מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריך פיענוח בבקשהיוסי05/07/2010
שם הבדיקה | יחידות | גבול תחתון תוצאות הבדיקה גבול עליון |
כימיה בדם
Glucose (B) | mg/dl | (
70 *
85 )
100
|
Urea (B) | mg/dl | (
15 *
24 )
45
|
Creatinine (B) | mg/dl | (
0.67 *
0.7 )
1.17
|
eGFR | | לחץ לתוצאות
|
K+ Potassium (B) | mmol/l | (
3.5 *
4.6 )
5.1
|
Na- Sodium (B) | mmol/l | (
136 *
140 )
146
|
Ca-Calcium (B) | mg/dl | (
8.6 *
10 )
10.9
|
Protein Total (B) | g/dl | (
6.6 *
7.8 )
8.3
|
Albumin (B) | g/dl | (
3.7 *
4.8 )
5.8
|
ALKP-Alkaline Phosphatase | u/l | (
30 *
78.6 )
120
|
ALT (GPT) | U/l | (
0 *
18 )
37
|
Ferritin | ng/ml | *
11 (
33 )
266
|
Vitamin B12 | pg/ml | (
211 *
213 )
911
|
Folic Acid | ng/ml | *
3
|
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
WBC-Leucocytes | 10*3/micl | (
4.5 *
4.9 )
11
|
RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | (
4.2 )
5.6 *
5.8
|
Hemoglobin | g/dl | (
13.1 *
15.4 )
17.2
|
Hematocrit | % | (
39 *
44 )
50
|
MCV-Mean Cell Volume | fl | *
76 (
79 )
97
|
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | *
26.6 (
27 )
35
|
MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | (
32 *
35 )
36
|
RDW-Red Cell Distri.Width | % | (
11.6 *
14 )
15
|
Platelets | 10*3/micl | (
150 *
174 )
450
|
MPV-Mean Platelet Volume | fl | (
8.5 *
10.7 )
12.9
|
Neutrophils % | % | (
40 *
42.6 )
75
|
Lymphocytes % | % | (
22 *
40.7 )
43
|
Monocytes % | % | (
3 )
13 *
15.5
|
Eosinophils % | % | (
0 *
0.8 )
6
|
Basophils % | % | (
0 *
0.4 )
2
|
Neutrophils # | # | (
1.8 *
2.09 )
7.7
|
Lymphocytes # | # | (
1 *
2 )
4.8
|
Monocytes # | # | (
0 *
0.76 )
1.1
|
Eosinophils # | # | (
0 *
0.04 )
0.6
|
Basophils # | # | (
0 *
0.02 )
0.2
|
אנדוקרינולוגיה
TSH | mIu/l | (
0.35 *
1.97 )
5.5
|
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוסי
ד''ר אבישי אליס05/07/2010מה השאלה?
הבדיקות תקינות והערכים נופלים בטווח התקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה לייעוץ בקשר לתוצאות בדיקת דםאורן05/07/2010
שלום רב.
אני סובל מפריטין נמוך (52), נשלל איבוד דם (גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה)
לפני כשנה ירד הפריטין ל(7), לאחר שקיבלתי עירוי "וונופר" והפריטין עלה ל(230).
לפני כשלושה חודשים היה הפריטין (67), וכעת (52).
ניסיתי לאכול כבד עוף בכמויות.
כדורי ברזל גורמים לי בעיות בעיכול וכו'.
שמעתי שבארה"ב יש כדורי ברזל הנספגים לאט וכדאי לקחתם יחד אם וויטמין C.
אשמח לקבל את עצתכם
תודה רבה
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן
ד''ר אבישי אליס05/07/2010תמיג כדאי לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית05/07/2010
האם ניתן בבדיקות דם לאבחן חוסר איזון הורמונלי ( כ7 חודשים אחרי לידה )
איזה בדיקות יש לבצע בהנחה שבלוטת התריס תקינה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורית
ד''ר אבישי אליס05/07/2010ניתן לבדוק את כל שאר הצירים ההורמונליים מעבר לתירואיד
גשי לרופא המשפחה והוא יפרט את הבדיקות (כולן רוטיניות )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם חריגותסוזן05/07/2010
שלום.עשיתי הרבה בדיקות.אני בחורה צעירה ,יש לי סכרת.רציתי את דעתך על הבדיקות שנראה שיצאו לא בסדר(יצאו מהמסגרת):
GLUCOSE-122ׁהטווח-70-100
URIC ASID)B(-6 ( הטווח2.6-6)
PHOSPHORE B -2 ))הטווח-2.5-4
CORTISOL 8 Am(B) 2059(118-618)
renin recumbent 6.86(0-3.4)
aldosterone recumbent (B) 20.5 (1-16)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותית
ד''ר אבישי אליס05/07/2010בכדי שנוכל לתת תשובה ברורה
אנא פרטי את מחלות הרקע והטיפול שמקבלת ומדוע נלקחו הבדיקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
סוזן06/07/2010כמו שאמרתי ,יש לי סכרת -אני לוקחת כדורים ובד"כ מאוד מאוזנת.
לאחרונה התחילו לתת לי טיפול בפרדניסון בגלל פריחה ואומררים שזה עשה לי לחץ דם קצת גבוהה ושזה יעבור כשאני יסיים את החפיסה..
אז אני מניחה שזה למעקב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתותית
ד''ר אבישי אליס06/07/2010עדיין לא ברור לי מדוע נשלחו חלק מהבדיקות שציינת - יתכן עקב עליה בלחץ הדם
בכל מקרה סיימי את הסטרואידים ואז תבוצע הערכה נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ביופסית כבדעמי05/07/2010
שלום רב
ביצעתי ביופסית כבד והתוצאה שקיבלתי היתה
STEATOHEPATITIS ׂ(95% MACROVASICULAR FAT)GRADE1 STAGE 0
מהמשמעות התוצאה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמי
ד''ר אופיר אביזהר05/07/2010איני יודע למה נערכה ביופסית כבד. זו בהחלט לא בדיקת שגרה.
את המשמעות חייב לתת מומחה הכבד שבדק אותך וששלח אותך לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה כלליתאורית05/07/2010
האם ספירת דם תקינה בלוטת תריס תקינה וכן תפקודי כבד תקינים - הם מדד מספיק שהכל תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד''ר אופיר אביזהר05/07/2010באופן כולל - התשובה היא לא.
אני גם לא מכיר בדיקה אחת או צרןף של בדיקות שיכול להגיד ש"הכל תקין".
אם מדובר בבדיקות שגרה - יש בדיקות המקובלות על פי גיל, מין והסטוריה משפחתית.
אם יש בעיה ספציפית - מוסיפים בדיקות ספציפיות שנועדות לברור הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן -טרום סוכרת הריוןפנינה04/07/2010
שלום רב, שבוע 23+4 עם סוכרת טרום הריונית מאוזנת באינסולין, קיבלתי היום תוצאות של איסוף שתן 24 שעות אודה לעזרתכם בפענוח התוצאות - מעקב אצל הרופאה רק בעוד כשבוע.
תודה רבה.
FACTOR CREATININE תוצאה - 1.73
PROTEIN- URINE 24h - תוצאה 265 mg/24hr - טווח נורמה 0-150
CREATININE CLEARANCE - תוצאה - בוצע - לא בוצע ml/min
CREATININE- U SAMPLE - תוצאה - 53 mg/dl - טווח נורמה 15-278* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלי
ד''ר אבישי אליס04/07/2010התוצאות מצביעות על הפרשת חלבון בשתן מעל לנורמה ( במידה קלה), הדבר משני לסוכרת
יש לדאוג לאיזון סוכרת קפדני ולאיזון לחץ הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםליאת פטאי04/07/2010
אני בת 38 בהריון רביעי שבוע 28. יצאה לי בלוטת למפה במפשעה וביומיים האחרונים יש לי קצת בחילות וסחרחורות. עשיתי היום בדיקות דם והבדיקות כולן בנורמה חוץ מ Lymphocytes % שיש לי 16. אני די לחוצה ורציתי צלדעת מה זה אומר.
תודה מראש
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ד''ר אבישי אליס04/07/2010לא נראה שיש קשר בין העובדות שציינת.
בלוטות במפשעה שכיחות ומשניות בעיקר לדלקת מקומית בדרכי השתן או אברי המין החיצוניים כמו גם לזיהום ברגל ואפילו לגילוח שערות ברגליים ואו במפשעות.
אנא הבדקי עי הרופא המטפל, הוא גם יעקוב אחר הממצא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםגלי04/07/2010
שלום,
לאחרונה אני סובלת מעייפות, כאבי ראש, סחרחורות ובחילות.
קיבלתי תשובות של בדיקות דם שעשיתי והייתי רוצה לדעת מה הן אומרות...
EBV VCA IgM Borderline 34 U/ml
EBV VCA_IgG > 750 Positive U/ml
תודה,
גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי
ד''ר אבישי אליס04/07/2010התוצאות מצביעות על מגע לא מזמן עם ווירוס EBV (הגורם למחלת הנשיקה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בהריון שבוע 26לימור04/07/2010
ד"ר שלום,
כבר כבר זמן שאני מרגישה עייפה, חלשה ומסוחררת לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם הייתי שמחה עם תוכל להסביר לי מה הן אומרות.
RBC - 3.87
HB- 11.1
HCT- 34.3
MCHC- 32.4
NEUT%- 79.3
LYM%- 13.4
FERRITIN - 2
TRANSFERRIN- 468
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
ד''ר אופיר אביזהר04/07/2010יתכן שחסר ברזל. בהריון מקובל לקחת ברזל וחומצה פולית, ויתכן שאת מקבלת.
אני לא רואה בבדיקה סיבה לתלונתך, וכדאי שתתיעצי בגינקולוג וברופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם עליי להמשיך בנטילת הכדורים 3 חודשים או שמספיק חודש אחד?שני03/07/2010
שלום!
אני צמחונית מזה 11 שנים ולאחרונה אני סובלת מכאבי ראש וסחרחורות, לפעמים אני רואה פתאום הכל שחור או נקודות שחורות.
עשיתי בדיקות דם ואלו התוצאות:
TSH 3.88 mIU/L
VITAMIN B12 387 pmol/L
FERRITIN 25.0 ng/ml
IRON 40 µg/dl
HB 12.0 g/dl
HCT 35.9 %
אני לא רוצה לגשת לרופא המשפחה שלי לגבי התוצאות כי אני לא מרגישה איתו בנוח,
שמתי לב שהברזל נמוך והתחלתי לקחת פולקס 400 (ברזל). האם זה בסדר? האם עליי להמשיך בנטילת הכדורים 3 חודשים או שמספיק חודש אחד?
תודה רבה לך ויום נעים :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
ד''ר אבישי אליס03/07/2010ראשית, רופא המשפחה הוא הכתובת לכל בעיה וברור.
אם אינך מרגישה בנוח עימו, אנא שקלי להחליפו באחר או בררי איתו את הסיבות לכך.
באשר לשאלתך, מציע לפחות 3 חודשי טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ותוצאות כבד חריגותאמא חדשה03/07/2010
שלום
אני בן 32 ועשיתי בדיקות דם שגרתיות, ונמצא שתפקודי הכבד גבוהים
חזרתי על הבדיקות שוב ואחכ הרופא גם הוסיף בדיקות נוספות (ביניהן תפקודי בלוטת תריס שנמצאו תקינים)
הערכים החריגים שנמצאו הם:
ALT 98
AST 48
EBV Past infection
EBNA IgG (POS)
אני רוצה לציין כי הערכים של alt ו- ast גבוהים מבדיקה לבדיקה..
מה משמעות התוצאות ומה יכולה להיות הסיבה לבעייה בכבד?
אני סהכ מרגיש טוב ולא סובל מתופעות כלשהן של חום/עייפות או כל דבר אחר.
תודה
כ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יואב
ד''ר אבישי אליס03/07/2010הסיבות רבות ומגוונות ודורשות התייחסות החל מבדיקות סרולוגיה לברור מגע עם וירוסים הגורמים לדלקת כבד (הפטיטיס) וחלה באולטראסאונד של הכבד ודרכי המרה
אנא פנה לרופא המשפחה בהקדם להשלמת ברור והערכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמאיה03/07/2010
שלום, יש לי הפניה לבדיקות דם שפג תוקפה הוא ב- 6.7.10 השאלה היא האם יקבלו את ההפניה יום אחרי? (אלה בדיקות דם שאני עושה לאחר סיום תרופה ואני מסיימת אותה בדיוק ב-6.7)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
ד''ר אבישי אליס03/07/2010זו שאלה בירוקרטית הקשורה לקופת החולים והמרפאה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםמשה02/07/2010
אני כבן 60 - סכרתי 140
עשיתי בדיקות
PSA - 6.8
Creatinine B - 1.3
eGFR - 56.4
uric Acid B - 9.2
K+potassium B - 5.4
Leucocytes u - 25
הייתי אצל אורולוג
עשה לי בדיקה ידנית דרך הישבן
הממצאים: במצב כללי טוב עודף משקל בטן רכה ללא רגישות, ללא גושים, ללא בקעים פין תקין אשכים בגודל ומרקם תקין ללא כל רגישות, ניידים אפידידמיס עדינים כבלי הזרע תקינים ערמונית +1 במרקם מוצק.
אין אצלי במשפחה הסטוריה מפחתית של PC
אני צריך לעבור ביופסיה+אולטרסנד
האם יש שייכות לפי תוצאות הבדיקות לסרטן הערמונית
אודה לתשובתך מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משה
ד''ר אבישי אליס02/07/2010ה PSA מוגבר ולכן נבדקת עי אורולוג הרוצה להשלים את הערכתו עי אולטראסאונד וביופסיה מהערמונית בהתאם.
שוחח עם האורולוג טרם הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורבת 2302/07/2010
שלום,
רציתי לברר כמה ערכים בבדיקות הדם, האם יש צורך לגשת לרופא?
TSH-3.87
T4- FREE- 13.9
VITAMIN B12- 256
GLUCOUSE- 92
הערכים האלו לא היו מחוץ לנורמה של הגרף אולם היו נראים לי כי הם גבוליים.
שאר הערכים נראו תקינים.
אציין כי בחודש וחצי האחרון ירדתי 6 ק"ג- כמובן בדיאטה מאוזנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 23
ד''ר אבישי אליס02/07/2010איני רואה כל צורך לפנות לרופא בגין התוצאות.
טוב תעשי אם תחזרי לרופא המשפחה ויחד תעברו על התוצאות, הרי הוא שלח אותך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)