מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברור תוצאות דיקות דםאורן29/11/2009
שלום רב,
אני בן 34 ובריא בד"כ. לפני כחודש וחצי חליתי בדלקת גרון מעט חום וחולשה, כך גם אחרי שבועיים ובפעם השלישית רק תחושה דמויית שפעת ללא דלקת גרון. בהמלצת רופאת המשפחה ביקשתי בדיקות דם מקיפות. התוצאות הכלליות ותפקודי הכבד היו בסדר ללא חריגות מערכי הסטנדרט. אולם אלו התוצאות של וירוסי הנשיקה:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
20- 0.01 IU 5 EBV VCA IgM
20- 0.01 IU 212 EBV.EBNA
20- 0.01 IU 184 EBV VCA_IgG
1 0.4- 0.01 IU/ml 0.0 CMV IgG
- NEGATIVE CMV IgM
0.5- 0.0 mcg/dl 0.5 C-REACTIVE PROTEIN
פירוט הערות
מציין הערה
1
שינוי שיטה-נא לא להשוות א
0.4-0.6 IU/ml=EQV.-גבולי
0.6 מעל IU/ml=POSITIVE
שאלותי:
1. האם מדובר במחלה נוכחית או מהעבר הרחוק והאם ניתן לדעת אם נדבקתי בזה לראשונה לאחרונה עפ"י התוצאות?
2. כרגע אני חש טוב ואולי קצת עייפות האם רלבנטי למחלה ?
3. האם אני מדבק כרגע ואם כן מתי כבר אני אמור להיות לא מדבק?
4. אשתי בחודש רביעי להריונה, מה הן ההשלכות אם בכלל והאם עלינו לבצע בדיקות נוספות עבורה, האם זה מסוכן?
בברכה, אורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורן שלום!
פרופ' פליכס מור01/12/2009לפי תשובת בדיקות הדם שעברת, הסיבה לדלקות הגרון מהן סבלת היא ככל הנראה מחלת הנשיקה, או זיהום בנגיף ה-EBV (אפשטיין בר וירוס), וזאת לאור ממצא של IGM חיובי לוירוס וכן IGG חיובי. הבדיקה לנגיף ה CMV היא שלילית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת נתרן נמוכהורד28/11/2009
שלום! אני בהריון שבוע 12, עם בחילות (כמעט ללא הקאות), חולשה, מצב כללי ירוד. בדיקת דם אחרונה לפני מספר ימים מראה על רמת נתרן (SODIUM) נמוכה 132L,רופא משפחה היה קצת היסטרי, אמר לי שאני חייבת לאכול יותר מלחים כדי לעלות דחוף את רמת הנתרן, אחרת צריך לאשפז אותי! האם זה באמת מאוד מסוכן? מה עלי לעשות כדי להעלות מהר את רמת המלחים ???.תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורד
ד''ר אופיר אביזהר28/11/2009ראשית הייתי עוקב, וחוזר על הבדיקה.
בנוסף את חייבת להיות המעקב הגינקולוג לבדוק שאת ההריון והעובר תקינים.
אם הנתרן נמוך באופן קבוע או חלילה מחמיר יש לחפש את הסיבה ולפי מצבך לשקול הצורך בטיפול.
חשוב שתהיי במעקב רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםרויטל26/11/2009
בדיקות דם
B12 - 193
TSH-1.57
ESR- 56
אשמח לקבל הסבר והנחיה
האם עלי לעשות זריקות ל-B12 או שמספיק כדורים ?
תודה
רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרויטל
ד''ר אופיר אביזהר28/11/2009B12 אכן נמוך, וכדאי להשלים.
אינני יכול להמליץ על טיפול כשאיני מכיר אותך.
באופן כללי - אם ההחזר דחוף, למשל אם יש סחמפטומים מהחוסר או יש בבדיקות דם שינויים כמו אנמיה מאקרוציטית - ההחזר בזריקות. אם הכל תקין ניתן לנסות בכדורי מציצה. הרופא/ה דלך צריך להחליט אתך.
TSH תקין.
שקיעת הדם קצת מוחשת, אך זו בדיקה לא ספציפית וצריכה להבחן על פי ההקשר בה נעשתה, הרקע הרפואי שלך ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאשר עושים לי בדיקת דם כללית ..יותם25/11/2009
האם אפשר למצוא סמים קלים בדם וכמה זמן עד שהם יוצאים ממחזור הדם???
איך מזהים סמים בדם מה הערך שלהם בבדיקה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליותם
ד''ר אופיר אביזהר26/11/2009סמים או תוצריהם מגיעים לדם כי כך הם פועלים, ואז ניתן לזהותם. עקרונית ניתן לדעת גם אם אדם מעשן סיגריות רגילות.
משך השהיה בדם שונה בהתאם לחומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל..
יותם26/11/2009כמה זמן לוקח לזה לצאת ממחזור הדם אם הסם הוא גראס??
ובאיזה ערך הוא מופיע בבדיקה??
יש הבדל במציאת הסם בין בדיקה כללית לבדיקה שמטרתה היא למציאת סמים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליותם
ד''ר אופיר אביזהר28/11/2009אין דבר כזה בדיקה כללית. בכל בדיקה בודקים מה שמחפשים, מה שרוצים לדעת.
הנושא בכללו לא בתחום התמחותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלפון אחרי בדיקת דםטל25/11/2009
שלום,
אני בת 22 ועד עכשיו כל בדיקת דם שעשיתי מיד בסיומה התעלפתי.
אחרי כמה שניות התעוררתי והכל בסדר,תודה לאל (:.
הבדיקת דם האחרונה שעשיתי היתה בגיל 15/16 כי היה חשש למחלת הנשיקה (ואכן יצאה חיובית)
ומאז לא עשיתי יותר בדיקות דם .
נכנסתי לאיזו סוג של טראומה בעקבות ההתעלפיות.
בנוסף,
כל הבדיקות עד היום היו בישיבה.
יש קשר לכך שלא שכבתי?
זה מלחץ ? משהו נפשי (כלומר בראש) יש לי בעיה לראות דם? יש דרך לטפל בזה? ? או משהו שקשור לדם שאני מאבדת באותו רגע?כלומר פיזי?
אשמח לתשובה ועזרה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אופיר אביזהר26/11/2009זו תגובה לא נדירה וקשירה לפעילות חזקה של המערכת העצבית הפארא-סימפטטית.
אנישים שנוטים לכך מוטב שישתו כוס או שתיים מים לפני הבדיקה ושהבדיקה תלקח כשהנבדק במצב אופקי.
זה לא מצב מסוכן בדרך כלל, אם כי לא נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
טל26/11/2009בבדיקת דם האחרונה שעשיתי שתיתי המון לפני הבדיקה כדי שזה לא יקרה כי חשבתי שזה באמת קשור.אבל בכל זאת התעלפתי.
אולי רק העובדה שישבתי הפריעה.
עוד המלצות?
לא חששתי שזה מסוכן...אבל כמו שאמרת,זה מאוד לא נעים
וההרגשה של שלוש שניות לפני שזה קורה וההרגשה אחרי שזה קורה...
מנסה למצוא דרך להימנע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
ד''ר אופיר אביזהר28/11/2009אם יש התעלפויות חוזרות, ובעקר התעלפויות שלא במסגרת לקיחת דם יש לערוך ברור נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדינת חלםשרה24/11/2009
מידי יום נערכות בארץ אלפי בדיקות דם למיניהם. ומאידך מחפשים תורמים למח עצם לחולי סרטן. מדוע אי אפשר באותן בדיקות שכבר ממילא נעשות. .להוסיף רובריקה נוספת.: מח-עצם? אומרים זו בדיקה יקרה. והאם איננו משלמים מס בריאות? ואם בכל זאת יקר? יוסיפו המשפחות הנזקקות תוספת תשלום. ומי שימצא מתאים יחליט אם ברצונו לתרום. וכך נמנע מאותם אומללים ומשפחותיהם סבל רב, והתבזות. פשוט לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
ד''ר אופיר אביזהר26/11/2009אין לי מה להוסיף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת jak2 נמצאית בסל הבריאות?ניקי24/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לניקי
ד''ר אופיר אביזהר26/11/2009זוהי בדיקת גנים.
