מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קלו קוטענת19/11/2013
שלום רב, בתי בת שנתיים פתחה את הגבה לפני חודשיים והדביקו לה את החתך במיון ללא תפרים. הצלקת אדומה ונראית לא טוב. כמה זמן היא עוד תהיה אדומה. האם מאוחר מדי להתחיל טיפול בקלו קוט. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קלו קוט - תגובה
ד''ר דני רוזין24/11/2013הבשלת צלקת לוקחת חודשים ועד שנה או יותר- בהתחלה בולטת ואדומה ותוך מספר חודשים נהיית יותר שטוחה ושקופה.
אפשר להשתמש בתכשירים שונים- גם עכשיו, אבל לזכור שממילא יש מהלך טבעי של שיפור הדרגתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת mriאסף19/11/2013
שלום רב,בן 34,עשיתי בשבוע שעבר בדיקת MRI בטן ודרכי מרה עקב חשד לפוליפ בצוואר כיס מרה וכאב/הרגשת אי נוחות מתחת לצלעות בצד ימין,להלן תוצאת mri:
(-) mrcp
אנמנזה:כאבים בבטן עליונה מימין,חשד לאבנים ב CBD
כיס מרה ודרכי מרה:ללא עדות לאבנים בכיס מרה.ללא עיבוי דופן.ללא הרחבת דרכי מרה.CBD בקוטר 3 מ"מ.ללא עדות לפגם מילוי.ללא הרחבת דרכי מרה אינטרא הפטי
כבד,טחול,לבלב,אדרנלים וכליות תקינים.
יתכן בלוטות קטנות בשורש מזנטריום עם טשטוש קל בשומן סביר ל MESENTERIC PANNICULITIS.
עצמות תקינות.ללא נוזל בטן.
לסיכום:דרכי מרה תקינים
יתכן MESENTERIC PANNICULITIS.
האם הבדיקה תקינה?אשמח לעזרתכם וחוות דעתכם,
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת mri - תגובה
ד''ר דני רוזין24/11/2013מבחינת מערכת המרה- הכל תקין.
יש מעט שינויים דלקתיים בשומן בבסיס המעיים- בכלל לא בטוח שיש לזה משמעות. אם אין תופעות מכוונות למערכת העיכול (כאבי בטן, שילשולים וכו) ניתן להמתין ללא טיפול או בירור נוסף כעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורסה במפשעהשקד18/11/2013
שלום, אני בת 25
אני בחורה שבדרך כלל מאוד בריאה
לאחרונה חוזר ושב לי מורסה קטנה במפשעה השמאלית, שמתי לב שכל פעם שאני מגלחת זה חוזר. אחרי כמה ימים חשבתי שזה ממש נעלם ולכן הרשיתי לעצמי לגלח בלי לגעת באיזור אך המורסה חזרה והפעם ביג טיים! ממש גדולה וממש כואבת. אבל מה שמוזר זה שזה מרגיש כמו שערה הפוכה אבל לא מופיע זקיק השערה. העור חלק! פשוט אדום ונפוח. בדרכ שזו שערה הפוכה אמורים לראות את הזקיק ומסביבו מן שלפוחית, אבל אצלי לא!
הרופא אמר שמדובר באבצס הביא לי אוגמנטין ומשחת איכטמול.
השאלה שלי היא כזאת, מאחר ואני צעירה ובדרך כלל ממש בריאה אז אני קצת דואגת למצבי הבריאותי. קראתי בכל מיני פורומים שאבצס קורה לפעמים בגלל זיהום בגוף? בגלל מערכת חיסונית ירודה? האם זה נכון?..
או שהסיבה לזה היא ממש פשוטה ומדובר פשוט מאוד בשערה הפוכה שנוצרה מגילוח?
המון תודה!
שקד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מורסה במפשעה - תגובה
ד''ר דני רוזין18/11/2013סביר להניח שאת אכן לגמרי בריאה, ושזו רק התלקחות דלקתית של בלוטת חלב של זקיק שיער. אם זה חוזר באותו מקום ניתן להסיר אותה בהרדמה מקומית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון או הוצאת ציסטהאיתי18/11/2013
לפני כשלושה חודשים,במהלך בדיקת אולטראסאונד,אובחן מוקד היפואקוגני בגודל 3.4 ס"מ עם זרימת דם בתוך התהליך ועם גבולות בלתי סדירים בחלל התוך ציפקי בבטן הימנית התחתונה. לאחר כחודש עברתי בדיקת mri בפרוטוקול mre שיצאה תקינה ולא מצאה כל ממצא.
