מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צום לפני בדיקות דםשמוליק19/05/2010
שלום.
אני צריך לעשות את הבדיקות דם הבאות:
ESR
Complete blood count
Ferritin
C-Reactive Protein
רציתי לשאול האם דרוש צום לפני הבדיקות ואם כן של כמה זמן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמוליק
פרופ' פליכס מור19/05/2010דרוש צום של 8 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףף...jחסוי18/05/2010
בת 29, עשיתי בדיקות דם למעקב בריאות, הרוםאה התקשרה וביקשה לראות אותי דחוף.. להלן תוצאות חריגות-אנדוקרינולוגיה- tsh -9.78-
.לימפוציתים 45.3 כשערך עליון 44
egfr-לחץ תוצאות
פריטין(כימיה בדם)-8 כשערך תחתתון 20. אני בריאה בד,כ, מבצעת כל שנה בדיקות דם למעקב עד שלא נולד לי ילד לפני שנה וחצי ואז הזנחתי... כמו כן רוצה לציין שכמעט שנה אני עובדת בעבודה חדשה בתפקיד אחראי דבר שדורש לחץ כוח פיזי ועצבים - גם תזונה השתנתה לרעה לפעמים אין שמן לאכול ועם כן אז משהו חפיף כמו קרפ, פיצה... ולאחרונה גם חשה חולשה ורוצה לישון.
אני מאוד מודאגת מהתוצאות וגם בעלי שהור גם בתחום הרפואה אך לא אומר לי כלום חוץ מזה שאני צריכה דחוף להבדק - מה חריג בבדיקות ואילו בדיקות יש לבצע -התור לרןפא שלי רק בעוד שבוע... אך אני מאוווווד לחוצה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת 29
פרופ' פליכס מור18/05/20101. יש לך תת פעילות של בלוטת התריס כדאי להיוועץ ברופא ולהתחיל טיפול באלטרוקסין.
2. מחסני ברזל ירודים (שכיח אחרי לחדה) כדאי להתחיל טיפול בכדורי ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסאלישבע18/05/2010
מה זה אומר שבדיקת דם tsh מראה 5.83 והאם ניתן לטפל בבעיה על ידי אכילה או מניעה של מאכלים מסוימים.תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלישבע
פרופ' פליכס מור18/05/20101. תת פעילות קלה של בלוטת התריס, כדאי לעקוב.
2. לא מושפע מאוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםרעות18/05/2010
שלום,
ביצעתי בדיקות דם ואלו הערכים שיצאו הכי קיצוניים:
גבוה מהנורמה LYMPHOCYTES 47.8%
נמוך מהנורמה NEUTROPHILS 40.7%
לפי מה שקראתי זה מעיד על זיהום חמור וקשה בגוף ואילו ששוחחתי עם הרופאה היא טענה שזה שום דבר הכל בסדר. יש לציין שאני לוקחת תרופה בשם רואקוטן כחודש ימים.
מה לעשות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
פרופ' פליכס מור18/05/2010יש לך עליה קלה באחוז הלימפוציטים שיכולה להגרם ממחלה ווירלית. בדרך כלל זה לא דורש טיפול.
בבדיקה שערתי לא מצאתי שהטיפול ברואקוטן יכול לגרום לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת mpvענת18/05/2010
שלום ד"ר,
אני בת 31 בהיריון שבוע 14.
בבדיקת הדם ערך ה-MPV הינו 15.2, האם עליי לפנות לרופא המטפל לקבל טיפול מסויים?
תודה רבה וחג שמח
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
פרופ' פליכס מור18/05/2010בדיקת MPV מבטאת אל גודל הטסיות.
אין צורך לפנות לרופא או לטפל בממצא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוז גבוהדנה18/05/2010
שלום,
קיבלתי תוצאות דם מדאיגות,
Glucose (B) 124 mg/dl
אבל בבדיקת שתן
Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
הוראות הרופא (נשים) היו צום 8 שעות ששמרתי. אולם אני רואה כאן בפורום שמומלץ צום של 12 שעות. האם זה משמעותי וכדאי לחזור על הבדיקה אחרי צום של 12 שעות או שההבדל בזמני הצום לא משמעותי ואכן יש פה התחלה של סוכרת.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ' פליכס מור18/05/20101. צום של 8 שעות מספיק 12 שעות חשוב בבדיקת שומנים.
