פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• דלקת בלבלב - דחוף
    רבוש
    26/02/2014

אשמח לקבל התיעצות
    אבא בן 67 אושפז בערב שבת עם כאבים עזים בבטן והקאות
    האבחון דלקת בלבלב עם אבן בכיס מרה
    הוא כבר חמישה ימים ללא שתיה ומזון מחובר לנוזלים + זריקות משככי כאבים.
    זמן בבית החולים נצח - הכאבים לא חולפים עד היום
    מידי בוקר ביקור רופאים- בדיקות דם - אותה ידיעה ...
    קראנו שדלקת בלבלב - ככל שהזמן עבר יכול לפגוע במערכות אחרות ולגרום לנזקים
    אין לנו מושג למה מחכים - והאם הזמן הוא התרופה במקרה הזה
    אבא אדם בריא (מטופל כולסטרול אספירין אלקטרוסין...אבל ביום יום רגיל)
    לאן פנינו? מה לבקש עבורו? מתי להיות עירנים לגבי הטיפול - אם נכון או לא?
    סומכים על הרופאים בארץ אך מרגישים הפעם אדישות...אנא פקח עיני על מנת להבין יותר לגבי המצב ואופן הטיפול בו

איזה בדיקות לדעתך אמור היה לעבור עד עכשיו - כאשר מידי ים הכאב קים - ואין שינוי מבחינת מצבו הרפואי

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בלבלב - דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בלבלב - דחוף - תגובה

ד''ר דני רוזין
    26/02/2014

הדלקת בלבלב לרוב חולפת לבד תוך מספר ימים, אלא אם יש סיבוכים כמו זיהום או נמק. לרוב באמת מחכים, הצום אמור להפחית את הגרוי של הלבלב להפרשה ולתת לו להתאושש. אם אין הטבה או שמופיע חום משלימים את התמונה בעזרת CT.
    סבלנות פה חשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא אפנה?
    מפוחדדת
    25/02/2014

שלום רב. בת 30 בד"כ בריאה,בדיקות דם תקינות . (לאחר 2 לידות) לא יודעת למי להפנות את השאלה אני מבולבלת ומפוחדת. מקווה שיהיה לך סבלנות לקרוא. אני סובלת ממיחושים בבטן כאבים/עוויתות ומאי נוחות תמידית, היציאות שלי בכל בוקר (פעם פעמיים ביום או שלוש) היציאות שלי רכות 5 בסולם בריסטול,"מתפרצות" וצריכה להתרוקן אחרי 5-10 דקות שאני מתעוררת אני בחורה רזה (חזרתי למשקל של לפני הלידה במהירות עברה שנה מאז הלידה ). סובלת מפיסורה שהולכת ובאה (נבדקה ע"י פרוקטולוג-שהוא לא התרגש מסיפור הדם סמוי בצואה ושאל למה לבצע דם סמוי כשיש דם גלוי? אבל לא היה דם גלוי באותו יום) היא מלווה בדימומים וכאבים. (כרגע כבר שבוע עם טיפול של שמן פרפאין ונפידיפי ואין אני רואה דם) לפני שבוע לאחר שהפיסורה נפתחה ודיממה ביצעתי דם סמוי בצואה (באותו היום דווקא לא ראיתי דם גלוי) שנמצא חיובי ומאותו היום התחלתי לקשר דברים ,כאבי בטן, חוסר תאבון ,ירידה במשקל דם סמוי חיובי= סרטן המעי הגס ועוד שבשבוע האחרון נוספו לי גלי חום במיוחד בלילה (אני מזיעה אמנם לא עד כדי החלפת בגדים, אבל דבר שמקיץ את שנתי וגורם לי לא לחזור לישון) (אין לי במשפחה סיפורים של פוליפים או סרטן המעיים) אני חיה את המחלה מאז. יש לי בנוסף כאבים פנימים בגב התחתון שמקרינים לבטן התחתונה ולעצמות שביצידי הבטן (העצמות שבולטות לאנשים רזים) אם אני מניעה את גופי ימינה ושמאלה הכאבים ומורגשים גם בכיפוף. במישוש הבטן יש מקומות שרגישים למגע ואף מקרינים כאב למקום אחר בבטן הבטן כל הזמן באי נוחות. במיוחד כאשר אני לוחצת משמאל לטבור או מעל לטבור יש לחץ וכאב באגן.(היה לי בקע בהריון שלא בדקתי מאז שילדתי) בדיקות שבוצעו בשנה האחרונה ללא קשר לתלונות אלה :סיטי אנגיו בטן ואגן (בעקבות פקקת אחרי לידה שניה) אולטארסאונד ואגינלי, אולטארסאונד בטן כולל דופלר בבטן ,אולראסאונד בטן ביצעתי מספר פעמים במהלך השנה....הכל נראה תקין ספירות דם בי 12 חומצה פולית וכו' הכל תקין....... האם יש משהו שאני יכולה עוד לעשות? כואב לי ואני פוחדת..(האם יש בדיקה יותר ידידותית מקולנוסקופיה? לא פולשנית שאוכל לבצע האם יש טעם? למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    אנא אפנה?