לפני כשבוע הופניתי לאולטראסאונד חוזר אשר קבע כי הממצא אכן קיים עם גבולות סדירים וללא זרימת דם ויש סיכוי שמדובר בציסטה פרינאלית.
שאלותיי:
1.מהי ציסטה פרינאלית?האם מדובר בתהליך מסוכן?
2.האם יש צורך בבדיקה נוספת כלשהי?
3.האם מומלץ לעבור ניתוח בכדי להסיר את הציסטה?
בתודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
איבחון או הוצאת ציסטה - תגובה
ד''ר דני רוזין18/11/2013לא ציסטה פרינאלית (בין הנרתיק לפי הטבעת) אלא פריטוניאלית- בתוך חלל הבטן.
אם זו אכן האבחנה היא שפירה ולא מחייבת ניתוח, זה פשוט חלל נוזל עטוף קרום דק, אבל לאור אי ההתאמה בין הבדיקות ממליץ על המשך מעקב וביקורת של אולטרה-סאונד נוסף כעבור 3 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תרופהרונה13/11/2013
שלום רב אני בת 32 לוקחת לנטון מידי בוקר לקיבה עקב בקע סרעפתי קטן , האם העובדה שאני לקחתי את זה שמונה חודשים כמעט מידי בוקר זה יפגע בצפיפות העצם? קראתי שזו אחת תופעות הלוואי של תרופה זו האם זה ייתכן בתקופה זו ובגיל זה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על תרופה - תגובה
ד''ר דני רוזין13/11/2013אין חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונה07/11/2013
שלום רב, אני בת 32 בריאה , מזה כמה ימים יש לי כאבים באיזור החזה קרוב לבית השחי לפעמים דקירות לפעמים כאב קל עד בינוני , אציין כי עשיתי בדיקות ללב הכל תקין, האם חלילה זה מעיד על בעיות בבלוטות לימפה? או סרטן? אין גושים במישוש ביד . אציין כי הכאבים החלו יומיים אחרי יום בו חליתי וכל היום התעטשתי . אנא עזרה מה עלי לעשות? תודה
שאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין07/11/2013בהחלט יכול להיות קשור למחלה ולהתעטשות, זה ממש לא סימן טיפוסי לסרטן.
מציע להמתין עוד מספר ימים, אם לא תהיה הטבה לפנות לבדיקת רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באשכיםאבי29/10/2013
היי,
אני בחור בן 31 ומתאמן בחדר כושר, בשבועיים האחרונים אני מרגיש כאבים לא ממש חזקים באשכים, במפשעה, ובשטח המגשר בין בסיס הפין לבטן התחתונה. האם ייתכן שזה בקע? איך ניתן לשלול את זה מבלי לגשת לבדיקת מומחה?
בחדר כושר אני מתאמן לעיתים עם משקל כבד, האם יש לזה קשר לכאב??
אני גם עובד על שרירי הבטן וזוקפי הגב (בתוספת של משקולת להתנגדות גבוהה יותר כי משקל הגוף ממש לא אפקטיבי) , האם חיזוק של הבטן וזוקפי הגב כדרך קבע יכול למנוע בקע בעתיד ??
והאם עלי להמנע לגמרי מהרמת משקל כבד? ישנם תרגילים מועדים לפורענות שיכולים להגביר את הסיכון לקילה??
תודה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב באשכים - תגובה
ד''ר דני רוזין29/10/2013אפשר לבדוק נוכחות בקע באולטרהסאונד, אם כי רצוי מאד לשלב את זה כן עם בדיקת מומחה.
חיזוק שרירים לא ממש מונע בקע, ומאידך אין ממש צורך להפסיק פעילות בנוכחות בקע פרט למה שגורם אי נוחות וכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךרעות ע14/10/2013
היי
אוקיי אז כיצד ניתן לפנות לגסטרו על ידי זימון תור רגיל ללא צורך בהפניה ?
