מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דם בזמן וסת וקורטיסולאוה04/06/2010
האם רמות הקורטיסול בגוף מושפעות מהמחזור החודשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוה
ד''ר אופיר אביזהר06/06/2010לידיעתי רמת קורטיזול בדם מושפעת משעת היום. לא ידוע לי לגבי מחזור, אך כדאי לשאול אנדוקרינולוג או גינקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ענה ממך תשובה לאימל שלישושי04/06/2010
עש יתי בדיקה כימיה בדם egfr והתוצאה יצא 56.5 בצבע אדום שהוא שלילי כמובן מה זה אומר לגבי תודה שושי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושי
ד''ר אופיר אביזהר06/06/2010egfr זו הערכה לתפקוד הכלייתי על פי גיל מין ורמת קראטינין בדם.
באופן תקין זה אמור להיות מעל 60.
אם יש ברקע סוכרת או יתר לחץ דם או הפרעה כלייתית ידועה או רמת קראטינין הגבוהה מהנורמה מומלץ לבדוק CCT, שזה כולל בדיקת דם לקראטינין ואיסוף שתן 24 שעות לקראטינין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין די, ברזל, כולסטרולקיי04/06/2010
ד"ר יקר,
קודם כל תודה רבה על פועלך המבורך!
אני נוהגת לבצע בדיקות דם אחת לשנה. בת 44.
הפעם יצאו חריגות (בינתיים ראיתי המידע באינטרנט) בדברים חדשים ורציתי לדעת עד כמה ניתן לתקן בעזרת תזונה:
כולסטרול כללי 217.6,(תוצאות תקינות ל HDL 73, LDL 126.7)
ויטמין די נמוך - 38, האם אפשר לנסות לתקן בעזרת אכילה של פטריות, טונה וחשיפה לשמש (מבוקרת).
ברזל גבוה 168 (פרטין תקין 35, המוגלובין תקין, 12B תקין). - נוהגת לשתות 2 כוסות יין כל יום בארוחת ערב. האם לכך יכולה להיות השפעה על הברזל? האם מסוכן? אגב יתר בדיקות תפקודי כבד תקינות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיי
ד''ר אופיר אביזהר06/06/2010הכולסטרול הכללי גבוה עקב הכולסטרול הטוב שגבוה. הרע בהחלט סביר . סל הכל את בסדר בתחום זה. גם לענין הברזל לא הייתי עושה דבר מעבר למעקב. אם את נוטלת תוסף ברזל יתכן ואיןם צורך.
לגבי ויטמין D - אם נמוך את בחברה טובה. חשיפה מבוקרת זה בסדר אבל אני לא יודע מה זה. אולי עדיף טיפול ויטמין D.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםעידית04/06/2010
שלום, ביצעתי בדיקות דם ואשמח לדעת מה אומרים הערכים שלא יצאו תקינים... ANA חיובי +135000טסיות, ANTI DNA חיובי. תודה מראש על העזרה,מחכה לתשובה,עידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעירית
ד''ר אופיר אביזהר06/06/2010הבדיקות ששלחת נעשות במסגרת ברור דלקות פרקים או מחלות אוטו-אימוניות. משמעותן תלויה גם בתלונות ובממצאים אחרים, אך הן לכאורה לא תקינות, ויש להתייעץ ברופא/ה שנתן את הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - חידק או וירוסאוסי03/06/2010
שלום,
רציתי לדעת איך יודעים בבדיקת דם האם מדובר בחידק או בוירוס כאשר עושים ספירת דם רגילה.
מה מבחין אם זה וירוס או חידק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאוסי
ד''ר אופיר אביזהר06/06/2010בספירת דם לא ניתן לדעת בבטחון אם זה וירוס או חיידק.
באופן כללי בשניהם יש בדרך כלל עליה בכדוריות הלבנות, כשבזיהום חיידקי יש עליה יחסית בנאוטרופילים ובוירלי בלימפוציטים.
ההחלטה היא על פי הקליניקה, וגם תרביות שנוטלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות egfrזיווש03/06/2010
שלו קבלתי תוצאות מה זה אומר
60 ml/min/1.73m²-מ לודג
.60 לעמ יוצר ךרע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזיווש
ד''ר אופיר אביזהר03/06/2010זו לא תוצאה אלא אישוב, הערכה של תפקוד כלייתי לפי גיל מין ורמת קראטינין בדם.
תקין - מעל 60.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ואלכוהולקיי02/06/2010
שלום רב,
אני עוברת מחר בדיקות דם כלליות, שקיעה וכולסטרול. אמנם אהיה ב 12 שעות צום כנדרש אבל קודם לכן יש לי הרמת כוסית ומסיבונת שבמהלכה אני כנראה אשתה כוסית או שתיים של יין. האם יש בזה כדי לשבש את הבדיקות? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיי
ד''ר אופיר אביזהר03/06/2010כן. לא רצוי. מומלץ שצום יהיה צום, אחר יהיה תמיד ספק בתוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבענבר02/06/2010
בת 35 בריאה בד"כ. מזה כמה חודשים שלשולים לסירוגין. בבדיקת צואה לא נמצאה עדות לפרזיטים. במהלך 5 החודשים האחרונים בשלוש בדיקות דם עליה בלימפוציטים באחוזים, 27%, 33%, 44%. הנויטרופילים נמוכים בהתאמה וסה"כ WBC - 5 בממוצע. ללא כל עדות למחלה ויראלית עם חום למעט התקפי הרפס גניטאלי סמוכים ותכופים שמלווים אותי שנים רבות, השבוע יש התקף הרפטי ואז ביצעתי את הבדיקה. היום ביצעתי בדיקה חוזרת יש עדיין התקף וירידה באחוז הלימפוציטים. אני שנה וחצי לאחר לידה ומאז הגוף שלי עבר שינויים רבים, רגישות למזון ככל הנראה (דבר שמעולם לא היה לי), קוניזאציה לאור CIN3 ובדיקות קולפוסקופיה תקופתיות תקינות. בדיקת טרנסגלוטאמינזה מתחת ל 3 ואימונוגלובולין A בטווח הנורמה בדיוק באמצע הסקאלה. אני מאמינה שיש תסמונת מעי רגיז ורגישות ללקטוז.
הבינותי לפי הבדיקות כי בוצעה בדיקת רגישות לגלוטן, האם המדדים תקינים?
בבדיקה חוזרת מהיום רמת הלימפוציטים עומדת על 41.8% כאשר לפני 3 ימים היה 44%. לא נמצאו BASKET CELLS. CRP - נמוך מחצי...האם ניתן להניח כי אני לא בדרך לאיזה CLL???
בנוסף, יש היסטוריה של אבנים בכליות מגיל 20 עם 3 התקפי קוליק. בבידקת איסוף שתן נמצא 213 CITRATE/CREATININE. נמוך משמעותית מהמינימום הנורמלי. מה זה אומר. סך כל נפח השתן עמד על חצי ליטר 0עבדתי באותו יום וללא שתיתי מספיק).
מה כדאי להמשיך לבצע? מה אומרת בדיקת איסוף השתן עם הציטראט והקריאטינין? מדוע זה נמוך כל כך?
אשמח לתשובותיך.
תודה רבה.
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
ד''ר אופיר אביזהר03/06/2010שלום,
שאלתך רחבה, לדעתי מעבר ליכולת הפורום ואינה בתחום התמחותי.
אני לא משוכנע שלשינויים באחוזי הלימפוציטים יש משמעות, כולם פחות או יותר בנורמה.
אני חושב שאת זקוקה למעקב הרופאים הנוגעים בדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי בדיקת דם אחרי לידההדס01/06/2010
שלום רב
אני אחרי ניתוח קיסרי שעברתי לפני 3 וחצי חודשים . בו נפתחה הצלקת הניתוחית וסבלתי מזיהומים .
לכיום הצלקת נסגרה, לא כואבת. אולם, תוצאות בדיקת הדם נראות לי מחשידות (וקבעתי תור לרופא שיתפנה רק בעוד שבועיים!!)
להלן הקריטריונים החריגים- אשמח להסבר:
GLUCOSׂBׁ101
ALTׂGPTׁ50
HEMOGLOBIN11.3
LEMPHOCYTES 47.1
אודה אם תוכל להסביר לי מה אומרות התוצאות
(חשוב לי לציין כי התחלתי שימוש באמצעי המניעה "נובורינג" שגרם לי להפרשות חומות קרישיות, לכן הפסקתי לפני כיומיים על דעת עצמי את השימוש בו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדס
ד''ר אופיר אביזהר02/06/2010אין בבדיקות משהו מאוד חריג שלא יכול לחכות שבועיים.
הסוכר גבולי גבוה. האם הבדיקה נלקחה בצום? האם יש עודף משקל? האם היו רמות סוכר גבוהות בהריון?
בכל הקשור לניתוח יש לפנות למנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהלי01/06/2010
הי התוצאות של הבדיקה שעשיתי ורשמתי כאן תקינות - בסדר ?
pt% - גדול מ-100%
PT SECONDS - 9.8
INR 0.9
PTT- 25.1 SEC
ANTITHROBMBIN ACTIVITY 92%
PROTEIN S FREE 96%
APCR 2.81
PROTHROMBIN 20210 NORMAL
RVVT RATIO 1.09
RATIO APTT 1.56
CARDIOLIPIN IGH AB NEGATIVE
BETA 2 GLYCOPROTEIN - 2.1
תודה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד דבר קטן
לי01/06/2010MTHFR והתוצאה Heterozygote
זה בסדר ?
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד דבר קטן
לי01/06/2010MTHFR והתוצאה Heterozygote
זה בסדר ?
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללי
ד''ר אופיר אביזהר02/06/2010זו בדיקה גנטית האומרת שמשני ההעתקים של הגן ל-MTHFR אחד נותן סיכון יותר גבוה ליתר קרישיות. פני לייעוץ המטולוג העוסק בקרישה. יתכן שיש משמעות אם את נוטלת גלולות או מתכננת הריון או מרבה בטיסות ארוכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללי
ד''ר אופיר אביזהר02/06/2010אלה תוצאות בדיקות קרישה, שלדעתי תקינות, אך בכל מקרה יש לקבל חוות דעת המטולוג העוסק בקרישה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לי03/06/2010תודה על תשובתך.
עזרת לי מאוד , תודה על האיכפתיות לאחר.
הייתי אצל הרופא עם התוצאות והוא אמר
שאין סיבה לדאגה ושהן בסדר כולן!
יום נעים
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב מה זה אומר תודהירון01/06/2010
ERYTHROCYTES-U STRIP
0- 5 RBC/microl :טווח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
ד''ר אופיר אביזהר02/06/2010באופן עקרוני לא אמור להיות בכלל דם בשתן. באופן מעשי כדוריות דם בודדות לעיתים נמצאות, ועד כ במיקרוליטר לא מייחסים לזה פתולוגיה אם אין תלונה או בעיה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
ירון02/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CREATINE KENASEאילן01/06/2010
אני בן 64 מטופל ATACAND 4 מ"ג ליום ( יל"ד קל ).
משקלי 78 ק"ג והגובה 170 ס"מ
בבדיקת דם שגרתית נמצאה תוצאה של 1065 = CREATINE KENASE
1. כשעתיים לפני הבדיקה בצעתי אימון כושר למשך כ 45 דקות ( אירובי בעיקר עד לדופק 130 )
2. זו הבדיקה הראשונה בחיי בה מתקבלת תוצאה לפרמטר זה.
א. האם תוצאת הבדיקה הגבוהה משפעת מאימון הכושר
ב. כמה זמן לפני בדיקת הדם הבאה אין לבצע פעילות במאמץ.
ג. האם קיים קשר בין התרופה ליל"ד לתוצאה.
ד. האם קיים צורך למתן את אימון הכושר
תודה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילן
ד''ר אופיר אביזהר02/06/2010הייתי חוזר על הבדיקה לאחר יומיים שלושה ללא מאמץ.
כדאי לבדוק תפקוד בלוטת התריס - רמת TSH ו-FT4 בדם.
לא ידוע לי שאטאקנד פוגע בשריר, אך האם אתה נוטל תרופה להורדת כולסטרול ממשפחת הסטטינים כמו סימבסטטין או ליפיטור או קרסטור? אם כן כדאי להפסיק ולפנות לרופא, ביחוד אם יש גם כאב שרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לבת 2.7ליז אזולאי01/06/2010
שלום רב,
ברצוני לציין שביתי היתה במשך יומיים עם חום גבוה, ביצעתי בדיקות דם ואלו המימצאים החריגים:
צויין ש STREPTOLYSIN ערך 766.3, מה זה אומר?
וכן ESR 1 HOUR = 30 אשמח לדעת מה המשמעות? AST = 37
RDW=16.1
הרופאה ילדים המליצה לפנות למומחה של אימונולוגיה לבדיקת המערכת החיסונית.
תודה ליז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר02/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדוריות דם קטנותלימור לאור31/05/2010
בני כבן שמונה ביצע השבוע ספירת דם עקב נטילת קונצרטה הרופאה טענה כי בבדיקה ממצאים המראים כד' דם קטנות מהממוצע אע"פ שאין מחסור בברזל .
ממה יכולה להגרם תופעה זו שאין בעיית מחסור בברזל? האם תלסמיה היא מחלה שיכולה לבוא בחשבון, במשפחתינו אין נתונים גנטים שקשורים למחלת אנמייה כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר02/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםשני31/05/2010
שלום.
אני בת 42 ועברתי בדיקות דם שגרתיות.
התוצאה בטווח הנורמה אבל הערך גבוהה
אבקש הסבר לערכים ומה הבעיה ומה הטיפול
96 mg/dL GLUCOSE
1.1 mg/dL BILIRUBIN-TOTAL
0.2 mg/dL BILIRUBIN-DIRECT
0.9 mg% BILIRUBIN INDIRECT
3.5 g/dl GLOBULIN
בתודה ובברכה המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד''ר אופיר אביזהר02/06/2010הבדיקות תקינות.
הסוכר בגבול העליון של הנורמה. אם יש עודף משקל מומלץ להפטר ממנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)