מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אין לנו חייםיעל24/02/2008
לפני הלידה הרבנו להיפגש עם חברים, לצאת למסעדות, עכשיו כבר שנה מהלידה חיינו סביב התינוק, המקסים והמתוק, אך אנו עסוקים מהערב ברחיצה, הרדמה, קימות ליליות ועוד, איך מחזירים את החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה מצוינת
אסנת גלבוע24/02/2008זה באמת סוחף לטפל בילד, עד שלא שמים לב לפעמים שהזוגיות וחיי החברה נזנחים.
הפתרון הוא לקבוע יום בשבוע שבו יוצאים קבוע, אפילו שזה לא ספונטני ומלאכותי.
פעם תזמיני לכם כרטיסים למופע ואז אין מצב להגיד אנחנו עייפים נצא כבר פעם אחרת...:), פעם תקבעי עם חברים אצלכם, פעם אצלם. חייבים לעשות את זה. אפילו בשבת אם יש לך איפה להשאיר את התינוק תלכו להסתובב קצת לבד, במשך היום כשאתם לא עייפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס אחרי לידהדיקלה20/02/2008
היי
ילדתי לפני שנה וחודשיים(עברתי לידת ואקום קשה עם המון תפרים והחלמה לא קלה)
עדיין כואב לי לקיים יחסי מין, הייתי אצל כמה רפאי נשים שבדקו אותי ואמרו לי שהכל תקין.
מתי כאבים בסקס אחרי לידה אמורים להיפסק(הבנתי שיש נשים שזה לוקח להן שנים, האם זה נכון?)
אני מקיימת יחסי מין עם הכאב בעיקר כדיי לספק את בעלי (אני יודעת שזה לא טוב,לפניי ההריון היו לנו חיי מין מצויינים)
האם ניתן לעשות משהו ?
אשמח לעצה
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס
אסנת גלבוע20/02/2008שלום דיקלה,
יכול להיות שאתם צריכים למצוא תנוחה שלא תכאב לך. נשמע לי המון זמן שנה וחודשיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלרונית18/02/2008
שלום, אני שלושה חודשים אחרי לידה, לא מניקה כבר חודשיים ועדיין לא קיבלתי מחזור, בנוסף לכל אני כחודש וחצי מרגישה רע, חלשה סחרחורות ולחץ בראש אני חייבת לציין שלא לקחתי ברזל לא בהריון וגם לא אחרי הלידה, ההמוגלובין שלי כ-13אבל הברזל על הגבול התחתון וכן הפריטין, יכול להיות שכל התופעות הן בגלל חוסר ברזל (גם הנקתי כחודש וחצי ולא לקחתי ברזל, לא אוכלת כמעט בשר אלא בעיקר ירקות רק בשבועיים האחרונים לוקחת ברזל כמו שצריך).הB12 תקין והחומצה הפולית גם כן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להתייעץ
חלי מוחני18/02/2008היי רונית,
לדעתי כדאי לך להתייעץ עם רופא המשפחה או עם נטורופת שיתנו לך תשובות יותר מעמיקות.
קחי בחשבון שאת עדיין זמן קצר אחרי לידה. חוץ מזה יכול להיות שהגוף שלך מסיבה כלשהיא לא סופג את הברזל כמו שצריך.
תעדכני אותנו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה17/02/2008
סליחה אם השאלה תציק להורים שהילדים שלהם לא מצליחים לישון.
הבת שלנו בת חמישה חודשים ישנה המון, היא ישנה בין 11ל 13 שעות בלילה ואחר כך עוד 3 עד חמש שעות ביום. האם זה נורמלי? האם צריך להעיר אותה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר גמור
אסנת גלבוע17/02/2008כיף לך. תיהני מזה, היא פשוט ישנה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקהרויטל10/02/2008
שלום, בני בן חצי שנה, עדיין יונק, איני יודעת אם להתחיל לגמול אותו או לא, עד איזה גיל נהוג להיניק, האם זה בריא יות רלתינוק ולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK11/02/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=171 id=link]הנקה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוז07/02/2008
הבן שלי בן שנה וחודשיים וישן רק 3 שעות ברצף.
מתי אמור לישון לילה שלם ואיך גורמים לזה לקרות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה
חלי מוחני07/02/2008היי רוז,
לא כתבת למה הוא מתעורר, האם הוא עדין אוכל באמצע הלילה או שהוא יונק, איך הוא קם בבכי או שהוא מתעורר ורוצה לשחק.
פרטי יותר וננסה לעזור לך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמורן05/02/2008
אני אחרי לידה. רציתי לדעת האם חשוב לבצע תרגילי כושר לחיזוק שרירי רצפת האגן. אם כן, אפשר לקבל המלצות לתרגילים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק ריצפת האגן
חלי מוחני05/02/2008ישנן הרבה נשים שאחרי לידה סובלות מרפיון של שרירי האגן. לכן חשוב לחזק אותן אחרי לידה.
אך ישנן נשים שלא בעיקבות לידה סובלות מרפיון השרירים.
רוב הנשים מתוודעות אל שרירי רצפת האגן, כשהן סובלות מתופעות מטרידות כמו: צניחת איברי המין, אי שליטה על ההפרשות, דליפות שתן בזמן מאמץ (שיעול, עיטוש, צחוק) וקושי במתן שתן. רצפת האגן עשויה מרקמות חיבור, שרירים, עצבים וכלי דם, והיא חייבת להיות גם חזקה וגם גמישה כדי לשאת את איברי האגן ולמנוע מהם לצנוח מצד אחד, ומצד שני לאפשר לעובר להיוולד ולהפרשות גופנו לצאת מהגוף מאידך (תוך שליטה בסוגרים).
לגבי תרגילים, רצוי להתייעץ עם מדריכי ספורט/מדריכים בשיטת פאולה וכדו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק רצפת אגן ושיפור שליטה בסוגרים
עדי15/02/2008פילאטיס ופילאטיס מכשירים יכולים להתאים לרוב אם לא לכל הנשים לאחר לידה, עם אישור רפואי. 6 שבועות לאחר לידה רגילה ו - 12 שבועות לאחר ניתוח קיסרי. עד אז ניתן להתחיל בתירגול ביתי (ואפילו כבר בבי"ח) ע"י סגירת הסוגרים ומשיכת הטבור פנימה עם הנשיפה, להחזיק מס' שניות, תוך כדי שאיפה ונשיפה, להגדיל את משך ההחזקה עם הזמן.10-20 חזרות מס' פעמים ביום יחזקו את שרירי רצפת האגן, וישפרו את השליטה במתן שתן ועשויים לסייע למניעת הופעת טחורים או לשפר את המצב במידה וכבר הופיעו. ניתן לביצוע בכל התנוחות (שכיבה, ישיבה ועמידה).
למידע נוסף ניתן ליצור קשר במייל או להכנס לאתר www.infinitycenter.co.il
בהצלחה!
עדי לשם-לוין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריתאביבית03/02/2008
שלום, אחותי ילדה לפני יומיים ואנו רוצים להזמין רב לעשות ברית בבית במסגרת מצומצמת, האם ידוע לכן על מסגרת של מוהלים שמחיריהם סבירים? האם עלות של 1500 היחא סבירה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוהלים
אסנת גלבוע03/02/2008מזל טוב. 1500 זה סביר, רק שלא הייתי הולכת לפי מחיר אלא לפי המלצות. את יכולה לקבל רשימה בטיפת חלב הקרובה אלייך, כדי שתקבלי מוהל מורשה ומוכר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאון אחרי לידהתמר31/01/2008
אני 4 חודשים אחרי לידה עדיין בבית עם הקטנצ'יק. לפני הלידה הייתי מאוד פעילה עם סדר יום עמוס ונהנתי מזה. עכשיו אני בבית עם הילד (מבחירתי) וכרגע ללא הגבלת זמן. (לפני הלידה עזבתי עבודה ואני לא מחפשת בינתיים עבודה אחרת). זה חשוב לי מאוד וטוב לנו ביחד אבל סיגלתי לעצמי סדר יום גרוע- אני נמרחת עם הקטנצ'יק עד 10.30 כל יום במיטה וחוזרת לישון איתו בין 2 ל4. בשאר היום אני די מתבטלת איתו בבית. למרות שאני מבינה שזה לא נכון כזה סדר יום אני לא מצליחה לקום יותר מוקדם או לשנות זאת וגם לא בא לי לחזור לעבודה. אציין שכשאני עם הקטן אני מתפקדת ב100% ושמחה ושרה אבל בלעדיו אני מדופרסת ובלי מצב רוח. יש כזה דבר דיכאון אחרי לידה באיחור של 4 חודשים? את חושבת שסדר יום כזה נורמלי או שעליי למצוא דרך לשנות זאת? סליחה על אורך השאלה ותודה רבה.
תמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בטוח
אסנת גלבוע31/01/2008אני לא רופאה ויכול להיות שיש דבר כזה, אבל מצד שני אני יכולה להבין איך סדר יום כזה למי שלא רגילה לזה ירגיש רע. נסי לצאת לטיולים ארוכים עם העגלה, מרגיעים, לפגוש חברות ומשפחה ולהקיף את עצמך בדברים שבא לך לעשות בכיף. גם עייפות והשלמת שינה זה בסדר גמור בעיקר אחרי התעוררויות בלילה. בדרך כלל מה שקורה במצבים האלה אחרי לידה הם שהאמא נמצאת לבד וכל היום היא סביב החיתולים והבקבוקים, בגלל זה חשוב לפגוש חברות או להכיר חברות חדשות בגינה או בטיפת חלב וכולי. תרגישי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת31/01/2008
בדרך כלל, אישה אחרי הריון חוזרת למשקלה הקודם, מעלה משקל או מורידה? שאלתי היא מה קורה בדרך כלל הממוצע.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל אחרי לידה
אסנת גלבוע31/01/2008קשה לענות על זה, זה מאד אינדוידואלי.
בדיוק שיש כאלו שיאמרו שהנקה גורמת להן לרעב מוגבר ואחרות יאמרו ההיפך.
מצטערת שלא עזרתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לכושר אחרי ניתוח קיסריהדר29/01/2008
שלום
אני בת 25 כחודשיים לאחר ניתוח קיסרי , אני רוצה לחזור לכושר
בעבר לפני הלידה הייתי מתאמנת בספיננג כ 4 פעמים בשבוע
והייתי רוצה לדעת מה מותר לי ברגע זה ומה אסור?? ואם אסור אז עד מתי ...
עברתי בדיקת רופא הכל תקין
האם מותר לי ספורט עם מאמץ גדול כמו ספיננג , פילאטיס ???
אשמח לתשובה מפורטת
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות אחרי לידה
אסנת גלבוע29/01/2008אם הרופא אמר שאפשר לחזור להתעמל, אז אפשר.
השאלה איך את מרגישה בכללי, כי את יודעת הכי טוב למה את מוכנה כרגע.
אני הייתי מתחילה בהדרגה ורואה איך אני מגיבה לזה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה ראשונהיונה28/01/2008
שלום, נולדה לי בת לפני חודש, הבעיה היא שאני ובעלי מאד חוששים לה כי היא מאד קטנה וכשצריך להחליף לה חיתול מקקי, אני אף פעם לא יודעת אם הצלחתי לנקות את כל הקקי כי הוא ממש נכנס לה לכל המקומות. השאלה אם עדיף לשטוף אותה בכל פעם או רק לנגב עם מגבונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת חיתול
אסנת גלבוע28/01/2008שלום יונה,
תעשי מה שנוח לך. בעיקרון אין שום רע בניקוי במגבונים, אבל אם את יכולה לשטוף- מה טוב.
מזל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמונים שאיבה ומה שבניהםהרמוניה26/01/2008
שלום,
רציתי לשאול האם שאיבת חלב עלולה להוביל לתחושות לא נעימות, תסכול ואף חוסר איזון הורמונלי?
אני שואבת לבני בן החודשיים פעמיים ביום מזה חודשיים, כי הוא לא יונק ולי אין מספיק חלב, למרות יועצת ההנקה וכדורי החילבה וכו'. מדובר בעבודה קשה לטובת 50 CC ביום בקושי. אני מתכננת להמשיך עד גיל 10 שבועות כי אמרו לי שזה חשוב.
אני מרגישה עדיין לא כל כך מאוזנת נפשית, האם יש בדיקה הורמונלית שאפשר לבקש מרופא הנשים על מנת לבדוק את העניין?
תודה מראש ושבוע טוב
הרמוניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבות
אסנת גלבוע27/01/2008אני יכולה להבין מאד למה המצב שא מתארת יכול להביא לתסכול, כל הכבוד על ההתמדה וכח הרצון. האמת? אם את מתוסכלת מזה מאד אולי שווה לשקול לסיים את זה, 5 בועות זה יפה מאד. אם עדין חשוב לך בכל זאת להמשיך- הייתי מציעה להרים טלפון לרופא או לטיפת חלב ולברר את העניין. בכל מקרה- שיהיה בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבות
הרמוניה27/01/2008תודה על המילים הטובות, אתייעץ עם רופא.
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף
אסנת גלבוע28/01/2008שבוע מקסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק חדשנעמי23/01/2008
שלום, נולד לי בן לפני חודש, מאז בני הגדול יותר (שנה ושמונה) מראה סימני אלימות. בכל פעם שאני מניקה אותו הוא מפריע ומושך לי בשיער, הוא לא עדין כלפי אחיו הקטן עד שאני משתדלת להרחיק ביניהם. אני לא יודעת מה לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאד טבעי
אסנת גלבוע23/01/2008קנאה בין אחים זה טבעי וזה בסדר, למרות שזה מתיש וקשה לנו כהורים.
נסי להיות סבלנית כלפי זה במידת האפשר. בהנקה דווקה יש לך יד חופשית אחת איתה את יכולה ללטף ולחבק את ה"גדול". נסי להיות איתו לבד מדי פעם.
שיהיה מזל טוב ואני מאחלת לך ערימות של סבלנות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין סקסשירן21/01/2008
שלום רב,
אני כ-3 חודשים אחרי לידת קיסרי לא מתוכננת.
בן הזוג שלי הפסיק לקיים איתי יחסי מין כבר במהלך ההריון ומאז עדיין לא חזרנו לזה.
הוא בן זוג מדהים, עוזר המון, אוהב, גם עובד קשה ואני יכולה להבין שהוא עייף וזה פחות מעניין אותו אבל אני מודאגת.
אולי יש עצה בשבילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקס אחרי לידה
חלי מוחני21/01/2008שיר יקרה,
את כותבת שגם בזמן ההריון הפסקתם לקיים יחסי מין.
נסי לדבר עם בעלך ולבדוק למה? הסבירי לו שאת מודאגת ושזה חסר לך.
שתפי אותו ברגשותייך ונסי להבין את הצד שלו.
שיהיה בהצלחה.
ואל תשכחי לעדכן אותנו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)