פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גניקומטיה
    צביקה
    05/09/2013

שלום, בשנות ה 30 עודף משקל בינוני. בריא. כירורג אבחן לי גניקומטיה ושלח אותי לסונר רק כדי שאתחיל מעקב מבקש מעקב כל שלושה חודשים. חשוב לציין שאין לי שום תסמין ואין חשש לגושים מבדיקה גופנית של הרופא. האם גניקומטיה מצריך בדיקת חזה כל שלושה חודשים?
    ממש הפחיד אותי הרופא בצורך בבדיקה כל 3 חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גניקומטיה

הוספת תגובה

• גניקומטיה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    15/09/2013

לא נראה לי שיש צורך כזה אבל יש לבדוק למה בכלל יש גניקומסטיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלמה
    יפעת
    28/08/2013

סיימתי סבב של שישה טיפולים בדצמבר והרצפיטין לפני כחודש ....
    הגוף עייףףףףףףף !
    אני שומרת על תזונה טבעונית ולוקחת תוספי מזון (B12 , ברזל) ועדיין תוצאות הומוגלובין נמוכות מהנורמל (בסביבות ה-10)
    לכמה זמן עליי לצפות להתאוששות ? האם זה מצב "נורמלי" ? האם אי פעם ארגיש "רגיל" ?

לקביעת תור
    סגירה
    החלמה

הוספת תגובה

• החלמה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    28/08/2013

העיפות אינה תלויה באם תקחי או לא תוספי מזון ואפילו לא בהמוגלובין. יש אנשים שחשים עיפות כזו למרות שהמדדים תקינים , קשה לקבוע זמן מאד תלוי בכל אדם . אני מקוה שתוך מספר חודשים תהיה התאוששות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפעת

רוני מי
    30/08/2013

תבדקי שמח העצם שלך לא נפגע, תבדקי בדיקות מקיפות בקשר לתפקודים של המערכות בגוף שלך ותוודאי שהם לא נפגעו.
    כל הכבוד על התזונה הטבעונית, מחקרים מראים שהעמידות של הגוף טובה בעשרות אחוזים נגד סרטן כשהתזונה היא טבעונית.
    לא לוותר על תוספי מזון כמו אומגה 3 ששומרת על תפקוד תקין של התאים בגוף, כורכומין C3, מזונות אנטי סרטניים ואנטי אוקסידנטים.
    אומרים שלימונים סחוטים מצויינים. יש שפע של מזון בחוץ שיכול להביס סרטן.
    אנשים מזלזלים בתזונה ומשלמים ביוקר כי הסרטן חי מהאוכל שהם אוכלים, הסרטן ממש אוהב סוכר.
    יש ספר שנקרא ״תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת״ שכתב ד״ר יוסף ברנר. אם את רוצה לדעת איך להביס את הסרטן בעוד כמה דרכים, אז אני ממליץ לך בחום על הספר.
    את עוברת טיפולים רעילים ויוצאי דופן עבור הגוף שלך, המערכת החיסונית שלך מקבלת פיצוצי רעל, תחזקי את הגוף, תקראי על הטיפולים ועל חוסר היעילות שלהם (לפחות לפי מה שאני טוען) ותחלימי לחלוטין ושתהיי בריאה מכל הלב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד מפושט לעצמות
    שיר
    22/08/2013

בתוך כמה זמן סרטן מהעצמות מתפשט לאיברים פנימיים?

מדובר באמי, אשה בת 60. הרופאה אמרה לנו שהסרטן אטי מאוד. יש רצפטורים גבוהים לאסטרוגן ופרוגסטרון, כך שהיא יכולה להרוויח רבות מהטיפול ההורמונלי. כרגע נוטלת טמוקסיפן.

לא רגיש להר 2 (הבנתי שהסרטן תוקפני יותר כאשר הרגישות הזאת קיימת).

תודה

נירית

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שד מפושט לעצמות

הוספת תגובה

• יעלה, להיות עם היד על הדופק!

מוראל
    23/08/2013

תפני לד״ר יוסף ברנר, יש לו מרכז רפואי בארץ שנקרא New hope.
    אני מקווה מאוד שהוא יצליח לעזור. לאמי היה סרטן בעצמות והוא התפשט מהר לשאר הגוף בגלל הגרורות.
    תבדקי אופציה לסודה לשתייה+מולסה.
    בשלב הזה כסף זה לא פקטור, במלחמה כמו במלחמה נלחמים בכל מה שאפשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שד מפושט לעצמות - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    23/08/2013

אין זמן שאפשר לקבוע. בהחלט הסרטן יכול להשאר בעצמות תקופה ארוכה מאד, שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטה נגועה
    אורחת
    14/08/2013

עברתי ניתוח כריתה +שיחזור, במהלך הניתוח הוצאו 4 בלוטות, בבדיקה
    שעשו בזמן הניתוח נאמר שהבלוטות נקיות, בבדיקה שלאחר הניתוח נמצאו מיקרו
    גרורות באחת הבלוטות, במקרה כזה האם יש צורך לעבור שוב ניתוח להוצאת בלוטות
    נוספות?

לקביעת תור
    סגירה
    בלוטה נגועה

הוספת תגובה

• בלוטה נגועה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    15/08/2013

מאחר ואיני יודעת דבר על הגידול הפתולוגיה שלו ולא ברור לי האם עברת כריתת שד או כריתה חלקית , וכמובן איני יודעת דבר עליך קשה לתת חוות דעת ספציפית , באום כללי אם עברת כריתה חלקית יש היום ספרות המראה כי אין צורך בכריתת בלוטות והקרנה תספיק , אם לא עברת כריתה חלקית צריך לקבל את שאר הממצאים ולדון איתך על האפשרויות הטיפוליות , לעיתים ניתן לוותר על כריתת בלוטות נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרורות בבלוטה

אורחת
    15/08/2013

עברתי כריתה מלאה,התגלו 2 גידולים של 1.7 ו 2 ס"מ הגידולים חיוביים לאסטרוגן
    ולHER 2 ,בניתוח הוצאו 4 בלוטות,בניתוח לא התגלו גרורות,אבל בבדיקה הפתולוגית
    שלאחר הניתוח התגלו מיקרו גרורות באחת הבלוטות.
    אני צריכה להחליט אם אני רוצה לעבור עוד ניתוח להוצאת בלוטות נוספות,מכיון שעברתי
    כריתה מלאה אני לא אמורה לקבל הקרנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה - תוצאות אולטראסאונד
    מיכל
    06/08/2013

שלום רב,
    בת 42, בבדיקת ממוגרפיה שגרתית נתקבלו תוצאות תקינות לחלוטין, בבדיקת האולטראסאונד מצויין בית שחי שמאל-תקין, בית שחי ימין- בלוטות לימפה עם מבנה סונוגרפי תקין בגודל 1.1 ; 1.6. עוד מצויין ללא שינוי השוואה לצילמוים קודמים. 0למרות שבפעם הקודמת היה מצויין תקין בשני בתי השחי, בלי שצויין כלום לגבי בלוטות הלימפה. מה המשמעות? לציין שהתחלתי טיפולי פוריות (אחרי 3 מחזורים של הורמונים, ואחרי 2 הפלות). אודה על התייחסות הרופאים.

הוספת תגובה

• מקפיצה, אודה על תגובת רופא

קרן
    07/08/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה - תוצאות אולטראסאונד - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    07/08/2013

מאחר ומצוין כי הבלוטה תקינה , יתכן והרופא לא ציין את הבלוטה באופן מיוחד. לבלוטה תקינה במבנה אין כל משמעות. הממוגרפיה תקינה וגם האולטרסאונד על פי התשובות כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון על למניעה והחלמה מסרטן
    המרכז לבריאות
    05/08/2013

מזונות "על"
    הכוונה למזונות שמכילים חומרים מיוחדים בעלי השפעה חזקה על מניעת סרטן או ריפויו. החומרים שהם מכילים שונים מבחינה כימית מצמח לצמח. קבוצה חשובה הם חומרים ביופבלונואידים - קבוצת חומרים טבעיים בעלי מבנים פנוליים שנמצאים במגוון רחב של מזונות, בחלקים שונים של צמחים שונים: זרעים, עלים, פירות, פרחים וכו'. הם מנקים רדיקלים חופשיים, הם אנטי אוקסידנטיים, אנטי דלקתיים, אנטי ויראליים ואנטי סרטניים.
    ישנם מקומות על פני כדור הארץ שהם עשירים במינרלים בסיסיים כמו רובידיום, מגנזיום אשלגן וצזיום. שבט ההופי האינדיאני שגר על אדמה עתירה ברובידיום לא מכיר כמעט את התופעה של גידולים סרטניים וכך גם שבטים בפקיסטן כמו בני עמק ההונזה שגרים על אדמה עשירה בצזיום. צזיום הוא מינרל כל כך פוטנטי למיגור סרטן כיון שהוא חודר לתא הסרטני מעלה את רמת הבסיסיות של התא הסרטני ל 8 !!!!! וכך מעודד את השמדתו תוך ימים ספורים בלבד.

הוספת תגובה

• תזונה

דפנה
    10/08/2013

שלום רב לכולם, אפשר בסופה של התכתבות עניפה לקבל רשימת מכולת, מה לאכול? מספיק עם פלסף ומילים גבוהות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדפנה על התזונה

מוראל
    23/08/2013

כתוב לך בהודעות רבות בפורום ובעמוד הזה מה צריך לאכול, אם כתבנו לך ״מזונות אנטי סרטניים, או מזונות נוגדי חימצון״ את לא באמת מצפה שנכתוב לך אחד אחד מה כל פרי או ירק מכיל. על רגל אחת אני אכתוב שהמזונות שמכילים את התכולה הטובה ביותר הם הירקות הירוקים (בין אם זה ברוקולי חי, פטרוזיליה, שמיר, עשב חיטה, עשב שיעורה, כרוב קאלי ועוד מגוון ירקות שכדאי לצרוך אותם כשהם אורגניים משום שהם לא מרוססים כלל ולא עברו תהליכים הורמונליים).
    בזמן הסרטן מומלץ לצרוך מעט מאוד סוכר משום שהסרטן אוהב את הסוכר, במיוחד הסוכר המעובד והפשוט.
    מומלץ מאוד לצרוך תוספי מזון כמו כורכומין c3, אומגה 3 ועוד מיני תוספים אנטי סרטניים כמו ״פיקטין פירות הדר״.
    תה ירוק אורגני איכותי גם הוא מלא באנטי אוקסידנטים.
    לצמצם את הבשר והחלב בצורה משמעותית, עדיף להמנע מהם בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה למוראל

דפנה
    23/08/2013

מוראל יקרה, ראשית תודה על ההתייחסות אבל כל מה שכתבת ידוע ומוכר שנים אני אוכלת אורגני וכיו״ב אבל מה לעשות, הסרטן בכל זאת הגיע! הלך, התחלתי לאכול רגיל, חיה לי בכייף ואם יחזור שוב, שיחזור. בריאות לכולם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתח, לחץ נפשי, קרינה, ויגון.

מוראל
    26/08/2013

אלה עוד גורמים שפוגעים קשות במערכת החיסונית.
    כואב לשמוע שלמרות שאת בקיאה בתזונה, הסרטן עדיין הצליח להפיל את המערכת החיסונית שלך, שמסיבה מסויימת לא הצליחה להתגונן ולהלחם בסרטן.
    תבדקי אופציות כמו יוגה, הפחתת לחץ, ניקוי מחשבות ומה שעושה לך טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצחיק שקיים פורום כל כך פרימיטיבי
    שיטין
    29/07/2013

מתי המציאו את ההקרנות והכימותרפיה? במלחמת העולם הראשונה? יאללה, רופאות גאונות של הפורום הזה, תתקדמו הלאה. הסרטן צוחק עליכם, ישנה עלייה של עשרות אחוזים בכל שנה של חולי סרטן, היו שנים שבהן הייתה עלייה של מאה אחוז בחולי הסרטן בעולם, הגאווה המטופשת של הרופאים שיש כביכול אפקטיביות מעט טובה יותר בטיפול נגד סרטן היא בעובדה שיש דרכי בדיקה מוקדמים לאיתור הסרטן בשלבים מוקדמים. הקרנות וכימותרפיה יעילים באחוזים בודדים (כ-5%) בטיפול נגד הסרטן, ומאידך, הורסים ומחלישים את הגוף.
    כיום אנשים מבינים יותר ויותר שהרופאים הם בדיחה, הסרטן חכם הרבה יותר מהידע העלוב והמכשור הפתטי שקיים כיום נגד הסרטן.
    פורום פתטי ועלוב, מצחיק אותי בכלל שאנשים שואלים שאלות על הרפואה הקונבנציונלית וממשיכים לעבור הקרנות ולשתות רעל עכברים.

הוספת תגובה

• פורום עלוב?!

מוטי
    30/07/2013

שלום לך, אם כל כך פתטי ועלוב מה את/ה עושה כאן? רוצה למכור משהו ולא מצליח/ה? זלזול ברופאים שלנו?! את/ה יכול/ה רק להתבייש, לטיפשות עדיין לא מצאו תרופה, מצטער בשבילך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטי אתה חתיכת מפגר פסיכי

הראל
    01/08/2013

אתה מודע לסטטיסטיקה של חולי הסרטן? לגידול העצום בהם מדי שנה? אתה מודע לעובדה שהרופאים בכלל לא יודעים איך למנוע סרטן? ממה הוא מגיע לגוף? מה הסיבות? אתה מודע לסטטיסטיקה הנוראה של הצלחת ההקרנות והכימותרפיה? אתה נאיבי, פתטי ועיוור שמובל כצאן.
    אני מחכה שתבדוק את מה ששאלתי ומה שיש כיום לרופאים להציע לחולי הסרטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטיסטיקות

מוטי
    02/08/2013

שלום הראל, נצא מנקודת הנחה שאתה צודק בכל מה שאתה כותב, אז מה? לא ברור לי למה אתה חושב שהרופאים לא יודעים כלום על מחלת הסרטן? מה בעצם אתה רוצה להגיד? יש לך אלטרנטיבות אחרות? סתם להכפיש

מבלי לתת מענה אחר, זה פתטי! אני לא מצליח להבין מה מביא אותך לכתוב כך בפורום שהוא כל כך חשוב להרבה מאוד אנשים. אני מאחל לך בריאות טובה, אבל תזכור תמיד, וזה נכון לגבי כל דבר בחיים, לטיפשות אין תרופה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני עושה הכל במטרה לעזור לחולים

הראל
    02/08/2013

אני יודע מה זה לאבד בן משפחה בגלל היחס המתנשא של הרופאים בארץ שמחשיבים עצמם ללא פחות מאלוהי הגלקסיה.
    הם לא מבינים שהחיים הם שלנו והתפקיד היחיד שלהם הוא לייעץ לנו מה כדאי ומה לו, וגם את זה אנחנו לוקחים בעירבון מוגבל.

אני אנסה לעזור לכם בדרך מעט שונה שתשמע מעט יחצ״נית, אבל בשביל להציל חיים נעשה הכל.
    יש ספר שכתב אותו ד״ר יוסף ברנר, רופא ישראלי שמנהל את המחלקה האונקולוגית במרכז הרפואי וולפסון, הוא מטפל למעלה מ-15 שנים בחולי סרטן בדרכי טיפול משלימות. הוא מנהל מרכז ״ניו-הופ״ (תקווה חדשה) לטיפול בחולי סרטן בשיטות של רפואה משלימה.
    העניין שהכי מפתיע הוא שהוא בעצמו התבשר שהוא חולה סרטן, הוא מתאר הסרטן הקטלני שהתגלה אצלו ובתוך 4 חודשים הצליח להפטר ממנו כמעט לחלוטין.
    הספר נקרא ״תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת״.
    ספר שמקיף כל פרט ופרט בנושא הזה שנקרא סרטן. 601 עמודים.
    זה מציל חיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני חייב להוסיף- יש פתרונות מעולים

הראל
    02/08/2013

אני ממש לא רוצה להשמע פסימי עבורכם, אדרבא.
    יש פתרונות יעילים ומהירים למלחמה בסרטן.
    יש שיטות שפשוט מצליחות, שיטות שאפשר לקרוא באינטרנט, שאין שום סיכוי שתקבלו מהרופא שמטפל בכם בבית החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטיסטיקה

מוטי
    03/08/2013

הראל שבוע טוב, לא הבנתי עדיין מה תפקידך בכח? נצא מנקודת הנחה שאתה מבין יותר מהרופאים, אז מה בעצם אתה מציע? אין לך ממה להתעצבן, כל אחד בוחר בטיפול שנראה לו, הרופאים שלנו מעולים, אתה טוען שהם לא יודעים וחבל! בקיצור, הרבה אנשים יודעים את מה שאתה יודע, אני לא מצאתי בדבריך משהו שיכול להואיל, שיהיה לך שבוע טוב ואתה מוזמן להיות יותר קונקרטי ולתת הצעות טובות יותר משל הרופאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטי, אתה נאיבי מדי

הראל
    06/08/2013

גם אני הייתי נאיבי והרגשתי בטוח כשאמא שלי הלכה לביקורים תקופתיים בהית חולים, צחקתי על הסרטן, צחקתי על הפרסומות של סרטן השד. חשבתי לעצמי ״מה יש לנשים ללכת לבדיקה מוקדמת? מקסימום יהיה להן גוש, כמה הקרנות, כימותרפיה, ניתוח להוצאת הבלוטות הנגועות, וזהו!״.

חבל לי וכואב לי לשמוע על הנאיביות שלך, על האמונה העיוורת, אבל יותר מזה, זה נובע מתוך עצלות ותו לא.
    אתה מתאר רופאים מהוללים שיודעים הכל על המחלה, יודעים ממה היא נובעת, יודעים איך לטפל בה עם טיפולים חדשניים, לא פוגעים באיברים נוספים וממוטטים את כל המערכת החיסונית, לא הורגים את התאים הבריאים, לא מעודדים תאים סרטניים וגרורות להתפרץ, ועוד הרבה מאוד מגרעות/חסרונות איומים שהרפואה הקונבנציונלית יכולה להציע לחולה.
    המלצתי בהודעותיי הקודמות על ספר של ״ד״ר יוסף ברנר״, ספר שמקיף באופן מלא ומדויק את מחשבותיהם של הרופאים, יחסם כלפי המטופלים, התאמת הטיפולים שלהם עבור החולים (רק 20% מהטיפולים שבהם הם משתמשים כלפי החולים הוכחו באופן גורף כטיפולים שנבדקו וכי יעילים במידה מסויימת. 80% מהטיפולים שהם מציעים למטופל הם הצעות ע״פ הרגשה, השערה או מה שזה לא יהיה).

תקרא ספרים, תקרא מחקרים, תתעניין. אל תהיה עצלן!
    רפואה שלמה והרבה הצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה להראל

מוטי
    06/08/2013

היי הראל, ראשית תודה על האינפורמציה, מה לעשות, היא ידועה לי. אישתי עברה לפני כעשר שנים את כל ה"חגיגה" של סרטן השד - 2 ניתוחים, כימו, הקרנות, טיפול אנטי הורמונלי, חזרה לעצמה, אוכלת כרגיל (להזכירך - הרמב"ם שהיה רופא אמר שיש לאכול הכל, במידה)...בקיצור גם ספרו של הדר' שחלה בעצמו - מוכר וידוע, יש כל מיני מקרים, מאמין שהאדם הוא הרופא של עצמו קודם כל ויחד עם זאת מאוד מעריך את הרופאים שלנו, אישתי קיבלה טיפול ויחס נהדר מהרופאים ומכל הצוות הרפואי ואף רופא לא אמר לה מה לאכול או מה לא לאכול, אני שוב חוזר, מאחר והמחלה הזו פוגעת באחד מתוך שלושה, אני מאמין שלרופאים יש ידע ובאפשרויות העומדות לרשותם הם מטפלים. אנשים נוסעים למומחים בחו"ל וגם זה לא תמיד עוזר. בקיצור, נשמע אולי פרימיטיבי אבל צריך גם מזל.
    רפואה שלמה לכולם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בעיה זה לא כלכלי

המרכז לבריאות
    05/08/2013

השיטות שאתה מדבר על ריפוי סרטן הם לא כלכליות והמדע לא יוכל לשרוד מזה
    הם זקוקים לתזרמי של מליונים ומאכול לא ניתן לעניק להם את זה
    הכול כלכלי בלבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברואדנומה
    ענת
    29/07/2013

ד"ר שלום,

אני בת 28, אובחנו אצלי כ3 פיברדנומות בשד ימין בלבד (במעקב כ8 שנים- ללא שינוי לאורך כל התקופה).
    כיום היות ואני מנסה להכנס להריון ובגלל בעיה של שחלות פוליצסטיות, אני מתלבטת על תחילת טיפולי פוריות.
    לפי מה שהבנתי שהטיפול הראשוני שניתן במקרה של שחלות פוליצסטיות הוא טיפול באמצעות כדורי איקקלומין.
    השאלה שלי האם בגלל הפיברואדנומות שנמצאו אצלי עניין התחלת טיפולי הפוריות מעלה אצלי את הסיכון לסרטן השד?
    (יש לציין כי אין במשפחה הסטוריה של סרטן השד).
    האם במקרה שלי בכלל מותר להתחיל טיפולי פוריות? ואם ישנם בתוך כל המכלול הרחב של הטיפולים, טיפולים כאלה שאתם יותר ממליצים ( כלומר כאלה שגורמים לנזק הנמוך ביותר לשד) עליהם ומה הם?

אני לחוצה מאוד, קראתי הרבה באינטרנט ..
    והתור הקרוב ביותר שיש לכירורגית השד שאצלה אני מטופלת הוא לחודש אוקטובר..

מודה מאוד מראש

לקביעת תור
    סגירה
    פיברואדנומה

הוספת תגובה

• פיברואדנומה - תגובה

ד``ר עינת כרמון
    29/07/2013

ככלל, פיברואדנומות אינן סיבה שלא לבצע טיפולי פוריות. עם זאת, יש לבחון כל מקרה לגופו, ויש לגשת לכירורג המטפל.
    השיקול באיזה תרופה להתחיל הוא של רופא הנשים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• T

T
    03/11/2013

T

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח השד הבריא להתאמתו לשד המשוחזר
    דנה
    27/07/2013

שלום לכולם...לפני ניתוח שחזור שד ומתלבטת האם להתאים את השד הבריא?
    או לחיות בחוסר סימטריה???
    מספר כירורגים אמרו לי שאין בעיה וזה לא מעלה את הסיכון להופעת המחלה בשד הבריא.....מה מקובל? האם יש בנות שעברו זאת?
    תודה ושבת נעימה

הוספת תגובה

• שחזור

יפעת
    28/07/2013

שלום!
    הורדתי את שתיהן ... גם לשם סימטריה וגם לשם השקט הנפשי ...
    נכון שאין הבטחות ... אבל ... באמת ... מי יודע ...
    בהצלחה ובריאות !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהריה
    לילי
    15/07/2013

היי אובחן אצלי גוש שפיר בשד ימין ולפני שבוע עברתי נתוח לכריתת הגוש הזה( אחרי אולטהסאונד ופיופסיה ) השאלה שלי האם מותר לי לקחת גלולות למניעת הריון וחשוב לציין שהמחזור שלי לא סדיר ורופאת הנשים סרבה לתת לי את הגלולה כי יש לי בעיה בהרמונים תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נהריה

הוספת תגובה

• נהריה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    16/07/2013

אם הגוש לא סרטני , כך לפחות את מציינת, רופאת הנשים צריכה להחליט , אם יש בעיות הורמונליות ואיני מכירה אותך כלל לי אין מה להוסיף להחלטה על הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה קטנה בצבע חום כהה משתי הפיטמות
    ד``ר עינת כרמון
    11/07/2013

דר׳ עוזיאל שלום,
    אני בת 63, מאז לידת בני הבכור שכיום בן 37 זכור לי שכש לחצתי את הפירמה יצאה הפרשה קטנה בצבע חום כהה משתי הפיטמותה. אך לפני 3 וחצי חודשים מצאתי כתם קטן בחזיה וכשבדקתי את הפיטמה השמאלית בלחיצה יצא דם בהיר, לאחר כ 4 ימים נבדקתי אצל הכירורג ההפרשה היתה בצבע חום בורדו ובבדיקת סטיק נמצאו עקבות דם. כשלושה שבועות לאחר המקרה מציאת ההפרשה הדמית נלקחה הפרשה לבדיקה ציטולוגית וזו תוצאת הבדיקה: ״ תאי אפיתל מרובים עם אטיפיה Mild ומאקרופגים בתוך רקע אמורפי״
    כעת ההפרשה (רק בלחיצה) צלולה ומעט מאוד דביקה. פרט לכך הבדיקה במישוש תקינה ללא שינויים או בלוטות.
    צד שמאל של השד לפעמים כאב ופעמים עם הרגשה מלאות כמו לפני זמן הנקה וגם היה קצת כואב לשכב על הבטן כעת יש הטבה גדולה בכאבים.
    לפני 23 שנים היתה לי דלקת בשד שטופלה עם אנטיביוטיקה.
    אין מקרה סרטן שד במשפחה וגם לא נטלתי הורמונים גם לא גלולות.
    בדיקת ממוגרפיה ואולטרסונד לפני 6 חודשים היו תקינות.
    אני מאוד מודאגת ואודה לך מאוד אם תוכלי לאמר לי מה הבעיה ומה עלי לעשות ,
    מודה מקרב לב, מיה

הוספת תגובה

• הפרשה דמית ותאי אפיתל מרובים

מיה
    14/07/2013

דר׳ עוזיאלי שלום,
    אודה לך מאוד על תשובה מהירה לקישור ״הפרשה מהפיטמה״ , כמו כן הייתי רוצה להבין מה אומרת תוצאת המעבדה :
    ״במשטח מההפרשה הפיטמטית: תאי אפיתל מרובים עם אטיפיה mildומאקרופגים בתוך רקע אמורפי. ״
    והאם תוצאה הבדיקה יכולה להשתנות לטובה אם אחזור עליה לאחר חודשיים.
    אני בהתלבטות גדולה ומאוד מודאגת. תודה מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה מהפיטמה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    18/07/2013

הדילוג על השאלה היה לגמרי בטעות . נבדקת על ידי רופא ששלח ציטולוגיה את צריכה לחזור אליו על מנת להמשיך לפחות מעקב. הממצאים יכולים להיות עקב פפילומה שזה ממצא שפיר לעיתים מנתחים ולעיתים עוקבים בלבד. מאחר זה בתחום טיפולו של הכירורג אני ממליצה לחזור לכירורג לבדיקה והחלטה אם יש צורך להמשך בדיקות וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה מהפיטמה

מיה
    23/07/2013

תודה לך דוקטור על תשובתך העיניינית.
    הלכתי לשני כירורגים בכירים, אחד אמר לנתח בהרדמה מלאה ולהוציא את הצינורית והשני שולח אותי לגלקטרוגרפיה ואם יצא תקין אשלח לMRI .
    איני יודעת כבר מה נכון לעשות וכמה זמן אפשר למשוך את זה,.
    אודה לך מאוד אם תוכלי לעזור לי ולאמר מה יותר נכון לעשות משתי האופציות וכמה זמן עוד אפשר למשוך את זה עברו כבר 4 חודשים מאז ההפרשה הראשונה שהיתה דמית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאי אפיתל מרובים. דחוף בבקשה

מיה
    28/07/2013

דר׳ עוזיאלי שלום, אודה לך מאוד מאוד על תשובה לשאלתי מה13.7 ומה23.7 אני ממש בסערת רגשות. הרבה מאוד תודות ובהערכה רבה. מיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה מהפיטמה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    29/07/2013

הממצא כנראה שפיר אולם ישנה הפרשה מהפיטמה הדרך לאבחון הינה הדרך שהרופא השני שלח אותך אכן לצילום הצינורית ולאחר מכן למרי . הדרך הפשוטה להוציא את הממצא ולא לעשות אבחנה אבל בשיטה זו יתכן והצינורית הפגועה לא תצא. איני כירורגית ואיני מטפלת בממצאים מסוג זה ולכן איני מחווה דעה בנושא . אני לא חושבת שיש מקום לדאגה, יש אי נעימות מסוימת אך לא דאגה ממשית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשה מהפיטמה

מיה
    30/07/2013

הרבה תודות דוקטור עזרת לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד
    שרון
    10/07/2013

שלום רב
    יש לי גוש בשד ימין מזה שנה, הרופאה שלחה אותי לאולטרסאונד משום שיש לי שתלים אני בת 35 בכל אופן בבדיקה נאמר לי שמודבר בגוש ולא בציסטה... והיא אמרה תשובה עוד שבועיים בדואר... למה הסחבת הזו מדובר בגוש אין צורך לזרז עינינים??? יש לציין כי דודי נפטר חודש שעבר מסרטן השד מה עושים???

לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד

הוספת תגובה

• גוש בשד - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    10/07/2013

לא ברור לי האם עשו ביופסיה? אם כן התשובה לוקחת זמן בדיקה שלוקחת כשבוע עד 10 ימים . ואם יש שאלות על זרוז צריך לדבר עם מבצע הבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש בשד ימין

שרון
    10/07/2013

לא עשו ביופסיה כרגע רק אולטרסאונד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן
    ציפי
    09/07/2013

נטלתי טמוקסיפן במשך 10 חודשים, ןהפסקתי על דעת עצמי בשל תופעות הלוואי. יש לי גם מעט בריחת סידן. האונקוטייפ - 16, שזה אומר 10% סיכון להישנות המחלה עם הטמוקסיפן. רציתי לשאול, האם אני מסכנת את עצמי למרות האונקוטייפ?

לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסיפן

הוספת תגובה

• טמוקסיפן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    10/07/2013

למה למרות האונקוטייפ? האונקוטייפ זו בדיקה האומרת מידת הסיכון לחזרה עם הטיפול לא ללא הטיפול וכן סיכויי תגובה לכימו במידה מסוימת , ללא נטילת הטמוקסיפן סיכויי ההישנות גבוהים יותר. בריחת סידו אינה תופעת לואי לטמוקסיפן להיפך טמוקסיפן יכול להגן מאוסטאופורוזיס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהימנות אולטרסאונד
    ציסטות בשדיים
    08/07/2013

שלום, יש לי שאלה לגבי אולטרסאונד. אני בת 34, בריאה, ללא כל גורמי סיכון (לא מעשנת, מעולם לא לקחתי גלולות, אין היסטוריה של סרטן שד במשפחה וכו').
    לפני שנה התגלה באולטרסאונד שיש לי ציסטות קטנות בשדיים. אני נבדקת על ידי כירורג שד מספר פעמים בשנה וכן עשיתי 3 בדיקות אולטרסאונד במהלך השנה מאז גילוי הציסטות. אולטרסאונד אחרון בוצע לפני חודשיים ובדיקת כירורג לפני שלושה שבועות, אך קשה לי לעקוב בעצמי אחרי שינויים.
    יש לי שתי שאלות (קצת ארוכות):
    1 - הייתי רוצה לדעת מה מידת המהימנות של אולטרסאונד בנוגע לגילוי מוקדם, באיזה שלב מתגלים בו ממצאים עוד לפני שניתן למשש אותם? ז"א האם מספר חודשים אחרי האולטרסטאונד אפשר להיות רגועים?
    2 - האם בבדיקה נראות גם רקמות שסביב השד (חוץ מבית השחי) ? השדיים שלי קטנים וקשה לי לזהות גבול בין השדיים לבין הרקמות הצמודות להם. למשל, בדומה לשדיים, גם הרקמה שמחברת ביניהם לבין בית השחי נראית לי במישוש די "בלוטית", (כמו גבינת קוטג').
    סליחה על אורך השאלות.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מהימנות אולטרסאונד

