מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהוא שם מדד הסיכון בנושא לחץ דם וכואליה20/11/2009
וכולסטרול ברצוני לבדוק בעצמי את מת הסיכון לאחר בדיקות הדם
תודה
שרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאליה
ד''ר אופיר אביזהר22/11/2009אפשר לחזור על השאלה בצורה ברורה יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני זקוקה לבדיקת פרולקטין?dora19/11/2009
אני בת 34.
סיימתי להניק לפני ארבע שנים (בתי בת חמש...)
כשיצאתי לא מזמן מהמקלחת, הרגשתי פתאום עקצוץ מוכר.... ביצעתי פעולת סחיטה פשוטה ויצאו לי כמה טיפות מעטות של חלב.
האם עליי ללכת להיבדק?( לפני כחצי שנה עשיתי בדיקות דם של פרופיל הורמונלי בגלל חוסר סדירות במחזור, והכל יצא תקין.)
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר22/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה דםמיכל19/11/2009
שלום
מה זה pt sec 15.30* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אופיר אביזהר19/11/2009PT זה קיצור של PROTHROMBIN TIME.
זו אחת מבדיקות של מערכת הקרישה של הדם.
למשמעות יש לדעת למה נלקחה הבדיקה, הסטוריה אישית ומשפחתית, תרופות שנלקחות, ממצאים בבדיקה גופנית, ובדיקות נוספות כמו תפקודי הכבד ובדיקות נוספות של מערכת הקרישה. אם יש חשד לבעיה יש להתייעץ בהמטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דםיפית18/11/2009
בספירת הדם שערכו לבתי בת השנה התקבלו 3 ערכים שאינם בגבולות הנורמה:
Lymphocytes % 57
Monocytes # 0.47
Eosinophils # 0.19
רציתי לדעת מה משמעות התוצאות והאם יש סיבה לפנות אל רופא הילדים?
תודה מראש
יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר19/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםטלי16/11/2009
לבן שלי בן 11 יצא IRON 112.5 מה זה אומר גבוהה? נמוך ואם כן על מה זה יכול להצביע
רשום ממה שהבנתי שהערך העליון הוא רק 112 בבקשה ענו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר17/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי UREA ו- LDH נמוכיםהדס16/11/2009
שלום רב,
בבדיקת דם יצא לי ערכים מחוץ לטווח:
UREA 10 , כאשר הטווח 17-43
CREATININE גבולי 0.51, כאשר הטווח 0.51-0.95
LDH 219, כאשר הטווח 230-480
יש לציין כי תיפקודי כבד (GGT,GOT,GPT) תקינים וגם הבילירובין תקין.
מה זה אומר?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להדס
ד''ר אופיר אביזהר17/11/2009תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- C-REACTIVE PROTEIN - גבוה מאוד!!!אלינור16/11/2009
שלום רב ד"ר,
אני בת 32, מעשנת ובריאה למדי, נדמה לי.
עשיתי בדיקות דם תקופתיות והתוצאות יצאו בגדר הנורמה מלבד ה- C-REACTIVE PROTEIN -
שם התוצאה שלי היא: 1.8
הבנתי שזהו ערך גבוה מאוד והתוצאות מעידות על תהליך דלקתי/סרטני/קרדיו-וסקולרי או משהו כזה...
האם עלי להיות מודאגת כעת?
מה עלי לעשות?
מה זה בעצם אומר?
תודה רבה ד"ר,
אלינור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלינור
ד''ר אופיר אביזהר17/11/2009אני זקוק ליחידות , האם זה mg/dl או mg/l.
בכל אופן - זו בדיקה לא ספציפית וממנה לא ניתן לעשות כל אבחנה ספציפית.
ועם קשר ובלי קשר - לא ברור לי למה את מפחדת מ-CRP ולא מפחדת מעישון. העישון הורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם חריגותה.16/11/2009
שלום רב,
אני בשבוע 24 להריון. ואלו התוצאות החריגות שקיבלתי:
(בנוסף אבקש לשאול האם הדבר עלול להעיד על קשר למחלת הטוקסופלסמה או CMV)
WBC-Leucocytes - 12.4 (נורמה:4.5-11)
RBC-Red Blood Cells - 3.75 (נורמה: 3.8-5.3)
Hemoglobin - 11.3 (נורמה 11.7-16)
Hematocrit - 34.2 (נורמה 35-47)
Lymphocytes % - 20.2 (נורמה 22-44)
Neutrophils # - 8.58 (נורמה 1.8-7.7)
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד''ר אופיר אביזהר17/11/2009אני לא רואה חרידות רבה בבדיקות, אך כשמדובר בהריון וזיהומים בהריון יש לפנות לרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שמונה עם שיער מאד מאד דלילנאוה15/11/2009
שנראה לי שנהיה אף יותר דליל לאחרונה.
וכן נטייה לקילופי עור בכפות הידיים ובכריות האצבעות.
אינני יודעת אם יש קשר בין הדברים, אבל פתאום חשבתי לשאול אם יש סיבה לעשות לה בדיקות דם ספציפיות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר16/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולמרטה15/11/2009
שלום רב,
רציתי לדעת עם רמת הכולסטרול שלי תקינה.
HDL 67
LDL83
NON-HDL-CHOLESTEROL 96
תודה על עזרתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרטה
ד''ר אופיר אביזהר15/11/2009הערכים שציינת מעולים! אני מקוה שגם רמת הטריגליצרידים (TG) תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הזמן הנכון לבדיקת דם לקורטיזול?אורנית15/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לאורנית
ד''ר אופיר אביזהר15/11/2009יש לשאול אנדוקרינולוג, ולהוסיף פרטים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה - ברזלטובה15/11/2009
שלום, בתי צריכה לעשות בדיקה לבדוק את מצב הברזל- cbc.האם צריכה להיות בצום?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטובה
ד''ר אופיר אביזהר15/11/2009הבדיקות האלה ספציפית לא דורשות צום, אך בדרך כלל מנצלים הזדמנויות כאלה לבדיקות נוספות, ולכן אלא אם נאמר לך אחרת הייתי מציע שכן תהיה בצום של 12 שעות אם היא בגיל מתאים. אם הבת תינוקת או ילדה צעירה מאוד הייתי שואל את רופא הילדים. אם הבת מסיימת אוניברסיטה זה כבר משהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות דםלילו14/11/2009
אני בת 39, משתמשת בגלולות מניעה.
לא מעשנת, בעלת משקל תקין.
מבחינת היסטוריה משפחתית של שבץ - שני הסבים קיבלו שבץ מעל גיל 65, אחת הסבתות קיבלה מעל גיל 80.
בבדיקת קרישיות דם קיבלצתי את התוצאות הבאות:
* PT 9.9
* INR 0.94
* PTT 26.5
* PTT Ratio 1.02
הכל נראה תקין.
שאלותי: 1. האם לפי האמור לעיל אני בקבוצת סיכון לשבץ עקב גלולות?
2. האם צריך לחזור על הבדיקה כל שנה\כמה שנים, או שזה לא משתנה ומספיקה בדיקה אחת לכל החיים?
3. האם פרט לנושא קרישיות שנבדק יש עוד פרמטרים שמשפיעים על הסיכוי לשבץ עקב גלולות?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילו
ד''ר אופיר אביזהר15/11/2009הבדיקות הללו תקינות, אך זה לא מספיק. יש לערוך בדיקות למצבים נוספים של קרישיות יתר , בדיקות למחלות גנטיות כמו חוסר MTHFR, פרותרומבין, או פקטור 5 ליידן. התייעצי בהמטולוג.
לגבי השבץ בסביפ ובסבתות - זה לרוב נגרם מיתר לחץ דם ןבעיות דומות ולא מקרישיות יתר.
גיל מעל 35 הוא סיכון בפני עצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לילד מסרבמוטי14/11/2009
בני בן 10 ויש לו ADHD אם קושי בוויסות. בבדיקת הדם האחרונה פיספסו לו את הוריד וזה כאב לו.מאז הוא לא מוכן לבדיקות דם גם אחרי הבטחות שהוא יקבל מה שהוא רוצה,כולל אילוחש ע"י משחת אמלה,גם ניסיון לתפוס אותו ,נכשל הוא מתנגד הכוח.
האם יש פתרון אחר . להמשך הטיפול חייבים לעשות בדיקות דם נוספות.
תודה
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר15/11/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות בנושא b12יוסי13/11/2009
שלום
1. מהי רמת המינימום ל-b12 ? נתקלתי ב-200 ובמקום אחר ב-300 .
2. מהו ההבדל בין טבלית למציצה וטבלית בבליעה ?האם יש יתרון באחת הדרכים?
3. בתי אמרה לי שקראה, שלפני בדיקת דם יש להפסיק במשך זמן מה ( ימים או שבועות) לקיחת הויטמין. איני מבין מה הסיבה לכך?
בתודה יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד''ר אופיר אביזהר15/11/20091. הרמה יכולה להיות שונה מעט בין מעבדות, אך ערכי המינימום בדם המקובלים הם סביב 200 פיקוגרם במיליליטר. אך גם ברמות מעט גבוהות יותר זה נחשב נמוך, ובאנשים בסיכון גבוה יותר לחוסר - מבוגרים יותר, צמחונים ונוטלי מטפורמין (תרופה מסוימת לסוכרת) למשל, אולי כדאי לקחת תוספת גם ברמות מעט גבוהות מ-200.
2. במציצה ספיגת ה-B12 ישירה וטובה יותר.
3. גם אני לא מבין את הסיבה ולא חושב שהיא קיימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)