מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עקב כאבים באצבעותשרה17/11/2015
תוצאות בדיקת הדם
HEMOLYTIC 0 mg/dL
ICTERIC 0 mg/dL
LIPEMIC 0 mg/dL
C-REACTIVE PROTEIN 7.7* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקב כאבים באצבעות - תגובה
יעל אבנון18/11/2015שלום שרה,
ה- CRP גבוה, זה חלבון אשר עולה במצבי דלקת.
צריך להמשיך בירור רפואי בנוגע למקור הדלקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דם בשבוע 20 להריוןמאיה17/11/2015
שלום,
אני בהריון שבוע 20, עשיתי ספירת דם שיצא תקינה למעט המוגלבין 11.6
במשטח מיקרוסקופי, יצא לי נתון הבא :
Myelocytes % Confirm: 2.1
רציתי להבין מה המשמעות של זה .
תודה מראש
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון17/11/2015שלום מאיה,
מדובר בתאי דם לבנים צעירים.
בזמן הריון מספר התאים הלבנים עולה באופן נורמלי ולכן זה ממצא שכיח ולא מדאיג.
אלא אם כן מדובר בזיהום כלשהו אשר מעלה את התאים הלבנים ואז צריך לטפל.
בכל מקרה, הראי תמיד את כל הבדיקות לרופא המטפל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה !
מאיה17/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום צריכה עזרהHi17/11/2015
אני צריכה עזרה בנוגע לתוצאות של הבדיקה שעשיתי אשמח אם תעני לי..תודה
שם הבדיקה גבול עליון תוצאות הבדיקהגבול תחתון תוצאות קודמות הערות למעקב
שתן-כללי
PH (U)
7
הטווח מ5 עד 8
Nitrit (U)
NEGATIVE
Ketone (U)
NEGATIVE
Glucose (U)
NEGATIVE
Urobilinogen (U)
NORMAL
Bilirubin (U)
NEGATIVE
Protein (U)
NEGATIVE
Leucocytes (U)
NEGATIVE
Erythrocytes (U)
NEGATIVE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום צריכה עזרה - תגובה
יעל אבנון17/11/2015שלום לך,
כל התוצאות של בדיקת השתן תקינות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם במוקד בטרםמאיה16/11/2015
היי, בת 34. בריאה בדר״כ. משלשום בלילה היו לי הקאות, שלשול ואחכ חום. עשיתי אתמול בבוקר בדיקות דם שגרתיות ובגלל שספירת הדם שלי לא הייתה טובה-16.3 לויקוציטים והיה נראה שיש חיידק, הרופאה הפנתה אותי למוקד בטרם. שם חזרו על ספירת הדם פעמיים. בפעם ה1 במכשיר אוטומטי ואז הלויקוציטים היו 14.6 והטסיות יצאו ממש נמוכות ולא הגיוניות אז הם חזרו שוב על הבדיקה לא במכשיר האוטומטי ואז הספירה הייתה יותר טובה- לויקוציטים 10.4 והטסיות היו בסדר. שאלתי היא למה בעצם קורה שיש הבדלים בין הבדיקות? האם לעיתים יש בעיה באמינות המכשיר האוטומטי של הספירה ואיך בעצם יודעים מהי הבדיקה הנכונה?( הם החשיבו את הבדיקה השנייה כנכונה והם אמרו שזה וירוס כנראה בבטן ושחררו אותי)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם במוקד בטרם - תגובה
יעל אבנון16/11/2015שלום מאיה,
המדדים בדם משתנים כל הזמן ולעיתים גם בקיצוניות, כשמדובר בזיהום.
יכול להיות כי מדובר בשינוי כזה, או שהיתה בעיה טכנית עם המכשיר.
תמיד ניתן לעשות גם בדיקה שלישית ולוודא שהכל בסדר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ana חיוביתגאות15/11/2015
בעקבות כאבים ביד הרופא המטפל שלח אותי לבדיקות דם כדי לחפש דלקת ודברים נוספים.
בין היתר ביצעתי בדיקת ana שחזרה חיובית DFsp 1+(1:1600)
מזה אומר?
הוא הפנה אותי לראומטולוגיה אך התור רק עוד חודשיים ובנתיים אני מנסה להבין האם יש קשר בין התוצאה לראומטולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ana חיובית - תגובה
יעל אבנון16/11/2015שלום רב,
בדיקת ANA היא בדיקה למציאת נוכחות נוגדנים עצמיים.
כאשר התוצאה חיובית צריך לבדוק האם יש מחלה אוטואימונית.
לא ניתן להסיק הרבה מהבדיקה הזו וצריך לחכות לבירור נוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהגילה12/11/2015
שלום רב מה המשמעות של ערך iron 198
שאר הבדיקות תקינות לחלוטין כולל פריטין וכו...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
יעל אבנון12/11/2015שלום גילה,
עניתי בפורום על השאלה הזו הרבה פעמים, תוכלי לקרוא.
אין לכך משמעות כל עוד הפריטין תקין (70-120).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmvיעל12/11/2015
מה זה אומר לגבי הנוגדנים מסוג cmv igg/igm - התוצאה :borderline ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv - תגובה
יעל אבנון12/11/2015שלום יעל,
זו תוצאה גבולית, כדאי לעשות את הבדיקה שוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה לפענוח בדיקת שתןשירה10/11/2015
שלום רב,
אני ממש זקוקה לעזרה בפיענוח הבדיקות.
אני סובלת כבר למעלה מחודשיים מצריבה בשתן.
הרופאה טוענת שאין לי דלקת ואני לא צריכה טיפול..
להלן התוצאות:
שתן- מיקרוסקופיה
Squamous Epithelial Cell
++
Mucous (U)
+++
Leucocytes (U)/Field
6.0 Leuco/F
Erythrocytes (U)/Field
2.0 Ery/F
בקטריולוגיה
Urine Culture
צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים
אודה לתשובתכם!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה לפענוח בדיקת שתן - תגובה
יעל אבנון11/11/2015שלום שירה,
בדרך כלל כאשר יוצאת תוצאה של פלורה מעורבת, לא נותנים טיפול אנטיביוטי.
אבל במקרה שלך, מאחר ואת סובלת מסימפטום שמעיד על דלקת, כדאי כן לשקול לחזור לרופאה ולקחת אנטיביוטיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקות דםשיר09/11/2015
היי, אני בת 38, עשיתי בדיקות דם שגרתיות וישנם שלושה תחומים שיצאו לי תוצאות חריגות
creatinine- 0.44
ferritin- 158
eosinophils- 6.2%
אשמח לדעת מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון10/11/2015שלום שיר,
קראטנין נמוך בדרך כלל קשור למסת שריר נמוכה.
פריטין גבוה עשוי להיות קשור לעומס כלשהו על הכבד או לדלקת.
אזונופילים גבוהים יכולים להיות קשורים לאלרגיה או פטרת. (יכול להיות קשר לפריטין).
לא ניתן לאבחן את המצב לפי 3 המדדים הללו, צריך להסתכל על תמונת דם מקיפה ולעשות תשאול בריאותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחיתרעות09/11/2015
בדיקות הדם שלי תקינות למעט ברזל גבוהה 198
הפריטין והבי12 תקינים
האם זה גבוה? יש לזה השלכות בריאותיות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחית - תגובה
יעל אבנון09/11/2015שלום רעות,
הברזל החופשי בדם משתנה ברמתו ולכן מה שחשוב הוא רמת הפריטין.
ערך תקין הוא למעלה מ-70.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת איסוף שתןבלה08/11/2015
אני צריכה לעשות בדיקת איסוף שתן. והאם אני יכולה למסור את האיסוף למחרת השעה 11 ?
כיון שיש לי תור לבדיקות דם בשעה זו.חלק מהבדיקות דם באות יחד עם בדיקת השתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת איסוף שתן - תגובה
יעל אבנון09/11/2015שלום בלה,
ככל הידוע לי זה בסדר אך צריך לבדוק עם האחיות בקופת החולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - מה פירוש התוצאהחיים08/11/2015
GFR(ESTIMATED) > 60
(ML/MIN/1.73M2:יחידות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - מה פירוש התוצאה - תגובה
יעל אבנון09/11/2015שלום חיים,
זו בדיקה שקשורה לסינון הכלייתי, התוצאה תקינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין וברזלספיר07/11/2015
שלום,
אני בת 24.
בבדיקת דם שעשיתי לפני חודשיים יצא שהוויטמין b12 הוא: 336 ושהכולסטרול hdl שלי הוא: 80.
הלכתי לרופא עור ואמרתי לו שיש לי נשירת שיער בכמות מאוד גדולה.\
רציתי לדעת אם התוצאות הללו באמת מוכיחות כי אכן יש לי חוסר באחד מהדברים שציינתי ( וויטמין וברזל).
ומהם הערכים התקינים שצריכים להיות...
בנוסף בזמן האחרון אני סובלת ממצבי רוח קיצוניים ואף דיכאון ובמיוחד בלבול ואי יכולת ריכוז.
אני רוצה לדעת אם התוצאות של הבדיקות דם באמת מראות כי אכן יש חוסר.
אשמח לתשובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין וברזל - תגובה
יעל אבנון08/11/2015שלום ספיר,
ציינת רק 2 בדיקות, אי אפשר לאבחן את הסיבה לנשירה מבדיקות בודדות אלא רק מהסתכלות נרחבת ומעמיקה על תמונת דם מקיפה.
לנשירת שיער יש הרבה מאוד סיבות אפשריות וצריך לדעת לאבחן נכון.
רמה אופטימאלית של B12 היא בסביבות 500, לא צריך להתייחס לטווח של קופות החולים מפני שמדובר בטווח סטטיסטי לא מדויק כלל.
כולסטרול HDL צריך לבדוק יחד עם LDL, כולסטרול כללי ושומנים בדם.
רמת ברזל אופטימאלית היא 120, כאשר הפריטין (מאגרי הברזל) מעל 70.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל גבוה?Dganit07/11/2015
שלום בבדיקות הדם שלי הכל תקין למעט
ברזל-193 מה ההשלכות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל גבוה? - תגובה
יעל אבנון08/11/2015שלום דגנית,
צריך לבדוק את רמת הפריטין- מאגרי הברזל, ואת רמת ההמוגלובין ולהצליב מידע.
מדידת ברזל חופשי בדם לבדה אינה מספיקה כדי לאבחן מצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםבתיה04/11/2015
בתוצאות בדיקת דם התגלה שיש לי דלקת כלשהי בגוף תוצאה 2.75 כשהגבולןת הם 0-0.5. וכן סידן ברמה גבוה 10.6. את בדיקות הדם ביצעתי בעקבות חום עולה יורד במהלך השבועיים האחרונים. מבקשת לדעת מה שילוב של כל התוצאות אומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון05/11/2015שלום בתיה,
לא ניתן להסיק משהו מ-2 בדיקות, צריך להסתכל על מערך בדיקות דם מקיף ולערוך תשאול בריאותי על מנת להגיע לאבחנה.
החום אצלך עולה כי יש ניסיון של הגוף להילחם בדלקת, רק צריך לברר מהו מקור הדלקת.
את זה תוכלי לעשות בבירור רפואי.
אותו דבר לגבי הסידן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)