מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח בדיקות דםrfd29/11/2015
שלום,
מבקשת התיחסותך המיקצועית לתוצאות הללו:
HYPO % 5
WBC 4.15
LYMP.abs 1.32
MCV 77.8
MCH 25.7
MICRO %5.7
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון30/11/2015שלום,
לא ניתן לאבחן את המצב על פי בדיקות אלו בלבד.
מהבדיקות הללו ניתן רק לאבחן כי הכדוריות האדומות קטנות.
זה לרוב קורה בעקבות מחסור בברזל, לכן צריך לבדוק את רמת הברזל ומאגרי הברזל- הפריטין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה גבוהה בCPK למעלה מ2000שמואל פיינרו29/11/2015
שלום רב,
אודה להבהרה בקשר לתוצאה של CPK למעלה מ2000 בבדיקת דם שגרתית.
לפי קריאה במקומות שונים - זה מעיד על פגיעה בשריר.
ימים ספורים לפני הבדיקה עשיתי פעילות מאסיבית בחדר כושר(דחיפת משקל רב עם הרגלים) וסבלתי מכאבי גב.יש מצב שגרמתי לנזק בלתי הפיך?האם יש צורך בטיפול להורדת CPK?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה גבוהה בCPK למעלה מ2000 - תגובה
יעל אבנון30/11/2015שלום שמואל,
מאוד הגיוני שה- CPK עלה בעקבות הפעילות המאומצת.
אין צורך בטיפול מפני שזוהי תגובה נורמלית של הגוף.
בפעם הבאה בצע את בדיקת הדם לאחר כמה ימי מנוחה מאימוץ השרירים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםגאולה29/11/2015
אבקש לדעת פירוש ומשמעות לבדיקות דם
fe iron 54
ferritin 115
hemoglobin 13
גאולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון29/11/2015שלום גאולה,
מאגרי הברזל וההמוגלובין תקינים.
רמת הברזל החופשי מעט נמוכה אך כל עוד המאגרים בסדר, אין צורך בטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני צריך לרדת במשקל???שחר28/11/2015
אני בן 26. בריא. אין במשפחה רקע של מחלות או שומנים.
להלן התוצאות של בדיקות הדם שלי:
GLUCOSE = 88 mg/dl
CHOLESTEROL = 295.7 mg/dl
TRIGLYCERIDES = 276 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL = 49 mg/dl
CHOLESTEROL-LDL calc = 191.4 mg/dl
NON-HDL_CHOLESTEROL = 247 mg/dl
GOT (AST) = 40 U/L
GPT (ALT) = 68 U/L
GGT = 80 U/L
האם הכולסטרול שלי נחשב לבינוני או גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני צריך לרדת במשקל??? - תגובה
יעל אבנון29/11/2015הכולסטרול שלך גבוה ואף גבוה מאוד ודורש טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת DHTרועי27/11/2015
שלום,
האם ישנה בדיקה לבירור רמת DHT בדם ? (אני שואל כי אני נוטל פרופסיה).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת DHT - תגובה
יעל אבנון29/11/2015שלום רועי,
יש בדיקה כזו אבל אינני בטוחה אם היא קיימת בארץ.
ניתן לבצע בדיקת טסטוסטרון יחד עם בדיקת SHBG וע"י חישוב היחס ביניהם ניתן להסיק לגבי הטסטוסטרון החופשי- DHT.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדת מבדיקות דםצליל26/11/2015
היי יעל,
בהליך בדיקת דם שגרתי הייתה עלייה באנזים הggt, מה שגם לרופא לשלוח אותי לבדיקות מקיפות של הכבד + מחלת הנשיקה.
שבוע אחריי התחלתי לסבול מעייפות קיצונית מאוד !!! וכאבי בטן עליונה ימינית,
ביצעתי בדיקות מקיפות לכבד שמצורפות בתמונה
(בדיקות הברזל והb12 נמצות בנורמה).
האם יכול להיות ששבוע אחריי בדיקת מחלת הנשיקה חליתי בה ? או שהיו סימנים מוקדים בבדיקות דם ??
אודה לך על תשובתך !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת מבדיקות דם - תגובה
יעל אבנון26/11/2015שלום צליל,
לא סביר שמדובר במחלת הנשיקה אך תוכלי לבקש בדיקה נוספת כדי לוודא זאת.
בכל מקרה המשיכי בירור רפואי לגבי הכבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צואה לתולעים וחיידקיםמישהי25/11/2015
היי ד"ר יש לי כמה שאלות לגבי הבדיקה הזאת
כבר שבוע ה4 בקבוקים הקטנים שהרופאה הביאה לי לצורך הבדיקה בבית בלי שימוש כי לא הבנתי איך הצואה אמורה להישאר על הכף הזאת (צירפתי קישור)מבלי שזה ייפול ?וגם היא אמרה לעשות תבדיקה רק בבוקר ויוצא לי צואה רק בערב מה לעשות לגבי זה ?
סורי על הגועל אבל זה חשוב לי
תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון26/11/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_משפחה' id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהelastase-1 stool
נוהם11/03/2016שלום רב.אני מאוד מודאג מחוסר מידע שום מידע רפואי לגבי בדיקה או יותר נכון תוצאות הבדיקה בדיקה . שהערך 200 נחשב לתקין אצלי זה 500 התור אצל רופא מטפל ארוך חודשיים בערך אני מאוד רוצה לדעת ערך שלl 500נחשב למצב של תחלואה או החמרה במצב שלי אני מאובחן עם דלקת לבלב כרונית.בדיקה בשם .elastase-1stool
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהelastase-1 stool - תגובה
יעל אבנון11/03/2016שלום רב,
זוהי בדיקה המאבחנת אי ספיקה לבלבית ומצבי דלקת בלבלב.
אי ספיקה עשויה להיגרם עקב דלקת כרונית של הלבלב.
ערך גבוה בבדיקה זו גם עשוי לרמז על דלקת אקוטית יותר בלבלב.
במידה ויש סימפטומים כמו שלשולים וירידה במשקל כדאי לנסות להקדים את התור לרופא, רק על מנת לשלול את המצבים שציינתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח בדיקת שתןמאיה25/11/2015
שלום רב יעל,
אודה לך על עזרה בפיענוח בדיקת שתן שבצעתי אתמול
האם התוצאות מצריכות המשך בירור?
מצורפת תמונה של התוצאות
תודה רבה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף ב-urine analysis
מאיה25/11/2015בבדיקה זו רשום:
Blood: 0.20
כל השאר תקין
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לתשובתך?
מאיה27/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון29/11/2015שלום מאיה,
יש מעט תאים אדומים בשתן, בדרך כלל ללא משמעות.
במידה ואין לך סימפטומים של דלקת בדרכי השתן אז אין טעם בטיפול כלשהו.
בכל מקרה, הראי את הבדיקות לרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות- וירוס או חיידק?rina24/11/2015
שלום,
זה היום הרביעי שלי שאני עם חום גבוה (39 פלוס), ללא נזלת/שיעול, רק חום וכאבים בכל הגוף.
הרופא הפנה אותי לבדיקות דם ואמר להתחיל ליטול אנטיביוטיקה לכל מקרה.
התוצאות הגיעו אבל התור לרופא רק ליום חמישי, אשמח לדעת אם על סמך התוצאות ניתן להחליט אם זה וירוס או חיידק והאם כדאי לי להמשיך עם האנטיביוטיקה?
מצ"ב תוצאות הבדיקות.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות- וירוס או חיידק? - תגובה
יעל אבנון26/11/2015שלום רינה,
הנויטרופילים גבוהים והלימפוציטים נמוכים, מה שאומר שזה כנראה חיידק.
אני לא יכולה להמליץ לך לגבי הפסקת האנטיביוטיקה, כדאי שתחכי לרופא להמשך הוראות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתם מהואילון24/11/2015
D
מה זה
UREA* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סתם מהו - תגובה
יעל אבנון26/11/2015שלום,
שתנן (אוראה) הוא התוצר הסופי של חילוף החומרים של חלבון בגוף. שתנן נוצר בכבד מאמוניה ומופרש על-ידי הכליות. רמת השתנן מייצגת את כמות החלבון שהאדם צורך ואת הפרשתו דרך הכליות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםישראל23/11/2015
שלום
מה התפקיד של ההורמונים LH-FSH אצל גבר?
והאם יש קשר בין טיפול תחליפי בטוסטוסטרון לירידה חדה של ההורמונים הללו לרמות של הרבה מתחת לגבול התחתון של הנורמה?
א"כ, למה זה? והאם זה מצביע על בעיה או פוגע בתפקוד כלשהו? או שאין לזה כל משמעות והשלכות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים - תגובה
יעל אבנון26/11/2015שלום שון,
הורמונים אלו עוזרים ביצור זרע וטסטוסטרון אצל גברים.
נטילת טסטוסטרון עשויה בהחלט להשפיע על רמת ההורמונים.
בכל מקרה הרמות של הורמונים אלו בקרב גברים הן נמוכות ואין עם זה בעיה בדרך כלל. הבעיה היא ברמות גבוהות מידי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמוי בבדיק צואה בת 85אילנה23/11/2015
שלום רב
סבתא לי בת 85 עשתה בדיקת דם ונמצא feritin נמוך.עשתה בדיקת צואה ואז נמצא דם סמוי .אמרו לנו לעשות קולונוסקופיה בהרדמה מלאה ואנחנו מאוד מפחדים בגלל הגיל.
יש לה סכרת והיא מקבלת כדורים, יש לה לחץ דם גבוהה, היא נותלת אספירין כל יום במשך הרבה שנים,ויש לה בעיות עם קצב לב קטנות.
האם יש דרך אחרת לבדוק בחי לעשות קולונוסקופיה ?
היא לוקחת ברזל אז שמעתי שזה יכול לגרום לגילוי דם סמוי בבדיקה, האם זה נכון?
שמענו גם שאסירין יכול לגרום לזה?
האם מומלץ לעשות קולונוסקופיה בגיל 85?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון23/11/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_משפחה' id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות חריגותנטע לוי20/11/2015
אודה על תשובתכם על תוצאות הבדיקות החריגות שקיבלתי.
Neutrophils - 82.1
Lymphocytes - 11.8
MCV-Mean Cell Volume - 3.79
Lymphocytes -0.88
2 הבדיקות הראשונות היינן חריגות מהתשובות שקבלתי כל השנים
2 האחרונות דומות לבדיקות דומות לתשובות שקיבלתי לאחרונה.
האם עלי להתייחס לכך.
עלי לציין שהנני מקבלת קומדין.
אודה על תשובתכם, אני מעט מוטרדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות חריגות - תגובה
יעל אבנון20/11/2015שלום נטע,
הנויטרופילים אצלך גבוהים, אלו תאים הנלחמים בעיקר בחיידקים.
לעיתים מצב זה מסתדר לבד ובמידה ואין לך סימפטומים כלשהם, פשוט חזרי על הבדיקה עוד שבועיים או חודש.
ה- MCV ניראה כמו טעות, רשמת 3.79, האם כוונתך היתה 79?
במידה וכן, אז מדובר בתאי דם אדומים קטנים, בדרך כלל עקב מחסור בברזל.
בקשי לבדוק בדיקת דם בשם פריטין, אלו מאגרי הברזל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון והוספת בדיקות נוספות חריגות
נטע לוי20/11/2015אכן צדקת ,טעיתי, מתנצלת.
להלן הבדיקות הנכונות והוספת בדיקות שלא צפיתי ומטרידות אותי מאד.
הבדיקות נעשו ב-19.11.2015
ALT (GPT) - 85 כן, לא טעיתי
AST (GOT) - 36 מאוגסט 2015
Potein Total - 6.1
eGFR - 58
RBC-Red - 3.79
MCV - mean - 100
אני מקווה שהכל יסתדר ...
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון22/11/2015אכן הבדיקות אינן תקינות, אנזימי הכבד גבוהים וזה דורש בירור נוסף אצל הרופא.
ה- MCV הגבוה מסמל על כדוריות אדומות גדולות, זה עשוי לנבוע ממחסור בויטמין B12 או עקב נטילת תרופות.
יכול להיות שהתרופה שאת נוטלת גורמת לבעיות הללו, אך צריך לוודא זאת עם הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי כבד שומני?שחר19/11/2015
GLUCOSE = 88 mg/dl
GOT (AST) = 40 U/L
GPT (ALT) = 68 U/L
GGT = 80 U/L
האם יש לי כבד שומני?
האם יכול להיגרם לי נזק מהכולסטרול והשומנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש לי כבד שומני? - תגובה
יעל אבנון20/11/2015שלום שחר, עניתי לך בהודעה הקודמת ששלחת עם הכותרת "פרופיל שומנים".
ראה למטה את התשובה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל שומניםשחר18/11/2015
GLUCOSE = 88 mg/dl
GOT (AST) = 40 U/L
GPT (ALT) = 68 U/L
GGT = 80 U/L
על מה מעידות התוצאות?
GGT = 80 U/L* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל שומנים - תגובה
יעל אבנון19/11/2015שלום שחר,
הבדיקות אינן תקינות. אנזימי הכבד, הכולסטרול והשומנים גבוהים ודורשים התייחסות.
אנזימי הכבד עולים במצבים שונים כגון שימוש בתרופות, שתיית אלכוהול, כבד שומני ועוד.
צריך לבקש מהרופא להפנות לאולטרה סאונד כבד וכיס מרה.
וכדאי לפנות לנטורופת להתאמה של תזונה נכונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)