מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת תרופות בעת ביצוע בדיקת דםשלוה13/10/2009
האם נטילת תרופות ברזל לא עלולות לשנות את הערכים האמיתיים של הברזל בדם בעת ביצוע הבדיקה?
שנית, האם יש לבצע בדיקת דם לבדיקת B12 כאשר נטילת התרופות אינה בשימוש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלוה
ד''ר אופיר אביזהר14/10/2009נטילת ברזל אמורה לשנות. הרי אדם נוטל ברזל כי יש חוסר. יש לבדוק אם הטיפול מועיל. בנפרד יש לבדוק סיבה לחוסר ברזל. בנשים צעירות ובריאות זה בדרך כלל המחזור החודשי.
רמת ויטמין B12 נבדקת מעת לעת, בעיקר כשהגיל עולה, או בצמחוניים, או כשיש בעיה ספציפית המחייבת בדיקה. גם כאן - אם מישהו נוטל טיפול ב-B12 בודקים שיש תגובה לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
שלוה14/10/2009אבל השאלה שלי היא האם זה בסדר לבצע בדיקה במקביל לנטילת התרופות. כי אולי הערכים שיתגלו בבדיקה לא יהיו אמיתיים כי נוטלים תרופה באותה העת.
אני שואלת זאת מכיון שאת הגרסה הנ"ל טענה רופאת המשפחה שלי ולכן הורתה לי להפסיק את הטיפול ב- B12 ורק לאחר שאהיה "נקיה" מהשפעת התרופה לבדוק B12.
האם זה נכון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלוה
ד''ר אופיר אביזהר16/10/2009אני בהחלט לא מתכוון להתווכח עם הרופאה שלך, ובעיקר כשאיני יודע את כוונותיה ומטרתה.
באופן כללי דעתי היא שנותנים את תוסף המזון כל עוד יש חוסר, וכשהבדיקה מראה שהכל תקין, ניתן להפסיק ולראות אם ללא טיפול המצב ממשיך להיות תקין. הסיבה העקרית לחוסר ברזל בנשים צעירות זה המחזור. אם יש מחזורים גדולים מהרגיל, ארוכים מאוד, אולי כדאי להתייעץ בגינקולוג.
חוסר B12 נפוץ יותר בצמחוניים ובמבוגרים, ואם את לא זו ולא זו אולי כדאי להשקיע בברור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם חריגותנטלי13/10/2009
שלום דוקטור
אני מאוד מודאגת מתוצאות בדיקת דם שביצאתי לפני שבוע
אני בת 38 לא מעשנת
יש לציין שלא ישנתי כל הלילה לפני הבדיקה
אני לא מצוננת ואין לי שום סימפטומים אחרים
אלא התוצאות
WBC 14,6
RBC 4,59
HGB 14,8
HEMATOCRIT 44,4
MCV 97
RDW 12,3
PLATELETS 459
NEUT 75,7
LYMPHOC 19,2
MONO 4,4
NEUT # 11,03
LYMP # 2,8
MONO# 0,64
EOSINOF# 0,08
BASO #0'03
המוטולוגיה משטח מיקרוסקופי
NEUTROF % 70,2
LYMPHOC % 26,5
MONO% 2,6
EOSIN % 0,7
BASO % 0
שתן כללי תקין
GLUCOSE 100
UREA 23
CREATININE 0,8
K POTASSIUM 4,3
NA SODIUM 138
CHOLESTEROL 287
TRIGLYSERID 182
HDL 92
LDL 160
PROTEIN TOTAL 8
ALBUMIN 4,5
ALKP 35
ALT 12
FE IRON 190
FERRITIN 18%
רופאת המשפחה אמרה לי שזה שום דבר
האם התוצאות חמורות?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד''ר אופיר אביזהר14/10/2009שתי הבדיקות שמעט חריגות הן רמת הסוכר שבגבול העליון של הנורמה (בהנחה שהיית בצום) ורמת הכולסטרול הרע LDL שגבוהה.
איני יודע עלייך דבר כך שאיני יכול לתת המלצות.
באופן כללי אני חושב שיש להגיע או לשמור על משקל גוף תקין, ולהמנע מכלכלה עתירת כולסטרול ושומנים רוויים מן החי. דיאטנית תוכל להועיל. וכמובן - מעקב פעם בשישה חודשים-שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלונהמורן13/10/2009
משום מה נראה שאתם מתעלמים מחלק השאלות לפחות אם השאלה לא מתאימה לפורום הזה אז תפנו לאיפה בבקשה
תודה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
ד''ר אופיר אביזהר14/10/2009איננו מתעלמים, חלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם כלליותלחוצה12/10/2009
שלום רב האם אפשר לגלות בבדיקות כלליות היריון אם כן איך זה כתוב ומה הערך לתשובה חיובית
עשיתי בדיקות דם ושתן כלליות
תודה מראש מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למורן
ד''ר אופיר אביזהר14/10/2009צריך לעשות בדיקה מכוונת להריון - בטא-hCG.
גינקולוג יכול לתת לך פרטים מקיפים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת ליאוקוציטים גבוהה בבדיקת שתןאנונימית12/10/2009
אני בת 22 בריאה בד"כ. לאחרונה ביצעתי בדיקת דם ושתן. בבדיקת השתן נמצאה רמה גבוהה של לאוקוציטים. אני לא סובלת מכאב בעת מתן שתן ואני מרגישה בריאה. על מה זה יכול להעיד? מהן האפשרויות הקימות במקרה כזה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימית
ד''ר אופיר אביזהר14/10/2009האזור ממנו יוצא השתן אינו סטרילי, בעיקר בשים שיש שופכן קצר.
לפני מתן בדיקת שתן כדאי לנקות את האזור, את החלק הראשון של השתן להטיל לאסלה, ולתת דגימה מאמצע הזרם.
אם אין סימפטומים (צריבה , דחיפות במתן שתן, תכיפות מתן שתן) ואינך בהריון - קרוב לודאי שהכל תקין. אם יש סימפטומים או הריון יש לבדוק תרבית שתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםרוית12/10/2009
שלום רב,
אודה לקבלת הסבר על הבדיקות המצורפות:
TSH 0.03 mIU/l -מ ןטק 0,35 - 5,50
Free Thyroxine (FT4) 46.6 pmol/l 10,30 - 19,7 .(..........)*
Triiodothyronine Free FT3 13.08 pmol/L 3,50 - 6,50 .(..........)*
תודה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוית
ד''ר אופיר אביזהר12/10/2009הבדיקות יכולות להתאים לפעילות יתר של בלוטת התריס.
פני לרופא/ה המטפל/ת. כנראה תצטרכי ייעוץ אנדוקרינולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה נוספת..
רוית12/10/2009קודם כל תודה רבה על המענה המהיר.
חשוב לציין שילדתי לפני כארבעה חודשים, האם יש לכך השפעה על התוצאות?
והאם הערכים שיצאו בבדיקה הם משמעותיים ויש לדעתך צורך בטיפול?
שוב תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוית
ד''ר אופיר אביזהר12/10/2009הערכים הם משמעותיים, ומחייבים התייחסות אנדוקרינולוג, והוא יחליט לגבי טיפול. יתכן גם צורך לבירור משלים של הבלוטה עצמה.
לגבי הקשר להריון או לידה - כדאי לשאול או גינקולוג או אנדוקרינולוג.
ובכל מקרה - מזל טוב והרבה אושר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה!!!!!!
רוית12/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישלי ערכים של סוכר 113מירה12/10/2009
בבדיקת דם בצום, האם אני חולת סכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירה
ד''ר אופיר אביזהר12/10/2009סוכרת מוגדרת רמת סוכר בצום 126 מ"ג% וממעלה בשתי בדיקות שונות.
זה כנראה לא סוכרת, אלא יתר סוכר בדם.
כדאי לשמור על משקל גוף תקין, להמעיט בסוכר ובפחמימות פשוטות, להיות פעיל גופנית ולהמשיך לעקוב.
כדאי גם לוודא שלחת הדם תקין, שפרופיל שומני הדם טוב. ולא לעשן!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- esr גבוהה בבדיקת דםלי12/10/2009
שלום,
אמש עשיתי בדיקות דם והיום כבר קיבלתי תוצאות חלקיות.
מה שהטריד אותי במיוחד הוא הערך של esr שהוא 34.
רציתי לדעת מה המשמעות מפני שקראתי שזה יכול להעיד על מחלות זיהומיות או סרטניות חלילה.
להלן עוד תוצאות אשמח לדעתך:
hgb-12.2
mch-25.6
mchc-31.4
rdw-cv-15.1
mpv-12.6
ldh- פסול???
תודה מראש אשמח לכל מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
ד''ר אופיר אביזהר12/10/2009ESR זה שקיעת דם.
34 מ"מ בשעה הראשונה לא נחשב מאוד גבוה, וזה לא מכוון לשום דבר.
אם אין בעיה ספציפית ידועה או חשודה הבדיקה לדעתי מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבד' דם
לי12/10/2009הי דר' תודה על התשובה המהירה.
הבד' בוצעה ביוזמתי ולא ע"י רופא משפחה מפני שאני סובלת מכאבי ראש הרבה זמן.
אני מטופלת ע"י נוירולוג וממתינה לבד' סי טי.
