פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• גידול שפיר באדרנל
    מירב
    28/11/2012

שלום, לפני כ 10 שנים גילו לאבי גידול (שהתברר כסרטני) באדרנל. כרתו לו את האדרנל ללא טיפולים וללא הקרנות. מאז הוא נמצא במעקב אונקולוגי. לפני כחודש, בבדיקה שגרתית, גילו גידול שגודלו כ 2 מילימטר. לאחר פט סיטי מסתבר שהגידול שפיר. הרופאה ביקשה מעקב סיטי בעוד כ - שלשה חודשים. שאלתי היא, האם לא ניתן להסיר את הגידול מבלי לכרות את כל האדרנל? אני מבינה שלא ניתן לכרות את האדרנל היחיד שנשאר (אלא אם אין ברירה). אודה לתשובתך...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול שפיר באדרנל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול שפיר באדרנל - תגובה

ד''ר דני רוזין
    29/11/2012

אני מניח שמדובר על שני ס״מ ולא מ״מ כי זה קטן מתחת לסף הגילוי של רוב הבדיקות.
    ה-PET אמנם לא שולל ממאירות בודאות אבל בהחלט מרגיע, ולפיכך הגיוני לעקוב ולא לרוץ לניתוח שמשמעותו הפרעות אנדוקריניות קשות, קשה מאד לכרות רק גוש ללא האדרנל כולו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב
    נונו
    26/11/2012

אני פונה אליכם אחרי הרגשת ייאוש מוחלטת. לפני כחודש , התחלתי להרגיש כאבים בצד ימין במפשעה ומעל למותן ימין, הכאבים מלווים בבחילות כאשר הכאב ממש מתחזק יש גם צמרמורת. בפעם הראשונה התחלתי להרגיש את הכאבים אחרי שבוע של קבלת מחזור. ביקרתי בבית חולים, נעשו בדיקות דם, שתן ובדיקה פיזית הכל יצא בסדר ושוחררתי הביתה. לפני יומיים חזרתי עם אותם כאבים והתקף בחילות וצמרומרת (לא הצלחתי לישון) וגם כן אחרי שבוע של קבלת המחזור. ב 7-11 עשיתי סי טי , הכל תקין חוץ מנוזל חופשי בכמות קטנה באגן .אני לא יודעת למה זה גורם) לפעמים הכאבים לא קשורים למחזור אבל ההתקף החזק בא אחרי שבוע של מחזור. כבר ביקרתי אצל 3 רופאי נשים שאמרו שהכל תקין בשחלות וברחם. הרופאה בבית החולים , ציינה שאולי מדובר באנדומטריוזים שמגלים דרך ניתוח. המליצה על נטילת גלולות. הרופאים בבית החולים גם ביצעו צילום אולטראסאונד וגם פה אמרו שהכל תקין. ההתקף בא ואחרי זה יש כאבים. אני לא יודעת מה לעשות פשוט יואשת . המליצו לי על קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. אין לי שלשולים, אין לי שינויים חריגים ביציאות מלבד עצירות באופן נדיר מאד. אין דם ביציאות. לפעמים אני מרגישה שהכאב מתחזק אחרי אוכל....האם יכול להיות דלקת בתוספתן? יש כאב ליד הטבור גם וזה יותר מציק מאשר כואב ..הבחילות והצמרמורת הן הדבר הכי קשה..לפעמים יש תכיפות במתן שתן לפעמים יש הפרשות אחרי ההתקף. קבעתי תור אצל אורולוג גם אבל אני נורא דואגת מהבדיקה הזאת..לא יודעת למה..

מה אני יכולה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    כאב

הוספת תגובה

• כאב - תגובה

פרופ' אבי ריבקינד
    27/11/2012

שלום רב,

ממליץ לבצע אולטרסאונד בטן בשאלה של אבני כיס מרה.

כמו כן, בדיקות דם כלליות + שקיעת דם + CRP. ייתכן שאכן מדובר באנדומיטריוזיס מפני שסיפורך מתרחש לאחר קבלת הווסת.

בהצלחה ובריאות

אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב

נונו
    29/11/2012

האם יש מקום לבדיקה אצל כירורג? אני לא רוצה למהר ולעשות צילומים לפני בדיקות אצל מומחים שיכולים להפנות אותי למקום הנכון.
    הכאב ממוקם ממש בבטן ימין תחתונה מצד ימין בלבד , מעל מותן ימין , וליד הטבור לפעמים יש הרגשת numbness ברגל וכובד בחלק הויגנלי. האם יש מקום לבעיית עצבים, עצמות במקום הכאב? למרות שארטופד בדק אותי ואמר שהבעיה לא בעצמות.
    נבדקתי אצל אורולוג ששלל בעיית דרכי שתן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב - תגובה

פרופ' אבי ריבקינד
    29/11/2012

למרות חוסר רצונך לעשות צילומים כדאי לבצע צלומי עמוד שדרה מותני.להשלמת הברור הבדקי גם עי כירוגץ בברכת רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה על המענה המהיר

נונו
    30/11/2012

והיעיל ...ממש תודה מהלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע טבורי לפעוטה
    עופר
    23/11/2012

שלום רב,לביתי בת השנה ועשרה חודשים הטבור בולט מאוד החוצה.היא כל הזמן משחקת איתו ונוגעת בו.זה אמור להכנס מתי שהוא פנימה ??? או שצריכים לנתח ???
    אני מציינת כי אין אודם מסביב והוא ממש רך במגע.
    תודה לילי.

לקביעת תור
    סגירה
    בקע טבורי לפעוטה

הוספת תגובה

• בקע טבורי לפעוטה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    24/11/2012

בקעו טבורי בילדים הוא אולי הבקע היחידי שעשוי להיסגר לבד. זה אורך מספר שנים ולכן ממתינים עם ניתוח עד גיל שלוש, ומנתחים רק אם נשאר לאחר מכן.
    בינתיים אין כל סכנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אני
    22/11/2012

אתמול בסביבות הערב אכלתי פיצה והרגשתי שלעסתי משהו קשה
    לאחר מכן שמתי לב שיש סדק בצלחת ושכנראה אלה היו שברי זכוכית קטנים
    מה יש לעשות?
    האם זה מסוכן?
    אין לי כאבים \ משהו שונה מאז האירוע...לפי הסדק השברים ממש קטנים אולי משהו כמו 1-2 שברי זכוכית בגודל חצי גרגיר אורז

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    22/11/2012

חסר משמעות, תשכח מזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח בקע טבורי
    רעות
    18/11/2012

שלום,
    אני כחצי שנה אחרי לידה (ניתוח קיסרי). יש לי בקע טבורי מאז הלידה. שאלותיי:
    1) האם הניתוח מצריך אשפוז מעל יום?
    2) מה זמן ההחלמה מניתוח בקע טבורי?
    3) מה ההגבלות אחרי הניתוח מבחינת הרמת משקל ולכמה זמן? (יש לי ילדה ששוקלת 8 ק"ג. האם אחרי ניתוח לא אוכל להרימה?)
    4) כמה זמן אחרי הניתוח מותר להכנס להריון?
    5) איזה רופא מבצע את הניתוח? כירורג רגיל?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח בקע טבורי

הוספת תגובה

• ניתוח בקע טבורי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    18/11/2012

קודם כל צריך להחליט אם בכלל יש צורך לתקן את הבקע, אם הוא מלידה, אינו גדל ואינו מפריע אז אולי אין צורך.
    1) לרוב אישפוז של יום
    2) החלמה לא קשה, שבועיים שלושה
    3) ההגבלות קצת משתנות בין המנתחים, יש המחמירים (ששה שבועות לא להרים כלום) ויש המקלים (שבועיים שלושה עד שהכאבים חולפים).
    4) כשנוח לך... ההריון מתפתח בהדרגה כידוע...
    5) ״כירורג כללי״, לא ״רגיל״

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות במפשע לאחר צינטור
    עידית
    17/11/2012

לפני 11 יום בצעתי צינטור הבחנתי ללא צורך בטיפול כלשהו. לא נוצרו המטומות או זיהומים. היום שמתי לב שיש לי בליטה באזור הכניסה של הצינטור, בקוטר של כ 1.5 ס"מ. אין כאבים, רק מיחושים קלים בעת נגיעה במקום. האם לדעתך יש צורך בטיפול? בתודה, עידית

לקביעת תור
    סגירה
    נפיחות במפשע לאחר צינטור

הוספת תגובה

• נפיחות במפשע לאחר צינטור - תגובה

ד''ר דני רוזין
    17/11/2012

סביר להניח שבכל זאת מדובר בשטף דם מקומי קטן, שלרוב אינו דורש כל טיפול.
    אם אין סימני דלקת זה לא מדאיג.
    צריך רק לזכור שלפעמים מתפתחת מפרצת בעורק באיזור הדקירה, ולכן כן כדאי שרופא יסתכל על זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לואי לאחר ניתוח בקע
    רון
    16/11/2012

שלום רב
    לפני כעשרה ימים עברתי ניתוח בקע מפשעתי בצד שמאל בשיטה הפתוחה
    תופעה ראשונה בה נתקלתי זה הצטברות הנוזלים בשק האשכים שהפכו עם הזמן
    לבצקת וכעת אני ממתין שהבצקת תיעלם
    שאלתי הבקר התעוררתי ואני מדמם מאזור הניתוח, דימום שנראה יותר ורדרד
    מאשר אדום
    הרופא שלי טוען שזו תופעה שכיחה ותעבור עם הזמן
    האם אני יכול להירגע ?
    האם ישנן תופעות נוספות שאני צריך לדעת עליהן ?
    תודה

הוספת תגובה

• תופעות לואי לאחר ניתוח בקע - תגובה

ד''ר דני רוזין
    16/11/2012

הנוזלים שמצטברים לעתים מתנקזים דרך החתך, זה לא מאד נדיר, הצבע אדמדם אבל נדיר שזה דימום פעיל, לרוב רק שאריות.
    צריך לראות שלא מתפתח זיהום, אך לרוב, אחרי עשרה ימים, זה לא קורה ואיזור הניתוח נכנס לתהליך ריפוי ושיפור ספונטני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש במפשעה הימנית
    ליר
    14/11/2012

ביתי בת ה 14 הבחינה בגוש במפשעה הימנית ולאחר בדיקת אולטרה סאונד התקבלה התשובה הבאה: המפשעה הימנית נצפתה קשרית לימפה פתולוגית מוגדלתעד 12*28 מ"מ, בעלת צורה מעוותת, מרקם בילתי סדיר וזרימת דם מוגברת בתוכה. כמו כן, משני הצדדים הודגמו עוד מספר בלוטות לימפה מוגדלות עד 19 מ"מ בעלות מרקם זהה. לסיכום: inguinal lymphadenopathy , ממליץ על המשך בירור. נקבע תור לכירורג. האם ניתן בינתיים לדעת על מה מדובר? האם קיים חשש למחלה מסוכנת, גידולית?

לקביעת תור
    סגירה
    גוש במפשעה הימנית

הוספת תגובה

• גוש במפשעה הימנית - תגובה

ד''ר דני רוזין
    14/11/2012

סביר יותר שמדובר בתגובה דלקתית אך לא ניתן לשלול גידול- צריכה להיבדק כדי להחליט על הצורך בביופסיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש כואב בזרוע
    רוני
    11/11/2012

שלום,

לפני כחודש הרגשתי שני גושים קטנים כואבים למגע (על אף שלא קיבלתי מכה באזור ואין סימן של שטף דם) בכתף.
    רופא משפחה הפנה אותי לכירורג שהפנה אותי לאולטרסאונד.
    הצלחתי לקבוע תור רק לשבוע הראשון של דצמבר אבל מאז 2 הגושים כאילו שינו צורה והתאחדו וגם נמתחה מין "זרוע" מהם כלפי מטה (גם היא כואבת במגע).
    אני מאוד לחוצה ולא מצליחה להקדים את התור לאולטרסאונד במוקדי זימון התורים.
    האם אני נלחצת לחינם או שמא כדאי שאפנה לרופא המשפחה ואנסה לקבל הפניה דחופה או משהו מעין זה?

תודה,
    רוני.

לקביעת תור
    סגירה
    גוש כואב בזרוע

הוספת תגובה

• גוש כואב בזרוע - תגובה

ד''ר דני רוזין
    12/11/2012

נלחצת לחינם, ביצוע האולטרה סאונד עוד שבועיים שלושה הוא סביר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי
    אלכסנדרה
    11/11/2012

שלום.
    רציתי לשאול לגבי בקע מפשעתי. יש לי כאבים נוראים במפשעה שאני לא יכולה לזוז.
    האם בקע מפשעתי זה מסוכן? האם זה יכול לגרום לנזק כלשהו? האם במצבי (שזה כואב מאוד) אני צריכה לפנות למיון?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בקע מפשעתי

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    12/11/2012

ברוב המצבים בקע אינו מסוכן, הסכנה העיקרית היא בכליאת מעי אבל אז יש תופעות של מערכת העיכול, הקאות, כאבי בטן כלליים, ונפיחות כואבת במפשעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי

אלכסנדרה
    13/11/2012

שלום.
    רציתי להוסיף, שכן יש לי בחילות ונפיחות מאוד כואבת במפשעה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקע מפשעתי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    14/11/2012

אם כך פני לרופא להיבדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה רפואית
    גיוי
    08/11/2012

שלום
    אני זקוקה להכוונה רפואית, יש לי סימפטומים שאיני בטוחה לאיזה תחום התמחות רפואית עלי לפנות כדי לקבל עזרה רפואית. אודה על עזרתכם.

לפני כשלוש שנים מיששתי את איזור הצלעות והרגשתי 2-3 גושים קשים. הרופאת משפחה אמרה שזה וודאי 'כדורי שומן', ערכו בדיקת אולטרסאונד. כעבור שנה וחצי הבחנתי שהישענות על האיזור גורמת ליל לכאב לא רגיל, וביקשתי שוב אולטרסאונד- לא קיבלתי מענה מפורט אך נאמר לי שהבדיקה חזרה תקינה.

בכמה חודשים האחרונים אלה סמפטומים שהופיעו-

-כאבים באיזור הצלע השמאלי, באיזור התחתון-אמצעי. במישוש האיזור כואב יותר, ולעיתים אני מרגישה גושים
    הכאבים הלכו וגברו בשנה וחצי האחרונות, בחודשים האחרונים- משמעותית

-בחצי שנה האחרונה- דימום בין ווסתי קל.
    נלקחה ביופסיה ופאפ שיצאו תקינות.
    כחודש חודשיים לפני הדימום- התחלת נטילת כדורים מסוג "קונצרטה" (תחליף ריטלין) שלאחר כמה חודשים הפסקתי לקחת

-רגישות בעיכול (שלשולים ועצירות אם כי זה בעיקר במזונות מסוימים במינון מסוים)
    לפני כמה שבועות- היה גם מעט דם על נייר הניגוב לאחר הרבה מאוד יציאות רכות, מקרה שחזר רק פעמיים שלוש בערך, באותו שבוע. הגסטרולוג המליץ על בדיקות קולונוסקופיה ואנדוסקופיה אך אני חוששת מעט מפעולה זו ומנסה לראות אם כדורי פרוביוטיקה משפרים את המצב- בנתיים נראה כי אין שיפור ניכר.

לקביעת תור
    סגירה
    הכוונה רפואית

הוספת תגובה

• הכוונה רפואית - תגובה

פרופ' אבי ריבקינד
    11/11/2012

שלום רב,

מצטרף להמלצתו של הגסטרואנטרולוג על ביצוע בדיקות קולונוסקופיה ואדוסקופיה.

לגביי המיחושים באזור הצלעות משמאל, ניתן לבצע גם צילום חזה רגיל.

ומכאן להמשיך - אם בכלל.

בברכת בריאות שלמה,
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בבית השחי
    סמדר
    08/11/2012

שלום רב,

אני בת 30, בריאה בד"כ.

לפני כ- 3 שבועות, לאחר גילוח של בית השחי, הבחנתי ב "גולה כואבת" בבית השחי הימני, בה לא טיפלתי בעיקר בשל ניסיון קודם בגולות כאלה- שעברו תוך מס' ימים.
    לפני כשבוע הכאב בבית השחי גבר ואף עבר לאזור הזרוע העליונה, והרגשתי שכואב לי לבצע פעולה של הרמת היד, והרגשתי בבית השחי מעין מיתר קשה-מתוח שהגיע עד הזרוע.

פניתי לרופאת המשפחה, שאמרה שזהו גיד מודלק ורשמה לי אדוויל למשך שבוע.

בחיפושיי באינטרנט נתקלתי בנשים בחו"ל שעברו תופעה דומה, אך במקרה שלהן- לאחר ניתוח להסרת קשרי לימפה, לתופעה קראו- Axillary Web Syndrome/Cording

האם תופעה זו מוכרת לך, ולאיזה רופא עלי לפנות בכדי לאבחנה ולטפל בבעיה?
    אני כבר 3 ימים עם טיפול באדוויל- ללא כל שיפור במצב. המיתר מתוח והזרוע כואבת.

תודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בבית השחי

הוספת תגובה

• כאבים בבית השחי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    14/11/2012

המיתר נובע לרוב מהתקשות של צינור לימפטי, בהדרגה מתרכך ונעלם, ניתן להעזר במסז' מקומי עם קרם לחות לרכך את זה, ולהמשיך להפעיל את היד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום בציפורן
    רויטל
    08/11/2012

שלום רב, הפדיקוריסטית אמרה שיש לי ציפורן חודרנית ולאחר הטיפול שמה חתיכה של צמר גפן על מנת להרים את הציפורן, יום לאחר מכן התנפח לי הצד השני ונהיה נורא קשה ומלא מוגלה. הצמר גפן אגב יצא באותו יום. היא אמרה שמה שעשה את הזיהום זה חתיכה של צמר גפן והוציאה מוגלה אבל המצב החמיר. הייתי היום אצל כירורג אשר כלל לא נגע באצבע אלא נתן לי משחה חומה שאמר שהיא תוציא את המוגלה וצפורל. אם זה לא יעבור אז יוציאו לי חתיכת ציפורן. האם זה נכון שלא נוגעים בציפורן במצב מוגלתי זה, אגב, האם יכול להיות שהצמר גפן עשה את הצרות או שיש חתיכה של ציפורן בפנים וזו הבעיה, מה לעשות ? סובלת מכאבי תופת !!!!

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום בציפורן

הוספת תגובה

• זיהום בציפורן - תגובה

פרופ' אבי ריבקינד
    08/11/2012

שלום רויטל הטיפול הראשוני שניתן לך עי הפדיקוריסטית היה טוב.יתכן שהיה צריך לדחוף עמוק יותר את הצמר גפן, כואב מאוד.טיפול זה לא גרם לזיהום.לאצריך להשתמש במישחות.להכניס את הרגל לאמבטיה עם מים חמים וסבון,לנסות להרים שוב את הציפורן עם צמר גפן בדרך כלל טיפול שמרני עוזר.לחתוך את הציפורן אופציה ששמורה למקרים כרוניים. אנני רואה הוריה למתן אנטיביוטיקה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה פרופ' על תשובתך

רויטל
    08/11/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנתיים לאחר ניתוח בקע מפשעתי
    אלכסנדרה
    06/11/2012

שלום, אני שנתיים לאחר ניתוח בקע מפשעתי ושלוש שנים אחרי ניתוח בקע טבורי. בניתוח בקע מפשעתי שמו לי רשת. אני שנה אחרי לידה ויש לי כאבי נוראים במפשעה ועכשיו גם שמתי לב שבמאמץ יוצאת מין גולה כמו שהיתה לפני הניתוח. באולטרסאונד לא רואים בקע וחשוב להדגיש שפעם הקודמת לא ראו,לא במפשעה ולא בטבור. בקע טבורי חזר אצלי שוב פעם לאחר לידה,אבל כמעט ואין כאבים והרופא אמר בטבור לא כל כך חשוב לעשות. אבל מה אני עושה עם המפשעה? האם רשת בכלל יכולה להיקרע?(אני לפחות פעמיים ביום משותקת מרוב כאבים) תודה מראש

הוספת תגובה

• שנתיים לאחר ניתוח בקע מפשעתי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    07/11/2012

רשת לרוב לא נקרעת אך לעתים זזה או שהרקמה סביבה נקרעת.
    ניתן לתקן בניתוח נוסף, אפשר לפרוסקופי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בנוגע להחלמה מניתוח
    tamar
    05/11/2012

שלום.
    עברתי לפני שבוע ניתוח של כיס מרה בלפרוסקופיה. יש לי כעת 4 תפרים קטנים מכוסים בפלסטר (לא הפלסטרים הרגילים שיש לכולם בבית אלא פלסטר כמו סלוטייפ..). אני דתייה ועלי לטבול במקווה בימים הקרובים. כדי לטבול עלי להוריד את הפלסטרים. בעיקרון המנתח שלי אמור להוריד לי אותם בעוד שבוע, אולם אני אמורה ללכת למקווה לפני כן.
    השאלה שלי, האם אני יכול להוריד את הפלסטרים האלה לצורך הטבילה ואח"כ לשים אחרים??
    התפרים יבוא במגע רק עם מים וסבון..

תודה רבה!!!

נ.ב. ניסיתי להשיג את המנתח ולשאול אותו, אך הוא לא בארץ..

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בנוגע להחלמה מניתוח - תגובה

פרופ' אבי ריבקינד
    05/11/2012

שלום רב,

את יכולה להוריד את הפלסטרים לצורך התפילה ואחר כך לא לשים שום דבר.

בברכת בריאות

אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה