מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שומן בירךמאיה05/02/2013
אני בת 42 לאחרונה ראיתי שירך צד ימין למעלה שמנה יותר מהירך השניה.
זה נראה כאילו נפוח אבל זה לא בצקת וגם כשמיששתי לא הרגשתי משהו קשה וגם בלוטות הלימפה לא נראות לי נפוחות יותר ביחס לצד השני.
האם זה מצבור שומן שפתאום הופיע? כשאני הולכת הצד הזה משחכך עם הרגל השניה. יש לי גם צד אחד מתחת לבית השחי השמאלי שנראה יותר שמן וזה קיים כבר 19 שנים. אני לא שמנה המשקל שלי 52 והגובה 128 ס"מ. האם זה שומן שמצטבר בירך הםנימית של צד אחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
מאיה05/02/2013הגובה 148 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שומן בירך - תגובה
ד''ר דני רוזין06/02/2013זה יכול להיות שומן, לא חייבת להיות סימטריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש וחלופותאדל04/02/2013
אני אמורה לעבור החודש ניתוח טיפול בדליות באמצעות קיטור, והרופא ממליץ לעשות אותו תוך כדי הרדמה מקומית לאיזור המטופל ובנוסף גם טשטוש.
מכיוון שבטיפולים אחרים (לייזר) לא נדרש טשטוש, יש לי מספר שאלות:
1 עד כמה טשטוש הוא הליך בטוח? (קראתי על מקרי מוות. מניחה שנדיר ובכ"ז שואלת)
2 האם בטוח גם אם מבוצע ע"י המנתח ולא ע"י רופא מרדים מקצועי?
3 האם המטופל מדבר תוך כדי הטשטוש? (היו מקומות שקראתי שהוא ישן שינה עמוקה שקל להעיר ממנה, ובמקומות אחרים כתבו שהוא בעירנות, משוחח ועם רפלקסים)
4 הכי חשוב - האם יש כדור שינה (זנקס, וליום וכד') שניתן לקחת לפני טיפול הורידים במקום הטישטוש? (הרדמה מקומית תהיה בכל מקרה)
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טשטוש וחלופות - תגובה
ד''ר דני רוזין06/02/2013טישטוש נחשב בטוח. לרוב בפעולות כאלה- ללא מרדים. העומק יכול השתנות- פעמים רבות הטישטוש קל וניתן לדבר. ניתן לשוחח עם המנתח לגבי האפשרות לקחת כדור הרגעה במקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטשטוש
אדל06/02/2013תודה על תשובתך. האם תוכל להמליץ על כדור?
(כמובן שלא אקח ללא תיאום ספציפי עם הרופא)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טשטוש - תגובה
ד''ר דני רוזין06/02/2013לפני ניתוחים הכי מקובל לקחת ואליום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתרונות וחסרונות של ניתוח - אבלציהבני03/02/2013
היי ד"ר רוזין
מה שלומך...
עברתי אצלך לא מזמן ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי- מרגיש מצוין תודה!
יש לנו שאלה בקשר לגברת...שלא בדיוק קשורה אליך אבל אני סומך עליך שתדע להנחות אותי
מה דעתך על ניתוח שבו צורבים את רירית הרחם תהליך הנקרא "אבלציה" במקום כריתת הרחם, יצוין שלאור בעיית קרישות ייתר הומלץ להפסיק אמצעי מניעה שמכילים הורמונים:
1.האם זה הדבר היחיד שמומלץ למי שאינו רוצה עוד להכנס להריון?
2.מה הסיכון בפעולה הזו?
3.האם יש ניסיון כאן בארץ לניתוח הזה?
4.איך מרגישות נשים לאחר הניתוח - תופעות לוואי?בעיות כל שהן?
תודה מראש
ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יתרונות וחסרונות של ניתוח - אבלציה - תגובה
ד''ר דני רוזין03/02/20131. השאלה הראשונה לא ברורה- מה זאת אומרת יחיד? המטרה בדרך כלל להפסיק דימומים, זה לא נעשה למניעת הריון כמו שכריתת רחם לא... יש מספיק אמצעי מניעה.
2. כמו כל התערבות תוך רחמית- סכנה לניקוז הרחם, ולזיהום. סה״כ סיכון נמוך.
3. כן ודאי.
4. לרוב החלמה קלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אבלציה -
בני03/02/2013שלום ד"ר רוזין
תודה על התגובה המהירה!
1. על איזה מניעה אחרת היית ממליץ למי ש-
א' יש לה בעיות של דימומים מצד אחד
ו –ב' קרישות ייתר מצד שני
ו- ג' הכי חשוב אינה מעוניינת עוד להיכנס להריון
ו –ד' קונדום לא בא בחשבון?
2.האם אתה מבצע ניתוחים מהסוג הזה? יכול להמליץ על מישהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך אבלציה - - תגובה
ד''ר דני רוזין03/02/2013ממש לא התחום שלי, כדאי להתייעץ עם רופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! -
בני03/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חנק בעת הרדמהקרן03/02/2013
שלום רב,
לפני מס' חודשים עברתי ניתוח לפרסקופיה לכריתת כיס מרה. בעת ההרדמה הכללית (הייתי כבר עם מסיכת חמצן והחלו להזריק את חומר ההרדמה לאינפוזיה כמדומני) הרגשתי ממש כבדות אדירה בבית החזה ולא יכולתי לנשום בכלל ואז נרדמתי. מה ההסבר לתופעה המפחידה? נ האם יכול להצביע על בעיה בלב או בעורקים הקשורים אליו? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חנק בעת הרדמה - תגובה
ד''ר דני רוזין03/02/2013זה לא סימן לבעיה רפואית כלשהי, יתכן והחומר להרפיית שרירים נכנס לפעולה קצת לפני חומר ההרדמה ולכן חשת את הקושי לנשום- אבל חוץ מהאי נעימות אין בכך כל סכנה או סימן לבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי ניתוח בקע טבורירעות03/02/2013
שלום,
יש לי בקע טבורי (אני 8 חודשים אחרי לידה). לפי אבחנת הכירורג: יש לי בקע טבורי לא כלוא בקוטר 1 ס"מ. רגיש.
שאלותיי:
1) הבנתי שיש 2 גישות. האחת כניסה מצד הבטן והשנייה חתך מתחת לטבור. הכירורג שלי הציע חתך מתוך הטבור עצמו (ללא רשת. סגירת הבקע עצמו). למה לא ראיתי שום מידע על שיטה כזו? מה השוני בשיטה זו?
2) האם יש הגבלת זמן לכניסה להיריון אחרי ניתוח כזה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלות לגבי ניתוח בקע טבורי - תגובה
ד''ר דני רוזין03/02/2013הגישה מהצד, בלפרוסקופיה, אכן משמשת לתיקוני בקעים, גם בטבור, אך בבקע קטן ראשוני אין לה לדעתי יתרון- אולי אפילו חסרונות, ואני ממליץ על גישה מהטבור- החתך קטן ממילא.
לגבי אופי התיקון- ניתן אכן לתקן בקעים קטנים בתפירה בלבד ללא רשת, אך סיכויי הישנות של הבקע יחסית גדולים ולרוב מעדיפים בכל זאת להשתמש ברשת. (התיקון הלפרוסקופי הוא תמיד עם רשת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר31/01/2013
האם הסברה שבמידה ונוגעים בבלוטת תריס עם ציסטה 4 מ"מ שחשודה כסרטנית על ידי ביופסיה ניקור ועוד גורמים למקום להתפרץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין31/01/2013נטולת בסיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמיר31/01/2013
נמצא לי באולטרסאונגד הממצאים הבאים:
לא נצפתה לימפאדנופתיה מפשעתית
כלי דם ב.מ.פ
בסריקת מפשעה במבחן ולסלוה בלבד הודגם בקע גולש בגודל 0.8 ס"מ
מה זה אומר?
האם אני צריך להתנתח?
מה גולש?
האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין31/01/2013בקע קטן ולא מסוכן ורק אם מפריע או כואב מנתחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפשעהלירי29/01/2013
שלום,
בת 38 בריאה בד"כ.
יש לי מעין בליטה במפשעה, כואבת. ערכתי מספר פעמיים אולטרסאונד אך לא מצאו כלום )הרנייה, בלוטות לימפה). הכאבים מקשים על תפקוד יום יומי ומקרינים לכיוון הבטן והרגל. ייתכן וזה נכרם כתוצאה מספורט, אך נמשך כבר חמישה חודשים.
נבדקתי על ידי גינקלוג ששלל בעיה גינקולוגית. הייתי אצל כירוג, אורטופד שרק המליץ על פיזיותרפיה.
מה ניתן לעשות? מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים במפשעה - תגובה
ד''ר דני רוזין30/01/2013נראה שעברת בירור ששלל את רוב ההסברים שאנו מכירים, לא ברור לי אם נבדקת על ידי כירורג או לא (כתבת "כירורג אורטופד")- מציע שוב לפנות לכירורג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור מראה צלקת....משה26/01/2013
שלום רב. עברתי ניתון להסרת תוספתן בשיטה המסורתית לפני כ-8 חודשים, ויש מן גומה כזאת באזור הצלקת. רציתי לשאול האם יש דרך לשפר את המראה כמו נניח עיסוי האזור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שיפור מראה צלקת.... - תגובה
ד''ר דני רוזין26/01/2013לא ממש.
המראה הסופי מופיע אחרי שנה ויותר, כך שכדאי עוד לחכות בסבלנות.
לעתים לא קרובות נעזרים בניתוח פלסטי לתקן צלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה אחרי ניתוח בטן חוקרתסיון23/01/2013
ד"ר נכבד שלום רב
לפני שבוע עברתי ניתוח בטן חוקרת בו נכרת גידול של 8 ס"מ מאוד ווסקולרי עם נמק במרכזו ,שלחץ על איברים כמו רקטום,שלפוחית שתן ורחם אחורי .
מרגישה לחצים עזים בבטן שגורמים לתחושת עילפון קשה
שינויים בלחצי דם ודופק, והתכווצויות מכאיבות מאוד של המעיים האם זה הליך תקין לאחר כזה ניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרגשה אחרי ניתוח בטן חוקרת - תגובה
ד''ר דני רוזין23/01/2013אם יש תופעות כאלה שבוע אחרי ניתוח גדול כזה יש לפנות לרופא המנתח או לצוות שטיפל בך באישפוז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח בקע טבורי בשיטת לפרסקופיהד``ר דני רוזין21/01/2013
שלום, לפני שבועיים עברתי ניתוח בקע טבורי בשיטת לפרסקופיה. לפני שבוע כשבאתי לביקורת בביה"ח , הרופא שבדק אותי אמר שיש לי סרומה והורה להמשיך לשים חגורת בטן לעוד כחודש ולבוא לביקורת בעוד חודש. היות והיה לחץ של אנשים מחכים בחוץ ,לא הוסבר לי בדיוק מה זה אומר. אשמח לקבל הסבר למה הכוונה בסרומה ואיך מטפלים בכך. תודה מראש
לאחר ניתוח בקע טבורי - תגובה
ד''ר דני רוזין22/01/2013סרומה זה הצטברות נוזלים באיזור ניתוח, זה לא נדיר אחרי ניתוחי בקע בחלל שנוצר מתחת לעור. לרוב זה נספג מעצמו תוך מספר שבועות, ולא דורש טיפול אלא אם מאד נפוח וכואב, או מזדהם- אז יש צורך לנקז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרומה לאחר ניתוח לתיקון בקע בבטן
הילל20/07/2015שלום,
קרובת משפחתי עברה ניתוח לתיקון בקע בבטן לפני כ-9 חודשים. הבקע נוצר מניתוח שעברה לפני יותר מ10 שנים. כתוצאה מהבקע המעיים "נשפכו החוצה" וגררו כאב ונפיחות רבה. בניתוח הוחדרה רשת להחזרת המעיים למקומם. לפני כחודש היא חשה כאבים חזקים באזור הבטן, ותוך זמן קצר הנפיחות שהייתה לפני הניתוח חזרה. היא הופנתה לאולטרא סאונד בו מצאו (לדברי הרופא המנתח) שמדובר בהצטברות סרום. הרופא שאב מבטנה יותר מחמישה מזרקים עם נוזל והורה לה לחבוש חגורת בטן מסיבית.
רציתי לשאול מס' שאלות:
1. מדובר ברשלנות רפואית?- האם הרופא היה צריך ליידע אותה מראש על סיבוך אפשרי זה? או האם היו אמצעי מניעה שעליו היה לנקוט בהם לאחר הניתוח?
2. מה הפרוגנוזה?- סרומה גדולה יכולה לחלוף? זה נמשך שנים? לאיזו תקופה צריך לחבוש בחגורת הבטן המסיבית? חגורת הבטן מונעת את הצטברות הנוזלים? איך ניתן למנוע סיבוכים בסרומה כמו זיהום/ סיבוכים אחרים?
אשמח לתשובות, תודה רבה!
הילל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סרומה לאחר ניתוח לתיקון בקע בבטן - תגובה
ד''ר דני רוזין20/07/2015לא כל דבר שקורה אחרי ניתוח זה רשלנות... הצטברות נוזלים היא דבר שכיח ואפילו אינו נחשב סיבוך היות וזו תופעה צפויה אחרי ניתוחים כאלה. ליידע מראש- אולי כן כמו הרבה דברים שצפויים במהלך לאחר הניתוח, אבל לפעמים מרוב אינפורמציה גם אם הדבר הוזכר זה לא מופנם ונשכח...
בכל מקרה לרוב זו תופעה חולפת והרשמות נדבקות חזרה והנוזל נספג, לעתים צריך לחזור על ניקור או שניים, הלחץ מהחגורה עשוי להפחית את ההצטברות.
נמנעים מניקורים תכופים מדי כדי לא להכניס זיהום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתי שמאליטלי20/01/2013
שלום רב,
אני פונה אליך בעקבות תוצאות בדיקת US מפשעות של בני בן 17 +8 חודשים.
ממצא הרופאה שביצעה את בדיקת ה-U.S קבע כי ישנו "בקע קטן משמאל".
עם תוצאות הבדיקה פנינו לכירורג ראשון אשר מתמחה בתחום הבקע, ולאחר שעיין בממצאי בדיקת ה-U.S. קבע ש: "הרופאה הבודקת טועה ואין שום בקע", ושעלינו לחזור בעוד שנה למעקב.
מכיוון שבני חש מידי פעם כאבים קלים באיזור המפשעה החלטנו לפנות לכירורג נוסף לקבלת דעה שניה.
להפתעתנו הרבה לאחר שעיין בממצאי בדיקת ה-U.S, קבע הכירורג השני כי הרופאה שביצעה את בדיקת ה-U.S. צדקה ואכן יש בקע ודאי, ולכן עלינו לקבוע תור לניתוח.
מיותר לציין את הבלבול שנוצר בעקבות 2 חוות דעת כ"כ קיצוניות וכעת אני נמצאת בפני דילמה קשה. מצד אחד אני לא רוצה להכניס את בני לניתוח מיותר, ומאידך איני רוצה שיסבול לשווא מכאבים.
בנוסף, מכיוון שבני מתכונן להתגייס בנובמבר 2013 עליי אנו מחויבים לדווח על כל שינוי במצב הבריאותי.
אשמח לסיוע/עצה מה לעשות, וכן המצלה למומחה בתחום שמקבל חברי קופ"ח מכבי.
בתודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע מפשעתי שמאלי - תגובה
ד''ר דני רוזין22/01/2013בקעים קטנים במפשעות הם אכן בעיה אבחנתית, לעתים קשה מאד לאתר אותם בבדיקה גופנית, האולטרהסאונד רגיש ויכול להדגים אותם, אך מאידך לא במאה אחוז מדוייק, תלוי גם בבודק, ולעתים מראה בקע קטן שהוא חסר משמעות ולא מפריע. לכן חלק מהרופאים ספקנים לגבי בקעים שהודגמו רק באולטרהסאונד. הם עלולים לגרום לכאבים אך אין בהם כמעט שום סכנה רפואית, ולכן ההחלטה על ניתוח תלויה לא רק באיבחון בקע בהדמיה אלא גם במידת הסימפטומים. אם יש כאבים משמעותיים והגבלה בפעילות גופנית או ספורט, ואין סיבה אחרת ברורה (בעיות אורתופדיות למשל), הרבה מהבקעים האלה יובילו לניתוח בסופו של דבר, ושיעורי ההצלחה גבוהים- אך אחוז מסויים ישארו עם כאבים (אולי כי בכל זאת הסיבה היתה אחרת).
ההחלטה על ניתוח צריכה להיות בין בנך לבין כירורג שזה תחום ההתמחות שלו.
אני לא נוהג להמליץ פה על רופאים מסויימים- תבדקי דרך מכבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש במשפעהאבי20/01/2013
שלום רב ,
ב -17 -15 שנים האחרונות , יוצא לי אחת לכמה חודשים מין גוש במפשעה(לפעמים בימין ולפעמים במשאל ) שבדרך כלל כואב ומתנפח ולפעמים אף מפריש מין מוגלה ולאחר כמה ימים עובר .
פעם אחת בהיותי בשירות הצבאי בדקתי את העניין ואז אמר לי הרופא שמדובר בתופעה נורמלית של הורמונים או משהו בסגנון . .
בכל אופן , כבר התרגלתי לתופעה והיא אינה מטרידה אותי ייתר על המידה .
לפני כשבוע וחצי , הופיע מין גוש כזה שבתחילה קצת כאב ולאחר כמה ימים הפסיק לכאוב
ומאז הוא שם (עדיין לא נעלם )ורציתי לשאול , מה הסיבות שגושים אלו יוצאים אחת לכמה חודשים ומה יכול להיות הסיבה שהגוש עדיין לא נעלם . יש לציין כי הוא נהיה קטן יותר בגודלו מאז שהבחנתי בו לראשונה אך עדיין לא נעלם לחלוטין.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש במשפעה - תגובה
ד''ר דני רוזין22/01/2013מניח שאלו בלוטות חלב של העור שמתנפחות, זה קשור באמת למבנה העור ולגרוי הורמונלי. אם זה נהיה דלקתי זה עלול לכאוב ולהפריש. אם זה חולף מעצמו לא חייבים לטפל- וגם אין הרבה מה לעשות חוץ מתנקז מוגלה אם מצטברת לאבצס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לכריתת כיס מרה ובקע בסרעפתיערה19/01/2013
לפני 3 ימים עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה, במהלך הניתוח נוצר פתח נקודתי בסרעפת, שנסגר עיי הרופאים במהלך הניתוח עיי 4 סיכות, וכמובן שנותרה לי צלקת לא קטנה בבית החזה שגורמתלי לסבל רב ולכאבים רבים
שאלתי: כיצד דבר זה עלול לקרות במהלך ניתוח לפרוסקופי בכיס מרה, מה עלולות להיות ההשלכות על חיי, וכן לאחר כמה ימים מקובל להוריד את הסיכות בניתוחים מסוג זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח לכריתת כיס מרה ובקע בסרעפת - תגובה
ד''ר דני רוזין22/01/2013לא ברור לי מה בדיוק קרה, פתחו את בית החזה? סיכות איפה- על הסרעפת? פרטים יותר מדויקים יעזרו לתת תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת מעיבוריס19/01/2013
שלום רב !!!!!!!!!!!!
אמאי ,מבוגרת , עברה תיקון
POVH
עם כריתת מעי דק סגמנטלית עקב אנתרוטומיה (לא הונחה רשת)
ומאז אשפוזים חוזרים (כאבים ,הקאות ,צילומים ,,,,) בשל חסימת מעי.
השאלה שלי היא – איזה רופא יכול לעזור לה,
מי בדיוק מטפל במקרים כאלה ?????
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חסימת מעי - תגובה
ד''ר דני רוזין22/01/2013חסימות מעי לאחר ניתוח זה תחום עיסוק של כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)