מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סדר יום- בגיל 9 חודשיםשבלול13/05/2011
שלום,
הייתי רוצה לדעת מהו סדר יום של תינוק בן 9 חודשים שיונק ואוכל מוצק- כמה פעמים מומלץ להניק/לתת בקבוק?
כמה ארוחות מוצקות?
כל כמה זמן יש להציע לו אוכל? ואיזה כמויות?
ברצוני לבנות לו סדר יום קבוע
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר ארוחות בן 9 חודשים שאלרגי לחלב
עדי25/10/2012שלום
אני מבקשת עזרה להרכיב סדר יום וארוחות לבני ליעד הוא בן 9 חודשים, הוא יונק עדיין ואלרגי לחלב ובוטנים ככה שאינו יכול לאכול מעדנים.
בטיפת חלב אמרו לי שהוא לא שוקל מספיק ושאני צריכה לתת לו יותר ארוחות אז הייתי רוצה לדעת איך ליצור לו סדר יום וארוחות כמו שצריך.
עד עכשיו היינו קמים בסביבות 9 אפילו 10 בבוקר ורק אז מתחילים עם הארוחות ועכשיו אני רוצה להיכנס לסדר יום שמתחיל ב 7 וחצי.
ליעד אוכל 2 פירות מגורדים על פומפיה בתוספת לתחינה גולמית או פתיבר אבל נראה לי שאני לא עושה מספיק רווח מההנקה של הבוקר כי הוא לא מסיים את הפירות.
לפני שנת הצהרים הוא יונק
אחרי שנת הצהרים הוא אוכל מרק מרוסק (הודו,בטטה,תפו"א,קישוא,דלעת ולפעמים גם עדשים) וליד אורז או פתיתים או תפו"א אפוי, עוף...
לקרת הערב אני נותנת לו פרוסת לחם עם חומוס או טונה או טחינה או ביצה לפעמים מכינה לו פסטה של מטרנה
ולפני השינה הוא יונק.
רק השעות לא מסודרות כל כך ואני לא יודעת את המרווחים. והייתי רוצה להוסיף לו מגוון יותר גדול כי אני לא יכולה לתת לו גבינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר ארוחות בן 9 חודשים שאלרגי לחלב - תגובה
מיכל מסר בן שלום26/10/2012אנא הוסיפי פרטים
משקל ואורך בלידה
משקל ואורך בגיל חודשיים/חודש
משקל ואורך היום
אני זקוקה לפרטים אלו כי על פי מה שכתבת נראה שבנך אוכל מאוד יפה ומגוון
כמו כן האם ביצעת לו טסט לאלרגיה לחלב? אנא פרטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
עדי26/10/2012שלום מיכל תודה על התגובה המהירה אני מעריכה את זה מאוד.
בלידה ליעד שקל 2,925 ואת האורך לא מדדו לו ברמב"ם רק שבוע אחרי בטיפת חלב האורך היה 50 ס"מ
בגיל חודשיים הוא שקל 5,140 ואורך 57.5 ס"מ
החודש שהוא נשקל הוא היה 8,400 ואורך 71 ס"מ
והאחות בטיפת חלב אמרה לי שאני לא נותנת לו מספיק אוכל ושהוא רעב וירד מתחת לאחוזון 25
לגביי הטסט כן עשיתי לו והוא אלרגי לחלב ובוטנים. אבל ידעתי את זה עוד לפני הטסט כי נסיתי לתת לו לטעום מטרנה, סימילק, נוטרילון וברגע שטיפה אחת נגעה לו בלשון ישר הופיעו כתמים אדומים מסביב לפה... שעברו אחרי חצי שעה בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחכתי לציין
עדי26/10/2012שחכתי לציין שליעד ילד מאוד מאוד פעיל בגיל 6 וחצי חודשים כבר נעמד לבד והיום הוא לא יושב לרגע אחד בשקט הוא זוחל על 4 בכל הבית נעמד בכל מקום שמאפשר לו (אפילו כל קירות) וגם התחיל לזחול מאוד מוקדם קודם זחל לאחור ואחרי זה זחל שבועיים שלושה על הגחון קדימה וישר עבר ל 4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה - תגובה
מיכל מסר בן שלום26/10/2012עדי שלום
לאור כל מה שאת מציינת אני חושבת שצריך להמשיך ולוודא שליעד שומר על האחוזון שהוא נמצא בו כרגע
מרבית הפעוטות מתבייתים על אחוזון משקל וגובה סביב גיל שנה
לגבי הכמיות: אם הוא עולה במשקל ובאורך והוא חיוני, שמח, אוכל בתאבון, לא נודניק לאורך היום, ישן טוב וכו'
אני לא רואה סיבה להוסיף לו כמיות גדולות של מזון , אך בהחלט יש מקום להוסיף לו הנקה נוספת בבוקר סביב השעה שבע שבע וחצי כפי שרצית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה - תגובה - תגובה
מיכל מסר בן שלום26/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר ההנקות לא ידוע
עדי26/10/2012יש לו יותר הנקות ביום ממה שציינתי וגם בלילה אני פשוט לא כל כך עוקבת כי כל כמה זמן הוא מבקש אפילו לפעמים בזמן שהוא אוכל אוכל רגיל הוא מבקש הנקה במקום, הבעיה שהוא לא כל כך הרבה אוכל רגיל הוא מעדיף את ההנקה. ואם הוא כבר מסכים לאכול זה רק מהיד שלי ולא מכפית. שאני מתחילה לתת לו אוכל הוא לוקח כמה ביסים (4 - 5) ואז פשוט סוגר את הפה ונשען לכיווני ואם הוא תופס אותי מנסה להגיע לציצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר ההנקות לא ידוע - תגובה
מיכל מסר בן שלום27/10/2012היי עדי
זה נשמע מאוד נורמלי לבן 9 חודשים
אין מצופה ממנו בגיל הזה לאכול ארוחות גדולות
ובהחלט ייתכן שהוא מעדיף ואפילו צריך יותר הנקה
בכל זאת המשיכי כמובן להציע לו מזון מוצק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר יום- בגיל 9 חודשים - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/05/2011לא ציינת האם הוא אוכל היטב את המזון שמוצע לו, מה הוא כבר אוכל? מה הצגת לו? מה קורה עכשיו? מי נמצא איתו בבית? האם הוא יונק כל היום או שיש גם בקבוקים שאובים?
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות...
שבלול18/05/2011תודה על התייחסותך
הוא אוכל פירות אבוקדו, בננה, אגס/תפוח מרוסק, דייסת סולת מרק מרוסק עם אורז וקיטניות, ביצים, כל דבר שאנחנו אוכלים- הוא מקבל גם, לעוס...
עד לפני שבועיים קיבל ציצי+מוצקים אבל מוצקים לא בכמות של ארוחה. מאז שעברנו למטרנה- הוא התחיל לתת הרבה יותר שתן (כנראה שלא קיבל ממני מספיק חלב) אבל הוא גם התחיל ממש לשלשל, מספר פעמים ביום בצבע חום בהיר (לפני כן היה לו מוצק לגמרי), עברנו מזה שבוע למטרנה צמחית ועדיין ללא שינוי.
אני איתו בבית אך חוזרת עוד חודש לעבודה
לא קיבל בקבוקים שאובים- אני מאוד רוצה לגמול אותו לקראת החזרה לעבודה אך כאמור ישנה כעת בעיית היציאות
אודה לייעוצך
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסדר יום.
מיכל מסר בן שלום18/05/2011שלום לך,
נראה שהיו הרבה שינויים תזונתיים בשבועות האחרונים ועל כן גם השיוניים ביציאות של בנך.
קשה לי להאמין שלא קיבל מספיק בהנקות, אך כנראה הכמות של כל הנקה היתה פחותה מאשר הכמות שאת נותנת לו בקבוק.
היציאות הנוזליות היום יכולות להיות גם תוצאה של עודף נוזלים, וכמו שאמרתי גם תגובה לשינויים התזונתים הרבים שהתרחשו לאחרונה.
סדר יום מוצע:
בוקר-7- הנקה או בקבוק
10- פירות או ירקות מרוסקים (מנה של 100 גר' בערך = פרי או ירק 1)
12- מרק טחון + בשר או שאפשר להציע לו קציצה ופירה או פסטה ומעט ירקות- בכמות קטנה מאוד
15- ארוחת אחה"צ פרי או מעדן חלב או ביסקויט (אם יש צורך בקבוק או הנקה)
18 א. ערב- דיסת סולת או ביצה + אבוקדו
לפני השינה - בקבוק או הנקה נוספת
כמון שמושמלץ בכל ארוחה להציע מים כשתיה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- והמשך...
שבלול18/05/2011תודה- זה בהחלט עושה לי סדר!
בימים האחרונים לוקח ממש מספר ביסים ממוצק וא"כ אני משלימה לו עם בקבוק. האם זה בסדר? עד לפני כחודש אבל כמות גדולה יותר של מוצקים, אבל כנראה ירד לו התאבון (אולי זה בא ביחד עם היציאות השלשוליות)
ועוד דבר- הוא משתעל הרבה כשמקבל מוצקים- במיוחד כשהאוכל לא טחון אלא מרוסק עם מזלג. האם זה סימן שהוא לא לגמרי מוכן למוצק, מבחינה גופנית? למרות שנראה כי הוא תמיד שמח כשמריח אוכל ובוכה אם לא מקבל גם
שוב תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- והמשך... - תגובה
מיכל מסר בן שלום19/05/2011לשאלותיך:
1. כן זה בסדר להשלים את הארוחה עם בקבוק. וטוב את עושה שמתחילה קודם אם המוצקים ואח"כ נותנת בקבוק.
2. ממה שאת מספרת בהחלט יכול להיות שבנך טרם הבשיל לאכול מזון מרוסק. המשיכי לתת לו מזון טחון עוד זמן מה ואז נסי שוב מזון מרוסק.
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיכל
שבלול25/05/2011סדר היום שהצעת ממש עשה פלאים!!!
האם תוכלי להמליץ לי בבקשה על אופציות נוספות לארוחת ערב וארוחת צהריים?
המון תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיוון בארוחת ערב
מיכל מסר בן שלום26/05/2011הי שבלול
גיוון לערב
כל ארוחה בהתאם למה שאתם אוכלים בבית יכולה להתקבל בברכה.
לדוגמא-
פסטה ומעט רוטב
חביתה עם לחם ומעט גבינה
מרק
קציצה + ירקות מבושלים.
זיכרי שפעוטות רק מתחילים את חשיפתם למזונות ועל כן בכל פעם שאת משנה מירקם או אפילו טמפרטורה או תיבול של המזון, דבר זה משול לארוחה אחרת לגמרי.
הוסיפי מידע ספרי מה אתם אוכלים בבית, ואוכל לכוונך יותר.
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת ילדיםשבלול13/05/2011
שלום,
1. בני בן שנתיים ו8 חודשים, מאז ומתמיד לא אכל הרבה,גם כתינוק- כמעט לא ינק/שתה מבקבוק, מסוגל להעביר יום שלם כמעט בלי לאכול כלום.
בגן הוא אוכל סביר, אוכל בעצמו.
בבית פעם היה אוכל לבד אבל כבר כמה חודשים הוא לא נוגע באוכל שבצלחת- רק כמה ביסים. שמתי לב שאם אני מאכילה אותו וקצת משחקת איתו תוך כדי- הוא כן אוכל קצת יותר
האם כדאי להמשיך להאכילו,תוך כדי משחק, בתקווה שיסתדר בהמשך?
יכול להיות שזה קשור לאחיו בן 9 חודשים, גם אותו אני מן הסתם מאכילה...
2. לגבי בן ה9 חודשים- הוא עבר מהנקה מלאה לשילוב עם מוצקים לפני כ3 חודשים, אכל יפה מוצק, אך בשבועיים האחרונים הוא רוצה בעיקר בקבוק, כמעט לא נוגע במוצקים (יש לציין שהוא מספר ימים אחרי שהחלים מוירוס ממושך)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת ילדים - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/05/20111. בהחלט יכול להיות שההאכלה של בנך הגדול קשורה יותר בתשומת הלב שאת נותנת לו, הוא מבין שאוכל הוא מקום שבו תתני לו את תשומת הלב, ועל כן נראה שהוא משחק על זה.
יש לבדוק מה מצבו מבחינת התפתחותית האם עולה במשקל, האם גבוה? במידה וכן נראה שבסדר, במידה ולא רצוי להגיע ליעוץ
2.מחלה יכולה לשהשפיע על אופן האכילה של הילדים והם בהחלט יכולים להעדיף בקבוק על פני אוכל מוצק.
כמו כן גם בקיעת שינים יכולה להשפיע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות דחופות!יולי11/05/2011
שלום רב תינוק שלי בן חצי שנה שוקל כבר 10.5 ק"ג.מאז שנולד הוא אוכל טוב היה אוכל 120 cc והפסיק לאכול בלילות בגיל חודשיים ,יש לו בעיה של פליטות עדיין ולכן אני חייבת להסמיך לו את האוכל ודייסות של מטרנה הוא לא אוכל כלל..אז עשיתי לו דייסת סולת לבד עם סימילק והוא מאוד אהב אותה ומאז אוכל רק אותה .אבל אני יודעת שזה רק משמיו אותו והורדתי לו את הכמות של בקבוקים ל בוקר וערב ובמשך היום אני נותנת לו דברים אחרים כמו מרק עוף מעדן גמדים פירות רק שהוא לא כל כך אוהב את המרק אז אני כבר מיואשת מהמצב ולא יודעת מה לאכיל אותו כדי שיסבה ?! כי חמותי כל פעם לוחצת אליי ש צריך להחזיר לו את הכמות ל -3 דייסות ביום ואני מידבקחת איתה שלא !!!כי גם כך עם כל המשקל שלו קשה לו לזוז ובקיץ יהיה לו עוד יותר קשה ,אבל אני לא יודעת מה לאכיל אותו חוץ מ פעמיים בוקר וערב דייסה שהוא אוכל .מה דעתך ?מה אפשר להחיל אותו במשך היום?וגם העם לגיל חצי שנה המשקל שלו לא גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות דחופות! - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/05/2011אינני מבינה, האם יש לו ריפלוקס?
האם קיבלת הוראה מרופא או דיאטנית להסמיך את הדייסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדחוף!!!
יולי17/05/2011לא אין לו ריפלוקס כן הרופא גסטרו ראמר לי להסמיך לו את האוכל......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לדחוף!!! - תגובה
מיכל מסר בן שלום17/05/2011יולי שלום
אני צריכה עוד פרטים כיוון שנראה שאין צורך להסמכה של המזון , וההסמכה רק תורמת לעליה הגדולה במשקל של בנך.
מה קורה אם הוא שותה תמ"ל לא מוסמך?
האם ניסית לתת לו כמיות קטנות יותר?
כיצד את מאכילה אותו? בישיבה? שכיבה?
אשמח לתגובתך
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשך לדחוף!!!!!
יולי18/05/2011היי כשה הייתי נותנת לו רק סימילק הוא היה סובל מפני שהיה פולט הכל היה סובל מצרבות לא היה רגוע בכלל היה בכיין כל היום!ולכן התחלתי לעשות לו דייסות אבל לא כל היום .הוא אוכל דייסת סולת בכמות של 180 מ'ל רק בוקר וערב ,הוא אוכל בישיבה בכיסא אוכל וכאשר ניסיתי לתת לו פחות בכמות היה אותו סיפור לא משנה כמה היה אוכל היה פולט הכל גם לאחר שעתיים......עכשיו לפחות הוא רגוע כל היום מחייך צוחק ומשחק לפני זה אי אפשר היה לעשות איתו כלום כל היום רק בכי.....את הדייסת סולת אני עושה לו לבד קונה סולת מרתיחה עם מים ולאחר מכן מוסיפה סימילאק אב אני לא יודעת כבר במה לאכיל אותו במשך היום ?מנסה מרקי ירקות אבל הוא לא כל כך אוהב ונותנת לו פירות.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה של ילד בן חצי שנה
מיכל מסר בן שלום18/05/2011יולי שלום
אכן משקלו של בנך גבוה מהמצופה לגילו, וזאת כנראה עקב עומס קלורי שהוא מקבל.
מכיוון שמדבריך עולה שאין מצב להוריד לו את הדיסות הסמיכות אני ממליצה על סדר יום קבוע מבחינת האוכל.
בבוקר ובלילה דיסה מוסמכת בכמות של 180 מ"ל
בארוחת עשר ואחה"צ - פרי מרוסק או ירקות
ארוחת צהרים- מרק ירקות טחון עם מעט בשר ו/או קיטניות
בין לבין אפשר להציע לו מים לשתיה
במידה ודורש עוד אוכל ניתן להציע מעדן או ירקות
זיכרי שהכמיטות שבנך צריך לאכול הן קטנות ולא כמיות של אדם מבוגר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות דחופות!!!!
יולי19/05/2011אני מאוד מודה לך!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה :-)
מיכל מסר בן שלום19/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותאמא ממודיעין11/05/2011
האם שימוש בכלים הבאים גורם לפליטת חומרים רעילים / בעיתיים למזון ואינו מומלץ:
1 . אפיה בתנור בתבניות אלומיניום חד פעמיות
2. כלי אוכל מפלסטיק שמצוין עליהם מתאים למיקרוגל - למאכלים ונוזלים רותחים.
3. כלי אוכל מפלסטיק שלא מצוין עליהם מתאים למיקרוגל - למאכלים ונוזלים רותחים.
4. הדחה במדיח של כלי אוכל שלא מצוין עליהם מתאים למדיח
5. חימום במיקרוגל של מזון בכלי אוכל שלא מצוין עליהם מתאים למיקרוגל
7. לגבי בישול דיסות - האם נכונה הטענה שצריך להוסיף מים קרים לקטניות ולבשל אחרת אם מוסיפים מים רותחים - זה פוגע בויטמינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר שאלות - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/05/2011יוליה שלום.
בספינול A שנמצא במוצרי הפלסטיק השקוף עלול לעבור למזון אם:
הכלי מכיל ביספינול A
הכלי פצוע (שרוט )
מזון או נזולים חמים מאוד הבאים במגע עם הפלסטיק
ניתן לבדוק האם הכלים מכילים את החומר במידה (בדר"כ כתוב על גבי האריזה- או שניתן לברר אצל היצרן)
באופן כללי עדיף לחמם במיקרוגל בכלי זכוכית
לגבי ההדחה במדיח, מכיוון שהכלי יבוא בצגע עם המזון שהוא קר אין בעיה
תבניות אלומיניום- במיד והתבנית פצועה, יכול לעבור אלומיניום למזון- ניתן למצוא היום גם תבניות נייר וניתן השתמש בהן.
את השאלה האחרונה לא הבנתי.
כל חימום או הרתחה יפגע בויטמינים לא משנה אם התחלת הבישו היתה במים חמים או קרים
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
אמא ממודיעין17/05/2011ברשותך, רק לוודא שהבנתי את כוונתך:
1. לגבי תבניות אלומיניום חד פעמיות שלמות - אין בעיה של זליגת אלומיניום?
2. האם עדיף תבניות אפיה מנייר - כלומר מבחינה בריאותית?
2. לגבי כלי אוכל מפלסטיק לילדים שהם לא שקופים וכתוב מתאים למיקרוגל (והספרה בתוך משולש חצים ע"ג הכלי אינה 7) - האם הם בטוחים או עדיף זכוכית/ חרסינה? כלי פלסטיק נשרטים מאד מהר אז עדיף בכלל לא להשתמש בהם למאכלים חמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - תגובה
מיכל מסר בן שלום17/05/2011יוליה שלום.
ככלל, אם את יכולה לאפות או לחמם בכלי זכוכית או פיירקס או נירוסטה עדיף.
במידה והשימוש בתבניות אלומניום מועט לא נראה כי יש בעיה.
כפי שציינתי הבעיה העיקרית היא כאשר התבנית פצועה.
באם את חוששת או משתמשת רבות עדיף ניר.
חמום במיקרוגל עדיף בזכוכית ואז לקרר מעט ולהעביר לצלחת הפלסטיק. לא מומלץ לחמם את המזון בצלחות הפסטיק של הילדים שלרוב שרוטות.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה בגיל ההתבגרותבת שבע10/05/2011
בני בן 14 סבל בעבר מאנמיה כשהיה קטן זה הסתדר עם הזמן קיבל טיפול בפריפל אז היום כבר חודשיים עם אנמיה ו מקבל טיפול ב-פרוגרדומט פעמיים ביום עדיין סובל מעייפות במיוחד בבוקר סבל מחוסר תאבון ו היה כל הזמן עצבני ומאד עייף לכן הבנתי שעלי לעשות לו את הבדיקות לאנמיה העיניין הוא שאני לא רואה הרבה שינוי עם התרופה, ההמוגלובין שלו יצא 12.9אני יודעת שזה לא רציני הירידה אבל העייפות שלו מאד מפריעה כי הוא ילד ש מתאמן בסקטבורד כל הזמן וחוזר עייף , האם כדי להחליף את התרופה או לחכות עוד חודשיים שלוש ולחזור על הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה בגיל ההתבגרות - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/05/2011ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים.
כמו כן כדאי לבצע בדיקת דם ל-B12 ולבלוטת התריס
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת יתר אצל בת 3מרי10/05/2011
שלום
ביתי בת 3 , אוהבת מאוד לאכול.
תמיד מבקשת עוד, תמיד אהבה לאכול אוכל של "גדולים",
הרבה פעמים זמן קצר לאחר שאכלה אומרת שהיא רעבה.
אני כל הזמן מנסה להיות בשליטה על מה שהיא אוכלת לאחאר שחוזרת מהגן
אבל אני מרגישה שאני מאוד מתסכלת אותה
אני כמובן מציעה פרות ולא חטיפים, אבל אנחנו גרים בבית של ההורים אז הרבה פעמים היא רואה אוכל מבושל בסירים והיא רוצה ואני כל הזמן במאמקים עם כולם שלא יציעו לה.
אני מנסה שהדיבורים האלו לא יהיו לידה אבל במשך הזמן יצא לה לשמוע לצערי די הרבה ויכוחים סביב הנושא ונראה לי שהיא כבר מודעת שהנושא בעייתי
אני כמובן מפחדת שזה יגורם לה לבעיות אכילה
היא שוקלת 15 קילו , נמצאת באחוזון 75 מבחינת המשקל ואחוזון 5 בגובה שזה עושה את זה ליותר בעייתי.
היא לר נראית שמנה אך לפעמים בתקופות שאני פחות בשליטה היא משמינה.
מה עושים?
ובנוסף מטריד אותי מאוד שהחל משנה הבאה היא מתחילה ללכת לצהרונית אחרי הגן והבנתי שהאוכל שם מזעזע, ואני יודעת שהיא תחגוג שם כי זה בטוח אוכל שהיא תאהב לאכול. אני מאוד מפחדת שבגלל הצהרונית היא תשמין ולא תהיה לי שליטה.
מה עושים עם הצהרונית??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילת יתר אצל בת 3 - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/05/2011את צודקת ילדים בגיל הזה קולטים הכל, ובהחלט יכול להיות שביתך מבינה שיש בעיה סביב האוכל שהיא אוכלת.
אני מציעה-
1. לתת לה לאכול אוכל (מבושל ובריא) ככול שתרצה ולא להגבילה בכמיות.
2. לדאוג שאוכל הנ"ל יהיה מורכב משלל ירקות מבושלים מאודים או במרק, וכי לא יהיה אוכל מטוגן או עתיר בשומן
3. לדאוג שתבצע הרבה פעילות גופנית במהלך היום- ניתן לרשום לחוג/ לצאת לגינה/ ללכת לגימבורי / לרכב על אופנים ועוד עוד. וזאת לפחות שעה ביום (לא כולל הגן)
4. להרבות לשתף אותה בארוחות של הגדולים כדי שתראה את הגדולים אוכלים, לעודד אותה לאכול לאט וללעוס היטב את המזון.
לגבי הצהרונית- בררי מראש איזה מזון מוגש בצהרונית- במרבית המוסדות יספקו לך תפריט שבועי מפורט.
במידה והתפריט אינו לרוחך או שאת חוששת, את יכולה לשלוח לביתך מידי יום אוכל לגן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך..
מרי18/05/2011תודה רבה על העצות,
שאלה נוספת,
האם צריך לבדוק מבחינה בריאותית למה אוכלת יותר בהשוואה לילדים בגיל שלה ולמה כל הזמן אומרת שרעבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך.. - תגובה
מיכל מסר בן שלום18/05/2011במידה וזה מטריד אותך את יכולה להגיע אבחון אצל איש מקצוע שינסה לברר את הדברים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 12 ושמונה חודשיםאלמונית08/05/2011
שלום, ילדתי בת 12 ו8 חודשים, היא נהגה להיות שמנמנה אך בחצי שנה האחרונה החליטה לעשות "דיאטה" וירדה 9 ק"ג. כרגע גובהה 1.63 מטר, ומשקלה 51 ק"ג. הייתי רוצה לדעת- האם היא במשקל תקין?
ועוד דבר- היא מרגישה מאוד שמנה עדיין וזה גורם לה להיות עצובה ומדוכדכת. כמו כן, היא לא התחילה להתפתח והשדיים עדיין לא צמחו לה. האם היא תגבה עוד הרבה? האם הגוף שלה ישתנה והיא תהפוך ליותר "נשית"?
תודה לכל מי שעוזר ועונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 12 ושמונה חודשים - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/05/20111. משקלה ביחס לגובה וכילה תקין בהחלט.
2. במידה וטרם קיבלה ווסת בהחלט יכולה לגבוה עוד.
3. לשיפור מצב רוחה ותפיסת גוםה מומלץ לבצע פעילות גופנית
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעוט שמנמןורוניקה סלומו08/05/2011
הי רציתי לבקש קצת עזרה ,יש לי ילד בן שנתיים ותשעה חודשים,המשקל שלו הוא 20 קילו ,אבל הוא מאוד גבוה,המידה שלו היום זה 1.04,יאיר הוא ילד מאוד פעיל ,אבל מאוד אוהב לאכול,כל הזמן מחפש אוכל וגם אם הוא אכל ארוחה ורואה מישהו אחר אוכל הוא מבקש,לפני 3 חודשים בערך הצלחתי לגמול אותו מבקבוקים באמצע הלילה,אבל עדיין הוא הולך לישון עם בקבוק (מדולל), השאלה שלי זה איך לעשות דיאטה לילד,בלי להכניס אותו לstress ובלי לשכוח שהוא ילד ואי אפשר להוריד את הממתקים לגמרי,בעיקר כי יש לו אח מאוד רזה ובלי שום בעיה בתזונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעוט שמנמן - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/05/2011יש להגביר את הפעילות הגופנית שבנך מבצע, ולהקפיד על לפחות שעה פעילות מידי יום (אופנים, גימבורי, גינה, חוג וכו) בנוסף לפעיליות בגן
יש להציע ירקות ופירות במקום ממתקים
רצוי להמנע ממתן של שתיה מתוקה
לגבי הממתקים מומלץ להגביל ממתק אחד ביום
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תה צמחים לילד בגיל שנה וארבעה ח'אפרת03/05/2011
בני בן שנה וארבעה חודשים אובחן כאסמטי. מידי פעם מקיא כתוצאה משיעולים. הפסקנו לתת לו מטרנה כדי להפחית מוצרי חלב, ובמקום זאת נותנים תה צמחים עם כפית דבש בלילה ובבוקר.
אני מקפידה על תה צמחים ללא קפאין כמובן. האם יש בעיה עם זה? כרגע משתמשת בחליטה של לואיזה. האם זה צמח בריא לידים והאם יש צמחים שלא כדי לתת?
האם יש בעיה עם הדבש? באופן כללי להגביל את השתיה? (שותה בערך שלושה בקבוקים של 180 מ"ל ביום).
אשמח תגובתכם, אפרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה צמחים לילד בגיל שנה וארבעה ח' - תגובה
מיכל מסר בן שלום06/05/2011לא הבנתי משאלתך האם התה הוא במקום אוכל או כשתיה.
כמו כן לא ציינת מה משקלו וגובהו של בנך.
באופן עקרוני אין בעיה של מתן תה צמחים במקום מים, אך לא כתחליף לאוכל
לגבי הדבש ישנן 2 סוגיות- ראשית דבש הוא סוכר כלומר קלוריות ריקות וכדאי להפחיתו.
שנית- מומלץ לא לחשוף תינוקות לדבש לפני גיל שנה ורצוי לחכות עד גיל שנתיים, אך מכיוון שכבר חשפת אותו לדבש, אין צורך למנוע ממנו את הדבש כעת.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה צמחים לילד בן שנה וארבעה ח'
אפרת08/05/2011התה הוא לא תחליף לאוכל, אלא כשתיה שניתנת לו לפני השינה. הוא רגיל להירדם עם בקבוק (גם עם ההרגל הזה יש בעיה, אבל זה כבר עניין אחר...).
משקל וגובה תקינים לגילו - גבוה מהממוצע משקל ממוצע (לא זוכרת כרגע את הערכים שלו).
אנחנו גם משלבים לו זעתר - שזה צמח די חזק וידוע כטיפול באסטמה. השאלה אם יש מגבלה על כמות הזעתר? אולי יכול לגרום נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתה צמחים לילד בן שנה וארבעה ח' - תגובה
מיכל מסר בן שלום08/05/2011הכל תלוי בכמיות, שוב לא ממש נתת פרטים על כמיות כך שקשה לי להשיב.
בכל מקרה מדובר במבחן האדם הסביר- כלומר כמות של כפית או שתים זעתר
ביום, בהחלט מתקבלת על הדעת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבת שלי בת 9.5 השמינה מאדהשמנה של בת 902/05/2011
אני רוצה לדעת איך מתמודדים עם השמנה של ילדה בת 9.5. היא מבינה הכל ורוצה אבל לא מצליחה . אנחנו שומרים על תזונה נכונה בבית. אבל זה לא עוזר היא משקרת על האוכל שהיא אוכלת למרות שאני טורחת ומכינה מה שהיא אוהבת. גם מה אומרים לה שלא יצור בעיות. אני מוכיחה אותה על השקרים שלה. אבל מצד שני אני מפחדת שיווצרו לה תסביכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבת שלי בת 9.5 השמינה מאד - תגובה
מיכל מסר בן שלום16/05/2011מומלץ להגיע לאיש מקצוע
ראשית לבד ליעוץ, ובשלב הבא לצרף גם את ביתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות מרובות בן שבעה וחצי חודשיםזהבית29/04/2011
שלום רב
בני בן שבעה וחצי חודשים לא אף פעם לא היה אכלם טוב גם בכל הקשור לסימילאק אוכל כמויות מעטות ותמיד לא ברצף
בגיל חמישה וחצי חודשים התחלתי לנסות להציע טעימות אך כל הצעה פיצפונת אפילו רק נגיעה קלה בפה גרמה לרפלקס הקאה ומיד לאחר מכן להקאה של כל הדייסה שאכל קודם לכן
מאז חלפו חודשים ביצעתי עשרות ניסיונות במגוון סוגים ומרקמים של אוכל אפילו מעדן שהוא מתוק וטעים וב 95% מהמקרים התוצאה הינה אותה תוצאה.
כעת הוא חולה עם חום וכל ניסיון לתת לו נובימול נפסק כבר ב 0.2 CC כי שוב עולה רפלקס ההקאה והקאה
מה עלי לעשות לגבי בעיה זו? האם עלי לדאוג?
מה הפתרון?
תודה ושבת שלום
זהבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות מרובות בן שבעה וחצי חודשים - תגובה
מיכל מסר בן שלום06/05/2011שלום רב,
יכול להיות שבנך עדין לא מוכן גופנית למזון רגיל.
כמו כן נשמע כי לבנך יש רגישות אוראלית גבוה, ותגובה לכל מה שמכניס לפה.
מה קורה כאשר מכניס צעצועים/ ידים/ מוצץ?
מומלץ להגיע לאיש מקצוע כגון דיאטנית או קלינאי תקשורת- לצפיה על ההאכלה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלוש וחצי - משקלאביטל28/04/2011
סליחה מראש על האורך, מקווה שתוכל\י לענות לי.
ביתי בת שלוש וחצי, אני לא יודעת גובה (ממוצע ביחס לחבריה בגן, לא ראיתי שנמוכה ממשהו) שוקלת 19 ק"ג.
מאז שהיתה תינוקת היתה "בריאה". היא ינקה עד גיל 8 חודשים (רק הנקה, ללא אוכל וללא תוספים) ואפילו מזה היתה תינוקת מלאה.
אני (אמא שלה) רזה ובעלת מבנה צר יחסית, בעלי מגיע ממשפחה הרבה יותר רבה ממני.. עצמות כבדות.. משקל עודף - אם כי הם באמת לא שומרים ומעולם התזונה לא היתה טובה, הנק' היא שיש להם נטייה ומבנה גדול.
אני רואה שביתי ירשה את המבנה שלהם, העצמות אכן כבדות ורחבות.
היא לא נראית ילדה שמנה, ממש לא, אבל גם לא מהרזות והעדינות.. היא יותר מסיבית, כרס של ילדים.. תמיד שהרמתי אותה ואחרים בני גילה אני מרגישה בהבדל. היא הרבה יותר כבדה.
אני יודעת שלא מסרתי נתון של גובה, אבל בהתחשב והוא ממוצע, האם המשקל תקין?
ללא קשר, יש לי קצת פחדים לגבי השמנה בעתיד שלה ולכן אני מאוד נזהרת איתה ולא מרבה לתת ממתקים.. אבל ככל שהגיל גדל היא כבר יודעת מה היא רוצה ומביעה דעתה מן הסתם. עד ארבע היא במעון ואין לי שליטה על מה היא אוכלת, שהיא חוזרת היא תמיד זקוקה למשהו מתוק - ואני מאפשרת כדי לא לריב יותר מידי על אוכל - היא אוהבת לאכול, מתרגשת ממתתקים.. ואני לא רוצה שיהיו לה עיניים גדולות.." אז אני מעדיפה לפעמיםלתת ושלא יהיה תסביך אחר כך.. אז היא מקבלת מילקי למשל\חטיף קטן.. בגן מן הסתם יש גם צ'ופרים - עוגה לעתים, לחם..
אם הילדה שלי אכן מעל הממוצע אני רוצה לשמור עליה ולעזור לה לא לעלות. מה הדרך הנכונה? האם עלי לדבר איתה על זה? האם גורם מקצועי צריך להסביר לה?
יש לציין שהיא ילדה מאוד חכמה ומבינה כל דבר שאומרים לה, אני רוצה לנצל עובדה זו ולהסביר דברים נכון ויחד עם זאת לא ליצור תסביך וציפיות מהילדה.. אני מאוד רזה ונראית טוב יש לציין.. אני לא רוצה שיהיה לה בעתיד תחושת כשלון בנושא מאר ולי מאוד שוב המראה החיצוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש וחצי - משקל - תגובה
במידה וביתך בגובה ממוצע, היא נמצאת מעל העקומות למשקל לגילה כלומר היא מצויה בהשמנה.
מתאורך נראה כי את אכן משתדלת בכל מה שקשור בהצגת מזונות בריאם לביתך, המשיכי כך.
מומלץ בחום לשלבה בעוד פעיליות מחוץ לבית, חוג ריקוד , יציאה לגימבורי ולגן המשחקים, ולהקפיד שבכל יום תהיה לפחות שעה של פעילות (חוץ מהגן כמובן)
עדכני אותנו
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי על הכל..
אביטל06/05/2011חוץ מזה, מה הגובה הממוצע בגיל שלוש וחצי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי על הכל.. - תגובה
מיכל מסר בן שלום06/05/2011הגובה הממוצע לבנות בגיל שלוש וחצי הוא 98 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שלוש וחצי - משקל - תגובה
מיכל מסר בן שלום06/05/2011ילד בן שלוש וחצי אינו אחראי על מה שהוא אוכל, וודאי לא צריך להיות בדיאטה.
ניתן לדבר עם ביתך ללהסביר לה מהם מזונות בריאים יותר, למה הם תורמים ולמה כדאי לאכול אותם במקום ממתקים, אך אל תעבירי את האחריות לביתך.
האחריות על האוכל שהיא תאכל, הכמות והטיב היא שלך.
אם את לא רוצה שתאכל משהו אל תקני הביתה. אי אפשר לצפות מילד שרואה בקבוק מיץ על השולחן לשתות מים...
לגבי הגורם המקצועי- יהיה נכון שאת תגיעי לבד לדיאטנית בכדי לקבל הנחיות יותר ספציפיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלוש בעלת תזונה לקוייהאוסנת28/04/2011
שלום!
בתי בת השלוש אינה מוכנה לאכול ירקות או פירות בשום אופן. לא עגבנייה או מלפפון, לא בננה, תפוז.. כל הפירות והירקות הטעימים שדווקא הרבה ילדים בגילה כן אוכלים. בנוגע לפחמימות גם יש בעייה. לא אורז או פתיתים, תפו"א או כל דבר אחר.
היא רוצה רק שניצל ומקרוני עם קטשופ.
האם כתוצאה מאי אכילת ירקות יכול להיגרם נזק? אילו צעדים עליי לנקוט כדי לשנות את הרגלי האכילה האלו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שלוש בעלת תזונה לקוייה - תגובה
בגיל הזה מילת המפתח היא התמדה, לעיתים יש להציג את אותו המזון 15-20 פעם עד שתהיה מוכנה לאכול אותו, ולכן המשיכי לנסות.
הציעי את הירקות והפירות במגוון דרכים וצורות, חתיכות גדולות, סלט, רצועות, השתמשי בירקות ובפירות לעשות "עבודות יצירה" על הצלחת.
שתפי את ביתך בהכנת הירקות והפירות, תני לה לשתוף אותם/ לנגב אותם/ להכניס אותם לשקית בסופר וכו'.
במידה ואינה אוכלת כלל ירקות ופירות ממולץ להוסיף מולטיוטמין לילדים
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 1.8 עדיין אוכל בלילה...אמא של נסיך23/04/2011
שלום בנות יקרות,אשמח לעזרתכן..עצתכן..!
בני בן שנה ו-8 חודשים.בייבי חייכן,פעלתן ואנרגטי מאד.
הבן שלי מאד אוהב לאכול (גם בגן מביאים לו יותר משאר הילדים).
משקל תקין-ממוצע (12.5 ק"ג).
הבעיה העיקרית שלנו היה הלילות- הוא קם ודורש לאכול באופן קבוע,בד"כ סביב השעה 1-2 בלילה.
1-יש לו כבר כמעט את כל השיניים,זה לא בריא.
2-הקיבה צריכה קצת לנוח..
3-זה מפריע לנו לישון (-:
4- הרגל לא נכון..וכו' לא חסרים סיבות למה זה לא תקין.
~~מה ניסינו?~~
1-לתת לו מים במקום מטרנה - התעצבן שחבל על הזמן...
2-להתעלם -אחרי שעתיים נשברנו (בהתחלה ניסינו רק רבע שעה,אח"כ חצי שעה..והיה לילה שאפילו ניסינו שעתיים והבנו שבלי אוכל-הוא לא יחזור לישון..כבר הרשגנו שהגזמנו)
3- להעביר אותו למיטה איתנו כדי שיירדם וירגע
4- ניסינו לתת לו מינון פחות מהרגיל,שמנו לו בבקבוק 150 CC - הוא פשוט נשאר רעב ,סיים את הבקבוק ודרש עוד.
5- ניסינו להוריד מהסמיכות (כלומר בלי דייסה אלא רק מטרנה)- הוא הסכיםלקבל את זה..אבל זה לא גרם לו להפסיק לבקש כל לילה שוב (ניסינו כמה לילות)
6-ניסינו להרדים אותו במיטה..ללטף אותו..להסביר לו שעכשיו לילה וכולם עייפים..-כלום לא עזר.
אנחנו בהחלט מפעילים שיקול דעת (אני מקווה שגם שיקול נכון) ומחושבים היטב,מנסים אבל חד משמעית-לא מצליחים לגמול אותו מזה! הוא קם כל לילה ודורש לאכול...
הגננת אמרה לנו שעם כמות האוכל שהוא אוכל בגן זה מראה שזה ילחד שאוהב מאד לאכול והיא בהחלט מבינה את זה שהוא קם בלילה וזה נראה לה הגיוני כי הוא אוהב אוכל מושבע.
אולי היא צודקת אני לא יודעת כבר.
אשמח לעזרתכן...אולי פעם שמעתן על סיפור דומה (-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 1.8 עדיין אוכל בלילה... - תגובה
מיכל מסר בן שלום24/04/2011קודם כל, שעות השינה שלכם לא פחות חשובות משעות השינה של הנסיך, ולעיתים די בכך כדי לגמול מאכילת לילה.
כיוון שמשקלו והתפתחותו של בנך תקינים אין צורך בארוחת לילה, והיא כנאה הרגל.
במידה ואת מעונינת להפסיק את ארוחת הלילה את צריכה לפעול בעקביות עיקשת
ראשית- במידה ובנך אוכל מבקבוק , ניתן בשלב הראשון לדלל לו את ריכוז בפורמולה , כל 3 ימים להוריד רבע מהכמות, עד שכעבור שבועיים ישארו רק מים.
סביר להניח כי בשלב הזה בנך יפסיק לבקש את הבקבוק , ובמידה וימשיך לפחות יהיו אלו רק מים.
במידה ובנך יונק, יש צורך לגמול אותו לילה, אל תנסי לעשות זאת בעצמך. בשלב הראשון יש להציע בקבוק שאוב שינתן ע״י בן משפחה כגון אב, גם כאן במידה ובילד עדין מבקש לאכול אחרי כמב ימים ניתן לדלל בהדרגה את החלב השאוב עד שנשארו מים בלבד.
זיכרו שלעיתים ארוחת לילה לא מספקת רק צורך פיזי כגון רעב אלא גם צרכים כגון חנם וקירבה
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למיכל
אמא של נסיך24/04/2011היי מיכל ,
ראשית תודה על תגובתך! מעריכה את זה מאד...
כתבת לנו ש: "במידה ובנך אוכל מבקבוק , ניתן בשלב הראשון לדלל לו את ריכוז בפורמולה , כל 3 ימים להוריד רבע מהכמות..."
ניסינו את זה .במקום 180 שמנו לו 150..הבעיה שכשהוא סייים הוא דרש עוד.
הוא ממש בכה.צעק."רעב..רעב..דייסה..בקבוק"...
לא מיהרנו לתת בקבוק.
ליטפנו אותו במיטה. הסברנו לו שהוא כבר אכל עכשיו..ניסינו להרדים אותו ..
אבל אחרי כשלושת רבעי שעה ללא הצלחה-הכנו לו עוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה למיכל - תגובה
מיכל מסר בן שלום27/04/2011אני מבהירה
הכוונה היא לא להוריד בנפח הניתן , כלומר אם אתם נותנים לו 180 תמשיכו לתת את אותה הכמות, אך תדללו לו אותה. לדוגמא: אם אתם נותנים מטרנה, אז על 180 מ״ל מים אתם מוסיפים 3 כפות אבקה, כעת, על אותה כמות מים תוסיפו רק 2 כפות אבקה
כך עד שבסוף בנך יקבל 180 מים
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית עצירותסיון20/04/2011
שלום רב,
בתי בת השנתיים וחצי סובלת מעצירות מידי יום זה מלווה בבכי בזמן היציאה ולוקח לה המון זמן להוציא (לפעמים אני גם עוזרת לה), יש לציין כי היא לא "אכלנית" ואוכלת רק דברים מסויימים שהיא אוהבת (פתיתים ספגטי אורז מילקי....... לא עוף לא בשר.........), האם יש איזשהו טיפות מחומר טבעי שאוכל לתת לה בכדי להקל עליה בזמן היציאות?
נ.ב
יש לציין שניסיתי את כל תרופות הסבתא למיניהם היא לא מוכנה אפילו לטעום
בתודה מראש
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית עצירות - תגובה
מיכל מסר בן שלום22/04/2011שלום לך
לרוב עצירות נגרמת ממחסור בנוזלים
הקפידי שביתך תצרוך לפחות ליטר נוזלים ביום
במידה ולאחר שבוע שהיא ואת מקפידות על לפחות ליטר נוזלים, עדכני אותנו
בהצלחה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)