לגביי הבקע הבנתי
ודבר נוסף אזמין תור לסונר
ודבר נוסף טרם נקבע מועד לביקורת של השד משום המצב הבעייתי מתנצלת !!
אני מודה לך על התייחסותך !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך - תגובה
ד''ר דני רוזין14/10/2013כן, תור רגיל, אין דחיפות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךרעות ע14/10/2013
היי
איך בודקים אבנים בדרכי מרה ??
ולשם מה צריך גסטרואנטרולוג ??
ודבר נוסף הבקע שיש לי לא דורש ניתוח זה הבנתי השאלה שלי למה זה מפריע לי במיוחד כשאני מנסה להתכופף ומרגישה כמו משהו תקוע בפנים
וזה לא גודל ???
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך - תגובה
ד''ר דני רוזין14/10/2013באולטרה סאונד.
בירור כאבי בטן נעשה על ידי גסטרואנטרולוג.
בקע קטן שלא ברור אם הגורם לכאבים לא מתקנים. אם יגדל אפשר להחליט אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר רוזיןרעות ע14/10/2013
שלום רב
היום ביקרתי אצל הכירורג ולמיטב הבנתי לא ניתן לעשות כלום לבקע בקוטר 1*1.5 סמ הבנתי שדורש רק מעקב שזה לא בטוח שאעשה ..
מנגד לא קיבלתי הסבר לכאב בטן אשר מלווה מידי פעם בבחילות וכאבים מוקרנים לימין באיזור כיס המרה שכבר נכרת לפני כ7 שנים ושוב יש לי את אותם כאבים עם הקרנה וכול דבר שומני מגביר הכאב הומלץ סונר דרכי מרה שלדעתי לא יתן כלום !!
במקביל בעקבות המצב של גילאן ברה שאני מרותקת לכסא גלגלים האפשרויות מוגבלות
אך מידי פעם אני גם מקיאה ויש לי כאב לעיתים סביב הטבור ולעיתים בבטן ימנית עליונה
השאלות שלי :
מה יכולות להיות הסיבות אבנים במרה זה הגיוני למרות שאין כיס מרה ???
רופאת משפחה אין לה תשובות ואין לה מה לעשות
אני אודה להתייחסותך
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדר רוזין - תגובה
ד''ר דני רוזין14/10/2013לעתים יש גם אבנים בצינור המרה- הסבירות נמוכה אבל קל לבדוק.
לגבי היתר- לא נראה שיש מה לעזור בניתוח, אפשר שוב להתייעץ עם גסטרואנטרולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בראש הלבלברועי11/10/2013
שלום,
פונה לגבי סבי - כבן 81, צלול ועצמאי. ברקע ידוע על COPD קשה, ע"ר עישון כבד, פנקראטיטיס כרונית, כמו כן סבל זה כ- 10 שנים מסכרת קלה שהייתה מאוזנת במטפורמין בלבד.
לפנ כ-5 חודשים - בערך ממאי הייתה יציאה דרסטית מאיזון הסכרת עם ערכי גלוקוז של עד 400, פוליאוריה וירד במשקלו כ-15 ק"ג (מ60 ל45 ק"ג). HBA1c של 13. עבר CT בטן והודגם תהליך בראש הלבלב מעט היפרוסקולרי בגודל של 2.6 ס"מ, עם מרכז היפודנסי, פרנכימת הלבלב אטרופית עם הרחבה של צינור הלבלב עד 11 ממ מקסימלית. התהליך גרם לחסימה עם הרחבה קלה בלבד של דרכי מרה תוך כבדיות, והדגשה קלה של ה- CBD. התהליך לא עירב את כלי הדם, ולא הודגם פיזור משני.
הגידול הוגדר כנתיח, נשקלה התערבות כירורגית אך בשל מצבו הכללי הירוד עם קחכסיה ו-COPD הוחלט לא להתערב.
לפני כ-10 ימים החל לסבול מצהבת חסימתית. בוצע US בטן שהראה הרחבה ניכרת של דרכי מרה תוך וחוץ כבדיות עם כולדכוס ברוחב 2 ס"מ. כיס מרה תפוח, הלבלב אטרופי, הוירסונג מורחב לכל אורכו עד כ1 ס"מ, ובאיזור ראש הלבלב נצפה תהליך בגודל של 3.5 ס"מ עם הסתיידויות גסות, שגבולותיו אינם מוגדרים היטב, ללא מימצא בכבד.
במעבדה בילירובין ישיר עד 12.6, GGT 1120, ALP 650. אלבומין 28. INR 0.96
מרקרים עדכניים CEA= 199, CA 19-9= 4400, CA -125 =140
בוצע ERCP אתמול בנסיון להחדיר סטנט, אך ללא הצלחה בקנולציה של הפפילה. בדו"ח נכתב שבוצע גם ניסון פריקט של גג הפפילה אך גם אז ללא הצלחה בצינתור. הומלץ לשקול PTC ורונדה וו בשלב השני??
סבי מוטרד מאוד מכך שיצטרך להסתובב עם שקית של הנקז דרכי מרה לאחר ה- PTC, ומכל המשמעויות של הנקז, שאלותי הן :
1. האם כשמבצעים PTC - משאירים נקז חיצוני לכמה זמן ? האם זה מיועד לרוב לזמן ארוך שבועות-חודשים?? או שמקובל לנסות ERCP חוזר ? במידה וכן, אחרי כמה זמן יש היגיון בביצוע ERCP חוזר בד"כ?
2. מהו הנזק שעשוי להיווצר בעקבות הישאורתו במצב של צהבת חסימתית ללא טיפול מעבר לגרד - שאינו סובל ממנו כרגע. קראתי שלאחר ביצוע PTC יש שכיחות מגוברת של כולנגיטיס ואנשים לפעמים צריכים קורסים חוזרים אנטיביוטים ואשפוז ומאידך אני מבין שגם ללא ניקוז דרכי מרה יש שכיחות יתר של כולנגיטיס ע"ר סטאזיס מרתי - מניסיונך מה שכיח יותר?
3. האם הצטברות בילירובין וחסר ניקוז המרה גורמים נזק נוסף כמו נזק נוירולוגי או נזק מצטבר לכבד שיכול להגיע לאי -ספיקת כבד? אי ספיקת כליות?
4. במידה ועוברים את החסימה ב- PTC וממקימים סטנט - האם גם אז צריך להשאיר נקז חיצוני או שמוציאים את הקטטר?
5. האם לדעתך כדאי לשקול אולי לנסות ERCP חוזר בידיים של גסטרו אחר לפני ביצוע ה- PTC? האם כישלון בביצוע הפעולה יתכן על רקע חוסר מיומנות טכנית או שזה בד"כ עקב בעייה שקשורה לגידול שלא מאפשר קנולציה.
6. האם אופציות כירורגית למעקף דרכי מרה לתריסריון מקובלות לאחר ERCP כושל או רק במקרה של כישלון PTC?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לומר- תודה רבה מראש!
רועי11/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גידול בראש הלבלב - תגובה
ד''ר דני רוזין14/10/20131. אם מצליחים לעבור את החסימה ניתן אחרי מספר ימים לסגור את הצינור החיצוני בפקק. לעתים באמת ניתן אז לחזור ל-ERCP כי הפתח כבר ברור יותר.
2. קשה לומר מה שכיח יותר, כי רוב החולים מנוקזים ולא נשארים עם צהבת עמוקה, אלא במצב ממש סופני.
3. צהבת עמוקה לא מטופלת יכולה עקרונית להוביל לאי ספיקת כבד וגם הפרעה כלייתית
4. סוגרים את בחלק החיצוני בפקק.
5. ברור שיש פה אלמנט טכני והבדל בין מבצעים אך לרוב מה שקשה קשה בגלל האנטומיה ולא בגלל חוסר מיומנות.
6. נדיר שמנתחים היום לביצוע מעקף ניתוחי, אך זו עדיין אופציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלות נוספות
רועי16/10/2013ד"ר רוזין,
תודה רבה על תשובתך הארוכה.
בינתיים הוחלט בבי"ח לשחררו בלי לבצע PTC - בשל סיכון מוגבר לזיהום דרכי מרה, עקב הפעולה, מה גם שאינו מעוניין בנקז חיצוני. הבילירובין הישיר במגמת עלייה- עלה מ12 ל-19 ביום שחרורו. במקביל יש ארועים חוזרים ביומיים האחרונים של היפוגליקמיה (ערכי סוכר בבוקר של 36-45).
