מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקות דם לתפקודי כבדמזל אטיאס02/05/2010
בס"ד. שלום, רציתי לשאול לגבי תוצאות בדיקות דם: הייתי בהיריון ובחודש ראשון הפלתי. באותו יום שהחל הדימום, עשו לי בדיקת דם ובבדיקה גילו ש:gpt=127 ו:got=104. אמרו לי שהערכים האלו אינם תקינים. אשמח לדעת מהו טווח הערכים התקינים בשניהם, וכן האם ההפלה היא זו שכנראה גרמה לעלייה ברמת הערכים האלו.
שבוע לאחר מכן שוב עשיתי בדיקת דם לתפקודי כבד, והערך היה 39 בעוד שהערך הנורמלי הוא 35. רציתי לדעת מהו הערך הזה? והאם ישנה מגמת ירידה? אני לא מבינה כלום ושום רופא לא יודע להסביר לי מה זה. אשמח אם יסבירו לי באופן מפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למזל
ד''ר אופיר אביזהר02/05/2010הנורמות של שתי הבדיקות שונות ממעבדה למעבדה והן רשומות על תשובת המעבדה. מדובר בדרך כלל על ערכים סביב 40-60 יחידות לליטר.
הבדיקה הראשונה הייתה מוגברת מעט, והבדיקה השניה בהחלט תקינה.
איני יודע אם הפלה יכולה להיות סיבה לעליה באנזימי הכבד, אך תרופות לא מעטות יכולות לגרום זאת, ויתכן שקבלת תרופה שעשתה זאת.
העיקר שחזר לנורמה, ואת בריאה.
אני מצטער על ההפלה, ומאחל לך כל טוב בעתיד.
כדאי לערוך בדיקות לקרישיות יתר - המטולוג יכול להגיד אילו בדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם ואקמולניצן01/05/2010
האם צינון +נטילת אקמול משפיע על תוצאות בדיקות דם כלליות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניצן
פרופ' פליכס מור02/05/2010הצטננות היא מחלה ווירלית ויכולה לגרום לשינויים קלים בבדיקות כמו: שקיעת דם, ספירת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהגיל01/05/2010
שלום רב אני בן 35 חולה סכרת בגלל כאבים בחזה בצד שמאל ובגב הרופא שלח אותי לבדיקות יצאו בסדר חוץ c.r.p הבדיקה יצא במקום עד 0.5 יצא 1 אני דואג מה יכול להראות הרופא אמר שזה לא גבוה ולא התיחס ועשיתי גם א.ק.ג ויצא בסדר אם הבדיקה לא כל כר גבוה אומר שבכל זאת משהו לא בסדר. כי קראתי על הבדיקה הזו ומה משמעותה וזה קצת מטריד ומדאיג ומאיפה כדאי להתחיל תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיל
פרופ' פליכס מור02/05/2010CRP הינה בדיקה המעידה על "מצב דלקתי" בגוף, והיא מהווה גם גורם סיכון למחלת לב.
הבדיקה יכולה להיות גבוהה משנית לכל דלקת (מחלה וירלית. דלקת בחניכיים , בשתן וכו..). אם אין לך כל תלונה המעידה על מקור דלקתי, ההמלצה היא לעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ממש דחופהבת 2701/05/2010
עשיתי היום צילום בטן במרפאה בגלל כאבים בבטן עליונה משמאל שמקרינים לגב בזמן נשימה , וגם כן יש דקות שיש כאבים חדים שבקושי נושמת (ומרגישה מין דקירות ) ואז אח"כ עובר ...
המצב הוא כמובן אחרי שאיתמול בצוהרים בלעתי בטעות סיכה שאחד הקצים שלה מחט והשני פרח ...
אחרי כשלוש שעות מהבליעה הלכתי למיון ושם עשיתי צילומי בטן ואמרו לי שכנראה שהסיכה במעי הגס והיא תצא לבד עם היציאות ...
תשובת הצילום של היום :
צילום בטן סקירה:
מס' סיכות מתכתיות בגודל שונה הודגמו בבטן עליונה משמאל .
צל מתכתי באורך כ- 5.5 ס"מ (ייתכן מחט הודגם באותו איזור .
הערה קטנה: הסיכות האחרים הם אחרי ניתוח בטן .
האם לפי תשובת הצילום נראה שהסיכה נמצאת במעי הגס ? ומה עושים במצב כזה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת 26
פרופ' פליכס מור01/05/20101. השאלה לא מתאימה לפורום זה.
2. ניראה שאת מיתחכמת ומנסה "לעבוד" עלי.
3. ניראה שיש לך ידע מסוים ברפואה אותו את מנצלת לחיבור שאלות דמיוניות.
4. לסיכוי של 1 ל-1000 שהשאלה אמיתית: לפי הצילום לא ניתן להיות בטוחים שהסיכות במעי הגס, חלק גדול מהן אכן יוצא בצואה, אולם אם את סובלת מכאבים מקומך בחדר מיון בחשד להתנקבות של המעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך, אבל בבקשה תקרא את משכתוב
בת 2701/05/2010תודה לך , אבל ...
- את האמת , אני לא מבינה אותך !!!! למה הכוונה "שאני מתחכמת עליך" או אפילו "שיש לי ידע ברפואה" ומדמיינת שאלות ................. נראה לי שהגזמת יותר מדי ! סליחה על זה!!!
איך הגעת למסקנה כזאת ? ממש הכזבת אותי !!!
- אני כתבתי בהודעה הקודמת שהסיכות הן מהניתוח שעברתי בבטן (קריתה חלקית של הקיבה- לפני כשנה וחצי ולכן יש הרבה סיכות בגדולים שונים והם לא ירדו בצואה ואפילו לא מפריעים לי בכלל) -
- אני רק בלעתי בטעות סיכה אחת גדולה כ-5ס"מ , וכל השאלות ששאלתי הן על הסיכה הזאת ולא על האחרים !!!
ואפילו צרפתי לך את הצילום האחרון (אחרי הבליעה בכ-24 שעות) שעשיתי במרפאה ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם סיכה בגודל 5ס"מ תצא לבד
בת 2701/05/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ' פליכס מור01/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=288 id=link]גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- eGFR גבוהענת30/04/2010
אודה לרופא על הסבר ופרשנות של:
1. eGFR 57.7
2. לויקוציטים בערך של 25, כאשר הגבול העליון 10!
אני בת 54 , על איזו בעיה הללו מעידים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענת
פרופ' פליכס מור30/04/20101. eGFR הינו מדד לתפקוד הכלייתי. הערך התקין הוא מעל 60. 57.7 הוא מעט נמוך, כדאי לבצע איסוף שתן לפינוי קריאטינין שזו בדיקה מהימנה יותר.
2. כנראה מדובר בלויקוציטים בשתן- תוצא שכיחה ובד"כ לא משמעותית (כשיש זיהום הבדיק גבוהה יותר)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת טומוגרפית ממוחשבת של המוחשירה29/04/2010
פרופ' שלום,
אבי בן ה-55 נוטל סוטנס לטיפול בסרטן מזה כבר 3 חודשים.
בחודש האחרון חלו אצלו כאבים בראש שלא מרפים.בעקבות כאבים אלו הוא ביצע בדיקה טומוגרפית ממוחשבת של המוח( CT ). אשמח אם תוכל לעזור לי לפענח את תוצאות הבדיקה:
1.התעבות רירית בסינוסים.
2. תת-התפתחות של התאים הפרונטליים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
פרופ' פליכס מור30/04/2010הממצאים הללו שכיחים כממצאי לוואי של הבדיקה ואינם מעידים על סיבת כאבי הראש. עיבוי רירית בסינוסים-כלומר יש בצקת קלה בקרום העוטף הסינוסים, תת התפתחות תאים פרונטלים- ממצא מלידה שאין לו חשיבות.
הסוטנט עצמו יכול לגרום לכאבי ראש (ב-10-30 אחוז מהמטופלים), ולעליית לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה לא ברורה ברמת כרומוגרנין Aדניאל29/04/2010
שלום רב,
אני בן 21, במהלך חודש פברואר האחרון ביצעתי בדיקת דם לכרומוגרנין A בבי"ח הדסה והתוצאה הייתה מעט מוגברת- 107 (נורמה עד 98). חודש ימים מאוחר יותר (מרץ 2010) ביצעתי בדיקה חוזרת בבי"ח בילינסון והתוצאה היא 74 (נורמה עד 98)... יש לציין כי לפני ביצוע הבדיקה בפעם הראשונה לקחתי במשך 3 ימים בלבד כדור אומפרדקס 20 מ"ג והפסקתי ליטול את התרופה 3 ימים לפני ביצועה , כך שלא נראה כי מדובר בשלכות של התרופה על התוצאה.
מה משמעות שינוי משמעותי זה בערך התוצאה של הבדיקה בהפרש של חודש ימים והאם כדאי לחזור פעם שלישית על הבדיקה למרות שהתשובה מגיעה כעבור זמן רב??? האם ייתכן ומדובר בטעות טכנית כלשהי???
תודה רבה ואשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
פרופ' פליכס מור29/04/2010בדיקת כרומוגרנין A בהחלט יכולה להיות מושפעת מנטילת מעכבי PPI (כמו אומפרדקס). זאת היות ונטילה כזו גורמת לעליית רמת הגסטרין בדם, וגסטרין גורם לייצור מוגבר של כרומוגרנין A.
כדי להיות שקט- כדאי לחזור על הבדיקה (הבדיקה מבוצעת בד"כ בחשד לגידול נוירואנדוקריני).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשני29/04/2010
האם תוצאת בדיקות דם שמראה על שקיעת דם 40 ו- CRP 6.20 אצל נערה בת 16 צריכה להדאיג?
יש לציין שכבר בערך שבועיים היא מתלוננת על כאבים מתחת לחזה ולפני כשבוע הופיעה מתחת לחזה נפיחות שעברה אחרי כיומיים.
כמו כן, זוהי בדיקת דם שנייה ובבדיקה הראשונה שקיעת הדם הייתה תקינה.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד''ר אופיר אביזהר29/04/2010הבדיקות הללו לא ספציפיות, והחריגה מהנורמה אם בכלל קטנה.
הייתי שופט את הממצאים בחזה או בכלל לגופם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לזיהו חומר זר בגוףקארין29/04/2010
שלום, אני בת 29, שתל סיליקון שלי בשד בצד ימין כנראה קיים בו קרע (כי באולטרסאונד נצפה סיליקון בבית השחי) אני רוצה לדעת כיצד לבצע בדיקה מסויימת ואיני יודעת היכן או אם זה אפשרי.. בריאה הימנית יש לי המון התאספות בשנה האחרונה של מה שנראה כליחה, יש לי הרבה פעמים קשיי נשימה ולפי מה שמרגישה זה מתרכז בעיקר בריאה הימינית. ללא קשר לבדיקות נוספות בנושא היתי רוצה לדעת האם ניתן לקחת ליחה שיוצאת ולבדוק אותה מעבדתית כדי לוודא שחס וחלילה לא מדובר בסיליקון מהריאה? זה נדיר ביותר ולא סביר שסיליקון יגיע לריאה אבל היתי רוצה לדעת בבטחה עקב התופעות שיש לי שאינן ככל הנראה מחלת ריאה.
האם יש סיכוי שקופת חולים תעשה לי בדיקה כזו?ואם כן אז ממי עלי לבקש?
יום נעים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקארין
פרופ' פליכס מור29/04/2010בבדיקת הספרות מצאתי תאור מיקרה אחד של נזילה משתל סיליקון שבו היתה הדגמה של סיליקון בליחה. שיטת ההדגמה הייתה במיקרוסקופ אלקטרוני (בדיקה שלא נמצאת בקופות החולים אלא במכוני מחקר). המיקרה סופר-נדיר. כדאי להוועץ ברופא ראות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ פליכס
קארין29/04/2010תודה על דעתך ועיצתך. האם מבדיקתך בספרות זה אומר שהיה תאור אחד של מקרה של סיליקון בליחה, או בריאות בכלל? (אכן נאמר לי ע"י פלסטיקאי מומחה גם שסיליקון בריאה זה נדיר ביותר ולא סביר, אז מניחה שלכך התכוונת גם כן). מה גם שיש לי סיליקון גל.. (סביר להניח שהמקרה שראית מדבר על מושתלת בסיליקון נוזלי)
יש לי שאלה לגבי בדיקות ו"זיהוי" חומר הממצאים בכלל, לדוגמה באולטרסאונד שד נצפה סיליקון בבית השחי הימני, ז"א שיודעים בוודאות שזה סיליקון ע"י בדיקת האולטרסאונד בלבד. לעומת זאת בבדיקה של אולטרסאונד טירואיד נצפו לי מספר נודלים בקוטר בין 5 ל0.3 ממ. לא ביררתי לגבי זה אך איך יודעים שהנודליים האלו הם לא סיליקון לדוגמה? האם מבצעי האולטרסאונד יודעים להבחין?
ביום ראשון יש לי אולטרסאונד חוזר של הטירואיד (לאחר חצי שנה) האם עלי לשאול את מי שמבצע אם יתכן ומדובר בגושי סיליקון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקארין-2
פרופ' פליכס מור29/04/20101. יש כ-10 מקרים של פגיעה ראתית מסיליקון.
2. התאור הראשון הוא של סיליקון בליחה.
3. לא סביר שהממצא בטירואיד קשור לסיליקון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב
קארין29/04/2010אגב, החשש שלי לגברי סיליקון בריאה הוא לא רק בגל החוסר נוחות בריאה, קשיי נשימה והליחה, אלא האופן שבו הליחה יוצאת (וסליחה על התיאור) פשוט כשמשתעלת יוצאת ליחה שקופה לגמריי, עיגולים קטנים של ליחה. (לגמריי צורה של עיגול קטן) שזה קצת מוזר... בהשוואה למה שמכירה כליחה ממקרים של הצטננות למשל וכו... אני אפנה עם זה לרפא ריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקארין-3 ואחרון
פרופ' פליכס מור29/04/20101. כדאי להיוועץ ברופא ראות
2. תאור המיקרה שמצאתי היה ב 2001 בעיתון J Royal Society of Medicine
כרך 94 עמודים 133-4 מחבר ראשון James SE/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CK- Creatine Kinase שעולה בעקביותעומר29/04/2010
שלום רב,
אני בן 37 ולא עוסק בפעילות גופנית, אלא בהליכה מידי פעם (לא הלכתי מזה מס' שבועות).
בבדיקות לפני האחרונות בנובמבר, הערך CK היה 250, כאשר המקסימום צריך להיות 200.
בבדיקות השבוע, הערך עלה ל 315.
ה TSH תקין.
אני נוטל מזה 10 שנים כדור זילרג'י אחד לשבוע (חצי כדור כל 3 ימים), בגלל גרד כרוני לא מובחן (אך מעולם לא היתה לי חריגה בערך זה עד נובמבר בשנה שעברה).
רק בחודשיים האחרונים, אני נוטל כדורי ציפרלקס.
לא מעשן, לא שותה. כל יתר הערכים שלי הם בנורמה, כולל תפקודי כבד.
בנובמבר היו לי טריגליצדרדים גבוהים, אך הורדתי אותם ב 50% בעזרת דיאטה וכעת התוצאה מצויינת.
אני לא בטוח, אך יתכן יש לי פעם ושם מעין כאבי שרירים בזרוע, אך חשבתי שזה בגלל מנח יד לא נכון בשינה.
האם נדרש בירור נוסף?
האם יתכן שיש לי בעיית לב או מחלת שרירים כפי שקראתי שהחריגה יכוה להעיד?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעומר
פרופ' פליכס מור29/04/2010מדובר בעלייה קלה של CPK ללא סימפטומים.
סיבות אפשריות רבות כולל: תופעת לוואי של תרופות (שכיח סטטינים שאינך נוטל), דלקת בשריר (שבד"כ מלווה בחולשה וכאבי שרירים), חבלה לשריר, מחלת חום, מאמץ גופני ניכר, לא סביר שהסיבה לבבית.
להמשך הבירור כדאי לבצע בדיקת EMG ולהוועץ בנוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגיעו חלק מהבדיקות שלי-אשמח לפענוחליאת29/04/2010
שלום רב,
הגיעו חלק מהבדיקות שלי-אשמח לפענוח..תודה
.).....*....(. Protein Total (B) 7.40 g/dl 6,60 - 8,30
.).......*..(. Vitamin B12 410 pg/ml 211 - 911
חוסר: קטן מ-pg/ml 170
ערכי ביניים: pg/ml 170-211
גדול מ-Folic Acid 10 ng/ml
ערכי יחוס:
נורמה: גדול מ- ng/ml 5.4
גבולי: ng/ml 5.4 - 3.4
*)..........(. C.R.P 0.60 mg/dL 0,00 - 0,50
14,0 - 0,00 קטן מ - Rheumatoid Factor Quantit 5 IU/ml
החל מ-4.05.06 שונתה שיטת
הבדיקה. שים לב לשינוי בערכי
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר אופיר אביזהר29/04/2010הבדיקות בסך הכל תקינות.
CRP אולי מעט גבוה, אך זו לא בדיקה ספציפית. זה סימן דלקת, פרקים או בכל מקום אחר ויש לשפוט לפי ההקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול ולחץ דםיגאל29/04/2010
שלום
אני גבר בן 39 פעיל ספורטיבית בחצי שנה האחרונה (ח.כושר+אירובי) .
אבי ז"ל נפטר מדום לב בגיל 58 וסבל מיתר לחץ דם.
גובה - 181 ס"מ, משקל - 76 ק"ג
לחץ הדם שלי בממוצע 88/138
בדיקות דם אחרונות:
כולסטרול כללי - 205
HDL - 40.5
LDL - 145.7
NON HDL - 164
GLUCOSE - 97
שאר הבדיקות תקינות
1. מה דעתך על התוצאות בהמשך להסטוריה המשפחתית?
2. האם אני יכול להמשיך בפעילות ללא לקיחת כדורים ?
3. האם העובדה שהייתי במתח נפשי ולחץ בחודשיים האחרונים שלפני הבדיקות ישנה השפעה על התוצאות?
4. אשמח לקבל תשובותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליגאל
ד''ר אופיר אביזהר29/04/2010לחץ הדם, הכולסטרול והסוכר - כולם אצלך בנורמה, אך בחלק הגבוה של הנורמה.
התאמת התזונה ופעילות גופנית בשלב זה הם המומלץ, ובשלב זה לפי הנתונים שהצגת אינך זקוק לטיפול תרופתי. עקוב פעם בשנה אחר הבדיקות. אני מקוה גם שאינך מעשן.
לפעילות גופנית במאמץ בינוני אין מניעה אם אתה מרגיש טוב. לפני ספורט במאמצים גבוהים, ספורט תחרותי - מקובל לעבר מבחן מאמץ, בעיקר מעל גיל 35.
לחץ הדם , הכולסטרול, והסוכר - נקבעים במידה בשילוב של גנטיקה והרגלי חיים. יש כנראה גם גורמי סיכון שאנו לא יודעים עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר
יגאל02/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליגאל
ד''ר אופיר אביזהר03/05/2010רציתי רק להוסיף שאתה חייב להמשיך לעקוב אחר המדדים הללו לאורך זמן, ואם אין שיפור עם הפעילות יהיה צורך לשקול גם טיפול תרופתי - בעיקר בנושא הכולסטרול. הייתי רוצה שתהיה מתחת 130 מ"ג% LDL כולסטרול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת C.T בעברי...עידן28/04/2010
שלום רב לכולם ובעיקר למומחים...
בערך לפני 5 שנים ביצעתי בדיקת CT גב. משום מה, אולי אני סתם היפוכונדר, אבל הבדיקה הזאת חוזרת אליי כסיוט פסיכולוגי לעתים תכופות. אני נורא מפחד מההשלכות של הקרינה. אני מפחד ממחלת הסרטן בכלל ומכל מיני השלכות שהקרינה יכולה לגרום להם בפרט (חוסר פוריות, פגיעה באשכים, גידולים וכ'ו).
אני גם מנסה להיזכר בבדיקה שעשיתי ולא זוכר שכיסו אותי עם משהו, ולפי הידוע לי כן אמורים לכסות. יש לציין שעשיתי במקום רציני. האם יכול להיות שהיתה רשלנות רפואית במקרה שלי? או שאין מצב שלא כיסו אותי ואני בוודאי מדמיין?? או שאולי בבדיקה הזאת לא מכסים כלום?
בנוסף, בכמה מוערך הסיכון שיש בבדיקת CT גב אחת? יש לציין שאני גם ככה בקבוצת סיכון לסרטן (סבתא שלי ז"ל נפטרה עקב סרטן במעי הגס)....
מה שמעצבן זה שהיא היתה מיותרת והרופא סתם ישר שלח אותי, ורק לאחר מכן גיליתי שיש בה מלא קרינה...
תודה מראש,
עידן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידן
פרופ' פליכס מור28/04/20101. הסיכון בבדיקת CT אחת הוא קטן.
2. בבדיקת CT לא מכסים.
3. שכח מהבדיקה ותהנה מהחיים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחחחח תודה =)
עידן28/04/2010מקווה שאתה לא סתם אומר את זה כדי להרגיע אותי מתוך מחשבה שגם אם תגיד את האמת זה לא יעזור לי כרגע....
אבל בכל מקרה תודה... =)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות תודה רבה רבהנאוה28/04/2010
אבקש פיענוח בדיקות
תואלמ תובושת
םיפסונ םיטרפל ,טנרטניאב "ןייל ןוא יבכמ" רתאב םג לבקל ןתינ הדבעמה תואצות תא ***
.הלבקה דרשמב תורישה תמאתמל הנפ אנא
:תואצות
-------
הקידב האצות 'חי קדבנל המרונ תולובג חווט
---------------------------------------------------------------- הימיכ
=========
Glucose (B) 98 mg/dl 70 - 100 .(........*.).
HbA1C 6.10 % Total Hb 4,00 - 6,00 .(..........)*
Urea (B) 32 mg/dl 17 - 43 .(.....*....).
Creatinine (B) 0.80 mg/dl 0,51 - 0,95 .(......*...).
יוניש לח 19.05.08 ךיראתמ לחה
,שדח לויכ בקע סוחייה יכרעב
.םידדמנה םיכרעב הדיריל םרוגה
eGFR 60 ml/min/1.73m²-מ לודג
.60 לעמ יוצר ךרע
Uric Acid (B) 4.8 mg/dl 2,6 - 6,0 .(.....*....).
K+ Potassium (B) 4.6 mmol/l 3,5 - 5,1 .(......*...).
Na- Sodium (B) 139 mmol/l 136 - 146 .(..*.......).
ALKP-Alkaline Phosphatase 56.8 u/l 30,0 - 120, .(..*.......).
ALT (GPT) 29 U/l 0 - 31 .(........*.).
==============
יללכ-היגולוטמה
==============
ESR 1 hour 18.00 mm/hr 0,00 - 20,0 .(........*.).
========================
רישכמ-םד תריפס-היגולוטמה
========================
WBC-Leucocytes 6.7 10*3/micl 4,50 - 11,0 .(..*.......).
RBC-Red Blood Cells 4.57 10*6/micl 3,80 - 5,30 .(....*.....).
Hemoglobin 14.1 g/dl 11,70 - 16,0 .(.....*....).
Hematocrit 43.4 % 35,00 - 47,0 .(......*...).
MCV-Mean Cell Volume 95 fl 79 - 97 .(........*.).
MCH-Mean Cell Hemoglobin 30.9 pg/cell 27,00 - 34,0 .(.....*....).
MCHC-M.Cell Hb cont. 32.5 g/dl l 31,00 - 36,0 .(..*.......).
RDW-Red Cell Distri.Width 16.0 % 11,60 - 15,0 .(..........)*
Platelets 195 10*3/micl 150,00 - 450, .(.*........).
MPV-Mean Platelet Volume 12.9 fl 8,5 - 12,9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנאוה
פרופ' פליכס מור28/04/2010הבדיקות ברובן תקינות
רמת HbA1C המייצגת רמת סוכר של 3 חודשים מעט מוגברת, כדאי לחזור ואם נותר גבוה כדאי להוועץ עם אנדוקרינולוג או רופא סכרת (יש הממליצים ירידה במשקל, דיאטה, פעילות גופנית וייתכן גם טיפול תרופתי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדודי28/04/2010
שלום רב
בן 32 לא סובל מלחץ דם גבוהה
גובה 1.73 משקל 80
אשמח לברור תוצאות פרופיל שומנים
כולסטרול כללי 197
HDL 43
LDL-127
טריגליצרידים- 133
non hdl cholesterol - 154
לציין כול הערכים בטווח התקין לפי ערכים של קופת חולים כללית בדף הבדיקות
מה שלא ברור לי זה למה אני אמור להתיחס להתיחס לתוצאת של הטריגליצרידיס לבד ? או לתוצאה של הנוסחה 154
ואם כן מה הערך שאליו שואפים פחות מהגבול העליון של הטרגליצרידיס כלומר מ160 ? כתקין?
ברשותכם שאלה נוספת
תוצאה של IRON גבוהה 193?
ותוצאהשל ויטמין 51D ?
בברכה דודי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדודי
פרופ' פליכס מור28/04/20101. רמת השומנים שלך תקינה.
2. רמת ברזל גבוהה -חשוב לדעת אם זה היה חד פעמי או בבדיקות חוזרות האם נטלת תרופות המכילות ברזל או האם אתה מתאמן בעצימות גבוהה (יכול לגרום לברזל מוגבר).
3. ויטמין D נראה תקין (חשוב לציין יחידות המדידה ונורמת המעבדה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)