פורום סרטן השד - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הסבר על מיפוי עצמות
    יעל
    09/11/2011

שלום,

אנא עזרתכם בבקשה אימי חולה ולהלן ממצאי הבדיקות
    בבקשה מה זה אומר ?

תודה,

:מיפוי עצמות כולל ספקט אג
    TC-99 MDP 25 mCi : הזרקה
    ממצאי
    בירור רדיולוגי.קורלציה קלינית ? אחר? מציעים קיימת קליטה מוגברת חדשה בלסת תחתונה- בעיית שיניי
    בפמור , במחצית פרוקסימלית של פמור ימין קיימות קליטות מוגברות, ללא שינוי עקרוני בהשוואה למיפוי הקוד
    ובהומרוס פרוקסימלי משמאל. L1,D12,D8,D5 פרוקסימלי משמאל, בחוליות
    משמאל, באגןו בגג אצטבולו ות חתו ברמוס פוביס על יו קיימת קליטה מוגברת, ללא שינו י בהשוואה למיפוי הקוד
    אוסטאופורוטיס - טראומה? שברים מאחור ובקצה קדמי של צלע 2 מימין קליטות מוקדיות בצלעות 11,10 מימי
    ואי סדירות L5-S1 , קליטות מוגברות בפסטות דו-צדדי של חוליה , בכתפיים קיימת קליטה מוגברת דיפוזית בברכיים
    קשה
    . או דלקתיים ניווניים בקליטה בע"ש - כנראה שינויים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הסבר על מיפוי עצמות

הוספת תגובה

• הסבר על מיפוי עצמות - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    10/11/2011

אני ממליצה להפגש עם הרופא אשר מכיר היטב את החולה כנראה רוב הממצאים ויתכן כולם על רקע לא סרטני. כל השינויים היו בבדיקות קודמות .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות מס' 2 לאחר הבחנה בסרטן

יעל
    14/11/2011

שלום ד"ר ביאטריס,

אימי אובחנה כחולת סרטן שד גרורתי.
    ממצאי מיפוי עצמות מס ' 2
    אודה להסבר .

תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצמות מס' 2 לאחר הבחנה בסרטן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    20/11/2011

על פי הממצאים במיפוי אין שינוי לרעה. חלק גדול מהשינויים אינם על רקע גידולי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טמוקסיפן
    אסתי
    09/11/2011

אימי בת 82, נתגלתה כחולה בסרטן שד חיובי לER.
    אם יתגלו בבדיקות אותן מבצעת בימים אלו גרורות מרוחקות, האם טיפול בטמוקסיפן יכול לעצור את ההתפשטות? מה הפרוגנוזה במקרה זה?
    עברה לפני שנה וחצי ממוגרפיה שפוענחה בטעות כתקינה ורק לפני חודשיים הרגישה בלוטת לימפה נפוחה בבית השחי ופנתה לבירור. זו סיבת הפסימיות העולה מהשאלה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טמוקסיפן

הוספת תגובה

• טמוקסיפן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    09/11/2011

טמוקסיפן יכול להיות טיפול טוב מאד ואם לא מעכבי ארומטאז (טיפול הורמונלי אחר) . אבל לא להיות כל כך פסימיים כבר.מקוה לטוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה עבור מהירות התגובה והעידוד.

אסתי
    10/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהי מכירה את פרופ שלמה שנייבאום?
    אילת
    08/11/2011

משהי מכירה את פרופ שלמה שנייבאום? צריכה לעבור כריתה דחוף!!

הוספת תגובה

• פרופ שניבאום

ריקי לןוין
    02/04/2012

פרפסור שניבום רופא נהדר, מ קצועי עם נסיון אדיר. רופא עדין ונחמד. ממליצה מאד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למפקטומי+הקרנות או מסטקטומי+שיחזור
    55555
    07/11/2011

