מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקות דם מדאיגותמשה04/11/2015
שלום
שמי משה בן 35
באופן כללי שומר על הבריאות עושה ספורט , בחודשים האחרונים הזנחתי את נושא התזונה והספורט. לאחר חבלה באיבר המין שלי כתוצאה מיחסי מין, ירד לי דם. ולאחר מכן היו צריבות מידי פעם, ואז זה גם עבר , לאחרונה זה חזר יחד עם כאבים בעת שפיכה ושיתון מוגבר. לאור כך, הופנתי לבדיקות דם
ללא קשר הלכתי לבדיקת אורולוג שרק מתיאור המקרה קבע די זה דלקת בערמונית ונתן לי אנטיביוטיקה,
עכשיו התוצאות הגיעו והחריגות מדאיגות אותי:
GOT (AST) - 63
GPT (ALT - 63
CHOLESTEROL - 214.5
CHOLESTEROL- HDL -83
CHOLESTEROL-LDL calc -120
CK-CREAT.KINASE(CPK) - 434
האם זה מעיד על בעיה בכבד ? עלי לפנות למיון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם מדאיגות - תגובה
יעל אבנון04/11/2015שלום משה,
אנזימי הכבד גבוהים, במידה ובדיקת הדם נעשתה בזמן שלקחת אנטיביוטיקה או בסמוך לזמן הזה, אז יכול להיות שיש קשר.
ה- CPK עשוי להעיד על עומס כלשהו על השרירים.
אין צורך ללכת למיון, אלא לפנות שוב לרופא להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות חריגותאודי04/11/2015
שלום
אני בן 36 בריא בדר"כ.
בבדיקת דם תקופתית שביצעתי גיליתי ערכים חריגים בתוצאות.
האם יש לי מה לחשוש ומה עלי לעשות?
מצו'ב צילום הבדיקות החריגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה הנה התוצאות
אודי04/11/2015
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון04/11/2015שלום אודי,
ויטמין D נמוך, זה ממצא שכיח באוכלוסיה. כדאי לקחת תוסף של הויטמין בטיפות.
בנוסף לכך, רמת הלימפוציטים והאזונופילים גבוהה, אלו הם תאי דם לבנים הנלחמים במזהמים שונים. האזונופילים נלחמים גם באלרגיות ופטריות.
במידה ואינך מרגיש ברע אין הרבה מה לעשות ולרוב הגוף חוזר לאיזון לבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמ03/11/2015
שלום רב,
האם התוצאה הזו תקינה:
VITAMIN B12 493 pmol/L
CHOLESTEROL-LDL calc 44.2 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL46 mg/dl
TRIGLYCERIDES146 mg/dl
CHOLESTEROL119.3 mg/dl
אני בת 39...
תודה על תושבתכם
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון03/11/2015שלום,
ויטמין B12 תקין.
הכולסטרול אצלך נמוך מידי.
במידה ואת לוקחת תרופות להורדת כולסטרול, ניתן להתייעץ עם הרופא לגבי הורדת מינון.
במידה ואינך לוקחת תרופות, אין הרבה מה לעשות ומדובר בנטיה גנטית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Plt גבוהרננה01/11/2015
לבעלי בן 62 התגלה בתחילת השנה 455 plt בספירת דם. כעבור חודשיים בספירה חוזרת התוצאה ירדה ל 414. וכעבור חודשיים נוספים 373 . בזמנו רופאת משפחה המליצה לפנות להמטלוג כשהתוצאה היתה גבוהה וההמטלוג ביקש לחזור על הבדיקה שבסוף יצאה תקינה. לפני יומיים הופנה לספירת דם בעקבות הרגשה כללית לא טובה, ותשובת plt שוב עלתה 489. הרופאה ביקשה לחזור על הבדיקה למחרת. האם לא כדאי להמתין שבועיים שלושה לפני שחוזרים על הבדיקה? ושאלה נוספת מה גורם לעליה בתוצאה מידי פעם? ואיך ניתן להוריד. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Plt גבוה - תגובה
יעל אבנון01/11/2015שלום רננה,
מדובר בטסיות הדם, הערך שלהן משתנה כל הזמן אך הנטיה אצל בעלך היא להצטברות של טסיות, הבעיה עם המצב הזה היא סיכון לקרישיות יתר.
אין טעם לחכות עם הבדיקה החוזרת, בכל מקרה הנטיה היא לערכים גבוהים וצריך לטפל.
גם כאשר הערך נכנס ל"נורמה", אין זה אומר שהמצב תקין.
ערך אופטימאלי של טסיות הוא 180-230.
ניתן לטפל ע"י מדללי דם כמו אספירין- ורק אחרי יעוץ עם הרופא, או ע"י טיפול טבעי הכולל תוספי תזונה הידועים כמדללי דם טבעיים כגון אומגה 3, כורכום, ג'ינקו בילובה, ויטמין E ועוד. כמובן שגם במקרה הזה, התאמת התוספים תיעשה רק ע"י נטורופת מוסמך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוך בהריוןמיקי30/10/2015
בוקר טוב
בדיקות ברזל -feiron יצא 16 כשערך הכי נמוך 60
הומוגלובין 10
כמה זה גרוע???מה עושים? לוקחת ברזל נוזלי
יום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל נמוך בהריון - תגובה
יעל אבנון30/10/2015שלום מיקי,
זה נורמלי שיהיה המוגלובין נמוך בהריון אך תוצאה של 10 זה נמוך מידי.
לכן את צריכה להגדיל את מינון הברזל לאחר התייעצות עם הרופא.
בנוסף, את צריכה לבדוק את רמת ויטמין B12 ובמידה והרמה נמוכה מ-400, כדאי לקחת תוסף למציצה מתחת ללשון, מפני שגם B12 משפיע על מצב האנמיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CRP גבוהה בבדיקה במיוןנוי30/10/2015
שלום
CRP של 5.99 ת.ייחוס 5.00- 0.3> MG/DL
ובבדיקה אחרי שבועיים
CRP זה 2.11 ת.ייחוס 0.00-0.50 MG/DL
fibrinogen גדול מ550 ת.ייחוס 220-550
מה זה אומר ?
והאם זה יכול להיות קשור לאנמיה מחוסר ברזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CRP גבוהה בבדיקה במיון - תגובה
יעל אבנון30/10/2015שלום נוי,
ה- CRP עולה במצבי דלקת, התוצאה אצלך גבולית.
הפיברינוגן הגבוה מרמז על קרישיות יתר.
במידה ובדיקות אלו נלקחו במיון, חכי מעט וחזרי על הבדיקות כשתרגישי טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה בבדיקת דםנוי26/10/2015
שלום
רציתי לדעת אם
ברזל נמוך
HGB HCT MCH
MCHC RDW
MCV נמוכים
וTRANSFERRIN ן FERRITIN בטווח הנורמה
זה אנמיה מחוסר ברזל בלבד או מסיבה אחרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה בבדיקת דם - תגובה
יעל אבנון27/10/2015שלום נוי,
הבעיה היא בטווח הנורמה, הפריטין צריך להיות מעל 70 כדי להיחשב תקין.
הטווחים בקופות הם סטטיסטיים ולא מדויקים כלל.
אני לא רואה את התוצאות עצמן אך זה ניראה כמו מחסור בברזל ויכול להיות שישנן עוד סיבות לאנמיה וצריך לבדוק יותר לעומק.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה תמונה של התוצאת
נוי27/10/2015האם אפשר להבין מזה איזה אנמיה זאת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה מהבדיקה השניה שעשיתי
נוי27/10/2015האם זה מספיק כדי לקבוע איזה סוג אנמיה זאת ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון27/10/2015בהחלט כן, האנמיה היא עקב מחסור ארוך טווח בברזל, הפריטין נמוך למרות שהוא כביכול בטווח. צריך להבין מדוע הברזל אצלך נמוך ואת זה יכול לעשות נטורופת טוב.
בינתיים כדאי מאוד שתתחילי לקחת תוסף ברזל על פי המלצת הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- dna בשתןמוטי23/10/2015
האם קיים DNA בשתן ? באיזה תנאים צריך לשמור את השתן על מנת לבדוק DNA ולכמה זמן אפשר לשמור שתן בקופסה סטרילית של קופת חולים? באיזה מעבדות ניתן לבצע בדיקות של מציאת DNA בשתן ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר dna בשתן - תגובה
יעל אבנון25/10/2015שלום מוטי,
יש בדיקות דם ובדיקות רוק בתחום ה- DNA.
אפשר לעשות בדיקות DNA מהרבה חומרים ביולוגיים, כולל השתן, אך מה שמוכר היום זה מה שציינתי. אולי בעתיד תתפתח בדיקה אמינה ל- DNA בשתן. אני לא מכירה כזאת היום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BILIRUBIN-TOTAL ו CREATININEעלמה22/10/2015
שלום
מזה זמן רב אני שמה לב לתוצאות חריגות ב BILIRUBIN-TOTAL ו CREATININE אבל הרופא שלי כנראה לא חושב שזה חשוב לכן לא אומר לי כלום על זה. בחיפוש בתוצאות של בדיקות עבר (בשנתיים האחרונות) וגם בדיקה שעשיתי אתמול,
אני רואה שתמיד ה BILIRUBIN-TOTAL גבוה מהגבול העליון (סביבות 2.5 בכל בדיקה)
וה CREATININE תמיד נמוך מהגבול התחתון(סביבות 0.4 בכל בדיקה)
מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BILIRUBIN-TOTAL ו CREATININE - תגובה
יעל אבנון25/10/2015שלום עלמה,
יכול להיות שמדובר בתסמונת ג'ילברט, זו תסמונת שמעלה את הבילירובין בדם ואינה גורמת לבעיה כלשהי. הקראטנין הנמוך יכול להיות קשור למסת שריר נמוכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה עם בדיקת דםטומה22/10/2015
רציתי לדעת האם אני יכןלה להבין מהבדיקות שיש לי מחלת כבד?או שיכול להיות משהו אחר???מאוד מודאגת ...
BILIRUBIN-TOTAL -1.36
BILIRUBIN-DIRECT -0.32
כל שער המדדים בבדיקת כימיה תקינים,אבל יש גם משהו בספירה:
NEUT% 39.1
LYM% 48* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה עם בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון25/10/2015שלום רב,
במידה ואנזימי הכבד בדם תקינים אז לא מדובר בבעיה בכבד.
יכול להיות שיש קשר לבעיה כלשהי בכיס המרה ואפשר לעשות אולטרה סאונד ולבדוק זאת.
במערכת החיסון הלימפוציטים אצלך גבוהים, זה מרמז על זיהום ויראלי כלשהו.
יכול להיות שיש קשר בין הזיהום הויראלי לבילירובין הגבוה.
המשיכי בירור אצל הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה למקום הנכוןנורית19/10/2015
אני גברת בת 55 עם בעית בצקת קשה מה שידוע כלימפדאמה היתי מאושפזת זמן רב מבלי לעשות עם זה כלום מלבד למצוא לי מחלות שונות השאלה שלי היא איפה אני יכולה לעשות בדיקות דם מקיפות לגבי חוזרים או סיבול לאי תפקוד כלשהו או למה שוב אני צוברת שוב מים בצורה מטורפת האם יש מקום שבו אפשר לעשות בדיקות למציאת בעיות ופתרונ תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון19/10/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_משפחה' id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדם ובדיקת CKשלומית19/10/2015
שלום,
אני בת 56 תוצאות הבדיקה:
גלוקוז 90
טריגךצרידים 53
קולסטרול 242
HDL קולסטרול 79
non-hdl קולסטרול 79
ldl קולסטרול 152
CK 178
אני לא נוטלת כדורים (רק סידן)
אבקש את חוות דעתך (האם צריך כדורים להורדת שומנים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומנים בדם ובדיקת CK - תגובה
יעל אבנון19/10/2015שלום שלומית,
הכולסטרול מעט גבוה, השומנים בדם (טריגליצרידים) דווקא נמוכים.
זה סימן שהכולסטרול אצלך מגיע מיצור פנימי בכבד ולאו דווקא מהתזונה.
כדאי להתייעץ עם נטורופת ולנסות טיפול טבעי בתוספי תזונה וצמחי מרפא, לפני שפונים לכדורים כימיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקות דםורוניקה פרי18/10/2015
שלום, בן שלי, בן 13, עשה היום בדיקת דם לפי הפניה של דיאטנית. בבדיקה יצא ערך מונוציטים גבוה מהנורמה:10.10. מה זה אומר? כמו כן ישלו ערך של eosinophils
6.86 .גם כן קצת גבוהה מהנורמה.
תודה, ורוניקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקות דם - תגובה
יעל אבנון18/10/2015שלום ורוניקה,
מונוציטים הם תאים לבנים הנלחמים במזהמים שונים, אזונופילים הם תאים לבנים הנלחמים בעיקר באלרגנים או טפילים למיניהם (פטריות וכדומה).
במידה ובנך לא סובל מסימפטומים ומרגיש טוב, אין צורך בטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומר מאלחש לבדיקות דםאליאן18/10/2015
בוקר אור
אני מאלה שמתעלפות בזמן בדיקות דם. מאובחנת כSINCOPE VASO VAGAL
אני חייבת לעשות בדיקות דם ומנסה למצוא ללא ייאוש לאורך שנים (בת 28... מגיל 6 זה החל) משהו שפשוט יאפשר לי לעשות את זה ללא פחד, עילפון הקאה ואיבוד שתן
אודה להמלצתכם על חומר מאלחש חוץ מאמלה שלא ממש עוזר. קראתי על הקרם עזארקין
האם הוא הכי חזק שיש? יש חזקים ממנו
אודה לעזרתכם ...
ד"א יש פתרון למצב ההתעלפויות הללו שתיארתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון18/10/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_משפחה' id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאלה14/10/2015
היי בתי בת שלוש אתמול עשיתי לבתי בדיקת שתן לפני שמסרתי קלחתי אותה ושכחתי לנגב לה תפוטה לאחר חצי שעה מהמקלחת היא רצתה פיפי וישר לקופסה שאלתי אים המים לא התייבש בפותה זה יכול לפגועה בבדיקה בתוצאות תודה רבה זה בדיקה סטיק שתן במקום ובדיקת תרבית למעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון15/10/2015שלום דניאלה,
זה בסדר, לא ניראה שזו צריכה להיות בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)