מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נקודה חשודהריקי לןוין19/01/2012
אני מודה לך על תשובתך,אבל מאחר והממצא החשוד ניתן לזיהוי באולטרסאונד, נאמר לי שהבדיקה תהיה בשכיבה עח הבטן,
רציתי לדעת יותר פאטים על הבדיקה וכמה זמן היא לוקחת.
אני מודה מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה חשודה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס19/01/2012בממצא שנראה באולטרסאונד הבדיקה מתבצעת בשכיבה על הגב.
שאלי במכון בו תבוצע הבדיקה מה בדיוק יעשו וכמה זמן ייקח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השד- גוש חדששרון19/01/2012
ד"ר שלום רב,
סבתא שלי, בת 67 גילתה גוש בשד.
בבדיקת ממוגרפיה נאמר לה שעליה להסיר את הגוש בכל מקרה אך טרם יש לבצע מס' בדיקות מאחר מדובר בגוש עם חשד לממאירות.
לפני יומיים נשלחה לביופסיה ובטופס שקיבלנו מהמכון כתוב כי ההמלצות על סוג הטיפול שתידרש:
CNB RT BREAST לפתולוגיה + רצפטורים
*אשמח לדעת מה זה אומר וכן אשמח לדעת מה בדר"כ התהליך כאשר מדובר בגוש
ממוקד כשמסביב הכל נקי, כולל בלוטות.
*האם ניתן להסתפק בניתוח או שסביר שיבוצעו גם הקרנות?
*האם יש סיכוי שתידרש לכריתת שד?
*האם קיימת סכנת חיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השד- גוש חדש - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי19/01/2012זה לא המלצה לטיפול הפתולוגיה צריכה לכלולל גם מציאות רצפטורים אשר יכול לכוון לטיפול מניעתי על ידי טיפול הורמונלי. צריך להמתין לתשובת הפתולוגיה על מנת להחליט על טיפול . הקרנה בכל מקרה תזדקק אם מבצעים כריתה חלקית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהרחל18/01/2012
שלום
אני בגיל 50 ועברתי ביופסיה בעקבות גוש בשד.
שתוצאותיה - גלילים ופירורים של רקמת שד פיברוטית לרוב. ניתן לראות רקמה קולגנית-היאלינית עם מעט צינורות שד ללא ממצא חריג. באחד הגלילים נמצא צינור מורחב עם תסנין דלקתי כרוני קל מסביבו. אין סימני ממאירות.
יש לציין שהביופסיה נלקחה בוודאות מתוך הגוש. מצ"ב דיסק צילומים.
מה נהוג לעשות במצב זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס18/01/2012שלום ורד,
תשובת הביופסיה שאת מצטטת תקינה לחלוטין,
החלטה לגבי הצורך בבירור נוסף תלוייה במראה הגוש בדימות - ממוגרפיה ו/או אולטרסאונד. אם לא לגמרי נראה שפיר, יש מקום לשקות ביופסיה כירורגית פתוחה, כלומר כריתת הגוש.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה חשודה בשד בבדיקת פט סי טיריקי לןוין17/01/2012
האם העובדה שנמצאה נקודה חשודה בבדיקת פט סי טי כבר אומרת שהנקודה היא סרטנית?
א
מודה מאדבקש לפרט כמה זמן אורכת ביופסיה עם מחט עבה בשכיבה על הבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה חשודה בשד בבדיקת פט סי טי - תגובה
ד''ר תניר אלוייס18/01/2012שלום ריקי,
אני מניחה שאת שואלת לגבי ביופסיה סטריאוטקטית - זו בדיקה שאורכת בין 20 ל 40 דקות.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודה חשודה בשד- בבדיקת פט סיטיאלמונית17/01/2012
שלום
בבדיקת פט סיטי התגלתה נקודה חשודה בשד.
האם המשמעות היא סרטן, או שיתכן וזה רק גידול שפיר או ציסטה .
בברכה
אלמונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודה חשודה בשד- בבדיקת פט סיטי - תגובה
ד''ר תניר אלוייס18/01/2012לא רק סרטן "נדלק" ב PET CT, גם דלקת.
גידולים שפירים או ציסטות בעיקרון לא נדלקים ב PET.
עם זאת, PET אינה בדיקת הבחירה לאבחון גידולים בשד, ויש לבצע בדיקות נוספות: ממוגרפיה, אולטרסאונד, ובמידת הצורך MRI.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיזור המטוגנילילי14/01/2012
התגלה אצלי סרטן מסוג לובולרי בשד שמאל. בבדיקת CT התגלו קישריות זעירות פריפריות בשתי הריאות- חשודות לפיזור המטוגני.
מהו בדיוק פיזור המטוגני והאם הכוונה שהסרטן התפשט מהשד לריאות או ההיפך?
אנא ענו בהקדם, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיזור המטוגני - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי14/01/2012הכונה שהגרורות התפזרו מהשד לראות דרך מערכת הדם.אם אכן מדובר בגרורות צריך לברר ולהיות בטוחים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתי לאחר כריתה של שד אחדאיציק11/01/2012
ד"ר עוזיאלי שלום
אמי בת 64 לאחר מחלה ממושכת של סרטן שד גרורתי (עברה כריתה מאוחרת של שד) לאורך זמן המחלה קיבלה את התרופות הבאות שהשפיעו לטובה והורידו את הסממנים בדם ארימידקס, קסלודה, טקסוטר, ארומזין ,פמארה. ואילו התרופות שלא השפיעו היו: נבלבמין,דוקסיל,גאמזר וכו' כיום הרופא מנסה את הפאסלודקס.יש לציין שלאחרונה אמי עשתה CT ושם ישנם גרורות בכבד והיצתברות קטנה של נוזלים סביב הריאה.אנו שמענו על התרופה אריבולין אך הרופא אומר שהוא לא בטוח ביעילות שלה בקו חמישי ושישי.
ברצוני לדעת אלו תרופות קיימות (גם אלו שאינם בסל) שיכולות לטפל באימי יש לציין שאימי ברוך ה' נלחמת עם המחלה מזה 14 שנים לערך
אבקש את עזרתך הדחופה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד גרורתי לאחר כריתה של שד אחד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי14/01/2012קו כל כך מאוחר באמת אין לנו ממש אינפורמציה מה יעזור אבל אפשר לנסות.דוקא טיפולים הורמונליים עזרו לכן אפשר בהחלט לנסות פסלודקס. לאחרונה הוספת תרופה בשם אורולימוס לטיפול הורמונלי קימת בניסויים קליניים לא בטוח שאמך יכולה לקבל מאחר וקיבלה קווי טיפול רבים . ממליצה להמתין לפעילות של הפסלודקס ולחשוב לאחר מכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן שד גרורתי וגרורות בעצמותאוסנת10/01/2012
לאמי בת ה45 התגלה סרטן שד פולשני לפני כמה ימים, HER שלילי, אסטרוגן חיובי.60% מהתאים סרטניים. בנוסף זיהו שהסרטן התפשט לבלוטות הלימפה. כעת לא יודעים באופן חד משמעי האם יש גרורות בעצמות. CT בטן הראה נגעים בלסטיים רבים בעצמות, אך מיפוי עצמות חזר תקין. מה עלינו לעשות כעת? האם להתחיל בטיפול הורמונלי/ כימותרפי או שיש לערוך בירור נוסף? איזו בדיקה תתן לנו אינדיקציה הכי טובה כרגע? PET CT או ביופסיית עצם? האם ביופסיית עצם הנה בדיקה מסוכנת במצב הנוכחי? האם סביר שמדובר בסרטן עצמות בלי קשר לגרורות? מה הכי נכון לעשות בשלב זה? ועוד דבר, האם ניתן בכלל להעלים לחלוטין גרורות בעצמות? תודה רבה מראש, רונית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד גרורתי וגרורות בעצמות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי14/01/2012כמובן שביופסית עצם נותנת תשובה חד משמעית . אם יש ממצא מדובר על גרורות לא ממצא אחר סביר להניח. אם הממצאים יקלטו בפט ניתן לקבוע שמדובר בגרורות אולם אם לא תהיה קליטה לא חד משמעי יתכן שאז צריך לבצע ביופסיה לכן רצוי להתחיל בפט.לפני החלטה טיפולית רצוי לדעת אם מדובר בגרורות . רצוי גם לבצע בדיקת דם לסמני גידול יכול לתת כיוון לגבי הגרורות כן או לא. אם יש גרורות רצוי להתחיל בטיפול הורמונלי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כאבים בשדשירה08/01/2012
אני בת 35 וכעת בהריון בחודש 5 מזה מספר חודשים(לאחר הכניסה להריון) אני חשה גודש בשדיים ובמיוחד בצד שמאל. הדבר המטריד הוא שמאז התחילה התופעה אני מרגישה בשד השמאלי כאבים באים והולכים ולעתים גם גרד(אם כי את תופעת הגרד אני מכירה מהריונות קודמים). פרט לכך אין סימנים אחרים וכמו כן אין לי רקע משפחתי של סרטן השד.
הכאבים והרגישות הפתאומית בשד הדאיגו אותי מאוד, אני לא יודעת אם זה תלוי בהורמונים ובשינויים הקשורים בהריון או שמא עלי לגשת לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי כאבים בשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/01/2012סרטן שד בדכ לא כואב דוקא הגודשוהרגישות אופיניים להריון . אם יש גוש כמובן צריך להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השד וחשש לסרטן גרורתיאוסנת06/01/2012
שלום, התגלה אצל אמי בת ה-50 סרטן השד שהתפשט לכל השד ולבלוטות בית השחי ומערכת הלימפה מסוג infiltrating lobular carcinoma. במקביל התגלה אצלה גוש גדול במעי הגס, שגורם לה לכאבי בטן, צואה דמית והקאות, אך הרופאים אינם בטוחים האם הגידול סרטני או שפיר. כרגע עומדת על הפרק השאלה האם הסרטן גרורתי והאם יש קשר בין שני הגידולים. שאלתי היא מה כדאי לנו לעשות באופן הכי דחוף? האם CT בטן נותן את התמונה הכי טובה בקשר לממצאי גרורות באיברים נוספים? האם הגישה הרווחת אומרת לנתח את הגוש במעי או לנסות לטפל בטיפול תרופתי? לגבי ממצאים בעצמות, CT בטן הראה נגעים בלסטיים בעצמות, אבל מיפוי עצמות לא הראה כלום. איך זה יכול להיות? האם עכשיו כדאי לעשות CT מוח וריאות כדי לשלול גרורות. איך בכלל מוצאים גרורות? אני מאוד מבולבלת, חרדה ומודאגת ולצערי ההמתנה לתור שלנו מורטת עצבים. אשמח ליותר מידע על המצב, על סוג הסרטן, על הטיפול הנפוץ ועל סיכויי ההחלמה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השד וחשש לסרטן גרורתי - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי06/01/2012לגבי הממצא במעי צריך לבצע קולונוסקופיה וביופסיה ורק כך נדע אם מדובר על גוש שפיר או ממאיר והאם מדובר באותו הגידול או גידול שונה. הביופסיה די דחופה לפי התאור אמך יתכן וחסומה חלקית ולכן מקיאה זו אפילו יכולה להיות סיבה לניתוח דחוף . הוצאת הגוש מהמעים למנוע חסימה מלאה .לברור מידת התפשטות המחלה אני ממליצה לבצע פט בדיקה מקיפה אשר יכולה לתת מידע על התפשטות המחלה אך לא יכולה להבדיל בין מקור מעי גס לשד לכן יש לבצע את הביופסיה.גרורה בלסטית בעצם יתכן ולא תראה במיפוי עצמות הפט יכול לתת תשובה. לגבי שאר השאלות יש קודם להתקדם בברור (די דחוף) לפני שניתן לומר משהו על הטיפול . לא צינת כלל פרטים על הגידול בשד , רגישות להורמונים מציאות HER ועוד. נתתי לך כיוון דברי עם רופא .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ושאלה נוספת
אוסנת07/01/2012ד"ר תודה רבה על התשובה. אמי במעקב במרפאת בריאות שד, אבל בגלל ההמתנות בין התורים הכל מאוד מתארך. אמרו לנו שPET CT לא ייתן אינדיקציה מאוד טובה לגרורות, אבל לא אמרו מה כן יעזר לדעת האם התפשטו גרורות. האם נהוג להתחיל מיד בטיפול לפני שמסיימים את כל הבירורים? ומה זה HER? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה ושאלה נוספת - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי07/01/2012אם הגרורה מאד קטנה לא ניתן לראות בפט . הפט לא יבדיל לגבי מקור הגרורה לכן המלצתי על ביופסיה או כריתת הממצא במעי. HER זהו קולטן על פני התא . אם קיים ניתן לטפל בצרוף הכולל טיפול ביולוגי בהרצפטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום משד שמאלשירי03/01/2012
אני בת 31 אמא לתינוקת בת 3 וחצי חודשים, הנקתי במהלך שלושת החודשים הראשונים ובהדרגה הפסקתי את ההנקה, עדיין יש לי מעט חלב שיוצא רק אם אני לוחצת על השד, היום גיליתי שבשד שמאל כאשר לחצתי יצא לי גם דם.
האם יש סיבה לדאגה? האם זה סימפטום מוכר כאשר מסיימים להיניק?
מה לעשות?
תודה
שירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום משד שמאל - תגובה
ד''ר תניר אלוייס04/01/2012שלום שירי,
דימום מהפטמה אחרי סיום הנקה אינו ממצא נפוץ, ומחייב בירור.
ברב המקרים מדובר בתהליך שפיר, אבל עלייך לגשת לכירורג/ית שד להיבדק, לבצע בדיקות דימות של השד ולשלוח דגימה מההפרשה לבדיקה מיקרוסקופית.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ובדיקת שתןלילי03/01/2012
שלום, התגלה אצלי סרטן שד, ואני עוד לפני טיפולים.
עשיתי בדיקת שתן כללית פעמיים, ובכל פעם גדל מספר הלויקוציטים (האחרון הראה 75). תוצאת האריטרוציטים הראתה 10 (RBC/MICROL). מה המשמעות של שני גורמים אלה? האם הם מאשרים שזהו אכן גידול סרטני? האם הם יכולים להעיד שהגידול התפשט בגוף?
אנא ענו במהרה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ובדיקת שתן - תגובה
ד''ר תניר אלוייס04/01/2012שלום לילי,
לויקוציטים ודם בשתן יכולים להעיד על זיהום בדרכי השתן, ואינם קשורים לסרטן.
יש להתייעץ עם הרופא המטפל ולשלוח תרבית שתן.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבוצת תמיכה לסרטן השד כאן באתרמערכת beOK02/01/2012
כולכן (וכולכם) מוזמנים לחלוק, לשתף, להכיר ולהתייעץ עם חולים במחלה,
[a href='http://www.beok.co.il/Groups-20/Group-21/קהילת+סרטן+השד+-+קבוצת+ id='link']בקהילת סרטן השד - קבוצת תמיכה[/a] כאן באתר.
תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקישור לקהילה:
קרן02/01/2012[a href='http://www.beok.co.il/Groups-20/Group-21/קהילת+סרטן+השד+-+קבוצת+ id='link']סרטן השד - קבוצת תמיכה[/a]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דם בבקשהנטלי01/01/2012
שלום,
אני ביצעתי בדיקת מרקרים מבקשת את תעדכם...
ca 123 7.3 U/ml 0-35 (.....*.)
ca 15-3 31.50 U/ml 0-31.3 *(.........)
cea 0.6 ng/ml
אני נימצאת בטיפול לאחר סרטן שד.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם בבקשה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס01/01/2012שלום נטלי,
אחת הבדיקות חורגת מהנורמה במידה מינימלית ביותר - זה בדרך כלל לא מעיד על שום דבר מדאיג (במחלה גרורתית הערכים בד"כ גבוהים בהרבה), אבל יש להתייעץ עם האונקולוג/ית המטפל/ת לגבי המשך המעקב.
בברכה,
דר 'תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיהאסתי29/12/2011
לפני מספר ימים נבדקתי בביופסיה, נמצא ציסטה בלתי צלולה, מה שמטריד אותי מאחר ויש לי ציססטות מרובות וכפי הנראה גידולים שפירים נוספים עפ"י בדיקת US
השאלה שלי האם הביופסיה בודקת את מצב כל השד או רק את אותו גידול שהוצא.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה - תגובה
ד''ר תניר אלוייס31/12/2011שלום אסתי,
הביופסיה בודקת רק את פיסת הרקמה שהוצאה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)