מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקע בדופן הבטןדן11/07/2013
שלום.
אבחנו אצלי בקע מעל הטבור בדופן הבטן. נאמר לי לא לבצע מאמץ עד הניתוח. האם הרמת משקולות בחדר כושר נחשבת מאמץ מותר/אסור במקרה זה? אני שואל כי פעילות מסוג זה אינה כרוכה בהפעלת שרירי הבטן.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע בדופן הבטן - תגובה
ד''ר דני רוזין11/07/2013מצד אחד- זה נחשב מאמץ כי יש איזשהו הפעלה של שרירי הבטן בכל זאת.
מצד שני- כל ההנחיה הזו לא ממש מבוססת על מדע מדוייק, ואם לא כואב או מפריע אני בד״כ לא מגביל את הפציינטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח פנדציטמורן07/07/2013
שלום,
אני בת 29 ולפני כ 16 שנים עברתי ניתוח פנדציט.
עד היום כמובן לא הרגשתי שום דבר ולפני כמה עמים התחילו לי מעין כאבים באיזור הצלקת, מעין דקירות כאלו והתכווצויות.
האם זה יכול להיות קשור לניתוח? וכיצד ניצן לבדוק זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים לאחר ניתוח פנדציט - תגובה
ד''ר דני רוזין07/07/2013צלקת זה דבר שנשאר "פעיל" ויכול להפריע גם שנים רבות אחרי הניתוח. לרוב זה דברים בנאליים כמו מיחושים או דקירות, לעתים בשינויי מזג אויר, אבל לפעמיםציש בעיות משמעותיות יותר כמו התפתחות בקע.
אם זה לא יחלוף תוך שבוע שבועיים- כדאי להיבדק, אולי יהיה טעם להשלים אולטרה-סאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזם באףמיקי06/07/2013
שלום,
בתי רוצה לחורר חור באף לעגיל.
מה הסיכונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נזם באף - תגובה
ד''ר דני רוזין06/07/2013מעטים מאד. לעתים זיהום מקומי שלרוב חולף בטיפול אנטיביוטי פשוט, אפילו במשחה.
נדיר מאד שיש זיהום קשה שעלול לפגוע בסחוס של האף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תרופהלין04/07/2013
שלום רב האם שימוש בטאמס סותר חומצה פוגע בתפקוד הכליות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על תרופה - תגובה
ד''ר דני רוזין04/07/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על חיידקשרון04/07/2013
שלום רב, האם חיידק הליקובטר בקיבה יכול לעבור דרך יחסי מין ? האם הוא מדבק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על חיידק - תגובה
ד''ר דני רוזין04/07/2013די ברור שהחידק עובר בין אנשים, הדרך פחות ברורה אבל כנראה העברה דרך מערכת העיכול, זיהום צואתי, העברה דרך מים או מגע ישיר. מצד שני באחוז גבוה מהאוכלוסיה הי=חידק ממילא קיים- רק שלא אצל כולם יתבטא, כך שזו לא "מחלה מדבקת" במובן הרגיל של המילה. ולמרות שביחסי מין יכולה להיות העברה עקב המגע הישיר (אפילו נשיקה) זו אינה נחשבת מחלת מין, כי אין העברה דרך אברי המין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נא עזרתכםרונה25/06/2013
שלום רב, מזה יומיים יש לי כאבי בטן קלים בבטן תחתונה שני הצדדים , אני ביום חמישי למחזור חודשי בת 31 , השאלה האם זה יכול להיות קשור לדלקת תוספתן?או שזה בגלל וסת? אין לי חום או הקאות, תוך כמה זמן מתגלה או מתפתחת דלקת תוספתן בדרך כלל ? והאם זה יכול לקרות בכל גיל ?
שאלה נא עזרתכם - תגובה
ד''ר דני רוזין27/06/2013דלקת תוספתן יכולה לקרות בכל גיל, מתפתחת תוך שעות עד ימים ספורים. מניח שזו לא האבחנה במקרה שלך אבל בחשד לדלקת תוספתן צריך בדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת שדייםרוית24/06/2013
שלום,
אני שנה אחרי לידה ,היתה לי צניחת שדיים לפני ועכשיו זה יותר גרוע,
אני רואה ששד אחד יותר נמוך מהשני ואני מרגישה אי נעימות שם,
ממה זה נובע?
האם זה בגלל שאני מרימה את התינוקת שלי הרבה?
יש לי שיבוש הורמונלי יכול להיות שזה בגלל זה,עשיתי בדיקה לפני חודש והיא היתה תקינה
מה ניתן לעשות,בניתוח אני לא מעוניינת
מחכה לתשובה
צניחת שדיים - תגובה
ד''ר דני רוזין27/06/2013לאחר הריון לידה והנקה מבנה השד משתנה, גם הגדילה של השד ואח"כ הצטמקותו וגם שינוי במבנה הרקמה גורמים להידלדלות וצניחה. שכיח וצפוי- לא קשור לבעיות הורמונליות, ואין פיתרון טוב פרט לניתוח פלסטי אם רוצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת תפרים לאחר הסרת נקודת חן בגבאלכסנדר17/06/2013
לפני 10 יום אשתי עברה ניתוח הסרת נקודת חן בגב. לאחר שנקודת החן הוסרה, נאמר לה לשטוף את המקום עם מים וסבון במשך 10 יום, ולאחר מכן לבוא להוריד את התפרים. כך עשתה. לאחר שהסירו לה את התפרים, המקום "נפתח" ועכשיו יש שם פס קטן של דם שנקרש.
היא מאוד נבלה וחוששת שעשתה משהו לא נכון ושצריך יהיה לתפור את זה שוב.
האם החשש שלה מוצדק? האם צריך לגשת לכירורג להיבדק? האם צריך לתפור את המקום שוב? או אולי זה משהו נורמלי שקורה אחרי ההליך הזה?
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסרת תפרים לאחר הסרת נקודת חן בגב - תגובה
ד''ר דני רוזין17/06/2013זה דורש בדיקה, מכיוון שהתאור אינו מספיק, מה זה בדיוק פתיחה- לגמרי? חלקית? עם סימני דלקת? לרוב לא תופרים שוב, אבל ההצטלקות יותר בעייתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת ליפומה במפשעה שמאלאנונימית16/06/2013
אני בת 21 וביום חמישי האחרון עברתי כריתת גוש שומני שאובחן כ'ליפומה' במפשעה השמאלית. הפצע נסגר עם תפר תוך-עורי ואמש הבחנתי בפתיחה קלה של התפר תוך הפרשת מוגלה, האם עליי לדאוג? מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח כריתת ליפומה במפשעה שמאל - תגובה
ד''ר דני רוזין16/06/2013אם אין חום, אין אודם סביב, וההפרשה מעטה- מספיק לשטוף ולחבוש את במקום מספר ימים. אם יש יותר סימני דלקת כדאי להיבדק- אולי יש צורך באנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה במפשעהרעות15/06/2013
שלום רב, יש לי מין גולה באזור המפשעה... זה קיים לי כבר תקופה ותמיד הנחתי שזה מגילוח... חשבתי שאולי צומחת שם שערה בתוך העור. גם כשאני נוגעת בה יש כאב כמו של חצ׳קון. הבליטה בגודל של כמעט סנטימטר, היא דיי קשה בלי תחושה של גירוד, היא גם לא שינתה צבע או צורה. אני לא סובלת משום תופעות לוואי אחרות ( לא ירידה במשקל, הזעות חום וכדומה)... מה יכולה להיות הסיבה להווצרותה והאם אני צריכה לדאוג נוכח העובדה שזה קיים כבר זמן מה? ( חודשיים שלושה לערך).
בליטה במפשעה - תגובה
ד''ר דני רוזין16/06/2013זו אכן יכולה להיות בלוטת חלב של שערה, שנסתמה והפכה לציסטה- אך כדי לאבחן בוודאות תצטרכי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חורים באוזנייםאנונימית14/06/2013
שלום, אני בת 47 ורוצה לעשות חורים לעגילים. האם בגילי זה בעייתי יותר מאשר בגיל צעיר (מבחינת סיבוכים, ההחלמה של האוזן וכו')?
האם שימוש באקדח רב פעמי עם עגילים סטריליים חד פעמיים זה בסדר? על מה צריך להקפיד לפני ואחרי ביצוע החורים?
האם בגילי יש קושי גדול יותר לאוזן להתרגל לעגיל בלי שתיווצר דלקת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חורים באוזניים - תגובה
ד''ר דני רוזין14/06/2013לא צופה בעיות מיוחדות. הגיל פחות חשוב מגורמי סיכון בריאותיים, כגון סכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוחת13/06/2013
כבר כמה ימים מאז יום אחרי ניתוח חזה של ריאה אמא שלי במצב של הנשמה והרדמה עם אי ספיקת ריאות, כמעט ללא מתן שתן בגלל בעיה בכליות ועם חום 39.5 בגלל זיהום אחרי ניתוח כנראה. היא נאבקת על חייה.
במצב שנוצר אני רוצה לשאול:
עד הניתוח היא קיבלה הרבה שנים סרוקסאט נגד דיכאון. האם יש צורך להמשיך עם סרוקסאט במצב הקיים כדי לא לגרוע מגוף כוחות להתמודד עם המצב?
אחרי ניתוח - תגובה
ד''ר דני רוזין13/06/2013אם היא מורדמת אין צורך
אפשר יהיה לחדש כשתתאושש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שערה הפוכהבני12/06/2013
שלום רב.
לפני כחצי שנה אובחן אצלי שערה הפוכה בעצם הזנב.
הלכתי לרופא והוא ניקז לי את המוגלה לאותו יום ואמר שאזדקק לניתוח,מאז לא היו לי כאבים בכלל אך ממשיך לרדת לי הפרשות של מוגלה ולעיתים גם דם על בסיס יום יומי..האם אתה ממליץ לעבור את הניתוח בכל זאת אפילו שאין לי כאבים?(נאמר שתקופת ההחלמה היא 3 חודשים!!)האם אלטרנטיבה של לייזר אפשרית באזור זה ומומלצת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שערה הפוכה - תגובה
ד''ר דני רוזין12/06/2013לייזר אפשרי להסרת השיער- יותר למניעה. את התהליך עצמו צריך לנתח כדי לסיים אותו- אבל אפשר בניתוח יחסית קטן עם החלמה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפים חזקים בבטן ובגבח09/06/2013
שלום, אני בת 19 וכבר חודש וחצי סובלת מהתקפים חזקים בבטן עליונה בצד ימין ובגב באותו
המקום. הכאבים באים בממוצע פעמיים שלוש ביום. בהתחלה הם הגיבו לאדוויל אך עכשיו הכאבים רק חולפים לאחר לקיחת אופטלגין ובכמות של 1000 מ״ג. חוץ מהכאבים אין לי שום סימפטומים אחרים. עשיתי בדיקות דם, רנטגן גב ואולטרסאונד בטן והכל יצא תקין. ( יש לי כדוריות דם לבנות קצת גבוהות). בבדיקת c.t שנעשתה בבית חולים ראו שהתוספתן שלי טיפה מעובה כ-8 מ״מ אבל חוץ מזה לא ראו מספיק סימנים לזה שזה התוספתן ולכן לא רצו לנתח ושלחו אותי הביתה בטענה שהם לא יודעים מה זה, ושזה לא קשור לכירורגיה. בהמלצה לפנות לרופא גסטרו. יש לכם אולי רעיון למה זה יכול להיות? האם בכל זאת זה התוספתן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקפים חזקים בבטן ובגב - תגובה
ד''ר דני רוזין09/06/2013זה יכול להיות התוספתן- אבל התמונה אינה טיפוסית ולכן בכל זאת מצדיקה בירור מערכת העיכול על ידי רופא גסטרו. אם לא ימצא דבר היה מקום לשקול לפרוסקופיה ואולי כריתת התוספתן- אם כי גם המיקום של בטן עליונה אינו מתאים לתוספתן ברוב המקרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבלוטות הלימפה בבית שחישמואל08/06/2013
שלום דוקטור, לפני שבועיים וחצי הופיעה מן שלפוחית תת עורית בבית שחי שמאל (מעט רגישה לכאב) שהשתנתה לבלוטה קשה.
אין כאבים נוספים באזורים אחרים, אין בלוטות לימפה נוספות נפוחות. אתמול צצה שלפוחית נוספת גם בבית שחי ימין. בדקתי טוב את האזור ושמתי לב שקשריות הלימפה נפוחות גם מתחת לבתי השחי במקביל לחזה.
יש לי תור לכירורג אבל יחד עם זאת אני די מודאג. מה אתה חושב?
דרך אגב, אני גבר אך לצערי סובל מגניקומסטיה. אם יש לזה משמעות.
נפיחות בבלוטות הלימפה בבית שחי - תגובה
ד''ר דני רוזין09/06/2013אם זה אכן תת עורי זה פחות מתאים לבלוטות לימפה שנמצאות עמוק יותר בבית השחי- ויותר לתהליך דלקתי, שקשור אולי לשורשי השיער או בלוטות הזיעה. בכל מקרה יש להיבדק- בלי לחץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)