזה כשלוש שנים. לא סובל מתופעות החזר וושטי ולא סבלתי מהן גם בזמן אבחון הבארט (אובחנתי בבדיקת גסטרוסקופיה בעקבות המלצה לבדיקות מעקב)
האם תופעה זו עלולה להיות קשורה לניתוח ? רעיונות אחרים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דולגתי... בבקשה התייחסותך - תגובה
ד''ר דני רוזין12/09/2013מציע להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון, יתכן ויש בעיה במנגנון הבליעה, אולי בעקבות הניתוח, שגורמת לשאיפה חלקית של הנוזל לקנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לכושר לאחר ניתוח בקע מפשעתייובליניו10/09/2013
עברתי ניתוח לפני חודש ו10 ימים,כרגע אני מרגיש
כמו חדש, השאלה שלי ... האם אני יכול לחזור לפעילות ספורטיבית(אירובי בלבד) ?
יוגה ? משהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חזרה לכושר לאחר ניתוח בקע מפשעתי - תגובה
ד''ר דני רוזין12/09/2013יכול- אין בעיה אבל בהדרגה ועם שכל- כי לפעמים כשחוזרים לפעילות מרגישים שוב מגבלה ואי נוחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקע לאחר ניתוח בבטןרינת09/09/2013
לפני חודשים עברתי לפרסקופיה בשל ציסטה בשחלה. בשל הדבקויות מרובות המנתח ביצע חתך אורכי מעל הטבור של כ- 3 סמ. כיום לאחר שהצלקת נסגרה נוצר שקע שממש נראה כמו עוד טבור בבטן.
הלכתי לפלסטיקאי והוא היה מופתע וטען שאין שום דבר לעשות בנדון.
אשמח לדעת האם באמת לא ניתן לעשות דבר שיש חתך ניתוחי עם שקע פנימה. זה ממש נראה שישי לי 2 טבורים וזה מפריע לי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שקע לאחר ניתוח בבטן - תגובה
ד''ר דני רוזין09/09/2013לא בטוח ששלושה חודשים לאחר הניתוח כבר כדאי לגעת בזה, אבל עקרונית ניתן לתקן צלקות ואולי כדאי חוו״ד נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב פנימי בתוך פי הטבעתצברי משה30/08/2013
שלום,
לאחרונה אושפזתי עקב דבירטיקוליטיס ושוחררתי לאחר טיפול שמרני ואנטיביוטי (לפני שבועיים שוחררתי )
אתמול בבוקר הייתה לי יציאה קשה מאוד שהכאיבה לי מאוד (ממש כאילו נחתכתי)
ומאז יש לי כאבים מתמשכים ,יש הפוגה בלילה אפשר להגדיר את הכאב כמו צריבה או שריפה מאתמול בבוקר.אני לא חושב שזה טחורים כי אני לא מרגיש בליטה.
האם יש קשר לדבירטיקוליטיס ?
בתודה ,משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב פנימי בתוך פי הטבעת - תגובה
ד''ר דני רוזין30/08/2013אין קשר ישיר אלא עקיף- עצירות וצואה קשה קשורות הן לדיברטיקוליטיס והן לבעיות בפי הטבעת כמו פיסורה (סדק), שאולי זה הסיבה לכאבים אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב פנימי בתוך פי הטבעת - המשך
צברי משה30/08/2013קודם כל תודה על התשובה המהירה.
אתה יכול לומר לי מה אני צריך לעשות ?
האם אני צריך ללכת לרופא או יכול להתמודד עם זה לבד בבית ללא תרופות .
שוב תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאב פנימי בתוך פי הטבעת - המשך - תגובה
ד''ר דני רוזין30/08/2013תלוי בעוצמה ובמשך, אם אתה מצליח לרכך את היציאות והכאב חולף תוך מספר ימים זה בסדר, אם לא תפנה לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחאנונימי22/08/2013
שלום. בקע טבורי- צריכה לעבור ניתוח אך מפחדת מהרדמה כללית. האם ניתן לבצע בהרדמה אפידורלית או שיש מרדימים שיסרבו לעשות זאת? מדוע לפרוסקופיה חייבת להיות תחת הרדמה כללית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח - תגובה
ד''ר דני רוזין23/08/2013ניתן לבצע בהרדמה איזו אחת- אך זה נכון שלא כל המנתחים והמרשימים מתלהבים מזה- אולי עניין של הרגל
לפרוסקופיה גורמת בגלל הניפוח בגז לגרוי כואב של כל הבטן, כולל הסרעפת, ולעתים קושי בנשימה, ודורשת הרפיית שרירים טובה- לכן ההרגשה לא נעימה ויש יותר קושי בביצוע- אם כי זה לא בלתי אפשרי (מניסיון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרניית ספורטעומר21/08/2013
שלום רב
באחרונה אובחנתי בהרניית ספורט (בדיקה+תוצאות US דינאמי). ברצוני לבחור מנתח. הבנתי כי הרניית ספורט שונה מהרנייה רגליה (אין חור בדופן אלא רק החלשות שלו...) וקיבלתי את הרושם שעלי לקחת מנתח שמתמחה בניתוחי הרנייות ספורט. אשמח לדעת אם אכן כך הדבר ואם כן אשמח אם תוכל לתת לי שמות של מנתחים מ"קהילת הרניית הספורט" כיוון שאינני יודע כיצד לברר זאת. תודה.
נ.ב
המנתח המאבחן הוא אופציה אך הייתי רוצה שיהיו לי אלטרנטיבות. בעיקר מסיבות כלכליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרניית ספורט - תגובה
ד''ר דני רוזין21/08/2013המונח ״בקע של ספורטאים״ סובל מהגדרות לא ברורות והעדר הסכמה לגבי מהו בדיוק ומה הטיפול הניתוחי המומלץ. לעתים זה באמת לא בקע אלא כאבי מפשעה מסיבות אחרות כמו נזקים לשרירים או לגידים, אך פעמים רבות כן מדובר על בקע- אלא שהוא קטן ורק שומן נלחץ לתוכו. אם זה אכן המצב - הניתוח הוא כמו תיקון בקע, ניתן פתוח, אני לרוב ממליץ על לפרוסקופיה.
לגבי המלצות שמיות- הפורום לא מיועד לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעאנונימי19/08/2013
שלום. האם בקע טבורי לא רצוי לנתח בלפרוסקופיה או שזה אפשרי? לפני שנתיים וחצי עברתי ניתוח קיסרי . האם יש השפעה של קיסרי בעבר ואולי בעתיד על החלטה האם לנתח בקע טבורי בלפרטסקופיה או רגיל
בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין20/08/2013אפשר אבל אין סיבה לדעתי ואני לא ממליץ ברוב המקרים- הניתוח הרגיל קטן ופשוט עם החלמה קלה ולטעמי עדיף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן לבלבמיכל16/08/2013
שלום רב,
האם אפשר לראות עם לפרוסקופיה גידול בלבלב ואת מעורבות כלי הדם של הגידול עם העורק הראשי ה-SMA וה-SMV ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סרטן לבלב - תגובה
ד''ר דני רוזין18/08/2013אם הגידול לא גדול ונמצא בתוך הלבלב ולא פורץ ממנו הוא לא יראה בהסתכלות על פני השטח, וגם כלי הדם אחוריים וללא הפרדה לא ניתן לראות אותם. הדרך להדגים את כל הנתונים האלה הוא להעזר באולטרה סאונד לפרוסקופי בזמן הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)