מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- tshאודליה08/04/2010
שלום.
חבר שלי עשה בדיקות דם לבדיקה של בלוטת התריס. ויצא 8. כאשר הגבול זה עד 5.5
האם צריך להתחיל בטיפול באופן מיידי?? זה אומר שהבלוטה לא מתפקדת כל כך טוב נכון?? והאם יש רופא מסויים שאליו צריך ללכת או שרופא משפחה זה מספיק? והאם זה תורשתי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאודליה
פרופ' פליכס מור09/04/20101. TSH מוגבר מעיד על תת פעילות של בלוטת המגן.
2. דחיפות הטיפול תלויה במצב המטופל (חולשה עייפות ירידת תפקוד עלית משקל וכו..)
3. הרופא המטפל יכול לטפל בבעיה (או אנדוקרינולוג).
4. זה לא תורשתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטוזיס והקאותשרית08/04/2010
הייתי חולה עם הקאות ושלשולים , בחדר המיון נלקחו בדיקות שיצאו תקינות למעט לויקוציטוזיס של 21000.
מעבר לכך שזהו מדד לדלקת , האם לויקוציטוזיס נגרם באופן ישיר בגלל ההקאות ?
תודה , שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
פרופ' פליכס מור09/04/2010אין קשר ישיר בין הקאה לספירה הלבנה.
מצב של דחק STRESS יכול לגרום לעלייה בלויקוציטים. אם אין חום או עדות אחרת לזיהום דרוש רק מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות לבדיקות עבור רחלחכם רחל08/04/2010
Glucose (B) | mg/dl | (
70 )
100 *
114
|
HbA1C | % Total Hb. | (
4 )
6 *
6.5
|
Urea (B) | mg/dl | (
17 )
43 *
45
|
Creatinine (B) | mg/dl | (
0.51 )
0.95 *
1
|
eGFR | ml/min/1.73m² | (
0 )
0.0001 *
56.9
הריני מצרפת בדיקות עדכניות האם יש מקום לדאגה הנני מטופלת כיום בג'ינואט 1 כדור ביום + כדור הורמונים לויאל+ כדור אספרין קרטיה
רופא המשפחה המליץ גם על כדור לקולסטרול האם לקחת?
ובכלל אבקש תגובה לגבי הבדיקות הכלליות היות ואני סובלת מהרדמות הידים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
פרופ' פליכס מור09/04/20101. הסכרת שלך די מאוזנת.
2. יש חשד לפגיעה כלייתית כדאי לבצע בדיקת פינוי קריאטינין ומיקרואלבומין בשתן.
3. הטיפול בכולסטרול תלוי ברמתו אך הוא מומלץ מאד לחולי סכרת .
4. לבירור ההרדמות בידיים יש לשקול ביצוע EMG ויעוץ נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת egfr ואנמיהאלי07/04/2010
שלום רב,
אני בת 69, תוצאות בדיקות הדם שקבלתי הן: egfr 59.7 המוגלובין 10.8 כדוריות אדומות 3.58 hematocrit 34.7. מה משמעות הדברים ומה עלי לעשות. בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
פרופ' פליכס מור09/04/20101. יש לך אנמיה קלה- חשוב לברר את סיבתה ולטפל .
2. EGFR הינו חישוב אוטומטי של תפקוד כלייתי- כדי לאמת אותו יש לבדוק פינוי קריאטינין (דורש איסוף שתן ל-24 שעות) ואם נמוך- ייעוץ נפרולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזל וורוד בעת בדיקת הדם..סניר07/04/2010
היום בבוקר במהלך בדיקת דם שגרתית..האחות ניסתה לשאוב לי דם בעזרת מזרק רגיל כשהכניסה את המזרק והתחילה לשוב לא יצא דם אל מין נוזל וורוד שקוף..היא ניסתה כמה פעמים למצוא את הווריד ולא הצליחה..לאחר מכן היא עברה ליד ימין(לאחר שניסתה בשמאל)..וניסתה לשאוב עם פרפר (הצינורית הקטנה הזאת...) והצליחה..לאחר הבדיקה שאלתי אותה מה קרה ביד שמאל..והיא אמרה שהיא לא הצליחה למצוא ווריד ...השאלה שלי מהו הנוזל הוורוד הזה?! זה נורא הבהיל אותי שהיא הוציאה אותו..!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסניר
פרופ' פליכס מור09/04/2010הסר דאגה מליבך.
אין לנו בגוף נוזלים וורודים, ייתכן והדבר נבע מתערובת של מעט דם ונוזל חוץ תאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לבדיקות דםroni07/04/2010
היי
קיבלתי תוצאות של בדיקות דם אודה להסברים ואבחנה
והאם דרוש טיפול?
