מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לפענוח ב.דםיובל10/05/2010
שלום רב.
מאובחנת אצלי תת פעילות של בלוטת התריס ומזה כשנתיים אני נוטל אלטרוקסין. עם התחלת נטילת הכדורים הרגשתי הכללית דעכה, התחילו לי תופעות אלרגיה(בעיקר נזלת ועיטושים בתגובה לקור ולאבק) עייפות מרובה וחולשה כללית המתבטאת לעיתים במאמץ מוגבר להזיז את גופי ואצבעות ידי, בעיקר בבקרים ובערב.
המצב לא השתפר אפילו לאחר התייצבות ערכי המדדים לבלוטה (TSH,T3,T4) ובניגוד לטענת הרופא שלי (שהבלוטה אשמה).
האם משהו במדדים מתוצאות בדיקת הדם שערכתי מסביר את תופעות החולשה והאלרגיות?
אולי אני אלרגי לכדורים שאני נוטל?
כיצד עלי לפעול?
בתודה רבה מראש.
יובל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליובל
ד''ר אופיר אביזהר11/05/2010אם אתה מאוזן היטב עם האלטרוקסין קשה לי להאמין שתלונותיך נובעות מהתרופה.
עקר הבעיות עם התרופה הן בדרך כלל ממינון יתר.
חלק מתלונותיך יכולות להתאים לתת פעילות בלוטת התריס וכדאי שתוודא שאתה מאוזן היטב.
כדאי לשלול גם בעיה אחרת. לעיתים יכולות להיות מספר בעיות אנדוקריניות במקביל.
שמור על קשר טוב עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- glucose 107ג10/05/2010
שלום,
אני בת 28, שוקלת 51 ק"ג, בבדיקת דם האחרונה שעשיתי יצא גלוקוז 107, למרות שהתוצאה לא חורגת מהנורמה, זה הכי גבוהה שהיה לי עד עכשיו ודיי מדאיג אותי, האם התוצאה של הגלקוז היא לא צריכה להדאיג אותי?
חייבת לציין שהבדיקה כנראה נעשתה לא בצום, בנוסף לכך יש לי שחלות פוליציסטיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל ג'
ד''ר אופיר אביזהר11/05/2010אם הבדיקה לא נעשתה בצום יש לחזור עליה - ובצום 12 שעות.
הרמה המומלצת כעת בצום היא מתחת 100 מ"ג/ד"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ג11/05/2010תודה על התשובה,
רציתי לשאול, במקרה והתוצאות החוזרות בצום יהיו אותו דבר, יותר מ100, מה זה אומר מבחינתי? שמתחילה לי סכרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לדלקת פרקיםטומטינה10/05/2010
האם שימוש באימוראן 200 מ"ג בשילוב פלסמהפרזיס פעם בשבוע יכול להשפיע על תוצאות בדיקת דם לגילוי נוגדנים לדלקת פרקים בבדיקה שעשיתי יומיים אחרי הפלסמה קיבלתי תשובה
COMPLEMENT C3 81.4
COMPLEMENT C4 15.4
C - REACTIVE PROTEIN <0.008
RHEUMATOID FACTOR >9.81
ה- ANA וה- SM עדיין בעבודה .
נשאלת השאלה מה אומרים ערכים אלו והאם יש השפעה על תוצאות הבדיקה עקב טיפול לדיכוי מערכת החיסון וסינון נוגדנים מהדם.
אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטומטינה
פרופ' פליכס מור10/05/2010השאלות שלך לא ברורות.
טיפול באימורן ופלסמפרזיס ניתן בד"כ אחרי שיש אבחנה של מחלה אוטואימונית המתווכת ע"י נוגדנים.
בדיקות הדם אינן משמשות מדד ליעילות הפלסמפרזיס, אלא התגובה הקלינית.
רמות המשלים ו CRP תקינות.
Rheumatoid Factor ניראה חיובי.
מקווה שהתשובה עזרה לך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדנים לדלקת פרקים
טומטינה10/05/2010תודה לך על תובתך המהירה, יכול להיות שלא שאלתי את התשובה בצורה ברורה, אז בשביל לעשות סדר בדברים.
אני מקבלת טיפול באימוראן ובפלסמה בגלל מחלה אוטואימונית אחרת MG.
הבדיקות הנוכחיות בוצעו על מנת לשלול דלקת פרקים עקב נפיחות וכאבים במפרקים וכאבים קשים בצוואר ובכתפיים.
השאלה שרציתי לשאול האם לטיפולים שאני מקבלת יש השפעה על תוצאות הבדיקה?
תודה על ההתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' פליכס מור10/05/2010המצב ברור יותר.
1. האבחנה של דלקת פרקים היא קלינית (אודם נפיחות ורגישות במפרקים)
2. המחלה הגורמת לדלקת הפרקים -לאיבחונה דרושות בדיקות הדם.