הוספת תגובה

• אנא אפנה? - תגובה

ד''ר דני רוזין
    26/02/2014

מי שצריך לרכז את הבירור והטיפול הוא רופא גסטרו.
    בכנות, הסיכוי שהתופעות המתוארות קשורות לסרטן הוא קלוש, כמות הבדיקות שעברת היא מוגזמת, אבל אם את מעוניינת להמשיך לחפש זה בכיוון ברור של מערכת העיכול. בספק אם יש תחליף טוב לקולונוסקופיה כדי לקבל תמונה מלאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא הסברך הלוגי
    נעמה
    23/02/2014

שלום
    ד"ר רוזין רשם
    שמתחת ל-1 מ"מ לא נהוג לכרות כיס מרה
    אבל אם יש שני פוליפים אחד של 0.5 ס"מ בנוסף ל-0.7 ס"מ
    הרי ביחד הם 1.2
    וזה כבר יותר מ-1 מ"מ

אז מדוע פוליפ של 1 מ"מ כן גורם לכריתת כיס מרה
    ואילו שניים שביחד מגיעים ל-1.2 לא גורמים?
    אודה מאוד להסברך הלוגי

לקביעת תור
    סגירה
    נא הסברך הלוגי

הוספת תגובה

• נא הסברך הלוגי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    23/02/2014

א. מדובר על 1 ס״מ
    ב. זה לא חשבון פשטני של חיבור, לכל פוליפ (אם הוא אמיתי ולא משקע כולסטרול) יש פוטנציאל עצמאי לשינוי ממאיר, שעולה רק מעל גודל מסויים.
    ומעבר לזה- ריבוי פוליפים קטנים תומך במשקעי כולסטרול, דוקא פוליפ אחד גדול זה יותר מדאיג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקע כולסטרול

נעמה
    23/02/2014

שלום
    האם משקע כולסטרול בכיס המרה משמע אבן בכיס המרה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקע כולסטרול - תגובה

ד''ר דני רוזין
    23/02/2014

לא, אם כי לעצים זה שלב בתהליך היווצרות האבן, כששוקע סידן ויש תהליך התגבשות.
    המשקעים הרכים הצמודים לדופן הכיס אינם גורמים לכאבים או סיבוכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה של בקע מפשעתי?
    רועי
    22/02/2014

היי,
    אני בן 21,
    לפני כחצי שנה בערך עברתי ניתוח בקע מפשעתי חד צדדי פתוח (לא לפרוסקופי) בו הושתלה רשת, לאחר הניתוח היו כאבי תופת במשך חודשיים בערך שלא עברו, והיתה בנוסף המטומה מאוד גדולה מהטבור עד לאשכים כולל. מאז המצב השתפר והכאבים חלפו.
    לפני כחודש התחלתי לעבוד כמלצר במסעדה נחשבת עם כלים כבדים מאוד, אני לא יודע אם זה בעקבות זה, אבל לפני כמה ימים התחלתי להבחין שאני מרגיש באותו מקום בו היה בקע עד לפני חצי שנה, שוב כאבים, וכאבים כמו שחשתי לפני הניתוח, ז"א כאבים של בקע קיים ולא של "מקום של אחרי ניתוח". השאלה, האם קיים מצב כזה שהבקע חזר? האם כדאי ללכת לבדוק את זה או להתעלם?
    תודה רבה ושבוע טוב...

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה של בקע מפשעתי?

הוספת תגובה

• חזרה של בקע מפשעתי? - תגובה

ד''ר דני רוזין
    23/02/2014

כאבים יכולים לרמז על הישנות הבקע, אך לעתים נובעים רק מהשינויים הצלקתיים במקום מסביב לרשת, כתוצאה ממאמץ המופעל על האיזור. אם הכאב מתמשך שווה לבדוק- קודם על ידי כירורג, ואם עדיין יש ספק ניתן להשלים אולטרה סאונד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטות בגב
    יהודה
    21/02/2014

שלום יש לי בגב התחתון ציסטות תת עוריות שנראות לעין אבל לא ממש מורגשות במישוש.
    רציתי לשאול מה ניתן לעשות איתן ולאיזה רופא לפנות?

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות בגב

הוספת תגובה

• ציסטות בגב - תגובה

ד''ר דני רוזין
    22/02/2014

איך את יודעת שאלו ציסטות אם לא ניתן למשש?
    מציע קודם כל לקבל אבחנה, על ידי רופא משפחה או רופא עור, ואז להחליט מה לעשות, אם בכלל נחוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו.....

יהודה
    22/02/2014

הרופא עור אמר לי שאלו ציסטות שומן תת עוריות מתחת לעור ושלדעתו לא כדאי לעשות עם זה כלום . אבל אם זה מפריע לי אסתטית מה ניתן לעשות? האם נשארות צלקות אחרי הסרתם? האם לפנות לכירורג כללי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו..... - תגובה

ד''ר דני רוזין
    22/02/2014

ההסרה היא לרוב בניתוח קטן והחתך עלול להשאיר צלקת.
    ניתן להתייעץ עם כירורג או עם פלסטיקאי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת
    נעמה
    20/02/2014

ם
    במשך כמה שנים היה לי פוליפ בכיס מרה בגודל 0.7 ס"מ
    וכך גם לפני ארבעה חודשים
    והנה אתמול יש לי פוליפ גם של 0.5 בנוסף ל-0.7
    מה זה אומר?
    מה עליי לעשות עם מידע זה,?
    האם יכרתו לי את כיס המרה?

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת

הוספת תגובה

• מודאגת - תגובה

ד''ר דני רוזין
    20/02/2014

זה דוקא מידע מרגיע, ריבוי ״פוליפים״ לרוב מעיד שמדובר על משקעי כולסטרול ולא על פוליפים אמיתיים. בכל מקרה מתחת ל-10 מ״מ לא נהוג לנתח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי?
    אלכסנדרה
    09/02/2014

ערב טוב,
    לפני שלוש שנים עברתי ניתוח בקע מפשעתי עם רשת ולפני 4 שני עברתי ניתוח גם בקע טבורי וגם היא חזרה,אבל נאמר לי שאין צורך בניתוח חוזר.
    היום אני שנתיים אחרי לידה ויש לי עוד פעם מין גולה כזאת,כמו בפעם הקודמת באותו צד. הלכתי לרופא המנתח שלי והוא אמר שכנראה זה תפר שיצא(רוצה לציין שהגולה די גדולה ויש לי כאבים ולפעמים נורא חזקים שאני לא יכולה לזוז),לגבי כאבים הוא אמר לי, שאני אקח אקמול,אבל עם כל הכבוד לרופא,אני לא יכולה כל יום לקחת אקמול.
    מה עלי לעשות? להיבדק אצל עוד רופא? האם תיקון בקע עם רשת באמת יכולה לחזור?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בקע מפשעתי?