בדיקות כאלה לרוב אינן בסל הבריאות.
גם בדיקות גנטיות שקיימות בסל - הן בדרך כלל לאוכלוסיות ספציפיות בלבד.
ספציפית לבדיקה זו איני יודע.
אם יש רופא שבקש או המליץ את הבדיקה יש לשאול אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אומרות הבדיקות ?שלמה24/11/2009
אני בן 27 בריא ב"ה.
200.0- 110.0 mg/dl 215.3 CHOLESTEROL
150- 0 mg/dl 78 TRIGLYCERIDES
120- 40 mg/dl 38 CHOLESTEROL- HDL
130.0- 40.0 mg/dl 161.9 CHOLESTEROL-LDL calc
- mg/dl 178 NON-HDL_CHOLESTEROL
0.50- 0.00 mg/dl 0.60 C-REACTIVE PROTEIN
180- 90 mg/dl 173 COMPLEMENT C3
40- 10 mg/dl 34 COMPLEMENT C4
28- 2 mm/h 35 ESR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלמה
ד''ר אופיר אביזהר24/11/2009רמת הכולסטרול הרע בדם גבוהה, ורמת הכולסטרול הטוב נמוכה.
תזונה נכונה ופעילות גופנית מספקת הם היסוד לטיפול.
ההחלטה על טיפול תרופתי מבוססת על מעקב שומני הדם וגורמי סיכון אחרים כמו הסטוריה משפחתית של מחלות לב כלילית, עישון, לחץ דם גבוה וסוכרת.
מבחינת ערכי הדלקת והמשלים - המשמעות צריכה לנבוע מהסיבה שהביאה לבדיקה. שקיעת הדם וה-CRP מעט מוגברים - זה לא אומר משהו ספציפי. בדיקת רמות המשלים אלה לא בדיקות שגרה, ויש לפרשן בקונטקסט בו נלקחו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
שלמה24/11/2009הבדיקה נעשת בלי סיבה מיוחדת.אני לא מעשן אני שוקל 90 קילו על גובה 1.74 ועכשיו התחלתי לעשות דיאטה, אבי עבר התקף לב וניתוח מעקפים בגיל צעיר אך זה היה בגלל לחץ ומתח גדול שהיו לו בעבודה,אין לי רופא שמכיר אותי כי אין לי שום בעיה רפואית ב"ה. האם הדיאטה שלי מספיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלמה
ד''ר אופיר אביזהר28/11/2009אתה מספיק צעיר כדי שאפשר להמתין ולעקוב מה קורה עם שינוי תזונתי ופעילות גופנית.
אם לאב הופיעה בעיית לב בגיל 40+ או ראשית החמישים הרי הייתי יותר אגרסיבי, ואם תוך חצי שנה - שנה אין שיפור ממשי (LDL מתחת מ"ג% למשל) הייתי מציע לך לשקול עם רופא/ת המשפחה גם טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבדיקות תקינותיעקב17324/11/2009
12.00- 0.00 U/ml 0.58 A.B2 GLYCOPROTEI IgG
12.00- 0.00 U/ml 3.70 A.B2 GLYCOPROTEI IgM
30- 0 IU/ml 6 Negative DNA (ds) Ab
- NEGATIVE ANTINUCLEAR Ab
12.00- 0.00 U/ml 0.39 ANTI CARDIOLIPIN IgM
12.00- 0.00 U/ml 3.49 ANTI CARDIOLIPIN IgG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעקוב
ד''ר אופיר אביזהר24/11/2009הבדיקות התחום הנורמה.
את המשמעות יש לבקש מהרופא שביקש את הבדיקות, ושמכיר אותך ואת הבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלה לגבי בדיקות דםרינת23/11/2009
יצא לי MCHC מתחת לממוצע 31.7 והמוגלובין 12.5 הבנתי שזה ריכוז המוגלובין והרופא אמר שזה בסדר אך אני עדיין לא רגועה.
אשמח לחוות דעת נוספת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרינת
ד''ר אופיר אביזהר24/11/2009החריגה מינימלית. יתכן שיש מחסור קל בברזל או במאגרי הברזל. ניתן לבדוק את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר המוגלובין אבל מצב טוב של B12peace22/11/2009
ערכתי לאחרונה בדיקות דם ונמצא כי יש לי רמת המוגלובין נמוכה, אבל רמת הB12 שלי תקינה.
יש לי המון כאבי ראש וסחרחורות וצמרמורות ואני מניחה שזה נובע מחוסר ההמוגלובין, ורציתי לדעת אם יש משהו שאני צריכה להרבות לאכול או תוספי תזונה שעליי לקחת כדי שזה יסתדר? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד''ר אופיר אביזהר24/11/2009לא ציינת את רמת ההמוגלובין. וערכי MCV וערכים אחרים. אינני יודע בת כמה את. קשה לענות בתנאים אלה.
האנמיה הנפוצה בנשים צעירות עם מחזור סדיר היא אנמיה מחוסר ברזל הנובעת מהמחזור. אם יש חוסר ברזל, והאנמיה משמעותית יתכן שיש צורך בתוספת ברזל.
מעקב רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Rheumatoid Factor Quantit ???איציק22/11/2009
שלום רב.
בעקבות חולשה מתמשכת ללא תופעות של חום וסימנים נוספים, הופנתי לבדיקות דם.
בתחילה, נאמר לי שקיים חשש לדלקת פרקים, אך בדיקה נוספת אצל רופאה מומחית בתחום, אמרה לי שלא.
חזרתי לרופאת המשפחה ואז הופניתי לבדיקה נוספת.
תוך כדי כך, התייעצה הרופאה והתבשרתי כי אני חולה במחלת הנשיקה, סוג של שפעת ללא תרופות, שסביר שזה מה שמעלה לי את הערכים של הבדיקה שבגינה חששה הרופאה כי יש לי גם דלקת פרקים.
לבסוף אמרה לי שלא ואין מה לעשות אלא לנוח.
התוצאות החריגות שהיו לי בבדיקה זו הינם: 497.9 כאשר התחום הוא 0-14.
היתכן???
האם באמת אין מה לעשות???
תודה
איציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיציק
ד''ר אופיר אביזהר24/11/2009קשה לי לעזור לך.
לאבחון מחלת הנשיקה יש לבדוק את הנוגדנים האופייניים.
לגבי הפקטור הראומטואידי - יש לשאול ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לפני ניתוחארי22/11/2009
בבקשה הסבר קצר על תוצאות בדיקות הדם החריגות שישיתי אתמול .( אני מעתיקה את התשובות מהאינטרנט ) .
אני אמורה להתאשפז בבה"ח ביום רביעי בבוקר , יש לי ניתוח .
ובנתיים אני בטיול ליומיים . ולכן קשה לי ליצור קשר עם רופא המשפחה ....