שלום לכולם !
    אני בת 45 , לפני כחודשיים עברתי בדיקת ממוגרפיה ביקורת לגוש- פיברואדנומה ידוע מבדיקה קודמת מלפני כ-14 חודשים .בבדיקת ממוגרפיה האחורנה באותו צד ברביע עליון חיצוני - היסתיידויות פליאומורפיות רבות, מפוזרות על שטח 4.5*1.6 ס"מ, אשר לא הודגמו בבדיקה קודמת . BIRADS 5 , בית שחי תקין .
    בשעה 10 התאגדות פיברוטית ללא שינוי .בא.ס. ציסטה בשעה 12 בגודל 0.4 ס"מ.
    בשד שני בא.ס. 2 ציסטות קטנות .
    ממטומיה , תשובה חלקית - high grade intraductal carcinoma
    אין סיפור משפחתי של סרטן , הייתי בריאה עד עכשיו . ללא שימוש בתרופות באופן קבוע . עברתי בדיקת BERCA וגם PET-CT טרם קבלת תוצאות .
    מא אומר high grade ?
    מה הדחיפות של טיפול הניתוח ?
    באיזו טיפול לבחור בהתחשב שחזה שלי קטן - (בקושי B) בכריתה חלקית והקרנות או כריתה מלאה ושיחזור מיידי , והאם זה נכון שכריתה מלאה לא דורשת המשך טיפול בהקרנות ? מה בקשר שיחזור ע"י הזרקות שומן , למי זה מתאים ובאיזה שלב , מיידי בניתוח או יותר מאוחר ?
    האם יש צורך בהקרנות לפני הניתוח ?
    מה סוג הטיפול עם אחוז חזרת מחלה הכי נמוך ?
    מיזה גיל בנות שלי צריכות להיות במעקב ואצל איזה רופאים ?
    במידה ואבחר בניתוח כריתה מלאה + שיחזור מיידי בשתל סיליקון מה סיבוכים אפשריים של חתך בקפל עור מתחת לשד + חתך קטן בבית שחי לאומת לחתך צדדי מבית השחי עד לפיטמה שזה פחות יפה מבחינה אסטטית ?
    תודה מראש .

הוספת תגובה

• למפקטומי+הקרנות או מסטקטומי+שיחזור - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    08/11/2011

שלום רב,
    יש לך ברבה שאלות, והאדם הטוב ביותר לענות עליהן הוא רופא שיבדוק אותך ויראה את הצילומים.
    אין מקום להקרנות לפני ניתוח,
    אין דחיפות אדירה בביצוע הניתוח, אך מומלץ לבצע תוך כחודש מהאבחנה.
    ממליצה לך להתייעץ אישית עם כירורג ופלסטיקאי לגבי הניתוח המתאים ביותר במקרה של.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם טמוקסיפן הכרחי?
    הדרה רון
    05/11/2011

אני בת 50, בריאה בד"כ ופעילה מאוד. זה עתה עברתי ניתוח כריתה דו צדדית ושיחזור. קודם לכך התגלו אציל 2 גושי קרצינומה בשד השמאלי.
    שעה 12 ושעה 2. שניהם בגודל 1 ס"מ. רצפטורים חיוביים וHER שלילי.
    בניתוח, בלוטות הלימפה (לאחר הזרקה) נראו נקיות ובכ"ז נשלחו 3 לבדיקה.
    שאלתי: במידה וכל תוצאות הפתולוגיה, שד + בלוטות יחזרו נקיות, האם אני חייבת לקבל טיפול תרופתי ל-5 שנים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם טמוקסיפן הכרחי?

הוספת תגובה

• האם טמוקסיפן הכרחי? - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    08/11/2011

שלום הדרה,
    את לא חייבת לעשות שום דבר, אבל במקרה כמו שלך הטמוקסיפן מוריד את הסיכון להישנות המחלה בכ 50%. ההחלטה מה לעשות עם האינפורמציה הזאת היא רק שלך.
    ממליצה להתייעץ עם הרופאים המטפלים לגבי הסיכון להישנות במקרה הפרטי שלך.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• columnar cell hiperplasia
    דליה
    03/11/2011

Aלום

באולטרסאונד נמצא אצלי גוש בגודל 0.8 מ"מ שדורג כ- birad 4a. נעשתה לי ביופסיה ונמצאו columnar cell hiperplasia. האם תוכלו להסביר לי מה המשמעות של נוכחות תאים כאילו ומה הטיפול המוצע?

