מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוק בוכה מהתלהבות בזמן האוכלאילת30/01/2011
יש לי תינוק בן 10 חודשים עם תופעה שלדעתי מוזרה. כשהוא אוכל משהו שהוא מאוד אוהב, בדר"כ פירות, הוא כל כך בלחץ לכפית הבאה שהוא בוכה עוד כשיש לו אוכל בפה ורוצה עוד. אתמול התופעה היתה ממש קיצונית, בזמן אכילת דניאלה - שהוא גם אוהב מאוד - הוא התחיל לבכות בכי הסטרי ועם דמעות גם תוך כדי האוכל, ואחרי שסיים לא הצליח להרגע ורק אחרי כמה דקות על הידיים. מה זה יכול להיות? האם זו תופעה מוכרת? בינתיים החלטתי לא לתת לו יותר דניאלה, למרות שהוא אוהב, בגלל התגובה הקיצונית שזה גורם לו. האם זה נכון לעשות? אולי אני מפרשת את הבכי לא נכון? לא נראה לי שהוא סובל מהאוכל, עובדה שהוא רוצה לאכול עוד ולא מפנה את הראש או סוגר את הפה כמו שהוא עושה כשהאוכל לא טעים לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בוכה מהתלהבות בזמן האוכל - תגובה
ענת מטיאש30/01/2011שלום אין בעיה שהוא מתלהב מהאוכל מהטעמים הראושנים הכל חדש לו ומלהיב..צריך לראות רק שקצב האכלה סביר ולזרום איתו ועם ההתלהבות שלו אולי הוא רוצה גם כפית לתת לו ביד שינסה להאכיל את עצמו במקביל ..הוא מנסה גם לרכוש שליטה זה ענין התנהגותי ולא קשור לסוג המזון יש לשתף איתו פעולה בלבד לדאוג שלא יהיה מצב מסוכן של חנק חס וחלילה מרוב התלהבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלהבות שמביאה לכדי בכי
אילת31/01/2011זה באמת לא מוגזם? הוא ממש בוכה בכי מר בין כפית לכפית ובסיום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלהבות שמביאה לכדי בכי - תגובה
מיכל מסר בן שלום31/01/2011אם את בכל זאת מודאגת, את יכולה לפנות לאחות טיפת חלב או דיאטנית שיצפו בו במהלך ההאכלה בכדי לקבל איבחון טוב יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה בגיל 8.5 שניםאמא27/01/2011
בתי הבכורה בת 8.5 השמינה בתקופה אחרונה ושוקלת 32 ק"ג( גובה ממוצע)
לאחרונה חברות שלה התחילו לקרוא לה שמנה והיא מאוד נפגעת...
התחלתי להעיר לה לגבי האוכל, כמויות - אבל מפחדת להעיר יותר מידי.
יש נטייה להשמנה במשפחה ועצוב לי שהיא מוטרדת מחברות שלה.
מה עושים?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה בגיל 8.5 שנים - תגובה
מיכל מסר בן שלום27/01/2011אמא יקרה,
בגיל 8.5, את האחראית לתזונתה של ביתך.
בידקי את עצמך, את הרגלי האכילה בבית, את הרגלי השתיה (מים ומשקאות מתוקים) וכן את הרגלי הנשנושים בין הארוחות
בנוסף בדקי האם אתם כמשפחה מבצעים מספיק פעילות גופנית
כמו כן- האם ההערות של החברות מציקות לך או לביתך.
בכל מקרה במצב זה רצוי לבצע תהליך שמגייס את כל המשפחה ותזונה נכונה ואורח חיים בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שנתיים וחציענבל25/01/2011
שלום
1. כל יום אני נותנת לבת שלי לאכול יוגורט עם אגוזי מלך ,שקדים וזרעי פשתן שאני טוחנת במטחנה ביתית( עד ממש למרקם כמו ממרח). השאלה שלי האם אני יכולה לטחון כמות גדולה ולשמור במקרר שיספיק לכמה ימים, אין "סכנת " התחמצנות?
