מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פענוח בדיקה למחלקת הנשיקה. תודה.אני15/05/2010
EBV VCA IgM < 10 Negative U/ml < 10 Negative
EBV VCA_IgG Positive 63 U/ml Positive 63
CMV IgG Positive>2.5 IU/ml Positive>2.5
CMV IgM negative negative
הערות
EBV VCA IgM
POSITIVE: >=40
BORDERLINE: 20-40
NEGATIVE: 0-20
EBV VCA_IgG
POSITIVE: >=20
NEGATIVE: 0-20
CMV IgG
POSITIVE: >=0.6
BORDERLINE: 0.4-0.6
NEGATIVE: 0-0.4
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' פליכס מור15/05/2010הבדיקות מעידות על זיהום בעבר ע"י נגיפי EBV ו CMV.
לא מדובר בזיהום פעיל שכן נוגדני IgM שליליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור. עוד שאלה -
אני15/05/2010בחודש וחצי האחרון הרגשתי תשישות שהתחילה בדלקת בדרכי השתן, התחלתי זינט, עברתי לציפורל עשרה ימים, אחרי שבוע התחילו הדלקת בגרון וקיבלתי מוקסיוויט שהפסקתי לקחת אחרי יומיים מכיוון שגרמה לי לשלשולים ותחושה לא טובה. הדלקת בגרון עברה לצד שמאל ואז הרופא עשה לי משטח ובדיקה למחלת הנשיקה שעל התוצאות הסברת לי קודם.
אני רוצה לציין שאני במעקב אצל האורולוג לגבי הדלקות בדרכי השתן, כמו כן נשלחתי למומחה לאף-אוזן גרון שהמליץ על 'התערבות כירוגית' להוצאת שקדים... אני לא חושבת שאעשה זאת.
אני עדין מרגישה עיקצוצים בגרון, שתן עדיין תכוף, צמרמורות מדי פעם וחום שעולה מדי פעם. האם אתה רואה קשר בין כל המקרים? מה אתה מציע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה-2
פרופ' פליכס מור15/05/2010אינני רואה קשר בין הדלקת בדרכי השתן ובגרון.
אם יש עדיין תלונות במתן שתן כדאי לחזור על שתן לכללית ותרבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' מור וחג שמח.
אני15/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דםלימור14/05/2010
ד"ר שלום
עשיתי היום בדיקת הולטר שיצאה נראה לי תקינה עוד לא הייתי אצל הרופא אך מה שקרה השרוולון של ההולטר היה ממש רופף האם יש לזה השפעה על המדידה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללימור
פרופ' פליכס מור15/05/2010אני לא חושב שלעצמת האחיזה של השרוולון יש השפעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותדליה14/05/2010
לאחרונה עקב גרד וכאבי ראש ביצעתי בדיקות. אני בגיל 55,מרגישה טוב בדרך כלל.היו שני ערכים גבוהים: PLT 507 LDH 874
לאחר שבוע:PLT 470 LDH 745
הופנתי להמטולוג שבדק במקרוסקופ וקבע:תרומבוציטוזיס,רמת ברזל ופרמטרים לדלקת תקינים.משטח טסיות גדולות וביזריות,פה ושם תאי דמעה,היפרסגמנטציה,יכול להתאים למחלה מיאלופרוליטיבית.ניתן אספרין ,יבוצע ביופסיית מח עצם.
שאלות: יש לי גוש שומני בגב שנבדק עי כירורג,לא ממאיר,האם הוא יכול לגרום לעאכים הללו?
אם אעשה שוב בדיקות והערכים עוד ירדו זה אומר שהיה מצב זמני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי
דליה14/05/2010לציין שכל שאר הביקות היו תקינות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקטי
פרופ' פליכס מור14/05/20101. אין כל קשר בין הגוש השומני בגב לבעייה הנוכחית.
2. אם הבדיקות יחזרו לנורמה ייתכן וההפרעה הייתה זמנית. אולם לאור הבירור שנעשה עד כה הסיכוי לכך קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לפעינוח בדיקת דםעינבר14/05/2010
שלום רב
ביצעתי בדיקת דם ANGIOTENSIN CONV
נתקבלה תוצאה 5 אשר נכתבה באדום בערכי ייחוס ניראה שזה נמוך מנורמלי
מה דעתך לפנות לרופא ?
ולמה היא משמשת בדיקת הדם הזו ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
פרופ' פליכס מור14/05/20101. הבדיקה נעשית בחשד למחלה הקרויה סרקואידוזיס.
2. במחלה זו ערכי האנזים מוגברים.
3. אין משמעות לערך נמוך- זה תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיאנה14/05/2010
הבדיקות של דם יצאו כאלו
hemolytic 2
icteric0
lipemic0
glucose 86
urea 30
creatinine 0.54
sodium 138
potassium פסל עקב המוליזה
got-ast29
gpt -alt 23
bilirubin-neg
ketones -neg
grav -1.020specific
ph-u strip 5.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאנה
פרופ' פליכס מור14/05/2010הבדיקות תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה בבדיקת דםרונה14/05/2010
עשיתי בדיקת דם ורשום:
TSH -2.02 mIU\L -4.20
0.40
LH 2.6 IU\L -11.6
1.1
FSH 3.3 IU\L -11.3
2.8
PROLACTIN 206 mIU\L -619
59
ESRADIOL(E-2) 198 pmoI\L 1500
-0
TESTOSTERONE-TOTAL 1.9 nmo\L -3.0
0.0
עשיתי בדיקת דם בשביל לבדוק האם ישלי בעיה הורמנולית, מה זה אומר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונה
פרופ' פליכס מור14/05/2010הבדיקות שלך תקינות, שבת שלום!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשני13/05/2010
שלום הגיעו עוד תוצאות של בדיקת הדם שעשיתי
Cardiolipin IgG Ab -NEGATIVE
Beta 2 Glycoprotein 1 IgG - 2.1 u/ml
1) האם התוצאות הנ"ל בסדר?
2) מה בודקים בבדיקות אלה ?
תודה וערב נעים שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
פרופ' פליכס מור13/05/2010אלו בדיקות לתסמונת אנטי-פוספוליפיד (הגורמת לקרשיות יתר באנשים צעירים ולעיתים מלווה לופוס)
הבדיקות שלך נראות תקינות (יש לוודא את ערכי הנורמה במעבדה בה בוצעו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופסור ושבת נעימה לך !
שני14/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתןסנדי13/05/2010
דם בשתן שתן בצבע חום - תוצאות בדיקת שתן תקין מדוע עושים בדיקת דם?
לפני מספר שבועות עברתי קולונסקופיה ניתוח מה יכולה להיות הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסנדי
פרופ' פליכס מור13/05/2010שינוי בצבע השתן לכהה (כשבדיקת השתן לכללית תקינה) נעשה כדי לבדוק אפשרויות של הרס דם (אז המוגלובין חופשי מגיע לשתן) או הרס שריר (אז מיוגלובין מגיע לשתן) הסבירות לבעיות אלה כמובן קטנה. כמו כן באי ספיקת כליות חריפה השתן יכול להפוך לכהה אך אז יש בד"כ ממצאים במשקע השתן.
הסיבה הסבירה היא התייבשות ושתן מרוכז.
אינני מוצא קשר לקולונוסקופיה שעברת לפני מס שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדיקותאליה12/05/2010
הראמטולוג שלח לבצע בדיקות לאיידס בגלל נפיחות ברגל - מה הקשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאליה
פרופ' פליכס מור13/05/2010מסתבר שאנשים הנושאים את נגיף ה-HIV יש להם שכיחות גבוהה של מחלות פרקים או מחלות ראומטיות ( 30-70%).
ההמלצה היא שאדם עם דלקת פרקים חדשה- יש לבדוק נשאות ל-HIV, זאת מפני שאם התשובה חיובית זה משפיע על ההחלטות הטיפוליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת בלבול ,חוסר ריכוזאנונימי7712/05/2010
שלום,
אני בן 33 ,בריא ואב לשני ילדים קטנים.
בשנה האחרונה יש לי תחושת בלבול וחוסר ריכוז שלעיתים כוללת גם כבדות בכל איברי הגוף (כולל לשון, פנים ונשימה, מעט תחושת חוסר יציבות).
המצב הגיע לכדי כך שקה לי לתפקד ביום יום.
הייתי אצל פסיכיאטר ואובחנתי כבעל הפרעות חרדה (חרדה כללית).
אני לוקח כיום קלונקס שמאוד עוזר לי, ומעלים את התחושות הלא טובות שציינתי קודם (כמובן שאני מעונין לקצר את משך השימוש בתרופה זו).
התחלתי גם טיפול פסיכולוגי, שבינתיים לא נראה שתורם למשהו.
בכל מקרה אני עדין מרגיש שמדובר כאן בבעיה פיסית, ולא נפשית חרדתית!
כמובן שנבדקתי אצל נירולוג (CT מח, EEG ...) ,ובכלל בדיקות הדם שלי תקינות.
התחושות שאני מרגיש, מאוד דומות לסימפטומים של היפוגליקמיה , לאחר בדיקת רמות סוכר במשך יומיים
לא נראה שיש לי היפוגלוקמיה (רמות הסוכר שלי הן בין 80 ל160).
שאלותיי הן:
1) האם יתכן שהגוף שלי "חש" (או מפעיל מנגנונים) כתגובה להיפוגלוקמיה למרות שרמות הסוכר בדם תקינות? האם יתכן שתחומי רמות הסוכר שלי שונים משל שאר האנשים?
2) איך יתכן שאובחנתי כבעל הפרעות חרדה, אם אין לי מחשבות חרדתיות כלל (לפי מה שקראתי באתרים רבים, הפרעת חרדה מלווה במחשבות דאגניות וכו')
3) האם יתכנו סיבות אחרות (הורמונים,ויטמינים...), שיכולות להוביל לתחושות דומות לתסמיני היפוגלוקמיה? כפי שתארתי לעי"ל.
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' פליכס מור12/05/20101. לא סביר שיש לך מערכת המפרשת רמות סוכר תקינות כהיפוגליקמיה.
2. ישנם מצבי חרדה המתבטאים בסומטיזציה-תלונות גופניות.
3. אני לא מכיר סיבות כאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- egfr-גבוהמריאנה12/05/2010
egfr גבוה -49.1 -זה נורא מה עושים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למריאנה
פרופ' פליכס מור12/05/2010EGFR הינו מדד מחושב של תפקוד כלייתי.
49 זה ערך נמוך ולא גבוה המחשיד על הפרעה בתפקוד הכלייתי.
המלצתי- לעשות איסוף שתן לפינוי קריאטינין (שהיא בדיקה יותר מדוייקת) ולפי התשובה לשקול את המשך הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדי דלקתאלמונית12/05/2010
אובחנתי לני כשנתיים בדלקת פרקים עם נוזלים בברכיים. מטופלת במטרוטוקסאט עם הפסקות. במשך השנתיים מבצעת בדיקות דם . בכל הפעמים ה - CRP תקין וה- ESR נע בין 42-45 . במקרה ביצעתי לאחרונה שתי בדיקות דם יום אחרי יום וה- ESR יצא בפעם הראשונה 36 ובפעם השניה 44 . כיצד ניתן להסביר את ההבדל בתוצאות בהפרש של יום אחד ולנוכח כל התוצאות במשך השנתיים האחרונות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלמונית
פרופ' פליכס מור12/05/2010ההבדל בין 36 ל 44 אינו משמעותי והוא בטווח הטעות של הבדיקה. אין לפרש זאת כאילו מצבך הדלקתי השתנה מיום ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצות שרירים בכל הגוףאורן11/05/2010
לפני שנה היה לי בעיה שלא יכולתי לפתוח את אצבעות בשתי הידיים הייתי במעקב אצל ניורולוג והובכן cts דו צדדי קל
הייתי אצל רופא מנצח והוא אמר שאין צורך בניתוח.
לפני חודשיים קרה לי שוב פעם אותו דבר אך הפעם היה לי התכווצויות בכל הגוף כולל כפות הרגליים אך זה כרגע נעלם.
כיום אני מרגיש ששתי כפות ידיים נשרפות ואני לא יכול להרים שום דבר ההיתי בבית חולים אצל רופא פרקים והוא אמר שזה לא שייך לו.
בבדיקת דם 11-05-2010 מראה esr 22 כאשר היה צריך להיות בין 0-15
קשה לי לעבוד אני מרגיש שאני עומד להתפרק + כפות הידיים והאצבעות שורפים והגוף מתכווץ
מה עושים איך עולים על הבעיה איזה בדיקות עליי לעשות ואיזה תרופות עליי לקחת בכדי למנוע את התופעה.
בבדיקות של בית חולים היה לי crp 10.5 ואחר כך ירד ל5.5.
אבקש את עזרתכם בפיתרון הבעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורן
פרופ' פליכס מור12/05/2010התאור המפורט שמסרת אינו מאפשר לקבוע אבחנה למחלתך.
מדובר בתהליך דלקתי שאינו פוגע בפרקים אלא בשרירים.
הייתי ממליץ לבדוק יותר לעומק נושא זה (בדיקת EMG, בדיקת דם לאנזימי שריר, ולפי התוצאה ייעוץ נוירולוגי או ראומטולוגי חוזר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדווריות דם אדומותלילי11/05/2010
שלום וברכה
בדיקת דם גבר בן 57 כדוריות דם אדומות 25.00 המכסימום 10.00 על מה מעיד ואיזה בדיקות נוספות יש צורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילי
פרופ' פליכס מור12/05/2010הבדיקה רגישה, מדובר במספר מועט של כדוריות דם בשתן.
המלצתי לחזור על הבדיקה (לא דחוף) ובמידה ותקין אין צורך בבירור נוסף.
במידה ומתגבר- סונר של דרכי השתן והערמונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב- אשמח לפענוח שלכםmatan11/05/2010
ביצעתי בדיקות קרישה להלן תוצאות
PT-
PT(%) ערך נורמלי בין 70 ל -200 יצא לי 88
PT-SEC ערך נורמלי בין 11 ל- 15.10 יצא לי 15.3 וזה מחוץ לגרף הנורמה! מה זה אומר!?!
PT-INR ערך נורמלי בין 0.70 ל- 1.30 יצא לי 1.08.
PTT - הכל בטווחי הנורמה.
לתשובה אשמח מאוד
האם זה מסוכן התוצאה שיצאה לי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתן
פרופ' פליכס מור11/05/2010הבדיקות שלך תקינות.
הפרמטר החשוב הינו PT INR והוא תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)