2. כדאי לחזור על הבדיקה לוודא שאכן גבוה ולבצע גם בדיקת HbA1C.
3. יעוץ דיאטנית במידה וחוזר גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני נער בן 21 עם טרלגצרידים 718.5תומר17/05/2010
האם זה הזמן להלחץ ??
ומה אפשר לעשות בנידון ?
(זה הבדיקת דם השלישית שאני עושה ובכולם הרמה יצאה גבוהה (כמעל 500 )
צמתי כ 12 שעות לפניי הבדיקה )
בבדיקה האחרונה שעשיתי רמת הטרלגיצמרידים יצאה 718.5
ורמת הכולסטרול הטוב יצאה נמוכה מהנורמה (25.2)
מה אפשר לעשות ?
האם פעילות גופנית ודיאטה מספיקה ?
או שצריך תרופות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתומר
פרופ' פליכס מור17/05/2010חשוב לנסות דיאטה בייעוץ דיאטנית שכן ניתן להשפיע על רמת טריגליצרידים ע"י דיאטה. אולם לאור הערכים הגבוהים והקושי לשנות הרגלי אכילה לאורך זמן,כנראה שתזדקק לתרופות באם הדיאטה לא תצליח להורידם לנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לדעת בבקשה חוות דעת .שושי17/05/2010
C:\Documents and Settings\מירי\My Documents\שלושת הדביקות של חודש מאי בלי שם.JPG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושי
ד''ר אופיר אביזהר17/05/2010לא ניתן לתת חוות דעת בלי הכרת הנבדק.
שתי בדיקות המציינות דלקת מוגברות - CRP ו- Rheumatoid Factor. האם יש דלקת? בפרקים?
שאר הבדיקות תקינות. גם פרופיל שומני הדם תקין למי שלא נמצא בסיכון יתר לבעיות לב וכלי דם.
פוספטאזה בסיסית מעט מוגברת.
מעקב הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על המהירות .כן יש לי דל
שושי17/05/2010יש לי דלקת פרקים שגרונית ופיברלגיה .ופריטין 10 משהו כזה .
דרך אגבל פי הבדיקות האלה אני לא צריכה לקחת כדורי ברזל כי אני לא מאמבדת דם .כמוהן בגלל תרופותת
אבל אני לא אוכלת את בשרי וחלבי .וגם לא במקום הדברים שנותנים ברזל משתדלת
האם מכל הבדיקות יש משהו שאפשר לשנות על ידי תזונה למשל.
מה פירוש המישפט האחרון .פסוקוזה משהו כזה .אשמח לשמוע
אני יגיד לך למה אני שואלת האמת יש לי שקיעת דם 99 .ולמרות שבחודש ינאור היה 70.
ולא מסרו לי כלום .ורק נתנו לי תרופות .ברור שהשקיעה בגלל הדלקת פרקים .
וגם לגבי הפרקים הרמטויד פאקטור 136 .וגם עלה
לגבי לביקור רופא זה כרגע יקח קצת זמן .אשמח לשמוע בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשושי
ד''ר אופיר אביזהר20/05/2010לגבי דלקת הפרקים - אני לא אתערב בטיפול של הרופא שלך.
לגבי הברזל - לא ראיתי תשובת רמות ברזל ופריטין. אני גם לא יודע את גילך ואם יש מחזור.
אם יש מחזור ורמות ברזל או פריטין בדם נמוכות - אולי כדאי להמשיך בתכשיר ברזל. אם אין מחזור ורמות ברזל ופריטין תקינות אולי אפשר להפסיק - אך הייתי עושה הכל בתאום עם הרופא המטפל.
פוספטאזה בסיסית הוא אנזים שמקורו בעצם או בכבד. הסטיה קלה ואולי נובעת מדלקת הפרקים, אך מומלץ לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התוצאות הגיוניות?בן 2217/05/2010
לפני חודשיים עשיתי בדיקות דם ותוצאות ה Lymphocytes % הייתה 26.1 בטווח של 22-43.
לפני יומיים עשיתי שוב בדיקות דם והתוצאה הייתה 43.3 כאשר הטווח הוא אותו טווח (את הבדיקות עשיתי באותו המקום).
האם יתכן כזה שינוי קיצוני ועוד חריגה מהטווח בזמן כזה קצר? או שיש בעיה בבדיקה? לא צוין שיש המוליזה בבדיקה הזאת אבל בכמה בדיקות אחרות כן.
כאשר עשיתי את הבדיקות לפני חודשיים הייתי חולה בוירוס שגרם לשלשולים וכאבי בטן, יותר הגיוני שאז ה Lymphocytes % היה אמור להיות יותר גבוה לא?
דוקטור אני אשמח לדעת האם יש חשד לבעיה בבדיקה
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' פליכס מור17/05/2010מחלה ווירלית יכולה לגרום לירידה או עלייה באחוז הלימפוציטים.
בכל מקרה זו חריגה קלה ואינה מדאיגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר - שאלה נוספת
בן 2217/05/2010תוצאות בדיקה נוספת שאשמח לשמוע מהן אומרות
בדיקה של EBV ab
VCA IgM (Bor), VCA IgG (Neg),
EBNA IgG (Neg)
Primary infection יתכן
נא לחזור על הבדיקה בעוד שבועיים
מה זה אומר? האם זאת מחלת הנשיקה? חיפשתי EBV באינטרנט וזה אומר לי שזה אחד מוירוסי ההרפס, האם מדובר במחלת ההרפס הרגילה? אף פעם לא היו לי תסמינים של הרפס עד עכשיו, לפחות לא על הפרצוף
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד אחת - סליחה על ההצפה!
בן 2217/05/2010פשוט רק עכשיו שמתי לב גם לתוצאות האלה.
Amylase (B) - יצא לי 136 בטווח שבין 0 ל100. בהערות רשום "עשוי פעמיים". מה כל זה אומר?
eGFR - בתשובה רשום :
גדול משישים ml/min/1.73m²
ערך רצוי מעל שישים.
מה זה אומר?
המון תודה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה-3 ואחרונה
פרופ' פליכס מור17/05/20101. ערך אמילז מעט מוגבר- נובע מדלקת המערבת את הלבלב או בלוטות הרוק. אם אין כאבי בטן- לא משמעותי.
2. EGFR הענו מדד מחושב לתפקוד כלייתי ותוצאה מעל 60 היא תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כאבי בטן!
בן 2217/05/2010מה זה אומר? האם מסוכן ולאיזה רופא מומחה לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4
פרופ' פליכס מור17/05/2010כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה-2
פרופ' פליכס מור17/05/2010בבדיקות יש חשד למחלת הנשיקה הניגרמת ע"י נגיף EBV. אין קשר להרפס בשפתייים או באברי המין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מונוציטים נמוכיםלילך16/05/2010
שלום רב!
אני בשבוע 9 של הריון והרופאת נשים שלי שלחה אותי לעשות ספירת דם שבה הכל יצא תקין ובגבולות של הנורמה חוץ ממונוציטים שיצאו נמוכים: 2.4% (מונו אבס. יצא 0.2). מה זה אומר? קראתי במדריך הבדיקות באינטרנט שזה יכול להעיד על סרטן, האם זה נכון? האם עלי להמשיך בירור בעניין ואיך?
תודה רבה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
ד''ר אופיר אביזהר17/05/2010מונוציטים נמוכים (באחוזים) בדרך כלל לא אומרים דבר. במספר אבסולוטי זה סביר, וככל הנראה אין לכך משמעות. בודאי שלא ניתן לאבחן סרטן לפי זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין לעומת ברזלערן16/05/2010
שלום רב!
השוויתי בדיקת דם עכשווית שלי לבדיקת דם שעשיתי לפני כ-3 שנים.
הברזל Ferum כמעט כפול עכשיו, וה-Ferritin גם גדל.
לעומת זאת ההמוגלובין ירד ב-0.4 (גרם ל-dL).
חשבתי שיש קשר רב בין המוגלובין לברזל. איך זה יתכן שכך ההמוגלובין יורד?
מה יכול להשפיע על רמת ההמוגלובין? האם ספורט יכול להגביר את רמת ההמוגלובין? מה עוד יכול לעזור?
יש לציין כי אני צמחוני במשך כל התקופה הזו וגם שנים לפניה. (מנובמבר 2001)
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואני בן 24 ומקפיד על תזונה נכונה
ערן16/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן
ד''ר אופיר אביזהר17/05/2010יש תנודתיות. אנו גוף חי. אם אתה בנורמה אני לא חושב שירידה של 0.4 גר/דל היא קריטית.
אם אתה צמחוני כדאי שתדון על תזונתך עם דיאטנית, כדי שתכיל את כל מה שאתה זקוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעט מתחת לנורמה
ערן17/05/2010הערך המינימלי שהופיע לי הוא 14 גר/דל והערך שהתקבל בתוצאה הוא 13.8 גר/דל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגה קטנה מהנורמה בבדיקות דםבן 2216/05/2010
היי
עשיתי בדיקות דם והכל בנורמה, חוץ מאחד
Lymphocytes % - יצא לי 43.3 כשהטווח הוא בין 22-43. האם קריטי?
אני אוסיף ואומר שלפני חודשיים היה לי וירוס שהתבטא בשלשולים וכאבי בטן.
לאחר שהוא עבר שמתי לב שהחום שלי "תקוע" על 37.1, 37.2 ולא יורד.
לפני חודש היה לי שוב פעם חום גבוה שלא עבר 5 ימים, קיבלתי אנטיביוטיקה (היה חשד לדלקת ריאות) והחום עבר אבל שוב פעם אני נמצא על 37.1, 37.2.
האם שתי מחלות בטווח זמן קצר כזה מצביעות על היחלשות במערכת החיסונית? קראתי שחריגה ב Lymphocytes יכולה לנבוע ממחלות שונות וזיהומים, האם יש חשש לHIV?
נ.ב. עוד בדיקה קטנה שקצת מטרידה אותי, בדיקת שתן PH (U) יצאה 5 כשהטווח הוא בין 5 ל-8, כלומר ממש על הגבול, האם קריטי?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
בן 2216/05/2010היי
אני מוסיף תוצאות של בדיקות שתן
אני לא בטוח האם כאן "שלילי" זה טוב או לא ואשמח לתשובתך
תודה
יללכ-ןתש
========
PH (U) 5.00 5,00 - 8,00 .(*.........).
Nitrit (U) NEGATIVE
Ketone (U) NEGATIVE 0,00 - 0,00
Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
Protein (U) NEGATIVE 0,00 - 30,0
Leucocytes (U) NEGATIVE 0,00 - 10,0
Erythrocytes (U) NEGATIVE 0,00 - 10,0
===========* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלכס
ד''ר אופיר אביזהר17/05/2010בבדיקות עצמן אין שום דבר קריטי, שום דבר שמצביע על בעיה.
מבחינה קלינית לא ניתן לומר דבר בלי להכירך ולבדוק אותך.
אם אתה חושב שיש סיכון ל-HIV פשוט בודקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתן בזמן מחזורנילי15/05/2010
שלום,
מחר זה היום האחרון למחזור, ואני צריכה לעשות בדיקת שתן -
האם ניתן לעשות בדיקות שתן בזמן מחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנילי
ד''ר אופיר אביזהר16/05/2010אני מניח שמדובר בבדיקת שתן כללית . אם לא מדובר בבדיקה דחופה עדיף לא. בבדיקת שתן כללית בודקים גם דם. בדיקת שתן כללית, גם לא בתקופת מחזור עדיף לתת מאמצע זרם, כלומר זרם ראשון קטן לאסלה ורק מההמשך לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם וייעוץ האם מצריךדורי15/05/2010
כדורים
ד"ר , שלום
אנוכי בן 41 בריאות תקינה למעט מעי רגיש פאסוריאזיס ומיגרנה ( הכל בקטנה) וללא תרופות,
לפני מס' ח' עשיתי בדיקות דם בעקבות ההרגשה ביום אחד שהרגשתי קור פתאומי וגוף שרעד כולו ( תופעה שחזרה בתוך 3 חודשים פעמיים שתוך יום זה עבר) , הרופא אמר שאין לו אינדיקציה ולשם הסר ספק נעשה בדיקת דם.
ממצאי בדיקת הדם(מצ"ב בהמשך תוצאות בדיקות דם ובדיקות נוספות ) העלו שחסר ברזל וכמו כן חסרים ויטמינים, הרופא אמר שמצריך :
1 - B12 SUBLINIGAL 1000
2- ERRO GRADUMENT 325 MG
ומכאן שאלותיי
1 - האם האבחנה נכונה
2 - האם הכדורים יכולים לפגוע בתפקוד מיני , והאם עלולים באיזה צורה להחריף את תופעת המעי הרגיש
3 - משום מה ידידים יעצו לי לחילופין למרשם הרופא לקחת B12 של סולגאר , וברזל של סולגאר - האם זה באמת עדיף על מרשם .
4- האם באמת זה יעזור ומה קורה אם אני לא אקח ( כי אני לא חסיד גדול של תרופות)
תודה מראש
שם הבדיקה תוצאה יחידות ערכי ייחוס
GLUCOSE 93 mg/dl 70.0-100.0
UREA 22 mg/dl 17.0-43.0
CREATININE 0.75 mg/dl 0.7-1.2
URIC ACID 5.2 mg/dl 3.5-7.2
SODIUM 138.6 mEq/L 135.0-145.0
POTASSIUM 3.9 mEq/L 3.5-5.1
PROTEIN-TOTAL 7. 9.27 mg/dl 8.5-10.5
ALBUMIN 4.5 g/dl. 3.5-5.2
PHOSPHORUS 3.3 mg/dl 2.5-5.0
CHOLESTEROL 143.7 mg/ HDL 42 mg/dl 40.0-120.0
CHOLESTEROL-LDL-calc 79.3 mg/dl 40.0-130.0
N 47 µg/dl 60.0-160.0
TRANSFERRIN 264 mg/dl 200.0-360.0
BILIRUBIN-TOTAL 0.5 mg/dl 0.3-1.2
BILIRUBIN-DIRECT 0.1 mg/dl 0.1-0.3
GOT (AST) 18 LT/L 0.0-35.0
GPT (ALT) 17 U/L 0.0-45.0
GGT 30 U/L 0.0-55.0
ALK. PHOSPHATASE 78 U/L 40.0-130.0
שם הבדיקה תוצאה יחידות ערכי ייחוס
WBC 8 K/ul 4.8-10.8
RBC 4.76 M/ul 4.7-6.1
HB 14 g/dl 13.5-17.5
HCT 42.5 % 42.0-52.0
MCH 29.5 pg 26.0-31.0
MCHC 33 g/dl 33.0-36.7
RDW 12.5 % 11.0-16.0
MCV 89.5 fL 80.0-94.0
NEUT% 62.6 % 40.0-75.0
LYM% 26.6 % 20.0-50.0
.MONO% 5.3 % 2.0-12.0
EOS % 3.3 % 0.0-7.0
BASO % 0.4 % 0.0-2.0
LUC% 1.9 % 0.0-4.5
NEUT.abs 5 K/ul 1.9-8.0
LYMP.abs 2.1 K/ul 0.9-4.5
MON 0.3 K/ul 0.0-0.6
BASO abs 0 K/ul 0.0-0.1
LUC abs 0.1 0.0-0.4
MACRO% 0.4 0.0-15.0
MICRO % 0.4 0.0-10.0
HYPER% 0.8 0.0-10.0
HYPO % 2,1 0.0-10.0
M'IICRO%/HYPO% 0.2 0.0-10.0
PLT 245 K/ul 150.0-450.0
MPV 8.9 fL 4.0-13.0
ESR 23 mm/h 2.0-28.0
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תוצאות בדיקות- מה לעשות שבמשך
דורי15/05/2010שבוע אני מנסה להעלות לאתר את הקובץ jpg ובאתר שלכם זה לא נראה ( התעסקתי עם המרות למיניהם)
שם בדיקה תוצאה יחידות ערכי ייחוס
TSH 2.24 mIU/L 0.3-41
VITAMIN Biz 158 pmol/L 156.0-672.0
FOLIC ACID 7.6 nmol/L 7.0-45.0
FERRITIN 73 ng/ml 22.0-322,0
PT-INR 1.03 0.9-1.2
PT-SEC 11.2 Sec 9.5-12.3
PT % 90 % 70.0-100.0
HELICO PYLORI IgG 1.98 U/ml 0.0-0.9
Req. 1008900 בקשה Route. Urine dipslide cult שיגרה
Mater : חומר Test. Urine dipslide cult
תהליך
Urine culture תרבית שלילית
GLUCOSE - U STRIP NORMAL mg/dl
BILIRUBIN- U STRIP NEG mg/dl
KETONES- U STRIP NEG mg/dl
SPECIFIC GRAV-U STRI 1.008 1.0-1.0
PH- U STRIP 5 /µl 4.8-7.4
PROTEIN- U STRIP NEG mg/dl 0.0-30.0
UROBILINOGEN-U STRIP NORMAL mg/dl
ERYTHROCYTES-U STRIP NEG /gl
NITRITE- U STRIP NEG
LEUCOCYTES - U STRIP NEG. /µl* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורי
פרופ' פליכס מור15/05/20101. יש לך חוסר B12 וכדאי לטפל בו.
2. אין בבדיקות רמת ברזל, רמת פריטין תקינה, כך שאיני יכול להמליץ על לקיחת ברזל.
3. נדמה שאתה שואל הכל בפעם השנייה.
4. הויטמין אינו אמור להשפיע לרעה על תפקוד מיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתי שאלות: :1 -מדבריך לעניין רמת
דורי15/05/2010הברזל אתה אומר תקין ואין צורך בכדורים , אבל תקן אותי אם אני טועה (לא מי יודע מה חזק באנגלית) ה iron שרשום זה לא ברזל והוא ברמה של 40 שזה חריג מהנורמה ?
2 לפי איזה שורה בבדיקות אתה מסיק שחסר B12* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורי-2
פרופ' פליכס מור16/05/20101. בבדיקות ששלחת לא מופיעה רמת ברזל. לדבריך, אם רמתו היא 40 הרי זו רמה נמוכה אך הפריטין תקין ולכן כדאי לחזור על ברזל פריטין וטרנספרין.
2. רמת B12 נמוכה ודורשת טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולח שוב כי לא הבנתי משפט אחד
דורי16/05/2010מדבריך וכן את מה שהבנתי ממך שנוגע לברזל
המשפט שלא הבנתי - 'ולכן כדאי לחזור על ברזל פריטין וטרנספרין' ,-מזה אומר ולכן כדאי לחזור על ברזל פריטין וטרנספרין ?
תודה מראש
IRON 47 µg/dl 60.0-160.0
TRANSFERRIN 264 mg/dl 200.0-360.0
FERRITIN 73 ng/ml 22.0-322,0* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורי-3 ואחרון
פרופ' פליכס מור17/05/2010ראשית, תוצאות אלה לא רשמת בעבר.
שנית, כשיש חוסר ברזל הברזל נמוך, פריטין נמוך, וטרנספרין גבוה וכן המוגלובין נמוך. מכל אלה יש לך רק ברזל מעט נמוך. לכן כדאי לחזור על הבדיקות לא דחוף אפשר בעוד חודש (לעיתים יש טעות מעבדה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשית משטח יומיים אחרי אנטיביוטיקהאני15/05/2010
הדלקת עברה מצד ימין לצד שמאל, ואלה התוצאות. כמו כן עשיתי בדיקה למחלת הנשיקה, בהודעה מתחת. האם יש קשר?
גם בתקופה הנוכחית סבלתי מדלקות בדרכי השתן. האם יש קשר בין המקרים? בכל מקרה זו התוצאה של המשטח.
Throat culture p ב . מ . פ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה-2
פרופ' פליכס מור15/05/2010משטח גרון תקין. ייתכן והיה חיידק שמוסך ע"י טיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)