מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מוכן לטעום....אמא ל210/01/2011
שלום רב
בני בן 3 ו3 חודשים בעייתי מאוד באוכל - לא אוכל פירות ולא ירקות (לא אוכל בכלל שום פרי ושום ירק) מבחינת בשר הוא אוכל רק חזה עוף בצורת שניצל או דג כמו שניצל
מוצרי חלב הוא אוכל בשפע (לפחות דבר אחד :-) )
הבעיה העיקרית היא שהוא לא מוכן לטעום שום דבר חדש או שום ירק אא פרי
ניסינו לשכנע בכל שיטה אפשרית לפחות שרק יטעם ואז יחליט אם הוא אוהב או לא
שום דבר לא עוזר לא מוכן לטעום שום דבר
אני חושבת שאם הוא יטעם דברים יש סיכוי סביר שהוא יתחיל לאכול דברים חדשים ולכן אנחנו כל כך מנסים
אשמח לעצות בעניין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירית שלום
מיכל מסר בן שלום10/01/2011מפנה אותך לתשובתי לשאלה דומה מתאריך 1.1.11 (בן 4 שלא טעם פרי או ירק מעולם)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אמא ל211/01/2011במקרה שלי בני מאוד רזה אמנם עדיין בעקומה אבל בגבול התחתון
האם יש לך בנוסף המלצות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
מיכל מסר בן שלום11/01/2011מירית שלום.
אכן בררנות במזון הינה בעיה קשה (במיוחד להורים)
ילדים רבים הם בררנים, ומתקבעים על מגוון מאוד מצומצם של מזון.
יש לבדוק כמה דברים:
1. האם עולה במשקל או שיורד במשקל?
2. האם ממשיך לצמוח לגובה.
3. כדאי לבקש לבצע בדיקות דם להמוגלובין לשלול מחסור בברזל
4. מתי כן מוכן לטעום מזונות חדשים? ילדים רבים במיוחד בגיל הזה זקוקים לדמות לחיקוי, על כן :
#שבו איתו לארוחות משפחתיות,
#הציעו את המגוון ואיכלו גם אתם, מבלי לעשות מזה ענין,
#הזמינו חברים או ילדים נוספים שיאכלו איתו בארוחות (אולי כשיראה משהו אחר אוכל מה שאמא הכינה ינסה גם)
#תנו לו לשחק עם האוכל- כלומר לא בזמן הארוחה השתמשו באוכל גם למשחק כגון עבודות יצירה, הדבקה, יצירת צבעים וכל דבר אחר- במידה ויכניס חלק מהמזון לפה מה טוב.
#קחו בחשבון כי לילידם בגיל הזה לוקח לעיתים 15 פעם של חשיפה למזון מזון עד שמחליטים האם אוהבים או לא- אז אל תפסיקו לנסות.
# אל תחייבו אותו לאכול, חישבי על זה, אי האכילה זה הכוח שלו מולכם, הוא רואה שזה מפריע לכם, על כן אל תעשו מזה ענין להפך... אימרו לו " חמודי אני רואה שאתה לא אוכל את הסלט הטעים שהכנתי, אכפת לך שאני אוכל אותו...." וכדומה
בכל מקרה
בהצלחה.
אשמח לשמוע מה עזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבהתמר08/01/2011
תודה, תודה.. אני ינסה, מקווה להצילח.. תודה גדולה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תעדכני אותנו איך הולך
מיכל מסר בן שלום08/01/2011בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה!דניאל05/01/2011
תודה על תשובתך ובקשר למשקל,רציתי לשאול האם זה אפשרי לשמר על המשקל וגם לרדת באחוזי שומן ללא ירדה במשקל?
תודה,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה לילד בן 14
דניאל05/01/2011השאלה ששאלתי היא בקשר לשאלה-תזונה נכונה לילד בן 14!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה! - תגובה
מיכל מסר בן שלום05/01/2011דניאל שלום.
אני מבינה שאינך מרוצה ממשקלך או מאחוזי השומן שנמדדו לך בחדר הכושר.
גופך נמצא בתהלכי גדילה והתפתחות.
במהלך זמן זה משתנה הרכב הגוף.
כאשר אנחנו מנסים להפטר מרקמת שומן עודפת, עלינו לגרום לגירעון קלורי מתמשך, כך שהגוף יצטרך להשתמש ברקמת השומן לאנרגיה, התנהגות זאת תביא לאורך זמן לירידה במשקל.
במקביל ייתכן שפעילות גופנית בונה שריר כגון אימונים אנאירובים (משקולות, מתח וכו') יגרמו לכך שתהיה התפתחות של רקמת שריר.
בהעדר תזונה מספקת עלול להווצר מצב שלא יהיו לגוף את כל המרכיבים בכדי לבנות מסת שריר.
בכל מקרה אני ממליצה לך לפנות לאיש/אשת מקצוע (המתמחים בתזונה ופעילות גופנית) לקבלת יעוץ הולם וספציפי עבורך לאור תוכנית האימונים שלך וכל נתוניך וכן גם רצונך להראות בצורה מסוימת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה לילד בן 14דניאל04/01/2011
שלום שמי דניאל ואני בן 14 עוד מעט.
אני שוקל 60 ק"ג,גובה-169 ס"מ ואני מתאמן פעמיים בשבוע טניס ועוד פעמיים על מכשיר אליפטיקל וגם שלוש פעמים משקולות בבית.
אני מעוניין לרדת במשקל אבל לא לפגוע בגדילה.
כמה קלוריות אני צריך לאכול ביום לפי הנתונים?
תודה ,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה נכונה לילד בן 14 - תגובה
מיכל מסר בן שלום04/01/2011דניאל שלום,
משקלך ביחס לגובהך תקין ואין סיבה לרדת במשקל.
ציינת בהודעתך כי אינך מעוניין לפגוע בגדילתך, ועל כן לא מומלצת דיאטת הרזיה בשלב זה, לאור העובדה שלא נרצה לפגוע בפוטנציאל הגובה שלך.
כל הכבוד על הפעילות הגופנית האירובית שאתה מבצע מידי שבוע, המשך כך.
ועוד משהו קטן- מכיוון שיש סיכוי שתוסיף עוד אלו סנטימטרים לגובהך, ושגביהה זו תתרחש בשנים הקרובות, כדי להשאר במשקל תקין אפילו תצטרך לעלות במשקל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית אכילה. דחוףףףףףףףףףנטליה04/01/2011
שלום, בתי בת 3 חודשים ושבועיים אוכלת מבקבוק ללא הנקה מגיל חודש וחצי.הייתה תקופה שעברנו לאוכל צמחי כי חשדנו שיש רגישות לחלבון חלב פרה אך בסוף גילינו שאין לה רגישות וחזרנו למה שהייתה רגילה לאכול: "אופטימיל".תמיד הכל היה בסדר רק שלאחרונה היא עושה לנו קטעים עם האוכל:
כבר בתחילת האכלה (שהיא מאוד רעבה) עושה תנועות עם הראש, מאהר מאוד מימין לשמאל ואפוך, יוצאת מהפיטמה אחורה, מתחילה לצרוח ואני חושבת שזה גרפס שרוצה לעשות אז כבר מההתחלה עושה לה גרפס.חוזרים לאכול אחרי כמה דקות ועוד פעם אותו סיעוט.זה לא שהיא לא רוצה לאכול כי ברגע שאני לוקחת את הבקבוק היא צורכת שרוצה עוד ובסוף אני ממשיכה להאכיל אותה והיא כבר לא בולעת אלה מוציאה הכל החוצה.היא אוכלת בדרך כלל 180 מ"ל.אשמח לתשובה כי מדאיג אותי מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית אכילה. דחוףףףףףףףףף - תגובה
מיכל מסר בן שלום04/01/2011נטליה שלום.
אני מבינה את דאגתך לביתך.
אני חושבת שבמצב כפי שאת מתארת חשוב לערב- דיאטנית/ אחות טיפת חלב/ רופא ילדים שיצפו בהאכלה ובאתגרים שהעלת שמופעים תוך כדי האכלה.
לא הבנתי מדברייך אם אינה אוכלת כלל ו"מוציאה הכל החוצה" או שאוכלת חלק מהמזון.
כמו כן חשוב לבדוק האם ביתך ממשיכה לעלות במשקל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 שלא אכל אף פעם ירקות ופירותתמר01/01/2011
שלום, שמי תמי והילד שלי בן 4 וסובל מעודף משקל.. הילד אומנם בן 4 אבל אף פעם לא אכל פרי או ירק (הוא אוכל רק גזר מבושל).. אני מנסה ומכריחה אותו לאכול ירקות אבל לא מצליח לי הוא לא מוכן אפילו לטעום.. מה עושים? תעזרו לי בבקשה, ניסיתי כבר את כול השיטות אבל שום דבר לא מצליח לי..
הילד שלי מלא ויש לו עודף משקל, בערך 10 קילו מהמשקל לגילו..מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 4 שלא אכל אף פעם ירקות ופירות - תגובה
מיכל מסר בן שלום01/01/2011תמר שלום.
את מציינת שתי בעיות נפרדות שנראה כי יש קשר בינהן.
ראשית לענין הירקות- אני מפנה אותך לתשובתה המפורטת של הדיאטנית ענת מטיאש- לאותה השאלה. (אני מעתיקה את תשובתה לכאן- לנוחיותך)
טיפים להגדלת כמות הירקות-
• קחו אחריות - הורים מהווים דמות לחיקוי עבור ילדיהם. מחקרים הראו, שילדים מפתחים הרגלי אכילה דומים לאלו של הוריהם, ובהתאם לנהוג בבית. לכן, קחו אחריות – דאגו לשלב ירקות בתפריט היומי שלכם – הילדים ילמדו מכם ויהפכו זאת להרגל.
• שתפו את הילדים בקניית ירקות והכנתם - ילדים אוכלים ברצון מאכלים שהם השתתפו בקנייתם ובהכנתם. במהלך הקניות בחנות, תנו להם לבחור ירקות. בבית, תנו להם לשטוף את הירקות ולהכין מהם סלט פשוט. נסו אפילו לגדל, בשיתוף הילדים, ירקות בחצר הבית או באדנית
• לא להכריח, אך להמשיך ולהציע - עדיף לא לכפות על ילדים לאכול ירקות, אך כדאי לזכור שלעיתים נדרשות עד 10 חשיפות למזון חדש עד שהילד מסכים לטעום אותו. חשוב להציע ירקות בכל ארוחה, גם אם בארוחה הקודמת הילד סרב לירקות.
• צבעים - שלבו בתפריט היומי ירקות ממגוון צבעים, ולפחות חמישה צבעים ביום. סלט צבעוני הוא סלט מושך יותר ומזין יותר. כל צבע מביא עימו מטמון אחר מהטבע. ילדים אוהבים מאכלים נעימים לעין. הכינו צלחת צבעונית ומקושטת בירקות..כך למשל גזר גמדי, ברוקולי, כרובית ואפונה הם קישוט נאה לכל צלחת.
• מרקמים - ירקות בריאים בכל צורת ההכנה, צבע ומרקם. לכן אתם יכולים להשתמש בירקות בכל צורות ההכנה: טריים, קפואים, מיובשים, מאודים וצלויים. כך למשל צורות הכנה אהובות במיוחד על ילדים הן: ברוקולי מאודה, גזר מגורד טרי, מלפפון טרי שלם, עגבניות מרוסקות ומחית כרובית.
• מזון מוכן - כדי להגדיל את המגוון ואת כמות הירקות הנצרכת, ניתן ורצוי לשלב בתפריט היומי ממגוון מוצרי הירקות המוקפאים והמוכנים הנמצאים בכל חנות, כמו שניצלי ירקות, קציצות ירק וחטיפי ירקות מחקרים, שבדקו את תכולת רכיבי התזונה והתרכובות הפעילות בירקות שעברו חליטה והקפאה, מוכיחים כי בתהליך ההקפאה נשמרות תכונות הירק הטרי, ובהשוואה לירקות הנמכרים בשוק ימים לאחר קטיפתם ישנה עליונות לירקות המוקפאים.
• ירק בכל ארוחה - ישנן אינספור אפשריות לשילוב הירקות בכל ארוחה, למשל חביתת ירקות, כתוספת לארוחה (גזר גמדי), כציפוי, כמחית (הרבה ילדים נהנים ממחיות צבעוניות: מחית ירוקה מאפונה , מחית כתומה מגזר ובטטה, או תוספת כרובית למחית תפו"א), במרק (ילדים מוכנים לאכול במרק ירקות שאינם מוכנים אף לטעום כשהם טריים), תוספת לפיצה, ירקות מוקפצים במחבת, ירק (גזר קישוא) מגורד בתוך קציצה, תוספת לכריך, פשטידות ירקות.
• הכניסו ירקות לרטבים - לכל רוטב אפשר לנסות להוסיף ירקות, למשל ריבועי גזר לרוטב פסטה, אפונה לרוטב שמנת, או עגבניות צלויות ליד העוף.
• תזמון נכון - נצלו כל חלון הזדמנויות. כדאי להציע לילדים צלחת עם ירקות טריים חתוכים בתחילת הארוחה, כשהילדים עדיין רעבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
מיכל מסר בן שלום01/01/2011כמו כן חשוב לתת לבנך להתנסות במגע עם פירות וירקות - "משחק תחושתי" עם המזון שמטרתו למנוע את "הפחד"/ סלידה שאולי יש לבנך מהירקות והפירות.
שחקו עם האוכל, השתמשו בו בכדי לצייר על הצלחת, ליצור צבעים וכו' ואם יכנס מעט מהפרי או הירק לפה מה טוב.
לגבי עודף משקלו של בנך (10 ק"ג) זהו עודף משקל רב בגיל זה, רצוי להגיע לדיאטנית בכדי לקבל תוכנית התערבותית מתאימה אך בינתיים:
1. מומלץ להמנע משתיה מתוקה
2. יש להגביל את כמות הממתקים היומית לממתק אחד בלבד
3.יש להקפיד על ארוחות מגוונות ומזינות (רצוי משפחתיות)
4. הגבירו את הפעילות הגופנית- לפחות 60 דק' של פעילות גופנית ביום- ביקור בגינת השעשועים/ רכיבה על אופנים/ ג'ימבורי וכו'.
5. הגבילו את זמן המסך של בנך לעד שעה ביום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהטל31/12/2010
היי,
עוד כמה חודשים אני אהיה בת 15
והגובה שלי הוא 152(נמוך מאוד) והמשקל 48
הBMI שלי תקין?.
אני כל הזמן מנסה להוריד 3 קילו בערך אבל אני לא מצליחה.
אני לא יכולה לעשות ספורט עקב אסתמה
ובקשר לאכילה נכון, אסור לי לאכול מוצרי חלב בגלל שאני אלרגית..
הייתי אצל דיאטנית לפני חודשיים אבל למרות שאני אוכל יותר בריא(לחם מלא, גרנולה..) אני נשארת אותו משקל ואני מרגישה שאני חייבת להוריד..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
מיכל מסר בן שלום01/01/2011שלום רב.
משקלך ביחס לגובהך תקין.
אינני מבינה מדוע את חייבת לרדת 3 ק"ג האם הם מפרעים לך?
בנוסף לא ציינת האם קיבלת כבר את הווסת ובאיזה גיל? האם המחזור סדיר או לא?
נערות בגילך יכולות להמשיך ולגבוה- עליה בגובה ללא עליה במשקל משמעותה כירידה במשקל.
ועוד מילה לגבי הגובה שלך- אומנם 1.52 מ' הוא גובה נמוך מהממוצע, אך הגובה קשור גם לפוטנציאל הגנטי שלך.
הפוטנציאל הוא מוצע הגובה של הורייך
תזונה מאוזנת בגילך עם שילוב של פעילות גופנית חשובה מאוד לגוף בריא.
גם כחולת אסטמה אני בטוחה שניתן למצוא סוג של פעילות גופנית שאת מסוגלת לבצע (רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימית ספורט מאלומיניוםרוני31/12/2010
שלום רב,
האם מימית ספורט מאלומיניום (בקבוק שתייה אקולוגי) נחשבת בטוחה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימית ספורט מאלומיניום - תגובה
מיכל מסר בן שלום31/12/2010קרן שלום,
שתיית מים ממיימית אלומיניום נחשבת בטוחה.
כשם שנכון לעשות עם כל מיכלי המים הרב פעמים, יש לבדוק את המימה אחת לכמה זמן. יש לראות שאין שריטות בכוף האלומניום (או במקרה ל מימיית פלסטיק פלסטיק) ובמידת הצורך להחליף אותה.
כמו כן יש להקפיד לשתוף את המימיה משימוש לשימוש בכדי למנוע הצטברות חיידקים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה משקל טוב ?רוני27/12/2010
שלום יש לי ילדה בת 12 והיא בכיתה ו הגובה שלה הוא 1.51 והיא שוקלת 60 זה טוב ?
ואם לא יש דיאטה לגיל הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה משקל טוב ? - תגובה
מיכל מסר בן שלום29/12/2010רוני שלום,
ביתך בעודף משקל, כדי להעריך בדיוק את מצבה, ולקבוע את אופן ההתערבות מומלץ מאוד להגיע איתה לדיאטנית או לאחות ולמקם אותה על עקומות הגדילה.
ישנם פרמטרים רבים המשפעים האם להתחיל דיאטה בגיל או במצב הזה.
ראשית- האם המשקל מפריע לביתך? האם היא מראה נכונות לעשות שינוי?
מה קצה ההתפתחות המינית שלה, האם קיבלה ווסת או לא? מתי?
רצוי שאיש מקצוע יעריך את מצבה ובמידת הצורך יבנה תוכנית התערבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמאלידר26/12/2010
שלום רב,
האם מומלץ לתת מולטי ויטמין לילד בן 3 ?הילד מסרב לאכול ירקות למעט עגבניה.
עם ירקות מבושלים אין בעיה אך זה לא תמיד זמין. אציין כי הוא אוכל פרות ביצים בשר גבינות. באופן כללי האם מומלץ לבצע בדיקות דם כלליות לבדוק ברזל,סידן וכו'?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא - תגובה
ענת מטיאש28/12/2010כדאי לתת מולטיויטמין א ם לא אוכל פירות וירקות
קטניות עדיף לנסות
כדאי לנסות בדיקות דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לקויה בגןצפנת21/12/2010
שלום רב, אני אמא לילדה בת 3.5 שנים הנמצאת בגן עירייה. כחודש לאחר תחילת השנה התברר כי מתוך 35 ילדים, ישנם 3 ילדים אלרגיים לחלב ומוצריו, כולל שומשום וביצים. משרד החינוך החליט כי מוצרים אלו לא יכנסו לגן. לפיכך הגן עבר להזנה פנימית והתפריט "שנכפה" בגן כולל היום - יום א': גבינת סויה, יום ב+ד: טונה בפיתה יום ג+ה: פסטרמה ויום ו' - ריבה/דבש/שוקולד. לפרוסה מתלווים ירקות (עגבניה/מלפפון/גמבה) וזיתים. נסיונות להחדיר לגן אבוקדו, ממרח בוטנים, ממרח מחומוס מבושל טחון, דייסת קווקר , קורנפלקס או שלווה עם חלב סויה וכד' - כולם כשלו. הילדים לא מוכנים לגעת בזה. אציין כי בתי אינה מוכנה לאכול דבר פרט לטונה כמעט כל יום. אבקש לדעת האם קיים ערך תזונתי ראוי לתפריט הנ"ל, אשר אין בו לדעתי כל גיוון, או שמא יש מקום לדרוש לשנות את אופן האכילה בגן. אני מודה מראש על התשובה . צפנת אמא של נגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לקויה בגן - תגובה
ענת מטיאש25/12/2010שלום רב
לדעתי חסר סידן בתפריט באמת שמגיע ממוצרי חלב.אם לא תצליחי לשנות את הכל לפחות תנסי להשלים לה בערב את מוצרי החלב שחסרים בממרח.ולתת גם ביצה כל יום זה חשוב.טונה לא כדאי כל יום מחשש לעודף כספית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוק בן שבעה חודשיםענת21/12/2010
שלום
האם תוכלי בבקשה לפרט תפריט יומי לתינוק בן שבעה חודשים שעדין יונק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוק בן שבעה חודשים - תגובה
ענת מטיאש25/12/2010בעקרון בגיל 7 חודשים צריך לינוק אך לשלב את ארוחת פירות בעשר,ארוחת מנה בשרית עם תפוח אדמה וירקות בצהרים .אחהצ הנקה ,בערב הנקה אך אפשר לשלב עם דיסת קואקר ומעט אבוקדו או טחינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 4.5 רזה מאודאמא מודאגת19/12/2010
בתי בת 4.5 מתחת לאחוזונים במשקל. בגובה היא באחוזון 5. היא רזה מאוד. יש לה קיבה ממש קטנה.
איך אוכל לגרום לה לאכול יותר? יש ויטמינים שיעזרו? בזמנו קיבלה ברזל לעידוד תאבון. לא רואה שעזר במשהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 4.5 רזה מאוד - תגובה
ענת מטיאש25/12/2010ראשית
עליך ללכת לדיאטנית שתתחיל טיפול אצלה ומעקב זה לא בא ביום אחד.עליך להציע לה מאכלים עשירים בקלוריות כמו אגוזים ,שייק פירות ,חלבה ולשים שמן על האוכל. עליך להעזר בסבלנות ובסוף ימצא לה מזון עשיר בקלוריות שהיא אוהבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פליטות מרוובת בן 3 חודשיםלי16/12/2010
שלום, בני בן 3 חודשים, בשבועות הראשונים שהיה יונק ואוכל תחליף היה פולט מידי פעם פליטות רגילות ממה שזכור לי מבתי הבכורה
בחודש וחצי האחרונים נראה כאילו פולט יותר כמעט אחרי כל ארוחה. יש ימים שפולט אחרי כל ארוחה ויש ימים שפולט אחרי ארוחה אחת בלבד לא קבוע. נראה כאילו אחרי שעושה גרעפס הוא מגהק כמה פעמים והאכול יוצא החוצה לפעמים נוזלי מאוד ולעמים מעט סמיך (גבינתי) הוא אוכל מטרנה 180 מ"ל ביום ולפני השינה 210 מ"ל. אציין גם שאוכל בערב לפני השינה כמעטולא פולט גם אוכל לאט יהרבה יותר.
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
לי16/12/2010משקלו 5.800 והוא עולה יפה במשקל. רגוע רוב היום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליטות מרוובת בן 3 חודשים - תגובה
ענת מטיאש25/12/2010שלום
עליך לראות אם עולה במשקל זה בסדר כי פליטות במידה מסוימת הם תקינות במידה וזה לא הקאה וכל האוכל יוצא החוצה.חשוב לא להשכיב מיד אחרי האוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבשיר06/12/2010
יש לי שני בנים. בן 8.5 ו- 3.5. שניהם אוהבים לאכול חלב ומוצריו. ראשית , שאלתי היא לגבי הבלבול הרב שיש בנושא, כי מצד אחד יש הטוענים שזה לא בריא ומצד שני, משרד הבריאות שממליץ, בייחוד עבור ילדים, 3 מנות ביום. האם להמשיך ולעודד את אכילת החלב ומוצריו? שנית, הדבר יוצר בעייה אצל בני הקטן, מאחר שהוא עדיין צורך סימילאק פעמיים ביום ולא מוכן לוותר, למרות שזה גורם לו לכאב בטן. הוא ינק עד גיל שנה ושלושה חודשים. נבדק על ידי רופא הילדים שאמר שהכל בסדר ושאין צורך בבדיקת אלרגיה , מאחר שאין לו תסמינים כמו הקאות ושלשולים. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב - תגובה
שרית עטיה-שמואלי11/12/2010הי שיר
מוצרי החלב הם חלק מאוד חשוב בתזונת ילדים ולא סתם כל ההנחיות הרשמיות בעולם מעודדות את צריכתם.
מוצרי חלב הם מקור מצוין לסידן , לחלבון איכותי ועוד שלל ויטמים ומינרלים שחשובים לגדילה והתפתחות.
לגבי בנך הקטן - ניסית להחליף את הסימילאק בחלב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)