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
43- 17 mg/dl 25 UREA
0.95- 0.51 mg/dl 0.39 CREATININE
6.0- 2.6 mg/dl 3.8 URIC ACID
145.0- 135.0 mEq/L 131.5 SODIUM
5.1- 3.5 mEq/L 4.5 POTASSIUM
10.50- 8.50 mg/dl 6.49 CALCIUM
1.2- 0.3 mg/dl 0.5 BILIRUBIN-TOTAL
0.29- 0.00 mg/dl 0.11 BILIRUBIN-DIRECT
31- 0 U/L 27 GOT (AST)
34- 0 U/L 1 GPT (ALT)
38- 0 U/L 15 GGT
105- 35 U/L 82 ALK. PHOSPHATASE
480- 230 U/L398 LDH
180- 20 U/L 19 CK- CREATINE KINASE
2.1 ALBUMIN 3.5-5 G/DL
PROTEIN-TOTAL 6.6-8.7 4.2
----------------------------------------------------------------
16.60- 3.30 mIU/ml 189.00 ERYTHROPOIETIN
291.0- 10.0 ng/ml 3.2 FERRITIN
------------------------------------------------------------------------
180- 60 µg/dl 6 IRON בוצע פעמיים
360.0- 200.0 mg/dl 240.0 TRANSFERRIN
----------------------------------------------------------------------
0.50- 0.00 mg/dl 73 C-REACTIVE PROTEIN
---------------------------------------------------------------------- 10.8- 4.8 K/ul 26.7 WBC
5.40- 4.20 M/ul 4.46 RBC
16.0- 12.0 g/dl 6.5 HB
47.0- 37.0 % 20.4 HCT
31.0- 26.0 pg 25.3 MCH
36.7- 33.0 g/dl 31.0 MCHC
16.0- 11.0 % 17.8 RDW
97.0- 80.0 fL 81.6 MCV
450- 150 K/ul 759 PLT
13.0- 4.0 fL 9.8 MPV
- + ANISOCYTOSIS-DIF
3.0- 0.0 % 12.3 STABS %-DIF
70.0- 40.0 % 86.0 NEUTROPHILS%-DIF
40.0- 20.0 % 9.3 LYMPHOCYTES %-DIF
8.0- 2.0 % 2.5 MONOCYTES%-DIF
- 3.3 STABS abs-DIF
8.0- 1.9 20.3 NEUTROPHILS abs-DIF
4.5- 0.9 2.5 LYMPHOCYTES abs-DIF
1.0- 0.2 0.7 MONOCYTES abs-DIF
37- 2 mm/h 80.2 ESR
------------------------------------------------------------------
6/6חיובי OCCULT BLOOD STOOL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לארי
ד''ר אופיר אביזהר24/11/2009איני יודע מהו הניתוח ומהי הבעיה.
יש כמה בדיקות שמאוד לא תקינות ומצריכות שרופא שמכיר אותך והרופא שמנתח אותך ידעו ויתייחסו:
יש אנמיה משמעותית עם דם בצואה ועדות לחוסר ברזל.
יש אלבומין נמוך ובמקביל סידן נמוך בדם.
יש נתרן נמוך בדם.
עליך לפנות לרופאים המטפלים בך!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מתן ח. פולית ללא B12 ...שירה21/11/2009
האם מתן ח. פולית בכמות גדולה 5 מ"ג עלול למסך חוסרים ב-B12?
למה בכלל מישהו נותן ח. פולית בכמות כה גדולה? האם זה בגלל נטיה משפחתחת לחוסרים בה? ואם כן.. למה לא נותנים את כל הקומפלקס B6,12 וח. פולית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד''ר אופיר אביזהר22/11/2009נותנים חומצה פולית כאשר יש אינדיקציה לכך - למשל בהריון או כשהוכח חוסר.
אם יש חשד לחוסר בויטמין B12 יש לבדוק ולטפל.
יש קומפלקס כפי שאת מתארת, אך כשיש אינדיקציה לחץ פולית בלבד נותנים ח. פולית לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HDL גבוה מאד LDL = 140 טריג 70שירה21/11/2009
קראתי שHDL גבוה מאד (110) עלול להיות בעיה גם כן. מה קורה במקרים כמו אלה? האם יש משמעות לסטטינים במקרה זה? סטטינים עוד מעלים את הHDL עוד יותר לא?
האם נדרש לקחת קרטיה או מדלל דם אחר
או שבעצם זה מצב די בריא למרות הHDL הקיצוני גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירה
ד''ר אופיר אביזהר22/11/2009גם אני קראתי שמועות כאלה.
אין עדיין, למיטב ידיעתי, הסכמה בנושא ואין המלצות ספציפיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)