מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תה שומר ועוד...שני22/09/2008
1. מותר לתת תה שומר לתינוק בן חודש וחצי כשכואבת לו הבטן? 2. האם זה בסדר אם לפעמים נרדם על שמיכה שפרושה על השטיח ולא בלול שלו? הוא לא אוהב לול. 3. איזה חיסון עושים בגיל חודשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים ועוד
הילה שקד23/09/2008הי שני,
האם את מניקה? אם כן אני ממליצה לך לשתות חליטות שומר - זה גם מגביר יצור חלב וגם יכול לעזור עם גזים אצל התינוק.
מבחינת לישון על שמיכה על השטיח - שיהיה לו בכיף ואיפה שנוח לו אז בשמחה:)
החיסון השני הוא חיסון "המחומשת" המכיל בתוכו חיסון לחמש מחלות – שעלת, דיפטריה, טטנוס, דלקת קרום המוח ופוליו. החיסון ניתן בשלושה שלבים. השלב הראשון בגיל חודשיים, השני בגיל ארבעה חודשיים והשלישי בגיל חצי שנה.
לילה טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה היתה תה שומר לתינוק. לא לי.
שני23/09/2008תה של חב' היפ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תןספת לשאלהיוליה22/09/2008
אני מאשדוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדריכות הנקה
הילה שקד23/09/2008מודאגת יקרה,
באתר לינוק יש רשימה של מדריכות ויועצות הנקה מאזורך.
בהצלחה
ולילה טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי לפנות?יוליה22/09/2008
שלום! יש לי בעיה בלהניק מהשדים לכן אני שואבת, רק אתמול הופיע חלב.... (אני ילדתי ביום חמישי) החלב בא עוד בכמויות קטנות אך משד אחד הוא יוצא טוב ואני מרגישה שחרור בשד זה, אך מהשד השני בקושי יוצא והוא מתנפח ומתנפח וכאילו הולך להתפוצץ(אני גם חשה כאבים נוראים העקבות זאת) אני מנסה כל פעם לשאוב כמה שאפשר אך הדבר לא עוזר והוא מתנפח ומתנפח... השאלה שלי לאיזה רופא לפנות אם בעיה כזו? רופא נשים? רופא משפחה? או בטיפת חלב.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
הילה שקד22/09/2008אני ממליצה לשים כרית חמה על השד ולשאוב מהשד הגדוש עד הרגשת הקלה ....גם נבמקלחת ...אפשר לשים קומפרס וודקה ....כמו כן יש עוד פתרונות שיוכלו לעזור לך
אך אני ממליצה לדבר עם מדריכת הנקה /יועצת הנקה שיוכלו לעקוב ולעזור לכם
מאיפה את בארץ? אני יכולה להמליץ לך על מדריכות מעולות
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית -מתי?יוליה22/09/2008
שלום ! אני ילדתי ביום חמישי לידה רגילה אך אם קרעים.... ברצוני לדעת מתי אפשר לחזור לפעילות גופנית בעיקר לשכבות בטן אינטנסיביות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן לאחר לידה
הילה שקד22/09/2008שלום למודאגת,
אז קודם כל המון מזל טוב ......ועכשיו חישבי על מנוחה תזונה טובה והקטנ/נה שיש לך
הגוף יחזור לעצמו - אל דאגה
אני מבינה את ההרגשה שפתאום אין תינוק בתוך הרחם והבטן נראית מתדלדלת ....אבל תאמיני לי שלא יקח הרבה זמן ותחזרי למשקלך והרחם יתכווץ ויחזור לעצמו.
ספורט רצוי ותמיד טוב אך רק לאחר שיעברו 6-8 שבועות בינתיים את יכולה לתרגל את רצפת האגן .
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועיים אחרי לידה,מה עושים עם החמה?שי שי21/09/2008
היי, ילדתי לפני שבועיים, חמתי כל הזמן מבקרת אותי על כל פיפס שאני עושה. התקופה הזו מאוד קשה לי, באופן כללי ובפרט בתקופה הזו מאוד קשה לי לשמוע שאני לא בסדר! בכל מקרה אני משתדלת לרצות את כל העולם, במקום לדאוג לעצמי. אני בסך הכל שבועיים אחרי לידה ויש כל כך הרבה סיפורים עם גיסתי וחמתי , אני יחסוך ממכם. השורה התחתונה - אני לא מעונינת במריבות למען בעלי בלבד. כשהתחתנו ואמא שלו התחילה לעשות לו שיחות עלי מאחורי הגב. פניתי אליה וביקשתי שכמו שאני לא מתלוננת בפניו כך אני מבקשת גם ממנה והיות ששתינו בוגרות ביקשתי ממנה לא לערב אותו ואם יש לה איזשהי בעיה שתפתור אותה איתי. היא קיבלה זאת אך כנראה שכחה... ועכשיו שוב היא עושה לו שיחות. נשבר לי במיוחד עכשיו שאני כל כך רגישה, אני לא מפסיקה לחשוב על כל מה שהיא אומרת עלי ואני משתגעת...... כשאני רואה את הכעס שו כלפי כשהוא חוזר ממנה אני נשברת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החמות...
חלי מוחני22/09/2008שי מתוקה,
אכן, זוהי תקופה קשה שעוברת עלייך ועל הבית כולו.
כולכם עוברים שינויי והופכים למשפחה, אתם צריכים זמן להסתגל.
קחי את בעלך והסבירי לו מה זה עושה לך ואיך את מרגישה.
תסבירי לו שקשה לכם להפוך למשפחה המיוחדת שלכם אם אין לכם שקט מהסביבה.
נסי גם להסביר לחמותך איך את מרגישה.
תדאגי לך לתינוק שלך ולבעלך - אתם הכי חשובים כרגע. את כל השאר נסי לנטרל, עד שה"בית" יקבל את השינויים - וזה לוקח זמן.
תהיי חזקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילהשני19/09/2008
האם תינוק בן חודש וחצי מתעורר פחות בלילה (כדי לינוק)? פחות מכפי שהיה בהתחלה... האם זה תקין? האם ליזום ולהעיר אותו או שלא צריך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילה טוב
חלי מוחני22/09/2008בורכת! יש לך חלב שמספיק לתינוק שלך, הוא מתחיל לפתוח מרווחים בלילה וזה נהדר.
תהני בשינה טובה ולא אין צורך להעיר אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלקסללי15/09/2008
שלום , בתי בת חודש ומהרגע שהיא נולדת הלבשתי אותה בחולצות שמכסות גם את כפות הידיים , לפני מספר ימים גזזתי לה את הציפורנים כדי שאוכל להלביש אותה בחולצות קצרות / ללא כיסוי הידיים מבלי שהיא תשרוט את עצמה , הבעיה היא שללא הכיסוי היא פורסת את הידיים לצדדים וצורחת ובוכה ללא הפסקה (לפי מאמרים שקראתי זה נקרא רפלקס הצנחן) היא לא מוכנה לאכול ובטח ובטח שלא מצליחה להירדם כך , ברגע שאני מכסה שוב את הידיים היא נרגעת לחלוטין. מה עליי לעשות? האם בגלל שהידיים היו סגורות תקופה ארוכה היא מגיבה כך? זה מתסכל אותי אוד ואני לא יודעת איך לעזור לה . אני עושה לה עיסוי בידיים בעזרת קרם ושרה לה שירים כדי להרגיע אותה ולתת לה תחושת ביטחון אך זה לא עוזר ברגע שאני עוזבת את הידיים שלה היא חוזרת לבכות ולצרוח ללא הפסקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקס
הילה שקד15/09/2008הי ללי,
ממה שנראה לקטנה שלך תחושת המרחב קצת מלחיצה וחוסר השליטה על גופה (הידיים נפרשות לצדדים ללא שליטה)
אם כיסוי הידיים עושה לה טוב , אני הייתי ממשיכה , יש גם ילדים שעטיפתם בחיתול עם הידיים והרגליים מאד מרגיעה אותם וזה מרגיש להם כמו ברחם ,אפשרי גם לשים אותה במנשא עליך קרוב קרוב מה שירגיע אותה מאד
עיסוי זה מצויין כדי ללמד אותה את גבולות הגוף שלה וכמובן להרגעה ...וכמה שיותר ,יותר טוב
על רפלקס הצנחן לא שמעתי ? אולי את מתכוונת לרפלקס מורו ...
כמובן שאם הקטנטנה ממשיכה לבכות ללא הפסקה , אני ממליצה בחום לקחת אותה לרופא שיבדוק שהכל בסדר...
וכמובן שיהיה מזל טוב :)
יום נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוגע'לה
ללי15/09/2008תודה רבה על התשובה המהירה:-) האם את ממליצה על שמיכת רוגע'לה? ולכמה זמן כדאי להשתמש בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמיכת רוגע'לה
הילה שקד16/09/2008הי ללי,
שמיכת רוגעלה נראית לי מצויינת ....בנוגע לכמה זמן הוראות היצרן - 14 שבועות
לילה טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחזור?ורד14/09/2008
אני בבית כבר חודשיים וחצי, אחרי לידה של תינוקות מקסימה, ואני לא יודעת אם לחזור. אני כל כך נהנית, בבית, אבל הכסף זה כמובן דבר בעייתי. אני גם לא סגורה על חזרה למקוןם העבודה שלי. משיהי כאן יכולה לתרום מניסיונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחזור או לא לחזור - זאת השאלה
הילה שקד15/09/2008הי ורד,
קודם כל מזל טוב !
וברוכה הבאה לעולם הדילמות:)
במפגשי עם נשים רבות לאחר לידה , אני חייבת לציין שרובן חשות כמוך
פתאום לעזוב את הקטנטן/ה ולחזור לעבודה "הרגילה"
הרבה נשים חשות שהן רוצות לעשות שינוי מקצועי ...הרבה נשים עוזבות את עבודתן ...אך כמובן שיש נשים שמחכות בציפיה לחזור לשגרה.
מה עם לקחת חופשה ללא תשלום לעוד חודשיים נוספים? ואז לחשוב ולהחליט
תעדכני אותנו מה עשית ושיהיה לכן אחלה של יום
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשחרר לו?ע.10/09/2008
יש לי שאלה לכל הפורום - יש לנו בת ראשונה, בת חודש וחצי. נאי מאושרת וגם בעלי, אבל נדמה לי שהוא כל הזמן מנסה לברוח- לחברים, מאחר לחזור מהעבודה, כאילו לא ממש מנסה להיות בבית. אני עסוקה כל היום בילדה, ואני לא יכולה לתת לו את תשומת הלב , זה ברור. אני יודעת שהרבה נשים נתקלות בזה, מה דעתכן? לחשרר לו את החבל או שזה רק ירחיק אותו ממני וממנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה להורות
הילה שקד10/09/2008ע. יקרה
ישנם גברים שאחרי הלידה חווים סוג של דכדוך , השינוי הוא עצמו ולעיתים יש קושי להתמודד.
פתאום הגברים מרגישים את עול הפרנסה -"עכשיו צריך לפרנס את הילדה שלנו,
כל העצמאות שהורגלנו אליה נעלמת ואני מאמינה שדרך ההתמודדות של בעלך זה לברוח.
אני ממליצה מאד לדבר איתו , כי מה שחשוב זה לתקשר ולספר אחד לשני על הקושי, השמחה
תני לו זמן איכות עם הקטנה- למשל המקלחת או עיסוי , תקרבי אותו לילדה בכל מיני דרכים
שניכם באים כרגע מעולמות שונים וברגע שמדברים על זה ועל הצרכים של כל אחד ומבינים את זה דברים משתנים
ממליצה בחום לקרוא את הספר הכנה להורות של דיאנה אידלמן.
לילה טוב
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבודהshiiri07/09/2008
שלום אני אמא טריה מזה כחודש לתינוקת מתוקה.אני לא מתגוררת בישראל ולכן ללידה הגיעו אליי חמתי ואמי . אמי נשארת אצלי בכדי לעזור לי למשך החודשיים הקרובים , בעלי הרבה בטיסות וכשהוא בבית יש לי תחושה שהוא רוצה לעשות הכול עם הילדה , להאכיל אותה, לקלח ועוד. קצת קשה לי המצב מכיון שיש לי פחד שהנסיכה שלי לא מקבלת מספיק מאמא שלה ..כלומר שהיא הרבה עם הסבתא שלה ועם האבא שלה וגם איתי . לדוגמא כאשר הקטנה עם אבא שלה ומתחילה לבכות ולצרוח אני מיד מרגישה שאני צריכה לקחת אותה ממנו ולחבק אותה ..ואז מתחיל ויכוח ביננו ..מהלעשות ? אציין כי אינני מניקה (הנקתי אבל הפסקתי כי לא היה לי הדרכה ולא חלב )ולכן הפחד שלי נובע מכך שכולנו מאכילים אותה ומחזיקים אותה והיא פחות מקבלת חום של אמא. האם זה נכון או שאני סתם מפתחת רכושניות כלפי הנסיכה ואם כן איך להרפות ? תודה וסליחה על האורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מזכירה לי את עצמי..
שני08/09/2008אני גם מתנהגת ככה וכשבן זוגי מחזיק את התינוק אני לא סומכת עליו וכל הזמן בהיכון כדי לקחת אותו ממנו כאילו אני לא סומכת עליו. ואת יודעת מה? זה לא בסדר כי גם הוא הורה שלו והוא לא פחות טוב ממני. זה נובע מחרדתיות יתר וממגננת יתר. אני מודה. זה משהו שאני צריכה לשנות בעצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה
הילה שקד10/09/2008הי שירי,
קודם כל המון מזל טוב !
התקופה שאחרי לידה מרובה בהורמונים ....וקצת קשה לנו לחלקנו שמשהו אחר מתייחס לקטנטנ/ה שלנו
אני חושבת שאת צריכה להבין שזאת תקופה שבה גם אמא שלך וגם חמותך רוצות לעזור לך כמה שיותר והן מבורכות על כך , כי כשהן עם הילדה את יכולה להתקלח ולנוח ואכול כמו בן אדם ווללכת לעשות פיפי בלי לחץ.
אין לך מה לפחד שהנסיכה שלך לא מקבלת מספיק ממך ....היא מקבלת הרבה חום ואהבה ממך וגם מהאנשים הקרובים וכמובן מאביה שאני מבינה את הצורך להשלים את החסר ..תני לו את המקום שלו , תסמכי עליו אפילו אם זה דורש ממך להבליג ..הרווח יהיה כולו שלך ושל הקטנה.
אני ממליצה להרפות ותזכרי שבסופו של דבר אין כמו אמא :) ואפילו אם את לא מניקה זה לא אומר כלום על החום והאהבה ממך .
חבקו אותה כמה שיותר והרווח יהיה שלה.
יום נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על הבטןשני06/09/2008
נאמר לי שהתינוק צריך מידי פעם לשכב על הבטן. ניסיתי והוא לא יציב ומתחיל לבכות. איך בעצם לשים אותו על הבטן (איפה הידיים צריכות להיות), לכמה זמן ומה לעשות אם הוא בוכה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבה על הבטן
הילה שקד08/09/2008הי שני,
השכיבה על הבטן חשובה , מחזקת ותורמת רבות להתפתחות התינוק ...מבחינת תנוחה לשים את התינוק על הבטן ולקרב את ידיו אחת לשנייה שיהיו בקו הכתפיים, לטפוח עליהם, לעשות עיסוי על השכמות עוזר מאד הידיים צריכות לפנות פנימה ואם הוא בוכה סובבי אותו אך תנסי לפני שמגיע הבכי לעודד אותו , לגרות אותו עם כל מיני רעשנים ותמונות והכי חשוב שכל פעם תנסו קצת ....
אני יכולה להגיד לך שמניסיון שלי אני שמתי לבת שלי מגבת מגולגלת מתחת לחזה וזה מקל על ההרמה של הראש
ממליצה מאד על יוגה לתינוקות , יש תרגילים שעוזרים מאד .
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשת לידה בתקופת החגיםללי04/09/2008
היי , ילדתי לפני 3 שבועות , אני יודעת שתקופת חופשת הלידה היא 14 שבועות= 98 יום קלנדריים האם ערבי חג וימי שבתון נכללים בתקופה הזו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשת לידה
חלי מוחני09/09/2008לדעתי זה כולל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהאושרית03/09/2008
שלושה שבועות לאחר הלידה נפסק לי הדימום למהלך שבועיים, ביום שקיימתייחסי מין חזר לי הדימום, ועם הזמן התחזק. אני מעט מודאגת. האם זה תקין? האם זה מחזור או דימום לאחר לידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה
הילה שקד08/09/2008הי אושרית,
האם את מניקה? ומה הכוונה בהתחזק? איך את מרגישה?
בדרך כלל נשים שלא מניקות מקבלות וסת לאחר 6-8 שבועות
אני ממליצה להבדק אצל הגניקולוג .
בהצלחה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לילות כימים...שני03/09/2008
התינוק שלי בן שבועיים ומתעורר בלילות. אני מניקה והכל לוקח הרבה זמן - יונק משני הצדדים, עד שעושה גרעפס, מגהק ושוב יונק - עובר הזמן ומגיע כבר בוקר. שמתי לב שהוא לא אוהב להיות בעריסה שלו אלא להירדם עליי או על הבטן שלי. מה עושים? בבוקר אני קמה כמו זומבי מתה מעייפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את השאלה...
שני05/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילות ללא שינה
הילה שקד08/09/2008הי שני,
קודם כל מזל טוב ....הוא כל כך קטנטן ולומד את העולם הזה ולא מרגיש בטוח כמו על השד שלך ועלייך....תחשבי מאיפה הוא הגיע ממקום כל כך חמים , מוגן , בלי כוח משיכה, בלי תחושת רעב ומגע מלטף של מי השפיר ...
בנוגע לשינה , זה כל כך קשה (אני עדיין לא ישנה והבת שלי בת 9 חודשים) ממליצה בחום להשלים שעות שינה בכל זמן פנוי ולזכור שזו תקופה...
בהצלחה ולילה רגוע
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה תשובה בדחיפותענת01/09/2008
אני אישה אחרי לידה, ויש לי תינוק בן 3 חודשים. רציתי לדעת אם כשאר אני מתפטרת מרצוני זמן רב,עדיין מגיע לי את כל הזכויות מבטוח לאומי. ואם אני רשאית לקבל חצי שנה הבטלה כמו כל אחד אחר שמעסיקו מפטר אותו. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי
הילה שקד01/09/2008הי ענת,
קודם כל המון מזל טוב!
אני מצרפת קישור של ביטוח לאומי ואני מאמינה שהכל רשום שם
בכל מקרה , אני ממליצה להתקשר אל ביטוח לאומי ולשאול אותם , הם יתנו לך את התשובה הכי עדכנית
ערב נפלא
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)