מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשיבות מנה בשרית לילדמרינה23/04/2012
שלום, אני אם לילד בן שנתיים וחצי. החלטתי לפנות לאיכם להתייעצות מאחר ולאחרונה התחלתי להיות מודאגת לגבי תפריט תזונה יומית של בני. הילד שלי הולך לגן פרטי ונשאר שם עד השעה 18:00 בערב. כאשר הוא מגיע לארוחת ערב ביתית רק בשעה 19:00-19:30 (עד שאנחנו מגיעים הביתה). בשעה מאוחרת שכזו אני מעדיפה לתת לו ארוחה קלה (לא בשרית), אך חמתי טוענת שחשוב מאוד שילד יוכל כל יום מנה בשרית בשביל ההתפתחות שלו ובגלל שאנו לא יודעים האם הילד אכל בגן מספיק בשר (אם בכלל), אז חשוב מאוד לתת לו לאכול מנה בשרית (הכוונה היא לעוף) גם בארוחת ערב. אני מבינה את הדאגה של חמתי, אך יחד עם זאת אינני מרגישה שלמה עם עצמי לתת לילד ארוחה בשרית לפני השינה (למרות שהילד נרדם אצלי רק בשעה 22:00 בגלל שאנו חוזרים הביתה מאוחר). לכן הייתי רוצה לקבל את דעתכם בנדון.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות מנה בשרית לילד - תגובה
עדי מגד24/04/2012הי מרינה,
אני מבין את המחלוקת וכדי לראות האם יש כאן בעיה תזונתית צריך לראות האם בנך מתפתח באופן תקין , קודם כל, האם גובה ומשקל תקינים לגילו או יש האטה בקצב גדילה ( את יכולה להוריד טבלאות גדילה מהאינטרנט ולבדוק, דבר נוסף אפשר לשאול את הגננת האם הוא אוכל מנה בשרית וכמה ?
לא חובה לתת לו כל יום מנה בשרית - ניתן לתת לו כתחליף גם חלבון איכותי הנמצא בביצה, חביתה, טונה ומוצרי חלב.
האם אוכל סדיר בכל שאר הארוחות ? ולא מדלג על ארוחות ?
לסיכום, צריך לראות את כל התמונה ורק לאחר מכן להחליט.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזיה דחופה ..חסוי18/04/2012
שלום , אני בת 12.5 אני שוקלת 50 ואני מטר 56
אני מרגישה ממש שמנה ואני מנסה לעשות דיאטות וזה לא מצליח , אני מנסה לאכול נכון והכול אבל אני כל הזמן מתפתה לדברים מתוקים ..
יש לי דיי מזל כי אני לא אוהבת לאכול הרבה דברים אבל זו גם בעיה ..
מה אני יכולה לעשות כדי להרזות ? אני רוצה להרזות לפחות 5 קילו , אני רוצה שיהיה לי בטן שטוחה !
כולם אומרים לי שאני רזה ואני לא מרגישה כזו .
זה דחוף ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה דחופה .. - תגובה
מיכל וינברגר20/04/2012שלום!
אכן משקלך תקין לגובה, וחשוב מאוד במיוחד בגילך להקפיד על תזונה נכונה ומאוזנת הכוללת את כל ריכבי המזון החיוניים- סידן, חלבונים, שומנים חיוניים וכ'. בד"כ לשמירה על משקל תקין או ירידה במשקל- דיאטה לא עוזרת- כי דיאטה היא משהו זמני וקשה, וגם אם יורדים, זה הד"כ לא מחזיק לאורך זמן...מה שחשוב הוא ללמוד הרגלים לאכילה נכונה. יכול להיות שאת המתוקים עלייך למצמם למשל לאחד ביום, אך זאת ניתן לעשות רק אם תוכל מסודר ונכון לאורך היום- 3 אוחות עקריות+ שתי ארחות בניניים , כך לא תהיי רעבה ויהיה לך קל יותר לעמוד בפני פיתויים. ממליצה גם לעשות פעילות גופנת כלשהיא באופן קבוע.
אני בכל מקרה מאוד ממליצה לך לפנות לדאטנית/דיאטן כדי לעזר להתמודד עם הפויתוים ולבנות לך תוכנית אישית מאוזנת.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
חסוי20/04/2012תודה רבה, אני שוחה פעמיים בשבוע ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עם מוצקיםרננה18/04/2012
שלום וברכה
אנו זוג הורים לתינוקת מקסימה בת עשרה חודשים שמאוד מפותחת לגילה אבל הבעיה העיקרית היא לגבי האוכל. היא מסרבת נחרצות למוצקים. כרגע מוכנה לאכול אך ורק פירות מעדנים ולחם וחוץ מזה כלום. ניסיתי פשוט הכל, כולל לטחון ולא לטחון את האוכל. ניסיתי "להחביא" את הירקות בפשטידה וכו' אבל גם את זה לא רוצה. גם ניסיתי להחליף את השעות של הפירות והמרק אבל גם לא עזר.אנחנו כבר ממש מיואשים . כרגע התפריט שלה הוא כך
7:00- בקובוק מטרנה 180 סיסי (לא תמיד מסיימת)
9:30- מנת פירות שהיא מאוד אוהבת
12:00-13:00-מנסים לתת מרק,ירקות,עוף וכו' בסופו של דבר היא מקבלת שוב בקבוק מטרנה..
16:00-17:00-.מעדן +לחם עם גבינה/עגבניה לפעמים שוב פירות
19:00- בקבוק מרטנה 180
ניסיתי במשך כמה ימים לא לוותר על המרק ולא לתת מטרנה אבל זה לא עזר היא פפשוט היתה עצבנית ורעבה עד ארבע אחה"צ שאז מקבלת את המעדן.. ובלילה היא התעוררה לאכול כי היתה רעבה.... מה עושים? האם המצב הזה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עם מוצקים - תגובה
מיכל וינברגר20/04/2012שלום,
לפעמים לוקח קצת זמן הסגלות במעבר מפומולות למוצקים. צריך פשוט להתאזר בסבלנות. כל עוד הגדילה תקינה (גובה ומשקל) .
יש להמשיך לנסות ולהציע מוזנונות חדשים ולעבור לאט לאט למרקמים פחות טחונים, יש לעודד אכילה ביד למשל חתיכות אבוקדו, חתיכות חביתה, חתיכות פסטה, חתיכות בננה וכ'..ולאט לאט היא גם תרצה לנסות דברים בסגנון זה. בהמשך גם אכילה בכפית.
חשוב לא לעשות "עניין" סביב הנושא לשמור על אוירה נינוחה ונעימה סביב האכילה. אני בכלל ממליצה על ארוחות משפחיות ודוגמא אישית.
אם הולכת לגן- יש סיכוי טוב ששם תחקה את כולם והמצב ישתפר- וגם בבית- דוגמא של ההורים.
ושוב- זכרי שבסופו של דבר- זה ענין של זמן.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן ארבעה חודשים מסרב לאכולviki15/04/2012
שלום,
הבן שלי בן ארבעה חודשים עוד שבוע.
מזה מספר שבועות חלה ירידה בתאבון שלו. בעבר היה תינוק אכלן מאוד. ובשבוע האחרון חלה ירידה דרסטית בתאבון שלו. הוא מסרב לאכול בכל תוקף ושרואה בקבוק כבר מתחיל לבכוד ולהזיז ראש לצדדים (בורח מהפיטמה).
יש לציין כי היתה לו פטריה בפה שביניים החלים ממנו. עשינו בדיקות דם ושתן היה תקין. לכאורה אין סיבה בראותית לסירוב של אוכל.
אנחנו ממש אובדי עצות, מאחר והוא מש ירד בכמויות של אוכל. לפעמים אוכל 40 גרם וגם זה בקושי. לפעמים אוכל 100 גרם וכך כל היום סביב האכלה שלו. יש לציין שהוא עושה הפרשים גדולים בין האכלות. מעל 4 שעות. היום בבוקר בקושי אכל 90 גרם אחרי שלא אכל 9 שעות.
מה יכול להיות הסיבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן ארבעה חודשים מסרב לאכול - תגובה
מיכל מסר בן שלום15/04/2012שלום רב,
הפטריה שמננה סבל והקושי באכילה שנבע בעקבותיה בהחלט יכולים לגרום לבנך להמנע מאכילה.
חשוב לבדוק כמה דברים:
1. האם ממשיך לעלות במשקל? האם שומר על האחוזון שלו או לא?
2. לנסות ולהחליף בקבוק לסוג אחר או להאכיל בצור שונה- לא בבקבוק אלא בכוס (שתיה ולא מציצה)
מכיוון שבנך בעוד שבוע בן 4 חודשים אפשר החל מעוד שבוע להסמיך לו את המזון למרקם דייסתי ולהאכיל אותו בכפית
כמו כן, לרוב בגלאים הללו רוב יום הוא סביב האכלה והחלפה, נשמו עמוק זה משתפר בהמשך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה מחכה למענה
viki16/04/2012שלום,
בעיית האכילה של בני נמשכת. אתמול בלילה אחרי שאכל ב12 בלילה קם לאכול (התעורר בבכי) סביבות 4 לפנות בוקר. ברגע ששמנו לו בקבוק בפה הוא סירב לאכול והתחיל לבכות. עזבנו הרדמנו אותו חזרה. שוב קם בחמש לפנות בוקר (ניראה שמרעב) ואותו דבר בכה ברגע ששמנו לו בקבוק.
לא אכל עד 9:30 בבוקר וגם אז 100 גרם בלבד.
האלה שלי האם אני יכולה להוסיף בבוקר קצת דייסת אורז ובלילה קונפלור? (האם אפשר אחד בוקר והשני בלילה)?
מאחר ורק עוד 10 ימים יש לי טיפת חלבהאם אני יכולה בינתייים להתחיל איתו עם פירות כמו בננה ותפוח עץ?
מרק ירקות עם גזר או בטטה עם תפוח אדמה וקישואים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בבקשה מחכה למענה - תגובה
מיכל מסר בן שלום17/04/2012שלום רב,
אינני ממליצה להתחיל בהצגת מזונות לפני השבוע ה- 17 לחיו של בנך כלומר 4 חודשים מלאים.
בנוסף הצגת המזונות היא רק הצגה ולא ארוחה כלומר לא מצופה ממנו שיאכל מנה מלאה של ירקות או פירות בשלב הראשון
כפי שאמרתי ניתן להסמיך את התמ"ל ע"י דייסת סולת או אורז ולנסות להאכילו בכפית או בכוס
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
viki16/04/2012האם בגיל 4 חודשים כדאי לקחת את התינוק שלי למרכז שניידר ומומחה להפרעות אכילה? (ביקשתי מרופא מטפל הפנייה אבל אני לא שלמה עםזה עד הסוף).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה - תגובה
מיכל מסר בן שלום17/04/2012ושוב שלום,
התייעצות עם מומחה היא הבחלט אופציונאלית ויכולה להאיר ולעזור לכם בטיפול בבנכם. אך כמובן לשיקולך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת בת 4 חודש מסרבת לאכול
בלה22/07/2015שלום לכם
יש לי אותו סיפור כמו שלך
אני כבר לא יודעת מה לעשות, ניסיתי הכל
האם הבעיה שלך הסתדרה? אולי יש לך עצה לתת לי...תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזנה דרך גסטרוסטוםצפון11/04/2012
שלום
יש לי ילד בן 4.5 שנים שניזון דרך גאסטרוסטום עקב בעיה ניורולוגית, מקבל פורמולה PEDIASURE, ארוחות כל 3-4 שעות, ממוצע 6-7 ארוחות ביום, שכל ארוחה בסביבות 180CC, משקלו כעת 12 ק"ג, נראה רזה, אך בדיקות דם כולל הימוגלובין וחלבון, אלבומין בגדר הנורמה.
איך אני יכול לעזור לילד שיעלה במשקל, העשרת הפורמולה בקולוריות, מה אני יכול להוסיף על הפידיאשור בכדי לתת לו יותר קלוריות, פחמימות שיעלה במשקל
לקחת בחשבון איניי יכול לתת לו מנות גדולות של פדיאשור-יותר מ 180CC- כל ארוחה, אחרת הוא יקיא, מנסיון
מה אתם מציעים לי להעשרה ולעליה במשקל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזנה דרך גסטרוסטום - תגובה
מיכל וינברגר15/04/2012שלום,
לפני הכל, אני ממליצה לפנות לדיאטנית בקהילה- משום שקצת קשה לתת יעוץ בלי להכיר את כל התמונה. האם בנך נייד פעיל או רוב בזמן בכיסא/שכיבה? האם מקפידים על מתן טפטוף איטי- האם יש מכשיר קנגרו? ככל שמתן הפורמולה איטי כך יש פחות עומס על מערכת העיכול, גם אם אין מכשיר ניתן פשוט לתת את הפדיאשור בטפאטוף איטי- וכך הסיכוי להקאה יורד.
אכן 12 ק"ג לגיל 4.5 זה קצת מעט, אך השאלה מה הגובה, ושוב עד כמה הוא פעיל.
במידה והוא מרזה לאחרונה ניתן לחשוב על העשרת התזונה.
ניץן לצמצם מרווחים בשעות היום- לכל 3 שעות.
ניתן גם להוסיף אבקת קלוריות (ישנם חברות שונות) לתוך הפורמולה, ישנם גם פורמולות מרוכזות יותר אך מיועדת לגיל 4 ויותר- ולדעתי 4.5 זה עדיין גבולי ולא כדאי להעמיס. אך בשלב מתקדם יות אפשר בהדגה להכניס פורמולה כמו אנשור+ למשל- ומאוד מאוד בהדרגה.
כדאי לעשות זאת בצורה מסודרת ונכונה- אני מאוד ממליצה לפנות לדיאטנית בקהילה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךאבי11/04/2012
ביקשת ממני להשלים פרטים למייל הקודם ששלחתי בתאריך1.4.12 וכותרתה "בעיות בתפריט"בני בן 11 ושוקל 26 קג בלבד גובהו 131 סמ.רציתי לדעת איזה אבקה או תוסף מזון מומלץ לתת לילד שתפריטו מוגבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
מיכל מסר בן שלום15/04/2012אבי שלום
שאלתך נענתה היום
מקווה שתשובתי תעזור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה שמנהעדי09/04/2012
בתו של בן זוגי הינה נערה בת 14. היא נוטלת כדורים פסיכיאטריים (גאודון). בשנתיים שלוש האחרונות היא אינה מפסיקה לעלות במשקל וכל נסיות הדיאטה שהוריה מנסים איתה אינם מצליחים. היא אינה מצליחה לשמור וכל היום רק מחפשת אוכל. הוריה משקיעים מאמצים בכיוונים שונים במטרה לפחות לעצור את העליה במשקל (שלא לדבר על ירידה במשקל). אביה מנסה לקחת אותה לחדר כושר פעם פעמיים בשבוע אך כמובן שזה לא מספיק והיא גם די מנתגדת לענין. היא חסרת מוטיבציה לרדת במשקל.
אני מציינת כי המחשבה והמטרה לגרום לה לרדת במשקל היא גם בריאותית וגם אישית (בטחון עצמי) וכמובן גם חברתית.
יש מצב שנטילת הכדורים הפסיכיאטריים תורמת רבות להשמנה או להגברת התיאבון ואולי גם הרצון של הרויה שמנסים בכל דרך לגרום לה לרזות.
האם לה ההשמנה מפריעה? היא טוענת שכן אך חשה חוסר יכולת לשלוט באכילה.
מה עושים כדי לעזור לה לרדת במשקל ?
ואם כאן לא ניתן למצוא מענה - היכן כן ניתן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה שמנה - תגובה
מיכל מסר בן שלום15/04/2012עדי שלום,
בהחלט אתגר לא פשוט,
כדורים פסיכאטרים עלולים לגרום לתאבון מוגבר ולהוביל לעליה במשקל
אך, בכדי לעלות במשקל צריך לאכול...
בגיל 14 יש חשיבות רבה לרצון של הנערה לעשות עם מצבה משהו
אני חשובת שכדאי להציע לה להצטרף למסגרת- קבוצה/ סדנא/ דיאטנית
שיעזרו לה
כמו כן אני חושבת שכדאי לערב את הפסיכאטר ולשאול לעצתו
בכל קופ"ח יש מסגרות מתאימות לנערה ואפשר לפנות אליהם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתי בת 3 חדשיםמיכל אהרון02/04/2012
שלום רב !!!
ביתי בת כמעט שלושה חדשים (עדיין חסרים כמה ימים).היא נולדה במשקל 2730, כיום היא שוקלת 4735. היא כמעט ולא מסוגלת לשכב על הגב, בוכה ללא הפסקה על הגב. אם כבר היא יכולה להיות על הגב קצת במשך היום כשהיא מסתכלת על המובייל, אבל אחרי 5 דק' בערך מתחילה לבכות. בלילה בקושי רב נרדמת על הגב ומתעוררת כעבור כשעה וחצי או שעתיים. בעבר הלא כל כך רחוק כשהיתה כך מתעוררת בלילה בבכי הייתי מנצלת את ההזדמנות ונותנת לה לאכול שתי פעמים נוספות במהלך הלילה. אך בבוקר למחרת היא הייתה מאוד עייפה , כל הזמן רק רצתה לישון , ובנוסף מתקשה להרדם בין קימה לקימה כך שהיה נותר לי זמן מועט ביותר בכדי לשחק, לדבר אליה ולהפעיל אותה. רוצה לציין שבמהלך היום תחת השגחה נתתי לה לישון על הבטן, רק שעל הבטן היא ישנה עמוק ולכן הייתי צריכה להעיר אותה כל 3 שעות לאכול. לאחרונה "נכנעתי לחלום" שביתי תישן על הגב למרות כל הסיכונים הכרוכים בכך (לפי הוראות משרד הבריאות) כיום אני משכיבה אותה ממש לא בלב שלם רק על הבטן, . כשהיא ישנה על הבטן היא מסוגלת לישון לילה שלם מבלי להתעורר. אך אז אם היא לא מתעוררת היא בעצם מפסידה ארוחה אחת או אפילו שתיים, כי בלילה אני לא רוצה להעיר אותה. כיום אני נותנת לא סימילאק 110-120 , 5 ארוחת ביום, אז יוצא לה לאכול כ-600 מ"ל ליום, האם זה אמור להספיק לה להתפתחות תקינה ?, אני כבר מתנצלת מראש שכתבתי הרבה אבל אנא בבקשה אבקש התייחסותכםמודה לכם מקרב לב עבור תשובתכם
מיכל אהרון
ן ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביתי בת 3 חדשים - תגובה
מיכל וינברגר09/04/2012שלום,
ביתך נמצאת באחוזן ה- 15 בערך לגילה ונראה כי שמרה על אחוזון זה מאז שנולדה. אחד המדדים לקביעה אם אכן מקבלת מה שצריכה הוא שמירה על אחוזונים קבועים במשקל ובגובה- ולכן חשוב לעקוב לפי עקומות גדילה (מה שבודקים בטיפת חלב..) ולוודא שאין "שבירת עקומות". 600 מ"ל ליום אמורים להספיק בשלב זה ,אך זה קצת גבולי. שמשקלה יעלה גם הכמויות אמורות לגדול קצת- יתכן והמנות שתצרוך יגדלו (110-120 סיסי) . במידה ולא, אז רצוי לשלב ארוחה נוספת- (לא בהכרח בלילה- כל עוד משקלה תקין.)
לגבי השינה על הבטן, מנסיון- אכן ידוע שתינוקות רבים ישנים טוב יותר על הבטן, למרות שבניגוד להנחיות משררד הבריאות. עם זו, מבחינה התפתחותית- מומלץ כן להרבות להשכיב על הבטן במשך היום.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בתפריטאבי01/04/2012
בני בן 11 ומאוד מוגבל בתפריט האוכל.הוא לא אוכל בשר אוהב רק לחם,חביתה ופיצה.זה התפריט שהוא אוכל כמעט מדיי יום.(הוא אוכל בין לבין חטיפים כגון תפוציפס,במבה ואוכל גם ציפס ואורז)האם יש תוםף מזון כמו אבקה כלשהי לגילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בתפריט - תגובה
מיכל מסר בן שלום01/04/2012אבי שלום
לא הצלחתי להבין ממה שכתבת, האם בנך במשקל ובגובה תקינים, האם האו בעודף משקל.
קיימים בשוק מגוון של אבקות וצוספים אך לכל אחד התוויה שונה
אנא פרט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בתפריט
אבי02/04/2012אני משלים את הפרטים החסרים:בני בן 10 וחצי גובהו 131 סמ ומשקלו 26 קג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות בתפריט - תגובה
מיכל מסר בן שלום15/04/2012אבי שלום,
ע"פ הנתונים שהוספת יחס המשקל לגובה של בנך תקין לגילו.
אני מבינה כי הוא מאוד בררן ואינו "מעשיר" את תזונתו באופן עצמאי
ישנן 2 דרכי פעולה:
הראשונה- לא להפסיק ולהציע לו גיוונים בכל דרך אפשרית כתוספות על הפיצה בתבשילים שונים כתוספת בתוך הרוטב וכדומה
כמו כן אפשר להסביר לו על החשיבות של הגיוון ולשאול אותו מדוע לדעתו חשוב לאכול נכון? למה זה תורם?