1. מהו לרוב המהלך הצפוי במצב כזה - הצהבת תלך ותחמיר אני מבין - אבל האם צפוי שתתפתח אי ספיקת כבד בקרוב (מסתובב עם צהבת חסימתית מזה כשבועיים) ? במידה וכן תוך כמה זמן זה קורה לרוב מהופעת הצהבת? למה ניתן לצפות? האם נתקלת במצבים דומים שמשאירים מישהו במצב כזה?
2.האם מקובל/הגיוני לתת טיפול אנטיביוטי מונע למניעת כולנגיטיס במצב זה של חוסר ניקוז דרכי מרה?
3. ממה בעצם נפטרים חולים עם סרטן לבלב? האם לדעתך הפרוגנוזה עומדת על ימים או שבניקוז דרכי מרה ניתן היה להקנות זמן יותר ממושך ? (האם זה פרוצדורה שיכולה להאריך את החיים או רק מקלה על הצהבת?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה-דחוףגלית09/10/2013
אני בת 40 ,אתמול אבחנתי בגוש בערך בגודל3-4 ס"מ בחלק האחורי של בית השחי ,קרוב לקו החזייה .
בעלי הרגיע אותי ואמר שזה כנראה גוש שומן,אני מאוד בחלץ ,וככל שאני קוראת באינטרנט זה יותר מלחיץ.
מה עלי לעשות?האם ניתן לדעת אם הציסטה ממאירה או לא ?האם יש רופאים שיש להם אולטרסאונד ואז אני מקבלת תשובה מידית או שמה צריך לערוך דגימה /הוצאה של הגוש ,
אשמח לקבלת תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטה-דחוף - תגובה
ד''ר דני רוזין09/10/2013ציסטה זה חלל עם נוזל וגוש שומני הוא לא נוזלי, אלו דברים שונים, לקוב במישוש בבדיקת רופא ניתן לאבחן ראשונית את רוב הגושים האלה, והאולטרהסאונד סאונד משלים את התמונה, במידת הצורך.
אין למעשה סיבה להילחץ, רוב הגושים האלה שפירים, אבל ממליץ להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש שומני
גלית09/10/2013תודה רבה,על התגובה המהירה. האם תזונה לא נכונה גורמת לגושים שומניים,?האם יש נטייה גנטית לגושים שומניים? האם אולטרסאונד יכול לאושש או להפריך אם גוש זה שומני/ממאיר?,מדוע יש רופאים שממליצים על דיקור ואחרים על הוצאה של הגוש .?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גוש שומני - תגובה
ד''ר דני רוזין13/10/2013אין קשר לתזונה, יש אולי מרכיב גנטי אך לרוב זה ללא הסבר ברור.
אולטרהסאונד יכול לעזור לאבחנה.
אם יש חשד לגידול אז יש היגיון לאבחן קודם על ידי ניקור, אם זה סתם גוש שומני אז או שמוציאים או אם לא מפריע אפשר רק לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון דיאסטזיס רקטי באנדוסקופיה?טליה03/10/2013
שלום רב
אני שנה אחרי לידת תאומים בניתוח קיסרי, עם דיאסטזיס רקטי ברוחב שלוש אצבעות לכל אורך הבטן. לאחר בדיקה אצל כירורג כללי ופלסטי נאמר לי שאין כמעט עודפי עור או שומן והבעיה היא השריר בלבד. במצב כזה - האם ניתן לתקן את השריר בגישה אנדוסקופית.? אם כן מה החסרונות וסיכויי ההצלחה? קראתי מידע סותר בנושא ברחבי הרשת והבטן הבולטת מאוד מאוד מפריעה לי. האם יש דרך להימנע מהגדלת הצלקת הקיימת ומזמן ההחלמה הממושך ?
הרבה תודה
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תיקון דיאסטזיס רקטי באנדוסקופיה? - תגובה
ד''ר דני רוזין06/10/2013שאלה לא פשוטה בכלל.
עקרונית ניתן לקרב את השרירים זה לזה בתפירה בלפרוסקופיה.
הבעיה היא קוסמטית- בתפירה כזו עלולי להיווצר שקעים וגבעות כי העור והשומן התת עורי כאילו מתקפלים עם ההידוק של השרירים- זב לרוב מסתדר אך עלול לארוך כמה חודשים. יש גם שסכנה שהחיזוק לא יחזיק מעמד והשרירים יברחו שוב...
אבל האופציה קיימת, חשוב להבין את המגבלות שלה כי מדובר על ניתוח קוסמטי בעיקרו, שזה תמיד כר פורה לציפיות לא ממומשות ואכזבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלותיים
טליה08/10/2013תודה על ההתייחסות המועילה, האם התוצאות עשויות להיות טובות יותר בגישה מסורתית (היינו פתיחה בקו הצלקת של הקיסרי ותפירה בגישה לא לפרוסקופית?) מי הרופא הנכון להתייעץ עמו בנושא הפרוצדורה, הסיכויים והתוצאות הריאליות ? האם כירורג פלסטי? כירורג כללי בעל התמחות בלפרוסקופיה? מישהו אחר? מאחר ואני מבינה שמדובר בפרוצדורה שנויה במחלוקת ולא שכיחה, אם תוכל להמליץ על רופאים בעלי התמחות בניתוחי בטן מסוג זה עמם ניתן להתייעץ באופן פרטי זה יעזור לי מאוד...
שוב- המון תודה
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ועוד שאלותיים - תגובה
ד''ר דני רוזין09/10/2013למרות שהטכניקה הלפרוסקופית קיימת אני לא מכיר בארץ מישהו נוסף שמשתמש בה (זה לא אומר שאין...)
הניסיון שלי בקרוב השרירים הוא כחלק מניתוחי בקעים בצלקות מרכזיות-שם זה עובד לא רע, אך משולב בד״כ גם בשימוש ברשת ואני לא בטוח שזה מוצדק אצלך, ושם גם העיוות הקיים לפני הניתוח והבלט הם כאלה שהופכים ״אי סדירות״ זמנית של דופן הבטן לקבילה יותר על ידי הפציינט (כי אין ברירה והבקע מפריע יותר).
לגבי הגישה הפתוחה הכתובת היא פלסטיקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון בקע מפשעתיאורן01/10/2013
שלום רב,
לאחר כשבועיים כאבים באזור מפשעה ימנית (כאב עמום, משתנה בתדירות ובעוצמה)עם הקרנה לבטן ימנית ולאשך.
בדיקות דם + שתן תקינות.
בבדיקת כירורג אובחן בקע.
ביצעתי א.ס בטן עליונה (כולל כליות) + א.ס. מפשעות ואשכים. כל הבדיקות תקינות.
הכאב ממשיך.
מה עושים?
הרופא שביצע את בדיקת הא.ס. אמר שזה שהוא לא רואה בקע לא שולל את העובדה שקיים בקע קיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחון בקע מפשעתי - תגובה
ד''ר דני רוזין02/10/2013אכן האולטרה סאונד רגיש לגילוי בקעים אבל עדיין לא מדוייק במרה אחוז, וזה תלוי כמה הכירורג משוכנע שאכן יש בקע. אם הוא לא בטוח והאולטרהסאונד תקין נהוג להמתין, עם הפחתת פעילות גופנית מאומצת ושיכוך כאבים, כי יש סיבות אחרות לכאבי מפשעה שקשורות לגידים ולשרירים באיזור (כמו פציעות ספורט). לעתים בבדיקה לאחר תקופת המתנה הבקע כן נהיה ברור ומוביל לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הוצאת מורסה וכיס בבית שחידינה01/10/2013
ד"ר שלום רב,
שאלה נוספת באותו נושא , בנדון, וגם של אתמול. עקב הוצאת המורסה והכיס נוצר חור גדול ובבית השחי ומדמם עם כאבים יום לאחר הניתוח.
האם זה בסדר?
תודה רבה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח הוצאת מורסה וכיס בבית שחי - תגובה
ד''ר דני רוזין02/10/2013פעמים רבות כשמנתחים איזור מזוהם משאירים את העור פתוח, כדי שלא יוותר חלל שיזדהם שוב. הגוף יודע לרפא זאת, והפצע נסגר ומצטלק (״ריפוי משני״) תוך מספר שבועות. הכאב קשור לפעולה ושוכך תוך מספר ימים, וההפרשות הולכות ונעצרות- בהתחלה יותר דמיות אבל זה מסתדר ודורש רק שטיפות והחלפת חבישה שישאר נקי ויבש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודב רבה הרגעת אותי
דינה03/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)