מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמת-יתר של בילירוביןערן11/01/2016
שלום,
בבדיקת תפקודי כבר בדם התקבלו התוצאות הבאות. מה המשמעות של בילורובין מחוץ לנורמה? ׁ
BILIRUBIN, TOTAL- BLOOD 0.9 MG/DL 0.10-1.2
BILIRUBIN, DIRECT - BLOOD 0.33 MG/DL ׂׂׂ 0.00-0.30
AMINOTRANSFERASE, AST ׂGOTׁ -BLOOD 26 U/L 7-40
TRANSFERASE, ALT GPT - BLOOD 34 U/L 5-39
PROTEIN, TOTAL - BLOOD 81.0 GR/L 64.0-83.0
ALBUMIN 49.0 G/L 35.0-50.0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת-יתר של בילירובין - תגובה
יעל אבנון11/01/2016שלום ערן,
התוצאה היא מאוד גבולית, אפשר לבקש לעשות אולטרה סאונד כבד וכיס מרה על מנת לשלול בעיה כלשהי באיברים אלו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך בדיקות מ10.1 בדיקותלילי09/01/2016
שכחתי לציין שאני נוטלת פיטוסטרולים גארד עם אומגה 3 האם זה משפיע על תוצאות קרישה בדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך בדיקות מ10.1 בדיקות - תגובה
יעל אבנון10/01/2016אומגה 3 מדללת את הדם ובהחלט עשויה להאריך את זמן הקרישה, כפי שקרה אצלך עם ה- PTT המעט גבוה. זו תוצאה עדיפה על זמן קרישה נמוך ואין עם זה בעיה בערכים שציינת. אין קשר לנטילת אומגה ולפיברינוגן הגבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- urin remarksנירה07/01/2016
שלום,
מה זה אומר אם כתוב בבדיקה URIN REMARKS שלא ניתן לתת תוצאות מיקרוסקופיה עקב עומס חלקיקים בדגימה?
שאלה נוספת- האם ערך 50 בפרוטאין מסוכן? נחשב גבוה? והאםUrobilinogen ערך 4 נחשב גבוה? ובכלל כל נתונים אלה יחד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר urin remarks - תגובה
יעל אבנון07/01/2016שלום נירה,
לגבי השאלה הראשונה- אני לא יודעת מה הכוונה.
רמת פרוטאין גבוהה בשתן יכולה להעיד על זיהום כלשהו בדרכי השתן, בעיה בסינון הכלייתי, התייבשות ועוד הרבה סיבות.
האורובילינוגן הגבוה עשוי להעיד על בעיה בכבד, צריך לבדוק בבדיקת דם את תפקודי הכבד.
כדאי להמשיך בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סודהיוסי06/01/2016
מחר בבוקר יש לי בדיקת דם בשעה 8:30.אני צם מ8:25 ועכשיו 21:45 ובטעות שתיתי סודה לשתייה האם זה פגם בצום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סודה - תגובה
יעל אבנון07/01/2016לא, זה בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקות תקינות! של איסוף שתן 24נאור06/01/2016
שלום הבן שלי עשה איסוף שתן 24 שעוץ ורציתי לדעת האם התוצאות של הבדיקות תקינות
חייב לציין שהילד בן 18
סובל מיתר לחץ דם ולוקח כדור אנפריל 5מ''ג 2 פעמים ביום (בוקר וערב)
+כדור דיזותיאזיד 25MG בצהוריים
נמצא במעקב בשניידר מח' נרפולוגיה !
נפח: 1200
MICROALBUMIN- U 24h-לא ניתן לחישוב
MICROALBUMIN-U SAMP-מתחת לסף הרגישות
UREA- URINE 24h-18
UREA- URINE SAMPLE-1534 mg/dl
CREATININE- U 24h -1660
CREATININE- U SAMPLE-138.3
PROTEIN- URINE 24h-73
POTASSIUM- U SAMPLE-55
SODIUM-URINE SAMPLE-158
POTASSIUM- URINE 24h-65
SODIUM- URINE 24h-189
PROTEIN- U SAMPLE-6.1
מקווה שתענה לי מהר
בתודה אמנון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון06/01/2016הבדיקות תקינות אך נדרשת התייחסות של הרופא המטפל בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותיעל05/01/2016
שלום,
אני בת 31 ביצעתי ספירת דם שגרתית...לפעמיים סובלת מחולשה וחיוורון (הרופאים טוענים כתוצאה מחרדה) עברתי הרבה בדיקות ונמצאו תקינות.
NEUT -84%
LYM- 10%
התוצאות חורגות מטווח הנורמה, האם זה בסדר? על מה זה יכול להעיד?
WBC- 7.8
RBC- 4.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות - תגובה
יעל אבנון06/01/2016שלום יעל,
הנויטרופילים אצלך גבוהים, אלו תאי דם לבנים הנלחמים בחיידקים.
כדאי שתעברי בירור לגבי מקור הזיהום ואל תסתפקי באבחנה של חרדה.
בעניין זה אני ממליצה על שיטת ביוגנוסטיקה לאבחון מקיף של מערכות הגוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יעל06/01/2016מה זאת השיטה הזו? היום הייתי אצל רופאת המשפחה היא אמרה שמדובר כנראה במשהו ויראלי...לא התרגשה מזה במיוחד...אין לי חום או משהו כזה. בסך הכל מרגישה בסדר אבל לפעמים רעידות פנימיות וחולשה בגוף תופסות אותי ולכן זה אובחן כחרדה לאחר שעברתי בירור....
זה משהו שיכול להעיד על גידול סרטני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל אבנון06/01/2016זה בטוח לא ויראלי מפני שהלימפוציטים נמוכים והנויטרופילים גבוהים, כל רופא אמור להבין שמדובר בזיהום חיידקי. אין קשר לגידול. תוכלי לחפש באינטרנט מידע לגבי שיטת ביוגנוסטיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןורדה05/01/2016
עשיתי איסוף שתן עקב מעט חלבון שמצאו לי בבדיקת שתן כללית
אספתי 3 ליטר שתן ל24 שעות והתשובות
1. אלבומין - 0
2. קריאטנין - שהטוח הוא 0.8 ל1.8 יצא- 1
3. סודיום - טווח 40 ל200 יצא- 87
4. פרוטאין כללי- טווח 0 ל150 יצא- 87
אני בת 36 10 חודשים אחרי לידה ברקע מחלת פוליציטמיה ורה
האם הבדיקות תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
יעל אבנון05/01/2016שלום ורדה,
הבדיקות בהחלט תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולשחר02/01/2016
אני בן 26. בריא. אין במשפחה רקע של מחלות או שומנים.
להלן התוצאות של בדיקות הדם שלי:
GLUCOSE = 88 mg/dl
CHOLESTEROL = 295.7 mg/dl
TRIGLYCERIDES = 276 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL = 49 mg/dl
CHOLESTEROL-LDL calc = 191.4 mg/dl
NON-HDL_CHOLESTEROL = 247 mg/dl
GOT (AST) = 40 U/L
GPT (ALT) = 68 U/L
GGT = 80 U/L
על מה מעידות התוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול - תגובה
יעל אבנון04/01/2016שלום שחר,
אנזימי הכבד גבוהים, ככל הניראה עקב כבד שומני הנגרם מעודף השומן בדם.
במידה ואתה סובל מעודף משקל, עושה פעילות גופנית מעטה והתזונה שלך כוללת בשר שמן, מאכלים שומניים, הרבה פחמימות וסוכרים, אז אלו הן הסיבות למצב זה.
במידה וכל מה שציינתי לא חל עליך, אז ככל הניראה מדובר בנטיה של הגוף שלך לייצר עודף שומנים. בקש לבצע אולטרה סאונד כבד.
בכל מקרה זהו מצב שצריך לטפל בו באמצעות הרופא, או דרך טיפול נטורופתי בשיטת ביוגנוסטיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רמת נחושת בשתן במשך 24 שעותפלמוני30/12/2015
שלום,
אני בן 23. בעקבות רעד קל מאוד בידיים (קיים כבר שנים), הופניתי לבדיקת צרולופלסמין, שיצא בגבול התחתון של הנורמה (19.5). אח"כ הופניתי לבדיקת רמת נחושת בשתן במשך 24 שעות, והתוצאה שהתקבלה "לא נמצא" וערך מספרי 0 כשהנורמה היא 4-50. מה משמעות התוצאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון30/12/2015שלום,
ניראה כי התוצאות גבוליות ולא מעידות על בעיה בנוגע לנחושת.
כדאי לבצע מערך בדיקות כללי לשאר תפקודי הגוף על מנת להגיע לאבחנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנ30/12/2015
בוקר טוב
אני בת 44 ביצעתי בדיקות דם כלליות שנתיות אתמול ולהלן החריגות שרשומות באדום יש בדיקות שעדיין בעבודה
סודיום-133.6
GOT-90
32.6-ויטמין D
האם חריגות אלו משמעותיות עד שאגש לרופאת המשפחה
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון30/12/2015שלום,
אנזים הכבד אצלך גבוה ברמה המצריכה בדיקות נוספות.
צריך לבדוק את 2 אנזימי הכבד האחרים- GPT ו- GGT.
וצריך להפנות לאולטרה סאונד כבד וכיס מרה.
לעיתים, כאשר רק ה- GOT גבוה, מדובר בבעיה כלשהי בשרירים ולאו דווקא בכבד.
רמת המלח הנמוכה כנראה קשורה לאותה בעיה שגרמה לאנזים הכבד לעלות.
ויטמין D- בקשי מהרופא המלצה לטיפות עם המינון המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית בהריוןמיכל23/12/2015
שלום.
אני בהריון שבוע 21.
בבדיקת דם מאתמול חומצה פולית גדולה מ54.48
לפני כחודשיים היתה בטווח.
אני נוטלת כל יום תוסף של 400 מק,ג.
B12 327.
האם עליי להפסיק את התוסף? או להמשיך? או לשנות מינון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית בהריון - תגובה
יעל אבנון23/12/2015שלום נעה,
ישנה חשיבות ליטול את החומצה הפולית 3 חודשים לפני ההריון ו-3 חודשים ראשונים של ההריון. ניתן להמשיך נטילה גם עד לסוף ההריון אך במידה והרמה בדם גבוהה, בהחלט ניתן להוריד מינון ל-3 פעמים בשבוע לאחר שלושת החודשים הראשונים.
בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם הרופא לפני כל שינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות פריטין מוגבהות לאורך שניםיוסי22/12/2015
ערכתי כעת בדיקת דם שגרתית, לא בעקבות סימפטומים, כשברקע היו סימפטומים לפני כשנתיים שלא הגיעו לאבחנה ושככו. שמתי לב שכמה מהתוצאות שיצאו טיפה חריגות, הן עקביות ככה לאורך שנים. האם יש סיבה להתייחס לבדיקות אלו? האם יש חשש לדלקת כלשהי?
התוצאות החריגות הן:
פריטין: 320 ng/dl, עקבי לאורך 5 שנים (הגבול העליון לפי קופ"ח הוא 250)
המטוקריט: 40.5% עקבי כשנתיים. לפני כן היה נורמלי. (הגבול התחתון: 41)
IgM: 39mg/dl, עקבי כשנתיים. לא נבדק לפני כן. (הגבול התחתון: 40)
IgG: 720mg/dl, עקבי כשנתיים. לא נבדק לפני כן. (הגבול התחתון: 737)
הרקע: בן 37. בריא בד"כ. לפני כשנתיים הצטברו מספר סימפטומים: תשישות, השתנה מרובה, בדיקת GFR לא תקינה (50), ירידה דרסטית במשקל (12 ק"ג, מתחת למשקל גיל ההתבגרות שלי). נערכו בדיקות נרחבות ולא נמצא דבר. בדיקות הGFR התנרמלו. לאחר כשנה הסימפטומים שככו, כאמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמות פריטין מוגבהות לאורך שנים - תגובה
יעל אבנון23/12/2015שלום יוסי,
הפריטין עשוי לעלות עקב בעיה בכבד, בכליות, עקב זיהומים שונים, פעילות יתר של בלוטת התריס ועוד. צריך לוודא כי אין אצלך בעיה בתפקודים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי22/12/2015
שלום,
ביום חמישי עשיתי בדיקת בדם.חלק ממנה היה בדיקת קטכולאמינים בדם. רק היום נכתב שהבדיקה בעבודה בית חולים ועדיין אין תוצאות. האם זה תקין שארבעה עד חמישה ימים הבדיקה נמצאת במעבדה ועדיין לא נבדקה ואין תשובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון23/12/2015אין ביכולתי לדעת, זה תלוי במעבדה ובנהליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח גרוןאמא21/12/2015
שלום,
הבן שלי בן 5.5 סיים מוקסיפן 10 ימים בשל המצאות חיידק סטרפטו' סוג A.
יומיים אחרי הופיע שוב חום גבוה.
לאחר 4 ימים של חום גבוה מאד , נתתי לו 2 מנות מוקסיפן ,
ואז קיבלנו הפנייה לעשות משטח גרון ישר למחרת.
האם המשטח יהיה אמין במידה ויש חיידק למרות שהילד לקח 2 מנות מוקסיפן יום קודם?
ואם לא אז כמה זמן להמתין לפני שאפשר לבצע משטח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון21/12/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_רפואת_משפחה' id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית20/12/2015
האים בדיקת סטיק לשתן היא אמינה לילדים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון20/12/2015כן, הבדיקה אמינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)