מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאותקרן16/06/2010
שלום רב,
אני גרה באיטליה ומזה כשבועיים אני מאוד נפוחה
נגשתי לבי"ח כאן והרופא טען שאני מאוד נפוחה, עשו לי צילום ובדיקות דם ובצילום הראה שיש לי המון גזים וצואה, יש לציין שיש לי יציאות סדירות כל יום!
בבדיקות דם היו כמה חריגות שאני לא מבינה מה זה אומר?!
PO2 - 35.0 mmHg (80.0-100.0) x
O2HB - 65.9% (95.0-99.0) x
COHB - 6.4% (0.5-2.5) x
HHB - 26.8% (1.0-5.0) x (זה יצא מאוד גבוה)
SO2 - 71.0% (75.0-99.0) x
אשמח אם תוכל לעזור לי
מודה לך מאוד!
קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2010הבדיקות שציינת אם הבנתי אותן נכון הן בדיקות של גאזים בדם, ובדרך כלל אלה בדיקות שנלקחות בחדר מיון והן בדיקות דחופות.
אני לא מכיר את פרטי המקרה אך אלה בדיקות שהרופא שבקש אותן חייב לראותן מייד, בלי קשר לתקינותן או אי תקינותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין ן WBC גבוהיעל16/06/2010
שלום,
אשמח להסבר של התוצאות הבאות בבדיקת הדם שעשיתי היום:
הכל תקין פרט ל:
WBC 10.10 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*
TRANSFERRIN 385.61 MG/DL ( 190.00- 380.00) (.........)*
IRON עומד על 153 (עד לפני חצי שנה הוא עמד על 34.5 ובבדיקה הנוכחית נכנס לנורמה ואף גבוה).
על מה יכולות להצביע התוצאות? והאם יש קשר לנטילת גלולות חדשות (ב3 החודשים האחרונים הוחלפו לי הגלולות).
אשמח להסבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2010א. הבדיקות תקינות.
ב. הדרך שגלולות למניעת הריון יכולות להשפיע על ברזל ופריטין היא דרך כמות הדימום במחזור. אולי לגינקולוג יהיו הסברים נוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ALKPאילן בן-טל16/06/2010
שלום
עשיתי בדיקת דם השבוע ויש לי ALKP 147.8
מה זה אומר?
תודה רבה
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות
אילן בן-טל16/06/2010לא יודע אם זה משנה
אבל יש לי 147.6
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאילן
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2010הנורמה של ALK PHOS במעבדה שלי היא עד 115 יחידות לליטר באדם בוגר. בילדים זה גבוה יותר.
האנזים קיים בכבד ובעצם. אם אתה אדם בוגר הסטייה מהנורמה קטנה. כדאי לעקוב ואם יש החמרה או תלונות שיכולות להיות קשורות בעצמות או בכבד רופא המשפחה יעשה בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך מול פריטין גבוה?אייל16/06/2010
ד"ר שלום רב,
בבדיקות דם אחרונות שערכתי (לאור ירידה רבה לא רצונית במשקל וכאבים בבטן ובגב) יצאו שתי תוצאות שמההסברים קשה לי להבין האם זה נורמאלי.
מצד אחד רמת הפריטין ferritin היא גבוהה 327 אשר להבנתי מדובר במצבורי ברזל בגוף.
מצד שני בדיקות אחרות בסט, שמציגות חשש לאנמיה וחוסר בברזל יוצאו נמוכות:
RBC- 4.64
HB-13.6
HCT-41.5
MCHC-32.8
האם זה הגיוני? בבקשה הסבר מה משמעות החריגות האלו.
בתודה מראש,
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאייל
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2010ההמוגלובין לא נמוך, ואין לך לדעתי אנמיה.
יש גם אנמיות מסיבות מגוונות ללא קשר לרמת הברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםאורן15/06/2010
יש לי התכווצות שרירים בשתי הידיים ובגוף.
בדיקות דם אחרונות מראות על crp פעם 5.5 ואחר כך 10.5.
ובדיקה אחרונה crp 9.3.
כאשר תקין 5.
כאשר לא ידוע עד היום הדלקת הזאת עשו לי בדיקה גנטית שנבדק r183p ותשובתה היתה :ברצוננו לציין שתוצאות הבדיקה איננה שוללת או תומכת באבחנה כלינית למחלה וכי יתכנו נוכחות של מוטציות אחרות בגן אשר לא זוהו בבדיקה זו.
מה זה אומר ולאיזה כיוון לדעתך ללכת כי אני סובל הרבה זמן.
תודה על התיחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורן
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2010איני יכול לתת חוות דעת רפואית מרחוק, ובודאי שאיני נותן ייעוצים גנטיים.
CRP יכול להעיד על תהליך דלקתי אך זה לא ספציפי.
אתה צריך לדבר עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח תוצאות בדיקת דםtamir15/06/2010
HDL-CHOLEST. 34.35 MG/DL ( 35.00- 85.00)*(.........)
TRIGLYCERIDES 182.30 MG/DL ( 35.00- 170.00) (.........)*
CREATININ U/24 2235.00 MG/24H ( 800.00- 2000.00) (.........)*
MONOCYTES % 9.30 % ( 2.00- 9.00) (.........)*
ד"ר שלום אבקש לדעת מה משמעות תוצאות אלו.תודה.
אני בן 32.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמיר
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2010לגבי HDL שמעט נמוך וטריגליצרידים שמעט מוגברים - אלה לרוב תוצאת עודף משקל וחוסר פעילות גופנית. הסטיה לא רבה ובדרך כלל הטיפול הוא שיפור אורח החיים.
לגבי המונוציטים - אם כלל הספירה הלבנה תקינה (WBC) קרוב לודאי שאין משמעות.
לגבי בדיקת איסוף השתן - לא ניתן להעיר בלי להכיר אותך ואת מכלול בדיקותיך. זו בדיקה שנועדה להעריך טוב יותר את התפקוד הכלייתי. חשוב מאוד שאיסוף השתן יעשה כהלכה, שיהיה באמת 24 שעות. מקובל שבשעת האפס מטילים השתן לאסלה, וכל שתן מאז בכלי, ו24 שעות מההתחלה מטילים את השתן האחרון לכלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שגרה CRP , ESRלירי15/06/2010
בבדיקות דם תקופתיות מקיפות שעשיתי כל התוצאות היו בתוך ערכי הנורמה חוץ מ2 תוצאות
1. CRP - ערך של 0.95 כאשר אמור להיות עד 0.5
2. ESR - ערך של 26 כאשר הגבול העליון הוא 20
מה משמעות החריגות?
תודה רבה,
לירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירי
ד''ר אופיר אביזהר17/06/2010אלה סמני דלקת, אך אלה בדיקות לא ספציפיות, ובפני עצמן לא ניתן להסיק מהן דבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Uric Acidמאיה15/06/2010
שלום רב,
בת 35 בריאה. במסגרת בדיקות דם שגרתיות (ספירת דם, סוכר כולסטרול וכו) התקבלה תוצאה של 5.83 mg/dl עבור Uric Acid כאשר הגבול העליון עומד על 5.7 .
כל שאר התוצאות תקינות ובתוך הטווחים.
מה משמעות התוצאה והאם יש מקום לדאגה? (בדקתי מול בדיקות קודמות שם נצפו ערכים 2.94, 3.00 )
תודה מראש,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיה
ד''ר אופיר אביזהר15/06/2010זהו תוצר פרוק של חלבון.
אם אין הסטוריה של אבנים בדרכי השתן ואין דלקת פרקים בשם GOUT - לא מטפלים. החריגה מהנורמה אם בכלל מזערית והסיכון לאחד משני הארועים הללו נמוך.
הקפידי על שתיית מים נאותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה !
מאיה15/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IGG IGEדן15/06/2010
שלום עשיתי בדיקות מקיפות ורק אלו יצאו לא טוב(מהמסגרת).
IGE-600-הבנתי שזה קשור לאלרגיות ואכן יש לי חזקות וגם אסטמה.אך מה זה אומר?למה עושים את הבדיקה,מה זה נותן?ושאלה נוספת-למה כול פעם הערך יוצא שונה?
IGG-16-שזה בדיוק הערך העליון לפי המעבדה.(7-16).מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדן
ד''ר אופיר אביזהר15/06/2010אינני יודע עליך דבר.
ברור של סוגי הנוגדנים יכול להעשות ממספר סיבות, כמו עליה ברמת החלבון מסוג גלובולינים בדם.
אתה צודק ש-IgE משתתף בתהליכים אלרגיים למיניהם, כולל אסתמה.
גוף האדם הוא דבר חי, ובדיקות שונות אינן בהכרח קבועות. יש תנודתיות בתוך הנורמה , ולעיתים יש חריגה מהנורמה, שאליה יש להתייחס בהקשר הכולל של מי האדם, מהם תלונותיו, ומה אומרות כל הבדיקות האחרות.
פנה לרופא המטפל ודבר אתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת cmv בתחילת הריוןסיוון14/06/2010
שלום רב,
אני בתחילת השבוע ה-5 להריון. תוצאות בדיקת cmv:
CMV IgG 1.7 IU/ml
CMV IgM NEGATIVE
TOXOPLASMA IgG 50.8 IU/ml
TOXOPLASMA IgM NEGATIVE
מה זה אומר?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר15/06/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CO וקרבוקסיהמוגלוביןכרמית14/06/2010
רציתי לדעת האם ישנן בדיקות דם לזיהוי CO ובדיקת דם לזיהוי קרבוקסיהמוגלובין.
אם כן לאיזו מעבדה לפנות לקבלת פרטים כגון איך מבצעים הבדיקה
ובאיזה מכשירים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכרמית
ד''ר אופיר אביזהר15/06/2010בדיקת קרבוקסי המוגלובין נעשית במעבדות הדחופות בבתי החולים. זו בדיקה שאכן נעשית בחדרי מיון או ביחידות לטיפול נמרץ כאשר יש חשש לשאיפת עשן וכו, ואלה מצבים דחופים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם בזמן צינוןשושי14/06/2010
נשלחתי לעשות בדיקת דם שבודקת את בלוטות התריס וb12 וסוכר.
השאלה היא אם צינון יכול להשפיע על התוצאות של הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושי
ד''ר אופיר אביזהר15/06/2010אם מדובר בצינון פשוט קרוב לודאי שלא. אם יש מחלת חום אוחע השפעה על הסוכר.
בכל מקרה - אם מדובר בבדיקות שגרה עדיף לעשות בבריאות מלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות נמוכות בבדיקות דםלילי14/06/2010
הי,
אני בהריון שבוע 28+2, עם סכרת הריונית.
בבדיקות האחרונות יצא לי הערכים הנ"ל לא תקינים:
Urea (B) - 13
Creatinine (B) - 0.4
Uric Acid (B) - 2.4
כמו כן יצא בבדיקת שתן - Ketone (U) - 15
מה זה אומר? האם עלי לגשת לרופא? (הפגישה הבאה שלי היא עוד 3 שבועות...)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
ד''ר אופיר אביזהר14/06/2010בדיקות הדם תקינות.
לגבי בדיקת השתן אני כן ממליץ לך להתייעץ בגינקולוג, עקב הסכרת ההריונית. אני חושב שרופא שמבקש בדיקות צריך לראות את התוצאות בזמן אמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בויטמין Dיעל13/06/2010
שלום רב,
עשיתי היום בדיקות דם שגרתיות (מבצעת אחת לשנה...)
ספירת דם יצאה תקינה לחלוטין (הכל בערכי הנורמה)
בבדיקת ויטמין D נמצא חוסר : 40.1 nmol/L כאשר הנורמה הינה בין 75-250
אני בת 47 משקל ו - BMI תקינים, שומרת על תזונה נכונה.
האם חוסר בויטמין D הוא שכיח או נדיר?
מה יכול לגרום לחוסר הנ"ל וכיצד מטפלים בו?
(במשפחה הסטוריה של בלוטת התריס וסכרת. שניים מילדי צליאקים)
אודה לתשובתכם
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר אופיר אביזהר14/06/2010חוסר ויטמין D שכיח מאוד, ובמחקרים רבים לאחרונה זה מגיע עד 60-70 אחוזים מהאוכלוסיה, כאשר עד 30% עם חוסר קשה. ויטמין D הוא קצת שונה משאר הויטמינים בכך שלמעשה הגוף כן מסוגל לייצר אותו - בחשיפה לשמש. בשנים האחרונות אנו נזהרים מאוד מחשיפה לשמש, ובצדק (חשש ממלנומה - סרטן העור) , ומכאן גם החוסר. במזונוצ רבים מוסיפים היום ויטמין D, אך בכמויות קטנות. אם יש חוסר כדאי לפנות לרופא/ת המשפחה, ולשקול השלמה בטיפות של ויטמין D.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך.
יעל14/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת נתרן בשתןדנה12/06/2010
שלום,
אמא שלי, בת 61, עשתה בדיקה של איסוף שתן במהלך 24 שעות ונמצא שהנתרן גבוה יחסית (221).
השאלה שלי היא מהן ההמלצות לתזונה כדי להוריד את הנתרן בשתן? אני אציין גם שאמא שלי מטופלת בENALADEX בעקבות יתר לחץ דם ולכן לא צורכת הרבה מלח גם ככה.
ממה שקראתי באינטרנט הבנתי שיש קשר בין הפרשת סידן ונתרן בשתן, אולם לא ברור לי כל כך כיוון הקשר... האם ככל שעולה רמת הנתרן מופרש יותר סידן או להיפך?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר אופיר אביזהר13/06/2010השאלה מטוב שתופנה לנפרולוג.
בדרך כלל לא מודדים רק נתרן בשתן אלא גם בדם. זה בעיקר נועד בדרך כלל בבירור סיבה להפרעה בתפקוד הכלייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)