מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרעות אכילה לאחר ניתוח קיצור קיבהיפית21/07/2013
אייך אני עושה את זה ולאן אני פונה בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרעות אכילה לאחר ניתוח קיצור קיבה - תגובה
ד''ר דני רוזין22/07/2013צריכה לפנות למנתח בריאטרי- דרך במערכת הציבורית או פרטי לבחירתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אכילה לאחר ניתוח קיצור קיבהיפית20/07/2013
אז מה אני צריכה לעלות שוב במשקל כדי לעבור את הניתוח של השרוול היום אני שוקלת 63 אני ממש לא רוצה לעלות שוב במישקל בבקשה תעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ד''ר דני רוזין20/07/2013תתייעצי עם מנתח בריאטרי, ניתן ״להחליף״ ניתוח כפעולת תיקון ללא הגעה למשקל המקורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אכילה לאחר ניתוח קיצור קיבהיפית20/07/2013
בעיקבות ניתוח קיצור קיבה טבעת ליפני 8 שנים יש לי הפרעות אכילה שאני אוכלת שותה ומקיאה בתדירות גבוה מה אני יכולה לעשות והאים יש מצב לעשות את השרוול ולהוציא את הטבעת כל כך קשה לי ככה זה כבר ממש לא נעים מאנשים ומהמשפחה אני זועקת לעזרה תעזרו לי בבקשה
ד''ר דני רוזין20/07/2013התופעות האלה הן אכן מוכרות ולא נדירות עם טבעת, ואם לא ניתן לאזן אותן על ידי כיוון מדוייק שיפחית אותן אך עדיין ימנע עלייה במשקל הפיתרון הוא כנראה להוציא אותה ולנסות אפשרויות אחרות- שרוול קיבה הוא המקובל יותר כיום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קיצור קיבה
יפית20/07/2013אז מה אני צריכה לעלות שוב במשקל כדי לעבור את הניתוח של השרוול היום אני שוקלת 63 אני ממש לא רוצה לעלות שוב במישקל בבקשה תעזור לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בלתי מוסבר ממערכת העיכולשי19/07/2013
סבתא שלי בת 84, לוקחת פרדקסה 125 מ"ג פעמיים ביום מזה כשנה וכדור אחד של אומגה 3 במינון גבוה ("אומגה 3 מקס"). הגיעה לבית חולים לאחר דימום ממערכת העיכול. עשו לה בדיקת קולונוסקופיה לאחר צום של שלושה ימים ולא מצאו שום פוליפ או גידול במעי הגס. בינתיים הרופאים יושבים ומתיעצים. האם השילוב של פרדקסה ביחד עם האומגה 3 יכול לגרום לדימום הזה? ממה לדעתך יכול לנבוע הדימום ? בינתיים הפסיקו לה את הפרדקסה ולכן הדימום נפסק, כמו כן היא הפסיקה את האומגה 3. האם יש לשקול הורדת מינון הפרדקסה (כמובן בהתייעצות עם רופא) ? אם כן, לאיזה מינון ? אני מבין שכל תשובה שתיתן איננה מהווה תחליף לפגישה עם רופא וכי תשובתך איננה מחייבת בשום צורה שהיא. רק מעוניין לקבל קו מחשבה/הבנה כללי בסוגיה שהועלתה. תודה.
דימום בלתי מוסבר ממערכת העיכול - תגובה
ד''ר דני רוזין19/07/2013נוגדי הקרישה לרוב אינם גורמים לדימום מרקמה בריאה אלא חושפים דימום ממוקד פתולוגי כלשהו, שמדמם ולא מפסיק. לכן צריך לחפש את המקור ולשלול מוקד דימום לכל אורך מערכת העיכול ולא רק המעי הגס. זה כולל בדיקת אנדוסקופיה עליונה, וההעדר מקור- גם בדיקת המעי הדק (למשל עם קפסולה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כירורגית שדויקטוריה18/07/2013
שלום, לפני כשנה וחצי ילדתי את בני השני.
לאחר בערך חצי שנה יצא לי גוש קטן בשד הימני
הלכתי להיבדק רק היום והרופא נשים אמר שאני יכול
להיות רגועה זהו רק גוש חלב. בכל מקרה שלך אותי להסתכלות
אצל כירורג נשים. אני ממש לחוצה !!!
האם רופא נשים יודע להבחין בין גוש חלב לגוש מסוכן?
בבקשה עיזרו לי אני ממש מודאגת!
התור לכירורג עוד שלוש שבועות!!
תןדה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כירורגית שד - תגובה
ד''ר דני רוזין19/07/2013לפי החישוב שלי הגוש נמצא כבר שנה, אז לא ברור הלחץ דוקא עכשיו, אחרי שכבר נעשתה אבחנה ראשונית של ממצא שפיר, והתור לכירורג די קרוב.
אם יהיה עדיין ספק ניתן יהיה להשלים אולטרה סאונד, אבל לא רואה כעת סיבה ללחץ כזה, ביחוד אם במהלך השנה לא היה שינוי משמעותי בגוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה בניתוח משולברות16/07/2013
שלום רב
אני סובלת ממספר בעיות : זקוקה להרמת רצפת אגן ולסדר בקע טבורי לא גדול , כמו כן סובלת מפיסורה. מעוניינת לסדר הכל באותה הרדמה. מי יכול לעשות את זה בצורה מוצלחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רוצה בניתוח משולב - תגובה
ד''ר דני רוזין17/07/2013צריך תיאום בין כירורג לאורוגינקולוג, זה לא מעשה על ידי אותו רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נא עזרתכם ממש פוחדתרונה16/07/2013
שלום רב, האם העובדה כי ביקרתי בשנה האחרונה בבתי חולים ( בדיקות MRI ובדיקות רגילות .. ) ובמרפאות ובקופות חולים והכל היה תקין ..האם קיימת סכנה כי חלילה נדבקתי באיזשהו חיידק או וירוס הגורם דלקת קרום המח? תוך כמה זמן זה מתגלה ? יש סימנים מיוחדים? אודה ממש לעזרה והכוונה
נא עזרתכם ממש פוחדת - תגובה
ד''ר דני רוזין17/07/2013סיכון זעום ואם אין סימנים מחשידים אין מה לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקעאנונימי14/07/2013
שלום. בת 33 בקע טבורי. כל יום הטבור נראה כאילו יוצא החוצה, כלומר גדל מאוד ואז נכנס לבד מעצמו. האם זה מצב מסוכן?
בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין14/07/2013למרות שיש עקרונית סכנה של כליאת מעיים, בפועל הסיכון די נמוך, אבל אם הבקע הולך וגדל כדאי יהיה כנראה לתקן אותו בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שרוולאתי14/07/2013
לאחר ניתוח שרוול שנה, כאבים ובירורים, בבדיקותו בבדיקות מסתבר שיש לי כיס אויר של 3 ממ, שהאוכל נכנס אליו.
מהו הכיס הזה?
והאם יש פתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח שרוול - תגובה
ד''ר דני רוזין14/07/2013לא ברור לי מה הממצא, אולי תוכלי לצטט את תשובת הבדיקה במלואה ואבין על מה מדובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהיארה13/07/2013
שלום רב, האם עצם העובדה כי עברתי בחיי CT ראש וארבעה צילומי רנגון ( צוואר, יד , פנים , חזה ) גורמים לכך שבעתיד אלקה חלילה בסרטן כלשהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
ד''ר דני רוזין13/07/2013תוספת הסיכון מזערית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעתכם הערכתכם בנוגע למבצ בריאותייוסי12/07/2013
שלום רב לרופאים נכבדים.
אני בן 55. לפי בדיקה קרדיולוגית ונברולוגית,הכל בסדר אצלי.
לפי בדיקה אוטופדית,צילומי רנטגן ו CT ו EMG
שינויים ניווניים קלים בגופי חוליות C6-7
שינויים ניווניים מזעריים במספר גופי חוליות,עקמת מזערית קמורה ימינה.
שינויים דיסקוגניים בגובה חוליות L5-S1
C4-C5-C6-C7-D1 היצרות המרווח בלט גרמי ניכר לאחור. לחץ ניכר על השוק, היצרות מוצא השורשים. L3-L4-L5 בלט דיסק היקפי קל,לחץ קל על מוצא השורשים. L5-S1 היצרות המרווח בלט דיסק קל על לחץ על מוצא השורשים.
לפי בדיקת EMG נצפתה פגיעה בשורשי העצב L5-S1
מה גורם למה ומה קשור למה? כאבים ותחושות שאני סובל מהם מזה כשנתיים.
