מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם ההפנייה נכונה?יוגב24/01/2016
שלום רב
1. נתבקשנו לבצע בדיקות TSH, FT4. הרופא רשם TSH - האם זה כולל את 2 הבדיקות ?
2. נתבקשנו לבצע בדיקת תפקודי כליה bun+creat - האם urea, creatinine, uric acid - עונה על בקשה זו?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ההפנייה נכונה? - תגובה
יעל אבנון24/01/2016שלום יוגב,
כדי שיבדקו FT4 צריך שיהיה כתוב את שם הבדיקה בנוסף ל- TSH.
לגבי שאלה 2- זה אכן עונה על הדרישות, ה- UREA זו בדיקה זהה במשמעותה ל- BUN.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ קורטיזולחני23/01/2016
היי,שבוע טוב.אני אחרי גיל 40 לא עובדת כרגע,כנראה התזונה שלי לקויה,ואני מרגישה לחץ מאוד גדול.אני חושבת שיש לי קורטיזול גבוה. אשמח לדעת איך מתמודדים עם זה? מה אני עושה שבאותו רגע אני בלחץ בבית,ומרגישה הזעות ודפיקות לב.אני מאוד מודה לך תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה באמת ניקרא קורטיזול?
חני23/01/2016אני מקווה שזה הפורום הנכון לשאול,תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה באמת ניקרא קורטיזול? - תגובה
יעל אבנון24/01/2016שלום רב,
זהו פורום העוסק באבחון בדיקות דם.
תוכלי לקרוא על מתח נפשי ותופעות לחץ וחרדה באתר ביוגנוסטיקה.
שבוע טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חני24/01/2016יום נפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון24/01/2016בשמחה, יש מגוון טיפולים טבעיים להרגעת מערכת העצבים והורדת קורטיזול, אך העניין מחייב התאמה אישית של נטורופת מוסמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלפוןאירית21/01/2016
שלום אני מנסה להתקשר כמה ימים ואין מענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טלפון - תגובה
יעל אבנון21/01/2016שלום רפאל,
לאיזה טלפון אתה מנסה להתקשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון בדיקהאירית20/01/2016
האם בבדיקות דם כלליות בודקים את רמת הורמון האולדוסטרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון בדיקה - תגובה
יעל אבנון21/01/2016שלום נטלי,
הורמון האלדוסטרון לא נמצא בבדיקות השגרתיות.
במידה ויש צורך בבדיקה זו הרופא צריך להוסיף אותה במיוחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותרונית19/01/2016
בתי בת 22 עשתה בדיקות דם
התוצאות
סוכר 57
WBC מעל הנורמה 12.9
לימפוציטים מעל הנורמה 5
מה התוצאות אומרות
בתודה האם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות - תגובה
יעל אבנון20/01/2016שלום מיכל,
רמת סוכר נמוכה עשויה להיגרם ממגוון סיבות, למשל בעיה בספיגה במערכת העיכול, תת פעילות בלוטת התריס, בעיות הורמונאליות או תזונה לקויה.
התאים הלבנים והלימפוציטים הגבוהים מרמזים על זיהום ויראלי, לא תמיד מורגש ע"י האדם ולרוב עובר לבד.
על מנת לאבחן את המצב צריך לראות תמונת דם מקיפה ולערוך תשאול בריאותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- igm EBV גבולייעל18/01/2016
שלום,
לפני כשבועיים אובחן בעלי כסובל מ"מונו"- EBV. בבדיקות דם קודמות לא היו לי נוגדנים לEBV. הבוקר עשיתי בדיקת דם והתוצאות הן:
EBV-IGM BORDERLINE
EBV EBNA (IGG) NEGATIVE
האם יש סבירות גבוהה שנדבקתי? או שגם אצל מי שלא נחשף לנגיף יכול להופיע ערך גבולי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר igm EBV גבולי - תגובה
יעל אבנון19/01/2016שלום יעל,
במידה ונדבקת, נוגדני IgM עולים במהירות תוך שבוע, כך שאת יכולה לבצע בדיקה נוספת ולבדוק שוב. עשויה להתקבל תוצאה גבולית וללא הדבקה בנגיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... בדיקה חוזרת לאחר שבועיים.
יעל31/01/2016ערכתי בדיקה חוזרת לEBV לאחר שבועיים בעקבות אבחון של בעלי כסובל מהנגיף.
הבדיקה הביאה לאותה תוצאה בדיוק כמו לפני שבועיים: EBV IGM גבולי, וEBV IGG שלילי.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון31/01/2016שאת לא חולה במחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, קיבלתי תוצאות בדיקה, אשמח להתייחסותזיו18/01/2016
האם ה-GGT זה משהו חריג מאוד ? מה צריך לבדוק?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון18/01/2016שלום זיו,
צריך להמשיך בירור רפואי לגבי העליה באנזימי הכבד, גם שני האנזימים האחרים מעט גבוהים, למרות שזה ניראה כביכול בנורמה. חפש מידע על שיטת ביוגנוסטיקה באינטרנט על מנת לקרוא יותר על אבחון בדיקות דם מדויק השונה מהאבחון הנעשה בקופות החולים.
בשלב הראשון כדאי לבקש מהרופא בדיקת אולטרה סאונד כבד וכיס מרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנ17/01/2016
שלום
קיבלתי תוצאות בדיקות
GPT-57
BS AG הפטיטיס שלילי 2.00 האם זה תקין
BS AG הפטיטיס NEGTIVE
אשמח לקבל התייחסות על בדיקות אלו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון18/01/2016תוצאות להפטיטיס תקינות.
על אנזים הכבד עניתי לך בנפרד, ראי למטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הסיבה ש לאישה בת 75 , לא פעילות גופנית,Elaa5617/01/2016
יהיה pc-, גבוה?
,איך אפשר לתקן זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון17/01/2016הבדיקה שציינת לא ברורה, אנא וודאי שאת כותבת נכון את שם הבדיקה והוסיפי את התוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנ17/01/2016
שלום
אני בת 44 - ביצעתי בדיקות דם והחריגה היחידה מהנורמה היא ב-GPT-57
האם יש להתייחס לזה או שזה טעות במעבדה
תודה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון17/01/2016שלום,
מדובר באחד מאנזימי הכבד ובהחלט צריך להתייחס לזה.
כדאי לפנות לרופא להמשך בירור.
במידה והרופא אינו יודע את הסיבה לעליה באנזים זה, כדאי להגיע לאבחון מעמיק יותר של מערך בדיקות הדם. בררי על שיטת ביוגנוסטיקה באינטרנט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיטול בצבע אדוםשירה17/01/2016
שלום. בתי בת החצי שנה והטיטול שלה נראה שהשתן בצבע צהוב אך יש תמים בכל החלפה מין עיגול אדום כתום במרכז ההשתנה משהו כמין ממרח אדום כתום. בבדיקת שתן משקית שנלקח ראינו שיש בשתן מן חלקחים אדומים ששוקעים בקרקעית השקית. מה זה? אודה לתשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיטול בצבע אדום - תגובה
יעל אבנון17/01/2016שלום שירה,
כנראה מדובר בנוכחות דם בשתן, זה עשוי לנבוע מדלקת בדרכי השתן וסיבות נוספות.
צריך לפנות לרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםאירית17/01/2016
היי
האם ניתן לאבחן לפי הבדיקות דם והפיענוח שלך מה הסיבה ללחץ דם גבוה מדובר בבחור צעיר . [אין סיבה לפי כל הבדיקות ]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
יעל אבנון17/01/2016שלום נטלי,
ראשית צריך לדעת לאיזה בדיקות להפנות ושנית צריך לדעת לאבחן נכון את הבדיקות.
בשיטת ביוגנוסטיקה המדויקת בהחלט אפשר לאבחן בצורה מדויקת יותר את הסיבות ללחץ דם גבוה ולטפל בהתאם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להומוצסטאיןדוד16/01/2016
שלום רב
אני בן 49, וברצוני לדעת האם ישנה חשיבות מניעתית ואפקטיבית לבריאות הלב בבדיקה זו, ואם כן מה ניתן לעשות אם יוצא בה רמה גבוהה בדם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם להומוצסטאין - תגובה
יעל אבנון17/01/2016שלום דוד,
בהחלט יש חשיבות לרמה גבוהה של הומוציסטאין בכל הקשור לבריאות הלב וקרישת הדם.
ניתן לטפל ע"י מתן ויטמין B12, B6 וחומצה פולית וע"י תמיכה בתוספים שונים לדילול הדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בגיל 40 - מה חשוב?יניב14/01/2016
שלום לך, אני בן 40 רוצה לדעת אלו בדיקות דם בגיל 40 חשוב לעשות, אני יודע שבקופות החולים הם מתקמצנים על בדיקות ומחפשים לחסוך אבל אם מבקשים מהרופא הוא נותן, אשמח לקבל ממך המלצה על כל הבדיקות החשובות, אין מחלה או משהו שאני סובל ממנו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם בגיל 40 - מה חשוב? - תגובה
יעל אבנון15/01/2016שלום יניב,
בקש מהרופא לבצע בדיקות כימיה, ספירת דם, בלוטת תריס, ויטמין B12, חומצה פולית, ויטמין D, ברזל ופריטין. שיהיה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תודה18/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בדיקות מ10.1ציפי11/01/2016
תודה רבה על תשובתך! לדעתך כדי לחזור על בדיקת PTT כמה ימים לפני אני צריכה להפסיק זמנית ,התוסף פיטוסטרולים גארד שהדיאטנית המליצה לי, כדי לודא שהPTT מוארך בגלל האומגה 3 שבפיטוסטרולים?המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך בדיקות מ10.1 - תגובה
יעל אבנון11/01/2016בשמחה, אפשר לעשות הפסקה של שבועיים ולבדוק שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)