מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התינוק ישן המוןעינת02/06/2008
שלום,
תינוקי בן 3 חודשים, רוצה לישון בהמלך היום לאחר כל שעה של עירות, הוא ישן המון.
האם הדבר דורש התייחסות מיוחדת או פשוט לזרום עם העניין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי טבעי לגמרי
אסנת גלבוע02/06/2008אני כמובן לא רופאה, אבל בגיל הזה זה נורמלי שתינוק ישן הרבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה....אלה01/06/2008
יש לי שאלה קצת לא שגרתית... כמה זמן לאחר ניתוח קיסרי מותר להרים דברים כבדים ( יחסית..)
אני צפויה ללדת תאומים בניתוח קיסרי ,וכרגע עומדת בפני בחירה של העגלה. זאת שבחרתי היא רולס רויס אמיתי, אבל מה- 15 קילו... אם יהיה לי אסור להרים דברים כבדים למשך זמן רב -אז נצטרך לחשוב על משהו אחר.
אם זה רלוונטי- אני אשה קטנה וצרה. שקלתי לפני ההריון 42 קילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אסנת גלבוע01/06/2008בלי קשר לקיסרי, למה לקנות עגלה ששוקלת 15 קילו??
זה נורא קשה להרים דבר כזה, ממש עונש. חבל שתקני משהו שתצטערי עליו אחר כך. זו רק דעתי.
לשאלתך על קיסרי- אני לא ממש יודעת לענות. בכל מקרה, כמובן שתהיה לידה קלה והתאוששות מהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שלושה חודשיםסיגל01/06/2008
שלום רב
רציתי לשאול מה אמורה להיות השגרה של תינוקת בת שלושה חודשים ושבוע
זו ילדה ראשונה שלי ואין לי מושג איך לנהל לה את השיגרה ביום יום מתי לשים אותה לישון ביום ובצהריים זמן מקלחות משחקים וכדומה.
כמו כן רציתי לשאול האם יש צורך לקלח אותה כל יום וגם אני מקלחת אותה רק עם השמן בלנאום כי יש לה עור ממש יבש וזה עוזר, האם זה בסדר לא לקלח אותה עם סבון בכלל?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר יום
אסנת גלבוע01/06/2008היי סיגל,
למרות שלא תמיד מצליחים באמת רצוי לנסות לשמור על סדר יום.
אם התינוקת מתעוררת בשש- שבע בבוקר, סביר להניח שתרצה לישון גם בעשר- אחת עשרה בבוקר.
בין ההתעוררות של הבוקר לשנת הבוקר אפשר לצאת לטיול בחוץ.
בסביבות אחת- שתיים היא תתעורר ותוכלו לצאת שוב, או להשאר בבית. בכל מקרה לא כתבת כמה זמן נמשכת השינה שלה אז אני לא יודעת אם אני בכיוון.
אם אני בכיוון אז היא תתעייף שוב בשעה שבע- שמונה ואז רצוי לעשות אמבטיה (אין שום בעיה לקלח בגיל הזה רק בבלנאום). לאחר שתתעייף מהאמבטיה כדאי לעמעם אורות ולהאכיל האכלה אחרונה לפני השינה.
בתקקוה שזו תהיה שינה עריבה שתמשך עד הבוקר... :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעות שינה
סיגל03/06/2008תודה על המענה הקודם.
שאלת אותי כמה זמן היא יושנת היא הולכת לישון בסביבות 9 לפעמים יוצא יותר מאוחר וקמה ב 5 -6 בבוקר אוכלת ולאחר שעה בערך חוזרתלישון עד 12 בצהריים. ושוב נרדמת בסביבות 4 עד 7 בערך
נראה לי שהיא יושנת יותר מידי שעות. אני לאיכולה למנוע ממנה לא לישון מכיוון שהיא מתחילה לבכות ומנגבת עיניים כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע לי בסדר גמור
אסנת גלבוע04/06/2008היא עדיין קטנה וזה יפה שהיא ישנה לילה שלם. תאמיני לי, אין דרך למנוע מילד עייף לישון. לאט לאט תראי שהיא תישן פחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון לתינוקקרן29/05/2008
מה קורה שתינוק מפסיק לינוק? או שכבר אין מספיק ייצור של חלב?
רציתי לדעת אילו מזונות ניתן להאכיל תינוק לאחר שהפסיק לינוק? ובכלל איך עושים את המעבר הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK01/06/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=171 id=link]הנקה, הנקה נכונה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה החיתולים כאלו גדולים?חני28/05/2008
הבן שלי כל כך קטן שהכל גדול עליו, קניתי את המידה הכי קטנה, מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיטולים
חלי מוחני29/05/2008אל תדאגי, הם גדלים כ"כ מהר שאת בקושי תלבישי אותו 3 חודשים עם אותם בגדים תצטרכי לקנות חדשים.
והטיטולים?? עכשיו תהדקי את הטיטולים יותר טוב ולאט לאט זה יסתדר
תהני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות-גלולות1נתי25/05/2008
אני 3 וחצי חודשים אחרי לידה שניה ומניקה מלא
אני רוצה להתחיל להשתמש בגלולות,ורציתי לדעת מהן הגלולות הכי טובות למניעת הריון אבל שלא ידללו את החלב ויגרמו להפחתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK29/05/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי לידהאלעד25/05/2008
שלום, אישתי אחרי לידת הבת המהממת שלנו, היא נורא עייפה ומדוכאת ויש לה כאבים והתכווצויות רבות, מה אני יכול לעשות כדי לשפר את הרגשתה? האם יש טיפול כלשהו שיכול להקל עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי לידה
חלי מוחני29/05/2008אלעד שלום,
אישתך עברה מסע לא קטן בהריון בלידה ואפילו עכשיו.
לא כתבת כמה זמן היא אחרי הלידה אבל בימים הראשונים ההורמנים משתוללים הגוף כואב ועובר שינויים והעייפות גוברת.
אני מציעה לך לנסות לעזור לה כמה שיותר בבית ועם התינוקת, לתת לה לנוח הרבה ולהיות לה אוזן קשבת.
מאד חשוב צריך לשים לב שהיא לא נכנסת לדיכאון, אפילו להתייעץ עם משהו מקצועי בנושא אם אתה רואה שהמצב מחמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהורה21/05/2008
שלום, אני מניקה כבר שלושה חודשים, המליצו לי להמתין עוד קצת, גם כי זה מאוד חשוב לתינוק וגם כי ככה מורידים במשקל - האם זה נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
חלי מוחני22/05/2008חלב אם הוא החלב הטוב ביותר עבור תינוקך - גם חברות הפורמולות אומרות זאת.
מחקרים מראים שעד גיל 9 חודשים ההנקה טובה מאוד לתינוק.
לגבי ירידה במשקל - לא תמיד, יש נשים שהתאבון שלהן גדל והן עולות במשקל ויש שיורדות.
מה שבטוח זה מאוד חשוב לתינוק.
תהני, הנקה היא מתנה נפלאה, לך ולתינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דולה לאחר לידהלילך18/05/2008
שלום, מהו תפקידה של דולה לאחר לידה עבור האם הטריה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דולה פוסט פארטום
אסנת גלבוע19/05/2008מסייעת ליולדת בהנקה, מלמדת אותה לטפל בתינוק (לעשות אמבטיה וכולי), עוזרת לה במטלות הבית לפי מטלות שנקבעות מראש וכן הלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדולה לאחר לידה
חלי מוחני20/05/2008שלום לילך,
תפקידה של הדולה לעזור לאם/לאב ואם ישנם עוד ילדים בבית בהתאקלמות למצב החדש.
התפקיד כולל עזרה פיזית ונפשית, להקשיב לטפל ולעזור - כדי להקל על היולדת התינוק ושאר בני הבית.
עוד ניתן לקרוא באתר
[a href='http://www.doula4u.co.il' id='link'][/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה לאחר לידהאורה15/05/2008
* אני ילדתי לפני 9 חודשים, בתחילת ההריון שקלתי 70 ק"ג, ירדתי 5 ק"ג בשלושה חודשים הראשונים, וכל ההריון כולו העלתי עד 14 ק"ג, לאחר הלידה ירדתי ל 75ק"ג ועכשיו אני פשות השמנתי ולא יודעת איך להוריד את ק"ג המיותרים.
* ב6 שנים האחרונות אני פשות עולה במשקל וזה עוד לפני ההרין, הגוף כל הזמן משתנה, אני מאוד מתוסכלת מזה נורא קשה לי, ביגלל זה אני מתעצלת לעשות דברים, אני צעירה בת 29 בסוף החודש,
מה אני עושה? תעזרו לי בבקשה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורה
חלי מוחני15/05/2008קורה להרבה נשים שהן ממשיכות לעלות במשקל לאחרי הלידה - במיוחד לנשים מניקות
רצוי שתתיעצי עם דיאטנית אם המשקל מפריע לך במיוחד אם את מניקה.
חשוב מאוד לעשות ספורט ולשתות הרבה מים במיוחד עכשיו כשאנחנו נכנסים לקיץ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי 9 חודשים מהלידה.......סירינה14/05/2008
ילדתי לפני 9 חודשים ולא קבלתי מחזור אף פעם ,ולפני יומיים ירד לי טיפות של דם והופסק ,יש כמו זיהום לי שאני שותה מיד אני הולכת לשירותיים וזה שורף לי ........מה אעשה כדי להפסיק את הזיהום?ןהאם אפשר לקחת כדורים כדי להוריד את המחזור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK15/05/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידהשירי14/05/2008
ילדתי את בתי ב - 10/2/08.ילדתי בניתוח קיסרי לא מתוכנן.
היה לי דימום במשך עשרה ימים בערך מיד אחרי הלידה ואח"כ הפסקה.
ב - 10/3/08 (חודש לאחר הלידה) שוב היה דימום 5 ימים, כמו מחזור רגיל.
מאז עברו חודשיים ועדיין לא קיבלתי שוב. האם מצב זה נורמלי?
אציין שעדיין לא קיימתי יחסי מין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK15/05/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כואב לי הגוףיפעת12/05/2008
שלום, ילדתי לפני שבוע והכל עוד כל כך כואב, בעיקר ההנקה, כל השרירים והעצמות - מתי זה עובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפעת מתוקה
חלי מוחני13/05/2008ילדת לפני שבוע , מזל טוב.
הגוף שלך עבר טראומה וזקוק לזמן החלמה. הזמן שונה מלידה ללידה ומאישה לאישה.
תני לעצמך זמן, הרבה מנוחה, שתי הרבה מים ואיכלי טוב.
בכל מקרה, משכב לידה הוא זמן של כ 6 שבועות (זמן ה"החלמה" של הגוף מהלידה).
בקשר להנקה, רצוי להתייעץ עם יועצת הנקה ו בפורום ההנקה שלנו ולפרט יותר מה בעיית ההנקה כדי שיוכלו לעזור לך.
תרגישי טוב :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה כללית ירודה אחרי ההריוןלו09/05/2008
שלום, בנות!
אני אמא לתינוקת מקסימה בת 4.5 חודשים. מאז הלידה אני סובלת מכאבים וחולשה בכל הגוף, במיוחד הגב (עליון ותחתון) והרגלים. יש לציין ש"ביליתי" את ההריון בשכיבה בגלל השמירה.
בכל מקרה האם זו תופעה מוכרת ומה כדאי לעשות כדי לפתור או להקל? (כרגע עדיין ב"חופשת " לידה - בחודש הבא אני חוזרת לעבודה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה לא טובה
אסנת גלבוע09/05/2008כאבים בגב הם בדרך כלל נובעים באמת מעומס המשקל בהריון, או משכיבה ממושכבת כמו שכתבת. אם את מרגישה טוב נסי לחזור לכושר ואפילו להיות בכושר טוב יותר ממה שהיית לפני ההריון. אני ממליצה להירשם לחוד התעמלות, אחרת זה קשה בלי מסגרת. מסגרת תתן לך גם שעת איכות שלך עם עצמך, אוורור מהבית והנטל וכמובן תשפר את ההרגשה הפיזית והנפשית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא
ערן תומר09/05/2008אמא שלום!
אני חושב שמסגרת היא חשובה,אבל חשוב יותר מה עושים בה.
אין לי ספק שפעילות גופנית תועיל לך בכל המישורים
הצעתי לך בשלב א להכנס לטיפול ווטסו-(שיאצו במיים מחוממים ל34 מעלות)
הטיפול מרגיע מאוד תוך פעילות גופנית פסיבית ,נעימה ומרגיעת כאבים.
ובשלב נוסף לעבור לשחייה-לדעתי,הפעילות המתאימה ביותר לצאת מהמצב בו את מצויה
בהצלחה!
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר לידהמיטל05/05/2008
שלום רב,
אני 18 ימים לאחר לידה שנייה. לידה ראשונה, לידת ואקום עם תפרים (תינוקת במשקל 4 ק"ג) לידה זו הייתה גם עם תפרים, 5 תפרים - אין לי מושג אם חיצוניים או פנימיים. (תינוק במשקל 3.550).
הביקורת אצל רופא הנשים תהיה בעוד 3 שבועות לערך. רציתי לדעת האם מותר לקיים יחסי מין או רצוי לחכות לבדיקת הרופא? הדימום פסק לפני שבעה ימים. האם חלילה החדירה יכולה לגרום לפתיחת התפרים? אני לא יודעת האם נמסו או לא.
רב תודות,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משכב לידה
חלי מוחני06/05/2008ישנו פרק זמן מסויים כ - 6 שבועות עד להחלמת הגוף מהלידה.
רצוי להמתין ולהיבדק אצל רופא בתום הזמן וק אז להתחיל לחגוג...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)