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי? - תגובה

ד''ר דני רוזין
    10/02/2014

אם האבחנה אינה ברורה ניתן להשלים אולטרסאונד שיכול לעזור בקבלת החלטות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים בכיס מרה
    סוזי
    02/02/2014

שלום,
    אני בת 39 בריאה. בחצי שנה האחרונה חוויתי 3 התקפים של כאבי בטן עזים בחלק העליון של הבטן. בדיקות דם שביצעתי תקינות. באולטסאונד בטן עליונה עלו הממצאים הבאים: הכבד בגודל ובמרקם תקינים. כיס מרה עם אבנים בתוך צוואר מפותל. דרכי המרה ברוחב תקין. הטחול בגודל ובמרקם תקינים. כליות בגודל דומה ותקין. אין עדות בכליות לגושים סולידיים, אבנים או הידרונפרוזיס. סיכום: אבני מרה.
    שאלתי היא, האם ניתן להימנע מניתוח להוצאת כיס המרה? האם ישנו טיפול להוצאת האבנים מכיס המרה מבלי להוציא את כיס המרה? במידה ואין מנוס מניתוח היכן מומלץ לבצע אותו ? אשמח לקבל המלצה לרופא כירורג מומחה.

לקביעת תור
    סגירה
    אבנים בכיס מרה

הוספת תגובה

• אבנים בכיס מרה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    10/02/2014

הפיתרון למצב הוא כריתת כיס מרה ואין פיתרון יעיל ודפיניטיבי אחר המוכר לי.
    הפורום אינו מקום להמלצות על רופאים ספציפיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתת רחם
    דנה
    30/01/2014

שלום
    אני מקווה שהגעתי לפורום המתאים...
    בת 31, עברתי כריתת רחם וצוואר ללא שחלות לפני כחודש וחצי עקב שילייה נעוצה בהריון תאומים.
    ביקרתי אצל גינקולוג שבדק ואמר שהכל בסדר.
    אתמול לאחר יחסי מין היה דימום קל ונמשך עד היום בניגוב.
    האם נורמלי? מאין נובע דימום?
    תודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    כריתת רחם

הוספת תגובה

• כריתת רחם - תגובה

ד''ר דני רוזין
    31/01/2014

לא בדיוק הפורום- אבל בכל מקרה הדימום נובע ככל הנראה מאזור האיחוי של כיפת הנרתיק שנתפרה, אינו מסוכן וצפוי לחלוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת ביופסיה
    שירי
    21/01/2014

שלום,

בשנות הארבעים לחיי. לפני כשנה עברתי בדיקת גסטרו והועלה החשד לבארט. בביופסיה נמצא ממצא קל מאוד.מטופל ב-20 מ"ג לוסק יומי.

לאחרונה עברתי שוב את הבדיקה. להלן התוצאותשל מקטעים שנלקחו מהאנטרום (הראשון) ומהוושט (השני):

1.gastric antral mucosa shows mild chronic inflammation. The corpus mucosa was within the normal limits. H pylori not found.

2.Fragments of a columnar mucosa from tje gastric cardia with mild chronic inflammation and focal pancreatic acinar cell rests. Additional fragment of a normal stratified esophageal epithelium is also seen. No intestinal metaplasia found. No evidence of Barrett's esophagus

כמובן שאתייעץ עם הרופא המטפל אך בינתיים....
    מבין שאין בארט אבל מהי משמעות תאים מסוג focal pancreatic acinar בוושט ???
    מהי משמעות הדלקת באנטרום למרות שאני בטיפול לוסק ?

מה היית ממליץ לי לעשות ?

תודה רבה מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    תשובת ביופסיה

הוספת תגובה

• תשובת ביופסיה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    25/01/2014

1. חסר משמעות, מוצאים לפעמים תאים ש״אינם שייכים״ אבל זה לא גורם סיכון לשום דבר.
    2. זה רק אומר שהפחתת החומצה לא מונעת במאה אחוז תהליכים דלקתיים... כדאי גם לבדוק הליקובקטר, אבל אם שלילי אפשר להתעלם מדלקת קלה כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת שומן בגב
    שקד
    19/01/2014

שלום רב,
    אני בת 49 וזה מספר שנים שיש לי בלוטת שומן בגב בגודל של כדור פינג פונג.
    מהן האפשרויות להסרת הבלוטה?......
    תושה ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת שומן בגב

הוספת תגובה

• בלוטת שומן בגב - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/01/2014

לרוב מדובר בניתוח קטן יחסית בהרדמה מקומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת ביופסיה-וושט בארט
    שירי
    19/01/2014

שלום,

לפני כשנה אובחנתי עם וושט בארט ללא דיספלסיה. תשובות ביופסיה חזרו תוך 8 ימים.

עברתי בדיקת גסטרו שוב לאחרונה וכבר 10 ימים אין תשובה. האם זה מעיד בהכרח כי התפתחה דיספלסיה ונעשות עוד בדיקות על הדוגמא ?

במילים אחרות האם ביצוע קביעה של דספלסיה לוקחת אכן יותר זמן מהקביעה ההיסטולוגית הבסיסית בהעדר דיספלסיה ?

לחוץ מאוד. תודהעל התייחסותך

לקביעת תור
    סגירה
    תשובת ביופסיה-וושט בארט

הוספת תגובה

• תשובת ביופסיה-וושט בארט - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/01/2014

לא אין כל קשר.
    זו אותה בדיקה- זה בעיקר תלוי בעומס במעבדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע, קולונסוקופיה
    שי
    19/01/2014

שלום
    אני גבר בן 45 רזה כ 56 קילו גובה 1.80
    ב 10 השנים האחרונות אחת לכחצי שנה - שנה,
    במיוחד בעת הרבה גזים, יוצאת לי לפעמים
    בליטה כואבת מאוד במפשעה צד שמאל
    מתחת לעצם הפוביס בחלק העליון של צינורות האשכים מעל האשך.
    כשזה יוצא זה תחושת חירום כואבת, אני לא מצליח להכניס את זה עם היד וזה נכנס חזרה רק אחרי כ 20-30 דקות לאחר יציאה בשירותים.
    ב US לא ראו כלום בשתי בדיקות שונות.

שני כירורגים מיששו ולא הרגישו את זה כי בשגרה זה בפנים
    ואמרו שזה מיקום נדיר ומתאים בעיקר לבקע אובטורטור וזה יכול להסתבך עם מעי כלוא והדרך היחידה לראות זאת זה בלפרוסקופיה אבחנתית.
    בינתיים העדפתי לא לנתח.

ברצוני לשאול
    1. מה דעתך? האם יש היגיון לעשות לפרוסקופיה אבחנתית בשביל לראות אם יש בקע אובטורטור ואז אם כן לתקן אותו?
    2. עד כמה הבקע הזה מסוכן במצב חירום שבו ייכלא ואגיע באישון לילה לבית חולים... קראתי שאפשר למות מזה...
    3. ***אני אמור לעבור קולונסקופיה או סיטי בטן בגלל כאבי בטן באחרונה וחשד לדיברטיקול או קרוהן בצד שמאל למטה של הבטן. האם המכשיר ובעיקר האוויר שמוחדר בבדיקת קולונסקופיה שמנפח את הבטן לא מסוכן ועלול לגרום לכך שהבקע ייצא החוצה? ( הוא תמיד יוצא מלחץ של גזים ) ואז אצטרך ניתוח חירום?
    בגלל זה אני שוקל לוותר על קולונסקופיה ולעשות רק סיטי.
    תודה רבה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בקע, קולונסוקופיה

הוספת תגובה

• בקע, קולונסוקופיה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/01/2014

מציע להתחיל בסיטי. אם אכן יש בקע אובטורטור כדאי לתקנו כי יש סכנת כליאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT

שי
    21/01/2014

תודה על התשובה
    יראו בקע אובטורטור ב CT?
    הרי רוב הזמן הוא בתוך הגוף אז איך יראו אותו?
    וב US לא ראו כלום

עד כמה זה מסוכן בחירום אם זה יוצא ונכלא?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/01/2014

עשויים לראות. לא בטוח אבל שווה לבדוק.
    אם יש כליאה של מעי זה עלול להיות מסוכן אם לא מאובחן בזמן (נמק)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודות! לפרוסקופיה אבחנתית?

שי
    21/01/2014

שלום
    שוב המון תודה. ושאלה אחרונה.......

האם הסיכון בבקע אובטורטור עם מעי כלוא בחירום
    הוא מספיק מסוכן שמצדיק לעשות לפרוסקופיה אבחנתית גם אם לא רואים כלום ב CT ואם יראו משהו בלפרוסקופיה אז יסגרו אותו??

תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודות! לפרוסקופיה אבחנתית? - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/01/2014

אם החשד גבוה אז לדעתי מוצדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאות תכופות לאחר ניתוח אפנדציט
    משה
    13/01/2014

שלום רב, לפני כשבוע בערך עברתי ניתוח להסרת אפנדציט. הניתוח עבר בסדר בלי סיבוכים ולכן נשלחתי כבר למחרת להתאושש בבית. קיבלתי אנטיביוטיקה ואופטלגין. הבעיה היא שלאחר כמה ימים התחלתי לשלשל, כבר לא מורגש כאב אלה רק שילשולים. האם זה נורמלי?

הוספת תגובה

• יציאות תכופות לאחר ניתוח אפנדציט - תגובה

ד''ר דני רוזין
    13/01/2014

לא אמור להיות, יכול להיות סתם בתגובה לניתוח הבטנו ואז זה חולף תוך מספר ימים, אך יכול להיות גם עקב האנטיביוטיקה ושינוי בחיידקי המעיים, ולפעמים סימן לזיהום תוך בטני.
    מציע להמתין עוד מספר ימים, להעזר בתכשירים מאקרוביוטיים (אפשר יוגורט מועשר) להחזרת החיידקים ה״טובים״, ואם לא מסתדר לפנות למחלקה המנתחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם
    דנה
    12/01/2014

שלום,
    בתוצאת בדיקת דם היה ערך שהיה מעט מעל הטווח- של עמילאז-132
    יש לציין שיש לי סוכרת נעורים.ותת פעילות בלוטת התריס-אני מאוזנת בבלוטת התריס,אך בסכרת לא.
    קראתי באינטרנט שגם כאשר הערך של העמילאז מעט מעל הטווח עדיין עשוי להפתח דלקת לבלב(פנקריאטיטיס),האם זה נכון?.אני צריכה לדאוג מכך?..ערך הטריגליצרידים בדמי גם עלה מעט. וגם זה היה כתוב בקשר לנ״ל. ב27.1 יש לי תור לרופאת סוכרת, ואראה לה את התוצאות, אך עד אז אשמח אם תשיבו,כדי לדעת לפחות האם יש סיבה לדאגה, או שזה בסדר.(בת 18),תודה מראש.דנה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

הוספת תגובה

• בדיקת דם - תגובה

ד''ר דני רוזין
    12/01/2014

זה לא שעמילז גורם לדלקת לבלב- הוא עולה כשיש דלקת, אבל יכול לעלות גם מסיבות אחרות (למשל דלקת בבלוטות רוק) אז מציע להתייעץ עם הרופאה לגבי בדיקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה