מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקע בסרעפתאתי13/03/2013
שלום,
אני בת 38 שנה וארבע אחרי לידה. מאז הלידה כאבים חזקים באיזור בית החזה+תחושה של שריפה מאיזור החזה עד הגרון. בבדיקת גסטרוסקופיה שבוצעה לפני חודש נמצא בקע סרעפתי בגודל 3 ס"מ. לפני חצי שנה בוצעה בדיקה ולא נמצא דבר.
כבר שבוע ימים שאני סובלת מכאבים ושריפה משמעותית שפשוט אין לי חיים האם כדאי לשקול ניתוח במקרה שלי נוטלת כבר חודשים כדורי נקסיום ללא הטבה גדולה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע בסרעפת - תגובה
ד''ר דני רוזין17/03/2013הבקע אינו גדול, אבל למעשה לא הגודל משנה אלא התיפקוד של השסתום בין הושט לקיבה.
לפני החלטה על ניתוח כדאי להשלים בירור גסטרו לאמת את האבחנה על ידי בדיקות נוספות- בדיקת תנועתיות הושט ומידת החומציות הו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי?במבי11/03/2013
אני בת 29, בריאה בדר"כ ועוד לא עברתי הריון.
בעקבות כאבים בטבור, רופא כירורג גילה אבצס באזור. בטיפול ראשוני הוא ניקז את המוגלה, התווה טיפול אנטיביוטי והפנה אותי לבדיקת אולטראסאונד על מנת לבדוק אם יש באיזור בקע.
ההבחנה הראשונית הייתה שיש umbilical disorder, כשההשערה שהועלתה הינה שחבל הטבור שלי לא נקשר חזק מספיק לאחר שנולדתי.
לשון תוצאת האולטראסואנד שהגיעה היום הינו:
"אזור הטבור הודגם מבנה היפו-אקוגני עם צוואר בעובי כ- 0.8 ס"מ, יותר בולט בזמן מבחן מאמץ, ייתכן ומדובר על בקע שמכיל שומן, לא כלוא."
מה זה אומר? מה הקשר בין המצב הדלקתי של האבצס לחשד לבקע?
האם אצטרך לעבור ניתוח?
אשמח לחוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע טבורי? - תגובה
ד''ר דני רוזין13/03/2013כלל לא ברור שזה בקע, מצע להמתין לסיום התהליך הדלקתי ולהיבדק שוב, ולשקול אם יש צורך באולטרהסאונד חוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבית השחיאור10/03/2013
שלום דוקטור...כבר תקופה כל פעם יוצא לי ג'ולה בבית השחי כל פעם בצד אחר..יש אדמומיות קטנה וזה כואב,זה עובר לי אחרי יומיים שלוש בערך..אני חושב שכל פעם אני שם דאורדורנט זה מזה אבל כל פעם זה קורה לי בתדירות גבוהה..יכול להיות שחסום לי הנקבוביות או הבלוטות זיעה?..מה אני יכול לעשות כדי לדעת??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים בבית השחי - תגובה
ד''ר דני רוזין13/03/2013זה בהחלט יכול להיות סתימה או דלקת של בלוטות חלב או זיעה. ניתן להתייעץ עם רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מתחת לעור הפניםמטייל04/03/2013
שלום,
אני מטייל ואחזור הביתה בעוד חודשיים. באמצע חודש אוקטובר צמח לי גוש שנמצא מתחת לעור הפנים, ככל שעובר הזמן הוא נהיה בולט יותר החוצה, וכרגע צבעו אדום ממש כמו פצע, שינוי הצבע זה משהו חדש של השבועיים האחרונים. אני מודה לכך שזוהי בעיה שחייבת להיות מטופלת ולהיבדק. השאלה שלי האם אני יכול לחכות עד שאחזור הביתה? או שיש סיכוי שהבעיה אינה סובלת דיחוי ואני צריך לחזור עכשיו הביתה כדי לטפל בזה? אני נמצא במדינות לא כל כך מפותחות, כרגע אני בניקרגוואה. האם שווה לי לנסות ללכת פה לרופא עור? אם כן, האם אני באמת יכול לסמוך על הדיעה שלו? יש דרכים מסויימות בהן אני יכול לא להחמיר את הבעיה כמו תזונה, חשיפה מועטת לשמש, מקדם הגנה גבוה?
הרבה תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש מתחת לעור הפנים - תגובה
ד''ר דני רוזין09/03/2013קשה לענות בלי לראות- אולי תוכל להעלות תמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 6 חודשים לאחר ניתוח בקע אשך נפוחמייק04/03/2013
האשר הימני היה מייד נפוח לאחר הניתוח וכל הזמן הרופאים אמרו שזה יעבור.אך לא עובר.לפני חודש עשיתי u.s של האשכים שמראה שבאשך ימני הצד של הניתוח יש נוזלים.העצה של הכירורג לשאוב נוזלים באמצעות מזרק.האורולוג אומר שזה לא יעזור וצריך הליך כירורגי כדי לפתור את הבעיה.בינתיים אני סובל כאילו הקע שהיה לי נמצא באשך שהוא כעת גדול וכבד.האם תופעה זו אופיינית לניתוחי בקע ומה אני צריך לעשות.האם לא יכול להיגרם זיהום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
6 חודשים לאחר ניתוח בקע אשך נפוח - תגובה
ד''ר דני רוזין04/03/2013השאלה היא מה אופי הנוזלים, אם מדובר על דם ישן שנכלא באיזור והתנזל ניתן לשאוב אותו עם סיכוי גבוה להצלחה- ושווה לנסות- זה מה שהכירורג התכוון. אם מדובר בשק נוזלים סביב האשך (הידרוצלה) שאיבה לרוב לא עוזרת וצריך ניתוח- זה מה שהאורולוג התכוון.
הייתי מתחיל בשאיבה אחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מדמם בהריוןmi03/03/2013
שלום רב
אני בשבוע 9 להריון. לפני מספר חודשים זיהיתי נקודת דם טרי בצד שמאל של הנייר טואלט לאחר יציאת פעולת מעיים. אובחן פוליפ או גוש דלקתי כמה סנטימטרים מפי הטבעת. רופא כירוג שלח לצריבה ורופא עור סרב. הוא נתן במקום משחה בשם פוסידין ואמר לחזור לאחר שבועיים ובמידה ולא יתרפא לכרות אותו. רציתי לדעת האם המשחה בטוחה לשמוש בהריון ומה היא לדעתך האבחון לתופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש מדמם בהריון - תגובה
ד''ר דני רוזין04/03/2013לצערי קשה לתת אבחנה של נגע עורי בלי לראות אותו, וממילא זה כנראה בתחום של רפואת עור. לגבי הפוסידין- זו משחה אנטיביוטית פשוטה אבל כדאי להתייעץ עם רופא הנשים לגבי בטיחות בהריון, או לפחות לעיין בעלון המצורף למשחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחוריםרותה03/03/2013
שלום רב
מה עושים התקף נוראי של טחורים רציניים חיצוניים אני בת 68 סובלת מעצירות וב4 ימים האחרונים אני סובלת מכאבים דימום יותר גרוע מלידה אני יודעת הרבה על הנושא אבל כרגע מה אני צריכה לעשות השתמשתי בכל המשחות שמתי קרח אני מרגישה שאקבל התקף לב מהסבל
תודה רותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טחורים - תגובה
ד''ר דני רוזין03/03/2013מציע להיבדק על ידי פרוקטולוג, לעתים יש קריש דם שניתן לנקז, או שבכלל יש גורם אחר לכאב כגון אבצס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר כרית כיס המרהמודאגת01/03/2013
היי ,אחת עשר יום מהניתוח לכריתת כיס במרה התאמצתי קצת ( שטיפת רציפה, הרמת בגדים מהריצפה,כביסות) ואז התחילו דקירות כאב חזקות כל פעם באיזור אחר בבטן (לא בפתחים של הניתוח) ויום אחרי הכאב לא היה חד אבל הוא נמשך כבר ארבעה ימים יותר בכוון הבטן העליונה צד שמאלי מתחת לצלעות , ובצד השמאלי באיזור התבור ויותר לכוון הצד, האם יתכן שנגרם לי נזק בגלל שהתאמצתי ומהו הנזק? מה אני אמורה לעשות? הכאב יחלוף מתשהו? בנוסף בבדיקת סיטי התגלה ציסטה בכליה הימנית , מה ההשלכות של ציסטה בכליה? איך מטפלים בציסטה? תודה מראש המודאגת :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים לאחר כרית כיס המרה - תגובה
ד''ר דני רוזין01/03/2013לא נגרם נזק ומניח שתוך מספר ימים הכאב יחלוף, יש כאבים שמופיעים גם כעבור מספר ימים לאחר ניתוח. אם זה לא יסתדר בימים הקרובים כדאי לפנות לרופא.
כמעט אף פעם אין כל משמעות לציסטה כלייתית ואין צורך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילונידלימילי19/02/2013
ההודעה שלי תהיה ארוכה כי יש לי המון שאלות ! נכנסתי להריון ביולי 2012 , בשבוע חמישי להריון התחילה לי דלקת חמורה בעצם הזנב שאובחנה על ידי כירורג כפילונידלי טופלתי באוגמנטין והתופעה חלפה ,יש לציין שאן ןלא היה הפרשות מהמקום לעולם . שאלה א. האם יכול להיות קשור להריון ? מאז במקרה כל חודש בערך חוזר כאב מקומי שעובר תוך יום יומיים , לפיי כשבוע בשבוע 30 להריון התחיל מורסה באזור , ללא הפרשות רק עם כאב מקומי ושוב טופלתי באוגמנטין עד הבעיה חלפה . כרגע המקום נראה רגוע עם נקב קטן מאד אשר לא מפריש . שאלותי הן : 1. האם התפרץ בגלל ההריון ? 2. הכירורג שמטפל בי אמר שזהו מקרה יחסית קל של פילונדלי, ולכן אני שואלת אם יש שיטה בה אן צורך להכנס לשולחן הניתוחים . 3. האם משפיע על אפידורל ? 4. מה קורה אם זה מתפרץ לי שוב בהריון ?! אך יולדים במצב כזה ? אי אפשר לשבת ! 5. האם ניתן לבקש ניתוח קיסרי עקב המצב כדי לסיים עם ההריון מוקדם יותר ? בכדי שלא תהיה הידלקות באזור ? 6. מה עלי לעשות כדי שזה לא יחזור הריון ?אני שןמרת על היגיינה ! 7. להערכתי אן שם ציסטה כלל ,לא מרגישים גוש במישוש פרט לאבצס הקטן . אשמח לשמוע על שיטות טיפול זמני החלמה וכו ..
פילונידלי - תגובה
ד''ר דני רוזין22/02/2013לא נראה שיש קשר להריון
לעתים זה נרגע, לפחות מבחינת הדלקת, אבל אם זה עקשני הפיתרון בניתוח
אם יש זיהום פעיל סביר שירצו להימנע מאפידורל, אם זה שקט אז לא
אין בעיה ללדת. לא בטוח שמוצדק קיסרי בגלל זה
איו דרך טובה למניעה
לא בהכרח מרגישים משהו במישוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- hobnail menagiomaתל14/02/2013
קיבלתי תשובה מרופא לגבי בדיקת גידול אצל הבת שלי בת 13 וכך כתוב
skin showing a vascular lesion in the dermis
in the upper dermis there are dilated blood vessels lined by Hobnal Endothelial cells.
in the deeper dermis there are slit like vascular spaces.
the changes are consistent with hobnal hemangioma
the lesion is seen in the surgical margins.
אז מה אני צריכה להבין מזה?
הרופא עור אמר לי שזו פעם ראשונה שהוא נתקל בתיאור הזה והציע ללכת למומחה..והתור מפה ועד לכוש..
אשמח אם משהו יוכל רק להרגיע אותי שזה לא משהו קריטי.
תודה
אמא של ל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
hobnail menagioma - תגובה
ד''ר דני רוזין17/02/2013זהו תהליך שפיר. אין מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל בקעחנה14/02/2013
האם בקע במפשעה בגודל כדור פינג פונג נחשב למסוכן?
יש כאבים . אבל לא כל יום.
לעיתים הבקע חוזר ולעיתים לא.
האם המצב מצריך טיפול?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גודל בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין14/02/2013הסכנה לכליאה בבקע אינה גבוהה אך בהחלט קיימת בייחוד אם לפעמים ההחזרה אינה קלה. גודל הבליטה פחות קריטי מגודל הפתח עצמו. סביר להניח שכדאי יהיה לנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בסינוס פילונידליזיו13/02/2013
שלום רב,
עשיתי ניתוח לכריתת סינוס פילונידלי ביום ראשון האחרון.
לאחר הניתוח השאירו לי את החלל פתוח ואמרו לי להקפיד על הגיינה ולשים תחבושת.
אני מתקלח פעמיים ביום ושוטף טוב את המקום (אזור החתך), ולאחר מכן שם תחבושת. השאלה שלי היא האם אני צריך להכניס את התחבושת/הפד לתוך אזור החתך כלומר לפתוח את החתך ולהכניס בפנים לתוך החלל הפתוח או לשים את זה בחיצוניות - באזור החתך עצמו ולא בתוך החלל שפתחו על מנת למנוע הפרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בסינוס פילונידלי - תגובה
ד''ר דני רוזין13/02/2013אין צורך לדחוף פנימה- מספיק לכסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות כתוצאה מהניתוח
זיו17/02/2013שלום,
ייתכן שכתוצאה מהניתוח יש לי עצירות?
אני לוחץ ויש לי קושי רב להוציא, לא יוצא גם עם הרבה מאמץ.
כתוצאה מהמאמץ היה לי גם דם, מה אני צריך לעשות?
האם זה נורמלי לאחר הניתוח?
- יש לי ביקורת אצל רופא כירוגי ב27.2 שקבעו לי לאחר הניתוח , להמתין עד אז?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עצירות כתוצאה מהניתוח - תגובה
ד''ר דני רוזין17/02/2013יכולה להיות עצירות, וניתן להעזר במשלשלים או מרככי יציאות.
ניתן להמתין לביקורת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי.שמואל.13/02/2013
בן 33 מעט שמן, בגיל 13 אובחן אצלי בקע מפשעתי קטן בצד ימין(בעקבות כאבים) הבקע מעולם לא פרץ אל המפשעה, רק מדי פעם יש כאבים כלים באיזור המפשעה וכן בלחיצה על המפשעה מורגש כאב.
בשנה האחרונה יש לי כאבים באים והולכים באיזור הבטן התחתונה צד ימין,מאיזור המפשעה עד הטבור, האם סביר שהבקע הוא מקור הכאב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע מפשעתי. - תגובה
ד''ר דני רוזין13/02/2013בהחלט אפשרי. אם תוכן בטן (שומן, מעי) נמשך לתוך הבקע הכאב יכול להיות מוקרן מעלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע במפשעהחנה10/02/2013
לאבי בן84 בקע במפשעה.
יש לו כאבים רק בערבים.
לאחרונה הכאב מקרין לבטן ולגב. האם זה נשמע בהול לניתוח? האם מנתחים אדם בגילו עם הרבה מחלות רקע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע במפשעה - תגובה
ד''ר דני רוזין11/02/2013לא נשמע בהול אבל בהחלט מצדיק בדיקת והערכת כירורג, שישקול מה המאזן בין הצורך להתערב לבין מחלות הרקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להיריון אחרי ניתוח קיסריסיגל07/02/2013
שלום,
האם כעבור שנה מניתוח קיסרי ניתן להתחיל לנסות להכנס להיריון?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כניסה להיריון אחרי ניתוח קיסרי - תגובה
ד''ר דני רוזין08/02/2013כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)