2. היא כרגע סובלת מיציאות קשות ולכן אני נותנת לה נורמלקס(4 מ"ג ביום בהמלצת רופא הילדים שלה) והפחתי לה פחממות(היא אוכלת ,אבל מעט) היא אוכלת מנת פרי 1 ביום (אני מצעיה לה כשני פירות ביום אבל הכמות שבסופו של דבר היא אוכלת מסך כל הפירות היא מנה 1) וכמובן פעמיים ביום סלט(שוב כמויות קטנות). מה עוד אפשר לעשות על מנת לעזור ?
3. ראיתי שעניתן בתשובה למישהי אחרת לא לתת לבתה לאכול אפונה אבוקדו וקטניות כיוון והערך הקלורי שלהם גבוהה ( בתי אינה סובלת מהשמנה) .אבל אני יודעת שלמרות זאת מזונות אלה בריאים מאוד ולאחרונה התפרסמה כתבהובמגזין בריאות מסויים על קטניות והערך התזונתי הגבוהה שלהם וכמה הן חיוניות לנו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שנתיים וחצי - תגובה
מיכל מסר בן שלום25/01/2011ענבל שלום
לשאלותיך:
1. אכן בטחינה של האגוזים יש התחמצות של חלק מחומצות השומן, ועל כן מומלץ בכל פעם לטחון קצת, אם בכל זאת את טוחנת כמות גדולה עדיף להקפיא ולא לקרר.
2. עצירות היא במרבית המקרים תוצאה של מאזן נוזלים לקוי על כן הקפידי שביתך תשתה לפחות ליטר וחצי נוזלים ביום.
3. אכן קטניות מכילות ערכים תזונתיים טובים רבים וגם סיבים תזונתיים, מכיוון שביתך אינה בעודף משקל אין שום צורך להגביל את הכמות שלהם להפך, מומלץ לשלבם בתזונתה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענבל25/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתאנונימית25/01/2011
שלום
בתי בת 5 וחצי יש לה בעיות אכילה משהייתה תינוקת , אוכל תמיד היה נושא רגיש ומסובך תמיד מלחמות ומשחקים כדי שתוכל וגם היום היא אף פעם לא דורשת אוכל אני עדיין מאכילה אותה כי אחרת היא לא תוכל, יש ימים שהיא אומרת שיש לה כאבים בבטן ואני אומרת לה כי את רעבה והיא אומרת אני לא
אין לה תחושת רעב לא יודעת מה לעשות איתה, בחודשיים האחרונים הייתה חולה פעמיים וזה עוד יותר החליש אותה והקיבה שלה הצטמקה , קניתי לה ויטמינים בסוכריות גומי התלהבה טעמה חתיכה ולא רצתה יותר, לא יודעת מה לעשות איתה
היא ילדה גבוהה יחסית לגילה ושוקלת 18 קילו
מה אפשר לעשות כדי לדרבן אותה לאכול ואני כבר לא מדברת על לאכול לבד
היא שנה הבאה הולכת לכיתה א ואני יודעת שהיא לא תאכל.
עזרה בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת - תגובה
ענת מטיאש25/01/2011שלום רב
חשבת פעם לחכות שהיא תבקש אוכל? כי הבנתי מדברייך שמעולם לא חיכית לרעב של הילדה אלא תמיד הצעת ,זה חשוב שהיא תכיר את המנגנון של רעב ושובע גם לבד ובמיוחד לקראת כיתה א שרוכשת עצמאות יש לתת לה לבקש ארוחה כמובן בזמן של הארוחה ולא כשימו בדיוק לאכול .תלמדי אותה להקשיב לגוף ולא לשחק באוכל כמנוף רגשי לקבל תשומת לב וכו'
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתר בגיל שנתייםשרון24/01/2011
שלום,
ביתי בת שנתיים ושלושה חודשים, היא נמוכה יחסית (83 ס"מ) ודיי שמנה (13.8 ק"ג), אני משתדלת לא להגביל אותה באוכל אבל בעלי מאוד מוטרד מהמשקל שלה ומפחד שזה יתפתח לבעיה גדולה יותר עם הגיל.
היא אוכלת בבוקר חופן קורנפלקס, ובגן ארוחות מסודרות עד השעה 16:30, אחרי שעה פרי ובערב ארוחת ערב שמורכבת לרוב מביצה, סלט וגבינה/קוטג'.
לפי המדדים החדשים של טיפת חלב היא מבחינת המשקל ממש באחוזון גבוהה (מעל 95) והשאלה שלי היא - עד כמה זו בעיה?
כשזה התחיל להפריע לבעלי הוצאתי את כל הממתקים מהבית והשארתי במבה וזה גם מקסימום 2 שקיות קטנות בשבוע, היא מאוד אוהבת שוקולד וקופצת על כל אפשרות לאכול ממנו וכמה שיותר ולכן אני לא מחזיקה אפילו בבית.
האם היא צריכה דיאטה?
אשמח לדעתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנת יתר בגיל שנתיים - תגובה
מיכל מסר בן שלום24/01/2011שלום רב,
אכן ביתך מוגדרת ע"פ הנתונים שנתת בהשמנה.
אני ממליצה לך לקחת בחשבון כמה גורמים:
1. באילו אחוזונים היא נולדה- גובה ומשקל
2. יתכן כי בתקופה הקרובה תגבהה ועל כן יחס המשקל לגובה ישתפר- יש לעקוב אחריה.
3.לא הייתי מגבילה אותה בכמיות המזון מכיוון שלא מומלץ לבצע דיאטה בגיל זה, אך בהחלט היתי מציגה לה יותר מזונות בעלי ערך קלורי נמוך בארוחות כגון ירקות טריים ומבושלים מרק ירקות, סלט וכדומה
4. שימי לב- תפו"א בטטה, אבוקדו, קטניות למנהם, תירס אפונה וזיתים אינם ירקות וערכם הקלורי גבוה.
5. הקפידו כי בתכם תבצע הרבה פעילות גופנית- צאו איתה בכל יום לשעה פעילות בגינת השעשועים בגימבורי, ברכיבה על אופנים, בהליכה בפארק וכדומה. עודדו אותה לעלות ולרדת במדרגות.
6. הגבילו את זמן המסך של ביתך ללא יותר משעה ביום.
בכל מקרה חשוב לעקוב אחר הגובה והמשקל של ביתך בייתר אדיקות לפחות פעם בחודשיים שלושה.
במידה ותמשיך לעלות במשקל ללא עליה משמעותית בגובה, מומלץ לפנות להדרכת דיאטנית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות אכילה אצל פעוטבר23/01/2011
הי,
יש לי ילד בן שנה שאוהב לאכול הכל!!!!!
הוא אוכל לבד בלי עזרה, ליד שולחן ועם טלויזיה סגורה.
הבעיה היא שלא משנה מה שמים לו בצלחת (ירקות, בשר, פסטה...) הוא מכניס כמויות מאוד גדולות לפה עד שאין לו מקום יותר, כאילו מישהו רודף אחריו, זה מגיע למצב שהוא צריך להוציא חלק מזה כדי שהוא יוכל ללעוס ולבלוע.
ניסיתי לקחת את הצלחת אלי ולתת לו חתיכה חתיכה אבל אז הוא ניסה להגיע בכח לצלחת שלו (החזרתי לו אותה כדי שלא ירגיש שמונעים ממנו אוכל).
ניסיתי לתת לו מנה קצובה בצלחת אבל הוא דחס אותה לפה במהירות וביקש עוד.
רק לקראת סוף הארוחה כשהוא די שבע אז הוא מתחיל לאכול לאט.
חשוב לציין שהוא אוכל כל 3-4 שעות בערך ואני לא מגבילה אותו באוכל, אני מגישה לו אוכל עד שהוא אומר שהוא מסיים (בד"כ ע"י הכנסת מוצץ לפה).
מבחינת אחוזונים הוא בסדר יחסית ... אחוזון 75.
אני ממש מפחדת שזה יתפתח להפרעות אכילה במיוחד שכל מי שרואה אותו אוכל מעיר על האהבה שלו לאוכל לידו.
אשמח לשמוע עצות איך להתמודד עם הבעיה ולהקנות לו הרגלי אכילה נכונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות אכילה אצל פעוט - תגובה
מיכל מסר בן שלום23/01/2011בר שלום,
נשמע כי לבנך יש תת תחושה באזור הפה המאופיין ע"י צורך לגרייה רבה באזור הפה ע"י מזון חפצים וידים, וכן בסימפטומים שציינת.
במקרה כשל בנך יש להתיעץ לעיתים עם קלינאית תקשורת לשם עבודה על גרייה חושית, וזאת בכדי לעבוד על העצמת התחושה באיזור הפה.
ממה שאני מבינה מהודעתך, בנך אוכל יפה, מזונות מגוונים, וגם מפסיק לאכול כאשר שבע. נראה לפני דברייך שאינו בעודף משקל בייחס לעצמו, או בתת משקל.
אני יכולה להמליץ לך דוקא לחשוף אותו לכמה שיותר סוגים שונים של מזונות, ירקות חתוכים טריים ומבושלים, פירות לרוב.
כמו כן יש להקפיד על שתיה מרובה.
בנוסף, יכול להיות שבנך מגיע לארוחה כשהוא כבר מאוד רעב, אולי כדאי להציע לו דבר מה לאכול (פרי או ירק) מדי שעתיים ולא כל 3-4 ש'.
אני ממליצה לפעוטות בגיל הזה כ-8 ארוחות ביום- כאשר יש את הבוקר צהרים וערב אך גם כמה ארוחות ביניים קטנות.
לדוגמא-
עם הקימה- הנקה/ בקבוק תרכובת מזון לתינוקות (את יכולה להגביל את הכמות)
א. בוקר- ירקות, גבינה , חביתה או טונה או פרוסה עם ממרח
ביניים 10- מעדן או פרי או ירק
א. צהרים- 12- מנה בשרית, תוספת וירקות
לאחר שנת הצהרים- פרי או חצי כריך + ממרח
אחה"צ- פרי/ ירקות חתוכים
א. ערב- כמו בבוקר (שימי לב שלא יותר מביצה אחת ביום)
לפני השינה- בקבוק תרכובת מזון לתינוקות/ הנקה.
כמובן שמדובר על כמיות קטנות ולא כאלה שמתאימות למבוגר אלא לפעוט.
הסתכלי על גודל האגרוף של בנך (בערך בגודל ביצה) זו גודל הקיבה שלו.
התחשבי בזה כאשר את מגישה לו את המזון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שנתיים שאוכל הרבהרחל20/01/2011
שלום, בני בן שנתיים ומאז ומתמיד אכל הרבה מאוד. גם כשינק, היה יונק הרבה מאוד זמן...
וגם היום - אוכל ארוחות מסודרות, אוכל בריא יחסית- הוא בגן אורגני ואוכלים שם קינואה ודוחן וירקות ועוד כאלה מין, ובבית אוכל לחם מלא וביצים וגבינה... אבל הרבה מאוד. ארוחת ארבע כוללת בננה או שתיים ועוד 2 כריכים למשל. ארוחת ערב- יכול לאכול חביתה משתי ביצים (את שלי ואת שלו...) וכמה פרוסות... או גביע גבינה כמעט שלם...
לפני שהולך לגן אוכל דייסת שיבולת שועל 2 או 3 קעריות, ולפעמים מבקש גם קצת יוגורט או ברנפלקס, ושעתיים אח"כ בגן אוכל ארוחה מלאה.
הוא שמנמן ונמוך מאוד, ואני תוהה האם צריך להגביל באיזה שהוא אופן?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן שנתיים שאוכל הרבה - תגובה
מיכל מסר בן שלום20/01/2011יעל שלום,
לא ציינת את גובהו המדוייק, ומשקלו של בנך, כך שקצת קשה לי להתייחס לשאלה.
באופן עקרוני, עד גיל שנתיים,וגם בגילאיים בוגרים יותר, איננו ממליצים לעשות דיאטת הרזיה בילדים.
במידה ואת עדין מודאגת אני ממליצה להגדיל את כמות המזונות בעלי ערך קלורי נמוך בארוחות- לדוגמא ירקות, ולהקטין את כמיות המזונות בעלי ערך קלורי גבוה גבוה.
כך לדוגמא במקום להציע לבנך פירות בארבע, אפשר להציע לו צלחת ירקות חתוכים, אותו כנ"ל בא. ערב וגם בגן.
כמו כן, ומכיוון שאת מציינת שהוא שמנמן, מומלץ להגביר את כמות הפעילות שהוא מבצע מידי יום- רצוי לפחות שעה ביום של גן שעשועים או ג'ימבורי או רכיבה על אופנייים (אם הוא כבר יודע איך)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיצוחים ופירות יבשים לילד בן שנתייםקרני18/01/2011
שלום!
האם האיסור לתת פירות יבשים ופיצוחים לילד בן שנתיים תקף גם אם הפירות יבשים לא ניתנים שלמים (למשל- האם מותר שקדים גרוסים, גרעיני חמניה מקולפים, אגוזי מלך מגוררים?).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיצוחים ופירות יבשים לילד בן שנתיים - תגובה
מיכל מסר בן שלום18/01/2011שלום רב,
האיסור נובע עקב החשש לחנק, ועל כן כל מוצר שעלול לגרום לחנק אינו מומלץ.
שקדים גרוסים או מגוררים וכמוהם גם אגוזים, כל עוד הם מגוררים דק מאוד ואין בהם חתיכות גדולות בהחלט אפשיריים.
על גרעיני החמניה הייתי מוותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתעינת17/01/2011
שלום ומצטערת על האורך...
לבתי בת ה-3 תמיד היה טעם מאוד מצומצם עם האוכל- מאז הטעימה הראשונה התנגדה לרוב המאכלים.לא משנה כמה ניסינו ובאיזו צורה לתת לה היא לא מוכנה לאכול.
לא משנה שהיא רואה אותי אוכלת עגבניה כל יום בכל הצורות ויודעת שאני מתה על עגבניה היא לא מוכנה לאכול. גם לממתקים בהתחלה הייתה מאוד אטומה ורק בגלל ימי ההודלת בגן התחילה לאכול חטיפים אחרים מלבד שוקולד. אם חלילה השוקלד לא יהיה של קינדר אצבע אז היא לא נוגעת.
אז פירות וירקות בכלל לא אוכלת למרות שבגן כל יום כולם אוכלים,(פעם הייתה מוכנה לשתות מיץ תפוזים), בשר היא מוכנה רק של הגן. בעבר אכלה גם עוף ושניצל ופתאום הפסיקה כמו שבש/בועיים האחרונים הפסיקה לאכול את הקציצות שהם הבשר היחידי שנגעה בו.
עד עכשיו התפריט שלה היה מורכב מ: קציצה ספציפית מאוד של הגן,,ביצה וקוטג, שוקו ,קורנפלקס עם חלב(לפעמים),פרוסה עם חומוס ופסטרמה ופחמימות למינהן(וגם לא הכל): בורקס, לחם, קוסקוס, פתיתים ואורז זה בעיקר.לנסות דברים חדשים בשום אופן לא מוכנה גם אם כל הילדים בגן אוכלים ביחד.
בשבועיים/שלושה האחרונים גם התפריט המצומצם הזה הצטמצם והיא לא אוכלת יותר קציצה ולא פרוסה בגן שכן הייתה אוכלת.
כל היום היא ניזונה מ- בבוקר כלום, בצהריים פחמימה(פתיתים/אורז או קוסקוס) מה שיש באותו היום בגן, כשהיא קמה מהשינה בגן לא אוכלת כלום ובערב לפני השינה אוכלת ביצה וקוטג ואיזה ממתק.
למרות שגם עד עכשיו התפריט שלה היה לא נורמטיבי לא דאגתי כי הייתה לה מנת בשר, מדי פעם מיץ תפוזים,פרוסה בגן.אבל עכשיו גם את זה אין. ועכשיו אני כבר כן מודאגת.
מה שכן בעצה בעבר עם הרופא השארתי לה סימלאק בבוקר כשקמה מהשינה ובלילה לפני השינה- הכמות קטנה ועומדת על 150 CC לכל היום.
אני חייבת לציין שהיא ילדה שרגישה בעוד המון דברים -אם בהתחלה בנגיעה בחומרים, ברעשים, היא מאוד מאוד ביישנית ואפילו קצת חרדה מהמולה ורעש.
על חלק התגברנו כמו על החומרים כי מגיל חצי שנה חשפתי אותה אליהם ונתתי לה להתלכלכך חופשי חופשי גם אם בהתחלה נרתעה מאוד. רעשים גם כבר יותר טוב אך עדיין יכולה להבהל משואב אבק, ממקדחה וכו'... ועל האוכל בכלל לא התגברנו וזה רק מתדרדר.
אשמח לעצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
מיכל מסר בן שלום18/01/2011עינת שלום.
אני מבינה את דאגתך.
את מעלה כאן בעיה מורכבת שאני חושבת שלא מקום הפורום להתערב בה.
נשמע כי לביתך גירוי חושי מוגבר- כלומר יש לה סלידה ממרקמים שונים טעמים שונים וחזקים, לא מוכרים, וכן מהמולה ליכלוך וכדומה.
מצב זה מצריך הערכה ולעיתים טיפול ע"י צוות רב מקצועי.
רצוי לפנות לרופא הילדים ולבצע מעקב שקילה וגובה, וכן לבקש ממנו הפניה לדיאטנית ולקלינאית תקשורת שיעשו הערכה מלאה על תזונתה והתנהגותה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת פירות וירקות בן שלוש וחצייולי17/01/2011
שלום לכן,
בני בן שלוש וחצי ותמיד היה בררן באוכל
לא אוהב פירות וירקות למעט: מלפפון, בננה ותפוחוגם זה ביום ממש טוב
כן אוכל כוסמת, אורז, פסטה, שניצל (מדי פעם גם עוף) ומוצרי חלב
שמתי לב כי כן אוהב פירות יבשים שאנו קונים הביתה (ללא סוכר) כגון בננה, אננס ומישמש. האם הנ"ל יכולים להוות תחליף (חלקי) לפירות טריים?
עד כמה נורא שהוא לא אוכל פירות וירקות? (ניסינו ה-כ-ל, כולל כל הטיפים שלכן בפורום)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת פירות וירקות בן שלוש וחצי - תגובה
מיכל מסר בן שלום18/01/2011יולי שלום,
ילדים צעירים נוטים להיות בררנים באוכל.
החלט ניתן להתשמש בפירות יבשים ללא תוספת סוכר כתחליף לחלק מהפירות הטריים.
אך מילת המפתח היא להמשיך לנסות ולהציע.
הקפידי שאחה"צ תהיה צלחת של פירות/ ירקות חתוכים על השולחן כדי שאם יתישק לו יוכל לקחת משהו.
כמו כן אפשר לנסות גם שייקים של פירות וחלב יוגורט או מיץ תפוזים- שאותם ניתן להכין עם בנך.
בנוסף תנו דוגמא אישית, איכלו גם אתם בנוכחותו פירות וירקות לרוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת ביציםדפני16/01/2011
שלום
האם אכילת שתי ביצים ביום (לא כל יום) כאשר ברוב הימים נאכלת ביצה אחת ביום מסוכנת או לא בריאה לילדה בת שנתיים וחודש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת ביצים - תגובה
ענת מטיאש16/01/2011שלום
אפשר לאכול 2 ביצים ביום אבל לא כל יום כי צריך לחשוב שרוב המאכלים יש בהם גם עוד ביצים בתבשיל אבל בעררון ביצה אחת ליום זה בסדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפליה בין אחיםטלי16/01/2011
אני אמא לשתי בנות. הגדולה בת חמש שמנמנה (BMI=18.40) והקטנה בת שנתיים וחצי בעלת משקל תקין.
הגדולה אוכלת טוב והרבה, ואילו הקטנה בקושי אוכלת. כשהקטנה מבקשת לאכול חשוב לי לתת לה ארוחה מזינה ומשביעה, אבל הגדולה מקנאת ורוצה גם, אפילו אם חצי שעה לפני כן היא אכלה ארוחה מלאה. תחושת הקנאה שלה ממש בעייתית עבורי... אני לא יודעת איך לתמרן במצבים האלו. אשמח לקבל עצה. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפליה בין אחים - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/01/2011טלי שלום.
אני חושבת שהאתגר תמון בחלטה שלך.
ראשית- מדוע שתי הבנות לא יושבות לאכול ביחד ארוחה מסודרת? האם אינכם מנהיגים בבית ארוחה משפחתית מסודרת בה כולם אוכלים בשעה מסויימת את אותה הארוחה.
ארוחה משפחתית מתאימה גם לביתך בת ה-8 וגם לזו הקטנה.
אני ממליצה לך להתחיל עם ארוחות מסודרות ומובנות במהלך היום.
לדוגמא-
ארוחת בוקר קטנה לפני היציאה לגן/ בי"ס
כריך- לבי"ס
ארוחת צהרים קבועה ומסודרת (במידה והבנות אוכלות בבית)
אחה"צ- חטיף או פרי
א. ערב- סביב בשולחן, רצוי שגם את תשבי איתן לאכול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנימיה מחוסר ברזלנאדיה13/01/2011
שלום רב
מה הטיפול הכי טוב לילד בן 11 עם אנמיה מחוס ברזל? האם כדאי לקחת טיפול תרופתי או להסתפק במאכלם עשירים בברזל.? ובאיזה מאכלים חוץ מבשר עשירים בברזל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנימיה מחוסר ברזל - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/01/2011שלום רב,
כאשר מופיעה אנמיה מחוסר ברזל, יש לטפל במצב ע"י תוסף ברזל במינון שינתן ע"י רופא הילדים. (זהו בדר"כ טיפול זמני שיפסק כאשר רמות ההמוגלובין של בנך יגיעו לטווח הנורמה)
במקביל ניתן להעשיר את תזונתו של בנך במזונות עשירים בברזל.
מזונות לדוגמא:
פירות:
צימוקים – 2 כפות – 0.6 מ"ג ברזל
תמרים – 1 גדול – 0.2
תאנים – 2 מיובשות – 0.8
משמשים – 3 מיובשים – 1.0
חרוב – 1 בינוני – 0.4
ירקות:
תרד – כוס עלים טריים – 2.7
פטרוזיליה – 2 כפות קצוצות – 1.5
ארטישוק ירושלמי – 1 בינוני מבושל – 2.0
רסק עגבניות – קופסה (100 גרם) – 1.7
תפוחי אדמה – 1 בינוני עם הקליפה – 1.7
סלק - 1 בינוני מבושל – 1.3
ארטישוק – 4 תחתיות – 1.5
חסה ערבית - כוס עלים קצוצים – 0.5
שמיר – 2 כפות קצוצות – 1.6
בזיליקום – 2 כפות קצוצות – 1.0
כוסברה – 2 כפות קצוצות – 0.5
עירית - 2 כפות קצוצות – 0.5
בצל ירוק – 2 כפות קצוצות – 0.4
ארוגולה – כוס עלים – 0.4
פלפל אדום – 1 יחידה – 0.5
דגנים:
דגני בוקר מועשרים, סוגים שונים – כוס - 1.9- 4.8
גריסים – כוס מבושלים – 2.1
בורגול – כוס מבושל – 1.3
קינואה – כוס מבושלת – 6.0
קטניות:
שעועית – כוס מבושלת – 6.4
עדשים – כוס מבושלים – 6.0
גרגרי חומוס – כוס מבושלים – 4.2
לוביה – כוס מבושלת – 3.6
אפונה יבשה – כוס מבושלת – 2.1
בקר/עוף/דג :
בשר בקר – פילה מבושל – 100 גרם - 3.0
בשר בקר – כתף (פילה מדומה) מבושל – מנה בינונית (100 גרם) – 2.1
סטייק בקר – 100 גרם – 2.7
בשר הודו - מנה בינונית (100 גרם) – 1.8
שוק עוף בינונית בגריל – 1.2
חזה עוף במחבת – פרוסה בינונית (כ-100 גרם) – 0.9
דג סלמון מבושל – 100 גרם – 1.0
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לעזרהשונית11/01/2011
שלום רב
ילדי בן 3 בדיוק ותזונתו במהלך היום:
בוקר: סימילאק 240 מ"ל (שותה בפנים נורמלקס)
לחמניה עם פסטרמה שאני מכינה או לחמניה עם גבינה לבנה
צהרים: שניצל (מטוגן) + ספגטי או פתיתים רק לפעמים
אחה"צ: פרוסת לחם עם ביצה ומלפפון עם שמן זית ו - חצי קופסת גבינה כפות גבינה
תפוז או מנדרינה לפעמים גם חצי בננה
ערב: לא תמיד אוכל בדרך כלל פרוסה עם ממרח או מרק עוף או חלווה.
לילה: בקבוק חלב 180 מ"ל
האם התזונה מספקת?
האם חסר סידן?
ברור לי שחסר ירקות והצהרים לא מגוונת: הייתי רוצה שיאכל גזר גמדי ואפונה או מרק כתום.
אני רוצה שיאכל גם אבוקדו וניסיתי לחשוף אותו עשרות פעמים אך ללא הועיל.
מדובר בילד שאם לא יציעו לו אוכל לא יאכל גם חצי יום.
גובהו מטר ומשקלו 15.5 ק"ג
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לעזרה - תגובה
מיכל מסר בן שלום11/01/2011שונית שלום,
אכן נראה כי חסרים ירקות ופירות בתפריט,ואני מבינה שהוא גם סובל מעצירות כרונית, כיוון שאת מוסיפה לו נורמלקס לסימילאק.
על כן רצוי לנסות לחשוף אותו לכמה שיותר ירקות ופירות במהלך היום. (ראי שרשורים קודמים מתחילת החודש כיצד להוסיף לילדים פירות וירקות).
בנוסף נראה כי גובהו ומשקלו ביחס לגובהו תקינים.
מכיוון שאוכל די הרבה מוצרי חלב, לא נראה כי יש מחסור בסידן, אך עלול להווצר מחסור בברזל ו- B12 עקב מקור דל מאוד באלו (עוף). רצוי אם את יכולה להחליף את העוף בבשר בקר או בהודו אדום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שונית12/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 שבועות- לא עולה במשקלאפרת11/01/2011
שלום,
הבן שלי נולד לפני כשבועיים במשקל 3.520, אושפז מיידית בעקבות פוליטיצמיה שהובילה להיפוגליקמיה ועירוי גלוקוז במשך שבועיים.
במהלך האישפוז הוא אכל סימילאק ולאחר מכן פרוגסטימיל (פלט את הסימילאק, לדעתנו בגלל שפשוט לא התעקשו על גרפס) במקביל לחלב אם שאוב.
במשך כשבוע נמצא כבר בבית, התחיל לינוק וינק כמה ימים באופן מלא, לעיתים עם תוספת אחת של פרוגסטמיל ביום.
בביקורת בטיפת חלב מראה כי אין עליה במשקל, ואפילו ירידה קלה.
נמסר לתת פעם אחת ביום סימילאק (לבדוק רגישות) ופרוג'סטמיל במקביל להנקה.
בפועל- הילד אוכל 50 מ"ל ונרדם. אחרי 10 דקות אוכל עוד 10 ועוד 10, וכך הלאה.
ברב המקרים צריך להעיר אותו כדי לאכול. בלילה מתעורר כל 4 שעות בערך.
מה יכולה להיות הסיבה לכך? מה ניתן לעשות כדי "לדחוף" לו יותר אוכל כדי שיעלה במשקל? הוא כבר בן 3 שבועות ולא הגיע למשקל לידה...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 3 שבועות- לא עולה במשקל - תגובה
מיכל מסר בן שלום11/01/2011אפרת,
אני מבינה שאת מאוד מודאגת מחוסר העליה במשקל של בנך, אך נסי להתעזר בסלנות.
ראשית- כמה משקל איבד מהלידה כולל האישפוז?
שנית- האם הוא נותן מספיק שתן (כ- 6 חיתולים רטובים ביום) וצואה (כ- 2-3 יציאות ביום).
דבר שלישי, מכיוון שהוא אינו עולה במשקל טוב לא הייתי מחכה שהוא יתעורר לאכילה אלא מאכילה אותו (או לפחות מציעה לו לאכול) כ- 12 פעמים ביום, כל שעתיים בערך גם בלילה.
כמו כן יש להעיר את התינוק כדי שלא ירדם במהלך האכילה.
במידה ויונק יכול להיות שהסיבה להרדמות שלו היא תפיסה לא נאותה של השד ועל כן הוא נרדם.
אשמח אם תשלימי את הפרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)