כמו כן ניתן לפנות איתו לשיחה אצל דיאטנית ילדים בקהילה שתסביר לו יותר על החשיבות ועל השפעה של מזון בריא על גדילה והתפתחות
השניה-
לא לשתף את בנכם ולהעשיר את תזונתו בויטמינים (מולטיויטמין לילדים)
אינני ממליצה להשתמש באבקות למניהם
יחד עם זאת לאחרונה יצא מוצר לשוק בשם - פידאשור קומפיט- זהו שייק המכיל תוספת של קלוריות חלבון ושומן - כמו ארוחה נוספת
בכל מקרה אני ממליצה לשתף את בנכם במחשבותיכם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמ"ל בגיל שנהויקי01/04/2012
שלום,
האם חייבים לתת לתינוק תמ"ל אחרי גיל שנה ואם כן אז מה המינימום ההכרחי? או שאפשר לעבור לחלב עיזים/פרה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמ"ל בגיל שנה - תגובה
מיכל מסר בן שלום01/04/2012ויקי שלום
אין חובה להמשיך ולתת לפעוט תמ"ל בגיל שנה, יחד עם זאת לא בטוח שהיתי נותנת לו חלב ניגר (חלב פרה/עיזים)
בגיל שנה אנו מצפים מהפעוט לאכול את תזונת המשפחה, ועל כן אם אוכל יפה מכל אבות המזון, שותה יפה מבקבוק או כוס (נוזלים), ולא מבקש מכם תוספת של ארוחה בקבוק, כמו כן אם עולה יפה במשקל ובגובה אין חובה לתת תמ"ל כלל
יחד עם זאת תרכובות המזון לתינוקות, עשירות בויטמינים ובמנרלים, שלעיתים הפעוט לא צורך מספיק אם לא שותה תמ"ל/יונק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה דחופהליאת01/04/2012
בתי בת 3 לא נוגעת בפירות וירקות בכללללללללל בכלום ,זה אפילו דוחה אותה , המצב מתסכל אותנו מאוד ואני על סף יאוש, היא סובלת מעצרויות כרוניות ומטופלת מגיל חצי שנה בפגלקס ושמן פאראפין ,
השבוע היתה לה עצירות שההיתי חייבת לקחת אותה למיון לעשות לה חוקן , וכנראה שזה עשה לה טראומה , כי מאז היא מסרבת לאכול הרבה דברים וכמעט כל התפריט שהיא עוד אכלה : מעדן חביתה וגבינה פשוט דוחים אותה ,היא אמרה לי אמא אני לא רוצה לאכול הרבה שלא תכאב לי הבטן ההיתי בהלם... אני גם מפעילה עליה לחץ ומסבירה לה שאם תאכלי ירקות לא תכאב לך הבטן והיהי לך קקה.
היא הסכימה לטעום עגבניה אבל כמעט הקיאה.... מרוב גועל... אני על סף בכי...וגם אם אעשה לה ירקות בצורת : "הלו קטי" זה לא יעזור .
כל החכמולוגים אמרו לי פשוט להרעיב אותה בפירוש ככה ואם היא לא נוגעת בפירות וירקות אז אין אוכל ,,, אבל אני לא מסוגלת ניסיתי לכמה שעות ונשברתי...
אין לי מושג איך להמשיך מפה מכיוון שהיא במודעות אחרי החוקן והיא מדברת על ההשלכות ..... מה לעשותתתתת????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה דחופה - תגובה
מיכל מסר בן שלום01/04/2012טלי שלום
בנוסף לירקות ופירות , יש להקפיד על צריכת נוזלים נאותה לאורך היום
מכיוון שביתך אינה מוכנה לאכול פירות וירקות אל תלחצי עליה.
ניתן להוסיף לתזונה הרגילה שלה סיבים תזונתיים בצורת אבקה- תכשירים כגון פסיליום ובנפייבר.
את הסיבים התזונתיים ניתן להוסיף למים למעדן לחלב למרק וכו' אך יש צורך להקפיד על צריכה מרובה של נוזלים (מים)
יש להקפיד כי ביתך תשתה לפחות 1.5 ליטר נוזלים ביום
עדכני אותנו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ...
ליאת01/04/2012בתי שותה המון המון מים אם יש משהו באמת שהיא אוהבת אז זה מים והיא גם משתנת בהתאם ...
יש לי בבית את הפייבר הירוק אז לתת לה כמה מזה ביום? והאם התוספת הזאת לנורמלקס והפארפין לא מזיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ... - תגובה
מיכל מסר בן שלום01/04/2012יש להוסיף לתזונה סיבים- בנפייבר על פי המומלץ על גבי האריזה
אפשר גם כן לחשב כ 1 גרם סיבים לכל קילו משקל גוף
ושוב יש להקפיד על צריכת נוזלים נאותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ועדיין לא אוכל מוצקיםליאת23/03/2012
שלום, בני בן השנה לא אוכל מוצקים. הוא אוכל אוכל מרוסק (פירות, מרק ירקות עם עוף וכו'), מצליח לאכול ביסקוויט, במבה ובננה שאני נותנת לו בחתיכות. הוא לא יודע לתת ביס (למשל מבננה) ולא יודע ללעוס. כאשר אני מנסה לתת לו משהו שאמור להתאים לגילו הוא נחנק יחד עם רפלקס הקאה עד שאני צריכה ממש לדחוף אצבע ללוע שלו ולהוציא. אני רוצה לציין שרק לפני חודשיים רופאת התתפתחות אמרה שיש לו לשון קשורה אבל במצב ממש לא חמור ושלא כדאי לעשות כלום בנידון. האם זה קשור? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנה ועדיין לא אוכל מוצקים - תגובה
מיכל מסר בן שלום25/03/2012שלום לך
באופן עקרוני בגיל שנה, נצפה כי הילד יאכל את תזונת משפחתו
אין זה אומר כי על הפעוט לדעת לקחת ביסים, אך בהחלט עליו לדעת להניע את המזון בתוך פיו ללא ריפלקס הקאה.
אני ממליצה לחזור לרופאת ההתפתחות להתייעצות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 וחצי , לא אוכל ירקות בכללהדר15/03/2012
שלום רב,
בני בן 4 וחצי ולא אוהב לאכול ירקות , (פירות הוא אוכל תפוח. בקיץ גם אבטיח ,אגס . מבחינת שאר התזונה הוא אוכל בגן ארוחת בוקר וצהריים ( כמובן ללא ירקות טריים או מבושלים), הוא לא אכלן כזה גדול אז אני לא יודעת בדיוק כמה אכל בגן . אחרי הגן אני נותנת לו תפוח או כריך קטן עם שוקולד לבקשתו ושוקו בשקית עד ארוחת הערב, ארוחת ערב או חביתה או אטריות עם שניצל של מאמא עוף (הוא מעדיף רוב הזמן את השניצל הזה ),למרות שאני מכינה בבית עוף או שניצלים אך הוא ממש לא רוצה בטענה שהוא לא אוהב עוף והוא רוצה רק שניצל דינוזאור.ואני רוצה שהוא יאכל מהאוכל שאני הכנתי. מה לעשות לגבי זה? ומה היית מציעה לי לעשות בכדיי שיאכל קצת ירקות , אני תמיד מציעה לו והוא לא רוצה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4 וחצי , לא אוכל ירקות בכלל - תגובה
מיכל וינברגר25/03/2012שלום הדר,
לעיתים קרובות הילדים מעדיפים את האוכל בגן, ואת השניצלים המןכנים, הבעיה מוכרת..בד"כ מזון הצעשייתי טעימים חזקים יותר, וכמ כן, בד"כ הם מורגלים לכך מהגנים. המטרה היא כןם להרגיל לאכול יותר בבית ולאט לאט גם את האוכל הבייתי.
הרבה פעמים בררנות באוכל היא התנהגותית, רצון לשליטה, רצון לקבל בו תשומת לב- (ההורים מתעסקים עם זה..) ולכן ככל שנתעסק שבזה עוד- הבררנות רק תגבר.
הגישה שלי- היא "לזרום" עם בנך, אך להמשיך להציע על השולחן מזונות חשובים- כמו ירקות, פירות, בשר, קטניות, לנסות כמובן לשתף את בנך- אם ירצה בהכנת מזונות חדשים ובריאים- אולי ההכנה תיתן לו חשק לטעום ולנסות דברים חדשים. רצוי שזה יבוא ממנו.
למשל- להכין ביחד שייק פירות בבלנדר, להכין סלט יחד (או לעשות פרצוף מירקות) להכין ביחד פשטידה, לזניה אפילו שניצל ביייתי- במקום הקנוי,..אפשר גם ללכת יחד לסופר ולשתף אותו בבחירה שלך מזונות חשובים ובריאים לכל המשפחה.
כמו כן, אם הדבר נמשך זמן רב, הייתי ממליצה לצרוך מולטיויטמין לילדים לתקופה (אם אין בכלל ירקות ), עד שהאכילה תשתפר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבת שנתיים עם בעיות עצירותכלנית12/03/2012
שלום לכולם, יש לי מס' שאלות כלליות ושאלות ספציפיות לגבי התזונה עבור ביתי בת השנתיים.
תחילה שאלות כלליות לגבי תזונה מזינה ובריאה לגילה:
1.מה ילדה בגיל שנתיים צריכה לאכול – כדי שהאוכל שלה יהיה מאוזן וגם שתרצה לאכול אותו (טעים לה)?
2.איך נראה התפריט היומי?
3.איזה אופציות יש לארוחות ערב ובוקר (לפני הגן)?
4.האם סימילאק או תחליפי חלב מזינים ילדה בת שנתיים?
5.עד איזה גיל אמורים לתת תחליפי חלב וכמה פעמים ביום?
6.מה עדיף לתת לילדה בת שנתיים - סימילאק או חלב פרה?
7. מה עושים עם סרבנות אוכל?
8. כמה זמן הוא סביר לחכות שהיא תסיים את האוכל?
9. מה עושים עם כל מיני "קונצים" בזמן האוכל? (כל מיני תירוצים כדי למשוך את הזמן ולא להתחיל לאכול).
10. מה הכמות המספיקה עבורה בכל ארוחה?
11. מה עושים אם היא לא אכלה ארוחת ערב במלואה או בכלל?
ובקשר לעצירות:
מגיל 4 חודשים היא סובלת מעצירויות על אף שהמזון שאנו מכינים לה עשיר בפירות וירקות וסיבים תזונתים, היא נזקקת לנורמלקס ובנפייבר כדי לעשות קקי כל יום, הרופאת ילדים שלנו הינה גם גסטרונולואגית ילדים והיא נמצאת אצלה במעקב, ובכל זאת רציתי לשאול מה אפשר לעשות כדי שסוף סוף תוכל לעשות קקי כל יום באופן טבעי מבלי להיזדקק לתוספי מזון?
אשמח לעזרתך, המון תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבת שנתיים עם בעיות עצירות - תגובה
מיכל מסר בן שלום13/03/2012שלום כלנית,
ראשית אנו מודים לך על השאלות אך מבקשים שתשאלי בכל פעם שאלה אחת, לא נתין לתת יעוץ תזונתי מלא ומקיף ולענות על השאלות הרבות ששאלת בתשובה אחת.
על כן אתייחס לשאלת הכותרת- עצירות
מכיוון שאתם מקפידים על שילוב של ירקות ופירות וכן תוספי סיבים תזונתיים, הייתי מפנה את תשומת ליבכם לכמות הנוזלים שבתכם שותה ביום, הקפדיו שתשתה הרבה מים בהמלך היום, כמו כן עודדו אותה להיות פעילה (למרות שילדים בגיל זה בדר"כ מאוד פעילים)
בהנחה שביתך שוקלת כ- 13-15 ק"ג כמות הנוזלים שהיא צריכה לשתות ביום כ-1.5 ליטר נוזלים ביום (כולל התמ"ל) ובימים חמים אפילו קצת יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלוש ודבשליעדי11/03/2012
ביתי בת שלוש, שוקלת 12 ק"ג ושומרת על אחוזון 5% במשקל מיום היוולדה. אנחנו מנסים להקנות לה תזונה בריאה ומאוזנת, אך היא אוכלת מעט ודי בררנית. לאחרונה נחשפה לדבש, וכיום מבקשת לאכול דבש כל יום. אני נותנת לה מידי יום, לבקשתה, חצי כפית דבש בבוקר וחצי כפית בערב. האם דבש במינון הזה בעייתי לילדה בגילה? האם מדובר בהרגל שכדאי להמנע ממנו? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש ודבש - תגובה
מיכל מסר בן שלום13/03/2012שלום רב,
מבחינה תזונתית דבש שקול לסוכר
מכיוון שביתך באחזון נמוך 5, ומכיוון שאינך נותנת לה כמות גדולה של דבש, אין אני רואה מניעה בדבר.
יחד עם זאת, אולי כדאי לשלב את הבש עם מזונות נוספים כגון פירות כמו תפוח עם דבש או מרוח על לחם וכדומה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)