מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלקת שיער לאחר סרטן השדענת28/12/2011
שלום רב,
ברצוני לדעת האם מותר לעשות החלקת שיער
(יפנית, ברזילאית) לאחר מחלת סרטן השד
אני מטופלת בטמוקסיפן ל - 5 שנים עברתי הקרנות
ללא כימו.
ורציתי לדעת אם יש קשר
תודה ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלקת שיער לאחר סרטן השד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס31/12/2011שלום ענת,
אין שום בעייה עם טיפולי שיער אחרי החלמה מסרטן השד,
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בעיה בשתל סיליקון בשחזור שדגליה27/12/2011
לפני כשנה עברתי כריתה מלאה בעקבות dcis וובמהלך ניתוח הכריתה שוחזר השד עם הלודרם , הניתוח בוצע בהדסה הר הצופים, אינני יודעת באיזה שתל סיליקון השתמשו.
האם יש סיבה לדאגה בעקבות פרשת הסיליקון הדולף?
תודה
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש בעיה בשתל סיליקון בשחזור שד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/12/2011אם הסיליקון לא דולף אין מקום לדאגה . ניתן לברר עם המנתח מה סוג השתל ולשוחח איתו אם בכלל יש מקום לבצע שינוי . הסכנה לדלף באופן כללי לא מאד גדולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאונקולוג, תודה מראש על התשובה5555526/12/2011
אני לאחר ניתוח NSM + SLNB בתשובה היסטופתולוגית : 2 בלוטות נקיות
DCIS grade 3 with necrosis
ER+ 80-90% PR + 70-80%
השאלות שלי : האם גידול ישר הופיע בדרגה 3 או הוא מופיע בדרגה 1 ועם הזמן הופך לדרגה יותר גבוה ? ומה משמעות של הדרגה ומה משמעות של הנקרוזיס ?
אני בת 45 , מחזור עדיין סדיר , ללא סיפור משפחתי של סרטן שד או סרטן אחר , אינני נשאית לגן . מה סיכוי( אחוז סטטיסטי במקרה שלי ) שמחלה יכולה לחזור בשארית רקמת השד לאחר כריתה או בשד שני . מאיזה אחוז לאיזה אחוז טיפול ממושך בטמוקסיפן מוריד סיכוי לחזרת המחלה . פוחדת מטמוקסיפן גם עקב ת"ל שלו וגם בעבר סבלתי מאנדומטריומה בשחלה ( שחלות לא הוצאו ) .
אודה מאוד על תשובות מפורטות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לאונקולוג, תודה מראש על התשובה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי27/12/2011מאחר ואני מסתמכת רק על מה שאת כותבת ולא רואה את התשובות במו עיני אני מקוה שאכן העתק נכון . על פי הכתוב אין לך גידול חודרני אלא גידול תוך צינורי בלבד.גידול זה אינו שולח גרורות . מתן הטמוקסיפן במקרה זה למניעה של הופעת גידול נוסף ובעיקר גידול חודרני . מפחית בכ50% את הסיכוי להופעה של גידול בשד. לגבי הגרייד מאחר ולא משאירים גידול בשד לא ברור האם מתפתח כנראה שאלו מאפייני הגידול מראש. כפי שצינתי מאחר ומדובר בגידול לא חודרני עדיין זהו ממצא ראשוני .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דמם מהפיטמהלילי21/12/2011
בת 29 , לפני חודשיים הופיעו כאבים בשד ימני , בלחיצה על פטמה ירד לי טיפטיפות של דם ליומיים , אז הכאבים נעלמו . ממוגרפיה פעמיים - תקין , אולטרסאונד - חשד לפפילומה . באולטרסאונד חוזר במרפאה של שד - תקין . משום שהדימום הפסיק שלחו אותי ל MRI מה הסיבה לשוני בתוצאות האולטראסאונד , האם ב אמ.אר.אי יכול להתברר דבר אחר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם מהפיטמה - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי21/12/2011אני יודעת למה יש שוני צריך לזכור כי אולטרסאונד מבוצע על ידי אדם ותלוי בלחץ אותו מפעיל הרופא וכן בצורת ביצוע ופיענוח הבדיקה.סביר להניח כי גם המרי יראה פפילומה או שלא ימצא דבר. אבל כמובן שאיני נביא ולכן צריך לבצע את הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםנוי18/12/2011
לא ידעתי איפה לרשום את ההודעה ולא ידעתי לאן היא קשורה אז אני רושמת כאן.
