מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמת סוכר בדםאופיר27/06/2010
שלום
אני בן 30 וביצעתי בדיקות דם כלליות הרופא שלי אמרה שהסוכר שלי הוא 102 ומאותו הרגע אני
ממש חרד . השאלה שלי האים 102 סוכר בדם זה הרבה לאחר צום ? האים יש סיבה לדאגה ?
האים צריך לשנות הרגלי אכילה בעיכבות הבדיקה ? ומהוא הטווח התקין לאדם בגילי ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאופיר
ד''ר אופיר אביזהר27/06/2010הנורמה של הסוכר בצום היא עד 100 מ"ג/ד"ל.
אין סיבה להיות בחרדה.
מומלץ לשמור על משקל גוף תקין. להיות פעיל גופנית. להמעיט בפחמימות פשוטות.
ולעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לשוהה בחו"לital27/06/2010
אני בת 53 בריאה רזה, פעילות ספורט 4-5 בשבוע, צפיפות עצם נורמאלית לקבוצת גילי עם נטייה גבולית.משתמשת בהורמונים חלופיים כבר הרבה שנים.
לפני כחודש וחצי עברתי ממדבקות לכדור (אויינה) לאחר כ 5 ימים התחלתי להרגיש לא טוב, עייפות גדולה, קושי בעלייה במדרגות כאבים בירכיים קשיי נשימה וחולשה, כעבור 24 כדורים חזרתי למדבקות, התסמינים המשיכו עוד כשבועיים, בזמן זה עברתי בדיקות , אאג בדיקת דם ששללה המצאות דלקת
בדיקת לב ובדיקת תסחיף ריאתי (הכל היה תקין).
לקחתי קוניום 30 C הרגשתי טוב ל כ 3-4 ימים ביום החמישי לקחתי לקחתי שוב 2 גלובולי כי הרגשתי שוב כאבי שרירים, בשוקיים וירכיים, ותחושת חול בגרון. ועייפות אמנם פחות קיצונית.
לא עסקתי בספורט כמה שבועות פרט ל 15 דק' יוגה כל בוקר
ביומיים האחרונים ניסיתי לחזור לרכב במישור, לאחר כ 5-6 ק"מ של נסיעה במהירות נמוכה, שרירי הרגליים וקצת בזרועות מאד כואבים לי, ועליה במדרגות ממש קשה לי בשוקיים
אנא כוונו אותי לבדיקה או טיפול המתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד''ר אופיר אביזהר27/06/2010ראשית טוב עשית ששללת ארוע חריף שמחייב אשפוז וטיפול דחופים כמו תסחיף ראתי או ארוע לב.
שנית - תלונותייך לא מאוד ספציפיות, וכל נסיון שלי לעשות אבחנה מבדלת בלי לבדוק אותך ובלי להכיר את מכלול בדיקותייך הוא לא רק לא יעיל אלא גם לא אחראי.
באופן כללי - אם את חשה לא טוב רופא המשפחה הוא הכתובת הראשונה.
גינקולוג גם צריך להגיד אם הטיפול החליפי שאת נוטלת הוא המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר דם קשישניר26/06/2010
יום חמישי האחרון רופא המשפחה התקשר והודיע שצריך דחוף להעביר את סבתא שלי לבית חולים עקב מחסור בדם .
להלן תוצאות הבדיקה מה זה אומר ?
Wbc תוצאה 7.6 תווך 4.8-10.8
Rbc תוצאה 3.24 תווך 4.2-5.4
Hb תוצאה 6 תווך 12-16
Htc תוצאה 21.6 תווך 37-47
Mch תוצאה 18.5 תווך 26-31
סבתא שלי אישה מאוד מבוגרת עברה את 90 סיעודית .
האם זה נכון לקחת אותה לבית חולים ולבצע עירוי דם בגיל כזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
ד''ר אופיר אביזהר27/06/2010המוגלובין 6 הוא נמוך מאוד, ומחייב ברור - לפחות בסיסי, והתיחסות.
אנחנו כרופאים מחויבים לטפל. השאלה אם לטפל או לא אינה רק רפואית אלא גם מוסרית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותמשה26/06/2010
אני סובל מז כשבועיים מעיפות וחולשה ,עשיתי בדיקות דם והם יצאו תקינות השאלה היא האם יש לי ממה לחשוש שאולי זאת מחלה שלא מתבטאת בבדיקת דם רגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד''ר אופיר אביזהר27/06/2010מצד אחד עייפות היא תלונה שכיחה, ולרוב קשורה בבעיות שינה, עבודה ועוד.
מאידך זו תלונה לא ספציפית. אם העייפות היא חריגה - לא מאפשרת לך לעבוד - צריך להמשיך לחפש. לא רשמת אילו בדיקות עברת. האם נבדק תפקוד בלוטת התריס? רמת ויטמין B12?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבונים בשתןיניב רבקה26/06/2010
אנא פיענוח תוצאת בדיקת חלבונים בשתן האם זהו גבוה?
ומה עושים שיש חלבונים גבוהים?
protein-urine 24h
175h*
mgq24hr
high-150* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרבקה
ד''ר אופיר אביזהר27/06/2010עקרונית לא אמור להיות כלל חלבון בשתן.
הרמה שציינת אינה גבוהה, אך המשמעות אמורה להבחן על פי הרקע שלך. סוכרת? יתר לחץ דם? איסוף שתן לחלבון היא לא בדיקה שגרתית לכלל האוכלוסיה, ובדרך כלל נעשית כשיש סיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזו בדיקה אני צריכה לעשות?מורן26/06/2010
אני חוששת שמתקיימת בגוף שלי פעילות יתר של בלוטת התריס (בעיקר בגלל חוסר המשקל שאני סובלת ממנו כבר מספר שנים בלי שום סיבה).
איזו בדיקה אני צריכה לעבור כדי לגלות אם יש פעילות יתר בבלוטת התריס? זאת בדיקת דם רגילה? או בדיקה לגמרי אחרת?
אני ממש אשמח אם תעזרו לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוששת
ד''ר אופיר אביזהר27/06/2010בבדיקת דם שגרתית - TSH, FT4 TT3.
כדאי להתייעץ גם בגסטרו-אנטרולוג לשלול סיבות של דרכי העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם- האם יש ממצא חריגליאת25/06/2010
ביתי בת 18 ואלה תוצאות בדיקת דם שהערכים בקצוות.האם יש סיבה לדאגה?
FERITIN-13
UREA-17
TSH-1.11
CREATININE-0.58
BILIRUBIN TOTAL-0.3
BILIRUBIN DIRECT-0.58
LDH-477 עם הערה- דם המוליטי
אודה לתשובתך -האם יש משהו חריג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ד''ר אופיר אביזהר27/06/2010תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדד FAIשלומית ויסוקר25/06/2010
בתי בת ה21 ,אובחנה כנערה אשר לוקה בשחלות פובליצסטיות.
הרופאה ,הפנתה אותה לבדיקות דם כדי לבדוק את העיניין .
כאשר הגיעו הבדיקות היא נכנסה לראות ומדד הFREE ANDROGEN INDEX , והוא הראה לה שהוא חורג מין הנורמה אשר בין 0.02-6 , והתוצאה הראתה 7
מה פירוש ההורמון הזה ,על מה הוא שולט ומה פירוש החריגה?
תודה רבה שלומית !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר27/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בילרובין גבוהדבי25/06/2010
בבדיקות דם אחרונות שביצעתי התקבלו תוצאות:
Bilirubin Total
1.3
Bilirubin Conjugated | mg/dl |
0.3
Bilirubin Unconjugated | mg/dl | (
1.1
אני בת 40 בריאה ולא נוטלת תרופות. מה המשמעות של הערכים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדבי
ד''ר אופיר אביזהר27/06/2010תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- rרמת פריטיןראובני רימון22/06/2010
אני בן 55 ועושה בדיקות דם אחת לשנה . בסה"כ כל הבדיקות בתחום הממוצע אולם בדיקת פריטין שנעשתה לראשונה השנה הראתה תוצאה של 446 . לדברי רופאת המשפחה שלי , הנתון אינו גבוה ואין חשש למרות שהגבול העליון הינו כ-300 . האם זה באמת סביר ומה יכולה להיות הסיבה לרמה הגבוהה הנ"ל ? תודה מראש , ראובני רימון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרימון
ד''ר אופיר אביזהר23/06/2010לא הייתי עושה דבר בשלב זה מעבר למעקב. אם אתה נוטל תוסף שמכיל ברזל אולי כדאי להפסיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות לא תקינות - דחוףיעל22/06/2010
בחור בן 28. בד"כ בריא, פעיל מאד אנרגטית, רזה יחסית לגובה. עשה בדיקה תקופתית , כולם בתוך התחום , חוץ מכמה ערכים שיצאו מהתחום, האם זה מותר שיהיה כ"כ גבוה ? מה עושים??אודה מאד על התייחסותך,
CK-CREATINE KINASE = 584
UREA = 46
MCV = 94.3
MCHC = 32.9
RBC = 4.58
ויטמין B12 = 162
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אופיר אביזהר23/06/2010CPK גבוה - לחזור על הבדיקה לפחות שלושה ימים ללא פעילות גופנית נמרצת. לבדוק תפקוד בלוטת התריס.
ויטמין B12 נמוך. לבדוק את התזונה אם היא דלת ויטמין B12 ולהעשיר את התזונה. להתייעץ ברופא המשפחה. יתכן שכדאי להשלים לתקופה מוגבלת בכדורי מציצה. מעקב. שאר השינויים נובעים במידה רבה מחוסר B12.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לגבי בדיקות דםדניאלה22/06/2010
שלום רב,
1) האם ניתן לגלות בבדיקות דם ושתן כי אני נוטלת גלולות? (הבדיקות שנתנו לי לעשות הן כדלקמן: ספירה, אלקטרוליטים, תפקודי קרישה, שתן לתרבית וכללית)
2) האם יש קשר בין הרדמה כללית וגלולות? האם זה מסוכן?
תודה רבה מראש על המענה,
דניאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאלה
ד''ר אופיר אביזהר23/06/2010בגלולות יש הורמונים מסוימים ואני מאמין שאם מחפשים ניתן למצוא.
זה לא מה שמחפשים או מה שניתן למצוא בבדיקות שציינת.
גלולה היא תרופה לכל דבר, תתכנה אינטראקציות בין תרופות. לגלולות תתכנה גם השפעה על קרישיות הדם. המרדים, ובכלל הרופא המטפל, חייב לדעת על כל התרופות שאת נוטלת, כולל גלולות.
הרופא מחויב לסודיות רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאיתן22/06/2010
שלום!
אני בן 25 ולאחר שבוע וחצי שאיני חש בטוב (כאבי ראש וחולשה כללית)
ערכתי בדיקת דם ואלו הם הערכים החריגים אשמח לשמוע חוות דעת רפואית.
ALT (GPT 47
ESR 1 hour 26
Neutrophils % 26
Lymphocytes % 57
Basophils 2.4
Lymphocytes 4.8
שאר הערכים בטווח הסביר, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיתן
ד''ר אופיר אביזהר23/06/2010חריגות , אם קיימות, אינן גדולות, ואינן תורמות לאבחנה כל שהיא. יכול להיות בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- b12דנה22/06/2010
שלום רב
עשיתי בדיקות דם ויצא לי בי12 211 כאשר הנורמה היא בין 200-900.
לפני כמה שנים היה לי 511 ולא אכלתי אז בשר/ביצים יותר מהיום .
יכול להיות שהתפתח אצלי חוסר במשהו שמונע מהבי 12 להספג ,קראתי שקיים
כזה דבר שנקרא פקטור פנימי ,זה משהו שיכול לקרות עם השנים או שזה מולד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ***תיקון ופירוט***
דנה22/06/2010הטווח הוא בין 211-900 ולי יש 233 .
באפריל 2006 היו לי 551
באוקטובר 2006 היו לי 371
ב2009 היו לי 300
ועכשיו 233 .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
ד''ר אופיר אביזהר22/06/2010רמת B12 אכן נמוכה מעט.
בעבר עשו בדיקות שונות לברור הסיבה, כולל בדיקות ל- INTRINSIC FACTOR. כעת למיטב ידיעתי זה לא נעשה.
ודאי שיש מספיק ויטמין B12 בתזונה שלך, ואם עדיין אין שיפור בדרך כלל משלימים, בדרך כלל בכדורי מציצה .
הפרעות הספיגה עולות בשכיחותן עם הגיל. יש גם הפרעות מולדות במטבוליזם הויטמין, אך זה נדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה חיובית לבדיקת נוגדנים ANAטל22/06/2010
שלום רב
בבדיקת נוגדנים ANAשבוצעה לבעלי (זכר בן 48)
התקבלה התוצאה הבאה:
חיובי
1/160
הומוגני
מה המשמעויות ?
מה המשך בירור?
אשמח אם תענו לי בהקדם לאחר שיטוט קל באינטרנט אני בחרדה.
והרופאה מקבלת רק מחר.
תודה
טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אופיר אביזהר22/06/2010בדיקת ANA היא בדיקת נוגדנים עצמיים, לגרעין התא. היא חלק מברור מחלות "אוטואימוניות" - דלקות פרקים מסוימות ומחלות אחרות שהגוף יוצר נוגדנים נגד עצמו. לא עושים אבחנה רק על פי בדיקה זו ובדרך כלל צריך אוסף של סימנים ובדיקות לאבחנה כל שהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)