3. מפתיע שיש לך סימני דלקת ויחד עם זאת CRP שלילי.
4. באופן תאורטי ייתכנו שינויים בבדיקות עקב הפלסמפרזיס והטיפול באימורן (הוצאת הנוגדנים או דיכוי ייצורם) אך לא ניראה לי שזה יפריע לאיבחון הדלקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טובהילה09/05/2010
שלום רב,
ביצעתי היום בדיקות דם שהייתי אמורה להיות בהם בצום אבל שכחתי
ביניהם בדיקת כולסטרול וטריגליצרידים שיצאו גבוהים מאוד באופן כללי וגבוהים באופן יחסי לתוצאות שאני בדרך כלל מקבלת
עד כמה זה שלא הייתי בצום השפיע על התוצאה?אם בכלל
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנה
ד''ר אופיר אביזהר10/05/2010השפיע מאוד.
צום של 12 שעות חשוב לבדיקות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזה אומר?ל.י09/05/2010
שנותנים בדיקת דם למונחים הללו ,מה בעצם רוצים לבדוק? מהם אומרים? :
lipids profile
glucose* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-ל.י.
ד''ר אופיר אביזהר09/05/2010פרופיל ליפידים - הכוונה לסך הכולסטרול, לכולסטרול הרע (LDL) והטוב (HDL), והטריגליצרידים.
גלוקוז - רמת הסוכר בדם.
על הבדיקות להלקח לאחר צום של 12 שעות. ניתן לשתות מים ללא כל תוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםשושנה09/05/2010
שלום,
בדיקות הדם כולל הכולסטרול הטוב והרע (אין מכוער) תקינים.
תוצאות בדיקת החלבונים מעל הרמה התקינה.
אשמח לקבל הארה בנושא על מה יכול להצביע חריגה זו.
גילי 67, בד"כ בריאה. מקבלת אלטרוקיסן וסינווסטטין - עפ"י הרופא המטפל בבלוטת התריס, להמשיך לקחת את הסינווסטטין בשביל לשמור על "הלב".
פעילות גופנית די נמרצת וגמישה כמו מריונטה.
טרם שוחחתי עם הרופא המטפל על נושא רמת החלבונים החריגה.
אודה על תגובה ולהאיר את עיני בעניין, מה הסיבות ולמה לצפות הכי גרוע.
תודה מראש
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושנה
ד''ר אופיר אביזהר09/05/2010מה רמת החלבון? מה רמת ה-ALBUMIN?
האם יש לך תוצאת המוגלובין ושקיעת דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות דם
שושנה09/05/2010שלום רב, לד"ר אופיר אביזהר
חן חן לתגובתך.
רמת האלבומין 43. ההמוגלובין: 13.8.
שקיעת דם לא נעשתה בדיקה. לידיעה - הממצאים מחודש מרץ השנה.
ממתינה שוב לתגובתך ומוקירה על זמנך שהינך מקדיש לאוכלוסייה שאני פרט מתוכה.
שקצת מודאגת.
תודה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשושנה
ד''ר אופיר אביזהר10/05/2010לא רשמת את תוצאת החלבון.
אם הסטיה היא קלה, נאמר עד 10% - אני חושב שהמדיניות צריכה להיות מעקב בלבד. מצבים חולפים, זיהומים וכו' יכולים לעשות זאת. אם הסטיה גדולה - זה מחייב ברור רחב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תוצאה בדיקהלי09/05/2010
בוקר טוב לך ,
תוצאת הבדיקה HbA1C - 5.7
זה בסדר?
יום נעים
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
ד''ר אופיר אביזהר09/05/2010לא רשמת אם יש לך סכרת ומה ערכי הסוכר בצום.
הבדיקה בהחלט בגדר הסביר. לא מעידה על סוכרת. לא מחייבת טיפול מעבר לטיפול תזונתי אם ערכי הסוכר גבוהים מהנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך ד"ר
לי09/05/2010אני לא חולה בסכרת
וסוכר בצום 104
מכל הלב תודה על עזרתך
ויום נעים לך
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללי
ד''ר אופיר אביזהר09/05/2010שמרי על תזונה מתאימה, ללא הרבה פחמימות פשוטות, ועל משקל תקין. מעקב מידי שנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך ד"ר
לי09/05/2010אני לא חולה בסכרת
וסוכר בצום 104
מכל הלב תודה על עזרתך
ויום נעים לך
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח טחוריםרחל09/05/2010
אני בת 58 לפני ניתוח טחורים מטופלת בנורמיטן ללחץ דם גבוה , מדאיג אותי התוצאה של פיברינוגן גבוה601 בדרך כלל בריאה .. האם אתה חושב שלא יהיה לי נזק בניתוח,
אשמח לקבל תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
פרופ' פליכס מור09/05/2010אין סיבה רפואית לדאגה עקב רמת הפיברינוגן הגבוהה. בהצלחה בניתוח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רחל09/05/2010תודה על התשובה המהירה . האם באופן כללי יש סיבה לדאגה על רמה גבוה בפיברינוגן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
רחל09/05/2010תודה על התשובה המהירה . האם באופן כללי יש סיבה לדאגה על רמה גבוה בפיברינוגן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחל-2
פרופ' פליכס מור09/05/2010פיברינוגן נחשב לחלבון העולה במצבים דלקתיים שונים.