אני עוד מעט בת 17 ובימים האחרונים אני מרגישה כאבים בשד אחד אבל לא לגמרי בשד עצמו אלה יותר לכיוון הלמעלה של השד.
לפני בערך 10 ימים עשיתי בדיקת דם ובתוצאות הכל היה בסדר ותיקני, אז אמרתי לעצמי שאם בטח שם לא ראו כלום אז אין לי סיבה לחשוש..
אבל הכאבים התחילו רק לפני כמה ימים בודדים לכן אני לא יודעת מה לעשות או אם אני אמורה להיות מודאגת מזה.
אני כל פעם מנסה למשש ולראות אם יש לי גושים במקום שכואב לי ואני כל פעם מוצאת מן גושים קטנים כאלה לא משהו רציני.
הראיתי גם לאמא שלי והיא אמרה שזה כלום לדעתה ואולי זה בגלל שאני בשבוע לפני מחזור
האם אני צריכה ללכת לבדיקה או לחשוש מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר תניר אלוייס18/12/2011שלום נוי,
הסיבה השכיחה ביותר לכאבים בשדיים היא אכן שינויי מחזור, ביחוד בגילך.
ממליצה לך להמתין שבוע - שבועיים, ואם זה לא משתפר לפנות לרופא/ה.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשדשירה16/12/2011
שלום
אני בת 50 ללא הסטוריית סרטן שד במשפחתי. במאי האחרון ביצעתי ממוגרפיה והתוצאות היו תקינות וללא שינוי מלפני שנתיים. באולטראסאונד הודגם גוש מוצק בשעה 12 בקוטר 0.54 ס"מ. בביופסית אקדח תחת us התוצאה היתה : גלילי רקמת שד עם פיברוזיס. אין אטיפיה. כירורג שד ייעץ לי להיות במעקב. ב-us השבוע - אותה תוצאהכמו פעם שעברה. כירורג שד אמר שהאפשרויות הן - ביופסיה חוזרת או ניתוח להוצאת הגוש. מתלבטת. מה דעתך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בשד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס17/12/2011שלום שירה,
אי אפשר לתת בפורום כזה ייעוץ פרטני, בטח לא לגבי שאלה של כן או לא ניתוח - ועוד בלי לראות את הצילומים...
הרבה מאוד תלוי במראה הגוש באולטרסאונד, אם הגוש נראה חשוד בהחלט מומלץ לבצע אחד מן הדברים,
אם מראה הגוש שפיר והוא לא השתנה במעקב - יכול מאוד להיות שאפשר להמשיך לעקוב.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתי ניתוח כריתת שד דו"צ עם שחזורענבל15/12/2011
כחודש וחצי לאחר ניתוח כריתת שד דו"צ ושחזור מיידי עם שתלי סיליקון.
אשמח לשתף, לענות על שאלות ולחזק, את מי שעומדת בפני תהליך דומה.
(אני חיפשתי מענה כזה והתקשיתי למצוא..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחזור, שיתוף
שיר24/12/2011היי ענבל, תודה על המוכנות לשתף.
האם עשית את הכריתה והשחזור בעקבות נשאות, או בעקבות גוש?
האם הניתוח כלל שימור פטמות?
כמה זמן חלף עד שחזרת לפעילות מלאה, הכוונה לנשיאת משאות כבדים וכד'?
האם נשארה תחושה בשדיים?
היכן עשית?
תודה. אני עברתי כריתה ושחזור שד אחד בעקבות גידול סרטני ועכשיו שוקלת כריתה מניעתית ושחזור של השד השני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהשדפוחדת15/12/2011
ליפעמים כואב לי השד אני לוחצת בעדינות ויותא לי הפרשה מוגלתית ולאחר מכן דם הממוגרפיה האולסרסונד תקינים עברתי בדיקה ניתוח לקחו לי מהצינורות ביופסיה עקב הדם שיצא ובמחתב שיחרור רשמו בניתוח הוסר מקטע רקמת השד בסמיכות לעטרה ניצפתה הרחבה של צינורות ההרחבה ההפרשה וכריתתן בקורת דמם
האים עלי לידאוג שזה סרטן בבקשה מחכה לתשובה דחוףףףף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהשד - תגובה
ד''ר תניר אלוייס15/12/2011שלום רב,
הסכוי שמדובר בגידול סרטני קטן, אך יש להמתין לתשובות הבדיקה הפתולוגית.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעלותאיקה13/12/2011
שלום רב, השבוע בצעתי ממוגרפיה והתשובה היתה תקינה. הרופא בדק אותי והרגיש גוש.
נשלחתי לבצע אולטראסאונד וגם שם לא נראה כלום בשד, אבל יש ממצא "פתולוגי" (בלשון הרופאה המאבחנת) בבלוטת הלימפה בגודל של עד 2 ס"מ. נשלחתי ל-MRI שבוצע אתמול ועדיין אין תוצאות. האם החשד הוא לסרטן שד פולשני או גרורתי? האם יתכן שמדובר בציסטה בבלוטת הלימפה בבית השחי?
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעלות - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/12/2011מאחר ולא בדקתי אותך ועשית כבר בדיקה נראה לי שרצוי להמתין לתשובה. אם הממצא הינו רק בבלוטה ואין גרורות מרוחקות אין זה גידול גרורתי . עדיין לא הגיעו לשום אבחנה ובכלל נראה שרצוי אם יש חשש לבצע ביופסיה מהבלוטה החשודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפןמרלנה13/12/2011
שלום ד"ר, אני נוטלת טמוקסיפן מעל לחודשיים, תופעות הלוואי הבולטות ביותר אצלי הן: שיער משומן מאוד, נשירה, הפרשה וגינלית סמיכה, שקופה אך ללא ריח.
האם יש תכשיר או תרופה שיכולים לעזור לי עם השיער השמן והנשירה ?
האם עלי לדאוג בקשר להפרשה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/12/2011לגבי השיער אני לא מכירה את התופעה, לגבי ההפרשה רצוי לפנות לבדיקה אצל גניקולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשדלי12/12/2011
שלום,
לאחרונה הרגשתי גוש בשד הימיני, אני חושבת שכבר הרגשתי אותו לפני הרבה זמן, אבל כל פעם שהאצבע שלי רק נגעה בזה נכנסתי ללחץ רציני ולא יכולתי להמשיך לבדוק. אתמול החלטתי למשש את זה מבלי להרתע ולהפסיק מהר, וזה מרגיש כמעט כמו חלק נפרד (אפשר להניע את זה), זה עגול ואפשר להרגיש שהמרקם של זה טיפה יותר חלק מכל החלקים האחרים שהרגשתי. השוויתי גם עם השד השמאלי ובו אין שום דבר דומה לזה.
אני ממש מפחדת בגלל שאמא שלי נפטרה מסרטן בגיל 34, אני אמנם רק בת 17 (כמעט) והתפתחות סרטן השד לא נפוצה בגילאים האלו אבל יכולה להיות סבירות שאם אצל אמא שלי זה התפתח בגיל צעיר, אצלי זה יתפתח בגיל טיפה צעיר יותר?
אני ממש בלחץ ואשמח אם אנשים פה ייעצו לי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/12/2011גיל 17 הינו צעיר בהרבה ולא טיפה מגיל 34 . התאור שלך דוקא מכון לממצא שפיר מתאים לגיל אבל אני לא ממליצה להתעלם אלא לגשת להבדק. ובנוסף אם לאמך היה סרטן בגיל כל כך צעיר צריך לבדוק נשאות גנטית .יתכן ואמך בדקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפןדפנה12/12/2011
שלום רב
אני נוטלת טמוקסיפן כחודשיים לטיפול במחלה גרורתית בעצמות. בהתחלה הבטן התנפחה מאוד והייתה לי פריחה בגב התחתון. תופעות אלה חלפו.
עכשיו אני מרגישה עייפה, לא מרוכזת, מדוכדכת, חסרת אנרגיות באופן כללי. אני מתפקדת כרגיל, נראית בסדר, אבל בפנים אני מרגישה חסרת אנרגיות. האם זה קשור לכדור? אמור לחלוף? האם כדאי לפנות לרופא או לחכות?
תודה רבה
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/12/2011יתכן על רקע הכדור אני בכל מקרה ממליצה לפנות לרופא על מנת לעקוב אחר התופעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמוקסיפןדפנה11/12/2011
שלום רב
אני לוקחת טמוקסיפן כל ערב, אבל לעתים אני שוכחת לקחת את הכדור. בדרך כלל אני נזכרת בזה למחרת בבוקר.האם לקחת את הכדור בבוקר, ובערב לקחת את הכדור כרגיל, או לדלג על הכדור ששכחתי ולקחת את הכדור הבא בערב, כרגיל?
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/12/2011לא רצוי לקחת למחרת בבקר. לפי התאור שלך את שוכחת די הרבה לא רצוי , אם קורה לעיתים רחוקות לא נורא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה מהשד השמאליאילנה11/12/2011
שלום רב,
אני בת 46, במעקב שגרתי אצל כירורג שד מכיון שאני שייכת לקבוצת סכון (אחותי חלתה בסרטן שד בגיל 46 ו2 אחיות של אבי חלו בסרטן שד).
מזה מספר ימים כשאני לוחצת על הפיטמה בשד הימני יוצאת לי טיפה בצבע חום. מהשד השמאלי יוצאת לי טיפה בצבע צהבהב. במסגרת המעקב השגרתי ממוגרפיה וUS מלפני 3 חודשים היו תקינים. אציין, שתמיד היו לי הפרשות מהשד (כשאני לוחצת) אולם לא בצבע חום. כמו כן,לפני מס' שנים הופנתי לבדיקות ההפרשות והציתולוגיה היתה תקינה וגם
בדיקת הגלקטוגרפיה. רופא כירורג המליץ על בדיקה ציטולוגית משני השדיים כשהחשד הינו פפילומה וגם על מנת לשלול נוכחות של תאים חריגים.
שאלותיי הן: , האם בדיקת הציטולוגיה כשהדגימה היא קטנה ביותר יכולה להראות תאים חריגים ? האם זאת הבדיקה המתאימה ביותר או שיש דרך אחרת לגלות בדיוק מה זה? ואם אכן יש פפילומה - מה עושים ? האם לאור מצבי המתואר לעיל יהא צורך להסיר הנגע גם אם הוא שפיר ??? סליחה על ההארכה....... ותודה מראש על המענה......אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה מהשד - תגובה
פרופסור ביאטריס עוזיאלי13/12/2011ציטולוגיה ניתן לעשות גם מכמות קטנה אם כמובן יש תאים . אין דרך . אפשר גם לעשות דקטילוגרפיה סוג של צילום של צינורות החלב. התאור מתאים לפפילומה שהינו תהליך שפיר ולא חייבים להוציא . אם ההפרשה מפריעה ניתן לנתח את הצינור המפריש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמאוד מאוד חשובה ליהילה08/12/2011
שלום רב,
במידה ולאישה יש גוש בשד ל-א מטופל, ומצברר לבסוף כסרטני, מה טווח הזמן הממוצע עד להופעת סימנים, בין אם בשד (כמו הפרשה מהפיטמות וכו') ובין אם סיסטמיים (אם שולח גרורות וכו')...
מתארת לעצמי שכל גוש מתנהג אחרת, וכל חולה מגיבה אחרת, ובכל זאת מבקשת איזו שהוא ממוצע או הערכה....
ברור לי מראש שהשאלה מאוד כללית ואולי קצת קשה לענות עליה, אבל בכל זאת חשובה לי מאוד מאוד מאוד התשובה.. (הערכה גם אם גסה..)המון המון תודה נינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שמאוד מאוד חשובה לי - תגובה
ד''ר תניר אלוייס08/12/2011שלום נינה,
כפי שציינת בעצמך, ככל שאנחנו יודעים טווח הזמן בין הופעת תא סרטני בודד להתרבותו עד כדי קיום גידול משתנה מאוד בין סוגי גידולים שונים, ואת פרק הזמן הזה אפשר רק לנחש, כי אנחנו לא באמת יודעים מתי מופיע תא סרטני בודד.
גידולים קיימים בשד יכולים להתקדם בקצב איטי מאוד - ולגדול על פני שנים רבות (במקרים מסויימים אפילו 10 שנים ויותר), או להיות אלימים ולגדול ואפילו לשלוח גרורות תוך מספר חודשים.
בברכה,
דר' תניר אלוייס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)