כאבים חזקים בבית החזה,תחושת זרמים וחשמל במקמות האינטימיים,כאבים רגליים בעיקר רגל שמאל מאזור הישבן והירך לאורך הקרסול וכף הרגל,היכווצויות שרירים ותחושת נימולים בשתי רגליים ודקירות שריפה בכף רגל שמאל. תרופות טרמדקס ליריקה אתופן ארקוקסיה וזיקות תחת שיקוף בב"ח, לא שיפרו את מצבי. אותם כאבים ותחושות כל יום. האם טיפול ניתוחי יעזור לי לשפר את מצב בריאותי? גם אחרי ניתוח אני אסבול מכאבים ותחושות הללו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דעתכם הערכתכם בנוגע למבצ בריאותי - תגובה
ד''ר דני רוזין12/07/2013יש לחץ על שורשי העצבים בעמוד השדרה וזה מה שגורם לתחושות. בדרך כלל כשיש שינויים נוירולוגיים יש מקום לשקול ניתוח- אך לעתים פיזיותרפיה מספיקה להקלת המצב, מציע להתייעץ עם אורטופד שמטפל בגב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה נא עזרתכםיארה12/07/2013
שלום רב, יש לי פצע קטן ביד ( ירד טיפה אחת דם ) שמתי אלכוהול מיד, ניקיתי את מ\האסלה ושמתי חומר ניקוי של אסלות לא שמתי כפפות בהיסח דעת, האם ייתכן מצב שיהיה זיהום מפצע קטן ? גם אחרי זה שטפתי ידיים ושמתי אלכוהול.. ותוך כמה זמן יתגלה זיהום ? תודה
שאלה דחופה נא עזרתכם - תגובה
ד''ר דני רוזין12/07/2013למרות שחידק צריך ממש פתח קטן להיכנס נראה לי שהחששות מוגזמים לגמרי, ניקית, ליטרת, את בריאה עם מערכת חיסון תקינה, תני לגוף להתמודד ותחזרי לשיגרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךרעות ע12/07/2013
היי
איפה כתוב כיצד להגיע אליך לפרטי ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך - תגובה
ד''ר דני רוזין12/07/2013במדריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשךרעות ע12/07/2013
בוקר טוב
אז בהמשך לעניין הבקע אני לא חושבת שהוא קטן במיוחד וחדירת השומן בתוכו כתוב בנונית במכתב השחרור מלפני 6 חודשים ניראה הבקע כאשר אושפזתי במאיר בכפר סבא
נכון לעכשיו אני לא חושבת שהבקע קטן
הבעיה המרכזית היא שהוא גורם לסימפטומים באיזור הטבור ובבטן התחתונה אך יותר באזור הטבור כמו כן ידוע לי שבקע לא מתרפא מאליו ואינני מעוניינת שיגדל או שיעשה בעיות כי אין לי כוח לזה מספיק בעיות היו לי בשנה האחרונה שמקווה להשתקם בקרוב מהם לצערי הרב !!
התייעצתי עם כירורג וזה אמר ניתוח פתוח ????
עכשיו מאחר והבטן אצלי עברה מיספר ניתוחי בטן עקב הידבקויות של המעי ודברים נוספים החלטתי לשאול אותך מה דעתך בנושא ???
והאם אתה מקבל באופן פרטי ??(אני מבוטחת של מכבי )
בתודה
רעות ע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהמשך - תגובה
ד''ר דני רוזין12/07/2013כן, תגיעי ונבדוק במה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר רוזיןרעות ע11/07/2013
שלום רב
כזכור לך על עניין לא ברור בעקבות בקע טבורי
בעקבות המצב שבו אני נימצאת מרותקת לכיסא גלגלים רציתי לדעת כשאני מתכופפת כלפי מטה יש לי כאב בבטן עמום כאילו אני לוחצת על משהו כשהייתי בשקום הייתי במיון בתהש וראה אותי כירורג שלא יתרשם מבקע בכלל
למרות שבסיטי בטן עם חומר ניגוד רואים בקע טבורי קטן עם חדירת שומן ,,, משהו ניראה מוזר איך ייתכן בהדמיה רואים ובבדיקה גופנית לא רואים ולא מרגשים למרות שיש לי תלונות על מיחושים סביב הטבור ומתחת לצלקת ניתוחית ,,,
האם ייתכן בקע פנימי ???
מה אני אמורה לעשות כרגע להשאיר את זה בלי לעשות כלום האם הצילום טועה ???
מה עושים ???
בתודה
רעות ע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדר רוזין - תגובה
ד''ר דני רוזין12/07/2013ההדמיה רגישה ויכולה להראות בקעים קטנים שקשה למשש, אבל מה שלמעשה חשוב זה לא הימצאות בקע או לא אלא המשמעות שלו- האם הוא גורם לבעיות או מסוכן.
בקע זעיר בטבור עם קצת שומן לרוב לא דורש שום טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)