לאחרונה הרגשתי נימול בפנים ולחץ כמו בסינוסיטיס.האם יכול הליות קשר בין השניים תודה ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללי
ד''ר אופיר אביזהר12/10/2009לא ניתן לדעת אם יש קשר בין כאב הראש לשקיעת הדם, וזה לא ממש משנה. את הבירור את צריכה להשלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותשני11/10/2009
בת 53 בבדיקת דם ויטמין די25 יצא 26 mcv יצא 100כולסטרול יצא 210 טריגלצרידים 103 hdlכולסטרול 77 non hdl כולסטרול יצא 133 ldlכולסטרול יצא 113 האם הכולסטרול תקין אשמח לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשני
ד''ר אופיר אביזהר12/10/2009בהנחה שאין סוכרת ואת בריאה בדרך כלל - פרופיל שומני הדם תקין.
MCV קצת גבוה - כדאי לבדוק רמת ויטמין B12.
ויטמין D מעט נמוך, וכדאי לשקול תוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך דוקטור
שני12/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדם בן 72 שהשמין לאחרונהdora09/10/2009
מדובר באדם רזה מאד מאד, שלא העלה במשקל בארבעים שנה האחרונות (ואני לא מגזימה בכלל!), ראיתי אותו היום לאחר חודש שלא ראיתיו, אני שמה לב שהשמין (יחסית לעצמו), זה ניכר בבטן וגם בעורף. האם זה משהו מדאיג? אולי הצטברות נוזלים?
ברקע: חולה marfan syndrom, לפני כארבע שנים ניתוח החלפת מסתם, לפני כשנתיים שני ארועי שבץ חולף שלא השאירו סימנים. כיום מטופל במספר תרופות ביניהם קומדין.
כיצד עלי לכוון אותו? לאן צריך ללכת להיבדק? מה בעצם האפשרויות שיכולות להוביל לזה?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורה
ד''ר אופיר אביזהר10/10/2009זה מעבר לאפשרות טיפול בפורום.
הוא צריך לפנות לרופא המטפל. יש לבדוק אם יש באמת עליה אמיתית במשקל, יש לערוך בדיקה גופנית מלאה (בצקת ברגליים? נוזל בבטן?), בדיקות דם - ספירת דם, כימיה מלאה, תפקודי בלוטת התריס. בדיקת שתן כללית .
הוא צריך גם בדיקת קרדיולוג שגרתית - ואם לא עשה בשנה האחרונה יש לפנות. הערכת תפקוד המסתם והלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
dora11/10/2009מקווה שישתף פעולה.... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאסנת09/10/2009
חבר שלי סובל מחום גבוה (38.3 ומעלה) כבר מזה שבוע:
יום לאחר תחילת החום הלך להיבדק נאמר לו שהנ"ל זיהום ויראלי, וניתן לו איבופן 400 MG להורדת החום.
לאחר הבדיקה החלה החמרה במצבו- החל להקיא והחום אף הגיע ל39.4, תחת השפעת האיבופן, לאחר מכן הלך להיבדק שוב, נעשו לו בדיקות דם ושתן שיצאו תקינות וכמו כן משטח גרון אשר יצא שלילי, והטיפול היחידי שניתן היה עוד מספר ימי מנוחה.
כיום - שבוע לאחר התחלת המחלה הוא עדיין סובל משיעול פרודוקטיבי, חום גבוה (עד 39.6 למרות שהוא תחת השפעות אדביל/אופטלגין/אקמול - כל מספר שעות), צמרמורות כאבי ראש סחרחורות פתאומיות, זיעה קרה בלילה וחולשה כללית, לא חלה שום הטבה במצבו הכללי במהלך השבוע.
האם יש צורך לפנות למיון?
ומעבר לכך - האם יש לחשוד בשפעת החזירים?
תודה מראש
אסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסנת
ד''ר אופיר אביזהר10/10/2009זה יכול להיות זיהום ויראלי, חזירים או לא חזירים.
זיהום וירלי, שפעת, יכול להמשך אף שבועיים, אך אם אין שיפור ואולי יש אף החמרה - יש להבדק שוב על ידי רופא/ה , גם במיון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשןבה לגבי בדיקת דם של ביתיעדי כהן08/10/2009
ביתי בת 10 וחצי סובלת רבות מכאבי ראש. בבדיקת דם שערכנו נמצא כי ה - WBC הוא 4.96 האם זה לא נמוך מדי? מה המשמעות של תןצאה זו? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר10/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיגה של ויטמיניםעמית08/10/2009
ד''ר אופיר אביזהר שלום
אני בת 29 רציתי לדעת האם אי ספיגה של הויטמינים:D. B12, וברזל לאחר נטילה של התוספים המתאימים בשנים האחרונות היא תופעה שצריך ללמוד לחיות איתה כפי שנאמר לי.
עברתי את כל בדיקות הגאסטרו האפשריות הבדיקות יצאו תקינות חוץ מהאבחנה של המעי הרגיז
חוץ מזה השיער שלי מאוד דליל, עדיין לא קיבלתי מענה הולם לבעיה הכוללת
אודה לעזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעמית
ד''ר אופיר אביזהר10/10/2009לגבי ויטמין D - הוא נוצר בעור בחשיפה לשמש. ניתן להגביר חשיפה לשמש בצורה מבוקרת ונעקב תקופתי של רופא/ת עור. אם יש חוסר ויטמין D ורוצים להשלים - עדיף בטיפות, ומינון של 2-3 טיפות בדרך כלל לא מספיק. התייעצי ברופא/ת המשפחה או באנדוקרינולוג. לעיתים נוטלים גם 5-6 טיפות ביום.
לגבי ויטמין B12 - חוסר יכול לנבוע מחוסר בתזונה, מתרופות נלוות שנלקחות, מבעיות ספיגה שונות ומשונות, ולעיתים רחוקות מבעיות גנטיות ספציפיות. אם גסטרואנטרולוג מוסמך בדק והכל תקין - אין לי הרבה להוסיף. אם החוסר קשה משלימים בדרך כלל בזריקות, ובהמשך בכדורי מציצה (בליעת הכדור לא יעילה אם יש הפרעת ספיגה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אינסולין + PEPTIDE-CCH69408/10/2009
צוהריים טובים ,
מה הסביבה לירידת גלוגוז בדם בצורה משמעותית עד 13 ?
נלקחו רמות אינסולין ו PEPTIDE-C (עדיין אין תשובה) , ( מהן הבדיקות האלה ?! על מה מעידות ?! ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואל/ת
ד''ר אופיר אביזהר10/10/2009ירידה בסוכר עד 13 היא חריגה, ומלווה בירידה ברמת ההכרה. קשה לי להאמין שהיתה רמה 13 ללא ירידה במצב ההכרה.
מחפשים סיבה לרמת סוכר נמוכה - רמה גבוהה של אינסולין, וזה פשר הבדיקות. פפטיד C יכול להבדיל בין אינסולין עצמי לאינסולין זר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ארי13/10/2009תודה לך ,
מי אמר שלא איבדתי את ההכרה ( כבר כתבתי בהודעה הקודמת שאושפזתי יומיים בטיפול נמרץ )
על מה מצביעות תשובות הבדיקות האלה :
(נמוך) GLUCOSE = 53
C-PEPTIDE = פחות מ 0.10 (נמוך)
INSULIN = 6.2 (בנורמה)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ארי13/10/2009ערב טוב ,
על מה מצביעות התוצאות האלה ?
POTASSIUM = 2.6
SODIUM = 129
CREATININE = 0.23
MAGNESIUM - BLOOD = 1.32
PROTEIN-TOTAL = 5.5
CALCIUM = 7.8
GOT = 49
GGT = 66
LDH = 654
HGB = 8.8
HCT = 28.2
RDW = 21.53
BENZODIAZEPINE SCREEN = חיובי
תודה ולילה טוב ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד''ר אופיר אביזהר14/10/2009נשוא הבדיקות חייב להבדק אצל רופא המטפל בו, ובהקדם.
יש אנמיה משמעותית, תת נתרן בדם, תת סידן בדם הנובע כנראה מירידה בחלבון הדם.
לא ניתן לתת אבחנה מרחוק - אך הבדיקות לא תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , אבל...
ארי14/10/2009תודה לך ,
כמובן המצב טופל ,
עשיתי הבדיקות האלה לפני שבועיים במח' האישפוז (ט.נ) . - "העתקת ממכתב השחרור" - .
רק רציתי לדעת על מה מצביעות התשובות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואל/ת
ד''ר אופיר אביזהר14/10/2009זו שאלה שאני חושב שעדיף עבורך שאנדוקרינולוג יענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוחטל08/10/2009
שלום רב וחג שמח!
אימי בת 79 .בדר"כ בריאה.
לוקחת כדורים לדילול הדם.
בבדיקות:
ldh :619
ck -creatine kinase 224
רציתי לדעת את הפענוח.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אופיר אביזהר10/10/2009CK מעט גבוה. האם יש כאב שרירים?
יכול לנבוע ממאמך שרירים, מכה בשריר לאחרונה, זריקה לשריר לאחרונה, תרופות (סימוביל, ליפיטור ודומיהן), תת פעילות בלוטת התריס ועוד הרבה.
לגבי LDH - הוא יכול לנבוע מחמישה מקורות שונים לפחות בגוף, וללא הכרה של האם והסיבה לבדיקה לא ניתן להתייחס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)