מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לענת בקשר ללירזות 6 קילוחסוי17/10/2010
אבל יש לי בטן קטנה ואני מאוד איטי ולפי מדד הBMI לילדים יש לי קצת משקל שלא צריך אותו ואני מאוד רוצה להגיע למשקל ה 40 38 כמו כל החברים שלי וגם רציתי לציין שאני יחסית גבוה לגילי ובקיצור אני מאוד רוצה להוריד אותם והאם התפריט שבקישור טוב?????
גובהי 1.56 משקלי 46* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת בקשר ללירזות 6 קילו - תגובה
ענת מטיאש21/10/2010שלום רב
בגיל הזה אין טעם לעשות דיאטה ..עדיף להתמקד בספורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לילד בן 10 וחציאמא של עידו16/10/2010
יש לי שני ילדים עידובן עשר וחצי וועמית בת 7 במהלך השנים האחרונות עשיתי כל מיני טעויות וכעת אני מודעת אליהן קניתי הביתה חטיפים ומוצרי בצק שונים
עידו שוקל 34 ק"ג וגובהו 1.25 הוא ניזון רק מבורקס מלוואח רוגלך ודומיהם
אוכל חטיפים קרמבו וכל אלו יותר מאשר את האוכל הבריא עידו מטופל בריטלין LA 30 מ"ג פעם ביום בבוקר לפני הלימודים מחצית מסוגי המזון הוא לא אוהב מה לעשות לאחרונה שמתי לב שצמחה לו כרס קטנה (מימית לא מוצקה) וכמה שאני מנסה זה לא עוזר מה לעשות האם טיפול של תזונאית כמוך או טיפול פסיכולוגי?
עמית דרך אגב שוקלת 19 ק"ג וגובה 1.10 כך שנראה לי שישנו הבדל סביר בינהם אולי בגלל המין ( בן ובת?)
תודה מראש
אמא של עידו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה לילד בן 10 וחצי - תגובה
ענת מטיאש17/10/2010שלום רב
התזונה של עידו לא טובה במיוחד אם מקבל ריטלין שמוריד את התאבון בבוקר וגורם להתנפלות של רעב בערב ולכן אני ממליצה לקחת את עידו לדיאטנית (אשמח לעזור) כדי שתסביר לו את חשיבות התזונה הנכונה לגילו .כמו כן לא לקנות מצדך את כל החטיפים והבצקים כמובן שזה לא מומלץ גם לילדה .בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 14 במשקל 92ג.מ15/10/2010
גובה166 לצורך דיאטה כמה קלוריות צריך ביום היא התחילה לעשות אירובי לשעה ביום וספינינג שלוש פעמים בשבוע
1-אנ י קונה לה ברנפלקס האם זה טוב לארוחת בוקר וערב?
2-בבקשה תציעו לי תפריט יומי כי התור לדיאטנית רחוק ?
מודה לכם מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 14 במשקל 92 - תגובה
ענת מטיאש17/10/2010לבת 14
ברנפלקס זה טוב אבל צריל לזכור שזה גם פחממות וכל 30 גרם זה כמו פרוסת לחם ולכן חשוב להקפיד על ארוחות מסודרות ו2 ארוחות ביניים .תפריט אישי לא אוכל לתת במקום דיאטנית כי אני צריכ ה להכיר את המטופלת באופן אישי .באופן כללי להוריד ממתקים עוגות חטיפים ולשתות לפני האוכל ללעוס לאט ולאכול 3 ארוחות מסודרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרזות 6 קילוחסוי14/10/2010
אני עוד מעט בן 12 אני 1.56 ושוקל 46 קילו אני יכול לקבל תפריט מגוון לכל יום בבקשה
וגם איזה תרגילים לעשות כמה פעמים בשבוע חזרות סטים ועוד . . . אם אפשר בהקדם האפשרי תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרזות 6 קילו - תגובה
ענת מטיאש17/10/2010שלום
לפי מה שתארת אסור לך לרזות אתה משקל תקין לגובה ובגיל ההתבגרות חשוב לשמור על ארוחות מסודורות ולא להגזים עם פחממות כמו אורז פסטה לחם וכו' הרבה ירקות ובלי ממתקים ועוגות .ספורט תוכל לראות באתר שלי תרגלי ספורט מומלץ לעשות 3 פעמים כושר ארובי בשבוע ועוד תרגילי עיצוב הגוף .בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
חסוי19/10/2010אבל יש לי בטן קטנה ואני מאוד איטי ולפי מדד הBMI לילדים יש לי קצת משקל שלא צריך אותו ואני מאוד רוצה להגיע למשקל ה 40 38 כמו כל החברים שלי וגם רציתי לציין שאני יחסית גבוה לגילי ובקיצור אני מאוד רוצה להוריד.
בבקשה תעני לי אני רוצה להתחיל כבר עכשיו בבקשה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתין לתשובה בבקשה בבקשה
חסוי20/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5.5 אוהבת מאוד לאכולקרן13/10/2010
היי, בתי בת ה-5.5 מאוד אוהבת לאכול וזה מתבטא כך:
1. מרגע חזרתה מהגן מהגן היא מבקשת לאכול מספר פעמים עד ארוחת הערב.
2. אם מישהו בבית אוכל מבקשת מיד לאכול אותו דבר, גם אם אכלה לפני כן.
3. בבית אין חטיפים אך אם אנחנו בחוץ וקונים לה חטיף היא בקלות מסיימת שקית שלמה גם גדולה.
4. בארוחה מסודרת מבקשת תמיד מנה נוספת לאחר שסיימה את האוכל בצלחת.
לאחרונה בתי השמינה (לא שקלתי אותה) ביקשתי מהגננת לפקח על כמות האוכל בארוחת הצהרים בגן, ואני ובעלי מגבילים אותה בכמות האוכל בבית.
שאלתי היא: האם זה בסדר שאנו מגבילים אותה בכמות האוכל ולפעמים אף אומרים לה לא לאכול מאכל משמין(ופלים, עוגיות) או שבעצם ההגבלה על ידינו אנו גורמים לה לרצות לאכול עוד?
האם נכון להניח לה לאכול כמה שתרצה ואז אולי היא לא תהיה כל כך עסוקה סביב עניין האוכל?
אודה מאוד לתשובה מהירה, קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 5.5 אוהבת מאוד לאכול - תגובה
ענת מטיאש17/10/2010שלום רב
חשוב כן לשים גבולות כלומר לקבוע כללים בבית כמו ממתק אחד ביום או לצחצח שינים אחרי ארוחה אבל לתת גבולות גמשיים כלומר במסגרת האפשר לתת גמישות שלא יגרום לדבר השני ...חשוב לחנך להרגלי אכילה נכונים כבר מגיל זה מאד חשוב ולא להתמהמה
אשמח לעזור לך תוכלי להתקשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסטרה או שנידל תירסמלילה12/10/2010
בני בת 8, אנחנו משתדלים לשמור על תזונה בריאה ופעילות גופנית. נמצאת במעקב גדילה עקב התפתחות מוקדמת ומשקל עודף. ב - 5 ח' של מעקב ירדה 1.3 ק' וגבהה 2 ס"מ. פעמים בשבוע היא מסיימת ללמוד מאוחר וצריכה להביא ארוחת צהרים. היא מאד רוצה להביא כריך עם פסטרמה או עם שניצל תירס. האם כדאי לתת לה או להתעקש איתה שזה לא בריא. היא לוקחת 2 פרוסות לחם שחור קל מורחת חומוס וקטשופ והשניצל או הפסטרמה, כדאי להמשיך במתכונת הזאת או שזה לא בריא? מה עדיף שניצל תירס רגיל או לייט? כמובן כשהיא חוזרת הבית ב - 3:20 היא רוצה לאכול גם ארוחת צהרים - עוף / שניצל / כדורי בשר / פתיתים / אורז .
אשמח לקבל תשובה.
מלילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסטרה או שנידל תירס - תגובה
ענת מטיאש17/10/2010שלום
אני ממליצה לתת 2 כריכים של לחם קל כי היא מסימת מאוחר כדאי להמשיך במתכונת הזו .
עדיף שניצל ליט במצב שלה.אשמח ליעץ לך ולעזור לה באופן אישי או במסגרת קבוצות ספורט וכושר בחוויה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לבת 2 וחציאליקו09/10/2010
שלום
אני ואישתי חלוקים בדעה כיצד לחנך לאכילה נכונה
אני דוגל בשיטה שלא להכריח לאכול אלה שתוכל כמה שהיא רוצה ומתי שהיא רוצה
לעומת זאת אישתי טוענת שלא לוותר ולהתעקש איתה לסיים את כל המנה במזמן הארוחה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה לבת 2 וחצי - תגובה
שרית עטיה-שמואלי09/10/2010אליקו
בעיקרון אחריות ההורים היא לבשל אוכל נכון , להגיש ואחריות הילדים היא מה יאכלו וכמה .
אולם ,זה תלוי בעוד המון גורמים -
מה אוכלת במהלך היום,האם גדלה ומתפתחת כמצופה , האם בריאה ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמאסססססחסוי06/10/2010
שלום קוראים לי א' ואני בת 13
גובהי הוא 1.55 מטר ומשקלי הוא 60 קילו
עוד חודשיים יש לדודתי בת מצווה ואמא שלי רוצה לכחת אותי לטופר שיעצב לי שמלה
הבעייה היא שאני "מלאה" (מאוד) ואני רוצה לרדת מהר כי בעוד חודש אנחנו הולכות אליו
(צריך זמן לתפור) ואני רוצה שמלה צמודה.
האם קיימת דרך מהירה לרדת (איני רוצה ללכת לדיאטנית)
תודה מראש.
א'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמאססססס - תגובה
שרית עטיה-שמואלי09/10/2010הי
כשמדובר במשקל , אין קיצורי דרך ואין קסמים.
אני ממליצה לך מקרב לב לא להתחיל לעשות דיאטה! את כבר רואה מנסיונך האישי שהדיאטה לא עוזרת, אלא גורמת לרעב, ולתסכולים.
במקום דיאטה, כדאי לך לאמץ לעצמך לאט לאט ובהדרגה הרגלי אכילה בריאים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת וההערכה העצמית שלך גדלה.
באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.
את צריכה להחליט על הרגל אחד שאת רוצה לשנות או הרגל חדש שאת רוצה לאמץ ולהתחיל ליישם אותו. הנה מספר רעיונות:
להפסיק לשתות שתייה מתוקה
לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום
לאכול יותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכד')
לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב
להפחית באכילת חטיפים וממתקים
להוסיף פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, חוג אירובי וכד'.
לאט לאט ובהדרגה תאמצי לך הרגלים בריאים חדשים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת, ההערכה העצמית שלך גדלה ובכלל, תרגישי יותר טוב עם גופך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 13 עזרה בדיאטהחן רגב06/10/2010
שלום!
אני חן בת 13 (כיתה ז') משקל 54.
אני כבר כמה שנים סובלת מעודף משקל וזה ממש מפריע לי, אני תמיד ניסיתי לעשות דיאטה ולנסות לשמור על תזונה נכונה אבל זה בלתי אפשרי מבחינתי אני כל הזמן רעבה ואני אוהבת מאכלים שמבחינת ערך תזונתי הם נורא משמינים.
הייתי שמחה מאוד שתעזרי לי למצוא תפריטים מגוונים לדיאטה.
אני נורא אוהבת ירקות אז הייתי ממליצה שתשלבי לי הרבה ירקות בתפריט אין לי בעיה עם ממרחים כמו חומוס/טחינה או אבוקדו. והייתי נורא מבקשת עם התפריטים יהיו מגוונים עם ארוחות שונות בשבוע רק עם את יכולה.
אני יודעת שיש לך עומס באתר ועם לא תוכלי לענות לי אני מודה לך מראש!
מקווה שתעני במהרה ותוכלי לעזור לי כי זה נורא חשוב לי!
חן! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 13 עזרה בדיאטה - תגובה
שרית עטיה-שמואלי09/10/2010הי חן
את מקסימה !!!
אני ממליצה לך מקרב לב לא להתחיל לעשות דיאטה! את כבר רואה מנסיונך האישי שהדיאטה לא עוזרת, אלא גורמת לרעב, ולתסכולים.
במקום דיאטה, כדאי לך לאמץ לעצמך לאט לאט ובהדרגה הרגלי אכילה בריאים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת וההערכה העצמית שלך גדלה.
באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.
את צריכה להחליט על הרגל אחד שאת רוצה לשנות או הרגל חדש שאת רוצה לאמץ ולהתחיל ליישם אותו. הנה מספר רעיונות:
להפסיק לשתות שתייה מתוקה
לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום
לאכול יותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכד')
לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב
להפחית באכילת חטיפים וממתקים
להוסיף פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, חוג אירובי וכד'.
לאט לאט ובהדרגה תאמצי לך הרגלים בריאים חדשים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת, ההערכה העצמית שלך גדלה ובכלל, תרגישי יותר טוב עם גופך.
בהצלחה
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחן רגב-
חן רגב09/10/2010שרית!
אני ממש מודה לך על שענית לי במהרה אני באמת אשתדל ליישם את העצות שלך!
עם יהיו לי שאלות נוספות אני אוכל להתייעץ איתך נכון?
אז תודה והמשך שבוע טוב ומבורך! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט דיאטתית לילדה בת 5 עם עודףמשקאליס06/10/2010
שלום ביתי בת 5 ילדה גבוהה יחסית לגילה 1.15 בערך היא שוקלת 25 ק"ג וזה מאוד מדאיג אותי היא אוכלת ארוחת צהריים כמו ילד בין 10.הילדה לא אוהבת ירקות טריים רק את המרק של הקוסקוס עם הקוסקוס.הייתי רוצה תפריט יומי בשבילה כדי שהיא לא תשמין עוד וכדי שהיא תוריד מעט כול היא בשליטתי.תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט דיאטתית לילדה בת 5 עם עודףמשק - תגובה
שרית עטיה-שמואלי09/10/2010אליס שלום
בגיל זה של בתך , אנו עדיין לא מדברים על דיאטה אלא על הרגלי אכילה נכונים.
ולכל ילד מתאים תפריט אחר .
אבל יש הרבה דברים שניתן לעשות-
וכאן לנו ההורים יש תפקיד מאוד חשוב
הראשון לתת דוגמא אישית להרגלים נכונים
והשני לדאוג לסביבה בריאה בבית.
כלומר ארוחות מסודרות , בישול בריא , למצוא דרכים יצירתיות לגוון את צריכת הירקות והפירות, שתיית מים בלבד, צריכת מוצרי חלב ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שניצל דינוזאוראמא04/10/2010
הבן שלי בן ה-5 מבקש בכל יום שניצל דינוזאור (לארוחת 10 בגן חובה) האם זה בריא ? האם העובדה שהוא אוכל בכל יום שניצל מעובד האם זה בסדר? הוא לא מוכן לאכול שום דבר מלבד זה , הוא קטן לגילו גובהו 1 מטר ושוקל 14 קילו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שניצל דינוזאור - תגובה
ענת מטיאש05/10/2010שלום רב
שניצל זה אכן הוא מעובד ואין צורך יותר ממנת בשר אחת ליום .עליך ללכת לסופר הקרוב ולבחור איתו ממבחר הלחמים שיש את האהוב עליו אולי לחמיה או מציה או חטיף גרנולה.אין צרוך בעוד חלבון מה שעוד הוא מעובד ומצופה..בענין המשקל ניתן להוסיף לו חלבה,אגוזים,טחינה עם לחם או שמנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשניצל
אמא06/10/2010אם אני לא שמה לו את השניצל הוא פשוט לא אוכל כלום - ניסיתי ממרח+פיתה, חלבה, הוא לא מוכן לשום דבר, הוא פשוט מחזיר לי את קופסאת האוכל מלאה. התפריט שלו: בבוקר מעדן דניאלה, ב- 10 את השניצל , בצהרון הוא אוכל שם מה שהיא מכינה (לפעמים קוסקוס, שניצל דג, כנפיים ותפו"א וכו) מהצהרון היא אומרת שהוא אוכל מעט. ובערב אני משתדלת להכין עוד ארוחה - חביתה עם מלפפון, ספגטי עם שמן זית, לעיתים קוסקוס, שניצל מחזה עוף וכו'. האם התזונה שלו מאוזנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות ביצים יומית מומלצתנעם03/10/2010
לפורום שלום
מהי כמות הביצים היומית \ השבועית - המומלצת לילדים בגיל 4 ? האם יש המלצה רפואית כלשהי ? תודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות ביצים יומית מומלצת - תגובה
שרית עטיה-שמואלי30/10/2010הי חיה
בילדים בריאים- אין שום בעיה עם ביצה כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שאוכל רק אוכל מעובדענבר03/10/2010
בני בן 5 שוקל 15 קילו (רזה מאוד) חיוני ,מלא מרץ ו..עם חוסר בברזל הוא לא אוהב לאכול.
בבוקר: שוקו, בגן 10:00 כריך או שניים ובצהריים הוא רוצה שניצל דינזאורים(מעובד) או נקניקיות בלי שום תוספת בארבע מעדן(שלוקח לו שעה לאכול) לפעמים חטיף ובערב כריך עם גבינה/פסטרמה/דבש.
הבעיה העיקרית היא שהאוכל המעובד מאוד לא בריא. אני מבשלת בבית ותמיד יש אוכל מבושל ובשר "אמיתי".
מה לעשות?? להמשיך לתת לו כל יום נקניקיות ושניצל מעובד או "לריב "איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שאוכל רק אוכל מעובד - תגובה
ענת מטיאש05/10/2010אני לא הייתי הולכת על מלחמה כביכול בכוון הבשר אלא נותנת דגש על שייק פירות שראיתי שחסר בתפריט,ירקות בצבעים שונים,לביבות תירס,גבינות ..תרדו מן הבשר אמנם יש בו ברזל אך אפשר לתת טחינה,קטניות ,ושקדים.תתחילי עם שיק פירות ותתני בשיק גם ברזל בטיפות כי זה עוזר לספיגה ויטמין סי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספסתן ההודעה על בן - 3 אודה לתשןבההייטקיסטית30/09/2010
שלום,
בני בן שלוש, גובה 95.6 ס"מ ומשקל 17.2 ק"ג. מאז שנולד אוהב מאוד לאכול הכל. תמיד יסיים את המנה, אף פעם לא יסרב לאוכל (אלא אם כן הוא חולה) ותמיד שואל "מה אפשר לאכול?". הוא הולך לשני חוגים של ספורט (שחיה וגימבורי) אנחנו מקפידים לצאת כל אחר צהריים ולבלות בגן שעשועים/אופניים או כל פעילות ספורטיבית אחרת. מנסים להקפיד על ארוחות מדודות ובריאות עד כמה שאפשר. הוא כבר מרגיש שאנחנו מגבילים אותו ומנהלים אותו מבחינת אוכל ואינני יודעת אם זה טוב. השאלה היא - כמה מותר לשתף את הילד? מה לומר? אני מרגישה שאנחנו עושים כל מה שניתן ועלי לגייס את שיתוף הפעולה של הילד. השאלה היא אם בכלל אפשר בגיל כזה בלי לעשות נזק. תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן שלוש
ענת מטיאש30/09/2010שלו0ם רב
הגישה לילדים בגיל זה הינה לקיים בית בריא ולשתף את הילד כאילו כל הבית אוכל בריא אוכל רק ממתק אחד ביום וללמד אותו ולהגיש לו פירות במקום ממתקים וכו' הדוגמא האישית בגיל זה מאד חשובה .כמובן לא לדבר על הנושאים האלו אלא רק על חשיבות התזונה לגדילה ובריאות
יש ספר ארוחת מלכים שכתבתי עם סיגל מגן ניתן לרכוש בסטימצקי לגיל זה שאפשר להקריא וללמד דרך סיפור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
הייטקיסטית30/09/2010תודה רבה על העצות הטובות! מהנתונים שציינתי (בני בן שלוש, גובה 95.6 ס"מ ומשקל 17.2 ק"ג) האם מדובר בעודף משקל לגילו או שעדיין בטווח הנורמלי?.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבים תזונתיים לילד בגיל 3 ??רוני29/09/2010
שלום,
האם אפשר להוסיף לאוכל של ילד בגיל שלוש סיבים תזונתיים של בנפייבר? על הקופסה ישנה טבלת גילאים של 7-11 / 12 שנים ומעלה עם כמות הסיבים הדרושים ללא אזכור גילאי 7 ומטה. הילד מקבל מטרנה ביג שוקו פעמיים ביום, האם זה מספיק?
תודה,קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן
שרית עטיה-שמואלי29/09/2010הי
למה את רוצה להוסיף לו סיבים ? לא אוכל פירות וירקות ?
לגבי המטרנה ? מספיק למה ? מאיזו בחינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רוני30/09/2010שלום ותודה על תשובתך.
פירות הוא אוכל אך הוא לא אוכל בכלל ירקות טריים .הדרך היחידה היא רק אם אני מכינה לו מיץ ירקות (גזר וחסה) או ירקות מבושלים במרק. השאלה היא האם הערכים תזונתיים דרך שתייה או בישול נשמרים והאם בדרך זו הוא מקבל את מה שצריך? האם כוס שתיית גזר שווה בערכה לאכילת גזר חי? במטרנה יש ויטמינים, אך האם ישנם סיבים תזונתיים אשר מספקים את המנה המומלצת ליום. חשוב לציין כי לא תמיד הוא שותה את המטרנה פעמיים ביום. האם יש סיבים תזונתיים שמתאימים לילדים? האם הבנפייבר יכול להתאים?
תודה מראש,קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לקבלת תשובה.
לידר01/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבים תזונתיים לילד בגיל 3 ?? - תגובה
ענת מטיאש05/10/2010שלום רב,אין צורך להוסיף סיבים תזונתיים ,בדרך כלל התסופת הינה 5 גרם +הגיל אבל הור מקבל את זה מפירות וירקות .אל אאם כן יש עצירות או בעיה אחרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)