בברכה ובתודה
    דליה

לקביעת תור
    סגירה
    columnar cell hiperplasia

הוספת תגובה

• columnar cell hiperplasia - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    08/11/2011

ל CCH כשלעצמו אין צורך בטיפול.
    ממליצה שתפני לרופא עם כל החומר על מנת לקבל ייעוץ פרטני לגבי המקרה שלך, אם יש חשד גבוה על סמך הצילומים ייתכן שייש מקום לשקול בכל זאת כריתה של הממצא בניתוח.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לטמוקסיפן אחרי ניתוח להסרת גידול בשד
    בת 61
    03/11/2011

שלום רב.
    יש לי שאלה שמטרידה אותי מאוד:

אני בת 61. כשנה מטופלת בטמוקסיפן אחרי ניתוח להסרת גידול בשד.
    במשך שנה של טיפול בטמוקסיפן אני עולה במשקל ללא הפסקה.
    במשך שנה עלית ב12 קילו.
    כמו כן תמיד יש לי תאבון, ורצון לאכול.
    אני עושה התאמלות פעמיים בשבוע וזה לא עוזר להוריד משקל.

השמנה ממש מטרידה.
    אני נראת שמנה מתמיד.

האם יש תחליף לתרופה טמוקסיפן?
    האם יש דרך להתמודד עם השמנת יתר?

בתודה

הוספת תגובה

• תחליף לטמוקסיפן - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    03/11/2011

אני מבינה שיש תאבון והעליה במשקל הינה מאוכל התעמלות לא תעזור להוריד במשקל צריך לעשות לפחות הליכה של שעה וגם אז לא בטוח שתרדי במשקל אם לא תעשי דיאטה . ממליצה להפגש עם דיאטנית על מנת לעשות תוכנית ירידה במשקל . בעוד כשנה וחצי ישנו את הטיפול להורמון אחר גם לו תופעות לואי וגם אז יתכן ותעלי במשקל אם לא תשמרי לכן ממליצה מאד לשמור על משקל יציב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רק דיאטה ופעילות גופנית

א מ ט
    06/11/2011

אני קצת מתוסכלת מתשובות כמו שלך (ושל כל האונקולוגים אותם שאלתי).
    אני שומרת מאוד (פחות או יותר דיאטה קבועה מאז סיום כימו ותחילת טמוקסי) בליווי דיאטנית איתה ירדתי במשקל בקלות לפני הטמוקסי.
    אימונים של כארבע עד חמש שעותבשבוע (אירובי + כוח).
    בכל זאת ירידה במשקל=0.
    לדעתי הטמוקסיפן משפיע על הירידה במשקל.
    לא חושבת להפסיק את הכדור אך הייתי רוצה את ההכרה בכך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי
    נטע
    02/11/2011

אני לוקחת טומקסיפן כבר 3 חודשים, לפני 3 שבועות עברתי ניתוח כריתה מלאה מניעתית עם שיחזור של מותחנים.(ובפתולוגיה הכל היה נקי). לאחר הניתוח אני ישנה רק על הגב לפי הוראת הרופא. בשבוע האחרון אני מרגישה כאבים במפרק האגן בצד ימין, ואתמול היה לי גם דימום נרתיקי פעם אחת. האם אלו תופעות לוואי של הטמוקסיפין? מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

• תופעות לוואי - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    02/11/2011

יתכן אולם אני לא יודעת פרטים רבים וחשובים למשל בת כמה את מה הסיבה לטמוקסיפן ועוד לכן אני ממליצה להתיעץ עם הרופא האונקולוג המטפל בך.ובודאי איני יכולה להמליץ מה לעשות בפורום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצאים של סונר שד
    מרי
    01/11/2011

שלום רציתי לשאול . לפני שנתיים הוציאו לי גוש atypical lobular hyperplasia מצד שמאל . היום באולטרסאונד בצד ימין גוש בשעה 8 6*5*5 מ"מ עם הסתיידות גסה בתוכה המתאים לציסטה או duct ectasia . גוש נוסףבשעה 9 עם הסתיידות 10*15*8 עם ציסטות נוספות באזור. בשעה 9 תהליך מוצק מולטילובולרי בגודל 14*13*4 מ"מ . האם הייתם ממליצים להוציא את כל האזור הזה ולא לקחת שום סיכון ??? עודה על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    ממצאים של סונר שד

הוספת תגובה

• סונר שד - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    01/11/2011

שלום מרי,
    לפני החלטה על הוצאת ממצא בשד מומלץ לבצע ביופסיה, והחלטה לגבי הצורך בניתוח להוצאת הממצא תלויה בתשובת ביופסיה.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפני 6 שנים
    אביבה
    01/11/2011

לפני שש שנים היה לי גוש בדש וזה היה טרום סרטני הורידי לי כריתה חלקית ונתנו לי טמוקסי עם הטמוקסי לא הסתדרתי לקחתי תקופה והפסקתי וכל שנה אני עושה ביקורת של ממוגרפיה ואולטרסאונד הכל יוצא בסר לפני שבועיים עשיתי שוב והתשובה שקיבלתי היא בשעה 9 כ 1 ס"מ מהפטמה הודגם גוש בגודל 0.40 ס"מ ספק ציסטי ספק סולידי birads שפיר
    השעה 9 כ 1 ס"מ מהפטמה הודגם גוש בגודל 0.50 ס"מ מוגדר איזואקוגני ממצא שפיר בשיחה עם הרופא הכירוג טוען שיש לבצע בעוד 4 חודשים ביקורת לבדוק האם זה לא גדל ועם זה גדל לבצע ביופסיה אני חוששת שנפספס מה דעתך

לקביעת תור
    סגירה
    לפני 6 שנים

הוספת תגובה

• לפני 6 שנים - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    01/11/2011

שלום אביבה,
    על סמך התיאור שאת מצטטת מדובר בממצאים בדרגת חשד נמוכה מאוד, ואפשר להסתפק במעקב, אם כי לא צריכה להיות מניעה מביצוע ביופסיה אם את מעוניינת
    בכל מקרה מדובר בממצאים קטנים מאוד, ולעקוב זו לא בהכרח טעות.
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לבדיקת דם סמנים נטבולים

אביבה
    08/11/2011

בהמשך למה שכתבי לבצע בדיקת דם ca15.3 לפני שנה זה היה 22.1 והיום התוצאה 27.4 זה עלה למה וcea היה 1.9 והיום 2.4 גם זה בעליה האם יש צורך לחזור לאונקולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לבדיקת דם סמנים נטבולים - תגובה

ד''ר תניר אלוייס
    08/11/2011

כל זמן שהתוצאה בטווח התקין אין משמעות לעיות קטנות בתוך טווח הנורמה,
    לקבלת ייעוץ פרטני בהחלט יש לגשת לאונוקולוג המטפל
    בברכה,
    דר' תניר אלוייס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשד בצד שמאל עם הקרנה ליד
    דנית
    31/10/2011

שלום לרופאות,

אני בת 52 , ללא בעיות וללא סרטן כלשהו כך גם אין בעיית סרטן במשפחה.

לפני חצי שנה עשיתי ממוגרפיה הכל תקין.

בימים האחרונים יש לי כאבים ורגישות בשד השמאלי עם הקרנה מסויימת ליד.

הכאבים הם מעין צריבה כזו, עיקצוצים( לא קשור לעור החיצוני)וגם רגישות ורק בשד השמאלי.

כאבים בשדים מוכרים לי מידי פעם בעיקר לפני מחזור .

הפעם הכאב רק בצד שמאל ומעין צריבה כזו.

עלי לציין גם שיש איחור של 3 חודשים במחזור.

מה דעתכן מבחינה רפואית על מה שכתבתי?.

תודה.

הוספת תגובה

• כאבים בשד בצד שמאל עם הקרנה ליד - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    31/10/2011

לא סרטן , יתכן נוירופתיה על רקע ויראלי , ז.א. סוג של רגישות בגלל וירוס לעיתים אחרי שפעת או כל זיהום ויראלי יתכן גם ללא מודעות ממש לזיהום . בדכ לאחר תקופה מסוימת הרגישות חולפת . אם יש כאבים משמאל הקורנים ליד יש לבדוק שאין בעיה לבבית .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת רופא-כירורג כללי או כירורג שד
    ר.ע.
    30/10/2011

שלום רב, רציתי לשאול האם לבדיקת שד שנתית חשוב ועדיף לפנות לכירורג שד או שמספיק בדיקה על ידי כירורג כללי? אודה לתגובה מהירה מאחר ויש לי מחר (שני) תור לכירורג כללי. (נ.ב יש מקרה סרטן שד אצל אימי). תודה,

הוספת תגובה

• בדיקת רופא-כירורג כללי או כירורג שד - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    30/10/2011

צריך אדם היודע לבדדוק שד בד"כ כירורג כללי יודע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו מן חצ'קון בפטמה
    שאלה חשובה
    29/10/2011

היי, אני בת 22, יש לי בפטמה מן חצ'קון קבוע (כבר כמה שנים ) שאם לוחצים עליו פעם בכמה ימים יוצא מן "שומן" כמו בחצקון רגיל...
    יש סיבה לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    כמו מן חצ'קון בפטמה

הוספת תגובה

• כמו מן חצ'קון בפטמה - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    30/10/2011

לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול הורמונלי
    lin
    29/10/2011

שלום אימי בת 70
    עם סרטן בשד בפעם השלישית
    בפעם הראשונה בצד שמאל לפני 20 שנה עם כריתה חלקית והקרנות
    פעם שניה בצד ימין לפני 10 שנים עם כריתה חלקית הקרנות +כימותרפיה ו7- שנים טיפול הורמונלי : 5 שנים טומוקסיפן ושנתיים נוספות ארימדקס.
    הפעם זה חזר שוב בצד שמאל עם גידול בגודל 5 מילימטר
    אלו הממצאים הפתולוגים:
    הצביעה ל- P63 + CALPONIN תומכות באבחנה
    בבדיקת ER נמצא צביעה חיובית
    1+ ב- 25% מגרעיני הגידול
    2+ ב- 70% מגרעיני הגידול
    3+ ב- 5% מגרעיני הגידול
    ה staining intcnsity index-הוא 1.8 מ- 3
    בדיקת PR נמצא צביעה חיובית
    1+ ב- 20% מתאי הגידול
    2+ ב- 30% מתאי הגידול
    3+ ב- 10% מתאי הגידול
    SII 1.1
    בצביעה p-53 נמצאה צביעה חיובית של תאים בודדים מגרעיני הגידול
    בצביעה KI-67 נמצאה צביעה חיובית ב- 10% מגרעיני הגידול
    Her2/New בדיקה זו התבצעה באמצעות נוגדן פוליקלונגלי של חברת Dako ולפיה ביטוי היתר של החלבון בגידול הוא 1+
    LEFT LUMPECTOMY
    INVASIV PAPILLARY CARCINOM WHITH AN IN SITU COMPONENT, 0.5 CM IN MAXIMAL
    DIAMETER. THE TUMOR IS SITUATED ABOUT 0.2 CM FROMM THE INKED SURGICAL MARGIN.
    FIBROCYSTIC CHANGES; FOCAL ATYPICAL DUCTAL HYPERPLASIA COLUMNAR CELL CHANGE AND FOCAL ATYPICAL LOBULAR HYPERPLASIA.

בנוסף אימי אינה נשאית של הגן (סרטן השד)
    ובדיקת PET CT שלה יצאה תקינה- מלפני הניתוח
    בדיקת MRI שדיים- לאחר הניתוח יצאה תקינה

קיבלנו המלצה לטיפול בכדור הורמונלי :AROMASIN

שאלותי הן:
    לאור תופעות הלוואי שהיו לה מהכדורים כגון נפיחות, עייפות הזעת יתר נשירת שיער ועוד
    אני רוצה לדעת אם המצב מחייב טיפול הורמונלי
    ומהו הסיכון מול התועלת שבטיפול , לאור סוג הגידול, הגיל שלה, הטיפול ההורמנלי שעברה בפעם השנייה ותופעות הלוואי של האוסטופרוזיס שנלווית לארומוטז,

האם בגלל גילה וסוג הגידול ניתן לשקול מעקב בלבד ללא טיפול הורמונלי.

לתשובתך אודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול הורמונלי

הוספת תגובה

• טיפול הורמונלי - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    30/10/2011

מאחר והתשובה כאן מוגבלת ואינה מאפשרת שיחה מבקשת שתדברו עם רופא בשר ודם , באופן מאד כללי כן רצוי טיפול הורמונלי גידול רגיש להורמונים .עיקר תופעות הלואי כאבי פרקרים ושרירים אם לא תסתדר תמיד ניתן להפסיק והכאב יחלוף.תמיד ניתן לשקול מעקב. רצוי לבצע בדיקת אונקוטייפ זו בדקיה שיכולה לכוון מה סיכון החזרה. הגידול הינו כנראה גידול חדש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן השד
    צ
    27/10/2011

שלום,
    אני בת 25. סבתא שלי היתה חולה בסרטן השד (התגלה בשלב מאוד מאוד ראשוני). רציתי לדעת מאיזה גיל אני אמורה להתחיל לעשות בדיקות לסרטן השד?
    תודה מראש,
    צ

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן השד

הוספת תגובה

• סרטן השד - תגובה

פרופסור ביאטריס עוזיאלי
    30/10/2011

צריך קצת יותר מידע האם אמא בריאה? מה גיל הסבתא והאם נבדקה אפשרות של גנטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה