פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טמוקסיפן
    לאה
    23/02/2012

ד"ר עוזיאלי שלום

אימא שלי אובחנה לפני כשנה כחולה בסרטן שד עם גרורות לעצמות.

כיום היא לוקחת טמוקסיפן ולפי בדיקת הפט האחרונה הגרורות הצטמצמו. מצבה הבריאותי מצוין.

רציתי לשאול מתוך ניסיונך הקליני, אחרי כמה שנים (לכל היותר) הטמוקסיפן מאבד מיעילותו וצריך לעבור לכדור אנטי-הורמונלי אחר? אני מבינה שכאשר לוקחים את הכדור לטיפול מניעתי מקובל להפסיקו לאחר חמש שנים, כי הוכח במחקרים שמעבר לתקופה זו אין בו תועלת. האם זה גם תקף לגבי טיפול במחלה גרורתית?

רציתי גם לשאול לגבי השמנה. אמי עלתה כ-8 ק"ג מאז שהחלה ליטול את הכדור. האם הכדורים האנטי הורמונליים האחרים גם גורמים להשמנה או רק הטמוקסיפן? (לפי התגובות בפורום, אני רואה שמרבית הנשים מתלוננות על השמנה עקב נטילת טמוקסיפן)

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסיפן

הוספת תגובה

• טמוקסיפן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    26/02/2012

אין אפשרות לדעת כמה זמן עד לצורך בשינוי טיפול . יש נשים שנזקקות לשינוי לאחר חודשים ויש שנים . חמש שנים לטיפול משלים זו לא בדיוק הסיבה כפי שצינת ולא ניתן כלל להשוות מצבים . השמנה תיתכן , מותר לשמור דיאטה ולעשות פעילות גופנית . גם לשאר הטיפולים תיתכן תופעה דומה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורות בעצמות
    דפנה
    21/02/2012

שלום ד"ר עוזיאלי

בהמשך למייל ששלחתי אלייך ב-19.2, שאלת אותי לגבי סמנים.

זאת הפעם הראשונה שאני עושה בדיקת מרקרים, כך שאין לי בסיס להשוואה, ואני לא יודעת אם הם נחשבים בגבול הנורמה או לא.

התוצאות הן:
    CA-125: 16
    CA-15.3: 45.8
    CEA: 2.7

האם הסמנים גבוהים או בנורמה?

תודה מראש

מרב

לקביעת תור
    סגירה
    גרורות בעצמות

הוספת תגובה

• גרורות בעצמות - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    21/02/2012

הCA15-3 גבוה מהנורה בד"כ עד סביבות 30

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר

דפנה
    21/02/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן
    ט
    20/02/2012

שלום רב!

קראתי כאן כל מיני שאלות ותשובות בקשר לטמוקסיפן...
    אני מבינה שטמוקסיפן מונע הופעת גרורות מרחוקות ( גם אחרי שהכל היה נקי ולא היו גרורות בזמן המחלה...).
    אם זה באצת כך וטמוקסיפן משמיד גרורות ( אפילו אלה שלא היו אףפעם...) אז מה עושים אחרי 5 שנים? מפסיקים בטמוקסיפן וסיכוי הופעת גרורות יותר גבוה?
    ניתן להמשיך אחרי 5 שנים גם?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסיפן

הוספת תגובה

• טמוקסיפן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    20/02/2012

צריך קצת הסבר אונקולוגי , לא משמיד גרורות שלא היו.... סרטן שד וגם גידולים אחרים לעיתים למרות שלא רואים גרורות מקרוסקופיות ז.א. גרורות שניתן לראות בצילומים שונים, יש תאים מפוזרים ואלה יכולים להפוך לגרורות במשך הזמן. לכן מקבלים טיפולים לאחר אבחנה גם ראשונית של סרטן לטיפול זה ניתן השם טיפול משלים יש האומרים מונע ...ז.א. מונע גרורות אבל השם המתאים הינו טיפול משלים לניתוח . הטמוקסיפן או כל טיפול אחר מפחית סיכוי להתפתחות הגרורות אך לא ב100% . חלק מהתאים יכולים למרות הכל להתפתח. במחקרים שנעשו הראו כי מה שלא הצליח הטיפול תוך 5 שנים במקרה של טמוקסיפן , מספר חודשים במקרה של כימותרפיה או עוד מספר שנים אם מוסיפים מעכבי ארומטאז לא יועיל יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי בלקיחת כדורי טמוקסיפן
    חני לביא
    19/02/2012

שלום רב,אני בת 40 לפני כשנה עברתי ניתוח להסרת גוש סרטני קטן מאוד מהשד.קיבלתי טיפולי קרינה בלבד. אני נוטלת כדורי טמוקסיפן מדי יום וזריקת לוקרין פעם בשלושה חודשים.תופעות הלוואי של הכדור,הן בלתי נסבלות:גלי חום,ירידה חדה במצבי הרוח,עייפות,תשישות,חוסר נוחות וכד'.מה המשמעות של הפסקת הטיפול הנוכחי?אני מרגישה בשינוי חד לרעה באיכות החיים שלי ועוד לחשוב שזה יימשך חמש שנים...
    אשמח לתשובה.בריאות לכולם.

הוספת תגובה

• תופעות לוואי בלקיחת כדורי טמוקסיפן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    19/02/2012

התופעות הן יותר של הלויקרין מאחר והוא גורם לך להיות ללא וסת . למה נתנו לך לויקרין? אם הייתי מפסיקה משהו הייתי מפסיקה את הזריקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיום הקרנות לשד, תוך
    חנה
    16/02/2012

כמה זמן להתחיל לקחת טמוקספין? (הוצא גוש 2.00)

לקביעת תור
    סגירה
    סיום הקרנות לשד, תוך

הוספת תגובה

• סיום הקרנות לשד, תוך - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    19/02/2012

מיד ואפילו בזמן ההקרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורות בעצמות
    דפנה
    16/02/2012

שלום רב. אני מתנצלת מראש על האורך...

לפני כשנתיים אובחנתי כחולה בסרטן שד ללא גרורות. עברתי כריתה, כימותרפיה והקרנות. לאחר הכימותרפיה וניתוח הכריתה הומלץ מתן טמוקסיפן. הרצפטורים אצלי לאסטרוגן ופרוגסטרון הם מעל 75%. סירבתי לקחת את הטמוקסיפן, ולאחר כשנה, בבדיקת פט סיטי קיבלתי את התוצאה הבאה: "עצמות - קליטה פתולוגית של FDG בעוצמה גבוהה בחלק מנגעים סקלרוטיים רבים שהופיעו בשלד. לסיכום: מתאים לתהליך שאתי." לאחר הבדיקה הזאת התחלתי לקחת טמוקסיפן, ונכון להיום אני כארבעה חודשים עם טמוקסיפן.
    השבוע, 5 חודשים לאחר הממצאים האלה, עברתי שוב בדיקת פט סיטי, ולמיטב הבנתי, הכול נעלם. התוצאה שקיבלתי הייתה: "התהליכים בשלד כיום סקלרוטיים יותר, אולם ללא קליטה פתולוגית של FDG. לסיכום: שיפור בממצאים". המסקנה שלי היא שהטמוקסיפן "עובד", וזה גם הגיוני כי הרצפטורים להורמונים אצלי גבוהים, אבל האם גרורות יכולות להיעלם אחרי טיפול של 4 חודשים? זה נשמע מופרך. אולי הבדיקה לא תקינה או שמלכתחילה לא היו גרורות? לא עברתי ביופסיה, שאני מבינה שהיא המדד האולטימטיבי לגרורות.

מה דעתך? הבשורה משמחת, אבל אני לא יודעת אם אני כבר יכולה לשמוח...

לקביעת תור
    סגירה
    גרורות בעצמות

הוספת תגובה

• גרורות בעצמות - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    19/02/2012

לא רוצה להעכיר את מצב רוחך אבל לא נאמר שהגרורות נעלמו נאמר שהן יותר סקלרוטיות . זה שאין קליטה בפט עקב פעילות יותר קטנה של הגרורות . האם היו גם סמנים גבוהים? למה עשית פט לפני שנה האם היו כאבים?ה אם עשית פט גם לפני או בסמוך לניתוח?
    גם היום עדיין ניתן לבצע ביופסיה מהממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כריתה
    לילי
    14/02/2012

שלום,
    יש לי גידול סרטני לובולרי בשד שמאל שמוקף בהסתיידויות רבות. ביחד הם מגיעים ל-5 וחצי ס"מ. הגידול עצמו מוערך כסנטימטר אחד. לגבי הבלוטות, נראה שהן תקינות. האם אפשר לשמר את השד ולהוציא רק את אותם חלקים נגועים, או שבגלל שיש הסתיידויות מומלץ לעשות כריתה מלאה כדי למנוע התפתחות מחודשת של הסרטן?
    דבר נוסף, מדוע נחשב הסרטן הלובולרי לאלים יותר?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    כריתה

הוספת תגובה

• כריתה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    14/02/2012

צריך להוציא את כל איזור ההסתידויות . אני לא יודעת עד כמה השד שלך גדול ומה אופי ההסתידויות אם יש חשד שיתכן והממצאים יכולים להיות טרום סרטניים כמובן שאין להשאיר. צריך עוד מאפינים כדי להגיד שאכן הגידול יותר אלים . לאחר הניתוח והבדיקה הפתולוגית אפשר לתת יותר אינפורמציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן השד וטמוקסיפן
    רונית
    12/02/2012

שלום רב,
    בת 43 חליתי ב dcis snb עברתי נתוח והקרנות הרופא שלי נותן לי את הבחירה אם להשתמש בטמוקסיפן האם כדאי לקחת ?
    אם לא לקחתי, האם אני יכולה להמשיך בטפולי פוריות שהופסקו שמעתי שזה גורם מסכן ולא כולם ממליצים?
    עברתי בדיקה גנטית ואינני נשאית הגן למרות שבמשפחה ישנם חולים.

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן השד וטמוקסיפן

הוספת תגובה

• סרטן השד וטמוקסיפן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    12/02/2012

טמוקסיפן הינו מניעתי לגידול ראשוני אחר במקרה שלך . הגידול אותו ניתחו אינו שולח גרורות ולכן נתנו לך את הבחירה. במיוחד שאת מבצעת כעת טיפולי פוריות . לטיפולים הורמונליים מרובים יש סכנה מסוימת. זה נושא שצריך לדבר עם רופא אשר מכיר את כל המקרה ולא דיון קצר בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתיידויות
    לילי
    08/02/2012

שלום,
    לפני שנתיים בבדיקת ביופסיה בשד נמצאו הסתיידויות שפירות. השנה, לאחר בדיקת הביופסיה בשד נמסר לי שיש לי גידול סרטני.
    רציתי לדעת איך קורה שההסתיידויות השפירות נהפכו לסרטניות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסתיידויות

הוספת תגובה

• הסתיידויות - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    09/02/2012

כנראה שלא ה הסתידויות השפירות הן שהפכו לסרטניות . שאלי את הרופא המטפל אם בכלל המיקום הינו אותו מיקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים באולטרסאונד
    יסמין
    04/02/2012

שלום רב,
    אני בת 27, לפני כ3 שבועות היה לי כאב חריג - חריף, חד, מתמיד וממוקד בשד שמאל במשך 3וחצי ימים, הלכתי מיד להבדק אצל רופאת נשים והופניתי לאולטרסאונד.
    נמצאו 2 גושים - אחד בכל שד (להפתעתי לא רק בצד הכאוב!). עוד לא קיבלתי פענוח אבל שמעתי את הבודקת שאמרה שהגבולות סדירים ושצריך ביופסיה.
    האם מאחר והממצא הוא דו צדדי, יש מקום לאופטימיות?...
    מסתבר שלאמא שלי יש גוש שפיר בצד אחד שפשוט נמצא במעקב מזה שנים רבות - האם יש תופעה כזו שהינה תורשתית?
    בתודה, יסמין המודאגת...

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאים באולטרסאונד

הוספת תגובה

• ממצאים באולטרסאונד - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    04/02/2012

סרטן שד בד"כ לא כואב. כאשר גבולות סדירים שוב זהו מצב בד"כ שפיר את מאד צעירה כנראה ומדובר על תגובה הורמונלית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Leptomeningeal Carcinomatosis
    רחל
    02/02/2012

שלום

אחותי בת 33 חלתה בסרטן השד לפני שנה ואחרי הטיפולים וניתוחים חשבנו שהכל מאחורינו.
    השבוע אחרי כמה סיבוכים, הרופאים אמרו שיש לה leptomeningeal carcinomatosis
    מה זה אומר? איפה אוכל למצוא מידע על זה בעברית?
    ומה הסיכויים להחלים מזה?

תודה מראש
    רחל

לקביעת תור
    סגירה
    Leptomeningeal Carcinomatosis

הוספת תגובה

• Leptomeningeal Carcinomatosis - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    04/02/2012

מדובר על פיזור של תאי הסרטן לנוזל העוטף את המח וחוט השידרה וקרומי המח. אני מתארת לעצומי שלא אמרו את המילים הנ"ל באנגלית מבלי להסביר. כנראה גם ביצעו בדיקות בכיוון זה. כמו MRI מכוון או הוצאת נוזל מע"ש ושליחה לפתולוגיה. אכן מצב קשה לטיפול . אם יש תופעות ויש לחץ על עצבים מסוימים ניתן להקרין את האיזור , איני יודעת מה טיפולים אותם קיבלה אולם אפשר גם לתת כימותרפיה.אני מתארת לעצמי שיסבירו לכם יתכן וכבר הסבירו על אפשרויות הטיפול .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המפורטת

רחל
    05/02/2012

תודה על תשובתך המפורטת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גושונים בפטמה-דחוףף!
    עלמא
    31/01/2012

שלום,אני בת 17 ,כמעט שנתיים אני רואה על הפטמה שלי(בשני השדיים) מין בלוטות קטנות כאלה בצבע הפטמה מסביב לפטמה עם למעלה לבן כזה וגם כאלה שמטפסים על הפטמה, לפעמיים יש לי כאבים בשני השדיים, ויש לציין שגודל שני השדיים תקין.

סרטן השד? מה זה יכול ליהhות??!! בבקשה אני בהיסטריה!!

לקביעת תור
    סגירה
    גושונים בפטמה-דחוףף!

הוספת תגובה

• גושונים בפטמה-דחוףף! - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    02/02/2012

זה המבנה הנורמלי של שד שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדשה באתר לא במחלה שאלה בקשר לתרופה
    אורנה
    26/01/2012

חליתי לראשונה לפני 9 שנים והמחלה התגלתה בחזרה לפני שנה וחצי. קיבלתי נאבלבין והרצפטין. לאחר הקלה ושיפר ניכר הופסק הנבאלבין .בגלל כאבים עזים בעת מתן הטיפול. נימול בכפות הרגליים ועוד. בבדיקה אחרונה חזרה הפעילות.הרופאה החליפה לי לטיפול ביולוגי הרצפטין ולטרוזול בעלון הרפואי שמצורף כתוב איזה תופעות עלולה לגרום התרופה וזה ממש מפחיד.מה שלא יהרוס הסרטן תהרוס התרופה הזאת
    מה גם שהיה לי תסחיף ריאתי לפני 15 שנים והבנתי שאסור ליטול תרופה זאת למי שסבל\סובל מבעיות בקרישת הדם
    מה עלי לעשות?

הוספת תגובה

• חדשה באתר לא במחלה שאלה בקשר לתרופה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    02/02/2012

אני מתארת לעצמי שאת מתכונת ללטרוזול ולא להרצפטין . יש תופעות לואי אבל הרבה פחות מאשר כימותרפיה אם היית קוראת את התופעות לואי של הכימותרפיה מה היה קורה אז? הבעיה בתרופה זו בעיקר כאבי שרירים ופרקים בעיקר וגם זה לא אצל כולם .טמוקסיפן אסור ליטול למי שהיה תסחיף .הטיפול לא קשה ומאד רצוי לטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה
    רחלי
    23/01/2012

שלום
    מספר שאלות (ידוע שעדיף להיוועץ עם רופא אבל אשמח אם תוכלו לענות לי כאן באופן כללי)
    האם אמורים להרגיש בלוטות לימפה בבית השחי בבחורה יחסית רזה במצב תקין (ללא סרטן) האם הן אמורות להיות נמושות בכלל? גם אם קצת?
    שנית, במידה וזה כן מצביע על מצב סרטני האם הבלוטה שתגדל היא בהכרח בבית השחי בצד של הגידול (ז"א לדוג' שד ימין-בלוטת שחי יד ימין)
    ושאלה אחרונה, האם לאישה עם סרטן שד לא גרורתי יכול הסימן הראשון להיות דווקא הגדלה של בלוטת לימפה אחרת ולא בבית השחי? (למשל במיפשעה)
    אודה מאוד על תשובות!
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות לימפה

הוספת תגובה

• בלוטות לימפה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    23/01/2012

יתכנו בלוטות לימפה ללא קשר לסרטן זיהום למשל . בלוטה במפשעה לא מופיעה עקב סרטן שד . השאלות שלך מאד לא ממוקדות ולכן קשה לענות . מקוה שהבנת משהו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן - שאלות בבקשה
    ט
    22/01/2012

שלום רב!

שבוע טוב!

כמה שאלות לגבי טמוקסיפן בבקשה:

1) בכמה ( ב- % ) מוריד טמוקסיפן חזרת סרטן השד?
    2) איך ניתן לבדוק שטמוקסיפן "עובד"?
    3) אם לא מרגישים כלום עם נטילת טמוקסיפן - זה סימן שתרופה "עובדת" או לא?
    4) אני בת 40 עם מחזור סדיר ( היתי חולה בסרם שד - גידול מקומי לפני כ- 4,5 שנים ).
    רצפטורים חיובים - בלוטות נקיות.
    עשיתי טיפול כימו +הקרנות + ניתוח למפקטומי כמובן.
    מאז לוקחת טמוקסיפן כבר קרוב ל- 4 שנה...
    כמה זמן צריך לקחת את התרופה? עד 5 שנים זה מספיק?
    עכשיו יש לי מחזור סדיר אז...אני מניחה שגם בעוד שנה יהיה לי מחזור :-)

ומה קורה אחרי 5 שנים בד"כ?
    שמעתי שטמוקסיפן כבר לא משפיע מעל 5 שנים?
    אז..ניתן להפסיק ולא לקחת יותר כלום?

בתודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסיפן - שאלות בבקשה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן - שאלות בבקשה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    22/01/2012

הבדיקה שטמוקסיפן עובד הינה אי חזרת המחלה. הטיפול אותו את מקבלת הינו מניעה יתכן ובכלל אין לך תאי סרטן לאחר הניתוח . אני מתארת לעצמי שכבר קיבלת בעבר הסבר על טיפול משלים כאשר אין מחלה פעילה נראית לעין . הטמוקסיפן וכל שאר הטיפולים המשלימים מפחיתים בכ30% את סיכויי החזרה תלוי בפרמטרים נוספים . 5 שנים הם התקופה המומלצת . כן או לא תופעות לואי אין לזה משמעות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן - תודה והמשך בבקשה

ט
    23/01/2012

תודה על התשובה המהירה!

ברצוני לשאול עוד משהו...

1) כתבת "הבדיקה שטמוקסיפן עובד הינה אי חזרת המחלה"...
    כמה זמן צריך בד"כ לעבור אחרי המחלה והחלמה כדי לחשוב ( כמובן שום דבר לא בטוח...) אך...אולי ניתן לחשוב שיצאתי מסיכון חזרת המחלה?

2) טמוקסיפן מקבלים 5 שנים נשים עם מחזור - נכון?
    ובתום 5 שנים ( אם עדיין מקבלת מחזור ) - מה צריל לעשות?
    אפשר להפסיק בנטילת טמוקסיפן לגמרי או להמשיך? או לעבור לתרופה אחרת?
    או...להיות חשופה למחלה?
    כי...ראיתי שיש הרבה נשים שמרגישות חשופות למחלה ללא טמוקסי...( אולי זה פסיכולוגי...)
    טמוקסי מפסיק להשפיע אחרי 5 שנים?
    ואם רוצים להמשיך - זה רק מזיק?

בתודה שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן - תודה והמשך בבקשה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    23/01/2012

קשה להגיד כמה זמן מאחר וגרורות מסרטן שד יכולות להופיע גם לאחר שנים . ככל שמתרחקים סיכון החזרה פוחת . לאחר 5 שנים לא מקובל לתת . מתן יותר מ5 שנים יכול להזיק , אין טיפול אחר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן וגרורות...

ט
    23/01/2012

תודה לך שוב!

עוד שאלה קטנה: טמוקסיפן מונע חזרת מחלט הסרטן 0 באותו שד או בשד השני..) או מונע הופעת גרורות מרחוקות?
    אם לא היו גרורות בזמן המחלה...והכל היה נקי,מקומי ללט בלוטות מעורבות
    והיה טיפול כימוטרפי....מה הסיכוי שגרורות יכולות להופיע בהמשך ( גם עם נטילת טמוקסיפן )?

תודה שוב...
    ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן וגרורות... - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    25/01/2012

אין שום דבר שהוא 0 . טמוקסיפן מפחית סיכויי הגרורות וגם סיכויי הגרורות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טומוקסיפן וסיכוי גרורות וסיכוי חזרה

ט
    25/01/2012

וכמה שנים אחרי המחלה יש סיכוי יותר גבוה להופעת גרורות מרוקחות?

אני ממש לא מבינה...כנראה ברפואה שום דבר לא ידוע עד הסוף...
    אם הכל נקי ולא היו גרורות והיה טיפול מונע של כימוטרפיה והקרנות וטמוקסיפן ובלוטות נקיות...בכל זאת יכולים להופיע גרורות...אז מה עשינו?
    אולי נקנה כבר מקום בבית קברות מראש ולא נלך לרופאים...

סליחה, אך זה מאוד מעצבן שעונים כך...

אתם הרופאים אף פעם לא רוצים לענות אומטימי...תמיד רוצים רק "לתת על הרשא"...
    אבל בעצם יש רופאים שחושבים אחרת ונותנים טיפת אופטומיות...

כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה