מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גורם להפלה?שרון04/06/2010
שלום רב,
מצ"ב תוצאות בדיקות זרע לאחר 3 ימי מניעה,
אני ואשתי בני 34, אשתי נכנסה להיריון לפני כ 8 חודשים והפילה לאחר 5 שבועות,
תוצאת המורפולוגיה של זרעונים עומדת על 3% שזה נמוך,
כמו כן זה כבר שנה שרואים בבדיקת השתן שלי רמת ליקוציטים 100 (במקום 10 במצב תקין )
האם ייתכן תהפלה בשל המורפולוגיה הלא תקינה?
האם יש השפעה כלשהי עקב הליקוצינית בשתן?
אנחנו מנסים להיכנס להיריון כבר חצי שנה,
האם כדאי להמשיך בתהליך הטבעי שהרי אם זה הגורם להפלה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` בנימין ברטוב06/06/2010הסיבות להפלה מצד גורם הגבר לדעתי יכולות לנבוע או ממורפולוגיה לא תקינה או מזיהום חיידקים מסויימים בזירמה. לכן כדאי קודם לבדוק את הנושא הזיהומי ע"י תרבית זירמה במעבדה שהוכשרה לצורך זה וע"י בקטריולוג מומחה לזיהומים הקשורים לפריון כמו שאצלנו. במידה והתרבית שלילית, כדאי לבצע הזרעה תוך רחמית לאחר השבחת הזרע על מפלי צפיפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרעאיציק03/06/2010
שלום רב,
אני גבר בן 30, אשתי בת 32 ואנחנו מנסים להכנס להריון כ-9 חודשים ללא הצלחה.
אלו תוצאות בדיקת הזרע שקיבלתי ממכון שיפרה:
התנזרות: 3 ימים (דוגמא נלקחה תוך שעה למעבדה)
צמיגות:1
PH: 8
נפח: 1 מ"ל
ריכוז: 13.5 מיליון
תנועה: 19%
סוג תנועה A: 15%
סוג תנועה B: 4%
לויקוציטים: 0
אגלוטינציה: שלילית
TMC: 2.5 מיליון
בדיקת מבנה מורפולוגיה ע"פ קרוגר:
תאים תקינים: 1%
פתולוגית ראש: 88%
פתולוגית זנב: 11%
אני מבין שסיכוינו להרות בצורה טבעית ללא טיפול הם נמוכים.
שאלותיי:
1. מה אמינות הבדיקה? האם מומלץ לעשות בדיקה חוזרת לפני תחילת טיפולים כלשהם?
2. מה הטיפול המומלץ?
3. האם ניתן לטפל בבעייה בדרך שאינה הפרייה \ הזרעה? האם השבחת זרע או תוספי תזונה יכולים לפתור את הבעייה?
תודה,
איציק המודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` בנימין ברטוב06/06/20101. בבדיקה שציינת התגלה נפח זירמה נמוך. אם אתה חושד שהבדיקה לא היתה מייצגת קיום יחסים רגיל אזי כדאי לחזור עליה תוך כדי שימוש בקונדום מיוחד לבדיקות זרע שייתן את הנפח כולו.
2. לאחר שתחזור על הבדיקה תכתוב לנו שוב את התוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעשלי03/06/2010
שלום רב בת 29 ובעלי בן 30,
עברנו הפסקת הריון מאוחרת עקב טרנסלוקציה דה נובו(הריון ראשון).
לאחריו היה הריון כימי.
בבדיקת זרע קיבלנו שכל הערכים בתחון, כלומר ריכוז 60 מיליון בפירה כוללת 168מיליון, תנועתיות 70 אחוז,
ורק המורפולגיה יצאה 2%
borderline -5%
head defects - 93%
midpiece - 12%
tail defects - 10%
.
אני מבינה שהמורפוליגה נמוכה שכל השאר בתחום.
מה ההמלצה במצב כזה?אני עם איקקלומין לחיזוק הביוץ.
האם זה שאומר שרק 2 אחוז בעלי צורה תקינה הכוונה גם גנטית?היות ומה שקרה לנו אני לא רוצה חס וחלילה להשיג הריון שוב לא טוב..וזו שאלתי האם זה קשור למורפולגיה כלומר שאומ רים שרק 2 אחוז תקינים האם הכוונה תקינים גם גנטית?טובים ואיכותיים?
מה עליי לעשות?
תודה
פרופ` בנימין ברטוב06/06/2010לדעתי המורפולוגיה לא בהכרח קשורה לפגמים גנטיים ולכן אם חוששים מליקויים גנטיים שיבואו לידי ביטוי בעובר אזי צריך לעשות הפריה חוץ גופית ולברר באמצעות PDG (בדיקה גנטית לעוברים) מי מהם תקין ואת התקינים להחזיר לרחם להמשך הריון.
כדאי לקחת ייעוץ גנטי ספציפי למקרה שלכם לפני שממשיכים הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע דחוףמורן03/06/2010
שלום רב,
קיבלנו תוצאות של בדיקת זרע לאחר 3 ימי התנזרות.
התוצאות:
נפח זירמה: 2 ml
ריכוז תאי זרע במליונים: 8
סך הכל תאי זרע במליונים: 16
תנועתיות %: 30
דרגה: II-III
חיוניות%:75
חומציות : 8.1
צמיגות: N
בדיקה מורפולוגית על פי שיטת קרוגר
תאים תקינים: 3
תאים לא תקינים: 0
tapering :0
long acros reg:0
short acros:1
neck pathology:8
tail pathology:9
other:90
pong post acros: 1
האם ניתן להיכנס להריון בצורה טבעית, אם כן, מה הסיכויים? ..כיצד לפעול מעכשיו?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד מידע
מורן03/06/2010בעלי בן 30 ואני 27
מנסים שנה להיכנס להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` בנימין ברטוב06/06/2010אפשר להיכנס להריון ספונטאני גם באיכות זרע זו אך בסיכוי נמוך. ניתן לשפר אחוז ההצלחה ע"י השבחות זרע על מפל צפיפות והזרעה תוך רחמית המתבצעת במשרדו של הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי עושה את זה ?
מור06/06/2010תודה רבה,
לאיזה רופא אתה מתכוון? האם נדרשים כדולרים או זריקות?
האם רופא הנשים שלי יכול לעשות את זה או אני חייבת רופא פוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` בנימין ברטוב09/06/2010כדאי לשאול את רופא הנשים שלך האם הוא יכול לבצע את ההזרעות. ישנה הזרעה הכוללת טיפול הורמונאלי שבגינו לוקחים כדורים ו/או זריקות וישנה הזרעה ללא טיפול הורמונאלי. ההשבחה של הזרע לפני ההזרעה נעשת במעבדת זרע כשלנו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי עושה את זה ?
מור06/06/2010תודה רבה,
לאיזה רופא אתה מתכוון? האם נדרשים כדולרים או זריקות?
האם רופא הנשים שלי יכול לעשות את זה או אני חייבת רופא פוריות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עייפות משפיעה על איכות הזרע?poppy02/06/2010
בעלי רופא ואנחנו בטיפולי פוריות .
רציתי לדעת אם יש משמעות לנטילת זרע אחרי תורנויות כאשר אתה ער 30 שעות ומראש בעל איכות זרע נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ` בנימין ברטוב06/06/2010אין מספיק ידע לגבי חוסר שינה כגורם סיכון לאי פריון. האם לחוסר השינה מתלווה גם אכילה בלתי מאוזנת? אם כן יתכן שזה ישפיע. רצוי לעשות בדיקת זרע נוספת לאחר שתחזרו מחופשה שבה הוא ינוח ויאכל טוב, במיוחד חלבונים ואבץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת זרע ומשמעותןאסי02/06/2010
שלום רב,
לאחרונה בעת קיום יחסי מין או אוננות שפיכתי נעשתה דלילה וכמעט שלא נפלט לי כלום גם אם האקט עצמו ארוך (עד לפני כחודש ככל שמשכתי את האקט יותר כך כמות הזרע שיצאה הייתה גדולה יותר ובצורת שפריצים שנפלטו למרחק גדול בניגוד להיום בו פרט לכך שכמות הזרע דלילה מאוד,הפליטה איננה בצורת שפריץ אלא בצורת טפטופים).
אני גבר צעיר בן 26,לא מעשן ומתאמן באופן קבוע.
בהמלצתכם עברתי בדיקת זרע ולהלן התוצאות:
1)coagulum present - no
complete liquification - 30 minutes(2
3)odor - normal
4)color - normal
5)viscosity - normal
6)volume - 3.0 ml
7)ph - 8.4
8)motile spermatozoa - 1hr 65%
4hr - 55%
9) (forward progression - 1hr 2 3 (4
10)viable spermatozoa - 1hr 85%
11)sperm agglutination - no
12)sperm concentration - 45 million/ml
13)total sperm count - 135 million
14) round cells - מופיעה צורת ריבוע לבן ריק
15)morphology :
normal forms - 3%
abnormal forms - 97%
tapered heads - X (absent head
microcephalus - double
macrocephalus - tail abnormality
amorphous - X (immature forms
round head - leucocytes
16)fructose - mcgr/ml>1200 mcgr/ml
אני מעט לחוץ ולכן אשמח לקבל את אבחנתכם והמלצותיכם:האם יש משהו חריג/לא תקין ומה משמעות התוצאות?
רוב תודות לכם!הפורום שלכם מסייע בצורה בלתי רגילה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה...אשמח למענה מהיר.ראוי לציין
אסי06/06/2010כי הייתי ב3 ימי התנזרות טרם הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייתכן שההודעה
אסי08/06/2010שלי נעלמה בסבך ההודעות..היא נשלחה ב2.6 - אשמח לקבל תשובה בבקשה,אני קצת לחוץ...
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` בנימין ברטוב09/06/2010כמות הזרע תקינה וכן התנועה והחיוניות. המורפולוגיה מעט נמוכה ויתכן שבעתיד כשתרצה ילדים תצטרך להעזר בהזרעה תוך רחמית. לגבי השפריצים שנעלמו, יתכן והדבר נגרם תוך כדי ההתבגרות. אם אתה מרגיש צריבה במתן הזירמה ,רצוי לעשות תרבית זירמה לברר האם ישנו זיהום חיידקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלות נוספות בהקשר זה:
אסי10/06/20101.מה המשמעות של הזרעה תוך רחמית וממה עשויה לנבוע מורפולוגיה נמוכה? ולגבי השפריצים,מה ז"א התבגרות?אני סה"כ בן 26...
2.בדיקת תרבית שעשיתי העלתה את התוצאות הבאות(אני מקווה שאני רושם זאת נכון):
מושבות בודדות של general culture results
coagulase negative staphylococcus streptococcus viridans group* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
אסי14/06/2010?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` בנימין ברטוב15/06/2010בהזרעה תוך רחמית מעשירים את אוכלוסית תאי הזרע התקינים ומכניסים אותם ישר לתוך הרחם ובכך חוסכים להם את המעבר במחסום הראשון שהוא ריר צואר הרחם.
מורפולוגיה נמוכה עשויה לנבוע ממספר גורמים. רובם לא ידועים ובין הידועים ניתן למנות דליות אשכים (וריקוצל) וזיהומים במערכת הרבייה הזיכרית.
על פי תוצאות התרבית שביצעת נראה שיש לך זיהום חיידקי בזירמה. כדאי שתלך לרופא המשפחה או לאורולוג לצורך יעוץ וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע - האם יש מצב להמנע מטיפולליאור01/06/2010
פרופסור יקר, להלן תוצאות הבדיקה של בעלי ש"קצת" מלחיצות:
volume - 2.
PH-9
viscosity - NORMAL
agglutination - no
concentration (mill/ml) - 0.2
motility 1 hour after ejaculation - 21%
grade of motility/prog (1 to 4) - 2.5
normal morphology -8%
35%- vitality 1 hour after ejaculation
בעלי בן 42 ואני בת 34,
האם עם נתונים כאלו יש מצב להמנע מטיפולים? האם הזרעה יכולה לעזור או שהתמונה שחורה מידיי?
המון המון תודה מראש!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת פרטים
ליאור01/06/2010בעלי בן 42 ואני בת 34 - לא שומרים כבר שנתיים אבל ממש מנסים כחצי שנה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ` בנימין ברטוב02/06/2010ליאור היקרה
מצב איכות הזרע בעייתי אבל לא נורא.
עקב ה-pH הגבוה וריכוז התאים הנמוך רצוי לבצע תרבית זירמה לפני שממשיכים בטיפולי הפריה מסייעת. אחרי שתהיה בידכם תשובת התרבית אני ממליץ להתייעץ שוב לגבי ההמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה על התשובה!!!!!!!
ליאור02/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מיפוי עצמות ופוריות.איגי31/05/2010
תודה על התשובה הקודמת. אני גבר בן 40, ובינתיים הופניתי לבדיקת מיפוי עצמות. אחרי בדיקת c.t המלצתם להמתין 3-4 חודשים. האם זה מספיק אחרי מיפוי עצמות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
CT ופוריות
ד''ר אליעזר גירש31/05/2010שלום איגי,
לדעתי 3 חודשים זה מספיק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעשרון31/05/2010
שלום רב
רציתי לדעת היכן ניתן לבצע בדיקת זרע (תל אביב) ללא הפניית רופא ובעלות נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש31/05/2010אפשר לפנות ל- Caremed שברמת השרון או למעבדה "ספרמה" של פרופ' ברטוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע לאחר הפשרהדן30/05/2010
שלום רב,
עקב טיפול תרופתי אני נאלץ לעבור הקפאת זרע.
מהם הערכים התקינים עבור זרע שהוקפא והופשר(אחוז תנועתיות ו- ריכוז בתנועה מתקדמת)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקפאת זרע
ד''ר אליעזר גירש31/05/2010שלום דן,
לא ניתן לצפות מראש איך יהיו הזרעונים לאחר הפשרתם. זה תלוי במספר גורמים, שכולם יחד משפיעים על השרדות בתהליך הקפאה/הפשרה (עמידות הזרעונים לתהליכים הללו). מומלץ להקפיא מספר מנות על מנת להבטיח שימור פריון עתידני.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איכות הזרעשלמה28/05/2010
שלום לפורום ולרופא המומחה!
אני בן 50,רווק, שעבר בדיקה יזומה מצידי של איכות הזרע ואלה התוצאות שהתקבלו:
תקופת התנזרות: 3 ימים
צבע: צהבהב
צמיגות: 1
נפח: 2
ריכוז: 43X10.000000
תנועה: 21%
לויקוציטים: 0X10000000
אגלוטינציה: חיובית+
תאים תקינים: 5%
פתולוגית ראש:32%
פתולוגית זנב: 63%
total motile count: 18x10.000000
Swim up test: 23x10.000000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש31/05/2010שלום שלמה,
ריכוז וכמות הזרעונים - תקינים. תנועתיות - נמוכה, צורות תקינות (5%) נמוך. גם אגלוטינציה מצב לא תקין. בכל זאת בבדיקת Swim up התקבלה כמות גבוהה של זרעונים בתנועה. על מנת לשפר איכות הזרע יש לעבור בירור אצל אורולוג. בנוסף, אני ממליץ על תוסף תזונה Vitamale המשפר איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת השבחת זרענעם28/05/2010
שלום,
בהוראת הרופא שלי ביום ראשון אני צריכה לעבור הזרעה ולשם כך עלי להגיע לאיכילוב לעשות השבחת זרע. מכיון שהרופא הודיע לי את זה רק היום ב 12:00 כבר לא היה לי עם מי לדבר באיכילוב כדי לתאם תור.
האם יש סיכוי שלא יקבלו אותי?! זה ממש מטריד אותי והייתי שמחה לשמוע ממישהו שיודע איך הדברים מתנהלים, האם אני יכולה להיות רגועה ולהניח שיקבלו אותי גם ללא תור.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הזרעה תוך רחמית
ד''ר אליעזר גירש31/05/2010שלום נעם,
אם לא יקבלו אותך באיכילוב, ניתן לעשות הכנת זרע להזרעה תוך רחמית (מוסג השבחה אינו נכון, לא מבצעים השבחה), ניתן לעשות זאת במעבדה אנדרולוגית דרך קופת חולים שלך או בצורה פרטית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת בדיקת זרעמור27/05/2010
שלום רב,
בעלי ואני מנסים להרות מזה כחצי שנה ללא הצלחה.
ביום שלישי הוא אמור למסור בדיקת זרע לספירה.
ראיתי באתר באינטרנט שצריך להימנע מיחסין מין 3 ימים אך לא יותר מ 7 ימים. הבעיה היא שאנחנו לא שכבנו קרוב לשבועיים כי אני סובלת מדלקת שתן וקיבלתי מחזור, האם זה יכול לפגוע בתוצאות הבדיקה?... האם כדאי לדחות את הבדיקה ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש31/05/2010שלום שרית,
מקווה שלא איחרתי. במקרה שלכם רצוי לקיים יחסי מין או לגרום לו לשפוח זרע כי עדיף לתת זרע לבדיקה עם פרק זמן של מספר שעות של המנעות משפיחה, מאשר לתת זרע לאחר התנזרות של שבועיים. לדעתי לא צריך לדחות את הבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זרערונית27/05/2010
שלום,בעלי ביצע בדיקת זרע וכשפניתי לרופא הנשים והוא אמר שהבדיקה תקינה למרות שלכאורה היא לא ניראת כך האם לדעתך הבדיקה היא אכן תקינה:
PH-8.1
concentration-85 milion
total count:127
motility:45-50%
viscosity:n
Morphology:
normal-1%
head defects:96%
midpiece-14%
premature cells-no
תודה מראש,
רונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תוצאות בדיקת זרע
ד''ר אליעזר גירש31/05/2010שלום רונית,
את צודקת בהחלט. יש בעית זרע - מורפולוגיה ירודה של זרעונים. נתונים אחרים של זרע תקינים, אך עם מורפולוגיה של 1% תקינים סבירות להכנס להריון בצורה הטבעית קלושה.
חשוב לגשת לאורולוג ולבצע בדיקות מקיפות. ממליץ גם להשתמש בתוסף תזונה Vitamale המשפר איכות הזרע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר תוצאות של בדיקות ספירת זרעאלי27/05/2010
אני בן 28 ובת זוגתי בת 23
אני סובל מווריקוצלה באשך שמאל בדרגה 2
לאחר כמעט שנה של נסיונות כושלים להרות ניגשתי לעשות בדיקת ספירת זרע.
התוצאות של הבדיקה:
נפח : 0.9 סמ"ק.
התנזלות : מלאה.
צמיגות: נמוכה.
ריכוז: 8 מיליון בסמ"ק (נורמה- 20 עד 250 מיליון בסמ"ק)
תנועה טובה: 25% (נורמה- מעל 50%)
תנועה חלשה: 0%
צורות פתולוגיות : 86% (נורמה- עד 86%)
פירוט הפתולוגיה: ראש גדול % 3
ראש קטן % 9
ראש גלילי % 5
ראש טיפתי % 0
ראש כפול % 3
ראש אמורפי % 49
פגמי זנב % 17
טיפות ציטופלסמיות % 0
אגרגציה: 0. תאים לא בשלים : 1 בשדה.
לויקוציטים : 4 בשדה. אריטרוציטים: 0 בשדה
ראשית רציתי לדעת מה זה אומר? עד כמה המצב רע?
האם אנחנו יכולים להרות בדרך טבעית ? או שיש לנו רק אופציה של הפריות?
האם יש טיפול תרופתי שימנע מאיתנו להגיע לטיפולי הפריות וכך נוכל להרות ללא " התערבות" בדרך טבעית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואם יש טיפול תרופתי מהו? תודה
אלי27/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
ד''ר אליעזר גירש31/05/2010שלום אלי,
בגילך מדדי זרע צריכים להיות תקינים, אך זה לא המצב. נפח נוזל הזרע נמוך, ריכוז הזרעונים נמוך מאוד, תנועתיות חלשה, אומנם מורפולוגיה תקינה. יתכן וזה נובע מואריקוצלה, אך צריך לעשות בדיקות נוספות על מנת לא לפספס משהוא בדרך. בדיקה הורמונלית חשובה (FSH, LH, Prolactin), שפיחה אחורית (Retrograde ejaculation), סכרת, זיהומים בדרכי הזרע (בדיקה בקטריולוגית לנוזל הזרע), בדיקה גנטית (חסר בכרומוזום Y). רק לאחר שתתקבל תמונה מלאה אפשר להתאים את הטיפול.
אם אתם מנסים להרות שנה ללא הצלחה יש מקום גם לפנות לרופא פריון.
קיים תוסף תזונתי, Vitamale, המשפר איכות הזרע, אותו כדאי לשלב עם טיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)