אין סיבה להתחיל בירור מקיף רק על סמך בדיקה זו.
מומלץ מעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםא09/05/2010
שלום רב,
לפני כחודש עשיתי בדיקת דם.
באותה תקופה הייתי בלחץ נפשי נוראי ( לא אכלתי ולא ישנתי כמעט).הבדיקת הראתה עליה בליקוציטים:
WBC- 15.4
NEUT- 11.3
NEUT%- 75
שקיעת דם - 7
כל היתר בגדר הנורמה
הרופא אמר שמצב כזה יכול להיות עקב מתח שבו אני נמצאת.
היום ביצעתי בדיקת דם חוזרת ואני מחכה לתוצאות , מאוד מפחדת.
האם מדובר פה במשהו מסוכן כמו סרטן.
בנוסף בוצע צילום חזה ועמוד שדרה- תקין,
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירה
פרופ' פליכס מור09/05/2010מצב של STRESS בהחלט יכול להסביר עליה בלויקוציטים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלי08/05/2010
שלום,
רופא המשפחה שלך אותי לבצע את הבדיקות הבאות :
HbA1C -בדם
Albumin/creatinine ratio -בשתן
מה בודקים בבדיקות הנ"ל?
תודה ולילה טוב לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
ד''ר אופיר אביזהר09/05/2010HbA1c בדם מסמן את איזון הסוכר בשלושה החודשים האחרונים.
בדיקת השתן שציינת באה לבדוק את התפקוד הכלייתי, סדרך כלל בסכרתיים, כשחלבון בשתן יכול להיות סימן ראשון לנזק כלייתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ויום נעים לך
לי09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT בטןבת 2708/05/2010
בבקשה , מה אומרת תשובת ה-CT ? והאם יש משהו שצריך התערבות רופאית ?
תודה ולילה טוב ,
CT של הבטן והאגן
סיבת ההפניה : פריטוניטיס ב-RLQ וחשד לאוויר חופשי .
בוצעה סריקה של הבטן והאגן ללא שתייה וללא הזרקה חומר ניגוד ( בשל העדר אקסס ורידי) .
בסיסי הראות – קשרית 7 מ"מ ב-RLL . דרושה השוואה ל- CT קודם והמשך ברור בהתאם.
ללא עדות לאויר חופשי . ללא קולקציות וללא נוזל חופשי .
פיתולי מעי ברוחב תקין .
מודגם תוספתן תקין .
יתר הממצאים במגבלות העדר ח.נ.
כיס מרה אינו תפוח ללא אבנים מסויידות .
טחול בגודל תקין . תחולון 17 מ"מ באספקט תחתון .
לבלב ללא הרחבת וירסונג .
אדרנאלים ללא גושים .
שתי הכליות בגודל תקין וללא הידרונפרוזיס .
שופכנים אינם מורחבים .
אאורטה ברחוב תקין .
בלוטות קטנות אך מרובות ברטרופריטונאום ובשורש המזנטריום .
שלפוחית השתן במילוי טוב , דופנותיה סדירים .
מבנה ציסטי בסמוך לכלי הדם האיליאקליים מימין , כ- 2.3*3.6 ס"מ ,
יתכן טפולתי , להשוואה והמשך ברור בהתאם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' פליכס מור09/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=122 id=link]כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרשת עורקים/סנדרום מטבוליgal08/05/2010
שלום,
אני בת 41, BMI 28.5 ועם תורשה של טרשת עורקים מספר דורות אחורה (למשל לאימי היה התקף לב לפני גיל 50). כמובן שפרופיל השומנים בדם שלי הינו גרוע.
לפני כ10 שנים התחלתי לקחת סימוביל 10מ"ג, אך הפסקתי לאחר 7 שנים מכיוון שערכי תפקודי הכבד הגיעו לגבהים מדאיגים ללא שום שיפור ברמות השומנים. הדבר היחידי שהשפיע על השומנים היה הפעילות הגפנית - אך גם אחרי ירידה של 10-12% ברמות השומנים אני עדיין מאד רחוקה המנורמה.
יש לי טריגלצירידים בסביבות 250 , HDL 37 , LDL 200 - כאשר אני מספיקה להתאמן זה עולה.
כמו כן כמובן שיש לי סוכר גבוה בסביבות 100 ו HbA1C בסביבות ה7.
אני שומרת על דיאטה מופחתת פחמימות שרובן מקמח מלא - אך ללא השפעה על בדיקות הדם.
לאחר תקופה ללא סימוביל תפקודי הכבד חזרו לנורמה אך הרופאה טוענת שלא כדי לרשום לי סטטנים
וכמובן לא מוכנה לשמוע על ליפיטור או הפניה לקרדיאולוג. להערכתה, מכיוון שמדד הדלקת שלי קרוב לנורמה, אין עדיין מה לדאוג. הבעיה היא שאני מאד דואגת והייתי מעונינת לדחות את התקף הלב הראשון.
האם עלי לגשת באופן פרטי לקרדיאולוג לבדיקה מעמיקה יותר? או שמה עלי לסמוך על רופאת המשפחה?
בכבוד רב
גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל
פרופ' פליכס מור08/05/2010כדאי לטפל בגורמי הסיכון שלך (החלפת סטטין? )
כדאי להיוועץ ביועץ לטיפול בליפידים לשיפור פרופיל גורמי הסיכון שלך
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אייושה סיסטוליתלאוניד08/05/2010
שלום ד"ר
בבדיקה אצל קרדולוג התגלתה איוושה סיסטולית קצרה בבסיס.אקו לב תקין.על מה מדובר שיש לי איוושה סיסטולית קרה בבסיס?חייבת איזה שהוא בדיקה נוספת או טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איוושה סיסטולית
לאוניד08/05/2010באקו תקין חוץ מאי ספיקת קרלה במיסתם טריפיקידלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללאוניד
פרופ' פליכס מור08/05/2010אם אקו לב תקין אין משמעות לאוושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם וייעוץ האם מצריךדורי07/05/2010
כדורים
ד"ר , שלום
אנוכי בן 41 בריאות תקינה למעט מעי רגיש פאסוריאזיס ומיגרנה ( הכל בקטנה) וללא תרופות,
לפני מס' ח' עשיתי בדיקות דם בעקבות ההרגשה ביום אחד שהרגשתי קור פתאומי וגוף שרעד כולו ( שתוך יום זה עבר) , הרופא אמר שאין לו אינדיקציה ולשם הסר ספק נעשה בדיקת דם.
ממצאי בדיקת הדם(מצ"ב קובץ) העלו שחסר ברזל וכמו כן חסרים ויטמינים, הרופא אמר שמצריך :
1 - B12 SUBLINIGAL 1000
2- ERRO GRADUMENT 325 MG
ומכאן שאלותיי
1 - האם האבחנה נכונה
2 - האם הכדורים יכולים לפגוע בתפקוד מיני , והאם עלולים באיזה צורה להחריף את תופעת המעי הרגיש
3 - משום מה ידידים יעצו לי לחילופין למרשם הרופא לקחת B12 של סולגאר , וברזל של סולגאר - האם זה באמת עדיף על מרשם הרופא
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואל
פרופ' פליכס מור08/05/20101. לא ניתן לקרוא את מסמך הבדיקות.
2. הטיפול שקיבלת הוא נכון. אין צורך בתכשירי סולגאר.
3. אין חשש לפגיעה בתפקוד המיני.
4. כדורי ברזל יכולים לגרום תופעות לוואי בדרכי העיכול.
5. כדאי לבדוק צואה לדם סמוי ולשקול הצורך בבירור גסטרו (גסטרו וקולונוסקופיה אם צואה חיובית לדם סמוי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמתן07/05/2010
אני חייל, בן 19 וחצי.... לאחרונה הופנתי להמטולוג בגלל ש בבדיקת דם HAPTOGLOBIN שביצעתי יצא התוצאה 4.6. כאשר טווח הנורמה הוא בין 30 ל- 200.
בנוסף, בבדיקת המוגלבין יצא 13.5 כאשר טווח הנורמה הוא בין 14 ל-18.
החשד הוא ל- G6PD מה זה אומר?
האם יש סיכוי?
לא ידוע על רקע משפחתי..............
בתודה
מתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לציין שאני אוכל פול ואין לי
מתן07/05/2010שום בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמתן
פרופ' פליכס מור08/05/2010יש לך בבדיקות עדות להרס דם קל.
אפשרות סבירה היא חוסר האנזים גלוקוז 6 פוספט דהידרוגנז.
זו הפרעה גנטית שכיחה ואם יש לך אותה ניתן לגלות בבדיקת דם. המשמעות שתצטרך להימנע מתרופות ומאכלים שגורמים להרס דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)