פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עדיף? מטרנה או אוכל מוצק?
    אמא
    20/02/2011

שלום רב,

בני בן שלוש וחצי מאז ומתמיד היו בעיות אכילה (בעבר סבל מרפלוקס משמעותי ונעשה בירור מקיף לגבי משקלו הנמוך וכל הבדיקות היו תקינות).
    כיום הוא שוקל קרוב ל- 12 קילו וגם גובהו נמוך - 92 ס"מ (שזה אחוזון 5).
    הוא פשוט ילד לא אכלן וגם שכבר אוכל מתעסק עם האוכל תוך כדי משחק- האוכל הופך לכל מיני דמויות והוא מדבר לעצמו תוך כדי.
    אנו במעקב אצל אנדוקרינולוג ובגדול ביחס לעצמו הוא מתקדם במשקל ובגובה.

שאלתי: בבוקר (סביבות שבע) אני עדיין נותנת לו בקבוק מטרנה של 180 מי"ל ולשם אני מכניסה 2 כפות דייסה של מטרנה (שיבולת שועל/דגנים מעורבים או משהו אחר) + כפית חמאה + כפית תערובת של אגוזים טחונים.

אח"כ יש לו ארוחת עשר בגן, ארוחת 12:00 בגן, כריך בסביבות 1500, חטיף או מעדן בבית בסביבות 17:00 וארוחת ערב.

אני רוצה לדעת האם כדאי מבחינת ערך קלורי ותזונתי להמשיך עם הבקבוק או שבארוחת שבע בבוקר עדיף לתת לו משהו אחר ואם כן , אז מה.

סליחה על האריכות ותודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה עדיף? מטרנה או אוכל מוצק? - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    20/02/2011

אמא שלום.
    לפי מה שאת מסבירה, את נותנת לבנך בשעה 7 בבוקר דייסה ולא תמ"ל (פורמולה בלבד)
    רצוי שאת הדייסה בדרגת הסמיכות כפי שאת מכינה, עם אגוזים ושקדים טחונים יאכל מתוך צלחת ולא מתוך בקבוק, אך זוהי ארוחת בוקר לכל דבר ושקולה לקורנפלקס וחלב או לדייסת סולת או קוואקר עם תוספות של שקדים ואגוזים.
    אינני רואה מניעה להמשיך ולתת לו את הדיסה נ"ל אך שוב המלצתי לא בבקבוק אלא מצלחת.
    בנוסף במידה ובנך שומר על אחוזון 5 אין זו כל בעיה, ילדים באים בכל מיני גדלים.
    המשך גידול מהנה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אמא
    20/02/2011

תודה רבה על התשובה המהירה - מעריכה זאת.
    לגבי ארוחה בצלחת - אם זה יהיה בצלחת הוא פשוט לא יאכל ובבקבוק הוא גומר הכול.
    זאת ועוד הוא אפילו לא מוכן להחזיק את הבקבוק אלא אני מאכילה אותו כפי שמאכילים תינוק. אני מבינה שזה לא תורם לעצמאות אבל את שאר הארוחות הוא אוכל לבד.
    אז זה הוא להמשיך במצב הזה או לא לאכול כלום עד שיאכל בגן.
    מה דעתך?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    20/02/2011

אמא יקרה שלום.
    ראשית- לא למנוע ממנו את ארוחת הבוקר , אם הוא רעב הוא יאכל.
    תנסי אולי לתת לו לשתות בכוס עם קש או קערית עם קש, תוכלי אפילו לעזור לו לאכול.
    אם תאמיני שהוא לא יאכל אז הוא באמת לא יאכל.
    ומעבר לזה. במידה והוא מסרב לאכול את הדייסה, את יכולה לשאול אותו אם יש משהו אחר שהוא רוצה לאכול בבוקר במקום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שיי-לי
    17/02/2011

שלום
    יש לי בת דודה בת 8.ואי אפשר לומר זאת במילים יפות!היא פשוט שמנה!!!
    היא ממש שמנה!(אני יודעת שזה נשמע כאילו זה לא עינ ייני כי היא רק בת דודה!אבל הם ממש משפחה קרובה ואני מודאגת!)
    ההורים שלה לא מטפלים בזה מכוון שיש להם הרבה ילדים ות'אמת?הם מיואשים כבר!
    היא אוכלת יותר מכולם בבית ובוכה כשלא נותנים לה עוד מנה
    למשל היה מקרה מסיום שהלכנו למסעדה ליום הולדת של אחותה
    מסעדה שמגישה מנות גדולות
    היא הזמינה פסטה,מנה שבדרך כלל מניסיון אפשר ששלושה אנשים יאכלו וישבעו!!!
    היא אכלה אותה לבד!!!וכשמישהו בא לטעום קצת ממנה,היא התחילה לבכות ולצעוק שהיא שלא נשאר לה!
    כשאח שלה הקטן הזמין פיצה אישית קטנה היא בכתה שלא מבאים לה..אבל כשהביאו לה וביקשו שבתמורה הוא יוכל לטעום מהפסטה(בתמורה!!!)היא התחילה לבכות שלא!ושאין לה כלום!
    ורק אחרי שינועים רבים היא הביאה לו ממש קצת!
    הזמנו שתי צלחות צ'יפס לשולחן..צלחות אישיות בערך
    והיא בכתה שלא הניחו את זה לידה!
    כשאחותה קיבלה ליום הולדת כדור גלידה קטן ואף אחד לא טעם ממנו!
    היא שאכלה לבד!!!צלחת פסטה,חתיכת פיצה וחצי צלחת צ'יפס!ואכלה לבד!יותר מכל השולחן!!!
    בכתה!(בכתה עם דמעות!!!)שלא הביאו לה לטעום!עד שכבר לא הייתה ברירה אלא להביא לה!
    ......
    כשמדברים איתה על המשקל היא עושה חיוך מאוס ומעצבן ואומרת "אני לא יכולה לראות בארוחת ערב שכולם אוכלים ואני לא" וכשאני אומרת לה אבל את אוכלת ראשונה ולכן את רואה את כולם אוכלים ואת גמרת כבר,היא אומרת "אבל אני לא יכולה" או שהיא אומרת "אני לא יכולה לראות את האוכל הטעים הזה(בקול מעורר בחילה יש לומר!)ולא לאכול" או "אני חייבת לאכול אני רעבה(אחריי שלוש צלחות מרק שתיי בורקסים וצלחת פסטה!)"
    ...
    אני דואגת!היא ת'אמת?מגעילה אותה כבר!!!
    אני אישית סובלת מהפרעת אכילה!אחריי שבילדותי סבלתי מהשמנת יתר!אבל בחיים לא כמוה!!!אני יודעת כמה זה קשה להיות שמנה בגיל ההתבגרות!ואני יודעת מזה לסבול מהפרעת אכילה!!!ויכול להיות שלא ממש מפריע לה עכשיו!אבל זה מסוכן לה ביותר!!!אני מפחדת שהיא תכנס להפרעת אכילה!או שהיא תשמין ותסבול כל חייה!
    היא לא מקשיבה להוריה ולא לי!לא לאחים שלה ולא למורות!
    היא לובשת את אותם בגדים מלוכלכים כי פשוט אין לה בגדים שעולים עליה!

היא בת 8 שוקלת 40!!!!אם היא לא השמינה מלפניי חודש
    והגובה שלה זה 125-30 אם זה הגיוני!

אני דואגת מה לעשות???
    ניסיתי לדבר עם אימא שלה!אבל היא פשוט עסוקה מאוד!!!
    והם גם משפחה ממוצאת ביותר!והם דואגים ל6 ילדים +אישתו של הילד הראשון!

אני היחידה שבאמת באמת מנסה
    ונגמרים לי הרעיונות!
    ניסיתי שוחד!
    ניסיתי תחרות!
    ניסיתי ירידה ביחד אבל היחידה שירדה זאת אני
    אני דואגת זה פשוט בלתי אפשרי המצב הזה!תעזרו לי בבקשה!!!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    17/02/2011

שלום לך,
    האמת אני לא ממש יודעת איך להתייחס לשאלתך.
    אנסה בכל זאת להתחיל.
    ראשית- נראה שבת דודתך מאוד חשובה לך, ואינך רוצה שתעבור את אותה מסכת יסורים שאת עברת כילדה ונערה שמנה, אך יש לי תחושה כי את משליכה עליה את רגשותייך, ואולי משקלה אינו מפריע לה כלל אלא רק לך.
    שנית- לצערי אי אפשר להתערב ולעזור למי שלא רוצה שיעזרו לו.
    דבר נוסף- בגיל 8 האחריות על המשקל על האוכל שהיא אוכלת ועל חייה הוא של הוריה.
    את מספרת כי אורח החיים בבית הוא כזה שכנראה מעודד השמנה, יוצאים למסעדות עם מנות גדולות פסטה ציפס פיצה וגלידות, וזה מה שכל המשפחה אוכלת, האם היא צריכה להיות שונה?
    הייתי ממליצה לך לברר האם המשקל בכלל מפריע לה? האם היא רוצה לעשות איזשהו שינוי? ואם כן עיזרי לה, בקשי את רשות הוריה ללכת איתה לדיאטנית או לקבוצה של שינוי הרגלי אכילה ופעילות גופנית, כמו כן נסי לערב את הוריה... אך אם המשקל אינו מפריע לה הניחי לה לנפשה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 12
    רונה
    17/02/2011

שלום רב,
    האם ילד בן 12 עם עודף משקל (BMI 25), צריך לעשות דיאטה כדי להוריד במשקל? נאמר לנו כי לילדים אסור לרדת במשקל כיון שזה פוגע בגדילה לגובה, וכי המטרה היא לשמור על המשקל הנתון לאורך זמן. נראה לי בעייתי כיון שהילד היום נראה שמן לגילו ומעוניין לרדת במשקל( גם מטעמים חברתיים וגם בריאותיים) והוא לא הבין מדוע נאמר לו שאסור לו לרדת.
    אשמח לשמוע את דעתכן, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 12

הוספת תגובה

• ילד בן 12 - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    17/02/2011

רונה שלום.
    באופן עקרוני, בנך נמצא בשלב שבו הוא אמור לבצע קפיצות גובה, כלומר להוסיף לגובהו ס"מ רבים במהלך השנים הקרבות.
    על כן במידה וישמור על משקלו בשנה שנתיים הקרובות- יחשב הדבר כאילו ירד במשקל, הBMI שלו יקטן עקב שינוי ביחס המשקל לגובה.
    במידה ולבנך יש מוטיבציה רבה והוא מעוניין לרדת במשקל, אני ממליצה לעלות את הסוגיה בפני הדיאטנית שמטפלת בכם, יכול להיות ששינוי וירידה של ק"ג בודדים תשפר את הרגשתו של בנך, אך ההמלצה שלי:
    שימרו על אורח חיים בריא, הקפידו על פעילות גופנית, המנעו מהרבה ג'אנק פוד וממתקים, ובמהרה תראו תוצאות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה לויטמינים לילדים בני 9
    יוכבד
    15/02/2011

שלום
    אני אמא לתאומים בני 9 בן ובת.
    אני מישתדלת לתת להם מזון מזין אך בני לא אוהב ביכלל ירקות רק מלפפון ניסיתי בנעימות להסביר לו אך לשווא.
    ב"ה מישקלו תקין אך מדאיג אותי שהוא מיתנזר לגמרי מירקות מה ניתן לעשות?
    לגבי קטניות מהן העשירות בברזל וויטמינים? וכמה ביום מספיק לכל ילד?
    אשמח לקבל עצה וטיפים לבריאות התזונה לילדים תודה ולילה טוב.

הוספת תגובה

• עצה לויטמינים לילדים בני 9 - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    17/02/2011

יוכבד שלום.
    לעיתים ילדים הם מאוד סלקטיבים במזונות, ואנחנו כהורים צריכים להמשיך ולהציע מגוון של מזונות.
    אפשר לנסות לשלב ירקות במאפים, תבשילים, מרקים וכו', אפשר לדאוג שתמיד יהיו ירקות חתוכים על השולחן, ואפשר לתת דוגמא אישית ולאכול ירקות לרוב.
    ניתן לשלב קיטניות כתוספת למנה עיקרית מידי יום, אלו עשירים בסיבים תזונתיים, ובמידה ובנך לא אוכל ירקות לפחות יקבל את הסיבים מהקיטניות.
    לא ציינת האם בנך אוכל פירות וכן מאכלים אחרים כגון מוצרי חלב גבינות לחם, בשר דגים וביצים?
    במידה ואוכל את כל אלו וכן מוכן לאכול מרק ירקות ו/או מלפפון לא הייתי דואגת יותר מידי לגבי הויטמינים.
    ולגבי מזונות עשירים בברזל- מזונות אלו הם בעיקר מוצרי בשר- בקר, והודו אדום, אך גם קיטניות, לחם מלא, פירות יבשים וירקות ירוקים.
    את יכולה לבקש לבצע בדיקות דם לאיתור אנמיה במידה ואת מודאגת, אך המלצתי המשיכי להציע לו מגוון רחב של מזונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה השתנו
    אתי
    15/02/2011

שלום
    בתי הגדולה בת ה10 עושה לי חיים קשים בשנה האחרונה בכל מה שקשור לאוכל
    פעם היא הייתה אוכלת סלטים טריים שאני מכינה, פירות ופחמימות מורכבות אבל היום אני ממש לא יודעת מה לעשות, היא אוכלת רק ג'אנק ואם אני בבית לא נותנת היא הולכת עם חברות והן מזמינות פיצה
    אני מתקשה כבר למצוא מילים להסביר לה שזה לא מזין ולא נותן כלום אבל היא לא מקשיבה
    האם זה הגיל בו קורה השינוי הזה? מה בכל זאת אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הרגלי אכילה השתנו

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה השתנו - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    17/02/2011

שלום רב,
    ביתך בתחילתו של גיל ההתבגרות ויכול להיות שהיא עושה את "מרד נעוריה" דרך האוכל.
    אך לא ברור לי- מה קורה שכל המשפחה יושבת לאכול? האם לא אוכלת את האוכל שכולם אוכלים ואוכלת רק גאנ'ק?
    האם אינה אוכלת כלל פירות וירקות ודגנים מלאים- או שרק בנוכחות חברותיה?
    אשמח אם תשלימי את הפרטים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחצי שאוכל רק מטרנה
    עינת
    13/02/2011

בני בן השנה וחצי הוא תינוק מקסים וחייכן אך משום מה, למרות נסיונות חוזרים ונשנים הוא לא מעוניין לאכול כלום מלבד תחליף חלב. הכנתי לו הכל: פירות, ירקות, לחם, חביתה, בשר, גבינות ועוד ועוד והוא אוכל מעט מאוד וממשיך לשחק עם האוכל. הוא פשוט לא מבין שהאוכל הוא לצרכי שובע ולכן הוא תמיד יבקש את הבקבוק (אני לא נותנת לו את הבקבוק מיד לאחר האוכל אלא לאחר חצי שעה) בעלי מציע שאנחנו נפסיק לו לצמיתות את הבקבוק ולאחר יומיומיים שיהיה רעב הוא יאכל כל דבר אחר. מה דעתך? מה עלי לעשות?
    אני לא יודעת אם זה קשור אבל בנוסף הוא עדיין זוחל (יכול להיות ששתי התופעות קשורות...)

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחצי שאוכל רק מטרנה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    13/02/2011

עינת שלום.
    דווקא המשפט האחרון שלך מאוד חשוב, בהחלא יכול להיות שההתפתחות המוטורית של בנך מאוחרת- דבר המשפיע על אכילתו.
    אך לא ברורים לי כמה דברים נוספים?
    האם עולה במשקל/ בגובה/ היקף ראש?
    האם מצליח להכניס מהמזונות לפה ללעסו ולבלוע, או שיורק כל מה שניתן לו.
    האם אתם משתתפים בארוחותיו, כלומר האם הוא רואה אתכם אוכלים את האוכל?
    מי מאכיל אותו במהלך היום והיכן הוא נמצא גן/ מעון/ משפחתון/ מטפלת/ אבאמא?
    אשמח את תפרטי יותר
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

עינת
    14/02/2011

תודה על המענה המהיר, להלן תשובותי לשאלות ששאלת אותי:
    *אכן הוא עולה יפה במשקל. וגם בהיקף הראש
    *ישנם מזונות שהוא כן מסכים להכניס לפה וקצת ללעוס (לרוב הוא מוצץ אותם), אמנם בכמות פיצפונת, אבל מסכים. כגון: יוגורט דנונה בטעם טבעי, תפוח, בננה ולפעמים גם עגבניה וזיתים. כל מה שקשור בארוחת ערב כמו ביצה, גבינה, לחם או כל דבר הקשור בבשר לא מתקבל.
    *אנחנו משתתפים בארוחת הערב שלו. כל ערב אני מכינה לשלושתינו אך תמיד הצלחת שלנו מתרוקנת ושלו נשארת מלאה ומבולגנת....

*במהלך היום הוא אצל סבא וסבתא שלו והחל מספטמבר הוא ילך לגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחצי שאוכל רק מטרנה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    14/02/2011

פעוטות שונים מתפתחים בקצב שונה, נראה כי בנך מתפתח לאט יותר- רצוי לפנות לרופא התפתחותי להערכת ההתפתחות של בנך, ולמען השקט הנפשי שלך.
    מצויין שאתם אוכלים ביחד עם בנך ארוחת ערב משותפת, חיקוי היא אחת הפעולות החשובות ביותר של הילדים בהקשר לאכול וחשוב שיראה אותך ואת בעלך אוכלים.
    המשיכי להציע לבנך מגוון של מזונות בכל ארוחה.
    מומלץ לצמצם את כמות התמ"ל שבנך מקבל ולהמנע מלתת לו בקבוק לפני ארוחה עיקרית (בוקר /צהרים / ערב)
    סדר יום לדוגמא-
    התעוררות- בקבוק תמ"ל
    א. בוקר (בערך אחרי שעתיים)- יוגורט + פרי, אבוקדו מעט ירקות זיתים לחם או קרקר
    עשר- פרי או מחית פירות או מיץ מפרי טרי
    צהרים- מרק טחון + בשר או פסטה + קציצה + ירק
    שנת צהרים ואחריה ניתן לתת בקבוק נוסף
    א. ערב- ארוחה מסורתית כפי שאתם אוכלים בבית
    לילה לפני השינה בקבוק נוסף

הסיבה- עדיף שיגיע לארוחה מעט רעב וכך ירצה גם לאכול ולא רק לשחק, יחד עם זאת לא מומלץ להרעיב את הילד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה - עוד שאלה

עינת
    14/02/2011

במידה ואני אנסה את התפריט שהצעת והוא לא יהיה מעוניין לאכול (כפי שהיה עד היום) האם לתת לו בכל זאת בקבוק? אני לא רוצה להשאיר אותו רעב וחוץ מזה הוא כבר יודע לבקש בקבוק כשהוא רוצה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה - עוד שאלה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    14/02/2011

קשה לי לענות על שאלתך,
    במידה ונראה לך כי הוא מאוד רעב וצריך את הבקבוק עקב צורכי רעב כן- אך כפי שאמרת הוא יודע לבקש, חכי שיבקש בעצמו, אל תציעי את הבקבוק בעצמך.
    שימי לב כמות המזון הנצרכת ע"י פעוט בן שנה וחצי היא קטנה באופן יחסי למזון שנצרך ע"י מבוגר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

דפנה שטרן
    16/02/2011

הייתי מציעה להוסיף מספר כיוונים לבדיקה בנוסף להצעות של מיכל. תינוקות לרוב מאד קשובים לעצמם ולכן אם תינוקך בוחר שלא לאכול הרבה מוצקים אולי יש לו סיבה טובה. יכולה להיות סיבה כמו אנמיה, אי-נוחות בבטן בגלל עיכול לא מלא של האוכל, כאב של שיניים שבוקעות או מעט מדי שיניים ללעיסה, חוסר איזון בוויסות חושי שמשפיע על דחייה של מירקם כזה או אחר ועוד.
    תוך כדי שאת מבררת את הדברים, חשוב לזכור שאם התינוק בריא וחיוני אפשר להסיר דאגה לעת עתה ולראות אם גם לדאגה יש השפעה על האכילה של התינוק..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טבלת משקל וגובה לילדים
    מוטי עמרני
    12/02/2011

שלום מיכל

אני מעוניין בטבלה המפרטת גובה ומשקל תקין אצל ילדים. אם לדוגמא ילד הוא בן 9 וחצי גובהו 1.40 ומשקלו 45 ק"ג האם הוא במשקל תקין? יש ברשותי טבלת גובה ומשקל של מבוגרים אבל לא הצלחתי למצוא טבלה זהה לילדים. אודה אם תוכלי להפנות אותי למקור ממנו אוכל לקבל טבלה זו. תודה וערב טוב, מוטי

לקביעת תור
    סגירה
    טבלת משקל וגובה לילדים

הוספת תגובה

• טבלת משקל וגובה לילדים - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    12/02/2011

שלום רב.
    ניתן למצוא את עקומות הגדילה של ה-CDC באתר משרד הבריאות.
    ראה לינק מצורף
    http://www.health.gov.il/pages/default.asp? maincat=35&catid=574&pageid=3274
    כמו כן בקרוב מאוד יתחילו להשתמש בארץ בעקומות גדילה של ה- WHO ארגון הבריאות העולמי (שמקורן- גדילה והתפתחות של תינורות וילדים יוניקים) ניתן להכנס לאתר של ה- WHO ולהוריד אותן משם.
    לגבי בנך: גובה- אחוזון 75 משקל- מעל אחוזון 95 BMI-אחוזון מעל 95
    למרות שיש צורך לראות כמה מדידות של הילד בכדי להחליט על מגמה, נראה כי בנך מצוי בהשמנה.
    מומלץ לגשת לדיאטנית ילדים לקבלת תוכנית התערבות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנק בזמן האוכל
    עדי
    08/02/2011

שלום,
    אני אמא לילדה כבת שנה וחודש,
    כבר בהתחלה סבלה מבעיות באוכל, כשנולדה הייתה אוכלת סימילק, הרבה פעמים הייתה נחנקת, משתעלת ופולטת הרבה מאוד!! היינו אצל רופא והוא אמר שהכל בסדר, עם הגיל זה עבר וכעת אוכלת סימילק בסדר.

עכשיו ישנה בעיה עם האוכל המוצק, התחילה לאכול מאוחר יחסית (גיל 10 חודשים), הייתה מקיאה כל דבר ונחנקת,מצליחה לאכול רק פירות מרוסקים ודייסת סולת.
    לקראת גיל שנה החלה לאכול חביתה, קציצות מפוררות, ביסקויטים, לחם, אורז. אבל הרבה פעמים נחנקת מהאוכל, עד הכחלה ולעיתים הקאה (גם מהאף) תוך כדי שיעול .

אני לא יודעת מה לעשות?!?!
    מה יכולה להיות הבעיה?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חנק בזמן האוכל

הוספת תגובה

• חנק בזמן האוכל - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    08/02/2011

שלום רב,
    נשמע כי ההתפתחות האורלית של ביתך מעט מאוחרת, ואולי מבחינה התפתחותית אינה בשלה לאכילת מזון מוצק, אלא בשלב זה רק למזון מרוסק/ דייסתי (דבר שתואם את גילה)
    ניתן לפנות לקלינאי תקשורת או מרפאה בעיסוק שיעריכו את מידת הפעולה האוראלית של בתכם ואלי אף יציעו טיפול לשיפורה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם את יכולה לעזור לי בבקשה
    רז שרון
    07/02/2011

אני בן 11 וחצי שוקל 45 קילו ואני משחק כדוריד פעמים בשבוע ולפעמים כדורגל
    אם את יכולה לתת לי תפריט שאני יוכל להרזות

הוספת תגובה

• גובה...

רז שרון
    07/02/2011

אני בערך מטר שישים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם את יכולה לעזור לי בבקשה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    07/02/2011

שלום לך,
    איננו נוהגות לתת תפריט הרזיה בפורום.
    בנוסף משקלך ביחס לגובה שלך ולגילך תקין.
    במידה ואינך מרוצה מהמשקל או שאתה רוצה ללמוד לאכול נכון יותר, ניתן לפנות לייעוץ אישי אצל דיאטנית במסגרת קופ"ח או באופן פרטי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 3 שאוכל הרבה
    עינת
    05/02/2011

שלום רב, בני בן 3, מרגע לידתו אוהב מאוד לאכול והרבה.. כתינוק היה יונק כמויות גדולות, פעמים רבות עד שמתחיל לפלוט ורק אז מפסיק את היניקה. ינק עד גיל שנה ושבעה חודשים. הוא ילד מפותח ואנרגטי, מבנה גוף "גדול" - גבוה, רחב ושמנמן. נולד 3200 וממש מההתחלה עלה מאוד יפה במשקל, אחוזונים תמיד סביב ה-90, משקל קצת יותר מגובה. אני מוטרדת מכמויות האוכל שצורך - יכול לאכול בארוחה כמות של מבוגר ולפעמים, תמיד נשאר לשבת ולהמשיך לאכול (כשכל הילדים שבעו וקמו מזמן..) מכניס לפה די מהר ובכמויות גדולות מדי (כשאני מזכירה לו לאכול לאט ובביסים קטנים אז נרגע קצת..) אוהב מאוד פחמימות, בשר וכמובן חטיפים (בהגבלה ), אוכל מעט פירות, מהירקות רק גמבה ומלפפון.
    1. האם יש אפשרות שמנגנון השובע לא "עובד אצלו נכון" מלידה?
    2. האם אני צריכה להגביל אותו בכמויות - ואם כן, כיצד לעשות זאת בלי לגרום לו לתסכול?
    אנחנו מאוד חוששים שיגדל להיות ילד שמן (אין בעיית השמנה במשפחה ובסה"כ משתדלים לאכול בריא ומסודר) סליחה על האורך והמון תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    בן 3 שאוכל הרבה

הוספת תגובה

• בן 3 שאוכל הרבה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    06/02/2011

שלום רב,
    חבל שלא ציינת את משקלו וגובהו של בנך כיום- דבר שהיה עוזר במתן תשובה.
    באופן עקרוני אנו נולדים עם מנגנון רעב ושובע שאמור לכוון אותנו לאכילה נאותה.
    כפי שאת מספרת כבר בינקותו אכל בנך כמיות גדולות עד פליטה/ הקאה, ואכן יכול להיות כי מנגנון הרעב והשבוע אינו עובד כראוי.
    למזלנו- ולמזלו ניתן ללמוד על מנגנון הרעב והשובע תוך הקשבה לתחושות גופניות והגדרות של מה זה רעב, מה זה שובע? וכדומה.
    מכיוון שבנך מאוד צעיר תצטרכו ללמד אותו כיצד להכיר בתחושות אלו. (או יותר נכון איך לתרגם את מה שמרגיש)
    לדוגמא אם אחרי ארוחה גדולה הוא מרגיש מנומנם ורוצה לנוח, אפשר לשקף לו זאת ולומר לו " חמודי אכלת קצת יותר מידי ולכן הגוף שלך עייף עכשיו"... או אם הוא עצבני או חסר סבלנות, או אם הוא מחפש דבר מה לאכול ניתן לומר לו " אני רואה שאתה מרגיש רעב ורוצה לאכול, האם תרצה לאכול תפוח או מלפפון?"
    כמו כן את יכולה לשלוט על הכמיות ועל איכות האוכל שאת מגישה לבנך, הגישי לו יותר ירקות טריים/ מבושלים/ מרק ירקות ופחות פחמימות וממתקים.
    ובנוסף הגבירו את הפעילות הגופנית לשעת פעילות מידי יום (שעה בגינה או בגימבורי) בכדי למנוע השמנה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועכשיו עם גובה ומשקל - למיכל

עינת
    21/02/2011

תודה על התשובה המפורטת לשאלתי הקודמת.
    היום ביקרנו בטיפת חלב ולהלן הנתונים שהיו חסרים:
    גובה 102 ס"מ (אחוזון 90)
    משקל 20 ק"ג (מעל אחוזון 97)
    האחות המליצה על הגבלה בצריכת סוכרים ופחמימות וכמובן על פעילות גופנית..
    אני מציינת שאין בעיית השמנה במשפחה ואחיו הגדול בעל מבנה רזה.
    איך ממליצה לנהוג כדי למנוע השמנה ולאמץ עבורו הרגלי אכילה נכונים?
    אני חוששת מהפיכת נושא האוכל ל"אישיו" ולא רוצה לגרום לו לתסכול...
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועכשיו עם גובה ומשקל - למיכל - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    22/02/2011

עינת שלום,
    כל המלצותי הקודמות עומדות לאור הנתונים הללו.
    אני בהחלט מציעה לגרום לבנך להוציא יותר אנרגיה, כלומר לבצע יותר פעילות גוםנית.
    הקפידו על שעת משחק אחת לפחות ביום (לא במסגרת הגן) כגון גינת משחקים או ג'ימבורי, או רכיבה על אופניים, או משחקי כדור. אפשר לשתף עוד אחים או לעשות מזה פעילות צ'ופר של הורה אחד וילד (כך שזה לא יהפוך לאישו- בהקשר לאוכל).
    בנוסף- המשיכי להציע לו מגוון מזונות עם צפיפות קלורית נמוכה יותר כגון פירות וירקות, נסי לשלבם במאכלים..
    לדוגמא- במקום להגיש צלחת פסטה, אפשר להגיש פסטה עם ירקות מוקפצים. במקום להגיש עוף עם תפו"א אפשר להגיש עוף עם תפו"א בתנור + גזר, קישוא, כרובית, קולורבי וכו'...
    בהצלחה
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    אני
    03/02/2011

שלום רב, ביתי בת 3.5. מסרבת לאכול כמעט הכל...בבוקר בגן היא אינה מוכנה לאכול שום דבר בכריך רק מלפפון חמוץ או לבנה בכפית.אלא אם כן יש ריבה או כל ממרח מתוק, את זה היא מוכנה...בצהריים בצהרון גם צריך כל הזמן לדובב אותה בכדי שתוכל וגם שם היא עושה טובה ואז בארוחת הערב היא אוכלת ביצה עם מלפפון או עגבניה (שחס וחלילה לא יגעו בחביתה) וחוץ מזה היא לא אוכלת כלום לא גבינות לא חומוס וכד'
    הגננת שלה חושבת שזה ממש חמור והציעה לי ללכת ליעוץ
    מה לדעתכם עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• אמא מודאגת - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    03/02/2011

שלום רב,
    אכן מקרה מורכב
    מומלץ לפנות ליעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 שהפסיקה לאכול עוף ובשר
    ענת
    01/02/2011

הי,בתי בת ה-5 לא אוהבת לאכול עוף/בשר/דגים. בעבר היא אכלה וכשהתחילה להבין שעוף זה תרנגולת, בשר זה פרה וטונה זה דג היא ממש נמנעת. היא יכולה לאכול שניצל - 5 חתיכות קטנות (בערך חצי שניצל...) היא בעיקר אוהבת תפוחי אדמה (על צורותיו השונות) וגם אורז, תירס, שעועית צהובה. איזה דברים אפשר לתת לה כדי שישלימו את המחסור בעוף ובשר?
    היא בכלל אוכלת מעט מאוד...היא שוקלת בסביבות ה 14 ק"ג. היא תמיד היתה קטנה באופן יחסי (אחוזון 6...). מצד שני יש לה המון מרץ, והיא מוציאה הרבה אנרגיה.
    מה לעשות עם כמויות האוכל וסוג האוכל?
    תודה,
    ענת

הוספת תגובה

• בת 5 שהפסיקה לאכול עוף ובשר - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    03/02/2011

ענת שלום.
    גם כמיות קטנות של בשר ודגים עדיפות מאשר שום דבר.
    נסי לשלבם בצורה שאינה דומה לצורתם המקורית, קציצות, פשטידות, רוטב בולונז, תבשילים מורכבים כגון ירקות מוקפצים עם עוף ואורז וכדומה...
    כמו כן ניתן להעשיר את תפריטה בדגנים מלאים וקטניות שיספקו לה מספיק חלבון.
    אני ממליצה לבצע בדיקות דם לאיתור מחסור בברזל ו-B12 שעלולים להופיע עקב הכמיות הקטנות של הבשר.
    במידה וביתך תמיד היתה ועדין שומרת על אחוזון 6 אין עם זה בעיה, במידה וירדה במשקל לאחרונה או שלא עלתה במשקל או לא גבהה, מומלץ לפנות לגורם מוסמך לאיבחון.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים וחצי שלא אוכלת חלבון
    נעמה
    31/01/2011

שלום רב,

יש לי ילדה בת שנתיים וחצי שלא מוכנה לאכול: עוף , בשר, דגים ,ביצים.

בשום צורה ובשום תחפושת.

היינו כבר אצל דיאטנית וזה לא עזר.

אם היא אוכלת אחד מהנ"ל פעם בשבוע אני מאושרת.

חלב וגבינה היא אוכלת.

היא מקבלת תוסף ברזל ובי12

האם אני יכולה לת לה לאכול חטיפי חלבון ? (יש שם 11 גרם חלבון)

כמו שרצי מרתון אוכלים.

תודה רבה,

הוספת תגובה

• ילדה בת שנתיים וחצי שלא אוכלת חלבון - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    31/01/2011

נעמה שלום
    מילת המפתח בגיל הזה היא לא לפסיק להציע, בכל צורה בכל אופן שרק אפשר.
    הציעי לה לעזור לך שאת מכינה ביצים ובשר- לדוגמא הכינו ביחד שניצלים תני לה לכסות את השניצל בפירורי לחם וכו'.
    תנו דוגמא אישות והראו לה כי אתם אוכלים את המוצרים הללו.
    מצויין שהיא מקבלת תוספים של B12 וברזל כדי למנוע חוסר.
    אך... הייתי מוותרת על חטיפי החלבון, במקום תני לה מוצרי חלב קטניות ודגנים מלאים, צרכית החלבון בגיל זה אינה רבה וכדאי לקבלה מהמזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה אין סופית אצל ילד מתבגר בן 14
    טל
    30/01/2011

בני בן ה 14 משמין כל הזמן בקצב מדאיג. רק בחודש וחצי האחרונים הוא עלה 3.5 קילו.
    הוא אובססי בקשר לאוכל. כשהוא יושב לאכול, הוא לא קם עד שהוא מחסל את כל הצלחת הראשונה (והכמות נאה בהחלט), ותמיד הוא מבקש צלחת נוספת. בקיצור אוכל כמו שני מבוגרים. כל הזמן עיניו מטיילות על השולחן כדי לוודא שהוא לא פספס משהו, והוא אוכל מאד מהר וכל הזמן רוצה עוד ועוד.רוצה להספיק לאכול הרבה ומהכל!
    הוא גבוה- 169 מ' ומשקלו 83 קילו. (כמעט במשקל של אביו).
    קצרה היריעה מלספר את כל שעבר עלינו איתו בשנים האחרונות, דיאטות, מפגשים עם תזונאיות ודיאטניות למיניהן, מאמצים רבים לגרום לו לעשות ספורט (קנינו לו הליכון משוכלל , ואופני הרים וכד') שיחות אין ספור, בישול ואפיה של דברים שהוא אוהב-בשינויים המתאימים לדיאטה ועוד ועוד.....
    הוא מאד עצלן. אוהב להסתגר בחדרו עם המחשב או בקריאת ספרים. הוא תולעת ספרים. אך כל משחק שגורם לו לקום מהכסא-הוא מתנגד לשחק.
    אנחנו בייאוש טוטלי.
    כל הזמן הוא מחפש לאכול. כשהוא יוצא מהבית-הוא חייב כמה עוגיות, כשהוא חוזר-שוב עוגיות, הוא מתאוורר קצת לאחר שקרא ספר, ישר-עוגיות. כשהוא יוצא לביהס" הוא אף פעם לא מסתפק בסנדויץ ופרי. הוא תמיד מכין לו שקיות לשעת רעב- שקית מלאה קורנפלקס, כריות וופלים, עוגיות- כל מה שהוא מוצא על הדרך, והכי מהר שאפשר, כדי שאני לא אראה ויעיר לו.
    האמת, נמאס לי כבר להיות שוטרת שלו. אותו לא מעניין כלום. הוא רוצה עכשיו לאכול הכל. אין לו שום רצון להתחיל דיאטה. הוא מאד רוצה לרזות, אך לא מוכן לעשות שום דבר לצורך העניין.
    עשינו לו בדיקות- הכל תקין.
    לא יודעים מה לעשות. פוחדת שהוא יצמח לגודל מפלצתי! דרך אגב, הוא ילד מקסים! שמח וחייכן, אוהב את הבריות. ומאד מאושר. תלמיד טוב מאד. רק ההשמנה שלו מעיבה על חיינו.
    אנו מאד רוצים לעזור לו עכשיו, לפני שיהיה מאוחר. זקוקים לעזרה, להדרכה.
    האם יש רופא המתמחה בדיאטות לילדים ובשיכנוע ילדים שכדאי לעשות דיאטה???
    יש לכם רעיון או הצעה מה עלינו לעשות כדי לעזור לילד שלנו היקר. נשמח לשמוע. תודה רבה!

הוספת תגובה

• אכילה אין סופית אצל ילד מתבגר בן 14 - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    30/01/2011

לאמא היקרה והמודאגת.
    נכון, שלא משנה בני כמה הילדים, אנחנו רוצים לקחת את האחריות, אך אני חושבת שזה בדיוק המקום לשחרר.
    ראשית- בגיל 14 האחריות על המשקל ועל הדיאטה היא של בנך, אינך יכולה לעקוב אחרי כל צעד וצעד שלו, וחבל שתקחי את התפקיד של השוטרת.
    שנית- במקום שירגיש שהוא מסתיר ממך דברים נסי לקבל אותו כמו שהוא, להתייחס לכל הטוב שבו, וציינת דברים רבים ומגוונים ולא לתת למשקל להאיב על חייכם. חשבי לו היה נמוך מאוד או "טיפש" מאוד האם היית מזכירה לו את זה בכל הזדמנות.
    דבר נוסף- אומנם המשקל, הדיאטה והפ"ג היא באחריותו, אך המוצרים שנכנסים הביתה הם באחריותך, מדוע הבית צריך להיות מלא בכ"כ הרבה ממתקים, כריות, מגוון של קורנפלקס וכו'?
    לצערי אין תרופת פלא להשמנה, ואין אדם מלבד בנך שיכול לשנות את המצב בו הוא נמצא. נסו לתמוך בו כמה שיותר, כדי שיכול לאהוב את עצמו, ולפתח דימוי וביטחון עצמי גבוהים (ללא קשר למשקל).
    ועוד דבר למחשבה- לעיתים בגילאים של מרדנות (סביב גילאי שנתיים ובגיל ההתבגרות) ילדנו "מנסים" לקחת פיקוד ושליטה על חייהם, האם העליה במשקל שלו היא מרד הנעורים שלו???
    דברי עם בנך, הסבירי לו שאת מודאגת מנזקי ההשמנה העתידיים, שאלי אותו האם זה מפריע גם לו. במידה וכן הציעי לו עזרה- שאלי אותו אם הוא רוצה לעשות משהו בנידון, והאם את יכולה לעזור אם בכלל. ובמידה וזה לא מפריע לו, עיזבי אותו לנפשו. רק זיכרי לשמור את הדלת פתוחה חשוב שירגיש נוח לבוא ולשתף אותך, ואת זה תשיגי אם תקבלי אותו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברזל במטרנה
    לי
    30/01/2011

ערב טוב
    בני בן 4 וחצי חודשים עדיין לא אוכל מוצקים.. רק לעיתים
    התחלתי לתת לו ברזל . האם ניתן לטפטף את הברזל לתוך בקבוק המטרנה?

לקביעת תור
    סגירה
    ברזל במטרנה

הוספת תגובה

• ברזל במטרנה - תגובה

מיכל מסר בן שלום
    30/01/2011

שלום רב,
    ראשית- בגיל 4.5 חודשים בנך עדין לא צריך לאכול ארוחות מוצקים אלא רק טעימות.
    המטרה של הטעימות בגילאי 4-6 חודשים היא להרגיל את התינוקות לטעמים מרקמים וטמפ' שונות של המזון ולא לספק ארוחה שלמה, לקראת גיל 6 ח' ניתן להגדיל את המנה לכדי ארוחה. כרגע הכמות המומלצת לטעימה היא כפית או שתיים לא יותר- וגם זה ע"פ קצב ההתקדמות האישי של הילד.
    שנית- לא מומלץ לטפטף את הברזל לפורמולה- תרכובת מזון לתינוקת עשירה גם ככה בברזל וזאת עקב ספיגה דלה של הברזל ממנה. ככל שתגדילי את כמות הברזל כך הספיגה תהיה פחותה.
    עדיף לתת את הברזל בניפרד וללא קשר לארוחה - לגודמא לפני או אחרי מקלחת.
    בעתיד תוכלי לתת את הברזל ביחד עם ארוחת פירות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה