מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתןמירב14/10/2015
לפני שבוע וחצי חשתי לחץ בשתן וובטן התחתונה וקושי מתן שתן חולשה קיבלתי סנרול שלא כל כך עזר אחכ רופאת משפחה נתנה לי ציפורדקס ל 5 ימים ששופר הרגשה אמרה לי לעשות בדיקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן - תגובה
יעל אבנון14/10/2015שלום מירב,
יכול להיות שהערכים הללו זמניים בלבד, תוכלי לחזור על הבדיקה בעוד מספר ימים ובמידה והתוצאות עדיין לא תקינות, כדאי להמשיך בירור רפואי בכיוון של בדיקת תפקודי כבד וכיס מרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה של בדיקת מגנזיום+שאלהמורן14/10/2015
שלום,
מצ"ב תוצאת בדיקת מגנזיום , אני הכי הכי מינימום לפי הטבלה שבתמונה ,ז"א יש לי 1.9 מ"ג מגנזיום(והבנתי שלא כלכך אפשר לבדוק את רמת המגנזיום בשום צורה וגם לא על ידי בדיקת דם)
1. האם להתחיל ליטול מגנזיום?
2. כמה מ"ג ליום? אני בת 27
3. החלו לי קשיי נשימה לפני 3 שנים וזיהו שזה חרדות אך כדורים פסיכיאטריים לא עוזרים,האם אני צריכה בכלל מגנזיום? הוא עוזר גם לנשימות וגם לחרדה לפי קריאתי ברשת.
חשוב לציין כי אני נוטלת כדור נגד חרדה בשם סרנדה (לוסטרל/אלפרליד) 150 מ"ג ליום במשך חצי שנה.
נא תגובתך
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואם את ממליצה להתחיל ליטול מגנזיום
מורן14/10/2015אז איזה סוג ? יש ציטארט ועוד ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממתינה לתגובה !
מורן21/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם הורמונליתגולדי 4313/10/2015
שלום, בבדיקת דם לשינויים הורמונליים יצאו 2 מימצאים:
PS.AERUGINOSA -0
citrobacter koseri -0
מה המשמעות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם הורמונלית - תגובה
יעל אבנון14/10/2015שלום,
מדובר בשני סוגי חיידקים, אין קשר להורמונים ולא ברור מדוע עשו לך את הבדיקות.
הראי את טופס הבדיקה לרופא שהפנה אותך לבדיקות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילירובין טוטאל ,האם תקין ?גלית13/10/2015
שלום רב ,
אני בת 43 ועשיתי בדיקות דם לפני מספר ימים ,כולן תקינות ברוך השם ,כל בדיקות הכימיה ,תפקודי כבד,כליות וכו'
תוצאת בילירובין טוטאל היתה 1.1 ,כאשר הגבול העליון של הנורמה הוא 1.2... מבדיקת ההסטוריה ראיתי שב 2011 ,הייתי בהריון,הערך בבדיקה זו היה 0.4 ( היא לא נעשתה לי בשגרה מסתבר) וב 2010 הערך היה 0.8.
האם יש משמעות לעליה הזו ? צריך להדאיג ? ראיתי שזה יכול להיות קשור לצהבת ( אני לא צהובה לא בלחמית העין ולא בעור),הדבר היחיד שאולי קשור( ?!) זו העובדה שיש לי קוליטיס ואני מטופלת בפנטסה ותוסף תזונה כורכום ויש לי ברקע חסר ב g6pd ...האם קשור ?!
תודה מראש וסליחה על האריכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בילירובין טוטאל ,האם תקין ? - תגובה
יעל אבנון13/10/2015שלום גלית,
אני לא רואה קשר בין הדברים שציינת לבילירובין. מדובר בערך גבולי ובמידה ושאר הבדיקות תקינות, אין מה לחשוש.
במידה והערך עולה בדם בהמשך, כדאי לעשות אולטרה סאונד כבד וכיס מרה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייהיי12/10/2015
שלום..
זאת התוצאה החריגה שיצאה לי מתוצאת בדיקת דם של ויטמין בי 12 ורציתי לדעת אם אפשר במקום זריקות לקחת כדורים של ויטמין בי 12 או שאפשר את שניהם?
כימיה בדם
Creatinine (B
0.42
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
Platelets
138* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
יעל אבנון13/10/2015שלום,
לא צירפת את התוצאה של ויטמין B12 אלא של 2 בדיקות אחרות.
בכל מקרה, ברוב המקרים עדיף לקחת טבליות של 1000 מק"ג למציצה מתחת ללשון.
היעילות של הטבליות היא גבוהה מאוד וניתן להימנע בקלות מזריקות.
מאחר ואני לא מכירה את המקרה לעומק, היעוץ הסופי לגבי העניין יוחלט ע"י הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר הבדיקות בביקור שגרתינדב11/10/2015
ברצוני לדעת מה הוא אורך הזמן המספק והנכון בו רופא המשפחה
צריך לבדוק את מבנה גופו של הפציינט הנבדק בעזרת הסטטוסקופ,
במהלך ביקור שגרתי ונורמלי לצורך בדיקות מעקב פשוטות אשר נעשות
בכל ביקור שכזה, כמו א.א.ג / גובה+משקל / לחץ דם לשם ההסבר.
ומה הוא הסדר הנכון, אם יש כזה, למהלך ביצוע הבדיקות המתקיימות בביקור שכזה מול הפציינט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון11/10/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_משפחה' id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Tsh גבוה מהנורמה ..ספיר09/10/2015
קיבלתי תוצאות של בדיקת דם שעשיתי לבלוטת התריס והערכים הם ככה : tsh 7.77 , t4 16.7
זאת אומרת רק הtsh יצא לא תקין מה עושים? יש לציין שאני גם בתת משקל למרות שאני אוכלת יכול להיות יש לזה קשר ? יש לי גם עייפות נוראית וחולשה בת 19
תודה מראש ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Tsh גבוה מהנורמה .. - תגובה
יעל אבנון11/10/2015שלום ספיר,
מדובר בתת פעילות של הבלוטה, כדאי לגשת לרופא ולקבל טיפול.
במידה ואת מעוניינת להימנע מטיפול תרופתי, תוכלי לפנות לנטורופת מוסמך שיוכל לעזור ע"י תזונה נכונה וצמחי מרפא לאיזון הבלוטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ספיר11/10/2015אה כאילו זה לא טוב להתחיל עם כדורים ?מה יותר עדיף ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
יעל אבנון11/10/2015עדיף להתחיל עם טיפול טבעי ובמידה והוא לא עוזר אז לפנות לתרופות כימיות.
כי ברגע שמתחילים עם תרופה לאיזון הבלוטה, זה בדרך כלל לכל החיים ואם אפשר להימנע, אז מה טוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות Ast לילד בן שנה וחצימירי08/10/2015
היי, רציתי לדעת מה המשמעות של תוצאות הבדיקה לילד בן שנה וחצי כשרשום לי שהתוצאה של הAst היא 45,? ואיך אפשר לדעת ממה החריגה נובעת ומה בכלל הנורמה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות Ast לילד בן שנה וחצי - תגובה
יעל אבנון09/10/2015שלום מירי,
מדובר באחד מאנזימי הכבד אשר מוגבר מעט, ערך תקין הוא עד 30.
צריך לבדוק את שני אנזימי הכבד הנוספים.
לעיתים האנזים AST עולה גם כאשר יש בעיה בשרירים ולאו דווקא בכבד.
כדאי להמשיך בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודיום סרוםנעמה08/10/2015
כבר פעם שנייה (תוך 10 חודשים) שהסודיום סרום אצלי יוצא 145. אני מטופלת בסטטין וביבי אספירין. מוגדרת כחולת סכרת אך ללא תרופות מצליחה לשמור על 87-110 בצום ע"י אי אכילת לחם ומעט מאוד גריסים, אורז, תפו"א. אוכלת ביצים, יוגורט, עוף, סלומון, סרדינים, פירות וירקות, אגוזים.
מה משמעות הבדיקה וכיצד להוריד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודיום סרום - תגובה
יעל אבנון09/10/2015שלום רוני,
לרמת מלח גבוהה יש סיבות שונות ואיני יכולה לאבחן את הסיבה המדויקת אצלך במסגרת הפורום. אני כן יכולה להמליץ לך לשתות יותר מים במשך היום וכמובן להמעיט כמה שיותר בצריכת מלח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צואהליאל08/10/2015
שלום,
צריכה לעשות בדיקת צואה עקב כאבי בטן בלתי מוסברים.
לא הסבירו לי איך עושים את הבדיקה, ולא הצלחתי למצוא על כך מידע...
כמו כן - האם ניתן לעשות את הבדיקה בבית ולשמור בקירור עד הלקיחה למעבדה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צואה - תגובה
יעל אבנון08/10/2015שלום ליאל,
כדאי למסור את הדגימה באותו היום ובמידה ואי אפשר אז ניתן לשמור בקירור עד 48 שעות. ניתן לעשות את הבדיקה בבית אבל את צריכה לגשת לקופה ולקחת את כלי הדגימה היעודי לבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דם - ערכים לא ברוריםאור07/10/2015
שלום אני בן 23 בריא בדרך כלל עשיתי היום בדיקות דם והתשובות חזרו וישנם 2 ערכים שמסומנים בצבע אדום מתחת מבקש עזרה בפענוח כי אני קצת לחוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אור07/10/2015המשך של הבדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל אבנון08/10/2015שלום אור,
תוצאת בדיקת Alk Phos מעט גבוהה, זה עשוי לרמז על הרבה מצבים כמו גדילת עצמות, איחוי שברים, בעיות במעי, בכבד או בבלוטת התריס. במקרה שלך החריגה ממש גבולית ושאר הבדיקות תקינות ולכן כדאי רק להמשיך לעקוב.
הבדיקה השניה היא הלימפוציטים הנמוכים, אלו תאי דם לבנים אשר יורדים כאשר קבוצת תאים לבנים אחרת עולה, במקרה שלך הנויטרופילים מעט גבוהים. זה מצב המרמז על זיהום חיידקי כלשהו, לרוב לא מורגש וחולף לבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SOMTING904/10/2015
איזה בעיות מגלה הבדיקה של
ה CRP + זה אמין בכלל + איפה עושים
את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SOMTING - תגובה
יעל אבנון04/10/2015שלום,
ה- CRP הוא מדד דלקת כללי בגוף. זהו מדד אמין ובמידה והתוצאה יוצאת גבוהה זה מסמל על כך שיש תהליך דלקתי בגוף. לא ניתן לדעת את מקור הדלקת רק על פי מדד זה ולכן יש לערוך תשאול בריאותי ובדיקות רפואית נוספות על פי הצורך.
את הבדיקה ניתן לעשות בכל קופת חולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדנה03/10/2015
ילדתי תאומים לפני כ8 חודשים, ניגשתי לרופאה לאחר שמספר חודשים אני סובלת מכאבים בשרירים ברגליים, ובכפות הרגליים ובמפרקים בעיקר בקרסול. לאחר בדיקות אורטופד תקינות, עשיתי בדיקות דם כאשר הערכים החריגים שיצאו הן בילורבין טוטאל 1.8, בילורבין 0.3 ובילורבין 1.6 בצום ולא בצום וגם לימפוציטים ערכים נמוכים 16.8 (יש 2 בדיקות לימפוציטים אחת 16.8 נמוך וחריג והשנייה ערך תקין בטווח הנמוך של הנורמה - ערך 1). אין לי דלקת סביב המפרקים וגם נעשה לי בדיקת ראומטויד פקטור שיצא קטן מ -5. השאלה מה עלי לבדוק עוד על מנת להגיע לאבחנה? האם הכאבים נובעים מעייפות? מה המשמעות של בילורבין נמוך יחד עם לימפוציטים נמוכים? איזה בדיקות נוספות כדי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון04/10/2015שלום דנה,
הבילירובין אצלך הוא לא נמוך כפי שציינת, אלא גבוה.
לכן כדאי לעשות אולטרה סאונד כבד וכיס מרה.
כאשר הלימפוציטים נמוכים, יש קבוצת תאים אחרת שעולה, לרוב הנויטרופילים.
במידה והנויטרופילים גבוהים זה אומר שיש זיהום כלשהו.
כדאי לעשות בדיקת ESR ו- CRP, אלו שני מדדי דלקת שבודקים בדם.
המשיכי מעקב רפואי עד לבירור מלא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור ריבוןאביבה02/10/2015
שלום רב
אני לוקחת כבר יותר משנתיים כדור אחד ריבון פעם
החודש. האם אמורים לעשות בדיקות מסויימות כעבור
כמה זמן? או שזה בסדר לא לבדוק כלום בעקבות
לקיחה ארוכה של הכדור?
אשמח לתשובה.
אביבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור ריבון - תגובה
יעל אבנון02/10/2015שלום אביבה,
כדאי לבצע בדיקת צפיפות עצם על פי המלצת הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגות בילד בן 7שרון01/10/2015
שלום,
לבן שלי מצאו במשטח ידני תאי BURR
(echinocyte) ובשתן urobilinogen היה 2 (נורמה עד 1).
עד היום בריא. אומנם רזה ועם עור שקוף אבל ללא מחלות משמעותיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריגות בילד בן 7 - תגובה
יעל אבנון02/10/2015שלום שרון,
לא ניתן להגיע לאבחנה דרך בדיקות אלו בלבד, צריך לראות בדיקות דם ושתן מקיפות.
כדאי להמשיך אבחון אצל הרופא המטפל ולשלול בעיה בכבד או בכליות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)