הוספת תגובה

• מהימנות אולטרסאונד - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    10/07/2013

אלה שאלות יותר לרנטגנולוג ולא לצוות המנהל פורום זה , באופן כללי אולטרסאונד אינה בדיקת בחירה לגילוי סרטן שד אבל הינה בדיקה לנשים צעירות בחשד לציסטות וכו.. וכן אין קרינה ורופא מבצע, אם הרופא יחשוד ישלח לבדיקות נוספות , איני מבינה למה מבצעים לך כל כך הרבה בדיקות אולטרסאונד. אם מישהו חושב שאת בסיכון גבוה לסרטן רצוי לבצע MRI אם לא אני לא מבינה מה כל האולטרסאונדים ציסטה אינה מסוכנת ובגילך מה החשש? דברי עם הכירורג יותר לעומק ותביני מה המעקב ולמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טמוקסיפן ומחזור
    נטלי
    07/07/2013

שלום רב!

סיימתי 5 שנים עם טמוקסיפן....

בזמן הטיפול קבלתי מחזור די סדיר....לפעמים היושיבושים במחזור ומחזור נהיה קצר יותר...לפני טיפול בטמוקסיפן ומחלה היה לי מחזור כשבוע ימים ובזמן הטיפול
    נהיה 3 -4 ימים מקסימום...
    כבר במשך כחודשיים אני לא נוטלת את התרופה ומחזור האחרון שלי עכשיו פתאום ישנם עוד סימנים....סימנים בלבד...
    ברצוני לשאול האם זה יכול להיות שמחזור הוסת משתנה עם סיום טיפול בטמוקסיפן?
    אולי חוזר להיות מה שהיה פעם?

אני בת 43.

בתודה מראש
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טמוקסיפן ומחזור

הוספת תגובה

• הפסקת טמוקסיפן ומחזור - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    07/07/2013

יתכנו שיבושים לאחר במחזור הוסת לאחר הפסקת הטמוקסיפן לרוב זה יסתדר בהמשך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן - תודה ועוד כמה שאלות...

נטלי
    08/07/2013

לדר' עוזיאלי שלום רב1

תודה על תשובתך המהירה וברצוני לשאול משהו נוסף בבקשה:

1) קודם כל פספסתי כמה מילים בשאלה הקודמת שלי: המחזור נהיה ארוך יותר אחרי הפסקת טמוקסיפן...בזמן הטיפול היה 3-4 ימים מקסימום ועכשיו כאשר הפסקתי נהיה 7-8 ימים. ביום השמיני לא חזק כמובן...רק כתמים....0 פעם היה לי מחזור שבוע ימים...לפני 6 שנים...לפני כל "הסיפור,...) האם זה יכול להיות כתוצאה מהפסקת הטיפול בטמוקסי?

2) שמעתי ששינם מחקרים שאולי כדאי לקבל טמוקסי במשך 10 שנים ולא 5...זה כבר בדוק ומומלץ לכולם? לא שמעתי אף פעם זה מהרופאה שלי...10 שנים זה נשמע קצת...יותר מידי...יהיו הרבה תופעות לוואי...
    מה את חושבת לגבי זה באופן כללי....כמובן לא לגבי ספציפי...

וכמה זמן אחרי הפסקת נטילת טמוקסי התרופה עוד נמצאת בגוף וממשיכה להשפיע?
    אחרי חודשיים נעלמת וזהו או בכל זאת עוד נשארת קצת..?

בתודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן - תודה ועוד כמה שאלות... - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    16/07/2013

אכן כאשר מפסיקים טיפול בטמוקסיפן יתכנו שיבושים במחזור , אני מצפה כי השיבושים יסתדרו לאחר כמה מחזורים . באופן עקרוני אכן יש מחקר גדול המצדד ב10 שנות טיפול , כמובן שיש יותר חשיפה לתופעות לואי, אני חושבת שצריך להתיחס לכל מקרה לגופו לעת עתה עד שיהיו עוד מחקרים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה