מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניחתוח להסרת גושקרן22/04/2012
שלום
אני אמורה לעבור ניתוח להסרת גוש מהשד.
הניתוח הוא בהרדמה מלאה,
אני אמורה להגיע יום לפני הניתוח לאישפוז עם אקג ובדיקות דם.
עשיתי בדיקות דם לפני כשלושה חודשים, (כל הבדיקות שמצויינות בטופס)
האם זה מספיק או שמא שלושה חודשים זה הרבה מידי זמן ואני צריכה לעשות שוב עכשיו כמה ימים לפני הניתוח?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניחתוח להסרת גוש - תגובה
ד``ר עינת כרמון24/04/2012תלוי בת כמה את ובמצבך הבריאותי. שאלה מאוד ספציפית שתלויה בנהלים במקום בו את עוברת הניתוח, לכן מציעה לשאול שם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפןלאה21/04/2012
שלום ד"ר עוזיאלי
אם מפסיקים לקחת את הכדור טמוקסיפן, בתוך כמה זמן הגוף מתנקה לחלוטין מהשפעת הכדור ומתופעות הלוואי שלו?
אני אמורה להפסיק את נטילת הכדור וסבלתי מתופעות לוואי שונות, שהרופאה שלי אמרה לי שהן קשורות לכדור ואמורות לעבור לכשאפסיק אותו. רציתי לשאול בתוך כמה זמן תופעות הלוואי האלה צפויות לעבור
תודה תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/04/2012כמובן שלא ניתן לקבוע חד משמעית אולם בדרך כלל תוך חודש חודשים תופעות הלואי צפויות להעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטמוקסיפן
דפנה22/04/2012תודה רבה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוספת נתונים להודעה טומוקסיפןש20/04/2012
לדר ביאטריס שלום אבקש להוסיף נתונים להודעה בנושא טומקסיפן מה-19/4/12 estrogen score 1 range 1-4 progesteron 4 range1-4 אגב לא בדקו אם יש גרורות בבלוטות הלימפה, אם יש גרורות באיברים אחרים וכן לא בדקו her1/2 וזאת מאחר ותחילה חשבו שהממצא הוא ממצא פפילרי ואחכ הסתבר שיש בו גם תאים סרטניים. האם יש לבקש לבדוק ממצאים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת נתונים להודעה טומוקסיפן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי22/04/2012לפי התשובה אותה כתבת קודם מדובר בגידול IN SITU לא גידול סרטני המתפשט ושולח גרורות אין שום צורך לבדוק בלוטות או כל דבר אחר ואין מה לבדוק HER2 לא נותנים כימותרפיה או הרצפטין כפי שצינתי הממצא מקומי בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טומוקסיפן
ש22/04/2012לדר ביאטריס תודה על תשובתך אך שאלתי היתה לגבי טומוקסיפן ולא כימותרפיה אגב
היום קיבלתי תשובה שהממצא הוא high grade ולמרות זאת לא הומלץ לי על קרינה האם אכן לא מקובל לתת קרינה למרות high grade? ממש תודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטומוקסיפן
ש22/04/2012לדר ביאטריס תודה על תשובתך אך שאלתי היתה לגבי טומוקסיפן ולא כימותרפיה אגב
היום קיבלתי תשובה שהממצא הוא high grade ולמרות זאת לא הומלץ לי על קרינה האם אכן לא מקובל לתת קרינה למרות high grade? ממש תודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך-בלוטת לימפה מוגדלתקרן18/04/2012
תודה על התגובה ד"ר כרמון!
אני בת 34
עשיתי אולטרסאונד בשל גוש בשד השני (בלוטת הלימפה המוגדלת נמצאת בצד ימין אך הגוש הוא בצד שמאל) כרגע את הגוש אני אמורה להוציא בעוד כחודש בניתוח... אך מאוד חשוב לי להבין למה הבלוטה מוגדלת ומה פירוש המונח קורטקס מעובה (המשמעות מבחינה קלינית, את המושג עצמו אני מבינה)
הבלוטה מוגדלת כבר כארבעה-חמישה חודשים, ולא נראה שהיא תגובתית למשהו מאחר ואין לי שום פציעה שם ולא היתה גם וכן לא הייתי חולה במהלך תקופה זו.
תודה שוב ד"ר כרמון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך-בלוטת לימפה מוגדלת - תגובה
ד``ר עינת כרמון19/04/2012קשריות לימפה מורכבות מקורטקס (קליפה) ומרכז שומני. בבלוטות פתולוגיות יש עיבוי של הקורטקס על חשבון המרכז השומני. רדיולוג מנוסה יכול להעריך לפי מראה הבלוטה בUS האם הבלוטה נראית חשודה, או תגובתית. בכל חשד כדאי לבצע ביופסיה.
לעתים רואים קשריות לימפה מוגדלות בבית השחי שהן תגובתיות גם ללא פציעה, מחלה או גורם ברור אחר.
כדאי לדון עם בכירורג המטפל בסוגיה.
מה מהות הגוש בשד השני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגוש השני
קרן19/04/2012הגוש השני חשוד לפילואידס... הוא ממשיך לגדול (כרגע לכ4 ס"מ מבערך 2 במהלך שנה וחצי בערך)
תודה רבה על התשובות והאיכפתיות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפהקרן18/04/2012
שלום
יש לי בלוטת לימפה מוגדלת בבית השחי
באלטרסאןנד נכתב "קורטקס מעובה"
אשמח מאד לקבל הסבר מה זה אומר
תודה רבה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה - תגובה
ד``ר עינת כרמון18/04/2012תלוי בהקשר. קשה לומר בהעדר פרטים נוספים. למה עשית us? בת כמה את?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינהא16/04/2012
שלום האם הקרינה בצילום ממוגרפיה היא יותר מצילום חזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינה - תגובה
ד``ר עינת כרמון16/04/2012כן, אך עדיין כמות הקרינה נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאית BRCA2 אחרי כריתה מניעתית דו צדליאת14/04/2012
שלום רב,
אני נשאית BRCA2 אחרי כריתה מניעתית דו צדדיתת ללא שיחזור וללא שימור פטמות, אשר נעשתה לפני כ-4 חודשים.
שאלותי
. 1כיצד עלי להתנהל מעתה בהתחשב שעדין ישנן רקמות שד: תדירות בדיקות ואיזה?
2. עברו כ-4 חודשים מאז הניתוח ועדיין לא חזרתי למלוא כוחותי וכן האזור עדין רגיש ומעט נפוח אם כי משתפר עם הזמן-מה צריכות להיות ציפיותי הראליות?
תודה רבה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאית BRCA2 אחרי כריתה מניעתית דו צד - תגובה
ד``ר עינת כרמון14/04/2012אין הנחיות חד משמעיות לגבי מעקב בנשאיות brca לאחר כריתת שדיים מניעתית מאחר שאין כמעט מחקרים בנושא. הכריתה מפחיתה סיכון לחלות בכ90%. לפיכך יש צורך במעקב, לפחות בדיקה ידנית פעם בחצי שנה-שנה וניתן להוסיף גם us.
לגבי ההחלמה מהניתוח- משך ההחלמה מאוד אינדיבידואלי. נשמע שאצלך יחסית ממושך. בכל מקרה ממליצה לפנות לבקורת אצל הכירורג המטפל גם לגבי תכנון המעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרצפטים ודיאטת HCGיעל כהן07/04/2012
שלום
סיימתי הקרנות וכעת כל 3 שבועות אני מקבלת הרצפטין. שמנתי מאוד. האם אני יכולה להצטרף לדיאטת HCG ,USV HGK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרצפטין ודיאטת HCG
יעל כהן07/04/2012שלום
סיימתי הקרנות וכעת כל 3 שבועות אני מקבלת הרצפטין. שמנתי מאוד. האם אני יכולה להצטרף לדיאטת HCG ,של דר רודריגו?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרצפטים ודיאטת HCG - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי08/04/2012איני יודעת איזו דיאטה זו , באופן כללי מותר לעשות דיאטה שקולה ומאוזנת לירידה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצל מי נבדקים?חוששת01/04/2012
שלום רב,
בת 37 . לפני חודשיים בסמוך למועד הביוץ הרגשתי כאב בא והולך קצת כמו דקירות בשד ימין. מכיוון שהייתי תחת השפעת מנה גדולה במיוחד של אסטרוגנים (לקראת IVF) חשבתי שאולי מדובר ברגישות / תגובה קשורה לתהליך (גם בטיפולים קודמים היו לי רגישויות בשדיים). בחודש הקודם ביומיים שלפני הביוץ (הפעם ללא כל הורמונים חיצוניים - כי הטיפול לא הצליח ואני בהפסקה) נוכחות הכאב היתה הרבה יותר דומיננטית (פרקי זמן ממושכים יותר) אחרי הביוץ הכאב נעלם וחזר אתמול - יום לפני המחזור וגם היום מידי פעם זה מציק. האם אני צריכה להיבדק ?(אני לא מרגישה ו/או רואה כל שינוי בשני השדיים - גודל, צורה וצבע פטמה לא השתנו ולא מרגישה שום גושים. האם לפנות לכירורג או לגניקולוג?
תודה, החוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצל מי נבדקים? - תגובה
ד``ר עינת כרמון05/04/2012כאב בשדיים סביב מחזור בד״כ אינו מדאיג. אם את מוטרדת, גשי להבדק אצל כירורג שד. בכל מקרה בגיל 37 רצוי לערוך בדיקה תקופתית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוליים נקיים+ כדור טומוקסיפןש29/03/2012
אבחנה:FIBROCYSTIC CHANGES WITH PROMINENT USUAL AND ATYPICAL PAPILLARY HYPERPLASIA AND FOCUS OF DUCTAL CARCINOMA IN SITU MICROPAPILLARY PATTERN.THIS FOCUS IN SITUATED 0.4 CM FROM THE SURGICAL MARGI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשוליים נקיים
ש29/03/2012בהמשך להודעה על שוליים נקיים אודה לך מאוד באם תעני לי על מספר שאלות:
1. האם שוליים של 0.4 ס"מ מספיקים כטווח ביטחון והאם אין צורך להרחיב את השוליים ליתר בטחון?
2.נאמר לי במחלקה האונקולוגית כי הממצא מאוד קטן ןלכן לא ניתן למדוד את הגודל וכן לא ניתן לבדוק האם הגידול מגיב להורמונים מסויימים?
אם כך האם לדעתך בכל זאת מומלץ לי לקחת כדורים כמו טומקסין וזאת בהתחשב בעובדה כי במשך שנתיים היו לי דלקות חוזרות ונשנות בקרום הלב ולמעשה אני אחרי הדלקות רק שנה, האם כדורים של הורמונים עלולים לפגוע לי בלב שעבר טראומות לא מעטות במשך שנתיים?
3. לפני הניתוח ועל פי ציטולוגיה נאמר לי כי הגוש חשוד כפפילארי ולכן לא בדקו לי את בלוטות הלימפה ולא הוציאו לבדיקה לאחר הניתוח ולאחר ביופסיה התברר כי מדובר ב- dcis האם לא צריך לבדוק לי גם את בלוטות הלימפה אולי הן נגועות ואנו לא מודעים לכך?
אגב בגלל הממצא הקטן נאמר לי כי אין צורך בהקרנות, האומנם גם לדעתך אין צורך? אודה לך מאוד על מתן תשובות לשאלותי
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוליים
n30/03/2012לי היו שוליים נקיים 0,5 - הומךץ לעשות ניתוח חוזר....יכולתי לסרב כמובן, אבל מי רוצה להסתכן?
עדיף לעשות RE-LEMPACTOMY...
רק בריאות וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוליים 0.5
ש30/03/2012מה גילו אצלך? האם אצלך היה מפושט? ומה הגודל? האם בנוסף עשו לך הקרנות והאם את נוטלת גלולות טומקסיפיין? הכל מאוד מבולבל אצלי. אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוליים
ש30/03/2012אגב לכמה ס"מ הרחיבו את השוליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוליים - לאתי
n03/04/2012שלום!
לפני 5 שנים גילו אצלי גידול בשד שהיה מקומי ללא בלוטות ).
השד שלי קטן והגידול היה די גדול ( קרוב ל- 2 ס"מ ) ובגלל זה הוחלט לעשות טיפול כימוטרפי לפני הניתוח כדי להקטין את הגידול.
קבלתי 8 טיפולים כימו ( 4 AC ו- 4 TAXOL ) ואחרי זה הניתוח להסרת הגידול.
אבל בניתוח הראשון השוליים היו נקיים אך 0.5 מ"מ...הוחלט לעשות ניתוח חוזר...
לכמה היתה הרחבה נוספת אני לא יודעת אבל הכירורג שלי ( הפרופסור מאוד ידוע ומנוסה ) היה מרוצה מהניתוח השני ואמר שעכשיו הכל בסדר ונקי ).
אחרי זה התחלתי בהקרנות...( זה כבר לא קשה בכלל חוץ מנסיעות כל יום לבית חולים...)
עכשיו אני בסוף טיפול הורמונלי - מטופלת בטמוקסיפן ( אגב אין מה לפחד מטמוקסיפן...בכלל לא קשה ורב נשים לא מרגישות כלום עם הכדור...).
בהצלחה לך וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שדגלית28/03/2012
בגלל עבר משפחתי (סבתא שנפטרה מסרטן השד), אני מקפידה ללכת כל חצי שנה לבדיקה.
כרגע אני בהריון בחודש שביעי, מתי נכון לגשת שוב לבדיקה, בעודי בהריון או לאחר הלידה ?
אני לוקחת בחשבון שאני מניקה, ואשתדל כמה שיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שד - תגובה
ד``ר עינת כרמון28/03/2012אין מניעה מבדיקת שד ידנית גם בעת הריון והנקה. המשיכי להבדק לפי המלצות הרופא. שמכיר ועוקב אחריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממוגרפיה - שאלהn24/03/2012
שלום רב!
אני היתי חולה במחלה לפני 5 שנים - אני כבר בריאה וללא עדות המחלה ( הכל היה מקומי...ללא בלוטות מעורבות ).
מטופלת בטמוקסיפן ( בעצם כבר בסוף הטיפול...)
פעם בשנה אני עושה US + ממו.
אני בגיל 41 ויש לי שדים קטנות...
ממו מאוד כואב לי ולא מראה הרבה אצלי...כי השד צפוף.
בנוסף יש קרינה מיותרת ( זה נכון?)
אבל בכל זאת שולחים אותי לממוגרפיה ב"אופן אוטומטי" בואי נגיד...
השאלה: האם אני חייבת לעבור ממוגרפיה או מספיק רק לעשות US פעם בשנה?
גם US עושים פעם בשנה ( אם אין משהו חשוד כמובן...).
האם כדאי לשאול את הכירורג שלי ( שאני מבקרת אצלו פעם בחצי שנה ) - אם ניתן לוותר על ממוגרפיה או זאת שאלה "טיפשית""
אני ממש מתביישת לשאול...
מה את חושבת?
נשים שהיתה אצלם מחלה, אבל עם שדיים מבנה צפוף ובגיל 41 חייבות לעבור ממו כל שנה?
בתודה מראש!
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממוגרפיה - שאלה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/03/2012ממוגרפיה הינה הבדיקה האמינה ביותר בשלב זה. האולטרסאונד מלוה את הממוגרפיה אך אינו מהוה בדיקה שיכולה לעמוד בפני עצמה. באשה אשר חלתה בעבר בסרטן לא הייתי מסתפקת באולטרסאונד. ממליצה להתיעץ עם הכירורג האם מרי הינו בדיקה אפשרית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרסאונדמיה19/03/2012
שלום
אני בת 39 עדיין לא ילדתי. עשיתי הגדלת חזה לפני 12 שנים והיום ביצעתי אוטרסאונד שד. רציתי לדעת מה זה אומר:
שד ימין ללא עדות לממצא סולידי או ציסטי.
שד שמאל בשעה 3 הודגמה ציסטה בגודל 0.4 ס"מ.
שעה 11 נמצא גוש סולידי, מראה סונוגרפי שפיר בגודל 0.7 ס"מ.
בתי שחי חופשיי מבלוטות לימפה משני הצדדים.
גבולות של השתלים תיקניים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרסאונד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/03/2012האולטרסאונד לפי הכתוב לא מראה שום דבר חשוד לממאירות . יש מספר ממצאים על פי הכתוב שפירים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מיה21/03/2012תודה על התגובה.
מדוע נאמר לי לחזור עוד, עד חצי שנה אם זה שפיר?
האם בדיקת אולטרסאונד היא מספיק וודאית ואם זה שפיר למה לחזור לבדיקה? זה גודל או משתנה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/03/2012למרות שנראה שפיר לעיתים רצוי לעקוב למען הביטחון במיוחד שאין מדובר על כל סכנת קרינה. בגיל צעיר לא מבצעים ממוגרפיה אם אין ממש חשד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנות וקרם מלטוניןליר19/03/2012
שלום רב,
לאחר טיפול כימותרפי וניתוח בשד ובבלוטות, התחלתי הקרנות לפני יומיים.
.
העור שלי רגיש וכבר בשלב הכימו, למרות שנמנעתי משמש, העור הפך אדום והתמלא נמשים. (אין לי נטיה לנשמים או כתמי עור בד"כ)
במסגרת חיפוש אחר קרם שיסייע ככל שניתן בצמצום מהיר של נזקי הקרינה
הגעתי לסקירת מחקר של דר' בן דוד הנוגע לשימוש בקרם מלטונין בקרב נשים בזמן ההקרנות.
האם קיים מידע נוסף על קרם המלטונין?
האם ניתן להשיגו או להכינו בבית מרקחת?
האם קיים קרם או טיפול אחר שבולט לטובה לעומת אחרים בזמן הקרנות?
תודה,
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות וקרם מלטונין - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/03/2012אני לא מטפלת ברדיותרפיה אני ממליצה לשאול במכון בו את מטופלת בד"כ האחיות במקום אמורות להיות מאד מיומנות בנושא הטיפול בקרמים למיניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רקמה רטרואראולריתעדי19/03/2012
לאחר בדיקה שנערכה לי על ידי כירורגית שד, הופנתי על ידה לבדיקת אוטראסאונד שד.
בטופס ההפניה כתבה הרופאה:
"אבקש לשים לב לרקמה רטרואראולרית מימין".
מה משמעות הממצא הנ"ל, האם מדובר בממצא העלול להעיד על חשד לסרטן השד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקמה רטרואראולרית - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/03/2012לא מצוין מה דרגת החשד אך כנראה שיש אזור שצריך לבדוק יותר ביסודיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)