Phosphore(b)(po4)- 2.3
RBC-Red Blood Cells - 6.32
Hemoglobin-12.3
Hematocrit-38.9
MCV-Mean Cell Volume-62
MCH-Mean Cell Hemoglobin-19.5
MCHC-M.Cell Hb cont-31.6
RDW-Red Cell Distri.Width-15.2
Eosinophils-8.9
תודה מראש
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוני
פרופ' פליכס מור09/04/2010בדיקת הדם שלך מעלה חשד לטלסמיה מינור.
כדי לאמת זאת יש לבצע בדיקת אלקטרופורזה של המוגלובין.
לא דרוש טיפול, זו מחלה גנטית, רק לידיעה.
כמו כן % האואוזינופילים מוגבר מעט- ייתכן כביטוי לאלרגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוז לימפוציטים (LYM%)יעל06/04/2010
אני בשבוע 34 להריוני. בספירת דם יצא לי:
ערך ה- LYM% יצא 15.9(טווח 20-50).
ערך RBC יצא 3.99 (טווח 4.2-5.4)
ערך HCT יצא 36.5 (טווח 37-47)
שאר הערכים בטווח.
מטריד אותי בעיקר אחוז הלימפוציטים הנמוך.
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
פרופ' פליכס מור06/04/2010ירידהה בלימפוציטים שכיחה ויכולה לנבוע מזיהום ווירלי חולף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לספירת דם
דנה07/04/2010אני בת 18 יצא לי לימפוציטים 48.2 (22-43)מה זה אומר אני בד"כ בריאה והאם יש לי מה לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותסיון06/04/2010
שלום,
אני בהיריון שבוע 25.
בבדיקת שתן רגילה -
Leucocytes (U) 500
כשהטווח 0 עד 10.
האם מדובר בדלקת או שצריך להמתין לתרבית?
וקטונים 15 (מעל הטווח). יש בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
פרופ' פליכס מור06/04/20101. לויקוציטים בשתן יכולים להיות ממצא תקין בהריון, כדאי לחכות לתרבית (בייחוד טאם אינך חשה תכיפות וצריבה במתן שתן).
2. קטונים מוגברים בד"כ נובעים מצום או הקאה, אם סוכר תקין אין סיבה לדאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים נמוכים בהריוןהילה06/04/2010
שלום רב
רציתי לדעת מה המשמעות של לימפוציטים נמוכים?,האם אופייני להריון?
כל שאר ספירת הדם תקינה
האם זה יכול להעיד על הידבקות בוירוס כלשהו?אני לא מחוסנת ל cmv
או אולי קשור לדלקת קלה שיש לי באוזן.?
סליחה מראש על כל השאלות
ותודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל (שנית)
פרופ' פליכס מור06/04/2010לימפוציטים נמוכים אינם כתוצאה מהריון
כן זה יכול להעיד על מחלה ווירלית
כדאי לבדוק סרולגיה ל- CMV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםלימור06/04/2010
הודעות לבדיקת Rubella IgG מתאריך 31/03/2010
100 IU/ml - מ לודג התשובה גדול מ 100
ערכי יחוס
15 IU/ml-קטן מ :HYPORESPONSE
15-30 IU/ml :LOW RESPONSE
30 IU/ml-מ גדול :IMMUNED
מה זה אומר????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולקטין + peg
איתמר20/05/2012היי אני בן 33 ויש לי בת זוג שבעוד 4 חודשים אנחנו מתחתנים עקב הרצון לבדוק פוריות של שניינו עשיתי בדיקות דם שהראו פרולקטין 600 ומעלה נשלחתי לביצוע בדיקת פרולקטין+peg התוצאה יצאה 1.28 אבל בטופס אין טווח , האם זו תוצאה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללימור
פרופ' פליכס מור06/04/2010זה אומר שאת מחוסנת בפני אדמת (ואין סיכון שתידבקי בהריון)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- TSHסיגי06/04/2010
שלום,
אני בת 26 ולפני כשבוע עשיתי בדיקות דם.
רמת ה- TSH הייתה 5.98 כשהמקסימום בטווח הנורמה הוא 5.50.
למיטב ידיעתי, רמה גבוהה של TSH מעידה על תת פעילות של בלוטת התריס.
יש לציין, כי לאחותי יש בעיה של תת פעילות בלוטת התריס.
הרופא טוען כי אין צורך להתחיל טיפול כעת, אלא לעשות בדיקה חוזרת בעוד 3 חודשים ולבדוק את רמת ה-TSH.
האם לפנות לרופא נוסף?
אנחנו מנסים להיכנס להריון וידוע לי כי ייתכן שרמה גבוהה של TSH עלולה להפריע לכך. מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגי
ד''ר אופיר אביזהר06/04/2010הסטייה מהנורמה אינה גדולה, וההחלטה לא לטפל בשלב זה אלא לעקוב בלבד היא החלטה סבירה, בעיקר אם FT4 ו-TT3 תקינים.
לגבי הריון עליך להתייעץ בגינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתשרית04/04/2010
היי אני בשבוע חמישי להריון , ביצעתי היום בדיקות דם וגיליתי שרמת הפריטין שלי מאד גבוהה 390.30 ואירון 181.53 האם יש סיבה לדאגה?? אודה לתשובה מהירה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
פרופ' פליכס מור05/04/20101. חשוב לדעת איך היו הבדיקות הנ"ל בעבר.
2. הסיבה השכיחה לעודף ברזל היא נטילת תכשירי ברזל.
3. פריטין מוגבר יכול לנבוע גם ממצב דלקתי, חשוב לבדוק CRP שעולה במצבי דלקת.
4. במידה ואין הסבר לתוצאות- יש להמשיך בבירור כולל בדיקת טרנספרין ברזל ופריטין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות פדם רטיותאלונה04/04/2010
שלום
ביתי בת ה 19 המשרתת בצבא, הופנתה לבדיקות דם: "פרופיל הורמונלי".
הרופא אמר שיש להיות ערים מהשעה 5 בבוקר ולבצע את הבדיקות בשעה 8 בבוקר בדיוק!
לא נראה לי שבצבא יעמדו בדרישות האלה ולכן רציתי לדעת היכן היא יכולה לעשות בדיקות באופן פרטי?
תודה רבה
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלונה
פרופ' פליכס מור04/04/2010אינני יודע.
את יכולה לנסות "מכון מור" בבני ברק (אין לי קשר אישי אליו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלונה06/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות בדיקות דםרחל02/04/2010
שלום דוקטור
ביצעתי בדיקות דם ויש שתי תוצאות חריגות:
קלציום סרום: 10.42 כאשר הטווח הוא 8.4-10.40
D ויטמין 17.10
הטווח של הויטמין D הוא 10-30
מה אומרות תוצאות הבדיקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
פרופ' פליכס מור03/04/2010רמת הסידן שלך מעט מוגברת. חשוב לדעת את רמת הזרחן. יש לעקוב ואם רמת הסידן עולה יש לבדוק את תפקוד בלוטת הפרה-טירואיד.
אם רמת ויטמין D בטווח הנורמה אין בעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דוקטור
רחל03/04/2010ותודה על התשובה המהירה. רמת הזרחן בטווח הנורמה 3.65 כשהטווח 2.50-4.60. מה הסיבה לרמת סידן גבוהה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרחל-2
פרופ' פליכס מור03/04/2010ישנן סיבות רבות לעליית רמת הסידן בדם.
מאחר והתוצאה שלך כה קרובה לנורמה, איני רואה צורך לפרט בפנייך את כל המחלות (המפחידות) שיכולות לגרום לכך.
יש לחזור על הבדיקה עוד מספר שבועות ואם עדיין גבוהה- להתחיל בבירור.
חג שמח גם לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על בדיקת דם..רונה02/04/2010
לאחרונה קיבלתי את הבדיקות דם שלי ויש לי שאלה על שתיים מהם: אחת זה על הברזל שהתוצאה היא 49 האם זה טוב? למרות שראיתי שמ-50 זה טוב ואם אני צריכה לקחת תוספי ברזל?
השנייה זה בדיקה שנקראת :C-REACTIVE PROTEIN שהתוצאה היא 0.7 ואצל אנשים בריאים הוא נמוך מ- 0.6 mg/dL ,האם זה אומר משהו? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונה
פרופ' פליכס מור02/04/20101. חוסר ברזל גבולי- כדאי לחזור על הבדיקה, אם עדיין נמוך לטפל.
2. לֹ הוא מדד רגיש לדלקת כלשהיא בגוף (וירוס, שיניים, שתן וכו,,)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לבדיקה השנייה
רונה02/04/2010אז הבדיקה מראה שיש לי דלקת באחד הדברים שציינת,כי אני חייבת להגיד שיש לי דלקת חניכיים ושורף לי כשאני משתינה.....ואם כן יש דלקת מה הטיפול?כדאי לפנות לרופא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרונה-2
פרופ' פליכס מור02/04/2010כדאי לבצע בדיקת שתן לכללית ותרבית ולטפל לפי התוצאה- בהחלט כדאי לפנות לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)